Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.056 secunde)

Articole despre "nicolae ciuca"

Nicolae Ciucă, despre stabilitatea coaliției de guvernare: „Relaţia cu PSD, cu UDMR, sunt cât se poate de funcţionale”

Vineri, 27 Mai 2022, ora 14:26
Nicolae Ciucă, despre stabilitatea coaliției de guvernare: „Relaţia cu PSD, cu UDMR, sunt cât se poate de funcţionale”
În ciuda tensiunilor din ultimele săptămâni, președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat vineri, 27 mai, după ședința Consiliului Național al liberalilor, că relația cu PSD și UDMR sunt funcționale.

”De fiecare dată am făcut referire la relevanţa PNL în interiorul coaliţiei şi la cât de mult apreciem modul de lucru prin care am putut să agreăm toate deciziile pe care le-am luat, astfel încât coaliţia pentru stabilitatea României să funcţioneze. Vă spun cu toată responsabilitatea că ea funcţionează, nu am avut absolut deloc acele diaparităţi. Sigur, există discuţii pe politici, pe principii”, a precizat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a arătat: ”Vom asigura şi vom continua să asigurăm stabilitatea coaliţiei, pentru că este datoria noastră faţă de români. Avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de unitate, să gândim soluţiile prin care să trecem ţara prin criză şi avem nevoie ca cetăţenii noştri să înţeleagă faptul că tot ceea ce facem acum este îndreptat spre asigurarea acestei stabilităţi, a unui echilibru, într-o situaţie de crize care se multiplică şi devin tot mai complexe”.

Preşedintele PNL a mai spus că relaţia cu PSD, cu UDMR, sunt cât se poate de funcţionale. ”Vă asigur că din perspectiva mea şi a echipei de conducere nu avem probleme la nivelul coaliţiei”, a adăugat el.

Despre perspectiva viitoarelor alegeri, Ciucă a spus că este convins că peste doi ani de...

Virgil Popescu îşi retrage candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Consiliul Naţional al PNL

Vineri, 27 Mai 2022, ora 11:08
Virgil Popescu îşi retrage candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Consiliul Naţional al PNL
Ministrul Energie Virgil Popescu a anunțat vineri, 27 mai, la Consiliul Naţional al PNL, că se retrage din cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte.

În urma retragerii lui Virgil Popescu, singurul candidat rămas pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice rămâne Dan Motreanu.

„Nu a fost ușor să mă înscriu împotriva lui Dan Motreanu, un prieten cu care am fost implicat în multe campanii. Cred că cel mai bine și cel mai înțelept ar fi ca Dan să intre în Biroul Executiv, ca Dan să facă parte din conducerea partidului. E un liberal mai vechi decât mine, un liberal care a tras frâiele PNL. Împreună putem face mult mai mult decât singuri, în special în 2024 când ne așteaptă peste patru rânduri de alegeri”, a declarat Virgil Popescu.Consiliul Naţional (CN) este organismul de conducere, decizie politică şi organizatorică al PNL în perioada dintre Convenţiile Naţionale. În acest sens, CN poate adopta orice hotărâre de competenţa CON, cu excepţia adoptării de noi moţiuni, a unui nou Statut sau alegerii unor noi preşedinţi ai CA şi CNRC.

Consiliul Naţional adoptă hotărâri în prezenţa majorităţii membrilor, cu majoritatea voturilor exprimate.

Este prima şedinţă a Consiliului Naţional, de la preluarea şefiei partidului de către Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”

Joi, 26 Mai 2022, ora 17:51
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase luni, ţara noastră are cea mai mare creştere economică din UE şi peste 90 miliarde de euro pentru dezvoltarea României.

„Discutăm despre o radiografie a primelor 6 luni de guvernare şi putem să punem la dispoziţie datele şi cifrele rezultatelor guvernării. Am amânat evaluarea miniştrilor şi secretarilor de stat cu o lună, pentru că la finele lunii iunie trebuie prezentate toate jaloanele şi ţintele semestrului 1, iar îndeplinirea acestora, pentru a avea un parcurs coerent al PNRR, reprezintă un indicator important în evaluarea miniştrilor şi secretarilor de stat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Șeful guvernului a spus că Executivul a demarat „acţiuni concrete pentru realizarea tuturor obiectivelor” din programul de guvernare.

De câți bani spune premierul că beneficiază România pentru dezvoltare

„Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse. Astăzi, după 6 luni, avem cea mai mare creştere economică din UE şi peste 90 miliarde de euro pentru dezvoltarea României. România este o ţară sigură, cu cele mai puternice garanţii de securitate. Această siguranţă de care ne bucurăm acum, în care criza provocată de agresiunea ilegală a Rusiei, garanţia ne e conferită de apartanenţa la UE şi NATO,...

Nicolae Ciucă, despre coaliția cu PSD: ”Chiar dacă pare împotriva firii, totuşi, a asigurat stabilitatea de care aveam nevoie”

Marti, 24 Mai 2022, ora 19:14
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Nicolae Ciucă, despre coaliția cu PSD: ”Chiar dacă pare împotriva firii, totuşi, a asigurat stabilitatea de care aveam nevoie”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit marți, 24 mai, despre beneficiile coaliției PNL - PSD, deși a admis că ”pare a fi împotriva firii”.

Declarațiile au fost făcute la simpozionul ”PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”, organizat la Biblioteca Centrală Universitară.

”Avem nevoie să construim, avem nevoie să facem proiecte şi ele trebuie să fie adaptate la tot ceea ce înseamnă dinamica şi evoluţia evenimentelor pe care le trăim. Pentru toate acestea, ca să putem să creăm proiecte, avem nevoie de stabilitate. Or, într-o situaţie în care totul a fost dat peste cap, de la efectele crizei pandemice la efectele crizei preţurilor la energie şi gaze, la efectele produse de invazia ilegală şi neprovocată a forţelor ruse în Ucraina, sunt elemente care caracterizează situaţia de astăzi şi într-adevăr nu este uşor să guvernezi. Pentru o guvernare este foarte important să găsim soluţii. În situaţii de criză s-a găsit o soluţie, soluţia aceea de a realiza o coaliţie, chiar dacă pare la un moment dat împotriva firii totuşi, a asigurat în cele şase luni de zile stabilitatea de care aveam nevoie, astfel încât România să poată să-şi realizeze obiectivele pe care şi le-a propus. Şi, în momentul de faţă, sigur este doar un rezultat de etapă, avem o creştere economică, am reuşit ca împreună cu ceilalţi membri ai coaliţiei să putem să asigurăm echilibrul şi...

Liberalii, primele reuniuni importante după ce Nicolae Ciucă a preluat şefia formaţiunii. Conducerea, față în față cu primarii

Joi, 26 Mai 2022, ora 07:30
Liberalii, primele reuniuni importante după ce Nicolae Ciucă a preluat şefia formaţiunii. Conducerea, față în față cu primarii
Liberalii se reunesc, joi şi vineri, în două reuniuni importante ale partidului, Liga Aleşilor Locali şi Consiliul Naţional, la Poiana Braşov. Sunt primele întâlniri ale conducerii partidului, după preluarea şefiei de către Nicolae Ciucă.

În Consiliul Naţional, Lucian Bode va fi votat secretar general al partidului, urmând a fi aleşi şi un prim-vicepreşedinte şi un vicepreşedinte. Dan Motreanu şi Virgil Popescu s-au înscris în cursa pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, în timp ce pentru cea de vicepreşedinte se luptă patru liberali, Ben Oni Ardelean, Vergil Chiţac, Virgil Guran şi Sorin Moldovan.

Liga Aleşilor Locali va avea loc joi, 26 mai, la ora 16.00, cu participarea celor 1200 de primari liberali. Consiliul Naţional al PNL va avea loc pe 27 mai, cu începere de la ora 10.00.

Cu ocazia Consiliului Naţional al PNL vor avea loc alegeri pentru funcţiile de secretar general al PNL, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Evenimentul va cuprinde alocuţiuni din partea preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, precum şi ale altor lideri din conducerea partidului şi vor fi prezentate experienţe de succes ale administraţiilor liberale.

Ambele evenimente vor avea loc la Poiana Braşov, la hotelul Piatra Mare.

În cadrul Consiliului Naţional va fi ales secretarul general al PNL, singurul candidat fiind ministrul de Interne, Lucian Bode....

Cine este Nicolae Ciucă, viitorul lider PNL: general care și-a câștigat gradele pe câmpul de luptă, peste care tronează suspiciuni de plagiat

Duminica, 10 Aprilie 2022, ora 08:14
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Cine este Nicolae Ciucă, viitorul lider PNL: general care și-a câștigat gradele pe câmpul de luptă, peste care tronează suspiciuni de plagiat
Premierul Nicolae Ciucă candidează duminică pentru funcţia de preşedinte al PNL, într-o competiţie fără rival.


Pe plan profesional, Nicolae Ciucă se numără printre puţinii generali ai armatei române care şi-au câştigat gradele pe câmpul de luptă, conducând chiar şi o misiune în Irak. Pe plan politic, Nicolae Ciucă a fost un soldat devotat preşedintelui Iohannis: Ciucă ”a luptat” alături de şeful statului în războiul cu PSD, apoi Klaus Iohannis l-a răsplătit cu mai multe funcţii: ministru al Apărării, senator, premier interimar, premier cu puteri depline şi, în final, preşedinte al PNL. În plan academic, Nicolae Ciucă are un doctorat marcat de suspiciuni de plagiat.

Nicolae Ciucă e militar de carieră: în 1985 termină liceul militar din Craiova, apoi urmează şcoala de ofiţeri din Sibiu (1988).

Începând cu anul 1990, participă la mai multe cursuri de perfecţionare militară în ţară, apoi în SUA. În 1996, ia parte la prima misiune în afara graniţelor: ofiţer de stat major în cadrul unei operaţiuni militare ONU în Angola, ţară măcinată de război civil.

În 2001, Nicolae Ciucă conduce batalionul ”Scorpionilor Roşii” la un exerciţiul multinaţional în Bosnia şi Herţegovina.

Între iunie 2002 şi ianuarie 2003, Nicolae Ciucă e comandantul batalionului românesc în misiunea din Afganistan, iar un an mai târziu participă la războiul din Irak, una dintre cele mai importante...

Nicolae Ciucă, despre cel mai negru scenariu al războiului: „Trebuie confirmat cu specialiștii militari”

Vineri, 20 Mai 2022, ora 13:12
Nicolae Ciucă, despre cel mai negru scenariu al războiului: „Trebuie confirmat cu specialiștii militari”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, 20 mai, la Cluj, că specialiştii militari analizează în prezent mai multe scenarii privitoare la invazia Rusiei în Ucraina şi la evoluţia situaţiei.


"Există o serie întreagă de scenarii pe care specialiştii militari le au pe masă şi le analizează. Nu pot să spun, nu ştiu să vă spun acum care este cel mai negru scenariu, el trebuie discutat şi confirmat cu specialiştii militari", a spus Nicole Ciucă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor referitoare la "cel mai negru scenariu" pentru România vizavi de războiul din Ucraina.

De asemenea, el a fost întrebat despre "atacuri înscenate" ale Rusiei în România, premierul precizând că ţara noastră face tot ce-i stă în putinţă, împreună cu ţările NATO, pentru a asigura securitatea zonei.

"Nu am astfel de informaţii. Până în acest moment nu am intrat în posesia unor astfel de date. Ceea ce vă pot spune este că prin măsurile pe care România le-a luat împreună cu celelalte ţări aliate, de consolidare a apărării şi descurajării pe Flancul estic, se confirmă măsurile prin care facem tot ceea ce ne stă în putinţă, astfel încât să asigurăm securitatea şi apărarea întregului spaţiu aliat şi, implicit, a teritoriului României", a menţionat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, de europarlamentarul Daniel Buda şi de primarul...

Statutul PNL blochează o eventuală candidatură a lui Nicolae Ciucă la șefia partidului. Ce soluții ar avea premierul

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 06:18
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Statutul PNL blochează o eventuală candidatură a lui Nicolae Ciucă la șefia partidului. Ce soluții ar avea premierul
Tot mai multe semnale din partea PNL arată către o posibilă candidatură a premierului Nicolae Ciucă pentru funcția de președinte al PNL. Liberalul ar putea însă să aibă probleme având în vedere că nu are nici măcar jumătate din vechimea cerută de statutul partidului pentru a candida.

Încă din perioada în care Ludovic Orban conducea PNL, formațiunea a promovat în permanență ideea că președintele de partid trebuie să fie și propunerea de premier, teză continuată și de către următorul președinte, Florin Cîțu. După demisia acestuia din urmă, liberalii au dat mai multe semnale că nu vor să riște declanșarea unui nou „festival al democrației”, și sugerează că actualul premier, Nicolae Ciucă, ar fi cel mai bun pretendent la șefia PNL.

Actualul președinte interimar al liberalilor, Gheorghe Flutur, afirma luni, 4 aprilie, că "premierul Ciucă este un om care s-a integrat foarte bine în PNL şi în haina de prim-ministru. Cred că cel mai important lucru este măsurătoarea din sondaje. Deci e un om ferm, hotărât, foarte serios, riguros, nu este un om conflictual, un om care este, după cum am văzut, un liant în această coaliţie, important pentru un lider”.

Mai departe, Gheorghe Flutur s-a declarat în favoarea variantei ca Nicolae Ciucă să fie noul conducător al liberalilor, în contextul în care acesta din urmă deține și funcția de premier.

„Viaţa a arătat că asta este formula cea mai stabilă,...

Cât de importantă este carisma pentru un lider politic. ”Nicolae Ciucă nu dă ordine, pare că execută”

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 03:40
Cât de importantă este carisma pentru un lider politic. ”Nicolae Ciucă nu dă ordine, pare că execută”
De cum intră pe scena politică, oamenii aleși sau numiți intră în vizorul public din toate punctele de vedere, atât pentru că sunt responsabili de guvernarea țării și de toate măsurile care se adoptă pentru cetățeni, cât și pentru că sunt plătiți din banii contribuabililor.


Deciziile pe care le iau, discursurile, declarațiile, corectitudinea de care dau sau nu dovadă, aspecte ale vieții private, toate ajung să cântărească în ochii alegătorilor. Adesea se discută inclusiv despre cât de carismatici, activi și implicați sunt în societate. De exemplu președintele Klaus Iohannis a fost adesea criticat pentru lipsa de reacție, dar cu toate acestea este la al doilea mandat. Nicolae Ciucă, premierul României și mai nou liderul PNL, a fost de asemenea caracterizat ca fiind o figură fadă, cu toate că ultimele sondaje îl plasează printre cei mai credibili politicieni, cu un procent de 34%.

Consultantul politic Adrian Zăbavă a explicat pentru Ziare.com cât de importantă este carisma pentru un lider politic, dar și cum lucrurile se schimbă în funcție de tabăra în care se află: la guvernare versus în opoziție.

”Din perspectiva comunicării politice, carisma este un punct bonus al oricărui lider politic, dacă nu o necesitate. E adevărat, oamenii politici au trăsături diferite. Rolul oamenilor care lucrează pentru ei este să-i pună în cea mai bună lumină posibilă”, spune Adrian Zăbavă.

Cazul Nicolae...

Nicolae Ciucă, declarații de la Kiev: ”România va contribui la reconstrucția completă a Ucrainei” VIDEO

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 11:55
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Nicolae Ciucă, declarații de la Kiev: ”România va contribui la reconstrucția completă a Ucrainei” VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, după întâlnirea avută la Kiev cu omologul său ucrainean Denys Shmyhal, că România este profund interesată şi angajată să contribuie la eforturile orientate către reconstrucţia completă a Ucrainei şi sunt pregătiţi pentru a discuta în termeni concreţi despre acest proces.


Potrivit premierului, solidaritatea şi compasiunea poporului român îi oferă un mandat puternic pentru a îmbunătăţi legăturile dintre cele două ţări, pentru un viitor mai bun.

”Mulţumesc pentru invitaţia de a vizita Ucraina în această perioadă de luptă eroică a poporului ucrainean pentru a respinge agresiunea declanşată în mod ilegal, nejustificat, neprovocat şi deliberat de către Rusia. România condamnă în cei mai duri termeni încălcarea flagrantă de către Rusia a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, precum şi a obligaţiilor sale internaţionale, conform dreptului internaţional. Suntem alături de Ucraina în aceste vremuri dificile, pentru că securitatea Ucrainei înseamnă securitatea europeană şi euroatlantică. Lupta Ucrainei este, de asemenea, lupta pentru apărarea valorilor şi a libertăţilor noastre comune”, a spus premierul în declaraţia oficială.

Şeful Executivului a transmis ”profunde condoleanţe pentru pierderea atâtor vieţi omeneşti nevinovate şi regret pentru distrugerile materiale uriaşe din Ucraina”.

”Întreaga lume ar trebui să vadă şi...

Congresul Extraordinar al PNL are loc duminică. Premierul Nicolae Ciucă, candidatul fără contracandidat

Duminica, 10 Aprilie 2022, ora 07:18
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Congresul Extraordinar al PNL are loc duminică. Premierul Nicolae Ciucă, candidatul fără contracandidat
Liberalii se reunesc, duminică, într-un Congres extraordinar, la Palatul Parlamentului, pentru a-şi alege din nou preşedintele, la doar şase luni de la ultimul congres, în care 5.000 de delegaţi îl aleseseră pe Florin Cîţu la şefia partidului, după o campanie dură şi plină de atacuri între acesta şi fostul preşedinte Ludovic Orban.


De data aceasta, la Congresul organizat în grabă vor participa doar 1.300 de delegaţi, din întreaga ţară.

Congresul extraordinar are loc în contextul demisiei preşedintelui PNL, Florin Cîţu, pe 2 aprilie. Decizia acestuia a venit în urma pierderii susţinerii în partid, împreună cu el renunţând la funcţia de secretar general şi Dan Vîlceanu, care a plecat şi din Guvern. Prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur a preluat şefia interimară a PNL, până la Congres.

După ce ruptura dintre partid şi Guvern s-a perpetuat, pe fondul combinaţiei de preşedinte de partid care nu deţine şi şefia Executivului, liberalii au decis să facă o schimbare bruscă şi să îl pună pe Nicolae Ciucă, premierul României, în fruntea PNL. Au contribuit la decizie atât scăderea în sondaje, partidul ajungând sub 20 la sută, precum şi tensiunile din ce în ce mai mari între preşedintele partidului şi premier, în privinţa luării deciziilor la nivel guvernamental şi în coaliţia de guvernare.

Ca şi Florin Cîţu, când a preluat şefia partidului în septembrie 2021, şi Nicolae Ciucă a avut...

Nicolae Ciucă, impresionat după vizita în Ucraina: ”Am mai fost în zone de conflict, dar niciodată nu am mai văzut imagini atât de zguduitoare”

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 22:14
Nicolae Ciucă, impresionat după vizita în Ucraina: ”Am mai fost în zone de conflict, dar niciodată nu am mai văzut imagini atât de zguduitoare”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri seară, 27 aprilie, despre condițiile tehnice ale vizitei în Ucraina, dar și despre dezastrul lăsat în urmă de ruși.

”Nu are rost să discutăm şi să descriem condiţiile de securitate pentru că ele s-au văzut cât se poate de clar din tot ceea ce a reuşit mass-media să prezinte de la faţa locului. Pregătirea unei astfel de vizite presupune de la sine măsuri prin care trebuie corelate cel puţin două aspecte: pe de-o parte cele de protecţie a celor care merg în ţara vecină, în Ucraina, pe de altă parte este vorba de corelarea programului liderilor”, a spus premierul după ce a fost întrebat, la TVR 1, despre condiţiile tehnice ale vizitei.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Elementele de detaliu din culise nu pot fi descrise pentru că este suficient să discutăm că o astfel de vizită se pregăteşte pe baza relaţiilor diplomatice la nivelul Ministerelor de Afaceri Externe şi, de asemenea, structurile de securitate implicate în tot ceea ce înseamnă planificarea şi fazarea activităţilor pe timpul duratei vizitei”, a adăugat premierul.
Nicolae Ciucă a subliniat că a fost o călătorie lungă.

”Am ajuns cu trenul în gara din Kiev, a fost o călătorie lungă. Este cât se poate de normal să înţelegem durata şi procedurile care se derulează atât pentru transport cât şi ulterior, pe durata desfăşurării vizitei”, a mai...

Sentința prin care premierul Nicolae Ciucă a obținut blocarea analizării acuzațiilor de plagiat, nemotivată la mai mult de o lună de la pronunțare

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 09:16
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Sentința prin care premierul Nicolae Ciucă a obținut blocarea analizării acuzațiilor de plagiat, nemotivată la mai mult de o lună de la pronunțare
Hotărârea Curții de Apel București prin care analizarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă a fost blocată nu este motivată, deși a trecut mai mult de o lună de la pronunțare. Nemotivarea hotărârii atrage după sine imposibilitatea Ministerului Educației de a ataca sentința cu recurs, care trebuie depus în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii.

După dezvăluirile Emiliei Șercan, referitoare la suspiciunile de plagiat din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, la CNATDCU au fost depuse oficial trei sesizări prin care se cerea verificarea oficială a tezei de doctorat a lui Nicolae Ciucă.

Premierul a deschis un proces prin care a cerut suspendarea celor trei sesizări. Procesul deschis de Ciucă s-a judecat la Curtea de Apel București, unde cererea de suspendare a sesizărilor a fost admisă, fiind blocată, practic, analizarea tezei de doctorat scrise de Nicolae Ciucă.

Potrivit hotărârii pronunțate de Curtea de Apel București, care este executorie, sentința poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Avocatul Toni Neacșu susține că motivarea hotărârii pronunțate de Curtea de Apel București nu este motivată nici acum, la mai mult de o lună de la pronunțarea din 1 martie 2022.

„Din acea ședință din 1 martie 2022 această hotărâre este singura care nu este motivată și publicată pe site-ul rejust.ro, în condițiile în care potrivit legii motivarea trebuie să se...

Nicolae Ciucă, la Conferința privind viitorul Europei: ”Tinerii sunt cei care vor reuși să consolideze tot ceea ce înseamnă valorile UE”

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 20:13
Nicolae Ciucă, la Conferința privind viitorul Europei: ”Tinerii sunt cei care vor reuși să consolideze tot ceea ce înseamnă valorile UE”
Tinerii sunt cei care trebuie să dezvolte România mai departe și cei care, alături de alți din tineri din țările membre ale Uniunii Europene, vor reuși să consolideze tot ceea ce înseamnă valorile UE, a declarat premierul Nicolae Ciucă, luni, 11 aprilie, la evenimentul dedicat închiderii Conferinței privind viitorul Europei.

„Dragi copii, în tot ceea ce noi gândim la nivelul Guvernului, punem mare preț pe entuziasmul, pe optimismul și, în special, pe creativitatea voastră”.

„Nu pot să nu recunosc faptul că la nivelul Guvernului avem o atenție cât se poate de bine focalizată pentru ceea ce înseamnă viitorul țării noastre, or viitorul țării noastre este aici, în fața noastră, sunteți dumneavoastră, tinerii de astăzi. Tema conferinței tocmai la asta se referă, unde ne îndreptăm, viitorul României, viitorul Europei și unde ne îndreptăm”, a declarat Nicolae Ciucă. El a descris actualul context drept unul complex.

„Trăim într-o situație nu tocmai liniștită, putem spune că este o situație complicată, ca să înțeleagă copiii mai bine și nu trebuie să îi speriem. Ei trebuie să înțeleagă că noi suntem aici ca, în această situație complicată, noi să facem tot ceea ce ne stă în putere astfel încât ei să nu resimtă toate aceste efecte și să le creăm mediul și spațiul astfel încât să poată să se gândească la ce au ei de făcut mai bine, la cum pot ei să se pregătească mai bine...

Volodimir Zelenski, după vizita lui Nicolae Ciucă la Kiev: „Împărtășim o viziune comună”

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 07:20
Volodimir Zelenski, după vizita lui Nicolae Ciucă la Kiev: „Împărtășim o viziune comună”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, într-un nou discurs, despre întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă, el precizând că Ucraina şi România împărtăşesc o viziune comună cu privire la perspectivele şi ameninţările la adresa unităţii europene.

„Premierul României a făcut o vizită la Kiev. I-am mulţumit pentru susţinerea politică şi pentru apărare. Am discutat nu doar despre cooperarea bilaterală dintre statele noastre şi activitatea comună pentru protejarea libertăţii în Europa, dar şi despre cooperarea la nivelul UE. Împreună cu România, împărtăşim o viziune comună asupra perspectivelor şi ameninţărilor la adresa unităţii europene, în special în regiunea Mării Negre. Am convenit să muncim împreună şi mai mult pentru a asigura securitatea în regiunea noastră”, a spus Zelenski.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut, marţi, o vizită oficială în Ucraina, unde au avut întâlniri cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că România sprijină aspiraţiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană şi a reiterat disponibilitatea de a oferi ajutor refugiaţilor.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu,...
  1. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  2. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  3. Unde ascundea o funcționară banii din șpagă. Surpriză de proporții în timpul unor percheziții la birourile DGASPC Tulcea.
  4. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  5. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  6. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  7. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  8. Turiști prinși la scăldat în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Riscă o amendă usturătoare
  9. A exagerat Bianca Drăgușanu cu operațiile? "Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat..."
  10. Mafia taximetriștilor s-a întors la Aeroportul Otopeni. Cine este Mecanicul, co­or­donatorul ”reţelei de băieţi un­suroşi ce ştie bine tabla împărţirii cu au­torităţile”