Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.111 secunde)

Articole despre "nuclear"

Câți români au cerut pastilele de iodură de potasiu, necesare într-un eventual atac nuclear. Campania lui Rafila pare să nu aibă succesul dorit

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 10:53
Câți români au cerut pastilele de iodură de potasiu, necesare într-un eventual atac nuclear. Campania lui Rafila pare să nu aibă succesul dorit
Ministrul Sănătății a cumpărat 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu care sunt necesare persoanelor până în 40 de ani, însă a distribuit doar o mică parte din această cantitate.

Datele oficiale arată că doar 383.889 de pastile de iodură de potasiu au fost distribuite românilor până la 31 august, potrivit Hotnews.ro. Ministrul a declarat acum câteva zile că așteaptă cu încredere datele din luna septembrie.

Doar o mică parte din populația eligibilă a primit pastilele de iod

Astfel, până la data de 31 august doar un număr de 218.781 persoane au solicitat și au ridicat de la farmaciile desemnate comprimatele de iodură de potasiu, în baza prescripției medicale eliberate de medicul de familie. Însă, conform Ministerului Sănătății, 7 milioane de persoane ar fi eligibile pentru a-și administra aceste comprimate în caz de atac sau accident nuclear.

Și tot până la această dată au fost ridicate de către populație, din farmaciile desemnate, un număr de 383.889 comprimate iodură de potasiu, în baza prescripției emise de medicul familie. Numărul total de comprimate iodură de potasiu 65 mg distribuite de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București către farmaciile comunitare este de 7.000.000 comprimate.

Cele 30 de milioane de pastile de iod cumpărate de autorități au costat 6 milioane de euro. DSP-urile au distribuit către farmacii 7 milioane de comprimate....

Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 18:45
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, 28 septembrie, despre amenințările Rusiei privind folosirea armelor nucleare.

Șeful guvernului a susținut că probabilitatea ca un astfel de lucru să se întâmple este ”una mică” și a precizat că decizia de a folosi asemenea instrumente în cadrul unui conflict nu este una pur politică şi nu aparţine unui singur om.

Ciucă a subliniat însă că toate scenariile trebuie luate în calcul în analizele realizate de specialiştii militari.

”Aşa cum arată lucrurile acum, acest scenariu nu poate să fie neglijat. El trebuie să reprezinte o ipoteză de analiză la nivelul specialiştilor militari, iar probabilitatea de a se întâmpla, din punctul meu de vedere, este una mică, pentru că am putut să vedem în acest interval de timp, din februarie până astăzi, că nu a fost o dinamică a acţiunii militare astfel încât să poată să dea încredere că poate să angajeze dincolo de Ucraina şi alte ţări. Or, ştim foarte bine că orice lovitură pe teritoriul unui stat membru înseamnă de la sine o acţiune împotriva Alianţei, iar răspunsul, în conformitate cu prevederile Articolului 5, este pe măsură. Întrebuinţarea armei nucleare nu este o decizie care să aparţină doar unui singur om şi nu este doar politică, este o decizie care se duce la îndeplinire de către mai mulţi actori, or eu cred că în momentul de faţă nu am pierdut acel minim de raţiune în care să gândim că,...

Rusia îşi va împiedica vecinii ostili şi Ucraina ”nazistă” să se înarmeze nuclear, ameninţă Medvedev

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 13:24
Rusia îşi va împiedica vecinii ostili şi Ucraina ”nazistă” să se înarmeze nuclear, ameninţă Medvedev
Rusia va face totul pentru a-şi împiedica vecini ostili - ca Ucraina - să se doteze cu armament nuclear, ameninţă marţi fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al puternicului Consiliu rus de Securitate, relatează Tass.


”Vom face tot ceea ce putem pentru a împiedica să apară arme nucleare în ţări vecine care ne sunt ostile. De exemplu, Ucraina nazistă, care este controlată în mod direct de state NATO zilele astea”, ameninţă într-o postare pe Telegram Medvedev.

”Nu are rost să mizezi pe raţiunea şi voinţa politică a regimului de la Kiev”, susţine fostul şef de stat.

”Însă există în continuare o speranţă fragilă cu privire la bun simţ şi simţul autoconservării ţărilor inamice care răsfaţă (Kievul). Ei înţeleg că, dacă ameninţarea la adresa Rusiei depăşeşte limita stabilită a pericolului, va trebui să răspundem. Fără să cerem permisiunea nimănui, fără prea multă consultare. Iar asta chiar nu este o cacealma”, conchide Medvedev.

Ce sunt armele nucleare tactice. Condițiile în care Putin le-ar folosi în Ucraina: "Ar putea să detoneze o rachetă deasupra apei"

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 03:18
Ce sunt armele nucleare tactice. Condițiile în care Putin le-ar folosi în Ucraina: "Ar putea să detoneze o rachetă deasupra apei"
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că este gata să folosească arme nucleare pentru a apăra teritoriul rus, sporind temerile că ar putea folosi o armă nucleară mică sau „tactică” în Ucraina.

Președintele american Joe Biden l-a avertizat că acest lucru ar fi cea mai gravă escaladare militară de la al Doilea Război Mondial, scrie BBC.

Ce sunt armele nucleare tactice?

Armele nucleare tactice sunt focoase nucleare mici destinate utilizării pe câmpul de luptă sau pentru o lovitură limitată. Ele sunt concepute pentru a distruge ținte inamice într-o anumită zonă, fără a provoca efecte radioactive pe scară largă.

Cele mai mici arme nucleare tactice pot fi de o kilotonă sau mai puțin (producând echivalentul a o mie de tone de exploziv TNT). Cele mai mari pot avea o greutate de până la 100 de kilotone.

Armele nucleare strategice sunt mai mari (până la 1.000 de kilotone) și sunt lansate de la o distanță mult mai mare.

Prin comparație, bomba atomică lansată de SUA asupra Hiroshima în 1945 era de 15 kilotone.

Ce arme nucleare tactice are Rusia?

Potrivit informațiilor serviciilor secrete americane, Rusia are aproximativ 2.000 de arme nucleare tactice.

Ogivele sale nucleare tactice pot fi amplasate pe diferite tipuri de rachete care sunt utilizate în mod normal pentru a lansa explozibili convenționali, cum ar fi rachetele de croazieră și obuzele de artilerie.

Armele nucleare tactice pot fi lansate...

Mesajul Ucrainei adresat puterilor nucleare, pe fondul ameninţărilor Rusiei: „Cutia Pandorei trebuie închisă”

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 15:59
Mesajul Ucrainei adresat puterilor nucleare, pe fondul ameninţărilor Rusiei: „Cutia Pandorei trebuie închisă”
Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, susţine că tările deţinătoare de arme nuclare ar trebui să atragă atenţia Rusiei asupra consecințelor amenințărilor cu arme nucleare lansate de Moscova la adresa Occidentului.

„Amenințări voalate cu arme nucleare de la tribuna ONU din partea unui membru al Consiliului de Securitate – este imposibil să ne imaginăm o batjocură mai mare faţă de instituțiile globale” – a scris Podoliak pe Twitter, în contextul în care ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-o declaraţie făcută la ONU, a promis „protecție deplină”, inclusiv cu arme nucleare, pentru orice teritoriu ucrainean intrat în componenţa Rusiei.

Podoliak a subliniat că amenințările nucleare ale Rusiei nu reprezintă o problemă pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume. „Membrii Clubului Nuclear (ţările deţinătoare de arme nucleare) ar trebui să sublinieze Rusiei consecințele. Cutia Pandorei trebuie închisă” – a adăugat Mihailo Podoliak.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă, la New York, că regiunile din Ucraina în care au loc referendumuri vor fi sub protecţia deplină a Rusiei dacă vor fi anexate de Moscova, informează duminică Reuters.

Ministrul rus de externe, adresându-se Adunării Generale a ONU şi presei mondiale, a încercat să justifice invazia în Ucraina începută în februarie, repetând afirmaţiile false ale Moscovei...

Ministrul român al Apărării nu crede că Putin va folosi arme nucleare: „Blufează. Ne-a mai amenințat pe noi, europenii”

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 07:27
Ministrul român al Apărării nu crede că Putin va folosi arme nucleare: „Blufează. Ne-a mai amenințat pe noi, europenii”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat marţi că preşedintele rus Vladimir Putin a "blufat" atunci când a ameninţat cu folosirea armelor nucleare, în încercarea de a impresiona ţările europene şi a obţine o recunoaştere a rezultatelor referendumurilor false desfăşurate în patru regiuni ocupate în Ucraina.

"Până la urmă, ceea ce a făcut Putin de la început, pentru că ne-a mai ameninţat pe noi, europenii, cu arme nucleare în martie sau aprilie, ceea ce a făcut a fost mai degrabă să blufeze, să încerce să impresioneze mai degrabă, pentru a vedea cum reacţionează ţările europene în o posibilă recunoaştere sau măcar acceptare a unor referendumuri false pe care le face în cele patru regiuni. Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului", a afirmat Dîncu, la Digi24.

Ministrul Apărării a spus că ameninţările preşedintelui rus nu schimbă cu nimic situaţia României, dând asigurări că NATO nu va sta deoparte "să privească" în cazul folosirii armelor nucleare.

"În România nu se schimbă nimic, pentru că eram într-o stare de vigilenţă încă de la începutul războiului. Noi mergem mai departe cu strategia defensivă pe care NATO a pregătit-o şi, desigur, accelerăm toate procesele de înzestrare. Nu schimbă cu nimic acest nou anunţ al lui Putin. Foarte mulţi analişti îl etichetează ca fiind unul al neputinţei, pentru că a vorbi de folosirea armelor nucleare înseamnă mai...

Cum poate Ucraina anihila o bombă nucleară trimisă de Rusia. "Lucrul problematic ar fi resturile împrăștiate pe o suprafață uriașă"

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 13:37
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
Cum poate Ucraina anihila o bombă nucleară trimisă de Rusia. "Lucrul problematic ar fi resturile împrăștiate pe o suprafață uriașă"
Analistul Mihailo Samus, angajat 12 ani în Forțele Armate Ucrainene, a explicat în ce condiții s-ar putea apăra Ucraina împotriva unor potențiale arme tactice lansate de Rusia de pe teritoriul ei.

„Pentru a face acest lucru, avem nevoie de sisteme de apărare antirachetă cu rază lungă de acțiune și de avioane cu detectare radar cu rază lungă de acțiune care să intercepteze aceste lansări la o distanță de 1.000 de kilometri de graniță", a spus el.

Forțele armate ucrainene s-ar putea apăra împotriva unor potențiale arme nucleare tactice pe care Rusia le-ar lansa asupra Ucrainei doar în anumite condiții, spune concluziv jurnalistul și analistul militar Mihailo Samus, directorul platformei independente The New Geopolitics Research Network, citat de New Voice of Ukraine.

„Dacă se folosesc obuze de artilerie, ceea ce este posibil, ar fi practic imposibil (să le distrugem) în condițiile actuale.

Dacă vorbim despre Kalibr și Iskander (rachete balistice), care sunt principalele purtătoare de arme nucleare tactice, atunci, desigur, ar fi posibil să le doborâm. Lucrul problematic este că ar putea apărea pericolul unei (explozii) murdare, astfel încât resturile rezultate în urma distrugerii unui focos nuclear să fie pur și simplu împrăștiate pe o suprafață uriașă", a spus el.

Publicația Politico a dezvăluit marți, 27 septembrie, citând foști și actuali oficiali americani că serviciille americane de...

SUA anunță că au un plan în cazul în care Vladimir Putin folosește arme nucleare. Oficial de la Pentagon: „Consecințele ar fi îngrozitoare”

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 15:16
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
SUA anunță că au un plan în cazul în care Vladimir Putin folosește arme nucleare. Oficial de la Pentagon: „Consecințele ar fi îngrozitoare”
Secretarul de stat american Antony Blinken a vorbit despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare.

Blinken spune că Moscova are un "lanț de comandă" nuclear, dar nu se știe dacă cineva îi va spune "nu" președintelui rus Vladimir Putin dacă acesta decide să lanseze o armă nucleară.

"Iar acesta este călcâiul lui Ahile al autocrațiilor de oriunde", a spus secretarul de stat. "De obicei, nu există nimeni care să aibă capacitatea sau voința de a spune adevărul puterii. Și cred că o parte din motivul pentru care Rusia a ajuns în încurcătura în care se află este că nu există nimeni în sistem care să-i spună efectiv lui Putin că face un lucru greșit", a spus Blinken potrivit cbsnews.com.

Putin a recrutat 300.000 de rezerviști și a amenințat miercurea trecută cu un război nuclear, și a subliniat: "nu este o cacealma". Într-un discurs adresat poporului său.

Blinken a declarat că retorica lui Putin este "iresponsabilă" și a adăugat că SUA și-au exprimat îngrijorarea față de Rusia cu privire la amenințările acesteia.

"Ne concentrăm să ne asigurăm că acționăm cu toții în mod responsabil, mai ales când vine vorba de acest tip de retorică", a declarat Blinken lui Pelley. "Am fost foarte clari cu rușii în mod public și, de asemenea, în privat, pentru a opri discuțiile libere despre armele nucleare".

"În privat, Statele Unite au fost în comunicare cu Kremlinul în legătură cu aceste...

Occidentul se pregătește pentru situația în care Putin va folosi arme nucleare. Discuții private cu Kremlinul "la niveluri foarte înalte"

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 20:08
Comenteaza acest articol | 52 comentarii
Occidentul se pregătește pentru situația în care Putin va folosi arme nucleare. Discuții private cu Kremlinul "la niveluri foarte înalte"
Țările occidentale fac planuri de răspuns pentru situația că Rusia va folosi arme nucleare și transmit Kremlinului pe canale confidențiale mesajul că răspunsul va fi unul “catastrofal pentru Rusia”.

Cel mai probabil, acest răspuns va fi unul convențional, nu unul nuclear.

Consilierul pentru Securitate al președintelui Biden, Jake Sullivan, a declarat duminică la CBS că “am comunicat direct, în privat, la niveluri foarte înalte, Kremlinului că orice utilizare a armelor nucleare va avea consecințe catastrofale pentru Rusia și că SUA și aliații noștri vor răspunde decisiv”.

”Am dat un mesaj clar și specific cu privire la ceea ce va implica asta”, a spus Jake Sullivan. O analiză Financial Times, citată de biziday.ro, care strânge opinii ale unor oficiali din mai multe state NATO, sugerează că răspunsul Alianței într-o astfel de situație va depinde de amploarea atacului.

În cazul unui atac cu o armă nucleară tactică (de mici dimensiuni) împotriva Ucrainei “răspunsul ar declanșa o ripostă militară cu arme convenționale din partea statelor occidentale, pentru a pedepsi Rusia”.

Financial Times arată că în acest moment capitalele occidentale fac planuri de urgență pentru toate situațiile. “Evaluarea Occidentului este că avertismentele lui Putin că nu blufează cu privire la lansarea atacurilor nucleare asupra Ucrainei sunt menite să redea un oarecare avânt după eșecurile armatei sale pe câmpul...

Trei motive pentru care Putin nu va folosi armele nucleare în Ucraina. Explicațiile unui expert militar rus

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 23:24
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Trei motive pentru care Putin nu va folosi armele nucleare în Ucraina. Explicațiile unui expert militar rus
Kremlinul nu va lansa lovituri nucleare asupra Ucrainei sau a oricărei alte țări din Occident, pentru că un astfel de pas nu va rezolva niciuna dintre problemele Rusiei, spune expertul militar rus Ruslan Leviev.

"Cred că aceasta este o altă poveste de groază de la Kremlin... Nu aș lua-o în serios. Riscurile sunt minime ", a spus Leviev.

El a menționat trei motive pentru care Putin probabil nu va da curs amenințărilor sale nucleare.

În primul rând, acest lucru nu îl va ajuta să câștige războiul.

„Dacă Putin lovește acum Ucraina sau vreo țară europeană cu o bombă nucleară, nimeni nu va capitula. Situația va fi exact invers”, a spus expertul.

În al doilea rând, potrivit acestuia, armele nucleare nu oferă niciun avantaj în materie de distrugere a oricărui obiectiv, fie că este militar sau nu. Rezultatul va fi același ca atunci când este lovit cu o armă convențională. Dar consecințele nu se vor lăsa așteptate. Cu siguranță Occidentul nu va lăsa acest lucru fără răspuns.

Al treilea motiv este legat de distrugerea unui mit cheie al Kremlinului, conform căruia invazia rusă este „eliberarea” Ucrainei.

„Va trebui să ne schimbăm narațiunea”. Eliberarea ucrainenilor a fost deja subminată când a fost lovită termocentrala Harkov, lăsând mai multe regiuni ucrainene fără electricitate și apă.

”Ciudată eliberare”, a spus expertul. El este sigur că Kremlinul va folosi foarte activ retorica...

Cât de eficient comunică SUA și Rusia despre armele nucleare. „Există canale de dialog la nivelul adecvat”

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 16:43
Cât de eficient comunică SUA și Rusia despre armele nucleare. „Există canale de dialog la nivelul adecvat”
Kremlinul a anunţat luni, 26 septembrie, că are contacte "sporadice" cu SUA în chestiuni legate de armele nucleare, la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu joacă la cacealma în privinţa disponibilităţii sale de a utiliza astfel de arme dacă Rusia îşi va simţi integritatea teritorială ameninţată.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că cele două părţi au menţinut un canal deschis limitat de dialog pentru a permite "schimbul urgent de mesaje" între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

"Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar sunt de o natură foarte sporadică. Cel puţin ele permit schimbul unor mesaje de urgenţă despre poziţia fiecăruia", a declarat Pekosv pentru jurnalişti.

Putin a spus săptămâna trecută că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare "pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", în contextul în care a anunţat o mobilizare parţială care ameninţă să escaladeze semnificativ conflictul de şapte luni din Ucraina.

SUA au avertizat Moscova duminică privind "consecinţe catastrofale" dacă utilizează arme nucleare în Ucraina.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor "răspunde decisiv" dacă Rusia utilizează astfel de arme împotriva statului vecin.

El nu a furnizat mai multe amănunte, dar a precizat că Washingtonul a transmis în privat Moscovei "foarte clar exact ce ar...

Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei: "Moscova va declara război Kievului"

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 18:27
Comenteaza acest articol | 29 comentarii
Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei: "Moscova va declara război Kievului"
Mai multe canale de Telegram administrate de ruși pro-război duminică, 25 septembrie, un scenariu apocaliptic pentru finalul lunii.

Informațiile au fost culese de jurnalistul german Julian Röpcke, angajat la secția politică a cotidianului Bild.

"Bloggerii ruși desenează un „scenariu” pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei. Să sperăm că visele lor umede nu se vor împlini", scrie Röpcke pe Twitter.

Fragmentul citat de jurnalistul german arată următorul scenariu:

"După referendumuri și alipirea unor părți din Ucraina la Rusia, Putin va face o nouă declarație publică în care va da un ultimatum Ucrainei, cerându-i să retragă voluntar trupele de pe teritoriul rusesc. În caz de refuz, Moscova va declara război Kievului în următoarele 24 de ore. Ulterior, Kiev, Liov, Dnipro, Krivoi Rog, Harkov și Nikolaev vor fi distruse într-un interval de 72 de ore. Restul teritoriului Ucrainei va fi bombardat masiv cu rachete și bombe. Bombardiere TU-22M3 vor lansa bombe FAB-5000 care vor distruge toate podurile peste Nipru, aeroporturile civile și întreaga infrastructură rutieră".

Russian bloggers draw a “scenario” for next week, involving nuclear attacks on Ukraine.
Let's hope their wet dreams don't come true. pic.twitter.com/ZVqWMDwbNL— Julian Röpcke🇺🇦 (@JulianRoepcke) September 25, 2022

Röpcke consideră că formularea vizând distrugerea orașelor enumerate în 72 de ore și...

Medvedev amenință din nou: "Federaţia Rusă are dreptul de a folosi arme nucleare, dacă este necesar"

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 11:31
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Medvedev amenință din nou: "Federaţia Rusă are dreptul de a folosi arme nucleare, dacă este necesar"
Omul de încredere al lui Vladimir Putin revine cu declarații belicoase. Dmitri Medvedev avertizează Occidentul că ameninţarea nucleară "nu este cacealma" și că, dacă este nevoie, Federaţia Rusă are dreptul să folosească arme nucleare.


Aceste "drept" i s-ar cuveni Rusiei "dacă este provocată peste limită." Medvedev a avertizat de asemenea că Moscova are dreptul să răspundă "fără multă consultare", în contextul în care tensiunile între Rusia şi Occident cresc din cauza referendumurilor desfăşurate în mare parte din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia.

"Federaţia Rusă are dreptul de a folosi arme nucleare, dacă este necesar", a declarat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, potrivit agenţiei ruse de presă Ria Novosti.

Medvedev mai consideră că, chiar dacă Rusia va fi forţată să folosească cea mai teribilă armă împotriva Kievului, „NATO nu se va amesteca direct în conflict”.

Statele Unite anunță „consecințe catastrofale” în cazul în care Putin folosește arme nucleare

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 08:32
Statele Unite anunță „consecințe catastrofale” în cazul în care Putin folosește arme nucleare
Statele Unite au avertizat duminică în legătură cu "consecinţele catastrofale" în cazul în care Moscova ar folosi arme nucleare în Ucraina, după ce ministrul rus de externe a declarat că regiunile care organizează referendumuri criticate pe scară largă ar beneficia de protecţie totală dacă ar fi anexate de Moscova, transmite Reuters.

Voturile din patru regiuni din estul Ucrainei, care vizează anexarea teritoriului pe care Rusia l-a luat cu forţa, au fost organizate duminică pentru a treia zi. Parlamentul rus ar putea lua măsuri pentru a oficializa anexarea în câteva zile.

Prin încorporarea zonelor Luhansk, Doneţk, Kherson şi Zaporizhzhia în Rusia, Moscova ar putea prezenta eforturile de a le recuceri ca fiind atacuri asupra Rusiei însăşi, un avertisment pentru Kiev şi aliaţii săi occidentali.

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat duminică că Statele Unite vor răspunde la orice utilizare de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi că a explicat Moscovei "consecinţele catastrofale" la care se va expune.

"Dacă Rusia depăşeşte această linie, vor exista consecinţe catastrofale pentru Rusia. Statele Unite vor răspunde în mod decisiv", a declarat Sullivan la emisiunea "Meet the Press" de la postul de televiziune NBC.

Ultimul avertisment al SUA a urmat unei ameninţări nucleare abia voalate făcute miercuri de preşedintele Vladimir Putin, care a declarat că Rusia...

SUA trimit avertismente Rusiei că va regreta dacă va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei

Sambata, 24 Septembrie 2022, ora 07:35
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
SUA trimit avertismente Rusiei că va regreta dacă va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei
SUA trimit de câteva luni avertismente, pe diverse canale, autorităților de la Moscova cu privire la consecințele grave care așteaptă Rusia în cazul utilizării armelor nucleare.

Administrația lui Joe Biden a decis că avertismentele ar trebui să fie în mod deliberat vagi, astfel încât Kremlinul să ezite, încercând să ghicească care va fi răspunsul, scrie Washington Post citând oficialii americani sub condiția anonimatului. Casa Albă încearcă să obțină „incertitudine strategică”, în timp ce Rusia continuă să-și intensifice retorica cu privire la posibila utilizare a armelor nucleare împotriva Ucrainei. În plus, Moscova se mobilizează pentru a compensa pierderile militare grele.

Departamentul de Stat a menținut o comunicare privată cu Moscova. Cu toate acestea, interlocutorii publicației nu precizează cine a transmis mesajele americane către partea rusă și care a fost conținutul acestora. De asemenea, nu se știe dacă SUA au trimis noi mesaje private de la ultimul discurs al lui Vladimir Putin, în care acesta și-a reiterat amenințările nucleare voalate și a anunțat începerea mobilizării. Cu toate acestea, oficialii americani au declarat pentru Washington Post că a rămas constantă comunicarea în ultimele luni.

Administrația Biden notează că Moscova a amenințat în mod repetat că va folosi arme nucleare după ce a început invazia Ucrainei pe 24 februarie. Cu toate acestea, până acum nu au existat...
  1. Sistemul ingenios de încălzire prin pardoseală inventat de romani. Temperatura ajungea până la 30 de grade Celsius
  2. Impactul demografic catastrofal al mobilizării decretate de Putin. Pierderile în rândul noilor recruți vor fi de 60-70%
  3. Sorana Cîrstea, lovitură în amor primită la miezul nopții. Ce-a făcut fosta soție a fiului lui Ion Țiriac FOTO
  4. Doi turiști din Canada au decis care este cel mai frumos loc din România: ”Oprirea următoare, paradisul românesc!” VIDEO
  5. România, poziție tranșantă în fața Comisiei Europene: scrisoarea comună în care reclamă cel mai scump gaz metan din lume
  6. Rusia a încercat să introducă în România 14 cetățeni sub identitate profesională falsă. Reacția Moscovei după ce vizele au fost anulate
  7. Actrița cu pile înalte pentru care s-a inventat post nou la stat. Iubită de un patron influent, seamănă dosare penale pe bandă rulantă
  8. Încă o jucătoare de tenis din România a anunțat că s-a despărțit
  9. La mai puțin de o lună de la divorț, Simona Halep a mărturisit: „Sunt îndrăgostită!”
  10. Client E.On trimis să se programeze telefonic deși sala de așteptare era goală. "Am sunat și mi-a răspuns bărbatul cu care am vorbit fizic"