Rezultatele 1 - 15 din 799 (0.080 secunde)

Articole despre "omicron"

Expertul american Anthony Fauci lansează un nou apel pentru vaccinarea anti-Covid: „Ca medic, mă doare”

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 08:39
Expertul american Anthony Fauci lansează un nou apel pentru vaccinarea anti-Covid: „Ca medic, mă doare”
Cel mai important expert în boli infecţioase al Statelor Unite, dr. Anthony Fauci, a îndemnat, marţi, populaţia să se vaccineze împotriva subvariantelor Covid 19, în timpul a ceea ce ar putea fi ultimul său briefing, transmite AFP.

Ca de obicei, Anthony Fauci, cel mai înalt oficial american în materie de boli infecţioase, a folosit ceea ce ar putea fi ultima sa apariţie la Casa Albă, marţi, pentru a transmite un mesaj simplu.

"Vă rugăm, pentru siguranţa dumneavoastră şi a familiei dumneavoastră, să vă faceţi vaccinul Covid-19 actualizat de îndată ce sunteţi eligibil", a spus bărbatul în vârstă de 81 de ani.

Vaccinurile care vizează subvariantele BA.4 şi BA.5 ale Omicron au fost disponibile pe scară largă din vară, dar până în prezent doar 11 la sută din populaţia eligibilă de peste cinci ani din Statele Unite le-a primit.

Pentru a impulsiona vaccinarea, Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au publicat un studiu care a arătat că noile vaccinuri au redus riscul de infectare cu aproximativ 30 la sută în rândul persoanelor care au primit ultima dintre doze cu două sau trei luni mai devreme.

Coordonatorul Covid al preşedintelui Joe Biden, Ashish Jha, a anunţat, de asemenea, un "sprint de şase săptămâni" pentru a creşte numărul vaccinurilor până la sfârşitul anului şi a atenua impactul unui val de iarnă aşteptat.

Gripa şi VSR, care îşi revin după doi ani de izolare, se adaugă deja...

Primul vaccin COVID care țintește și Omicron. Premiera medicală anunțată de un gigant farma

Miercuri, 17 August 2022, ora 16:14
Primul vaccin COVID care țintește și Omicron. Premiera medicală anunțată de un gigant farma
Moderna a anunțat miercuri, 17 august, că Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente a autorizat rapelul bivalent dezvoltat de companie, care țintește și Omicron.

Decizia reprezintă o premieră, fiind prima autorizare a unui vaccin bivalent care țintește Omicron, transmite compania.

Compania Moderna a emis cereri de autorizare pentru acest vaccin, mRNA-1273.214, în Australia, Canada și UE și anticipează și alte autorizări.

„Rezultatele studiului indică faptul că mRNA-1273.214 a prezentat titruri de anticorpi cu un număr semnificativ mai mare împotriva subvariantelor Omicron BA.1 și BA.4/5, atunci când au fost comparate cu mRNA-1273

CAMBRIDGE, Mass.-- (ACCESS WIRE) — 17 AUGUST, 2022-- Moderna, Inc. (Nasdaq: MRNA), o companie de biotehnologie care a creat vaccinuri și tratamente de ultimă generației cu ARN mesager (ARNm), a anunțat că Autoritatea Britanică de Reglementare a Medicamentelor (MHRA) a emis autorizarea condiționată pentru utilizarea rapelului vaccinului bivalent împotriva COVID-19 care țintește Omicron, mRNA-1273.214 (Spikevax Bivalent Original/Omicron▼), ca doză de rapel pentru imunizarea activă pentru prevenția COVID-19 cauzat de SARS-CoV-2 la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani. Spikevax Bivalent Original/Omicron este un vaccin bivalent de ultimă generație care conține mRNA-1273 (Spikevax) și un vaccin-candidat care țintește varianta Omicron în cauză (BA.1)”, se arată în...

Varianta actualizată a vaccinului Pfizer-BioNTech s-a dovedit foarte eficientă împotriva Omicron, anunță producătorul

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 15:55
Varianta actualizată a vaccinului Pfizer-BioNTech s-a dovedit foarte eficientă împotriva Omicron, anunță producătorul
Pfizer Inc şi partenerul său german BioNTech au anunţat joi că vaccinul lor anti-COVID-19 ce a fost adaptat pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus a generat un puternic răspuns imunitar împotriva actualelor subvariante aflate în circulaţie, BA.5 şi BA.4.


Potrivit celor două companii, datele medicale obţinute în urma unui studiu clinic la care au participat pacienţi adulţi au arătat că doza booster actualizată a acestui vaccin a determinat o creştere substanţială a nivelurilor de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5.

Vaccinurile adaptate la Omicron produse de Pfizer şi de Moderna au fost autorizate deja în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite pentru adulţi şi, mai recent, pentru copii cu vârste de peste cinci ani.

Autorizaţia emisă în Statele Unite s-a bazat însă pe datele de siguranţă şi de eficienţă ale vaccinului original Pfizer, nu pe cele ale vaccinului adaptat pentru a combate BA.4 şi BA.5.

Datele preliminare publicate joi sugerează de asemenea că acest vaccin bivalent oferă probabil o protecţie mai bună împotriva subvariantelor Omicron în comparaţie cu vaccinul original.

Noua subvariantă a Omicron, XBB, extrem de contagioasă. Este imună la multe tratamente

Luni, 17 Octombrie 2022, ora 14:12
Noua subvariantă a Omicron, XBB, extrem de contagioasă. Este imună la multe tratamente
A fost descoperită o nouă subvariantă a Omicron - XBB -, care ar avea capacitatea de a se răspândi extrem de rapid și ar fi foarte rezistentă la tratamente.


XBB provoacă îngrijorări în Asia, unde se răspândește cu rapiditate. În Singapore, numărul cazurilor raportate a crescut de la o zi la alta de la 4.700 la 11.700, dar a fost semnalată deja și în Hong Kong, potrivit portalului The Daily Beast.

XBB poate fi descris drept cea mai periculoasă mutație de până acum a Coronavirusului. Pe lângă faptul că este cea mai contagioasă, pare să aibă și capacitatea de a evita barierele imunitare ridicate de numeroase tratamente.

“Este posibil să fie cea mai imună formă a virusului și ridică mari probleme pentru tratamentele bazate pe anticorpi monoclonali”, a declarat un expert în sănătate publică de la Johns Hopkins Center for Health Security pentru The Daily Beast.

Noile vaccinuri booster bivalente par să fie eficiente împotriva mutației XBB. În plus, specialiștii atrag atenția că și tratamentele uzuale, chiar dacă par mai puțin eficiente, asigură totuși un oarecare grad de protecție.

Cercetătorii au identificat noua variantă XBB în luna august, ca una dintre cele mai semnificative mutații derivate din Omicron.

Vaccinurile împotriva Omicron, dezvoltate de Pfizer și Moderna, au primit verde de la Agenția Europeană a Medicamentului

Joi, 01 Septembrie 2022, ora 16:51
Vaccinurile împotriva Omicron, dezvoltate de Pfizer și Moderna, au primit verde de la Agenția Europeană a Medicamentului
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat joi vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate împotriva variantei Omicron de alianţa Pfizer-BioNTech şi de compania americană Moderna, informează AFP.

Vaccinurile "ţintesc subvarianta Omicron BA.1 pe lângă tulpina originală a noului coronavirus", au precizat într-un comunicat reprezentanţii EMA, o agenţie al cărei sediu general se află în oraşul olandez Amsterdam.

Un gigant farma anunță că începe livrarea a două vaccinuri adaptate la tulpina Omicron a infecției COVID

Marti, 09 August 2022, ora 09:33
Un gigant farma anunță că începe livrarea a două vaccinuri adaptate la tulpina Omicron a infecției COVID
BioNTech se aşteaptă să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la Omicron încă din octombrie, ceea ce va contribui la stimularea cererii în trimestrul patru, a declarat luni firma germană de biotehnologie, care şi-a confirmat previziunile referitoare la veniturile din vaccinuri pentru acest an, transmite Reuters.


Cererea pentru vaccinul împotriva Covid-19, din care au fost livrate la nivel global 3,6 miliarde de doze, scade, deoarece majoritatea oamenilor din lumea occidentală au primit deja trei sau patru doze.

Cu toate acestea, este aşteaptat ca administrarea rapelurilor care utilizează vaccinuri îmbunătăţite, care vizează în mod special varianta Omicron, va creşte cererea în toamnă.

În aşteptarea aprobării autorităţilor de reglementare, a spus BioNTech, ambele vaccinuri adaptate vor fi disponibile la timp pentru campanii.

Veniturile şi profitul net ale BioNTech au scăzut în trimestrul doi cu aproximativ 40% faţă de anul precedent, la 3,2 miliarde de euro şi, respectiv, 1,672 de miliarde de euro.

Compania şi-a reconfirmat estimările privind veniturile din vaccinuri pentru 2022 de 13 până la 17 miliarde de euro, în scădere faţă de 19 miliarde anul trecut.

Partenerul său Pfizer a estimat, la sfârşitul lunii trecute, că va obţine 32 de miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri pentru Covid-19 pe ansamblul anului.

Cele 9 simptome ale infecției cu subvariantele Omicron care afectează persoanele vaccinate complet

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 21:26
Cele 9 simptome ale infecției cu subvariantele Omicron care afectează persoanele vaccinate complet
Deși vaccinurile apărute până acum pe piață ne protejează de formele severe ale Covid-19, ele nu ne feresc în totalitate de noile variante ale virusului.

În contextul creșterii noilor cazuri de infectare, specialiștii în sănătate din Marea Britanie au studiat simptomele persoanelor vaccinate complet, care s-au infectat cu Omicron. Multe dintre acestea s-au infectat cu sub-variantele BA.4 și BA.5, potrivit dailyrecord.co.uk

Un studiu asemănător a fost făcut și în Norvegia, în cadrul căruia specialiștii au intervievat 111 din cei 117 invitați la o petrecere din 26 noiembrie 2021, unde a existat un focar de Omicron.

Cele nouă simptome principale identificate la persoane vaccinate complet, infectate cu Omicron:

- Tuse persistentă
- Rinoree
- Oboseală
- Durere de gât
- Durere de cap
- Dureri musculare
- Febră
- Strănut
- Greață

Specialiștii au transmis că persoanele infectate pot simți și oboseală extremă, amețeală sau o stare de leșin.

Simptomele pot include, de asemenea, pierderea poftei de mâncare, o senzație generalizată de rău, febră mare și diaree. Însă, ținând cont că aceste simptome sunt foarte asemănătoare cu cele ale altor boli - cum ar fi răceala și gripa - medicii recomandă celor care se confruntă cu ele să facă un test pentru Covid.

Un nou vaccin contra COVID-19, adaptat tulpinii Omicron, ar putea fi aprobat în scurt timp

Miercuri, 10 August 2022, ora 16:09
Un nou vaccin contra COVID-19, adaptat tulpinii Omicron, ar putea fi aprobat în scurt timp
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea să aprobe în această toamnă un vaccin împotriva Covid-19 al alianţei Pfizer/BioNTech care ţinteşte subvariantele care se răspândesc rapid ale variantei omicron a SARS-CoV-2, anunţă miercuri un purtător de cuvânt al agenţiei, relatează AFP.


”EMA se aşteaptă să primească o cerere cu privire la vaccinul adaptat BA.4/5 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care va fi evaluat în vederea unei eventuale aprobări rapide în toamnă”, declară AFP acest purtător de cuvânt.

Centaurus, noua variantă Omicron care va cuceri lumea. Cercetător: ”Unele mutații pot evada răspunsului imunitar prin anticorpi”

Joi, 14 Iulie 2022, ora 21:50
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Centaurus, noua variantă Omicron care va cuceri lumea. Cercetător: ”Unele mutații pot evada răspunsului imunitar prin anticorpi”
Pe măsură ce coronavirusul a evoluat și-a schimbat modul în care afectează corpul uman. Însă pe lângă mutațiile devenite tot mai ușor de răspândit, noile variante au și simptome care se regăsesc și în alte boli sezoniere. Astfel, devine tot mai greu de detectat după primele semne. Iar una dintre variantele nou-apărute care provoacă îngrijorare experților se numește ”Centaurus”.

Coronavirusul care mătură o parte din Europa este diferit de cel care a băgat lumea în izolare în urmă cu doi ani și jumătate. Experții încă nu au toate datele despre cât de grave pot fi formele de boală pe care le poate provoca însă nici nu pot afirma cu certitudine că cei cu comorbidități sau cei nevaccinați vor face forme ușoare.

Cercetător român: Unele dintre mutații sunt asociate cu abilitatea virusului de a evada răspunsului imunitar

Unii oameni de știință se tem că BA.2.75 poate fi cea mai contagioasă variantă văzută până acum și mai bine echipată pentru a evita orice imunitate de la vaccinuri și infecții anterioare.

Ștefan Dascălu, cercetător român în imunologie la Universitatea Oxford, a explicat într-un interviu acordat Ziare.com ce este cu această nouă mutație BA.2.75 a coronavirusului, denumită Centaurus, ce provoacă atâta îngrijorare specialiștilor.

”Este o subvariantă a tulpinii Omicron care prezintă în jur de 9 mutații, unele dintre ele fiind în zone asociate cu abilitatea virusului de...

Moderna va lansa vaccinuri bivalente împotriva Omicron. Când vor fi disponibile pe piață

Luni, 11 Iulie 2022, ora 22:08
Moderna va lansa vaccinuri bivalente împotriva Omicron. Când vor fi disponibile pe piață
Compania Moderna a anunţat luni, 11 iulie, că va propune două variante pentru vaccinul împotriva Omicron pentru la toamnă. Acestea sunt concepute împotriva variantelor BA.1, respectiv BA.4 şi BA.5, informează Reuters.

Producătorii de vaccinuri, inclusiv Moderna şi compania rivală Pfizer Inc, dezvoltă vaccinuri actualizate pentru a ţinti sub-variantele Omicron cu răspândire rapidă BA.4 şi BA.5, care au câştigat teren în Statele Unite în ultimele săptămâni.

Moderna a declarat că decizia sa de a dezvolta vaccinuri bivalente s-a bazat pe diferite preferinţe ale pieţei pentru vaccinuri împotriva sub-variantelor.

Vaccinurile bivalente sunt concepute pentru a viza două variante diferite de coronavirus - varianta iniţială din 2020 şi variantele Omicron mai recente.

Moderna a indicat că noi date clinice cu privire la vaccinul său mRNA-1273.214, conceput pentru a ţinti varianta BA.1, a demonstrat răspunsuri ale anticorpilor neutralizanţi semnificativ mai mari împotriva BA.4 şi BA.5 comparativ cu actualul rapel autorizat.

Al doilea candidat la rapel al companiei, ARNm 1273.222, este bazat pe tulpina BA.4/5 şi este în curs de dezvoltare în conformitate cu îndrumările recente ale Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente a SUA.

Potrivit analistului Jefferies Group Michael Yee, deşi noile date despre rapelul companiei care vizează sub-varianta BA.1 demonstrează o mai bună durabilitate şi un răspuns imunitar mai...

Franța începe să fie sufocată din nou de COVID: 74 de morți într-o zi. ”Cresc continuu reinfectările de la apariţia valului omicron”

Vineri, 08 Iulie 2022, ora 21:17
Franța începe să fie sufocată din nou de COVID: 74 de morți într-o zi. ”Cresc continuu reinfectările de la apariţia valului omicron”
Franţa a depăşit vineri, 8 iulie, pragul de 150.000 de morţi din cauza COVID-19, anunţă autorităţile sanitare, relatează Le Figaro.

În total, 74 de morţi din cauza covid-19 s-au înregistrat vineri în spitalele franceze, iar presunea asupra acestora este în creştere.

Numărul bolnavilor de covid-19 a crescut vneri la 17.944, de la 17.719 cu o zi înainte.

În total, 1.027 de bolnavi au fost internaţi la terapie intensivă, dintre care 128 în ultimele 26 de ore, potrivit autorităţilor.

Numărul reinfectărilor cu noul coronavirus a crescut puternic în ultima perioadă, a anunţat într-o conferinţă de presă săptămânală Santé publique France.

Potrivit ultimelor date disponibile, de la 12 iunie, 12% dintre cazurile confrmate erau posbile cazuri de reinfectare.

În perioada 1 martie 2021-12 iunie 2022, reinfectările reprezentau 4,1% dintre cazurile confirmte.

Autorităţile fanceze definesc reinfectarea drept o nouă infectare confirmată de un test pozitiv la mai puţn de 60 de zile de la o primă infectare.

Reinfectările ”cresc continuu de la apariţia valului omicron”, a annţat în această conferinţă de presă un epidemiolog de la Santé publique France Vincent Auvigne.

Marea majoritate a cazurilor de reinfectare (93,5%) începând din martie 2021 sunt presupuse infectări cu varianta omicron a SARS-COV-2.

În pofida unui număr mare de reinfectări cu o subvarinată omicron, în urma unei prine infectări...

O nouă mutație a Omicron a fost descoperită: ”Riscul de răspândire rămâne ridicat”

Duminica, 10 Iulie 2022, ora 14:45
O nouă mutație a Omicron a fost descoperită: ”Riscul de răspândire rămâne ridicat”
Un caz de COVID-19 în care este implicată o nouă subvariantă Omicron, BA.5.2.1, a fost descoperită în oraşul Shanghai, a anunţat duminică la un briefing un oficial chinez care a atras atenţia asupra complicaţiilor cu care se confruntă China pentru a ţine pasul cu noile mutaţii în contextul politicii "zero-COVID" a ţării, informează Reuters.


Cazul, identificat în districtul financiar Pudong la 8 iulie, a fost asociat unei persoane sosite din străinătate, a indicat Zhao Dandan, director adjunct al comisiei de sănătate a oraşului.

Shanghai, situat în estul Chinei, a încheiat la începutul lunii iunie o perioadă de lockdown de aproximativ două luni, însă a continuat să impună restricţii dure, carantinând clădiri şi complexuri imediat după apariţia unor noi potenţiale lanţuri de transmisie.

"Oraşul nostru a continuat recent să raporteze mai multe cazuri pozitive (de COVID-19) transmise la nivel local, iar riscul de răspândire a epidemiei în societate rămâne foarte ridicat", a avertizat Zhao Dandan.

Potrivit oficialului, locuitorii din mai multe cartiere importante din Shanghai vor fi supuşi la două runde de testare pentru COVID-19 în perioada 12-14 iulie în încercarea de a aduce sub control potenţialele noi focare.

Varianta Omicron BA.5, care se află la baza unui nou val de cazuri de infectare cu COVID-19 în alte ţări, a fost descoperită pentru prima dată în China la 13 mai, la un pacient de sex...

Care sunt simptomele noilor variante de Omicron. Cele șase semne care pot indica infecția cu tulpinile modificate

Vineri, 08 Iulie 2022, ora 18:42
Care sunt simptomele noilor variante de Omicron. Cele șase semne care pot indica infecția cu tulpinile modificate
Experții americani din domeniul sănătății au identificat principalele simptome ale celor două subvariante de Omicron (BA.4 și BA.5) care au devenit dominante în SUA.

Astfel, persoanele infectate cu BA.4 și BA.5 pot prezenta tuse, secreții nazale, dureri de gât, oboseală, dureri de cap și dureri musculare.

Cu toate acestea, este mai puțin probabil ca aceștia să își piardă simțul gustului și al mirosului sau să aibă dificultăți de respirație, în comparație cu cei infectați cu Delta sau cu alte variante ale coronavirusului, a declarat Dr. Peter Chin-Hong, specialist în boli infecțioase de la Universitatea din California, San Francisco, citat de New York Times

Dr. Joseph Khabbaza, medic pneumolog și medic de îngrijire critică la Cleveland Clinic, a declarat că oamenii tind să experimenteze simptome respiratorii superioare "de la corzile vocale până la vârful nasului".

De asemenea, nu există încă dovezi care să indice faptul că aceste subvariante cauzează o boală mai gravă decât versiunile anterioare ale Omicron. Dar BA.4 și BA.5 sunt mai contagioase, ceea ce înseamnă că, pe măsură ce mai multe persoane sunt infectate, atât spitalizările pentru adulți, cât și cele pediatrice cresc, a declarat Dr. Adam Ratner, directorul diviziei de boli infecțioase pediatrice de la Spitalul de Copii Hassenfeld de la N.Y.U. Langone, potrivit sursei citate

Cât de eficient este noul booster Moderna împotriva Omicron. Rezultatele studiului făcut după actualizarea vaccinului

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 21:34
Cât de eficient este noul booster Moderna împotriva Omicron. Rezultatele studiului făcut după actualizarea vaccinului
Compania farmaceutică Moderna a anunţat miercuri, 8 iunie, că o versiune actualizată a vaccinului său anti-COVID-19, administrată ca doză booster în cadrul unui studiu clinic, a indus o reacţie imunitară mai bună împotriva variantei Omicron decât versiunea originală a acestui ser, informează Reuters.

Rezultatele studiului i-au făcut pe directorii companiei americane să spere că acest vaccin va fi utilizat în cadrul unei campanii de vaccinare anti-COVID-19 în toamna acestui an. Moderna va transmite aceste date agenţiilor de reglementare medicală în următoarele săptămâni şi se aşteaptă ca noul său booster să primească autorizaţia de administrare spre sfârşitul acestei veri.

În contextul în care cererea globală de vaccinuri anti-COVID-19 continuă să scadă, companiile producătoare şi-au schimbat strategiile şi mizează de acum pe piaţa unor doze booster mai competitive.

În acest studiu, care nu a măsurat eficacitatea vaccinului, noul booster produs de Moderna, mRNA-1273.214, a crescut de opt ori cantitatea de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron.

Moderna a studiat un vaccin bivalent, care ţinteşte atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a noului coronavirus, pentru a afla dacă acest ser funcţionează mai bine împotriva variantelor SARS-CoV-2.

Mai multe studii au arătat că imunitatea dobândită prin vaccinare începe să scadă odată cu trecerea timpului şi că varianta Omicron...
  1. Fost lider din lumea interlopă a ajuns profesor de matematică la liceu. Colegii de catedră au intrat în grevă
  2. Dispozitivele rusești cu care patru ucraineni au reușit să ”rupă” parcările mall-urilor din România. Furau tot din mașini, fără să lase urme
  3. Brazilia, în stare de șoc! Ce s-a întâmplat azi noapte în cantonamentul echipei din Qatar FOTO
  4. Poveștile orășenilor care se mută la țară: Cât a costat "căsuța visurilor." "M-am teleportat în copilărie în vacanță la bunici" FOTO
  5. Statele Unite se ”răstesc” la o țară NATO: Aruncați armele rusești, altfel vin sancțiunile peste voi
  6. Cât a costat casa ciudată pe care un român și-a construit-o singur: "Există niște avantaje, printre care încălzirea cu vreo 20% mai eficientă"
  7. Țeapa luată de un român după ce a cumpărat o mașină: "Există și riscul să explodeze în trafic cu tot cu copii după noi. Vânzătorul ne-a și blocat între timp"
  8. Arma invizibilă cu care Vladimir Putin ar putea destabiliza lumea. NATO e în alertă maximă
  9. Hidroelectrica anunță de la ce dată va emite din nou facturi pentru clienții casnici
  10. Cât de ușor se prepară prăjitura din 3 ingrediente, fără făină, unt sau ulei: Este incredibil de pufoasă și are o textură unică