Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.087 secunde)

Articole despre "oms"

OMS, despre variola maimuței: "Nu este o boală în legătură cu care publicul larg ar trebui să se îngrijoreze"

Vineri, 27 Mai 2022, ora 16:45
OMS, despre variola maimuței: "Nu este o boală în legătură cu care publicul larg ar trebui să se îngrijoreze"
În contextul răspândirii neobişnuite a variolei maimuţei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă diferite măsuri, dar nu consideră că există motive de alarmă, informează DPA.

"Nu este o boală în legătură cu care publicul larg ar trebui să se îngrijoreze. Nu se compară cu Covid-ul", a precizat experta OMS Sylvie Briand.

Cu toate acestea, ţările ar trebui să raporteze rapid infectările şi să-i izoleze pe cei afectaţi. OMS estimează că cele mai multe cazuri vor fi uşoare. Cu toate acestea, femeile însărcinate, copiii şi persoanele cu un sistem imunitar slăbit prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta o infecţie severă.

"Avem o fereastră de oportunitate pentru a stopa transmiterea acum", a spus Briand. Este neclar, însă cât de mari sunt stocurile de vaccinuri împotriva variolei, care ar trebui totodată să fie eficiente şi împotriva variolei maimuţei, a spus ea.

OMS estimează că numărul cazurilor va continua să crească. Cazuri de variola maimuţei au fost depistate până acum în peste 20 de ţări, a mai precizat organizaţia.

Reamimtim că Uniunea Europeană pregăteşte achiziţii de vaccinuri și tratamente împotriva variolei maimuţei.

Variola maimuței aduce o nouă alertă globală. Care sunt simptomele ce ar trebui să ne atragă atenția

Vineri, 27 Mai 2022, ora 03:20
Variola maimuței aduce o nouă alertă globală. Care sunt simptomele ce ar trebui să ne atragă atenția
Sunt peste 260 de cazuri de variola maimuței confirmate la nivel mondial. Alte 83 sunt încă în analiză. Specialiștii din sănătate avertizează însă că ar putea fi mult mai multe.

Iar focarele ascunse ar putea fi rezultatul raportărilor privind modul de transmitere de la om la om.

Agenția Națiunilor Unite pentru SIDA (UNAIDS) a declarat că unele rapoarte despre virusul variolei maimuțelor sunt rasiste și homofobe, avertizând că exacerbarea stigmatizării subminează răspunsul la focarul în creștere.

Conform sursei citate, ”o proporție semnificativă” din cazurile recente de variola a maimuțelor a apărut în rândul bărbaților gay, bisexuali și alți bărbați care fac sex cu bărbați, scrie The Guardian.

Dar transmiterea a fost cel mai probabil prin contact fizic apropiat cu un bolnav de variolă a maimuței și ar putea afecta pe oricine, a adăugat acesta, spunând că unele portrete ale africanilor și persoanelor LGBTI „întăresc stereotipurile homofobe și rasiste și exacerbează stigmatizarea”.

Mulți dintre cei infectați ar putea să aleagă să nu mai anunțe medicul și astfel să răspândească boala celor din anturajul lor.


„Experiența arată că retorica stigmatizantă poate dezactiva rapid răspunsul bazat pe dovezi, stimulând ciclurile de frică, alungând oamenii de serviciile de sănătate, împiedicând eforturile de identificare a cazurilor și încurajând măsuri ineficiente, punitive”, a...

OMS răspunde la cele mai frecvente întrebări despre variola maimuței. Cum se transmite noul virus cu risc epidemiologic serios

Duminica, 22 Mai 2022, ora 12:36
OMS răspunde la cele mai frecvente întrebări despre variola maimuței. Cum se transmite noul virus cu risc epidemiologic serios
Variola maimuței se poate transmite la oricine care ia contact fizic cu o persoană infectată, iar cei care prezintă erupții neobișnuite pe piele trebuie să se prezinte la medic. Organizația Mondială a Sănătății a publicat un document în care arată ce este variola maimuței, ce simptome provoacă infectarea cu acest virus și ce trebuie să facă persoanele care suspectează că s-au infectat.

Mai multe țări din regiunea europeană a OMS au raportat cazuri confirmate sau probabile de variola a maimuței (monkeypox) de la începutul lunii mai 2022.

„Acesta nu este un eveniment obișnuit. În afară de unul, toate celelalte cazuri raportate recent nu au călătorit într-o zonă endemică. Acest lucru este neobișnuit și de aceea sunt în curs de desfășurare investigații suplimentare pentru a determina sursa probabilă și amploarea infecției pentru a limita răspândirea ulterioară”, se arată în comunicatul OMS.

OMS colaborează cu țările în cauză, facilitând schimbul de informații și sprijinind supravegherea, testarea, prevenirea infecțiilor, managementul clinic, comunicarea riscurilor și implicarea comunității.

Cât de grave pot fi simptomele variolei maimuței

„Oricine are contact apropiat cu cineva cu variola maimuței se poate infecta. Este important să înțelegeți că variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între oameni, ci necesită un contact apropiat. Majoritatea cazurilor recente s-au...

Aproape 3 milioane de ucraineni au fugit din calea războiului. OMS estimează că 18 milioane de persoane au fost afectate până acum în această țară

Marti, 15 Martie 2022, ora 10:01
Aproape 3 milioane de ucraineni au fugit din calea războiului. OMS estimează că 18 milioane de persoane au fost afectate până acum în această țară
Organizația Mondială a Sănătății a transmis luni, 14 martie, că numărul actual estimat de persoane afectate în Ucraina este de 18 milioane, dintre care 6,7 milioane sunt strămutate în interior.


”Aproape 3 milioane de oameni au fugit din țară. Lanțurile de aprovizionare au fost grav perturbate. Mulți distribuitori nu sunt operaționali, unele stocuri sunt inaccesibile din cauza operațiunilor militare, proviziile de medicamente se epuizează, iar spitalele se luptă să ofere îngrijire bolnavilor și răniților”,a anunțat OMS Europa într-un comunicat citat de Interfax.

OMS a transmis că este implicat în coordonarea furnizării de asistență medicală umanitară, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și la granițele acesteia, și oferă suport tehnic și personal.

Pe 8 martie, OMS a livrat la Kiev 10 tone de truse de traumatologie și chirurgie de urgență la Kiev, pentru a fi distribuite în depozitele din șapte regiuni: Kiev, Poltava, Dnipropetrovsk, Odesa, Zaporizhia, Jytomyr și Cherkasy.


În perioada 9 – 11 martie, 9 transporturi a câte 10 tone fiecare au fost expediate către Harkov prin Poltava; spre Sumy prin Poltava; la Dnipro; spre Herson via Dnipro; spre Mariupol prin Dnipro; spre Mykolaiv; la Zhytomyr; la Zaporizhia; iar lui Cherkasy. Fiecare transport deservește 150 de pacienți cu traumatisme și 15.000 de pacienți de îngrijire medicală primară timp de 3 luni.

OMS consideră că Toate proviziile sunt...

India contestă datele OMS privind decesele cauzate de Covid-19. Autoritățile susțin că bilanțul real ar fi de opt ori mai mic

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 18:23
India contestă datele OMS privind decesele cauzate de Covid-19. Autoritățile susțin că bilanțul real ar fi de opt ori mai mic
Autoritățile din India contestă un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății privind numărul deceselor provocate în această țară de Covid-19.

Studiul privind bilanțul pandemiei la nivel mondial, care urmează să fie publicat de OMS, revizuieşte la cel puţin patru milioane bilanţul deceselor din India.

Cifrele oficiale publicate de autorităţile indiene arată însă doar 520.000 de decese, fiind al treilea cel mai ridicat bilanţ al deceselor asociate COVID-19 din lume, după Statele Unite şi Brazilia.

Potrivit informaţiilor apărute în New York Times (NYT) săptămâna trecută, New Delhi a blocat de câteva luni publicarea unui studiu OMS, potrivit căruia aceasta cifră ar fi de opt ori mai mare.

Reacţionând la articolul apărut în NYT, Ministerul indian al Sănătăţii susţine că modelul matematic folosit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este ”discutabil” şi ”nedovedit statistic”, într-un comunicat publicat weekendul trecut.

Potrivit ministerului, India şi-a exprimat îndoielile prin mai multe comunicări şi întâlniri oficiale începând din noiembrie.

”Nu am primit încă un răspuns satisfăcător din partea OMS”, a adăugat ministerul.

Studiul OMS corespunde calculelor similare publicate de revista Lancet luna trecută şi cu un studiu publicat în februarie în revista Science, care menţionează cel puţin 3,2 milioane de decese asociate COVID-19 în India.

Autorităţile indiene au...

OMS menține Covid-19 la nivelul maxim de alertă sanitară. Când nu va mai fi considerată pandemie

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 20:33
OMS menține Covid-19 la nivelul maxim de alertă sanitară. Când nu va mai fi considerată pandemie
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis miercuri, 13 aprilie, să mențină răspândirea COVID-19 ca urgenţă sanitară internaţională sau pandemie. Specialiștii au avertizat că ”nu este momentul să lăsăm garda jos”.

Potrivit directorului general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Comitetul de Urgenţă al OMS (format din cercetători independenţi) a recomandat să nu fie schimbat nivelul de alertă privind COVID-19, în perspectiva ca virusul să continue să se transmită în mod intens.

De asemenea, evoluţia sa este imprevizibilă, iar mortalitatea se menţine la un nivel ridicat, a precizat directorul OMS.

În acest context, a explicat el, trebuie menţinute eforturile ca vaccinurile şi alte instrumente dezvoltate pentru a face faţă pandemiei să fie distribuite în mod echitabil între ţări şi în interiorul lor şi să se continue programul de vaccinare pentru cei cu vârsta peste 65 de ani, mai ales în Africa.

Acoperirea breşelor existente în accesul la vaccinuri ”este cel mai bun mod de a ne proteja de viitoare focare”, a comentat Tedros la o conferinţă de presă.

Preşedintele Comitetului de urgenţă al OMS, Didier Houssin, a susţinut la rândul său că ”nu este momentul să ne relaxăm cu privire la acest virus”, nici să se piardă din vedere necesitatea de a continua testele de depistare pentru COVID-19.

Referitor la condiţiile ca infecţia COVID-19 să nu mai fie plasată la...

Rușii au lovit peste 70 de unităţi medicale de la începutul invaziei. OMS: "Acest număr creşte zilnic”

Sambata, 26 Martie 2022, ora 08:34
Rușii au lovit peste 70 de unităţi medicale de la începutul invaziei. OMS: "Acest număr creşte zilnic”
Peste 70 de atacuri separate asupra spitalelor, ambulanţelor şi medicilor din Ucraina au avut loc de la 24 februarie, numărul crescând "în fiecare zi", a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).


OMS spune că ţintirea unităţilor de asistenţă medicală a devenit parte a strategiei şi tacticii războiului modern.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Din 24 februarie, OMS a analizat şi verificat 72 de atacuri separate asupra unităţilor de sănătate din Ucraina, care au cauzat cel puţin 71 de decese şi 37 de răniţi.


Majoritatea s-au soldat cu avarierea de spitale, transporturi medicale şi magazine de provizii, dar OMS a înregistrat şi răpirea sau detenţia "probabilă" a personalului medical şi a pacienţilor.

"Suntem îngrijoraţi de faptul că acest număr creşte zilnic”, a declarat pentru BBC reprezentantul OMS pentru Ucraina, Jarno Habicht.

"Unităţile de sănătate ar trebui să fie locuri sigure atât pentru medici, cât şi pentru asistente, dar şi pentru pacienţi la care să apeleze pentru tratament. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple", a spus el.

OMS confirmă 64 de atacuri ale armatei ruse asupra instituțiilor medicale din Ucraina

Joi, 24 Martie 2022, ora 08:10
OMS confirmă 64 de atacuri ale armatei ruse asupra instituțiilor medicale din Ucraina
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat, joi, că instituţiile medicale ucrainene au fost atacate de 64 de ori de la debutul invaziei ruse în urmă cu un o lună, informează agenția germană DPA.

Aceste atacuri, două până la trei în fiecare zi, au provocat 15 morţi şi 37 de răniţi.
Potrivit unui comunicat al OMS, aceste atacuri sunt condamnate „în cei mai fermi termeni posibil”.

„Atacurile asupra instituţiilor medicale sunt o încălcare a dreptului internaţional umanitar, dar o tactică de război tulburător de comună - distrug infrastructura critică, dar şi mai rău, distrug speranţa”, a spus Jarno Habicht, reprezentantul OMS în Ucraina.

După o lună de război în Ucraina, biroul OMS pentru Europa cu sediul la Copenhaga a declarat că accesul la serviciile de sănătate a fost sever restricţionat şi că nevoia de tratament pentru traume şi boli cronice este mare.

Infrastructura sanitară distrusă şi întreruperea lanţurilor de aprovizionare medicale reprezintă o ameninţare serioasă pentru milioane de oameni, potrivit comunicatului.

Se estimează că aproximativ fiecare a doua farmacie din Ucraina este închisă.

Potrivit OMS, aproape şapte milioane de persoane au fost strămutate în Ucraina.

Numărul celor care au fugit în ţările vecine se apropie rapid de pragul de patru milioane.

Mulţi lucrători din domeniul sănătăţii se numără printre persoanele strămutate sau nu pot lucra.

Posibil focar de holeră la Mariupol din cauza problemelor cu apa. Avertismentul reprezentantului OMS

Marti, 17 Mai 2022, ora 22:20
Posibil focar de holeră la Mariupol din cauza problemelor cu apa. Avertismentul reprezentantului OMS
Un focar de holeră este posibil în orașul Mariupol ocupat de ruși din cauza problemelor de apă. Acest lucru a fost dezvăluit în timpul unui briefing la Media Center Ucraina de către managerul de incidente al OMS în Ucraina, dr. Dorit Nitsan.

Unele informații indică faptul că în Mariupol canalizarea este amestecată cu apa potabilă.

Aceasta amenință răspândirea multor boli, în special holera. ”Ne pregătim pentru aceasta, pregătind vaccinuri, cooperăm cu organizații non-guvernamentale care pot merge acolo și sprijini oamenii”, a spus reprezentantul OMS.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Orașul Mariupol este blocat din martie. Administrația de ocupație rusă a anunțat pe 12 mai un test de alimentare cu apă în ruinele orașului.

Până la sfârșitul anului 2022, peste 10.000 de oameni ar putea muri în Mariupol din cauza lipsei de alimentare cu apă și a distrugerii sistemului de canalizare, în urma bolilor și a epidemiilor. În prezent, orașul are între 150 și 170 de mii de locuitori.

Șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko, a spus că între 20 și 22 de mii de oameni au murit în timpul războiului de la Mariupol. Primarul, Vadym Boychenko, a declarat că infrastructura orașului a fost distrus în proporție de 90% în urma luptelor. 40% din Mariupol nu poate fi refăcută.

Hepatita misterioasă, prioritate absolută pentru OMS. Noua ipoteză care o leagă de super-antigenul coronavirusului

Marti, 17 Mai 2022, ora 05:31
Hepatita misterioasă, prioritate absolută pentru OMS. Noua ipoteză care o leagă de super-antigenul coronavirusului
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat sute de cazuri de hepatită acută infantilă de origine necunoscută, motiv pentru care instituția a considerat această boală o problemă urgentă și de „prioritate absolută”.

Multe dintre aceste cazuri pot fi asociate cu super-antigenul Coronavirusului, potrivit celui mai recent studiu publicat în prestigioasa publicație academică internațională The Lancet. Este o nouă ipoteză luată în calcul. Însă până acum nu a fost stabilită o legătură clară în acest sens.

”Sunt în continuare mai multe ipoteze luate în calcul pentru a explica apariția cazurilor de hepatită de cauză necunoscută, dar mai cu seamă a formelor grave, care duc rapid la insuficiență hepatică și la nevoia de transplant de ficat”, a explicat președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, dr Marius Geantă, pentru Ziare.com.

De ce este atât de greu să se găsească o cauză a acestei maladii

Deși numărul cazurilor este în creștere, se pare că oamenii de știință încă nu au descoperit cauza acestor simptome grave care pot fi fatale în cazul unor copii.

”Deși se adună în continuare date în mai multe țări (atât despre noi cazuri, dar și date individualizate despre fiecare caz), analiza este îngreunată de indisponibilitatea unor informații cheie (provenind, de exemplu, din biopsia hepatică; în puținele cazuri în care au existat date de biopsie hepatică, s-a dovedit...

OMS: Este posibil ca în 2022 să se pună capăt fazei acute a pandemiei. Ghebreyesus avertizează însă că potenţialul unei variante ”mai transmisibile şi mai mortale” este ”foarte real”

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 16:24
OMS: Este posibil ca în 2022 să se pună capăt fazei acute a pandemiei. Ghebreyesus avertizează însă că potenţialul unei variante ”mai transmisibile şi mai mortale” este ”foarte real”
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis luni, 24 ianuarie, că este posibil să se pună capăt în 2022 fazei acute a pandemiei covid-19, care omoară un om la 12 secunde.

”Putem pune capăt fazei acute a pandemiei în acest an - putem pune capăt covid-19 ca urgenţă sanitară mondială”, cel mai mare nivel de alertă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS); a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Însă directorul OMS a avertizat că ”este periculos să se presupună că (varianta foarte contagoasă) omicron va fi ultima variantă (a SARS-CoV-2) sau să se vorbească despre sfârşitul jocului”, pentru că în prezent condiţiile din lume sunt ”ideale” pentru ca să apară noi variante, inclusiv variante mai transmisibile şi mai virulente.

Potenţialul unei variante ”mai transmisibile şi mai mortale” este ”foarte real”, avertizează Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pentru a se pune capăt fazei acute a pandemiei, ţările nu trebuie să rămână cu braţele încrucişate şi este necesar, între altele, să lupte împotriva inechităţii vaccinării, să supravegheze virusul şi variantele acestuia şi să impună restricţii adaptate, a subliniat el în deschiderea reuniunii Comitetului Executiv al OMS, săptămâna aceasta, la Geneva, în Elveţia.

Directorul OMS le cere neîncetat statelor membre, de săptămâni de zile, să accelereze o distribuire a vaccinurilor către ţări sărace, cu obiectivul...

”Faza acută” a pandemiei se va încheia în 2022, anunță OMS. Condiția este ca 70% din populaţie să fie vaccinată

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 19:37
”Faza acută” a pandemiei se va încheia în 2022, anunță OMS. Condiția este ca 70% din populaţie să fie vaccinată
"Faza acută" a pandemiei de COVID-19 se va încheia anul acesta, dacă va fi atins obiectivul ca 70% din populaţia lumii să fie vaccinată, a declarat vineri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează AFP.

"Mizăm pe încheierea fazei acute a pandemiei în acest an, cu condiţia, desigur, ca 70% din populaţia mondială să fie vaccinată până la mijlocul anului, până în iunie sau iulie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în vizită în Africa de Sud. "(Sfârşitul fazei acute) este în mâinile noastre (...). Aceasta e o chestiune de alegere", a adăugat el.

Directorul OMS se afla în vizită la laboratoarele societăţii de biotehnologie Afrigen, cu sediul în Cape Town, unde a fost fabricat primul vaccin ARN mesager împotriva COVID-19 din Africa.

Elaborat pe baza secvenţierii codului genetic public disponibil al laboratorului Moderna, acest vaccin va fi gata pentru teste clinice în noiembrie, iar omologarea lui este prevăzută pentru 2024.

"Acest vaccin va fi mai adaptat contextelor în care va fi utilizat, cu mai puţine constrângeri privind stocarea şi un preţ mai mic", a declarat Tedros. Proiectul Afrigen este susţinut de OMS şi mecanismul internaţional COVAX pentru acces la vaccinuri.

Doar 11% dintre africani sunt vaccinaţi, rata cea mai mică din lume. Continentul trebuie să "majoreze de şase ori rata de vaccinare" împotriva COVID-19 pentru a spera la atingerea obiectivului de 70%...

OMS recomandă Ucrainei să distrugă toți agenții patogeni din laboratoarele de cercetare pentru e evita potențiale scăpări

Vineri, 11 Martie 2022, ora 08:00
OMS recomandă Ucrainei să distrugă toți agenții patogeni din laboratoarele de cercetare pentru e evita potențiale scăpări
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă Ucrainei să distrugă agenţii patogeni din laboratoarele sale de cercetare pentru a preveni orice potenţiale "scăpări" care ar putea afecta populaţia, notează BBC, citând declaraţii făcute de un oficial pentru Reuters.


Ca şi alte state, Ucraina are laboratoare de sănătate publică, în care sunt studiate bolile periculoase, inclusv COVID-19. Unele dintre aceste laboratoare au primit în trecut sprijin din partea SUA, UE şi a OMS.

Laboratoarele se află acum în centrul războiului propagandei dintre Rusia şi Occident, Rusia acuzând Ucraina că găzduieşte facilităţi pentru arme chimice şi biologice, coordonate de SUA.

Oficialul OMS care a discutat cu Reuters nu a precizat când a fost făcută recomandarea, dacă a fost respectată sau ce fel de toxine şi agenţi patogeni se află în laboratoarele ucrainene.

Ce au discutat directorul OMS și prim-ministrul Chinei despre COVID-19. La doi ani de la debutul pandemiei oamenii de știință încă se luptă să-i afle originea

Sambata, 05 Februarie 2022, ora 18:28
Ce au discutat directorul OMS și prim-ministrul Chinei despre COVID-19. La doi ani de la debutul pandemiei oamenii de știință încă se luptă să-i afle originea
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat sâmbătă, 5 februarie, că s-a întâlnit cu prim-ministrul chinez Li Keqiang.

Cei doi au discutat despre Covid-19 şi în special despre ancheta, încă blocată, cu privire la originea pandemiei, scrie AFP.

„Sunt fericit că l-am întâlnit pe prim-ministrul chinez Li Keqiang. Am discutat despre Covid-19 şi despre necesitatea unui efort agresiv, în materie de echitate vaccinală, anul acesta pentru a vaccina 70% din populaţia” mondială, a scris pe Twitter dr. Tedros, în vizită la Beijing pentru Jocurile Olimpice de Iarnă.

„Am discutat şi despre necesitatea unei colaborări mai strânse” cu privire la „originile virusului, bazându-ne pe ştiinţă şi dovezi”, a continuat el.

Este vorba despre prima vizită a şefului OMS în China din ianuarie 2020, la câteva săptămâni după identificarea primilor bolnavi de coronavirus în oraşul Wuhan.

Experţi internaţionali ai OMS au mers în ianuarie 2021 la Wuhan pentru a identifica originile virusului, împreună cu colegii lor chinezi.

Într-o anchetă comună anunţată în martie 2021, ei au considerat „extrem de improbabil” ca virusul să provină dintr-un laborator, luând în considerarea pista unei contaminări naturale de la animale.

Prin urmare, dr. Tedros a vorbit despre o lipsă de schimb din partea Beijingului a „datelor brute” despre virus, constituind...

Concluzia OMS despre cea mai recentă subvariantă a Omicron: "Nu vedem o diferenţă în ceea ce priveşte severitatea"

Marti, 22 Februarie 2022, ora 20:41
Concluzia OMS despre cea mai recentă subvariantă a Omicron: "Nu vedem o diferenţă în ceea ce priveşte severitatea"
Subvarianta BA.2 de Omicron - care se răspândeşte mai rapid şi a devenit dominantă în Danemarca - "nu provoacă o formă mai gravă" de COVID-19 decât subvarianta BA.1 care circulă la scară largă la nivel global, a declarat marţi, 22 februarie, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

"Nu vedem o diferenţă în ceea ce priveşte severitatea între (subvariantele) BA.1 şi BA.2 şi, prin urmare, este un nivel similar de severitate în ceea ce priveşte riscul de spitalizare", a declarat Maria Van Kerkhove, director al programului de combatere a COVID-19 din cadrul OMS, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri pe reţelele sociale.

Această constatare "este cu adevărat importantă, deoarece în multe ţări a existat o circulaţie substanţială atât a BA.1, cât şi a BA.2", a mai spus ea.

Ea a raportat astfel concluziile la care a ajuns luni un Comitet consultativ de experţi cu privire la evoluţia virusului care provoacă COVID-19, concluzii liniştitoare şi mult aşteptate după îngrijorările cauzate de pre-publicarea unui studiu asupra hamsterilor - nerevizuit de oamenii de ştiinţă - care părea să arate că, dimpotrivă, subvarianta BA.2 ar provoca forme mai grave.

Cercetătorii care au realizat studiul şi-au prezentat concluziile comitetului, a mai spus Van Kerkhove.

Ea a profitat de ocazie pentru a cere ţărilor din întreaga lume să nu-şi demonteze dispozitivele de secvenţiere...
  1. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  2. Unde ascundea o funcționară banii din șpagă. Surpriză de proporții în timpul unor percheziții la birourile DGASPC Tulcea.
  3. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  4. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  5. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  6. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  7. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  8. Turiști prinși la scăldat în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Riscă o amendă usturătoare
  9. A exagerat Bianca Drăgușanu cu operațiile? "Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat..."
  10. Mafia taximetriștilor s-a întors la Aeroportul Otopeni. Cine este Mecanicul, co­or­donatorul ”reţelei de băieţi un­suroşi ce ştie bine tabla împărţirii cu au­torităţile”