Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.108 secunde)

Articole despre "pacienti"

Noi reguli privind vizitarea bolnavilor internați în spitale. Pacienții în stare critică pot fi văzuți zilnic de rude, aparţinător permanent pentru copii

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 11:52
Noi reguli privind vizitarea bolnavilor internați în spitale. Pacienții în stare critică pot fi văzuți zilnic de rude, aparţinător permanent pentru copii
Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională un proiect de ordin care prevede un program organizat de vizitare a pacienţilor internaţi în spitale, dar şi reguli care trebuie respectate în momentul în care rudele intră la cei internaţi.


Astfel, în timpul săptămânii există un anumit orar de vizită, iar în weekend acest orar este prelungit. Vizitele pot fi făcute în orice zi indiferent de oră în cazul pacienţilor aflaţi în stare critică. Există şi condiţii stipulate clar în document şi în cazul copiilor internaţi în spitale. De asemenea, documentul mai prevede şi că pacienţii nu trebuie testaţi covid la internarea în spital decât dacă au simptome de boală. Măsura este luată în contextul în care, spune Ministrul Sănătăţii, au existat sesizări din teritoriu cum că în multe unităţi sanitare pacienţii erau testaţi covid deşi acest lucru nu era necesar.

“Acest Ordin vine în continuarea unei decizii pe care am luat-o la nivelul Ministerului Sănătăţii legată de accesul în spitale, care era condiţionată de foarte multe ori de efectuarea unui test COVID, ştiţi bine că am avut semnale din teritoriu, au fost tot felul de exagerări care limitau inclusiv dreptul pacienţilor de a primi asistenţă medicală în ceea ce priveşte această testare care trebuia demonstrată de către pacient, ceea ce nu era normal, practic noi în momentul de faţă, chiar dacă pandemia la nivel global...

Ileana Ștefan, Asociația Pacienților cu Epilepsie din România: “Părinții ar trebui să deschidă subiectul foarte devreme, imediat ce află diagnosticul, cu copilul”

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 13:12
Ileana Ștefan, Asociația Pacienților cu Epilepsie din România: “Părinții ar trebui să deschidă subiectul foarte devreme, imediat ce află diagnosticul, cu copilul”
În România, mulți pacienți se tem de diagnosticul de epilepsie, părinții copiilor bolnavi de epilepsie ascund de cele mai multe ori acest diagnostic copiilor, deși aproximativ 70% dintre persoanele care au epilepsie obțin un control al crizelor dacă urmează medicația recomandată de medicul specialist.

Campania educațională "Nu te ascunde!" inițiată de UCB Pharma vine în sprijinul pacienților cu epilepsie și are scopul de a crește gradul de conștientizare asupra afecțiunii, dar și de a încuraja pacienții care se confruntă cu epilepsie să continue eforturile de administrare a tratamentului necesar.

"În România, în statistica primită de la INSP, în anul 2020 aveam aproximativ 125.000 de pacienți diagnosticați cu epilepsie și cazuri noi, la nivel de an 2020, circa 13.000, atât copii, cât și adulți. Este în creștere de la un an la altul procentual, atât urban, cât și la țară. La țară sunt undeva la 47% ca procent în creștere în ultimii ani.

Dacă e să discutăm despre stigmatizare atât la copii, cât și la adulți. La copii, în general, pentru că ei sunt în formare, se pune o amprentă asupra copilului mult mai mare pentru că el vine cu niște traume din copilărie. Rămân cu traume din copilărie și, de fapt, fiind în creștere […], sunt mai necomunicativi față de un copil normal.

Din punctul meu de vedere, cum am putea să prevenim ca Asociație, părinții ar trebui să deschidă subiectul foarte...

S-a dublat numărul pacienților cu HIV/SIDA. Medic: ”Avem pacienți care abia au trecut de 18 ani”

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 23:49
S-a dublat numărul pacienților cu HIV/SIDA. Medic: ”Avem pacienți care abia au trecut de 18 ani”
Pandemia de Covid-19 a lăsat în urmă probleme dureroase din punctul de vedere al sănătății publice. Tot mai multe boli netratate la timp ies la iveală în stadii avansate. Printre aceste maladii se află și HIV/SIDA. Medicii spun că numărul pacienților care le trec pragul s-a dublat.


”Centrul Regional HIV SIDA, din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase” Sf. Parascheva” Iași prin medicii și psihologii care luptă alături de pacienții cu această patologie, se confruntă și gestionează efectele îngrijorătoare ale trecerii prin pandemia COVID-19.

Din nefericire, din cauza reticentei populației de a se prezenta în triajul spitalului, în momentul apariției oricărui dezechilibru în homeostazia organismului, am constatat un factor deosebit de îngrijorător: s-a dublat numărul pacienților nou diagnosticați cu patologia HIV-SIDA în cadrul centrului nostru.


Cifrele ne înverșunează lupta și ne face să gândim noi strategii de abordare și ajutor pentru pacientul seropozitiv nou”, a explicat dr Florin Roșu, managerul Spitalului Sfânta Parascheva din Iași.


Pe centrul regional Moldova- care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase" Sf. Parascheva" sunt înregistrați aproximativ 1.700 pacienți, iar în judetul Iași aproximativ 370 pacienți cu HIV SIDA.


Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Sf. Parascheva Iași

A scăzut vârsta pacienților cu HIV

Medicul a mai precizat că...

Alexandru Rafila, despre suma alocată pentru hrana pacienților din spitale: ”Mi se părea normal să primească cel puţin la fel ca refugiaţii din Ucraina”

Duminica, 06 Noiembrie 2022, ora 23:01
Alexandru Rafila, despre suma alocată pentru hrana pacienților din spitale: ”Mi se părea normal să primească cel puţin la fel ca refugiaţii din Ucraina”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit duminică, 6 noiembrie, despre suma alocată spitalelor pentru hrana pacienților.

Rafila a menţionat că este foarte dificil pentru Ministerul Sănătăţii să controleze dacă într-adevăr se cheltuiesc 22 de lei pentru masa pacienţilor în fiecare dintre cele 400 de spitale din ţară.

”În ceea ce priveşte masa în spitale, exemplul de la Bistriţa îl ştiam că am fost de două sau de trei ori la Bistriţa, am văzut spitalul, el este excelent nu numai din punct de vedere al atenţiei care li se acordă pacienţilor, ci şi din punctul de vedere al asistenţei medicale care se acordă acolo. Au un manager foarte-foarte bun şi respectarea procedurilor legale pentru acel manager este sfântă. În ţară sunt 400 de spitale, Ministerul Sănătăţii are vreo 67 dintre ele, restul de vreo 330 sunt la autorităţile locale, ele sunt cele care păstoresc aceste spitale. Nu e o scuză, e o statistică. Corpul de Control al ministrului Sănătăţii poate să meargă în situaţii punctuale şi merge foarte mult pe situaţii punctuale care nu se referă neapărat la masa pacienţilor, se referă la multe aspecte care ţin de încălcarea legii şi trebuie să mergem la diverse sesizări. Aceste controale le putem face cu inspecţia sanitară de la nivelul fiecărui judeţ, nu de la nivelul Ministerului Sănătăţii. Apropo de masă, Inspecţia Sanitară poate să constate dacă sunt respectate condiţiile...

Medic de la spital de stat, suspectat că a luat mită de la cel puțin 20 de pacienți pentru a-i trata. DNA a dispus reținerea lui

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 16:58
Medic de la spital de stat, suspectat că a luat mită de la cel puțin 20 de pacienți pentru a-i trata. DNA a dispus reținerea lui
Poliţiştii şi procurorii au făcut miercuri, 9 noiembrie, percheziţii la Spitalul Judeţean Piteşti, unde un medic este suspectat că a luat mită de la cel puţin 20 de pacienţi.

”În cursului zilei de astăzi, 09.11.2022, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat două percheziţii domiciliare la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde îşi desfăşoară activitatea un medic primar, care are calitatea de suspect într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi dare de mită”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie.

Potrivit sursei citate, până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puţin 20 de persoane, având calitatea de pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical.

Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Brigăzii Operaţiuni Speciale Piteşti.

Bilanț COVID 19 septembrie. Sub 1.000 de cazuri noi confirmate. Doi pacienți au murit

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 13:13
Bilanț COVID 19 septembrie. Sub 1.000 de cazuri noi confirmate. Doi pacienți au murit
Ministerul Sănătății a transmis luni, 19 septembrie, situația cazurilor COVID la zi, din România.


Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 967 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 248 mai multe față de ziua anterioară. 224 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 43 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.704 cu 51 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 127 persoane, cu 1 mai mult față de ziua anterioară. Din cei 127 pacienți internați la ATI, 113 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 209 sunt minori, 207 fiind internați în secții, cu 19 mai mulți față de ziua anterioară și 2 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.


Până astăzi, 66.921 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 18.09.2022 (10:00) – 19.09.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (bărbați), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 2 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Ambii pacienții decedați...

Raport COVID 4 septembrie 2022. Crește numărul pacienților internați, inclusiv al copiilor

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 13:07
Raport COVID 4 septembrie 2022. Crește numărul pacienților internați, inclusiv al copiilor
Autoritățile au emis duminică, 4 septembrie, un nou buletin informativ privind evoluția pandemiei de coronavirus în România.

Potrivit raportului, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 981 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 844 mai puține față de ziua anterioară. 207 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 69 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.246 cu 43 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 178 persoane, cu 2 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 178 pacienți internați la ATI, 155 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 286 sunt minori, 283 fiind internați în secții, cu 8 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu 1 mai mult față de ziua anterioară.

Până astăzi, 66.772 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 03.09.2022 (10:00) – 04.09.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 6 decese (4 bărbați și 2 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 6 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria de...

O treime dintre pacienții care vin la Urgențe rămân în spital. Arafat: ”Am auzit că bolnavii care vin pe picioare nu sunt de UPU”

Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 23:48
O treime dintre pacienții care vin la Urgențe rămân în spital. Arafat: ”Am auzit că bolnavii care vin pe picioare nu sunt de UPU”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că rata de internare a pacienţilor care ajuns la unităţile de primiri urgenţe este de 25-30%, el explicând că nu este de acord cu afirmaţia conform căreia pacienţii care ajung pe picioarele lor la UPU nu reprezintă cazuri de urgenţă.


”Am auzit anumite discuţii pe treaba asta, că bolnavii care vin pe picioare nu sunt de UPU. Fals! Sunt studii făcute şi în alte ţări, şi la noi şi care arată că, din cei care vin pe picioarele lor, un procent important se internează, ceea ce înseamnă că au fost urgenţe. Eu, ca medic care am practicat mult, vă spun că am văzut infarct miocardic sosit la spital pe picioarele lui, dar avea infarct şi putea oricând să intre în stop cardiac. Am văzut pacienţi cu tulburări de ritm foarte grave veniţi pe picioarele lor. Şi atunci, să triezi şi să spui că nu e urgenţă că a venit pe picioarele lui... trebuie să-l consult, de multe ori trebuie să-l investighez şi uneori trebuie să infirm un anumit diagnostic sau o anumită suspiciune şi asta se întâmplă în unităţile de primiri urgenţă. Nu ai cum să o faci în altă parte” a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Euronews România.

Arafat a menţionat că, dintre cazurile care ajung la UPU, 15% sunt cazuri grave - cod roşu şi galben şi tot atât cazuri uşoare - cod alb şi albastru, care pot fi rezolvate în alte unităţi sanitare. Codul verde, a...

Raport Covid 26 august. Scădere ușoară a numărului de cazuri și de pacienți internați în spitale

Vineri, 26 August 2022, ora 13:04
Raport Covid 26 august. Scădere ușoară a numărului de cazuri și de pacienți internați în spitale
Autoritățile au emis miercuri, 26 august, un nou buletin informativ privind evoluția pandemiei de coronavirus în România.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.319 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 331 mai puține față de ziua anterioară. 621 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 176 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.981, cu 68 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 245 persoane, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 245 pacienți internați la ATI, 199 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 344 sunt minori, 342 fiind internați în secții, cu 13 mai puțini față de ziua anterioară și 2 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.612 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 25.08.2022 (10:00) – 26.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 16 decese (9 bărbați și 7 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

În intervalul 25.08.2022 (10:00) – 26.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 16 decese (9 bărbați și 7 femei),...

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Peste 80 de minori și părinți au fost evacuați. Pacienții au fost transferați și la alte unități medicale UPDATE VIDEO

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 07:07
Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Peste 80 de minori și părinți au fost evacuați. Pacienții au fost transferați și la alte unități medicale UPDATE VIDEO
Pompieri ai ISU Timiş au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, de unde au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi.

UPDATE 9.33 Cei 42 de copii care au fost evacuaţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică de la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, în urma degajării de fum la două etaje ale clădirii, au fost transferaţi pe alte secţii ale unităţii sanitare şi la mai multe spitale din oraş.

Începând cu ora 2,20, a fost dezactivat Planul roşu de intervenţie.

"Cei 42 de copii au fost transferaţi la alte unităţi sanitare din Timişoara cu ajutorul a trei autosanitare SMURD, şapte ambulanţe SAJ, două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiş, astfel: 17 copii au fost transferaţi pe Secţia de Chirurgie pediatrică a aceluiaşi spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului; 16 copii au fost transferaţi la Maternitatea Bega, dintre care cinci au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului; şapte copii transferaţi pe Secţia de prematuri a Spitalul de Copii Louis Ţurcanu; doi copii au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Dr. Victor Babeş' Timişoara, dintre care, un pacient cu COVID-19 şi un pacient cu insuficienţă respiratorie. Din fericire,...

Cum erau păcăliți pacienții unei clinici din Capitală că sunt grav bolnavi. Un aparat care costa 500 de lei le era vândut cu 40.000 de lei

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 16:10
Cum erau păcăliți pacienții unei clinici din Capitală că sunt grav bolnavi. Un aparat care costa 500 de lei le era vândut cu 40.000 de lei
Poliția anchetează mai multe cazuri de înșelăciune comise în cadrul unei clinici din București. Pacienților li se spunea că sunt grav bolnavi deși în realitate nu era adevărat.

15 persoane au fost duse la audieri, iar prejudiciul este estimat la 150.000 de lei.

”În cursul acestei zile, 3 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 au pus în aplicare 7 mandate de percheziție la sediul unei societăți comerciale, din Sectorul 6, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

În fapt, din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că persoanele vătămate erau induse în eroare, de către reprezentanții societății comerciale, cu privire la starea lor precară de sănătate, iar în acest context erau determinate să achiziționeze aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate”, a transmis Poliția Capitalei.

În fapt, conform unor surse judiciare, un bărbat pe nume Bogdan Ionescu a înființat mai multe societăți comerciale în cadrul unei clinici pe nume Univa. Erau vizate persoane în vârstă cu probleme de sănătate.

Pentru a fi mai convingători, erau organizate campanii de promovare atât în mediul online cât și în rândul cetățenilor, în piețe, parcuri.

Pretinși medici de...

Caz revoltător într-un spital din România. Un pacient cu epilepsie a fost lovit cu pumnii de un asistent și un infirmier

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 11:07
Caz revoltător într-un spital din România. Un pacient cu epilepsie a fost lovit cu pumnii de un asistent și un infirmier
Este o anchetă la Spitalul Județean din Oradea, unde familia unui pacient cu epilepsie susține că acesta a fost agresat de cei care trebuiau de fapt să îi acorde îngrijire. Un medic este acuzat că a încercat să ascundă incidentul.


Întreaga scenă s-a întâmplat într-o zi când bărbatul a fost văzut de un asistent ieșind din salon să vorbească la telefon cu soția sa, potrivit Antena 3. Infirmierul i-a spus să intre înapoi, însă pacientul s-a scuzat că nu vrea să deranjeze colegii de suferință. Nu a mai apucat să închidă telefonul. Infirmierul l-a chemat pe asistent și împreună l-au imobilizat și l-au dus în salon în timp ce l-ar fi lovit cu pumnii peste spate, pentru a nu opune rezistență. Acolo, orădeanul ar fi fost legat de pat, dar și sedat.

Șocantă este însă și reacția medicului ce l-ar fi sfătuit pe bărbat să nu facă plângere împotriva celor doi, deoarece va mai avea nevoie de ajutorul lor, fiind vorba despre un pacient cu epilepsie, notează sursa citată.

Bărbatul a obținut un certificat medico-legal și i-a acționat în instanță pe toți cei trei.

Infirmierul și asistentul s-au ales cu câte un an de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității pentru 90 de zile, dar și plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei. Medicul însă a scăpat cu un simplu avertisment.

Starea pacientului cu malarie de la Iași. Medic: ”Boala poate determina manifestări imprevizibile”

Marti, 23 August 2022, ora 12:50
Starea pacientului cu malarie de la Iași. Medic: ”Boala poate determina manifestări imprevizibile”
Pacientul diagnosticat cu malarie și internat la finalul săptămânii trecute în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași este în stare stabilă.


Potrivit managerului unității medicale, dr. Florin Roșu, ”acesta se află sub observație multi disciplinară a medicilor infecționiști și de terapie intensivă”.

Medicul mai spune că s-a decis ca pacientul să fie tratat de medicii din ATI deoarece ”boala poate determina manifestări imprevizibile”.

”Malaria este cauzată de înțepătura țânțarului Anofel (femela) fiind endemică, în general, în zona subsahariană dar au fost întâlnite cazuri sporadince, rare, chiar și în Delta Dunării.
Ca și măsură de prevenție, nu există vaccin împotriva malariei.

Ca sfat, pentru cei care călătoresc în zone endemice, există profilaxie cu medicamente antimalarice, trebuie folosite plasele de țânțari și produsele farmaceutice (soluții și unguente) care protejează împotriva înțepăturii de țânțari”, a explicat dr. Florin Roșu.

Cine este pacientul cu malarie de la Iași

Este vorba despre un bărbat de 41 de ani care a călătorit anterior în străinătate, iar până săptămâna trecută a prezentat simptome de răceală. Starea bărbatului s-a agravat și a ajuns la spitalul din Pașcani unde medicii au confirmat diagnosticul de malarie, fiind ulterior transferat la Iași.

”Revenit din Camerun la sfârșitul lunii iulie, bărbatul...

Un pacient român a vandalizat mai multe săli de operaţie ale unui spital din Italia. Bărbatul a fost internat la psihiatrie

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 02:05
Un pacient român a vandalizat mai multe săli de operaţie ale unui spital din Italia. Bărbatul a fost internat la psihiatrie
Un român în vârstă de 50 de ani, pacient al Spitalului San Bartolomeo din Sarzana, Italia, a vandalizat patru săli de operaţie, în care a intrat, pe timp de noapte şi a descărcat unele dintre extinctoarele care se aflau în unitatea sanitară.

După incident, bărbatul a reuşit să fugă din spital, fiind prins de către poliţie. Nu se cunoaşte încă motivul gestului românului. Mai multe operaţii au fost amânate, pentru o curăţare temeinică a aparaturii afectate de actul de vandalism.

Potrivit jurnaliştilor de la ziarul La Nazione, românul în vârstă de 50 de ani s-a prezentat joi seară la spitalul San Bartolomeo, reclamând probleme cardiace. Medicii au decis să îl interneze pentru investigaţii suplimentare, însă pe timpul nopţii a ieşit pe fereastra unei băi, a ajuns în zona sălilor de operaţie, unde a descărcat extinctoarele aflate pe holul spitalului.

Nu se cunosc motivele gestului. Imediat după incident, românul a reuşit să fugă din spital, deşi alarmele s-au declanşat. El a fost găsit în zona centrală a localităţii, ascuns printre maşini, având asupra sa unul dintre extinctoare. Autorităţile italiene l-au dus la spitalul de psihiatrie Sant’Andrea din La Spezia.

Pentru că praful din extinctoare a făcut ca echipamentele sanitare din cele patru săli de operaţie să fie inutilizabile temporar, spitalul a fost nevoit să amâne operaţii programate pentru ziua de vineri, fiind necesare curăţarea...

Mărturia pacientului care a fost ”tratat” cu pumni și picioare de doctorița din Timiș: ”Am căzut jos pe beton și m-am lovit, eram plin de sânge la nas”

Miercuri, 31 August 2022, ora 20:53
Mărturia pacientului care a fost ”tratat” cu pumni și picioare de doctorița din Timiș: ”Am căzut jos pe beton și m-am lovit, eram plin de sânge la nas”
Bărbatul de 66 de ani din Timiș, bătut de medicul de familie chiar în cabinetul său, a declarat că a fost lovit cu pumnii și picioarele până a căzut și și-a spart nasul.

Gheorghe Tudor a povestit că voia să ceară un bilet de trimitere, însă nu avea asigurare de sănătate. Enervată din cauza acestui lucru și a insistențelor pacientului, doctorița l-ar fi luat la bătaie. Incidentul a avut loc în Bulgăruș.

Potrivit bărbatului, doctorița ar fi început să îl lovească în cabinet și ar fi continuat și în fața dispensarului

”M-am dus să îi spun dacă sunt asigurat, fiică-mea de la Timișoara a spus Casei de Asigurări: tati e asigurat. Am mers vreo 10 metri și inopinant, din spate dup-dup. Două picioare în testicule și cu pumnii și cu picioarele. Pe cuvânt! Am căzut jos. Am căzut jos pe beton și m-am lovit. După aceea mi-a dat cu picioarele, cu pumnii. Bine, eram plin cu sânge pe nas”, a declarat bărbatul, potrivit stirileprotv.ro

Doctorița susține însă că ea a fost atacată de bărbat și nu a făcut decât să se apere.

”A sărit la mine în cabinet să mă lovească. După ce m-a înjurat, s-a comportat urât, asta s-a întâmplat. A dorit să-mi ceară o trimitere cu toate că el nu este în regulă cu actele. Nu are card de sănătate, nu are adeverință înlocuitoare de card. A sărit să mă lovească, a tras de mine, m-a înjurat, mi-a vorbit urat și eu normal că m-am apărat, doar nu o să...
  1. Șpăgară angajată la ANAF, către patroana protejată: Nu mă suni și-mi zici: „Mi-a venit controlul”, ci „Bă!... Mi-e dor de tine rău!”
  2. O șoferiță care a parcat pe locul altcuiva s-a trezit cu parbrizul spart: "Unii numai așa se educă. Fac pariu că de acum încolo nu vei mai repeta figura"
  3. Modul inedit în care doi români, soț și soție, au ales să câștige bani în Germania. „Pur și simplu nu există nimic de muncă în România”
  4. Soluțiile românilor pentru a evita costurile cu bagajul de cală în avion: "Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez"
  5. 7 milioane de români sunt obligaţi să îşi schimbe contorul: O parte din cost va fi plătită de ei. De la cât pornesc prețurile
  6. Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu 3 camere de la A la Z: "Îți cumperi teren și ridici casă la roșu, la ce prețuri au meseriașii"
  7. Nouriel Roubini, supranumit ”profetul crizei”, avertizează: „Mama tuturor crizelor economice se profilează”
  8. Cea mai tare glumă care a apărut după eliminarea Germaniei de la Mondiale FOTO
  9. Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO
  10. Un val de aer tropical ajunge în România. Zonele în care temperaturile vor depăși 15 grade Celsius