Rezultatele 1 - 15 din 95 (0.062 secunde)

Articole despre "plf"

Amenzile pentru necompletarea formularului PLF se anulează. Cum pot fi recuperați banii

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 19:16
Amenzile pentru necompletarea formularului PLF se anulează. Cum pot fi recuperați banii
Un proiect de lege prin care se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în Romania (PLF) şi returnarea sumelor încasate de către stat a fost adoptat miercuri, 29 iunie, de Camera Deputaților.

Proiectul de lege prevede măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

”Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede proiectul.

De asemenea, sumele de bani achitate până acum se restituie la cererea contravenientului, care trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani, mai prevede proiectul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional.

A început nebunia la Promachonas. Câte ore trebuie să aștepte românii care vor să intre în Grecia: "Se stă pe loc, 6 km de coadă!"

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 16:17
A început nebunia la Promachonas. Câte ore trebuie să aștepte românii care vor să intre în Grecia: "Se stă pe loc, 6 km de coadă!"
Așteptată cu nerăbdare, plecarea în vacanță începe de multe ori cu nervi. Este cazul românilor care au plecat spre Grecia și trebuie să se înarmeze cu răbdarea la intrarea în țară.

Problema cozilor este de interes pe grupurile dedicate concediilor în Grecia, acolo unde unii cer informații, iar alții, care sunt deja la coadă, îi țin la curent cu timpul de așteptare.

"Despre punctele de trecere a frontierei - duminică 19.06 - discutăm doar aici. Drum bun tuturor și concediu plăcut!
Treceri rapide si usoare va dorim", este anunțul postat duminică, 19 iunie, pe grupul Forum Grecia.

Care este situația la frontiere

"La Makaza sunt două ghișee deschise, am stat două ore și jumătate."

"Atâta s-au lăudat că vor aduce polițiști de frontieră și că vor dublă numărul de gherete!"

"E cam ca-n 2020, atunci era despre PLF și PCR."

"Schimb de tură care durează peste 1 oră!"

"Așteptăm de 40 de minute, dar coada pare interminabilă."

"La Kulata - 4 km de coadă - 2 ore".

"La Kulata se stă pe loc ... 6 km de coadă!"

"Acum pare că putem înainta un pic mai repede. Ori au suplimentat numărul de vameși ori…"

"De 45 de minute stau în coadă la Kulata."

"Pe sensul de ieșire din Grecia sunt 2 ghișee deschise, 30 min așteptare în coloana de la fostul punct de testare. Pe celălalt sens jale rău, coadă e după lukoil mult".

"După 1,5 ore încă așteptăm să intrăm în Grecia."

"Despre...

UPDATE Ministerul Sănătății infirmă că ar fi fost amendați voluntari pentru completarea greșită a PLF-ului la traversarea graniței cu Ucraina

Vineri, 04 Martie 2022, ora 17:02
UPDATE Ministerul Sănătății infirmă că ar fi fost amendați voluntari pentru completarea greșită a PLF-ului la traversarea graniței cu Ucraina
UPDATE Din verificările efectuate de Ministerul Sănătății, se constată că după data de 27 februarie, nu au fost aplicate amenzi pentru necompletarea PLF pentru persoanele care au intrat în România prin punctele de trecere cu Ucraina și Republica Moldova.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

USR solicită Guvernului să excepteze de urgenţă cetăţenii care intră în România dinspre Ucraina sau Republica Moldova de completarea formularului digital de intrare în ţară (PLF).

Solicitarea vine în contextul în care mai mulţi voluntari români care au ajutat refugiaţii ucraineni să treacă graniţa au primit amenzi pentru că nu au completat formularul PLF.

În contextul războiului, completarea formularului PLF la intrarea în ţară este o birocraţie inutilă în calea refugiaţilor şi a voluntarilor care îi ajută.

Potrivit USR, România trebuie să preia rapid exemplul Republicii Moldova care a implementat deja această excepţie, având în vedere situaţia dramatică a cetăţenilor ucraineni care trebuie să plece din propria ţară aflată în război. Parlamentarii USR vor depune un amendament de anulare a formularului pentru persoanele care trec prin punctele de frontieră dinspre Ucraina şi Republica Moldova la proiectele de aprobare ale Ordonanţelor de Urgenţă care reglementează introducerea PLF şi care se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

USR a depus mai multe amendamente în cadrul dezbaterilor din Parlament pe tema PLF şi...

Când va fi scos PLF-ul la intrarea în România

Vineri, 11 Martie 2022, ora 12:36
Când va fi scos PLF-ul la intrarea în România
Guvernul urmează să abroge Ordonanța de Urgență care a introdus completarea Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF) la intrarea în România.


Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri, 11 martie, se află și proiectul de ordonanță de urgență pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă. nr. 129/2021, privind implementarea formularului digital de intrare în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Anunțul a fost făcut și de purtătorul de cuvânt al Guvernului.

"În această săptămână urmează să se clarifice şi situaţia folosirii Formularului de Localizare a Pasagerului la intrarea în România. Acesta urmează să fie anulat, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, într-o şedinţă de guvern, în care să se abroge, practic, această prevedere, între timp rugându-i pe cetăţeni, în special pe românii care intră în ţară în această perioadă, până la momentul abrogării, să-l completeze în continuare", a precizat Dan Cărbunaru, joi, 11 martie, după şedinţa Executivului.

Măsura a fost introdusă pe 20 decembrie 2021, iar de atunci toate persoanele care intră în ţară au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară.

Ce se va întâmpla cu amenzile aplicate în lipsa PLF-ului, la intrarea în România. „Este o tâlhărie şi nu are nimic de a face cu combaterea pandemiei”

Luni, 14 Februarie 2022, ora 14:22
Ce se va întâmpla cu amenzile aplicate în lipsa PLF-ului, la intrarea în România. „Este o tâlhărie şi nu are nimic de a face cu combaterea pandemiei”
Comitetul Liderilor din Senat a respins luni, 14 februarie, cererea USR de discutare în regim de urgenţă a propunerii legislative de eliminare a amenzilor ca urmare a aplicării prevederilor din OUG 129/2021, a transmis partidul într-un comunicat de presă.

Propunerea legislative a USR ar fi prevenit abuzurile autorităţilor publice faţă de cetăţeni şi ar fi dus la anularea amenzilor contravenţionale stabilite prin procese-verbale de constatare din OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, neachitate până la data intrării în vigoare a propunerii USR.

„Felul în care a fost gândit şi implementat OUG 129/2021 este o tâlhărie şi nu are nimic de a face cu combaterea pandemiei. Faptul că, parcă dinadins, datele dispar după 15 zile din serverele autorităţilor, iar oamenilor nu li se trimite niciun mail de confirmare a completării PLF-ului în momentul în care o fac arată că cei care au gândit şi implementat aplicaţia au avut în vedere amenda şi banii şi nu s-au gândit nicio clipă la oameni. Este încă un abuz al statului faţă de cetăţenii oneşti, o măsură clasică de formă fără fond, stat care doar vrea să ia cu japca banul din buzunar oamenilor corecţi şi care au completat formularele”, a afirmat liderul senatorilor USR Radu Mihail, potrivit sursei citate.


De asemenea, propunerea legislativă a USR măreşte perioada de stocare a formularului PLF la şase luni, pentru a...

Amenzile pentru lipsa PLF-urilor au acaparat munca personalului DSP. În 90% din timpul petrecut la muncă, angajații DSP Arad aplică amenzi

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 12:08
Amenzile pentru lipsa PLF-urilor au acaparat munca personalului DSP. În 90% din timpul petrecut la muncă, angajații DSP Arad aplică amenzi
Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad folosesc 90% din timpul alocat muncii doar pentru aplicarea amenzilor celor care nu au completat formularul de localizare a pasagerilor după intrarea în România.

Aproape 600 de procese verbale au fost contestate deja în instanţă.

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că doar în perioada 1 - 31 ianuarie au fost scrise 2.800 de procese verbale de sancţionare cu amendă pentru necompletarea PLF, în valoare totală de 8,4 milioane de lei.

"Este o problemă foarte mare pentru noi faptul că activitatea de bază a inspectorilor este blocată cu amenzile PLF, adică 90% din timpul lor de lucru. Avem 12 inspectori care ar trebui să facă cu totul altceva, să verifice condiţiile igienico-sanitare la furnizorii de servicii medicale", a spus Horea Timiş.

El a precizat că de câteva zile valoarea amenzii minime a scăzut de la 1.000 la 500 de lei, cu posibilitatea plăţii a jumătate din sumă în 15 zile, adică 250 de lei.

La mijlocul lunii ianuarie, conducerea DSP Arad a apelat la voluntari pentru a putea face faţă numărului mare de amenzi aplicate pentru necompletarea PFL, dar în prezent foloseşte doar proprii angajaţi pentru acest lucru.

Reprezentanţii Tribunalului Arad au declarat, pentru AGERPRES, că până vineri erau depuse 580 de contestaţii împotriva proceselor verbale de contravenţie şi că zilnic sunt înregistrate astfel de acţiuni.

Anumite categorii de persoane ar putea fi exceptate de la completarea certificatului PLF. Anunțului ministrului Rafila

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 14:39
Anumite categorii de persoane ar putea fi exceptate de la completarea certificatului PLF. Anunțului ministrului Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că sunt discuţii privind exceptarea unor categorii profesionale de la completarea certificatului de localizare a pasagerilor care intră în ţară - PLF.


"Da, există discuţii legat de PLF, încât anumite categorii care vor fi exceptate de la acest lucru, mă refer la cei care lucrează în zona de transporturi care traversează frecvent frontiera de stat şi s-a găsit o soluţie împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru această categorie”, a declarat Alexandru Rafila, vineri, la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova, răspunzând unei întrebări în cadrul unei conferinţe de presă.

El a explicat că pentru unele categorii profesionale vor exista discuţii cu Ministerul Justiţiei pentru a se stabili dacă pot fi luate decizii privind sancţiunile deja aplicate pentru necompletarea PLF.

"Avem o discuţie şi cu Ministerul Justiţiei, să vedem dacă găsim pentru aceste categorii o soluţie legată de sancţiunile care au fost impuse în perioada anterioară”, a adăugat Rafila.

Noi reguli de intrare în România pentru călătorii care nu au booster-ul. Amenzile pentru necompletarea PLF au fost reduse VIDEO

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 21:38
Noi reguli de intrare în România pentru călătorii care nu au booster-ul. Amenzile pentru necompletarea PLF au fost reduse VIDEO
Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a prezentat vineri seară, 4 februarie, unele modificări în ceea ce privește valabilitatea certificatului digital al persoanelor care vor să vină în România și formularul de localizare a pasagerului.

Deciziile autorităţilor române ţin cont de deciziile europene, a precizat Adriana Pistol.

”Ministerul Sănătăţii şi-a asumat să preia toate observaţiile pe care Ministerul Justiţiei şi Consiliul Legislativ le avea. Ca atare, în cursul acestei zile am lucrat pentru a implementa aceste observaţii, astfel încât să avem garanţia unui act normativ care să ofere claritate şi garanţia că toate ministerele şi instituţiile care au atribuţii în implementarea acestor ordonanţe pot să o facă în mod clar şi explicit”, a explicat, vineri seară, Adriana Pistol, după ce Guvernul a trimis forma finală a OUG privind certificatul COVID şi forma finală a OUG privind PLF.

În legătură cu certificatul digital european, Adriana Pistol a explicat că autorităţile române au transmis legislaţia europeană.

”Sunt considerate acceptate la circulaţia transfrontalieră pe teritoriul UE acele certificate de vaccinare pentru persoanele care au doar dozele referitoare la schema completă. Schema primară de vaccinare - în funcţie de tipul de vaccinare - poate să constea din o doză sau două doze. Valabilitatea acestor certificate este definită la un număr de 270 zile,...

De unde descarci formularul PLF, obligatoriu la plecarea din țară

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 08:18
De unde descarci formularul PLF, obligatoriu la plecarea din țară
Formularul digital de intrare în România devine obligatoriu din data de 20 decembrie, putând fi completat începând cu data de 19 decembrie la adresa plf.gov.ro. Documentul nu trebuie tipărit, iar verificarea sa nu va afecta timpul de aşteptare, fiind citit automat de dispozitivele poliţiştilor de frontieră.


“Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic din aplicaţia PLF.gov.ro, dezvoltată de STS, pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale. Aplicaţia PLF.gov.ro va deveni operaţională începând de duminică, 19 decembrie, astfel încât cei care vor intra în ţară în data de 20 decembrie să aibă timpul necesar să completeze formularul. În acest moment, colegii mei realizează ultimele testări de securitate şi de performanţă, iar începând de mâine, de pe orice telefon, tabletă sau calculator cu conexiune la internet va putea fi accesată această aplicaţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al STS.

El a precizat că acest formular cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la: identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în ţară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinaţie şi, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoţesc.
“Formularul digital este un instrument foarte util, simplu de utilizat de toate persoanele, însă, în spate are o serie de interconectări complexe cu sistemul informatic al Poliţiei de...

A scăzut de trei ori numărul persoanelor care intră în România: 60% dintre cei care vin riscă să fie amendați pentru că nu au completat PLF-ul

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 17:03
A scăzut de trei ori numărul persoanelor care intră în România: 60% dintre cei care vin riscă să fie amendați pentru că nu au completat PLF-ul
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis marţi, 21 decembrie, că în primele ore de la intrarea în vigoare a formularului electronic de intrare în ţară, 76% dintre cei care s-au prezentat la frontieră nu aveau documentul.

Procentul a scăzut marţi la peste 60%. Bode anunţă că aceste persoane, dacă nu vor completa formularul în 24 de ore, vor fi amendate de către DSP-uri. Ministerul de interne susţine că foarte mulţi au intrat în România înainte de intrarea în vigoare a PLF. Dacă duminică au trecut graniţa 204.000 de persoane, luni au intrat doar 63.000.

”La început a fost destul de îngrijorător procentul celor care ajungeau în frontieră in nu aveau PLF, aproximativ 76% în primele ore. Astăzi vorbim despre aproximativ 60% dintre cetăţenii care sosesc în frontieră şi nu completează PLF. Vom vedea câţi din 60% îl completează în următoarele 24 de ore”, a afirmat, marţi, ministru Lucian Bode.

Potrivit acestuia, sancţiunile vor fi primite prin poştă.

”Legea este foarte clară: în 24 de ore de la momentul intrării în frontieră şi ai declarat că nu ai PLF, DSP judeţeană, care primeşte informaţiile de la Frontieră, are acest drept de a face amendă contravenţională de la 2.000 şi 3.000 de lei pentru cel care nu completează acest PLF (...) DSP are acces la baza de date, vede în fiecare moment cetăţeanul care nu are PLF şi emite imediat sancţiunea şi o trimite prin poştă la adresa de...

Peste 14.000 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România. 35.000 de conturi au fost create în platforma PLF

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 18:21
Peste 14.000 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România. 35.000 de conturi au fost create în platforma PLF
Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), de la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până la 18.00, au fost create 35.549 de conturi în platformă şi 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).


„Diferenţa dintre numărul persoanelor care şi-au creat cont în platformă şi al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicaţia, ce informaţii sunt solicitate sau care sunt paşii necesari pentru completare”, arată comunicatul de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

1. Aeroportul International „Henri Coandă” - 5.221

2. Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj - 1.193

3. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955

4. Punctul de Trecere a Frontierei Borş – 742

5. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708

GCS reaminteşte că duminică dimineaţă STS a operaţionalizat platforma https://plf.gov.ro, astfel încât persoanele care vor intra în ţară în cursul zilei de mâine să aibă timpul necesar să completeze formularul digital.

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de...

Cum se completeaza corect formularul de intrare in Grecia - PLF. Problemele care va pot face sa asteptati ore in sir la vama

Vineri, 25 Iunie 2021, ora 13:50
Cum se completeaza corect formularul de intrare in Grecia - PLF. Problemele care va pot face sa asteptati ore in sir la vama
Romanii care aleg sa isi petreaca vacanta in Grecia trebuie sa completeze un formular pentru intrarea in tara, PLF (Passenger Locator Form), cu cel putin 24 de ore inainte de calatorie, dar nu cu mai mult de sapte zile.

Sunt situatii in care turistii trebuie sa astepte ore in sir fie pentru ca nu au completat documentul, fie pentru ca au facut-o in mod gresit, astfel ca Ziare.com va propune un tutorial pentru completarea documentului.

Crearea unui cont

Primul pas este sa va creati un cont pe site-ul Guvernului Greciei care gazduieste formularul. Puteti accesa platforma aici.

Asigurati-va ca introduceti o adresa de e-mail la care aveti acces deoarece veti primi un mail cu un link pe care trebuie sa il accesati pentru validarea contului.

Dupa ce faceti acest lucru si va logati in cont, va va aparea urmatoarea fereastra:Cele trei casute se asigura ca ati citit protocolul si ca veti completa corect si onest formularul doar pentru membrii familiei dumneavoastra, astfel ca trebuie sa le bifati pe toate trei.

Dupa ce treceti si prin aceasta etapa, va aparea urmatoarea cerinta:Sunteti intrebat cum planuiti sa ajungeti in Grecia: pe cale terestra, aeriana sau maritima. In cazul in care mergeti cu masina, trenul sau autobuzul, trebuie sa bifati prima varianta, "ground".

In urmatoarea etapa sunteti intrebati cu ce mijloc de transport calatoriti mai exact, adica autobuz, tren sau masina.Daca bifati "car", adica masina, vi se deschide...

Formularul PLF si testul negativ COVID-19, cerut in continuare de Grecia pana la 30 septembrie

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 10:00
Formularul PLF si testul negativ COVID-19, cerut in continuare de Grecia pana la 30 septembrie
Romanii care vor sa intre pe teritoriul Greciei vor trebui sa prezinte in continuare la granita formularul PLF si adeverinta medicala in limba engleza cu rezultatul negativ la testul molecular pentru COVID 19, a anuntat Consulatul General al Romaniei la Salonic, pe pagina de Facebook.

"Masura se aplica in continuare, pana la data de 30 septembrie orele 23.59. Precizam ca autoritatile elene isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment conditiile de intrare pe teritoriul national, precum si retestarea unora dintre turisti la punctele de trecere a frontierei", au anuntat oficialii romani.

Acestea recomanda consultarea paginii web a MAE, la sectiunea "Conditii de calatorie".

Precizarea vine dupa ce, tot mai multi romani incearca sa afle, de pe grupurile de Facebook sau de pe alte plaforme, daca va mai fi nevoie de un test COVID-19 negativ dupa anumite date.

Liber la intrarea în România din 9 martie. Cele trei restricții de călătorie ridicate de autorități

Marti, 08 Martie 2022, ora 21:04
Liber la intrarea în România din 9 martie. Cele trei restricții de călătorie ridicate de autorități
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a abrogat marți, 8 martie, hotărârea care stabilea condițiile și procedurile de carantinare a persoanelor care intră în România.

Decizia a fost luată în contextul în care la miezul nopții expiră starea de alertă medicală, introdusă în urmă cu aproape doi ani, și se ridică restricțiile impuse pe perioada pandemiei.

HOTĂRÂREA NR. 16 din 08.03.2022 A CNSU:
Art.1 - Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă.
Art.2 - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat marți că la intrarea în țară nu se va mai solicita nici certificatul de localizare a călătorilor.
”Acel certificat PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat și, de asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID”, a spus ministrul.

Ministrul a mai spus că la intrarea în România nu va mai fi solicitat nici certificatul verde, nici testele. Rafila a recomandat însă...

Proiectul USR pentru anularea amenzilor date românilor după intrarea în țară: ”Va repara o situaţie absurdă pe care autorităţile se fac că n-o văd”

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 20:57
Proiectul USR pentru anularea amenzilor date românilor după intrarea în țară: ”Va repara o situaţie absurdă pe care autorităţile se fac că n-o văd”
USR va depune un proiect de lege care prevede anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară şi restituirea banilor deja plătiți.

Unul dintre inițiatori este europarlamentarul Vlad Gheorghe, iar celălalt, fostul ministru al Justiției Stelian Ion.

”Anulăm amenzile PLF şi returnăm banii deja plătiţi. Am iniţiat textul legii în colaborare cu colegii mei - parlamentarii USR Stelian Ion şi Silviu Dehelean - care o vor şi depune în Camera Deputaţilor”, a anunţat miercuri seară, Vlad Gheorghe.

Potrivit acestuia, noua lege prevede anularea amenzilor, restituirea amenzilor plătite în 30 de zile şi păstrarea datelor înregistrate pentru 6 luni.

”Demersul nostru va repara o situaţie absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o şi pe care autorităţile se fac că n-o văd şi n-o înţeleg. Românii n-au fost informaţi din timp cu privire necesitatea completării formularului la intrarea în ţară. S-au trezit direct cu amenzile DSP acasă”, a explicat europarlamentarul USR.

Potrivit acestuia, mulţi români au plătit amenzile deşi au completat formularul PLF.
”Foarte mulţi români au completat formularul PLF şi tot degeaba. Autorităţile nu i-au mai găsit în baza de date şi tot au primit amenzi. Alţi români trec graniţa zilnic pentru a merge la muncă, prin urmare au primit deja mai multe amenzi de mii de lei. Este absurd. Încă o măgărie aruncată în faţa cetăţenilor de bună...
  1. Româncă întoarsă din vacanța petrecută în Grecia: „Suntem cu mult peste sârbi, bulgari, nemți, englezi”
  2. Mirajul mașinii electrice începe să devină un coșmar. Șoferii de Dacia Spring blochează întreaga rețea de chargere din România
  3. Un miner care căuta aur în Canada a dat peste o comoară și mai prețioasă. "Este perfectă și frumoasă" FOTO
  4. Cât a cheltuit o familie de cinci persoane pentru 13 nopți în Grecia și Bulgaria. "Asta înseamnă să ai o ordine financiară!"
  5. De ce este inadecvat răspunsul "Cu drag!" când ni se spune "Mulțumesc!". Noua formulă a acaparat schimburile de politețuri
  6. Primele surprize la Wimbledon! O jucătoare din Top 10 WTA eliminată în runda inaugurală
  7. Proaspăt proprietar de Dacia Spring: "Am fost surprins de lipsa etanșeității, gradul redus de antifonare sau vâjâitul pe la uși"
  8. Cum a fost poreclită Carmen Iohannis după gafa vestimentară de la Madrid
  9. O familie de români a rămas fără bani în Grecia: "Cum să lași 3.000 de euro în mașină?"
  10. China își trimite mărfurile în Europa ocolind Rusia. Noua rută comercială care favorizează decisiv Kazahstanul