Rezultatele 1 - 15 din 1001 (0.106 secunde)

Articole despre "pnl"

Partidul National Liberal PNL

Partidul National Liberal PNL

Partidul National Liberal este un partid politic din Romania, care se autointituleaza cel mai tanar vechi partid din tara noastra. Dupa 1990, a fost la guvernare in diverse aliante in perioada 1996-2000 si 2004-2008.

 

Infiintat in 1875, PNL este un partid istoric, care isi aroga meritul de a fi modernizat Romania in urma cu 150 de ani. Liberalii considera...

Clotilde Armand acuză consilierii PSD-PNL că vor să distrugă probele în dosarul fostului primar Daniel Tudorache

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 11:45
Clotilde Armand acuză consilierii PSD-PNL că vor să distrugă probele în dosarul fostului primar Daniel Tudorache
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi acuză pe consilierii PSD-PNL că încearcă ”să distrugă probele” și ”să-l salveze” pe fostul primar Daniel Tudorache, cercetat penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de Covid.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand a anunțat că 1.200 de nebulizatoare de bio - decontaminare cumpărate de fosta administrație locală au fost scoase la licitație de Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A., aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1 și condusă de directoarea numită de consilierii PNL.

”Primăria Sectorului 1 nu a fost consultată cu organizarea acestei licitații publice, administrarea Companiei fiind realizată prin intermediul reprezentanților numiți de Consiliul Local Sector 1.

Cele 1.200 de nebulizatoare de bio - decontaminare au fost achiziționate, în septembrie 2020, la prețuri supraevaluate, cu suma de totală 17.880.000 lei. Fosta administrație nu a folosit deloc aceste nebulizatoare, din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop.

Curtea de Conturi a constatat, în 2021, că în acest caz a fost organizată o procedură formală pentru achiziția celor 1.200 de nebulizatoare, fără aprobarea Consiliului Local Sector 1 a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli, în care se prevăd aceste cheltuieli și fără posibilitatea utilizării acestora de...

USR acuză PSD și PNL de minciună după ce au stabilit majorarea pensiilor cu 12,5%: ”Bambilici şi umilire a părinţilor şi bunicilor noştri”

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 23:00
USR acuză PSD și PNL de minciună după ce au stabilit majorarea pensiilor cu 12,5%: ”Bambilici şi umilire a părinţilor şi bunicilor noştri”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, i-a acuzat de minciună luni, 21 noiembrie, pe liderii coaliției PSD-PNL, după ce au anunțat majorarea pensiilor cu doar 12,5%.

Acuzând că procentul nu acoperă nici măcar inflaţia, Drulă susține că ”până la limita din PNRR, se puteau creşte cu 27%”.

”După luni de zile de alba-neagra cu pensiile românilor, minciuna PSD şi PNL s-a dovedit pe de-a întregul: pensiile cresc cu doar 12,5%, deşi până la limita din PNRR se puteau creşte cu 27%. O creştere care nu acoperă nici măcar inflaţia de 15%. Bambilici şi umilire a părinţilor şi bunicilor noştri”, a scris liderul USR într-o postare pe Facebook.

El a adăugat PSD şi PNL nu doresc eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”Să nu uităm că pensiile speciale sunt în medie de 8 ori mai mari decât cele contributive (=normale). Nici PSD, nici PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ba de la 1 ianuarie se mai adaugă pensii noi speciale, pentru primari”, a mai transmis Cătălin Drulă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat oficial, luni seară, că în sedinţa de coaliţie s-a decis creşterea punctului de pensie cu 12,5%, începând cu 1 ianuarie, astfel că acesta va avea valoarea de 1.784 de lei.
”PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%”, a arătat Ciucă, menţionând şi celelalte decizii luate, între care...

Un deputat PNL nu exclude varianta ieșirii partidului de la guvernare: ”Cred că toţi membrii coaliţiei ar trebui să ţină puţin săbiile în teacă”

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 21:15
Un deputat PNL nu exclude varianta ieșirii partidului de la guvernare: ”Cred că toţi membrii coaliţiei ar trebui să ţină puţin săbiile în teacă”
Deputatul PNL Călin Ioan Bota a vorbit luni despre scenariul ieşirii partidului de la guvernare, pe fondul tensiunilor din coaliţie.

El nu a exclus acest scenariu, subliniind că membrii coaliției ar trebui să discute despre neînțelegeri în spatele ușilor închise.

Bota a mai precizat însă că, dată fiind situaţia actuală internaţională, este un act de normalitate şi de responsabilitate ca liberalii să guverneze împreună cu PSD.

”În această perioadă, eu cred că toţi membrii acestei coaliţii ar trebui să ţină puţin săbiile, cuţitele în teacă şi discuţiile mai contondente să fie purtate în spatele uşilor închise pentru că sunt prea multe teme care sunt aruncate pe piaţă pentru a arăta pisica unui ministru sau altuia, în general din din tabăra liberală: Virgil nu a făcut, Boloş nu a făcut, Bode nu a făcut. Aceste discuţii trebuie purtate la nivel de coaliţie. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, este şi această opţiune, pentru că noi până acum nu am sărit la gâtul niciunui ministru. Este o opţiune, că procentul e realizare este de 0,01% sau de 99% este o altă discuţie”, a spus Bota, la Profit News TV, despre scenariul ieşirii PNL de la guvernare.

Întrebat dacă mai vede PNL la guvernare din luna mai, Călin Ioan Bota a precizat că, dat fiind situaţia actuală, este un act de normalitate, de responsabilitate ca liberalii să guverneze împreună cu PSD.

”Am făcut acest lucru pentru...

Afacerea BMW, Schengen și pandemia: Cum arată campania online de mii de euro a PSD-PNL împotriva USR. Reacția lui Cătălin Drulă

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 03:25
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Afacerea BMW, Schengen și pandemia: Cum arată campania online de mii de euro a PSD-PNL împotriva USR. Reacția lui Cătălin Drulă
În ultimele săptămâni, PNL și PSD au investit câteva mii de euro într-o intensă campanie online împotriva USR, prin zeci de reclame pe Facebook, site-uri de știri ori Youtube.

Într-un interviu pentru Ziare.com, liderul USR, Cătălin Drulă, vorbește despre o încercare de a îngropa opoziția prin minciună și manipulare.

Pe 12 octombrie, Ziare.com scria despre cum PNL a inițiat mai multe campanii plătite pe Facebook împotriva lui Cătălin Drulă cu privire la licitația de BMW-uri făcute de Poliția Română. Concret, liberalii au avut pe Facebook trei campanii care în total au patru reclame, iar toate duc către un site pus la punct de către PNL în care îl acuză pe Cătălin Drulă că răspândește minciuni.

FOTO Captură Facebook

Conform Meta, compania mamă a Facebook, campaniile au fost plătite de către pagina de Facebook a Partidului Național Liberal, care a băgat aproximativ 4.000 de lei și a ajuns să fie văzută de aproximativ 700.000 de persoane.

Reclama propriu-zisă duce către site-ul https://landing.pnl.ro/drula-minte/, unde liberalii susțin că „Drulă minte. PNL demască dezinformarea cu documente. Drulă a semnat contractul de finanțare în scandalul BMW. Acum se face că "a uitat". Ministrul Bode face public documentul. Drulă folosește o licitație transparentă și legală, pe care a aprobat-o în 2021, pentru a minți și a câștiga el capital electoral”, se arată pe site-ul liberalilor.

PSD a...

Lider PNL exclude o nouă susținere pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Mi se pare chiar comic că îşi pune problema unui al doilea mandat”

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 09:32
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Lider PNL exclude o nouă susținere pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Mi se pare chiar comic că îşi pune problema unui al doilea mandat”
Vicepreședintele PNL și europarlamentarul Cristian Bușoi a exclus o nouă susținere a liberalilor pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Acesta a subliniat că i se pare „comic că își pune problema unui al doilea mandat”.

„Cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea PNL”, a declarat Cristian Buşoi într-un interviu pentru Gândul.

Europarlamentarul a precizat că va cere în interiorul PNL ca partidul să nu mai susţină abordarea actualului primar general, care, în opinia liberalului „a dezamăgit o mare parte dintre alegători”.

Potrivit lui Cristian Buşoi, candidatura lui Nicuşor Dan, susţinută de formaţiunile de dreapta, a fost soluţia venită în ultimul moment, impusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban, iar aceasta a adus la acea vreme, în toamna anului 2020, un succes de etapă: administraţia PSD a dispărut de la nivelul municipiului Bucureşti, prin plecarea Gabrielei Firea, şi a unor primari de sectoare.

„Dar, din păcate pentru foarte mulţi care şi-au pus speranţa în primarul actual al Bucureştiului, din păcate pentru ei şi din păcate pentru noi, cei care i-am oferit o susţinere politică la acel moment, aceste aşteptări nu au fost împlinite prin prestaţia actualului primar şi a echipei pe care şi-a construit-o la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti”, a declarat Cristian Buşoi, conform gandul.ro.

Întrebat dacă Nicuşor...

Alina Gorghiu dă asigurări că pensiile vor crește cu 15 la sută. „PNL, cu premier liberal, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei”

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 20:59
Alina Gorghiu dă asigurări că pensiile vor crește cu 15 la sută. „PNL, cu premier liberal, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei”
Preşedintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu a declarat sâmbătă, 12 noiembrie, în cadrul unei reuniuni a seniorilor PNL din Argeş, că Partidul Naţional Liberal, cu premier liberal, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei şi că vor merge cu această creştere spre 15 procente, ea transmiţându-le pensionarilor că, ”atunci când mai aud despre majorări diferenţiate, să ştie de la ea că nu vrea acea persoană să crească în realitate pensiile, pentru că orice majorare diferenţiată este neconstituţională.

Gorghiu a mai spus şi că soluţia PNL este neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, proiect aflat în Parlament.

”Vă garantez un lucru, Partidul Naţional Liberal, cu premier liberal, aşa cum a spus şi preşedintele Iohannis, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei. Vom merge cu această creştere spre 15 procente, indiferent ce discuţii auziţi acum, că nu poate ministrul Finanţelor, că ministrul Muncii, 10% spune şi alte ajutoare. Indexarea punctului de pensie şi mărirea pensiei trebuie făcută pentru toţi pensionarii, pentru că pensiile în România sunt mici, vorbim de cele pe contributivitate, care sunt mici şi foarte mici”, a spus senatoarea PNL:

Ea a continuat: ”Când mai auziţi despre majorări diferenţiate, să ştiţi de la mine, nu vrea acea persoană să crească în realitate pensiile, pentru că...

Coaliția de guvernare rezistă în ciuda atacurilor continue dintre PNL și PSD

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 22:12
Coaliția de guvernare rezistă în ciuda atacurilor continue dintre PNL și PSD
Coaliția de guvernare se află pe un butoi de pulbere în contextul neînțelegerilor tot mai numeroase pe diferite teme precum criza din energie ori creșterea pensiilor.

În ultimele zile, PSD a lansat din ce în ce mai multe atacuri la adresa liberalilor, multe dintre acestea avându-l în prim plan pe liderul social-democraților Marcel Ciolacu. Acesta din urmă i-a criticat miercuri pe liberali pentru lipsa de pregătire în fața crizei energetice, luându-l la țintă pe ministrul PNL al Energiei Virgil Popescu. Totodată, Ciolacu a vorbit și despre o frustrare a social-democraților „când te pune solidar cu greșelile altora”, adăugând că partidul pe care îl conduce a intrat la guvernare „după tot ani nu tocmai fericiți”. Acesta a criticat din nou apoi decizia de liberalizare a pieţei energiei, dar şi acordul cu Comisia Europeană de a reduce deficitul bugetar în mod accelerat într-o perioadă de criză.

Asaltul PSD a continuat, iar liderul senatorilor PSD Radu Oprea l-a acuzat la rândul său pe Virgil Popescu pe subiectul liberalizării prețurilor la energie, motivând că asta a dus la o explozie a prețurilor. „Nu merită respectul și aprecierea noastră”, a adăugat social-democratul.

Scântei de la PNL
Reacția liberalilor nu a întârziat să apară, iar purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe i-a acuzat pe social-democrați că fac jocuri de imagine pe subiectul crizei energetice. Acesta a amintit apoi că regimul...

Cazul consilierei PNL Sinaia exclusă din partid după ce s-a dat ofițer SRI. Cum răspunde Aurora Arieșan acuzațiilor

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 21:55
Cazul consilierei PNL Sinaia exclusă din partid după ce s-a dat ofițer SRI. Cum răspunde Aurora Arieșan acuzațiilor
Directoarea Colegiului ”Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Aurora Arieşan, consilier local aflat la al treilea mandat în Consiliul Local Sinaia, reacţionează, la câteva zile după ce a fost exclusă din partid pe motiv că ar fi început să se prezinte drept ofiţer al Serviciului Român de Informaţii care ar deţine date despre aspecte penale comise de conducerea localităţii.

„Încă sunt membru PNL, încă sunt în Consiliul Local Sinaia şi încă sunt director la Colegiul Mihail Cantacuzino, post obţinut pentru următorii 4 ani, prin concurs. Aştept poziţia PNL Prahova şi sper ca ea să fie obiectivă. Vă mulţumesc din suflet tuturor celor care aţi văzut dincolo de strigătul (“Hoţii!”) menit a distrage atenţia”, a scris consilierul local din Sinaia Aurora Arieşan pe Facebook, la câteva zile după ce PNL Sinaia a anunţat că a decis excluderea sa.

Arieşan, care se află la al treilea mandat în Consiliul Local Sinaia şi este managerul Colegului „Mihail Cantacuzino” care are în subordine toate celelalte unităţi publice de învăţământ din oraş, evită să facă referire la acuzaţiile pe care i le aduce conducerea PNL Sinaia.

„Am ales să nu răspund la jignirile care mi-au fost aduse în ultimele zile, chiar dacă ele au adus multă suferinţă în familia mea, chiar dacă aseară mi-am văzut pentru prima dată tatăl cu lacrimi în ochi. Pe mine, acele cuvinte m-au afectat mai puţin. Nu pentru că aş fi de...

Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 03:00
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii recuperează o parte dintre cei care s-au dus la Forța Dreptei.

La finalul anului trecut Forța Dreptei avea în Parlament 4 reprezentanți la Senat și 16 la Camera Deputaților, marea majoritate fiind foști membri din PNL. Însă, odată cu schimbarea polului de putere din PNL cu preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, transferurile către partidul lui Orban s-au oprit, ba mai mult o parte s-au întors de unde au plecat.

Marțea trecută, pe 27 septembrie, deputatul de Dolj Nicolae Giugea anunța că revine în grupul parlamentar al PNL, la nici câteva luni de când s-a alăturat lui Ludovic Orban. Anterior, acesta a demisionat din grupul liberal în noiembrie 2021, iar de atunci a activat ca parlamentar neafiliat. Giugea anunţa atunci că nu este de acord cu alianţa făcută de liberali cu PSD și a depus mai multe inițiative alături de colegii din Forța Dreptei.

„Nu există niciun fel de explicaţie logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîţu a distrus o coaliţie perfect funcţională, a distrus un Guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcţia cea bună şi, în cele din urmă, a instalat haosul în ţară. În plină pandemie, aşa-zisa echipă câştigătoare a declanşat...

”Bătălia” procentelor din declarațiile oficialilor PSD și PNL privind mărirea pensiilor

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 03:40
”Bătălia” procentelor din declarațiile oficialilor PSD și PNL privind mărirea pensiilor
Subiectul unei măriri a pensiilor a fost lansat încă din vară, fiind respins inițial de către PNL. Acum, însă, atât liberalii cât și social-democrații se luptă de la o zi la alta în procente și soluții pentru creșterea pensiilor.

Primul care a adus subiectul în spațiul public a fost ministrul PSD al Muncii Marius Budăi, care pe 19 septembrie a declarat într-o conferință de presă că „lucrăm la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna 2022-2023. Va fi un program de măsuri sociale. Noi am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie”.

Declarația acestuia a declanșat un scandal între PNL și PSD, liberalii reproșându-i lui Budăi că promisiunile sale nu au fost discutate ori agreate în interiorul coaliției de guvernare. De altfel, o serie de voci din PNL spuneau în ședințe interne că ministrul ar trebui demis pentru declarația sa. În cele din urmă, Budăi a fost „certat” public de către premierul Nicolae Ciucă, care a explicat că nu pot fi făcute astfel de planuri până ce nu este gata bugetul pentru 2023.

„Eu sunt convins că domnul Budăi cunoaște foarte bine ce scrie în fișa postului guvernului, cred că și în fișa postului ministrului Muncii. Când venim cu astfel de propuneri, trebuia să aibă în vedere că trebuia consultarea Consiliului Național Tripartit și la nivelul coaliției și guvernului”, afirma Ciucă....
  1. Fost lider din lumea interlopă a ajuns profesor de matematică la liceu. Colegii de catedră au intrat în grevă
  2. Dispozitivele rusești cu care patru ucraineni au reușit să ”rupă” parcările mall-urilor din România. Furau tot din mașini, fără să lase urme
  3. Brazilia, în stare de șoc! Ce s-a întâmplat azi noapte în cantonamentul echipei din Qatar FOTO
  4. Poveștile orășenilor care se mută la țară: Cât a costat "căsuța visurilor." "M-am teleportat în copilărie în vacanță la bunici" FOTO
  5. Statele Unite se ”răstesc” la o țară NATO: Aruncați armele rusești, altfel vin sancțiunile peste voi
  6. Țeapa luată de un român după ce a cumpărat o mașină: "Există și riscul să explodeze în trafic cu tot cu copii după noi. Vânzătorul ne-a și blocat între timp"
  7. Cât a costat casa ciudată pe care un român și-a construit-o singur: "Există niște avantaje, printre care încălzirea cu vreo 20% mai eficientă"
  8. Arma invizibilă cu care Vladimir Putin ar putea destabiliza lumea. NATO e în alertă maximă
  9. Hidroelectrica anunță de la ce dată va emite din nou facturi pentru clienții casnici
  10. Cât de ușor se prepară prăjitura din 3 ingrediente, fără făină, unt sau ulei: Este incredibil de pufoasă și are o textură unică