Rezultatele 1 - 15 din 941 (0.076 secunde)

Articole despre "pnrr"

Premierul Ciucă a umflat din nou personalul din ministere. Peste 500 de noi bugetari și 8 secretari de stat: „Este șocant”

Luni, 23 Mai 2022, ora 19:57
Premierul Ciucă a umflat din nou personalul din ministere. Peste 500 de noi bugetari și 8 secretari de stat: „Este șocant”
Aparatul bugetar din interiorul Guvernului Ciucă se mărește aproape de la săptămână la săptămână după ce luni, 23 mai, premierul a aprobat o Hotărâre de Guvern (HG) pentru majorarea numărului de posturi în ministerul Investițiilor cu nu mai puțin de 500 de angajați.

Conform HG-ului apromat luni referitor la organizarea și funcționarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, numărul posturilor a fost suplimentat cu 564, ajungându-se de la 1407 angajați la 1943.

Și numărul funcțiilor de conducere a fost umflat. Astfel, în ministerul condus de Marcel Boloș au apărut o majorare a numărului de secretaria de stat de la 5 posturi la 8, apoi două posturi de subsecretar de stat și o majorare a numărului de secretari generali adjunți de la 2 la 4 posturi.

„Ce face Marcel Boloș este șocant”
Executivul a motivat creșterea de la ministerul Investițiilor cu implementarea Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR). „De asemenea, sunt luate în considerare noile programe operaționale gestionate de minister și obiectivele asumate de Guvern în fața Comisiei Europene. Măsurile incluse în actul normativ vin în sprijinul derulării activităților curente aferente perioadei de programare 2014-2020, cât și din perspectiva atribuțiilor ce le vor primi pe următoarea perioadă de contractare. Totodată, măsurile au în vedere asigurarea unui management financiar eficient şi eficace al fondurilor şi al...

Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”

Luni, 23 Mai 2022, ora 10:42
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus în discuţie subiectul eliminării cotei unice, fără să existe o discuţie prealabilă agreată în coaliţie.


"În general, când e o coaliţie, n-o faci pentru ca s-o rupi. Cred că cota unică este una din liniile roşii", adaugă el.

"Cota unică este, fără discuţie, sistemul de impozitare care a adus foarte mult progres în România. În 2004, când a fost introdusă cota unică, aveam un impozit progresiv, cota maximă era 40%, evaziunea fiscală era în floare, oamenii încercau să găsească tot felul de variante ca să-şi mascheze veniturile, să nu plătească taxe şi impozite. Atunci a venit Guvernul liberal, a propus cota unică şi lucrurile s-au aşezat. Cota unică încurajează munca, este un sistem predictibil şi un sistem care aduce bani la buget", a declarat Daniel Fenechiu, la RFI.

Întrebat dacă au existat consultări în coaliţie înainte ca PSD să aducă în discuţie în spaţiul public eliminarea cotei unice, senatorul PNL a răspuns: "Această temă nu este o temă relativ nouă, ci o temă care ţine de modul în care PSD îşi atinge temele politice. PSD se adresează în principal categoriei de pensionari şi unei categorii de persoane care câştigă venituri mici şi orice propunere de acest gen, propunere de creştere a...

România pregătește prima cerere de plată din PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Duminica, 22 Mai 2022, ora 16:11
România pregătește prima cerere de plată din PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro. Anunțul ministrului Marcel Boloș
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că, până la finalul lunii mai, România trebuie să depună prima cerere de plată în PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro.

Boloş a declarat, duminică, la Digi24, că luni vor fi transmise Comisiei Europene documentele necesare pentru cei 3 miliarde de euro.

"Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârşitul lunii mai. Avem o serie de condiţionalităţi la care lucrăm. Toate ministerele de linie, coordonatorii de reformă au avut de încărcat în platforma specială care există la nivel naţional toate documentele necesare pentru a face dovada că am închis capitolele aferente anului 2021.

În weekend ministerul lucrează la verificarea documentelor depuse şi în cursul zilei de luni suntem în măsură în care să transmitem în platforma Comisiei Europene aceste jaloane pe care le aveam de îndeplinit şi apoi etapele procedurale pe care le aveam de parcurs, încât până marţi, 31 mai, să putem să depunem cererea de plată cu o valoare de 3 miliarde de euro”, a explicat Boloş.

Întrebat dacă suntem în grafic cu PNRR-ul, Marcel Boloş a precizat că "suntem la început de drum”.

"Dacă ne referim la PNRR, este la început de drum. Suntem în situaţia în care operaţionalizăm structurile care stau la baza implementării PNRR. Pe de altă parte, suntem în măsură să iniţiem apelurile...

Marcel Boloş: ”Capitolul de energie din PNRR trebuie obligatoriu regândit”

Duminica, 22 Mai 2022, ora 23:29
Marcel Boloş: ”Capitolul de energie din PNRR trebuie obligatoriu regândit”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, susține că este obligatoriu să fie regândit capitolul de energie din PNRR, având în vedere că se doreşte renunţarea la dependenţa rusească. Boloş a explicat că sumele prevăzute în PNRR se vor suplimenta şi că va exista o redistribuire între statele membre.

Întrebat la Digi 24, duminică, dacă va exista un PNRR II strict pe partea de energie, având în vedere că Uniunea Europeană doreşte renunţarea la dependenţa rusească, iar pentru asta e nevoie de 200-300 de miliarde de euro, Marcel Boloş a declarat că va fi regândit capitolul de energie din actualul PNRR.

"E obligatoriu capitolul de energie pentru ca să fie regândit, potrivit acestui nou program al Uniunii Europene. Iar când spun acest lucru, trebuie să ne gândim la toate tipurile de măsuri care ţin de independenţa energetică, iar aici Ministerul Energiei are un rol hotărâtor. Este parte din PNRR naţional, iar sumele se vor suplimenta. Există criteriul de distribuire al banilor între statele membre ale UE, rămâne de văzut cum rămâne forma finală a acestei redistribuiri.

Suma cu care se va suplimenta bugetul PNRR nu cred că va fi suficientă pentru a ne rezolva problema de independenţă energetică, în contextul în care noi discutăm de atâtea resurse pe care le avem la dispoziţie şi formele prin care putem să implementăm proiectele încât să ne atingem ţinta de independenţă...

Readucerea irigaţiilor în PNRR, ”obiectiv de țară”. Boloș: ”Trebuie un astfel de acord la nivel de coaliţie”

Duminica, 22 Mai 2022, ora 17:27
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Readucerea irigaţiilor în PNRR, ”obiectiv de țară”. Boloș: ”Trebuie un astfel de acord la nivel de coaliţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că readucerea capitoului privind irigaţiile în PNRR ar trebui să fie un obiectiv de ţară, însă acest lucru ar trebui discutat la nivelul coaliţiei de guvernare. Boloş a explicat că pentru irigaţii ar putea fi atraşi bani din împrumuturile neaccesate de alte ţări.

Întrebat duminică, la Digi 24, dacă vrea să readucă irigaţiile în PNRR, Marcel Boloş, a declarat că acesta este un obiectiv de ţară, având în vedere şi securitatea alimentară.

"Cred că este un obiectiv de ţară şi nu cred că spun cuvinte doar de dragul de a le spune pentru că până la urmă securitatea alimentară, dar şi ceea ce înseamnă perspectiva de dezvoltare a României ţin de felul în care noi ştim să explicăm lucrurile şi să facem din aceasta un proiect de impact pentru dezvoltarea României. Nu mă ascund să spun aceste lucruri. Dacă se va pune în discuţie un astfel de demers şi se va decide la nivel de coaliţie, pentru că totuşi sunt banii României şi trebuie un astfel de acord la nivel de coaliţie, nu ascund că sunt un susţinător al unui astfel de obiectiv de investiţii”, a afirmat Boloş.

Ministrul Investiţiilor este de părere că pot fi atraşi bani neaccesaţi de alte state europene.

"Aşa cum arată proiectul de regulament, repet, este o fază prematură pentru că scenariul definitiv şi strategia ar trebui să ne-o conturăm, după ce se aprobă...

Ministrul Investiţiilor, despre PNRR. ”Suntem la începutul drumului. Mă uit cu invidie la Italia care are deja 10% din proiecte”

Vineri, 13 Mai 2022, ora 23:41
Ministrul Investiţiilor, despre PNRR. ”Suntem la începutul drumului. Mă uit cu invidie la Italia care are deja 10% din proiecte”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, vineri seară, 13 mai, că România se află la începutul drumului în privinţa implementării PNRR şi că suntem în etapa în care lansăm apeluri de proiecte. Boloş a adăugat că prima cerere de plată trebuie depusă cât mai curând.

Marcel Boloş a spus la Digi24, că partea cea mai complexă a PNRR sunt proiectele de infrastructură.

”Suntem la începutul drumului, mai ales în ceea ce priveşte implementarea PNRR pentru că, deşi aşteptăm să depunem cererea de rambursare numărul unu a banilor de la Comisia Europeană, totuşi suntem în etapa în care operaţionalizăm structurile PNRR, suntem în etapa în care lansăm ghiduri ale solicitantului pentru trimestrul al II-lea fiind în discuţie un număr destul de mare de ghiduri ale solicitantului, apeluri de proiecte.

Mai pe înţelesul tuturor, pe care ar urma să le lansăm şi desigur partea cea mai complicată şi mai complexă a PNRR rămân proiectele de infrastructură pentru care trebuie să avem o pregătire serioasă pentru că riscul de blocare în implementare este unul imens şi ştim din experienţa pe care am avut-o de fiecare dată că aceste categorii de proiecte d infrastructură prezintă aceste riscuri, iar noi trebuie să le manageriem în mod corespunzător”, a declarat Boloş.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a afirmat că trebuie să depunem cât mai repede prima cerere...

Cătălin Predoiu, acuzat că a ratat un jalon al PNRR. Stelian Ion: „Riscăm nu numai infringement, ci şi pierderea unor fonduri”

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 11:36
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Cătălin Predoiu, acuzat că a ratat un jalon al PNRR. Stelian Ion: „Riscăm nu numai infringement, ci şi pierderea unor fonduri”
Stelian Ion a afirmat că ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, „a ratat deja un jalon” din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Fostul ministru al Justiției îl critică pe succesorul său pentru că ar fi trimis târziu în Parlament Legea privind protecţia avertizorilor de integritate.

„Cătălin Predoiu a ratat deja un jalon din PNRR. Un motiv în plus să fie demis. Relei-credinţe dovedite odată cu proiectul de transformare a SIIJ i se adaugă şi incompetenţa crasă. Anunţul triumfalist al Guvernului potrivit căruia ar fi fost îndeplinite toate jaloanele din PNRR este eronat. Până la 31 martie, trebuia să fie adoptată şi să intre în vigoare legea privind protecţia avertizorilor de integritate, care trebuie să transpună o directivă europeană”, scrie Stelian Ion pe Facebook.

Fostul ministru e de părere că ar fi trebuit ca proiectul de lege să fi fost depus în timp util în Parlament.

„Jalonul viza intrarea în vigoare a legii, nicidecum trimiterea proiectului de lege în parlament. Aşa au fost stabilite multe alte jaloane, pentru că documentul PNRR este unul pragmatic şi are în vedere elemente concrete, reforme concrete, nu doar proiecte sau declaraţii de intenţii. Legea nu este încă adoptată pentru că ministrul Cătălin Predoiu şi coaliţia PSD-PNL-UDMR nu au fost în stare să se ţină de respectarea termenelor din PNRR şi au trimis legea în Parlament abia pe 25 martie, cu doar 6 zile...

Câți kilometri de autostradă va construi România, în realitate, prin PNRR: "Sunt licitații desfășurate execrabil"

Vineri, 13 Mai 2022, ora 11:59
Câți kilometri de autostradă va construi România, în realitate, prin PNRR: "Sunt licitații desfășurate execrabil"
Directorul executiv al Asociației Pro Infrastructură a dezvăluit că puțin peste 40 de kilometri de autostradă incluși în PNRR sunt în prezent în lucru, iar restul nu sunt nici măcar la stadiul de contract semnat.

Ionuț Ciurea vorbește în interviul pentru Europa Liberă despre incompetența crasă din aparatul de stat, lipsa reformelor structurale în infrastructura de transport din România, dar și despre faptul că nici viitorul nu arată prea promițător.

Principalele declarații din interviu:
•Despre Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Avem aceleași blocaje birocratice în teren. Avem lucruri care pot fi rezolvate și nu sunt rezolvate, profesionalizarea Companiei de Drumuri, lucru pe care noi îl cerem de ani de zile și nu s-a făcut. Reformăm și noi sistemul cu adevărat? Asta trebuie să facă ministrul și nu o face;

•Despre cei 438 de kilometri de autostradă din PNRR: Noi sperăm să fie aproape 190 de kilometri gata în 2026: Nădășelu-Poarta Sălajului, Ploiești-Buzău-Focșani și, poate, într-un scenariu ultra optimist, să se deblocheze situația de pe A8;

•Despre cauzele întârzierilor: 80% din marile blocaje de pe aceste proiecte sunt cauzate de incapacitatea statului de a-și face treaba, de a rezolva birocrația la timp, de a face exproprierile la timp, de a face toată documentația tehnică pentru pregătirea licitațiilor. Avem licitații desfășurate de-a dreptul execrabil;

•Despre guvernanți:...

Cătălin Drulă acuză coaliția PSD-PNL că „face praf” PNRR: „Sunt supărat că îşi bate joc Grindeanu de această şansă”

Joi, 17 Februarie 2022, ora 08:44
Comenteaza acest articol | 21 comentarii
Cătălin Drulă acuză coaliția PSD-PNL că „face praf” PNRR: „Sunt supărat că îşi bate joc Grindeanu de această şansă”
Cătălin Drulă: O şansă istorică pentru România, PNRR, este făcută praf de PSD-PNL. Cum să nu fii în stare din septembrie până acum nici să dai un câştigător la licitaţiile celor 3 loturi din autostrada A7 Ploieşti - Buzău?

Fostul ministru USR al Transporturilor Cătălin Drulă acuză că ”o şansă istorică pentru România, PNRR, este făcută praf de PSD-PNL” şi că cel mai important proiect din PNRR, autostrada A7, ”bate pasul pe loc”. ”DA, PSD-ule, SUNT SUPĂRAT că îşi bate joc Grindeanu de această şansă”, afirmă fostul ministru, care susţine că, în schimb, la Ministerul Transporturilor au loc angajări de clientelă, măriri de organigrame, posturi noi, nescăpând nimic de ”băieţii şi fetele mufaţi la banul public” şi se întreabă cum să facem noi PNRR ”cu căpuşele înfipte în vena statului”.

„O şansă istorică pentru România, PNRR, este făcută praf de PSD-PNL. Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din toate PNRR-urile din Europa, autostrada A7, bate pasul pe loc şi deja intrăm în mari întârzieri. Vorbim de un proiect de 320km şi 3 mld €! Adică mai mult decât a cheltuit România pentru toate autostrăzile în ultimii 10 ani. Nu visam la aceşti bani care reprezintă o oportunitate o dată la o generaţie. Şi ne-am bătut cu ardoare la Bruxelles acum un an ca să-i obţinem. DA, PSD-ule, SUNT SUPĂRAT că îşi bate joc Grindeanu de această şansă. CUM să nu fii în...

Ce șanse are ministrul Muncii să renegocieze PNRR pentru majorarea pensiilor. Precizările făcute de Comisia Europeană

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 16:24
Comenteaza acest articol | 25 comentarii
Ce șanse are ministrul Muncii să renegocieze PNRR pentru majorarea pensiilor. Precizările făcute de Comisia Europeană
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut sâmbătă, 12 februarie, precizări în privința intenției PSD privind renegocierea PNRR pentru majorarea procentului din PIB alocat pensiilor.

La solicitarea Digi 24, Comisia Europeană a transmis că modificarea Planului de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu se poate face decât în situaţii excepţionale, cum ar fi, spre exemplu, dezastrele naturale de dimensiuni istorice, iar o astfel de renegociere ar duca la întârzierea reformelor şi la pierderea unor fonduri. Reprezentanţii Comisiei Europene au subliniat că aşteaptă să vadă o încurajare a ieşirii la pensie cât mai târziu prin oferirea de stimulente celor care se pensionează la vârste cât mai înaintate.

Referitor la aceste precizări, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că el nu a avansat niciodată renegocierea „din temelii” a PNRR, ci doar „optimizarea” unor aspecte prevăzute în acesta, cum ar fi procentul din PIB alocat pensiilor.

”Haideţi să le luăm pe rând, să înţelegem exact ce am susţinut până acum. Comisia s-a referit la acele dezastre naturale, de o renegociere per total a PNRR. Nici sub o formă nu am spus aşa ceva! Noi am scris şi în programul de guvernare, am spus şi în discuţiile pe care le-am avut în Coaliţie, de o optimizare în anumite puncte, nu vorbim de o renegociere per total a PNRR. (...) Trebuie să înţelegem că nu ne dorim sub nicio formă să punem în pericol implementarea PNRR....

Cătălin Drulă, replică acidă pentru Grindeanu pe tema întârzierilor din PNRR: "E gata, Sorine, evaluarea pentru Ploieşti - Buzău?"

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 10:04
Comenteaza acest articol | 22 comentarii
Cătălin Drulă, replică acidă pentru Grindeanu pe tema întârzierilor din PNRR: "E gata, Sorine, evaluarea pentru Ploieşti - Buzău?"
Seria replicilor dintre ministrul Transporturilor şi liderul interimar al USR pe tema construcţiei celui mai mare proiect de infrastructură din PNRR a continuat joi seară, 17 februarie, Cătălin Drulă susţinând, la emisiunea Talk News, difuzată de Profit News TV, că intrăm deja în prelungiri şi că Sorin Grindeanu se poate lăuda doar că a descoperit uşa de la minister. În privinţa scandalului din Sănătate, le-a transmis social-democraţilor că PNRR nu e „borcanul cu miere” numit PNDL.


„Deja intrăm în prelungirile prelungirilor pentru a finaliza până în 2026 acest proiect. Gantt Chart-ul îţi arată traseul unui proiect. Gantt Chart-ul lui Sorin Grindeanu pare să conţină o singură activitate, care este să-şi dea seama pe unde e uşa la minister. Ce se întâmplă cu PNRR, ce se întâmplă cu A7? E gata, Sorine, pe 22 februarie evaluarea pentru Ploieşti - Buzău?”, a lansat o provocare preşedintele interimar al USR, fostministru al Transporturilor.


Miza proiectului autostrăzii care ar trebui să lege Moldova de Europa


”Nu am avut niciodată atâţia bani dintr-un foc pentru o autostradă atât de lungă”, susţine Drulă.

„ A7 e cel mai mare proiect de infrastructură în PNRR din Europa. 3 miliarde de euro. Noi în 10 ani nu am investit 3 miliarde de euro. E suma mai mare decât cea cheltuită în ultimii 10 ani, care merge într-un singur proiect de 320 de kilometri. Nu mai avem o autostradă de lungimea...

Ministrul Muncii nu renunță la renegocierea PNRR: ”50 de ani, România şi pensionarii sunt condamnați la sărăcie”

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 21:48
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
Ministrul Muncii nu renunță la renegocierea PNRR: ”50 de ani, România şi pensionarii sunt condamnați la sărăcie”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat vineri, 18 februarie, că nu va renunța la obiectivul de a renegocia cu C.E. procentul din PIB alocat pensiilor în cadrul PNRR.

Ministrul a fost întrebat, la Antena 3, cine sunt specialiştii care au calculat pensiile românilor până în 2070 la cote atât de mici.
”Din ministerul Muncii nu a pornit nicio adresă cu vreo referire la un procent din PIB sau la vreun an anume asumat.
Scrie acolo clar procentul de 9.4% fără a putea fi majorate pensiile intempestiv şi procentul să fie păstrat până în 2070. Nu există documente care să ateste cele afirmate de domnul ministru al Finanţelor.
Au fost anumiți colegi care au trimis anumite propuneri, dar pe alte spețe, nicidecum pe asta cu pensiile şi nicidecum o asemenea gogomănie ca să ne exprimăm elegant asumată neprofesionist până în 2070.
În PNRR scrie toate pensiile, inclusiv pensiile speciale. În România, noțiunea de pensie specială nu există”, a explicat Marius Budăi.

Potrivit ministrului Muncii, în PNRR a fost făcută o confuzie.
”Din cauza acestei confuzii din PNRR, Comisia Europeană înţelege că toate pensiile, inclusiv cele din apărare şi ordine publică, sunt prinse în PNRR în acel procent de 9.4%.
Este o utopie să spui că în acest procent poţi să rezolvi inechitățile din sistemul public de pensii bazate pe contributivitate.
Colegii din minister mi-au spus că datele au apărut după ce au mai trimis anumite...

Cum se împiedică România de un crâmpei de autostradă. Drulă: "Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR"

Vineri, 11 Martie 2022, ora 10:55
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cum se împiedică România de un crâmpei de autostradă. Drulă: "Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR"
Cătălin Drulă consideră că șansele pentru finalizarea până în 2026 a celor 9 km lipsă din A1 scad către zero, după ce CNAIR a anulat licitația pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva.


"Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR", a scris Drulă pe pagina sa de pe Facebook.

"Grindeanu a dat de gard Autostrada A1 din PNRR. Incompetența acestei guvernări a nătângilor lovește zilnic în șansele României de dezvoltare.

CNAIR a anulat licitația pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Ceea ce înseamnă că Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR. Șansele pentru finalizarea până în 2026 a celor 9km lipsă din A1 (zona “tunelurilor urșilor” la Holdea) scad către zero.

Reușisem, în 2021, cu mari eforturi să deblochez această licitație, dar indolența lui Sorin Grindeanu pune cruce acestui proiect.

Spre amintire:

În 2013, penelistul Relu Fenechiu a contractat sectorul fără acord de mediu;În 2017, pesedistul Răzvan Cuc a reziliat abuziv contractul;În 2019, tot Cuc a relansat licitația cu o documentație incompletă;Pentru abuzurile lui Cuc, statul român a plătit despăgubiri de 230 milioane de lei;În 2021, după eforturi uriașe, am reușit să deblocăm licitația. 6 constructori se înscriseseră;În 2022, pesedistul Sorin Grindeanu a dat licitația de gard, pentru că a răspuns în batjocură la clarificările cerute de constructori. A rămas un...

Artizanul barourilor paralele cere în instanță anularea PNRR. Ce plan a ticluit în pușcărie avocatul Vasile Botomei

Luni, 21 Februarie 2022, ora 03:25
Artizanul barourilor paralele cere în instanță anularea PNRR. Ce plan a ticluit în pușcărie avocatul Vasile Botomei
Vasile Botomei – doctor în drept, avocat și fost deținut al penitenciarului Vaslui – a depus în instanță o cerere de anulare a Planului Național de Redresare și Rezilență (PNRR) ca „act/contract încheiat nelegal, netemeinic și nefondat”. Botomei tocmai a ieșit din pușcărie, după ce a fost condamnat la aproape 5 ani pentru că a exercitat fără drept profesia de avocat.


Doar un an a stat departe de instanță Vasile Botomei, iar acum s-a întors pentru a se război cu Guvernul pe tema aprobării PNRR.

Artizanul barourilor paralele a deschis un proces la Curtea de Apel București întemeiat pe prevederile Legii 544/2001 care scutește acțiunea de plata taxei de timbru.

De aceea, primul capăt de cerere se referă la obligarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) de a comunica actele în baza cărora fostul premier Florin Cîțu și ministrul de resort de atunci au avut „împuternicirea să semneze doar ei PNRR din partea statului român”.

În al doilea capăt de cerere, Vasile Botomei solicită „pronunțarea unei hotărâri de anulare a PNRR ca act/contract încheiat în mod nelegal, netemeinic și nefondat”.

Dosarul a primit numărul 838/2/2022, iar în prezent în cauză va fi stabilit primul termen de judecată.„Cer instanței să se investească cu excepția de nulitate absolută a acestui act pe motiv că nu a fost aprobat de Guvern, iar MIPE și premierul Florin Cîțu nu au avut un...

Cristian Ghinea, ironii vizavi de PSD pe tema PNRR: „Marcele, ne mișcăm și noi mai cu talent?”

Joi, 03 Februarie 2022, ora 11:49
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cristian Ghinea, ironii vizavi de PSD pe tema PNRR: „Marcele, ne mișcăm și noi mai cu talent?”
Fostul ministru Cristian Ghinea, care a negociat PNRR-ul, a transmis joi, 3 ianuarie, un mesaj către guvernanți în care le cere să vină cu PNRR-ul agricol la Bruxelles. Conform lui Ghinea, comisarul European pentru Agricultură a trimis o nouă scrisoare către țara noastră pe această temă.


”Hai cu PNRR-ul agricol la Bruxelles, mototoilor! Comisarul European pentru Agricultură a trimis o (altă) scrisoare României să întrebe când trimitem Planul Naţional Strategic. Acesta este planul care arată cum cheltuie România banii europeni pentru agricultură”, a scris Ghinea.

Fostul ministru USR aprecizează că acest plan ”ar trebui să conţină nişte schimbări majore pentru banii europeni de investiţii agricole, scheme de încurajare a lanţului scurt producători - consumatori, de pildă”.

”Chestii serioase, care ar ajuta şi la discuţia despre preţul alimentelor - problemele se rezolvă prin planificare, nu gargară TV. În timp ce schimbă de mama focului PNRR în fiecare săptămână, PSD nu e în stare să trimită PNRR-ul agricol la Bruxelles. Marcele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?”, mai scrie Ghinea.

El continuă: ”Nu, nu vedeţi ştirea asta la TV. Când am negociat cu Comisia, asumat şi anunţat deschis, o amânare a depunerii PNRR cu O LUNĂ, anunţată din timp - a curs un val de zoaie de la PSD şi de la toţii experţii TV în PNRR. Că nu ne pricepem, că nu ştim, că să ne dăm la o parte. L-am depus fix...
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  3. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  4. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  5. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  6. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  7. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  8. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  9. Rusia a numit țările pe care le consideră cele mai ostile. „Aceștia sunt principalii vinovați ai problemelor actuale și ai crizelor viitoare”
  10. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”