Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.202 secunde)

Articole despre "politie"

Nuntă în remorcă, la Strehaia. Poliția a spart petrecerea ținută în camion

Luni, 23 Mai 2022, ora 09:10
Nuntă în remorcă, la Strehaia. Poliția a spart petrecerea ținută în camion
O nuntă atipică a avut loc în Strehaia, județul Mehedinți, astfel că nu a durat mult până când oamenii legii au spart petrecerea.


Mai exact, socrii mari au amenajat un TIR, unde au pus fotolii și canapele pentru confortul nuntașilor. Ulterior, camionul s-a transformat în ring de dans. Mirii nu au decât 11, respectiv 12 ani, potrivit Antena 3.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au transmis că nu era decât o petrecere ce simboliza promisiunea de căsătorie atunci când cei doi vor împlini 18 ani, cu toate că fata era îmbrăcată în rochie de mireasă.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că nu este vorba despre încheierea unei căsătorii propriu-zise, ci de o promisiune de căsătorie la împlinirea vârstei de 18 ani.

Conducătorul autotrenului a fost sancționat contravențional, conform OUG nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, pentru nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor și al obiectelor în sau pe vehicule.

De asemenea, au fost informați reprezentanții DGASPC Mehedinți”, au transmis reprezentanții poliției.

Traian Băsescu a provocat un accident rutier în Capitală și a ajuns la poliție

Duminica, 22 Mai 2022, ora 18:36
Traian Băsescu a provocat un accident rutier în Capitală și a ajuns la poliție
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a provocat, duminică dimineață, o tamponare ușoară și a mers să raporteze accidentul la Brigada Rutieră Buucrești.

Potrivit stirileprotv.ro, incidentul a avut loc pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei, iar surse din Brigada Poliției Rutiere susțin că fostul Președinte ar fi acroșat, de fapt, o mașină parcată.

Imediat după ce a acroșat oglinda mașinii parcate, fostul președinte al României Traian Băsescu a lăsat un bilet pe parbrizul mașinii în care își cere scuze pentru cele întâmplate. Ba chiar a lăsat un număr de telefon la care utilizatorul mașinii să îl contacteze pentru formalitățile de înțelegere amiabilă.

A mers apoi la Brigada Rutieră, la Biroul de Accidente Ușoare ca să raporteze tamponarea. Era obligat de lege să se prezinte în maximum 24 de ore.

Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 22:10
Reașezări politice înaintea alegerilor din 2024. Cum arată harta posibilelor alianțe conjuncturale
Cu mai puțin de doi ani până la următoarele rânduri de alegeri, aproape toate partidele de pe scena politică au început să se orienteze după alianțe pe termen scurt sau lung.

Dragnea a bătut palma cu PNȚCD
Apărut foarte recent pe scena politică, Alianța Pentru Patrie (APP), partid format în jurul fostului președinte PSD Liviu Dragnea a început deja să se orienteze pentru cele patru rânduri de alegeri care vor avea loc în 2024. În acest sens, Dragnea a bătut palma cu președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu în privința unei alianțe politice, după ce acesta din urmă i-a acordat fostului șef PSD medalia omagială „Iuliu Maniu”.

Într-un comunicat transmis de PNȚCD luni, 16 mai, formațiunea susține că „o alianță politică între PNTCD si APP este mai mult decat vitală pentru România” și că ar răspunde dezideratului poporului pentru alegerile din 2024. Liderul PNȚCD a vorbit în cadrul întâlnirii cu Dragnea despre nevoia unei forțe politice care să militeze pentru „o Europă a Națiunilor Suverane” alături de celelalte forțe europene suveraniste.

Pentru a-l convinge să se alăture, PNȚCD a lansat noi ode către Dragnea, afirmând că programul său de guvernare din 2016 ar fi făcut ca România „să înregistreze cea mai mare creștere economică din istoria postdecembristă”, care ar fi arătat „potențialul uriaș de dezvoltare”.

Coaliția de AUR
Despre o alianță a vorbit și liderul AUR...

Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 14:04
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia.


"Cum credeți că este posibil că în 2022, într-o țară a Uniunii Europene, un alt stat UE, în speța noastră Grecia, să vină și să spună că România îl persecută politic pe Oprescu și să îl păstreze acolo? Pentru că asta ar însemna că România este condamnată de o altă țară membră UE", a spus Cuculis la Antena 3.

Avocatul a mai explicat că ”practic nici nu mai contează pedeapsa primită aici” dacă Oprescu primește azil politic.

”Mult nu ar trebui să dureze până când această cerere (n.r. de azil politic) este luată în considerare și soluționată.

Vreau să facem și distincția între cele două. Nu are legătură cererea pe care au soluționat-o magistrații astăzi, cu privire la cum va fi el cercetat până când se va decide extrădarea, cu cererea de azil. El oricum nu va fi extrădat din Grecia sub nicio formă, până când cererea de azil nu este soluționată. Dacă se va formula o cale de atac, el poate să primească libertatea de a se deplasa prin Grecia, dar nu poate să părăsească granițele Greciei.

Azilantul politic, dacă primește o asemenea calitate, practic nici nu mai contează pedeapsa primită aici", a mai spus Cuculis.

Sorin Oprescu rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința...

Cât de importantă este carisma pentru un lider politic. ”Nicolae Ciucă nu dă ordine, pare că execută”

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 03:40
Cât de importantă este carisma pentru un lider politic. ”Nicolae Ciucă nu dă ordine, pare că execută”
De cum intră pe scena politică, oamenii aleși sau numiți intră în vizorul public din toate punctele de vedere, atât pentru că sunt responsabili de guvernarea țării și de toate măsurile care se adoptă pentru cetățeni, cât și pentru că sunt plătiți din banii contribuabililor.


Deciziile pe care le iau, discursurile, declarațiile, corectitudinea de care dau sau nu dovadă, aspecte ale vieții private, toate ajung să cântărească în ochii alegătorilor. Adesea se discută inclusiv despre cât de carismatici, activi și implicați sunt în societate. De exemplu președintele Klaus Iohannis a fost adesea criticat pentru lipsa de reacție, dar cu toate acestea este la al doilea mandat. Nicolae Ciucă, premierul României și mai nou liderul PNL, a fost de asemenea caracterizat ca fiind o figură fadă, cu toate că ultimele sondaje îl plasează printre cei mai credibili politicieni, cu un procent de 34%.

Consultantul politic Adrian Zăbavă a explicat pentru Ziare.com cât de importantă este carisma pentru un lider politic, dar și cum lucrurile se schimbă în funcție de tabăra în care se află: la guvernare versus în opoziție.

”Din perspectiva comunicării politice, carisma este un punct bonus al oricărui lider politic, dacă nu o necesitate. E adevărat, oamenii politici au trăsături diferite. Rolul oamenilor care lucrează pentru ei este să-i pună în cea mai bună lumină posibilă”, spune Adrian Zăbavă.

Cazul Nicolae...

Emilia Șercan, mesaj pentru clasa politică la audierile din Parlament: „Ați eșuat în reformarea instituțiilor Statului”. Șefii din Poliția Română nu s-au prezentat VIDEO

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 15:47
Emilia Șercan, mesaj pentru clasa politică la audierile din Parlament: „Ați eșuat în reformarea instituțiilor Statului”. Șefii din Poliția Română nu s-au prezentat VIDEO
Jurnalista Emilia Şercan s-a aflat marţi, 12 aprilie, pentru a doua oară în faţa deputaţilor pentru audieri, de această dată la Comisia pentru Drepturile Omului. Deși au fost invitați și șefii din Poliția Română, aceștia din urmă nu s-au prezentat.

Alături de jurnalistă, Comisia pentru drepturile omului i-a invitat pe şefii Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), care n-au fost însă prezenţi la şedinţă, drept pentru care comisia a decis, în unanimitate, la propunerea deputatului Ludovic Orban, să le solicite oficial miniştrilor Apărării şi de Interne să dispună participarea celor doi oficiali la o şedinţă viitoare.

Deputaţii tuturor grupurilor parlamentare s-au arătat solidari cu jurnalista, apreciind că lucrurile semnalate de aceasta nu trebuie să se întâmple cu niciun alt jurnalist sau cetăţean şi şi-au exprimat disponibilitatea ca prin interpelări sau intervenţii să solicite puncte de vedere instituţiilor abilitate.

Deputatul independent Violeta Alexandru a precizat, în deschiderea şedinţei, că membrii comisiei s-au reunit după ce s-au sesizat cu privire la mai multe aspecte relatate în spaţiul public de Emilia Şercan privind încălcarea dreptului de petiţionare, a dreptului la viaţa privată, precum şi la încălcarea reglementărilor europene cu privire la datele cu caracter personal.

"Este înspăimântător într-un stat democratic, civilizat. Adică, te...

Viorica Dăncilă și-a dat demisia din PSD. ”De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi”

Marti, 29 Martie 2022, ora 13:04
Comenteaza acest articol | 27 comentarii
Viorica Dăncilă și-a dat demisia din PSD. ”De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi”
Viorica Dăncilă a anunțat marți, 29 martie, că revine în politică într-un alt partid. Aceasta spune că a plecat din PSD „după 26 de ani” pentru că nu mai rezonează cu deciziile pe care le ia acest partid.


”Cred că mulți dintre dumneavoastră v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale.

Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ”Națiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris Dăncilă pe Facebook.Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamăgit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele.

De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg...

Reacția poliției după ce jurnalista Emilia Șercan a acuzat autoritățile statului de intimidare. Anunțul deschiderii unor dosare penale

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 14:16
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Reacția poliției după ce jurnalista Emilia Șercan a acuzat autoritățile statului de intimidare. Anunțul deschiderii unor dosare penale
Poliția a reacționat luni, 4 aprilie, după ce jurnalista Emilia Șercan a acuzat autoritățile statului că au condus o operațiune de discriminare și intimidare împotriva ei după ce a dezvăluit că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este plagiată.


Poliția Română a transmis că au fost înregistrate trei dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare, de violare a vieții private și cel de-al treilea, privind tot săvârșirea infracțiunii de violare a vieții private. Ulterior a fost extinsă urmărirea penală, in rem și pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic.

Comunicatul integral al poliției

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la amenințarea unei persoane, precum și la,, scurgerea de informații”, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au fost înregistrate 3 dosare penale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare, de violare a vieții private și cel de-al treilea, privind tot săvârșirea infracțiunii de violare a vieții private.

Cele două dosare penale, referitoare la săvârșirea infracțiunii de violare a vieții private, au fost reunite și ulterior a fost extinsă urmărirea...

Discursul lui Nicolae Ciucă la congresul PNL: ”Nu am experiența dumneavoastră în politică. Sunt pregătit să îmi asum această funcție”

Duminica, 10 Aprilie 2022, ora 12:47
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Discursul lui Nicolae Ciucă la congresul PNL: ”Nu am experiența dumneavoastră în politică. Sunt pregătit să îmi asum această funcție”
Nicolae Ciucă a ținut un discurs duminică, 10 aprilie, la congresul extraordinar al PNL, fiind singurul candidat pentru șefia partidului.


Ciucă a declarat că deși nu are atâta experiență în politică și nici vechime în partid, este pregătit să își asume funcția de conducere. Ciucă a vorbit de asemenea despre necesitatea reformelor, despre intrarea României în spațiul Schengen, dar și despre războiul din Ucraina.


Discursul lui Nicolae Ciucă

”Am scris pe prima pagină a moţiunii că am făcut acest demers conştient că forţa unui partid nu stă într-un om. Forţa partidului e dată de primari, de consilieri, de preşedinţii consililor jdueţene, de senatori şi deputaţi, dar mai ales e dată de toţi membrii PNL şi de votanţii noştri. Nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am experienţă politică şi nici nu vreau să par ceea ce nu sunt, dar niciodată nu mă voi lăsa prizonier. (...) Sunt pregătit să îmi asum această funcţie pentru că am încredere în experienţa dumneavoastră

Trebuie să mergem înainte, dar nu oricum, ci mai uniţi, mai competenţi şi mai eficienţi. Cum facem asta? Prin noi înşine. Împreună trebuie să stabilizăm situaţia şi să modernizăm România. (...)

Eu nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am nici experienţa dumneavoastră în politică şi nici nu vreau să par ceea ce nu sunt. Sunt pregătit să îmi asum această funcţie tocmai pentru că am încredere în...

Viorica Dăncilă, prima apariție publică după ce a decis să revină în politică. Vrea să spună tot despre relația cu Liviu Dragnea

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 13:08
Comenteaza acest articol | 25 comentarii
Viorica Dăncilă, prima apariție publică după ce a decis să revină în politică. Vrea să spună tot despre relația cu Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă, fostul premier al României, va fi prezentă luni, de la ora 20.00, la „Subiectul zilei” de la Etno TV.


Este prima apariţie publică a Vioricăi Dăncilă după ce a decis să se întoarcă în politică.

Dăncilă este decisă să spună tot despre relaţia tumultoasă cu Liviu Dragnea şi va răspunde tuturor acuzaţiilor care i s-au adus.

Fostul premier va răspunde la întrebări precum: Care este motivul pentru această reîntoarcere surprinzătoare? De ce a renunţat fostul premier la funcţia de la Banca Naţională? Va reuşi să schimbe ceva în politica din România?

Fostul preşedinte al PSD şi-a anunţat marţi plecarea din formaţiunea politică, după 26 de ani.

„Cred că mulţi dintre d-vs v-aţi întrebat dacă mai există o şansă ca România să ne aparţină. Mi-am pus şi eu, de nenumărate ori, această întrebare, şi da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formaţiuni politice noi. Partidul Naţiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroşi, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris, marţi, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Băsescu: ”Europenii şi-au vândut securitatea estului pentru ţiţei şi gaze. Politica Rusiei îmi este bine cunoscută”

Sambata, 09 Aprilie 2022, ora 07:22
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Băsescu: ”Europenii şi-au vândut securitatea estului pentru ţiţei şi gaze. Politica Rusiei îmi este bine cunoscută”
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că state din Europa de Vest au "vândut securitatea" zonei est-europene pentru gazele şi petrolul importante din Rusia, el spunând că "securitatea estului Uniunii Europene a fost afectată pentru bunăstarea Germaniei prin aprovizionare cu gaze şi ţiţei din Federaţia Rusă".


"Nu am avut încredere în consecvenţa europeană şi nu am nici acum. Europenii şi-au vândut securitatea estului pentru ţiţei şi gaze, iar dacă noi şi bulgarii nu suntem în Schengen este unul din aceste motive. Olanda şi Germania sunt cei care s-au opus intrării noastre în Schengen, dar a fost un preţ pentru gazele de care Germania avea nevoie, de care Olanda avea nevoie, de asta s-au opus intrării noastre în spaţiul Schengen. Iar securitatea estului Uniunii Europene a fost afectată pentru bunăstarea Germaniei prin aprovizionare cu gaze şi ţiţei din Federaţia Rusă. Banii pe care Rusia i-a încasat i-a băgat în armata cu care astăzi toacă Ucraina şi dacă mâine ar putea, ar toca tot ce a fost Europa de est”, a afirmat Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică, vineri seară, la România Tv.

El a spus că în cei 10 ani în care s-a aflat la şefia statului a fost "în punctul în care a înţeles ce se întâmplă” şi că în acest timp le-a spus marilor lideri europeni că banii pe care îi plătesc Rusiei sunt "un risc” pentru securitatea Europei de est.

"Politica Rusiei îmi este bine...

Stelian Ion anunță că USR va ataca la CCR proiectul de lege privind incitarea la violenţă, ură sau discriminare, din cauza sintagmei ”apartenenţă politică”

Marti, 15 Martie 2022, ora 21:27
Stelian Ion anunță că USR va ataca la CCR proiectul de lege privind incitarea la violenţă, ură sau discriminare, din cauza sintagmei ”apartenenţă politică”
Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei a anunţat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că USR va ataca la CCR proiectul de lege adoptat luni de Camere Deputaţilor privind sancţionarea incităţii publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare, după ce s-a adăugat şi criteriul ”apartenenţei politice” între categoriile vizate.

El a afirmat că nu este potrivit, mai ales în vremurile pe care le trăim acum, având în vedere experienţa anilor trecuţi, şi anume ”încercările lui Liviu Dragnea de a ne impune anumite limitări din acestea ale libertăţii de expresie”.

Stelian Ion a afirmat că proiectul de lege cuprinde un amendament care din punctul de vedere al celor de la USR ”nu este deloc oportun să se regăsească în textul de lege”. El a precizat că acest criteriu al apartenenţei politice nu a fost avut în vedere de decizia cadru JAI, a Consiliului Europei.

”Legiuitorul are posibilitatea să adauge şi alte criterii, însă noi am spus că nu este potrivit, mai ales în vremurile pe care le trăim acum, având în vedere experienţa anilor trecuţi, când am văzut foarte bine în 2017, 2018 încercările lui Liviu Dragnea de a ne impune anumite limitări din acestea ale libertăţii de expresie şi încercări de promovare a unor iniţiative similare”, a arătat fostul ministru al Justiţiei, precizând că nu este oportun pentru democraţia noastră.

Stelian Ion a arătat...

Cât de pregătită e clasa politică din România pentru crizele generate de invazia rusă din Ucraina

Marti, 08 Martie 2022, ora 03:01
Cât de pregătită e clasa politică din România pentru crizele generate de invazia rusă din Ucraina
Asemenea altor crize din trecut, clasa politică din România a fost luată prin surprindere de urmările generate de războiul din Ucraina, cel mai bun exemplu fiind gestionarea din primele zile a refugiaților care au ajuns pe teritoriul nostru.

Anterior invaziei ruse din Ucraina, România se confrunta cu mai multe crize asupra cărora clasa politică din țara noastră nu a dat semne că se pune de acord, deși era vorba de subiecte importante precum criza facturilor la energie, criza pandemică, ori alte proiecte de lege importante. Pe lângă acestea, în viitorul apropiat țara noastră se va confrunta și cu efectele produse de invazia Rusiei în Ucraina.

Un prim astfel de efect îl reprezintă sutele de mii de refugiați ucraineni care traversează țara noastră. Deși se vorbea despre un conflict iminent de mai multe săptămâni, primii care au ajuns la graniță pentru a-i primi pe refugiați au fost voluntarii și diferitele ONG-uri, în timp ce autoritățile s-au mobilizat câteva zile mai târziu.

„Analiștii occidentali au anunțat de trei ori până acum că va fi o invazie. Deci iei în calcul că va fi o invazie. Îți zice și cel mai tont analist militar că în caz de război vor fi refugiați. Doi, e vorba de Ucraina, nu e undeva departe, în Siria, deci trebuia să te aștepți la refugiați, trebuia să ai o infrastructură pregătită. Nu să dezvolt o structură după ce începe valul. Tipic românesc. `Ne-au luat prin...

Cine este noul inspector general al Poliției de Frontieră. Controversele din jurul numirii lui Victor Ștefan Ivașcu

Vineri, 25 Februarie 2022, ora 03:46
Cine este noul inspector general al Poliției de Frontieră. Controversele din jurul numirii lui Victor Ștefan Ivașcu
Comisarul-șef Victor Ștefan Ivașcu a fost împuternicit pentru o perioadă de șase luni la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, miercuri, 23 februarie, prin ordin de ministru.


Acesta vine de pe postul de împuternicit director adjunct al Direcției Generale Anticorupție, după ce anterior a fost consilier la cabinetul ministrului Bode.

”Menționăm faptul că postul de inspector general al Poliției de Frontieră Române a fost vacantat încă din luna mai a anului 2020, când chestorul principal de poliție Liviu Bute a fost împuternicit inspector general ca urmare a pensionării chestorului general Ioan Buda, iar din luna iunie 2021, postul a fost ocupat doar prin desemnare tot de chestorul principal de poliție Liviu Bute din postura de adjunct al instituției.

Atât ministrul Vela de la acea vreme, cât și actualul ministru Lucian Bode au ”amenințat” cu organizarea concursului pentru acest post și ei bine, la aproape doi ani de zile, se împuternicește comisarul șef Victor Stefan Ivașcu pentru o perioada de șase luni la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române. Ne punem speranța că acesta va continua demersurile pentru îmbunătățirea activității polițiștilor de frontieră și va avea deschidere la dialog social pentru rezolvarea problemelor cu care angajații instituției se confruntă”, a transmis Sindicatul Europol.

Cine este Victor Ștefan Ivașcu

Ziare.com...

Un fost șef al Poliției Economice, retras din masonerie după o anchetă DNA, s-a înscris în PSD

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 08:11
Un fost șef al Poliției Economice, retras din masonerie după o anchetă DNA, s-a înscris în PSD
Fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bihor, Florian Sîrca, s-a înscris în PSD. Sîrca a demisionat din Poliție în 2016, când s-a retras și din masonerie, arată ebihoreanul.ro.

Potrivit sursei citate, Sîrca a explicat printr-o postare de pe Facebook ce l-a determinat să intre în PSD. „Pentru mine a face politică înseamnă să cinstești sacrificiile înaintașilor, să păzești cu demnitate valorile și tradițiile neamului, cârmuit fiind în permanență de credința în Dumnezeu, întreaga activitate având ca scop prosperitatea cetățenilor care să învingă ura și dezbinarea”, a scris Sîrca pe Facebook.

Potrivit ebihoreanul.ro, Florian Sîrca a demisionat din Poliție în septembrie 2016, după ce a condus vreme de 6 ani Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, care a ocupat 3 ani consecutiv primul loc pe țară din punct de vedere al rezultatelor. Ulterior, și-a îndreptat atenția către domeniul afacerilor.

Sursa citată mai arată că odată cu plecarea din Poliție, Sîrca susține că s-a retras și din masonerie, unde a fost primit în 2014 ca ucenic în Loja Țara Crișurilor, în care activa și chestorul Liviu Popa. Acuzat în 2017 de DNA că, funcționar public fiind, nu și-a declarat în declarațiile de interese din 2015 și 2016 apartenența la organizație, fostul polițist a părăsit tot atunci și organizația discretă din care făcea parte.

„Din...
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  3. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  4. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  5. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  6. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  7. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  8. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  9. Turiști prinși la scăldat în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Riscă o amendă usturătoare
  10. Zodiile care vor avea un weekend de pomină. Doar lucruri neașteptate vor apărea