Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.075 secunde)

Articole despre "preot"

Părintele Calistrat nu mai are voie să țină slujbe, după ce a lovit două femei în curtea bisericii. Decizia Arhiepiscopiei Iașilor

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 14:53
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Părintele Calistrat nu mai are voie să țină slujbe, după ce a lovit două femei în curtea bisericii. Decizia Arhiepiscopiei Iașilor
Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, nu mai poate sluji pe durata cercetărilor, a declarat, luni, 14 noiembrie, preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.


Preotul nu mai poate spovedi credincioșii, dar poate participa la Sfânta Liturghie, însă nu ca preot slujitor.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pe data de 9 noiembrie, preotul Calistrat Chifan s-a certat cu mai multe femei și a lovit pe una dintre ele. Evenimentul a avut loc în curtea mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași.

Pe filmarea realizată de credincioșii aflați la fața locului se observă cum preotul se apropie de una dintre femeile aflate în curtea mănăstirii și o lovește cu brațul drept, iar...

Discuțiile halucinante dintre preotul Visarion Alexa și presupusa sa victimă. „Și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor”

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 12:05
Comenteaza acest articol | 27 comentarii
Discuțiile halucinante dintre preotul Visarion Alexa și presupusa sa victimă. „Și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor”
Preotul Visarion Alexa, aflat sub control judiciar, după ce ar fi agresat sexual o enoriașă, a contestat decizia judecătorilor.


Între timp, în spațiul public au apărut stenograme ale discuțiilor dintre cei doi. Stenogramele publicate de romaniatv.net arată discuția tensionată dintre preot și enoriașă.

Discuția preot - victimă, potrivit romaniatv.net:

Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu...

Preot arestat după ce a drogat și violat un băiat de 15 ani. Bărbatul este infectat cu HIV

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 16:19
Preot arestat după ce a drogat și violat un băiat de 15 ani. Bărbatul este infectat cu HIV
Un preot de 52 de ani a fost arestat în Franța după ce a drogat și violat un băiat de 15 ani. Mai mult, bărbatul este infectat cu HIV.


Preotul conduce o parohie din regiunea Rennes și ar fi recunoscut relația cu victima, dar s-a apărat susținând că tânărul se declarase major și era de acord, conform RTL, informează Mediafax.

Cei doi s-au întâlnit la Paris după ce s-au cunoscut pe o aplicație de întâlniri gay. După ce au consumat alcool, au mers la un hotel, unde preotul l-ar fi obligat pe tânăr să ia droguri, iar apoi l-a violat.

Când adolescentul a adormit, preotul a părăsit hotelul. Tânărul a început să se simtă rău și și-a alertat prietenii. Transportat la spital, ancheta a fost declanșată de autoritățile pariziene, care au dat de urma preotului în câteva ore și l-au arestat.

Preotul a recunoscut atât relația, cât și consumul de droguri. Le-a spus anchetatorilor că a călătorit în mod regulat la Paris pentru a se întâlni cu bărbați și a face sex în hoteluri.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, preotul este seropozitiv. Bărbatul le-a explicat anchetatorilor că urmează o triplă terapie care reduce semnificativ încărcătura virală și riscul de transmitere.

Explicația halucinantă a preotului Calistrat, după ce a lovit o enoriașă. „Sunt două copile nemăritate. Au deviaţie de comportament sau puţină isterie”

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 15:05
Explicația halucinantă a preotului Calistrat, după ce a lovit o enoriașă. „Sunt două copile nemăritate. Au deviaţie de comportament sau puţină isterie”
Calistrat Chifan, unul dintre cei mai influenți preoți ortodocși din România, explică episodul violent făcut public pe internet, după ce a lovit o enoriașă la Mânăstirea Vlădiceni din Iași​​.

Părintele a fost filmat în timp ce lovește cu putere o femeie peste faţă, aceasta căzând la pământ.

"Sunt două copile nemăritate. Eu cred că au deviaţie de comportament sau puţină isterie, cum spunem noi în termeni populari. Pentru că de când au luat mormintele alea acolo au început cumva să domine mânăstirea. Au început să creeze un conflict între credincioşii de la biserică.

Şi ţinta lor a fost părintele mai frumuşel şi mai tânăr. L-au invitat prima dată la o cafea, după au zis să îl înveţe ele cum să spovedească şi am spus: Pune şi tu punct că o să intri într-o ispită. Acum fac aluzie la părintele Visarion cu pipăirea şi nu cu corectitudinea. Ele nu s-au potolit. A fost să stea o săptămână la mânăstire şi ele s-au dus să îl caute personal la el acasă. Eu le-am dat interzis. Au început să zică că sunt oameni în biserică care se uită la ele.

Sunt două persoane cu dificultăţi mintale. Când m-am dus să vorbesc cu ele paşnic, ele au luat-o cu isteria. Şi au scos telefonul să mă filmeze. Şi când să îl iau, cealaltă mi-a pus piedică şi m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, am împins-o de umăr şi i-am pus paznicului să le dea afară", a declarat preotul...

Ceremoniile realității: BOR și antecedentele scandalului iscat de preotul Visarion Alexa

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 18:21
Ceremoniile realității: BOR și antecedentele scandalului iscat de preotul Visarion Alexa
Cazul preotului Visarion Alexa din București, acuzat că a agresat sexual o femeie la spovedanie, nu este primul scandal de acest fel din istoria Bisericii Ortodoxe Române.

După ce un scandal iscat de slujitori ai Bisericii cutremură opinia publică, memoria colectivă îndeobște adoarme. Antecedentele sunt uitate, deși unele dintre cazurile de acest fel au făcut la vremea respectivă agenda unor ample investigații ale mass-media.

De peste trei decenii, încrederea românilor în Biserică a rămas neștirbită, depășind constant procentul de 60%. Pe de altă parte, sondajele de opinie au arătat de fiecare dată că încrederea în preoți este cu aproximativ zece procente mai mică. Atunci când un prelat conduce un BMW și locuiește într-o vilă de magnat, enoriașii se spovedesc mai degrabă icoanelor și spațiului sacru al bisericii decât preotului. La fel se întâmplă și în cazul preoților bețivi, al celor supuși păcatelor trupești, al ierarhilor corupți ori al foștilor colaboratori ai Securității.

Recentul scandal stârnit de preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh“ din București, care este pus sub control judiciar pentru 60 de zile în urma reclamației unei enoriașe că a fost abuzată sexual după spovedanie, se amplifică. În aceste zile, alte două enoriașe l-au acuzat pe preot, sub protecția anonimatului, de aceleași practici, una dintre ele susținând că a fost violată.

Din...

Marile scandaluri sexuale din Biserica Ortodoxă. Lista preoților care s-au ”spurcat” la păcate FOTO

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 21:30
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Marile scandaluri sexuale din Biserica Ortodoxă. Lista preoților care s-au ”spurcat” la păcate FOTO
Preotul este cel mai respectat om dintr-o comunitate. La el merg oamenii și la bucurii, și la necazuri. Despre unii dintre ei se spune că ”au har”, că ajută la vindecare, că dau sfaturi bune pentru cei care apucă pe căi greșite, că îi ajută pe cei nevoiași. Sunt, însă, și preoți care cad pradă ”ispitelor”.

Și vorbim despre fapte grave, penale, care pun o pată neagră pe obrazul Bisericii și mai știrbesc din credința enoriașilor care și așa, încercați de greutățile vieții, trec tot mai rar prin fața icoanelor și lasă tot mai puțini bani la cutia milei.

Preotul Visarion Alexa, acuzat că ar fi agresat sexual o femeie

Părintele Visarion Alexa (46 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România, apărând deseori în reportaje și interviuri mass-media. De mai mulți ani este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari.

De câteva zile, preotul Visarion Alexa este în mijlocul unui uriaș scandal de agresiune sexuală. De fapt, o femeie l-a acuzat că a agresat-o în timp ce o spovedea. Instanța a decis ulterior ca preotul să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile. Femeia în vârstă de 37 de ani le-a spus polițiștilor că în timpul unei spovedanii preotul ar fi încercat să o agreseze sexual. În fața anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzația. Avocatul lui a declarat că între cei doi a existat o relație de prietenie.Între...

UPDATE Preotul Visarion Alexa, cercetat sub control judiciar și suspendat din funcție. O femeie îl acuză că ar fi agresat-o sexual chiar în timpul spovedaniei

Sambata, 17 Septembrie 2022, ora 19:46
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
UPDATE Preotul Visarion Alexa, cercetat sub control judiciar și suspendat din funcție. O femeie îl acuză că ar fi agresat-o sexual chiar în timpul spovedaniei
Preotul Visarion Alexa a fost reținut după ce o femeie a reclamat că a agresat-o sexual.

UPDATE 19:46: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a decis plasarea sub control judiciar a preotului pentru o perioadă de 60 de zile.

În această perioadă, el nu poate părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. De asemenea, nu se poate apropia la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi nu poate comunica, direct sau indirect, cu aceasta pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată.
În plus, el nu își mai poate exercita profesia de preot.


UPDATE 18:40 Din primele informații, femeia care a depus plângere are 37 de ani și susține că a fost agresată sexual chiar în timpul spovedaniei.

Avocata preotului a declarat sâmbătă că femeia comunica foarte des cu preotul și că ”relația de duhovnic a fost dublată de cea de prietenie”
”Nu a existat o relație foarte profundă. A existat o discuție, nu neapărat o agresiune”, a mai spus aceasta.

Știrea inițială
”În data de 17 august a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în...

Un tânăr a mărturisit suma uriașă pe care a plătit-o ca să ajungă preot: "70.000 de euro nu mai sunt bani în ziua de azi" VIDEO

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 21:50
Comenteaza acest articol | 23 comentarii
Un tânăr a mărturisit suma uriașă pe care a plătit-o ca să ajungă preot: "70.000 de euro nu mai sunt bani în ziua de azi" VIDEO
Daniel Balaș, un tânăr care a fost preot și a renunțat la această meserie, angajându-se ca șofer de tir în Anglia a devenit popular în mediul online, după dezvăluirile pe care le face periodic.

Tânărul nu mai are voie să țină slujbe, după ce Arhiepiscopia Tomisului l-a suspendat în luna februarie a acestui an, în urma afirmațiilor făcute de acesta pe Facebook. El și-a găsit un alt loc de muncă, iar în prezent lucrează ca șofer de tir, în Anglia.

Recent, Daniel Balaș a relatat că a plătit 70.000 de euro pentru a ajunge preot și a explicat cum a făcut aceste cheltuieli.

Potrivit acestuia, în timpul anilor de liceu, ar fi plătit în jur de 2.000 de euro pentru „cadourile sfinților profesori”.

"Plăteam 900 de lei pe lună mâncarea, dar nu o puteam numi mâncare, era ceva de nedescris. Pateuri expirate, gândaci în mâncare, păr, crunt".

"Ne-au mai costat cadourile sfințiților profesori. Foarte mulți dintre preoții profesori te așteaptă la examen cu cartea lor pe care trebuie să o cumperi."

Cu alți 8.000 de euro a plătit taxa de școlarizare și „cărțile Sfinților Părinți, care sunt plagiate”.

„Le cumperi cărțile Sfinților Părinți, care sunt plagiate, au dosare penale peste dosare penale. Ei sunt niște plagiatori ieftini, și vin la noi și ne vând gogoși și ne bagă cărțile pe care ei nici măcar nu le-au citit, dacă vrem să trecem examenul”.

"Nu doar atunci când ești...

Biserica a decis: cum se va face spovedania de acum încolo. Cuvintele interzise pe care preoții nu vor mai avea voie să le rostească

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 10:40
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Biserica a decis: cum se va face spovedania de acum încolo. Cuvintele interzise pe care preoții nu vor mai avea voie să le rostească
Sfântul Sinod a aprobat joi mai multe prevederi referitoare la spovedanie, după acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de o enoriaşă la adresa preotului Visarion Alexa, printre acestea numărându-se şi ”evitarea oricărui gest sau cuvânt interpretabile ca familiaritate nepotrivită cu penitentul (glume inadecvate sau gesturi indecente)”.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, în şedinţa de joi a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, au fost aprobate mai multe propuneri ale Comisiei pastorale, monahale şi sociale privind Spovedania şi duhovnicia:

- Sfânta Spovedanie se săvârşeşte în biserică, în faţa unei icoane a Mântuitorului Hristos, pentru ca persoana care se mărturiseşte să aibă conştiinţa cât mai vie a prezenţei lui Dumnezeu alături de eaşi de duhovnic în timpul mărturisirii;

- Preotul duhovnic are în primul rând datoria să asculte şi apoi săîntrebe cu delicateţe, doar pentru a-l ajuta pe penitent să fie cât mai sincer în mărturisirea sa;

- Taina Spovedaniei nu poate fi condiţionată de vreun interes material sau de altă natură;

- Orice duhovnic trebuie să aibă şi el un părinte duhovnic la care să se spovedească în mod constant;

- Preotul duhovnic trebuie să fie un cleric cu viaţă duhovnicească matură, care s-a eliberat de robia patimilor trupeşti şi cultivă virtutea sfinţeniei;

- Respectarea cu stricteţe a cadrului adecvat Spovedaniei, adică săvârşirea ei în...

Anamaria Prodan, scandal uriaș și cu un preot. "În loc să ajute femeile, le pipăie prin altar, fac sex cu minorii și ne dau lecții de educație"

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 08:36
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Anamaria Prodan, scandal uriaș și cu un preot. "În loc să ajute femeile, le pipăie prin altar, fac sex cu minorii și ne dau lecții de educație"
Anamaria Prodan a reacționat după ce preotul Calistrat s-a luat de ea în urma scandalului cu Laurențiu Reghecampf.

"Ce înțelege acest copil când vede acest circ mediatic ieftin care nu face altceva decât să-i descalifice? Gândindu-mă la mama acestei fete care a fost o cântăreața admirată, iar dansa se poartă ca un adolescent neîmplinit și face aceste crize de isterie și simte nevoia să fie și mediatizate. Ai dat divorț, lasă omul în pace, vezi-ți de treaba ta, copilul să nu simtă distanță dintre voi și să crească frumos.

Care e educația dată acestui prunc? Că el când va fi mare să facă ca părinții lui? Probabil sunt persoane mondene care simt să arate societății că există și atunci creează aceste circării artificiale care atrag atenția. Este foarte impulsivă, ceea ce nu-i stă frumos unei femei să se comporte ca un bărbat", a fost declarația duhovnicului de la Mănăstirea Vlădiceni care a enervat-o la culme pe impresară.

Anamaria Prodan a ieșit la atac pe contul său de Instagram.

"Rușine Bisericii Ortodoxe Române, că permite unor asemenea preoți să vorbească în acest hal! Biserica trebuie să ocrotească familia și femeia, nu să jignească femeia!!! Acest preot vede imaginile, le comentează și instigă! Dar ce să vedem sau să învățăm noi azi de la asemenea preoți?

În loc să ajute oamenii și femeile, le pipăie prin altar, fac sex cu minorii și ne dau lecții de educație!...

Preotul care le-a transmis femeilor din Rusia să facă mai mulți copii pentru război a murit pe front

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 12:06
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Preotul care le-a transmis femeilor din Rusia să facă mai mulți copii pentru război a murit pe front
Un influent preot ortodox din Rusia care le-a îndemnat pe femei să facă mai mulți copii pentru a trece mai ușor peste pierderea celor uciși în Ucraina, a murit pe front.

Protopopul Mihail Vasiliev a murit „în timp ce îndeplinea sarcini pastorale în zona operațiunii militare speciale din Ucraina în dimineața zilei de 6 noiembrie”, a anunțat, duminică, Biserica Ortodoxă Rusă. Vasiliev, în vârstă de 51 de ani, a murit din cauza rănilor suferite într-o explozie produsă de un lansator de rachete HIMARS furnizat de SUA, potrivit unei postări pe o rețea socială a Diviziei 76 de asalt aerian, citată de The Moscow Times.

Pe 26 octombrie, preotul era întrebat la postul de televiziune rus Spas, dacă empatizează cu mamele ai căror fii au fost mobilizați recent pentru a lupta în războiul din Ucraina.

”Dumnezeu a permis fiecărei femei, în cele mai multe cazuri, să aibă mulți copii. Și, dacă o femeie împlinește această poruncă a lui Dumnezeu de a procrea, înseamnă de obicei că va avea mai mult de un copil, în cele mai multe cazuri. În consecință, nu va fi la fel de dureros și la fel de înfricoșător pentru ea să se despartă de copilul ei”, a declarat preotul.

Mihail Vasilyev a condus Biserica Marii Mucenițe Barbara din regiunea Rostov, a șasea cea mai populată regiune federală a Rusiei.

În trecut, preotul, care are pregătire militară, a însoțit trupele ruse în zonele de război din Bosnia, Kosovo,...

Fost preot din Sibiu, acuzat că ar fi violat o fată de 14 ani: ”A venit gol la ea, nu ştiu ce i-a băgat în băutură”

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 21:42
Fost preot din Sibiu, acuzat că ar fi violat o fată de 14 ani: ”A venit gol la ea, nu ştiu ce i-a băgat în băutură”
Un fost preot din judeţul Sibiu este acuzat că ar fi violat o fată de 14 ani. Bărbatul neagă şi spune că ar fi vorba despre un act de răzbunare.

Bărbatul s-a retras recent din preoție, în urma unui alt scandal amoros, potrivit observatornews.ro

Potrivit familiei fetei, ea ar fi fost abuzată sexual la începutul lunii, în barul pe care fostul preot îl are, lângă casa parohială din comuna Iacobeni. Fata a mai lucrat ocazional în bar.

”Era supărată, nu prea mânca, nu prea vorbea cu noi. Până la urmă, mi-a povestit tot. A venit gol la ea, ea fiind ameţită, nu ştiu ce i-a băgat în băutură. A violat-o”, a declarat unchiul fetei.

Un localnic a declarat că fostul preot s-a despărţit de soţie. ”După aia, s-a încurcat cu altă doamnă cu doi copii, a deschis barul. Minori, băutură şi aşa mai departe”, a declarat el.

Preotul neagă acuzațiile. ”Este o răzbunare a fostului soţ al prietenei mele actuale. Asta e”, le-a spus el jurnaliștilor.

În urmă cu trei săptămâni, din cauza scandalului de adulter în care a fost implicat, Mitropolia Ardealului a decis suspendarea lui din funcţie. Ulterior, el s-a retras definitiv din preoţie.

În cazul dosarului de viol, fata a fost supusă unei expertize medicale. Dacă va fi găsit vinovat, Teofil Gârbaceaal riscă între 5 şi 12 ani de închisoare.

Preotul Visarion Alexa a contestat controlul judiciar. Reacția enoriașilor după ce a fost acuzat de agresiune sexuală

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 15:43
Preotul Visarion Alexa a contestat controlul judiciar. Reacția enoriașilor după ce a fost acuzat de agresiune sexuală
Părintele Visarion Alexa a contestat decizia judecătorilor prin care a fost plasat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală, informează TVR.

Preotul de la Biserica ”Pogorârea Sfântului Duh”, din Capitală, a fost pus sub control judiciar sâmbătă, după ce o femeia l-a acuzat că ar fi agresat-o sexual în timpul spovedaniei.

Avocat: Relația de prietenie între preot şi femeia respectivă

”Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului, Mariana Mihai.

Reacțiile enoriașilor

Mulți enoriași s-au declarat șocați de acuzațiile care i se aduc preotului și spun că nu cred că sunt adevărate.

”Acuzațiile sunt nefondate ca să-l compromită în fața enoriașilor că să nu mai vină la biserică, să ne ducem în altă parte. Deci asta e, eu zic că e o înscenare. Dar cum e părintele? Vai, eu îl șțiu de când s-a înființat biserica. Un om extraordinar de pios și foarte apropiat de enoriați și foarte inteligent în meseria de...

Sfatul halucinant al unui preot rus pentru mamele îngrijorate că își vor pierde fiii în război: ”Ar trebui să aibă mai mulți copii” VIDEO

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 11:50
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Sfatul halucinant al unui preot rus pentru mamele îngrijorate că își vor pierde fiii în război: ”Ar trebui să aibă mai mulți copii” VIDEO
Un influent preot ortodox din Rusia le-a îndemnat pe femei să facă mai mulți copii pentru a trece mai ușor peste pierderea celor uciși în Ucraina.


Preotul Mihail Vasilyev a fost întrebat miercuri, 26 octombrie, la postul de televiziune rus Spas, dacă empatizează cu mamele ai căror fii au fost mobilizați recent pentru a lupta în războiul din Ucraina.

”Dumnezeu a permis fiecărei femei, în cele mai multe cazuri, să aibă mulți copii. Și, dacă o femeie împlinește această poruncă a lui Dumnezeu de a procrea, înseamnă de obicei că va avea mai mult de un copil, în cele mai multe cazuri. În consecință, nu va fi la fel de dureros și la fel de înfricoșător pentru ea să se despartă de copilul ei”, a declarat preotul.Mihail Vasilyev a însoțit trupele ruse în mai multe zone de război

Mihail Vasilyev conduce Biserica Marii Mucenițe Barbara din regiunea Rostov, a șasea cea mai populată regiune federală a Rusiei.

În trecut, preotul, care are pregătire militară, a însoțit trupele ruse în zonele de război din Bosnia, Kosovo, Cecenia și Siria, potrivit stirileprotv.ro

În septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști militari.
  1. Vestea care redeschide lupta din PSD pentru candidatul la Cotroceni: Mircea Geoană suferă de o boală severă
  2. Are 24 de copii și trei neveste, dintre care două îi sunt verișoare! Cine e omul care a vrut Mondialul de fotbal în Qatar
  3. Un român anunță câtă energie a produs în anul de când are instalație fotovoltaică: "Informație utilă mai ales pentru cine încearcă să ia o decizie"
  4. Schimbare seismică pe piața din Occident: Doi furnizori de combustibil intră puternic în Europa după renunțarea la Rusia
  5. Ponturi de aur pentru a crește eficiența caloriferelor și a economisi bani: "Tehnica este deosebit de utilă dacă sunt poziționate direct sub o fereastră"
  6. Locul care a impresionat-o pe una dintre miliardarele lumii: „Am fost peste tot, dar n-am văzut așa ceva!”
  7. 7 milioane de români sunt obligaţi să îşi schimbe contorul: O parte din cost va fi plătită de ei. De la cât pornesc prețurile
  8. Cum a cerut șpagă o doctoriță de la pacienta pusă pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă mă trezesc paralizată”
  9. Cea mai tare glumă care a apărut după eliminarea Germaniei de la Mondiale FOTO
  10. Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO