Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.118 secunde)

Articole despre "primaria capitalei"

Decizia instanței cu privire la Planul Urbanistic General al Capitalei. Ce consecințe va avea sentința Tribunalului București

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 14:54
Decizia instanței cu privire la Planul Urbanistic General al Capitalei. Ce consecințe va avea sentința Tribunalului București
Tribunalul Bucureşti a anulat hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care a fost aprobat Planul Urbanistic General al Capitalei.

Decizia nu este definitivă.

“Admite acţiunea. Anulează HCGMB nr. 269/21.12.2000, emisă de către instituţia pârâtă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Bucureşti”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Procesul a fost intentat în martie 2018 de către Carmen Speranţa Tomescu. Pârâţi sunt Consiliul General al Capitalei şi primarul general. Obiect procesului îl constituire anularea hotărârii de Consiliu General prin care a fost aprobat PUG-ul Capitalei împreună cu studiile de fundamentare.

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat pentru HotNews.ro că anularea PUG-ului în primă instanță nu are nicio consecință juridică.

Primarul spune că așteaptă motivarea instanței pentru a afla motivele de anulare și spune că exclude posibilitatea ca la recurs instanța să mențină decizia de anulare, potrivit sursei citate.

Marile proiecte de infrastructură pe care și le asumă Primarul Capitalei până la finalul mandatului. Anunțul lui Nicușor Dan despre taxa auto

Luni, 20 Iunie 2022, ora 22:37
Marile proiecte de infrastructură pe care și le asumă Primarul Capitalei până la finalul mandatului. Anunțul lui Nicușor Dan despre taxa auto
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, 20 iunie, că introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie 2023 nu este o soluţie pentru Bucureşti. Edilul a vorbit și despre proiectele pe care le mai are în plan până la finalizarea mandatului.

”Taxa auto este o propunere, a fost o propunere a administraţiei anterioare. Acum este o propunere formată de nişte consilieri generali, foarte bine, am tot respectul pentru orice fel de propunere de dezbatere. În opinia mea, nu este soluţia pentru Bucureşti. Soluţia pentru Bucureşti, în opinia mea - şi există un acord politic pe asta - este o taxare a parcării proporţională cu importanţa locului public pe care se parchează şi strategia noastră merge în direcţia asta. Adică nu e normal să ai o parcare subterană sau cum avem la Străuleşti o parcare care e goală şi după aceea pe toate străduţele pe care vii către centru să ai o parcare gratuită. Atunci, evident că nimeni nu o să-şi lase maşina la marginea oraşului”, a declarat Nicuşor Dan luni seară, la Digi24.

Primarul nu a dezvăluit taxa pe care o are în vedere pentru parcarea proporţională în funcţie de importanţa locului.

”Asta se întâmplă peste tot, în oraşele occidentale. M-am gândit la o sumă, dar nu o să o public înainte să am un acord cu Consiliul General, pentru că e decizia Consiliul General”, a declarat el.

Nicuşor Dan a explicat că urmează să fie luată o decizie în privinţa...

Primăria Capitalei achită datoria pentru Parcul Bordei. Câți bani va lua afaceristul Constanda

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 12:47
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Primăria Capitalei achită datoria pentru Parcul Bordei. Câți bani va lua afaceristul Constanda
Omul de afaceri Costică Constanda, care pe 4 mai a blocat conturile Primăriei Capitalei, de la care are de recuperat 125 de milioane de euro, a ajuns la un acord cu autoritățile locale.


Potrivit primarului Nicușor Dan, datoria va fi eșalonată pe o perioadă de 50 de luni. Una dintre condițiile cuprinse în acord este că, pe durata derulării acestuia, conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate.

"În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți.

Acordul prevede eșalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăți lunare până la stingerea întregii datorii. Foarte importantă este prevederea conform căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului", a anunțat primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan.

Edilul a punctat faptul că, de la preluarea mandatului, a reușit eșalonarea mai multor datorii rămase de pe urma administrației conduse de Gabriela Firea.

"Acesta este punctul final al negocierilor purtate de mai bine de un an de zile, în care un rol important l-a avut și Comisia Constanda din primărie, cea care a avut mai multe întâlniri dedicate găsirii de soluții la această problemă (atât întâlniri interne, cât și cu familia ori avocații...

Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate de omul de afaceri Costică Constanda. Datoria uriașă pe care trebuie să o plătească instituția

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 17:45
Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate de omul de afaceri Costică Constanda. Datoria uriașă pe care trebuie să o plătească instituția
Omul de afaceri Costică Constanda a blocat miercuri, 4 mai, conturile Primăriei Capitalei, de la care are de recuperat 120 de milioane de euro.

Omul de afaceri, care se judecă cu Primăria Generală a Capitalei de peste 10 ani, vrea să recupereze 75 de milioane de euro şi penalităţile de întârziere.

„A existat mai întâi o hotărâre judecătorească definitivă pronunţată de Curtea de Apel în anul 2019 şi recursul respins la Înalta Curte în anul 2020. Prin această hotărâre judecătorească, PMB a fost obligată să plătească 75 de milioane de euro, plus dobânzi penalizatoare, sau penalităţi de întârziere începând cu anul 2010, şi au mai fost 2 litigii pentru că instanţa respectivă a pus cuvântul ”dobânzi penalizatoare” fără să precizeze cuantumul acestora şi au mai fost două litigii care s-au terminat în aprilie 2022. În cele două litigii, instanţele au decis cum se calculează dobânzile penalizatoare. Acesta este elementul de noutate în această discuţie care are loc de un an şi jumătate. Intenţia noastră este de a plăti, pentru că este o obligaţie legală, însă nu putem plăti deodată 120 de milioane de euro. Fără să intru în detaliile negocierilor pe care le avem, propunerea noastră este de a plăti eşalonat rate lunare”, a declarat, miercuri, Nicuşor Dan.

Edilul a precizat că blocarea conturilor municipalităţii „nu ajută pe nimeni”, subliniind că municipalitatea nu are toată suma...

Primăria Capitalei încearcă din nou să cumpere cele 100 de autobuze electrice. Care este valoarea contractului

Joi, 16 Iunie 2022, ora 23:14
Primăria Capitalei încearcă din nou să cumpere cele 100 de autobuze electrice. Care este valoarea contractului
Primăria Capitalei a anunțat joi, 16 iunie, că a relansat licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice. Valoarea contractului este estimată la 304 milioane de lei, fără TVA.

”Primăria Municipiului Bucureşti a relansat astăzi în SEAP licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală. Valoarea totală estimată pentru achiziţionarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020”, se arată într-o postare pe Facebook.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18 iulie.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.

”Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat”, a mai transmis primăria.

Licitația a fost anulată de mai multe ori până acum din cauza ofertelor neconforme.

Câte gropi și semafoare a reparat Primăria Capitalei în ultima săptămână

Joi, 02 Iunie 2022, ora 09:55
Câte gropi și semafoare a reparat Primăria Capitalei în ultima săptămână
Primăria Capitalei anunţă joi că în perioada 16 - 27 mai au fost reparate gropile pe 28 de artere, au fost trasate treceri de pietoni pe 41 de străzi şi au fost remediate deficienţele de semaforizare din 58 de intersecţii.

„Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor Bucureşti, continuă în această perioadă lucrările de reparaţii pe arterele din Capitală, trasarea marcajelor pentru trecerile de pietoni şi montarea indicatoarelor rutiere. Pentru execuţia acestora într-un timp cât mai scurt, se intervine atât în regie proprie, cât şi externalizat, cu firme de specialitate”, transmite municipalitatea.

În perioada 16 – 27 mai, au fost făcute lucrări de reparaţii în partea carosabilă (reparaţii gropi) pe 28 de artere din Capitală, după cum urmează:

B-dul I.C Brătianu - Str. Colţei,Pod Grant- rampă urcare din Calea Giuleşti,Pod Basarab,Splaiul Independenţei - B.P. Haşdeu,B-dul Naţiunile Unite - B.P. Haşdeu,Str. Gherghiţei - Str. Teslei,Şos. Fundeni 163 A,Str. Doamnei nr. 17-19,Str. Vasile Pârvan,Interior alee Arena Naţională,Splaiul Independenţei- lângă intrarea la metrou Eroilor (2),B-dul Mihai Bravu înainte de pasaj Obor,B-dul Timişoara 9A,B-dul T. Pallady,B-dul 1 Decembrie,Drumul Taberei, Aleea Potaisa, Str. Braşov,B-dul C.A. Rosetti,B-dul Geniului,Şos. Cotroceni,Drumul Valea Doftanei,Str. Romulus,Aleea Teişani,Str. Parfumului,B-dul Matei Basarab,Calea Crângaşi,B-dul Constructorilor,B-dul I. C....

Momentul în care un angajat al Primăriei Capitalei fuge cu un braț de documente la vestea că va avea loc un control VIDEO

Joi, 19 Mai 2022, ora 10:33
Momentul în care un angajat al Primăriei Capitalei fuge cu un braț de documente la vestea că va avea loc un control VIDEO
Primarul capitalei a anunțat că va sesiza Comisia de disciplină pentru cercetare disciplinară pentru câțiva angajați, după ce unul dintre aceștia a fugit cu brațele pline de documente când a auzit că în instituție va avea loc un control.


Nicușor Dan a făcut publică filmarea în care se poate observa angajatul care a încercat să dispară cu documentele la el.

”Am finalizat o evaluare a activității la Direcția Urbanism din Primăria Capitalei, urmând să fie sesizată Comisia de disciplină pentru cercetare disciplinară pentru câțiva angajați.
Când informația a ajuns ieri în direcție, unul dintre angajați a fugit din sediul primăriei, având la el mai multe documente. În consecință, poliția a fost sesizată. Nimeni să nu mizeze pe faptul că vom închide ochii la ilegalitățile din trecut”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Un teatru din București a dat de peste 20 de ori mai multe gratuități comparativ cu biletele vândute. Decizia Primăriei Capitalei

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 17:19
Un teatru din București a dat de peste 20 de ori mai multe gratuități comparativ cu biletele vândute. Decizia Primăriei Capitalei
Primăria Capitalei a respins vineri, 8 aprilie, informaţiile privind închiderea Teatrului Metropolis, menţionând însă că instituţia de cultură a avut costuri "foarte mari" pentru organizarea unor spectacole, a vândut puţine bilete şi există un număr mare de beneficiari neplătitori.

"Teatrul Metropolis nu se închide. Alocarea bugetară de anul acesta este de 10 milioane de lei (respectiv 2 milioane de euro) care sunt suficienţi pentru plata cheltuielilor de funcţionare, a salariilor şi a datoriilor restante. Datoriile Teatrului Metropolis nu au fost comunicate către Primăria Municipiului Bucureşti. La 31 decembrie 2021, Teatrul Metropolis nu a înregistrat vreo datorie sau, cel puţin, nu a comunicat-o către Primăria Municipiului Bucureşti. În evidenţele contabile ale PMB, teatrul figura la data de 28 februarie 2022 cu un excedent bugetar de 20.000 lei", a transmis municipalitatea, printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Primăria Capitalei susţine că a aflat de datoriile Teatrului Metropolis în valoare de 1,1 milioane lei în preziua evaluării directorului instituţiei, George Ivaşcu. Datoriile către artişti sunt în acest moment de 483.292,10 lei, conform unui raport trimis de către managerul instituţiei în data de 5 aprilie, se arată în comunicat, precizându-se că la acestea se adaugă plăţi restante către colaboratorii Ziarului Metropolis de 22.504 lei. Astfel, datoriile către artiştii colaboratori se...

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Ce funcționari sunt cercetați

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 14:11
UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Ce funcționari sunt cercetați
Procurorii DNA au descins în dimineața zilei de miercuri, 20 aprilie, la Primăria Municipiului București.


UPDATE 14.11 "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2015. În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în birouri situate dintr-o instituţie publică din municipiul Bucureşti. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", a precizat DNA referitor la percheziţiile de la Primăria Capitalei.


UPDATE 11:33 Anchetatorii ridică documente într-un dosar în care sunt vizate fapte comise în urmă cu mai mult de opt ani de funcţionari ai municipalităţii privind un schimb de terenuri.

Știrea inițială

Este vorba despre un dosar din 2014, în care sunt cercetați funcționari de la Direcțiile de Patrimoniu și Achiziții, potrivit unor surse Ziare.com.

Potrivit unor surse Antena 3, procurorii DNA ar fi intrat întâi în biroul lui Nicușor Dan, după care au percheziționat și Direcțiile de Patrimoniu și Achiziții.


DNA a mai făcut percheziții la Primăria Municipiului București și în ianuarie...

Foști angajați ai Primăriei Capitalei, urmăriți penal de DNA pentru abuz în serviciu

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 16:16
Foști angajați ai Primăriei Capitalei, urmăriți penal de DNA pentru abuz în serviciu
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunțat joi, 21 aprilie, că au pus în mişcare acţiunea penală faţă de foşti membri ai Comisiei de evaluare/negociere din cadrul Primăriei Capitalei.


Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, paguba creată municipalităţii ridicându-se la aproape 725.000 de lei.

Miercuri, procurorii DNA și polițiștii au făcut percheziții la Primăria Capitalei.

Potrivit DNA, sunt urmăriţi penal:

* Octavian Clement Constantinescu - la data faptei preşedinte cu drept de vot al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de consilier personal al primarului general;

* Teodora Stoian - la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de şef serviciu Direcţia Contracte;

* Carmen Cîmpeanu - fost membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de şef serviciu Evidenţă Achiziţii Externe;

* Rodica Olariu - fost membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de expert la Direcţia Contracte;

* Cristina Slabu - la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de expert la Direcţia Contracte;

* Daniela Mincu - fost director general al Direcţiei Generale Achiziţii.

De asemenea, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de asociatul unic al unei societăţi comerciale pentru săvârşirea infracţiunii de...

Gigi Becali îl atacă pe Nicușor Dan după ce a pierdut un proces cu Primăria Capitalei. "Săracul Dan, el nu știe, săracul"

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 11:53
Gigi Becali îl atacă pe Nicușor Dan după ce a pierdut un proces cu Primăria Capitalei. "Săracul Dan, el nu știe, săracul"
Gigi Becali nu-l iartă pe Nicusor Dan după ce FCSB a pierdut procesul cu Primăria Capitalei și trebuie să plătească peste 1 milion de lei, bani datorați pentru chiria Arenei Naționalei.În 2017, Primăria București, pe atunci condusă de Gabriela Firea, și Gigi Becali au pus la cale un acord ca patronul să schimbe gazonul de pe Național Arena.

"O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm", spunea atunci Becali.

Clubul FCSB s-a conformat și nu a mai plătit chiria pentru 15 meciuri pe care le-a jucat pe Arena Națională.

Primăria a câștigat în instanță banii cuveniți, iar echipa condusă de Gigi Becali are dreptul să mai facă un recurs.

În cazul în care FCSB va pierde definitiv procesul, Gigi Becali trebuie să plătească suma de 1 056 969 lei


"Nu avem, mă, bani datorați! Noi am convenit cu Primăria și am zis Uite, dăm bani pentru gazon și scădem din chirie. Nu aveau bani de gazon. Și acum nu vor să se mai țină de cuvânt!

Ce să vorbești, mă? Ce să vorbești? El, săracul, Dan... Nici nu vreau să mai fac păcat. Ce să facem? Săracul Dan, el nu știe, săracul. El nu trebuie lăsat acolo! Trebuie să se ducă acolo unde poate el. Ce știe el? El nu poate, mă, săracul. Nu poate. Lumea care l-a pus a greșit. El nu poate. Nu vedeți că nu poate? El nu poate!


O să facem...

Primăria Capitalei scoate la concurs mai multe posturi pentru Administraţia Parcul Natural Văcăreşti. Detalii despre condițiile de participare

Marti, 15 Februarie 2022, ora 19:44
Primăria Capitalei scoate la concurs mai multe posturi pentru Administraţia Parcul Natural Văcăreşti. Detalii despre condițiile de participare
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți, 15 februarie, că au fost scoase la concurs 18 posturi în cadrul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti.


”Pentru a face deplin operaţională Administraţia Parcul Natural Văcăreşti, am scos la concurs 18 posturi în diversele birouri şi compartimente ale acestei structuri. Candidaţii interesaţi pot depune dosarele până pe 24 februarie inclusiv, probele de concurs urmând să se desfăşoare în zilele de 7 şi 11 martie”, a scris edilul pe Facebook.

Administraţia urmează să aibă un compartiment de managementul biodiversităţii, unul de educaţie ecologică şi turism, un birou financiar-contabilitate, un birou de monitorizare a parcului, un compartiment juridic.

Nicușor Dan a pus la dispoziția celor interesați și un link unde pot afla detalii despre posturile disponibile, conținutul dosarelor, condițiile de participare și bibliografia de concurs: https://doc.pmb.ro/.../2022/anunt_concurs_20220210-1.pdf

Conform unui proiect aprobat de CGMB în octombrie 2021, Administraţia Parcul Natural Văcăreşti a fost înființată ca un serviciu public de interes local, finanţat din subvenţii de la bugetul local al Municipiului Bucureşti şi din venituri proprii, cu un număr total de 20 de posturi.

În luna ianuarie, consilierii generali ai Capitalei au aprobat o altă hotărâre, potrivit căreia Primăria Municipiului Bucureşti se va asocia cu Administraţia Parcului Natural...

Procurorii DNA fac verificări la primăria Capitalei cu privire la mai multe angajări. De unde a pornit SURSE

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 10:38
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Procurorii DNA fac verificări la primăria Capitalei cu privire la mai multe angajări. De unde a pornit SURSE
Procurorii DNA au venit joi dimineață, 20 ianuarie, la Primăria Capitalei, de unde ridică documente și fac verificări cu privire la angajările din instituție, arată surse citate de Digi24.

Primarul Nicușor Dan a confirmat într-o declarație de presă acțiunea procurorilor, dar a spus că nu știe motivul perchezițiilor.

Totodată, acțiunea procurorilor DNA nu ar avea legătură cu greva declanșată în aceeași dimineață de către STB, ci în legătură cu angajările gestionate de direcția de resurse umane din primărie.

Concret, procurorii DNA au descins la Primăria Capitalei în urma unor plângeri privind detașări pe post făcute de Nicușor Dan în perioada 2020-2021, au daclarat surse din instituție pentru Ziare.com.

Acțiunea procurorilor a pornit după ce în urmă cu un an, pe 17 iunie, prefectul Capitalei de la acea vreme, Alin Stoica, anunța că a început să atace în justiție numirile de directori din aparatul primăriei generale a Capitalei făcute de Nicușor Dan prin detașări și nu prin concurs.

”Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor. Am avut o corespondență pe acestă temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, a preciza Alin Stoica pentru G4Media.

Prefectul Capitalei explica atunci...

Primarul Capitalei anunță pierderi uriașe în urma grevei STB. Primii angajați vizați de disponibilizări

Marti, 01 Februarie 2022, ora 00:07
Primarul Capitalei anunță pierderi uriașe în urma grevei STB. Primii angajați vizați de disponibilizări
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni, 31 ianuarie, că pierderile cauzate de greva angajaților STB se ridică la aproximativ 14 milioane de lei. Edilul a recunoscut că există probleme, dar a catalogat solicitările sindicaliștilor ca fiind absurde.


Nicuşor Dan a explicat că a fost vorba despre o grevă ilegală.

”Am avut o grevă ilegală, a constatat-o instanţa încă din după-amiaza primei zile. Dacă oamenii ar fi fost rezonabili, ar fi înţeles încă din momentul acela şi ar fi reluat activitatea de transport public. Dincolo de faptul că a fost ilegală, pentru că nu se fac greve în stare de alertă. Chiar dacă faci grevă, trebuie să faci nişte paşi procedurali prin care opinia publică să ştie că s-ar putea să existe o grevă, faptul că trebuie să asiguri o treime din numărul de autovehicule, autobuze, troleibuze, tramvaie, dincolo de chestiunea asta, ce a fost absurd a fost că solicitarea cu care a venit sindicatul a fost ea însăşi ceva ce nu putea fi soluţionat, adică demisia directorului general”, a declarat primarul Capitalei la B1TV.

Edilul a mai declarat că există probleme în STB, dar revendicările sindicaliştilor au fost absurde.

”Bineînţeles că există probleme în STB, există probleme cu calitatea vehiculelor, în special a tramvaielor, există multe probleme în STB, însă, în mod absurd, solicitările cu care s-a venit în această grevă nu au fost de remediere a acelor procese...

Primăria Capitalei a sesizat Poliţia pentru defrişarea a 150 de arbori, fără aviz, în Sectorul 2

Sambata, 22 Ianuarie 2022, ora 12:30
Primăria Capitalei a sesizat Poliţia pentru defrişarea a 150 de arbori, fără aviz, în Sectorul 2
Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu, a sesizat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti cu privire la defrişarea a aproximativ 150 de arbori de diferite specii, fără aviz de specialitate, în Sectorul 2, pe un teren proprietate privată, cuprins între strada Fabrica de Glucoză şi Intrarea Chefalului.

Potrivit unui comunicat al PMB, transmis sâmbătă AGERPRES, în urma verificărilor făcute, au fost identificaţi operatorul economic şi beneficiarul lucrărilor de defrişare, urmând a fi aplicate sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.
PMB menţionează că, la momentul controlului, au fost prezentate acte, eliberate de Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, prin care a fost avizată doar defrişarea a 20 de nuci, specie pentru care nu este necesar avizul PMB, ci doar cel al DAMB.

Având în vedere faptul că pe terenul respectiv mai există arbori care ar putea fi defrişaţi, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va continua verificările şi în perioada următoare, precizează sursa citată.

Primăria Capitalei reaminteşte că, potrivit legislaţiei de mediu în vigoare, intervenţia asupra arborilor şi arbuştilor situaţi pe domeniul public şi privat al statului, al Municipiului Bucureşti, precum şi pe terenurile proprietate privată a persoanelor fizice/juridice se realizează numai în baza avizelor de specialitate (defrişare/toaletare) emise de Direcţia de Mediu a Primăriei...
  1. Nepăsarea cruntă cu care sunt tratați curierii de mâncare în București: "Știți la câte restaurante am fost întrebat dacă am nevoie de un pahar cu apă rece?"
  2. O româncă a profitat de defecțiunea unui bancomat și a scos 32.000 de euro în loc de 700
  3. Proprietarii de Dacia Spring reclamă probleme diverse cu aerul condiționat. "Dacă mergi 2 kilometri, nu-ți mai simți piciorul"
  4. Coșmarul românilor care și-au cumpărat bilete la companii aeriene low-cost
  5. Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie. Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar FOTO
  6. Câte țigări și cât alcool puteți să transportați în bagaje dacă veți călători într-un stat al UE. Reguli drastice la vamă
  7. Insule ”plocon” pentru Arabia Saudită dacă va crește producția de petrol. Planul SUA pentru neutralizarea Rusiei
  8. Descoperire epocală, o nouă stare a materiei: Șoc uriaș pentru lumea fizicii VIDEO
  9. Cât costă să mănânci un prânz și o cină pe o insulă din Grecia: „Poate par penibil. Aud zvonuri că prețurile au explodat”
  10. Metoda neinspirată prin care niște fermieri au vrut să fenteze statul. Au legat roșiile cu ață ca să-i păcălească pe inspectori