Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.155 secunde)

Articole despre "primarie"

Primarul ”corporatist” care încearcă să salveze satul natal. Cum a reușit să-i facă pe angajații primăriei să respecte programul de 8 ore: ”Unul nu mai lipsește”

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 20:09
Primarul ”corporatist” care încearcă să salveze satul natal. Cum a reușit să-i facă pe angajații primăriei să respecte programul de 8 ore: ”Unul nu mai lipsește”
Alin Staicu, în vârstă de 38 de ani, este printre cei mai tineri primari din Prahova. Este inginer petrolist de profesie și timp de 15 ani a lucrat într-o multinațională, într-o mare companie petrolieră.

În 2020 a decis să se retragă din mediul privat și să se întoarcă la Cerașu, comuna natală, candidând la alegerile locale cu mare succes. A câștigat detașat încrederea localnicilor, înfrângându-l pe fostul primar, un om cu greutate în comună, edil de cinci mandate. Alin Staicu a fost marea surpriză a alegerilor din 2020 din Prahova.

Odată instalat în biroul de primar, Staicu s-a lovit de metehnele românești ale funcționărimii care nu accepta că programul de muncă începe la ora opt dimineața și se termină la ora 16.00.

Când a realizat că la prânz nu mai dădea de omul de care avea nevoie pentru a-și face treaba la primărie, Alin Staicu a luat o decizie ”corporatistă” care a șocat comunitatea locală la început. A montat la intrarea în sediul primăriei turnicheți și un sistem electronic de pontaj care să oprească angajații chiulangii să plece sau să ajungă la serviciu în funcție de propriul lor program. Un minut de întârziere înseamnă o oră pierdută de muncă.

”Unul nu mai lipsește acum. Sau dacă lipsește își face orele. Am avut un angajat de exemplu care a venit să-și ceară orele suplimentare. Un angajat care nu merita orele acelea suplimentare pentru că efectiv stătea peste...

Ceremonie de căsătorie ratată din cauza nesimțirii angajaților unei primării. ”Poate se răzgândesc” VIDEO

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 19:52
Ceremonie de căsătorie ratată din cauza nesimțirii angajaților unei primării. ”Poate se răzgândesc” VIDEO
Angajații unei primării din județul Botoșani au umbrit prin nepăsarea lor ziua în care doi tineri și-au unit destinele.

Cei doi au programat starea civilă pentru astăzi, 16 noiembrie 2022, de la ora 12:00, la Primăria Ungureni, unde au venit cu aproximativ jumătate de oră mai devreme, relatează publicația locală Botoșăneanul.

Doar că în jur de 11:30 ofițerul de stare civilă nu se afla în Primărie, pentru a oficia căsătoria. Nici primarul, astfel că a preluat această sarcină secretarul Dan Huială.

În învălmășeala creată tinerii au fost nevoiți să mai aștepte 20 de minute peste ora programată pentru căsătorie.

Când a aflat de cele întâmplate, primarul comunei a fost extrem de afectat de comportamentul angajaților săi și a promis că va lua măsuri pentru ca pe viitor astfel de situații să nu mai apară. Ilie Ivanache și-a exprimat regretul că nu se afla la Primărie pentru a-i căsători pe tinerii din comunitatea sa.

„Băiatul care era la Starea Civilă a plecat la Botoșani și a omis să-i spună dlui secretar. Noi procedăm conform legii iar actele se fac în aceeași zi, deci nu se fac mai înainte. Și au mai așteptat 20 de minute până s-au făcut actele. Noi le facem, că poate se răzgândesc. Eu de obicei mai oficiam sâmbăta sau duminica și le spuneam la oameni să mă sune înainte ca să pot face actele cu o jumătate de oră, o oră înainte”, spune primarul.Deși în comuna...

Lider PNL exclude o nouă susținere pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Mi se pare chiar comic că îşi pune problema unui al doilea mandat”

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 09:32
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Lider PNL exclude o nouă susținere pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Mi se pare chiar comic că îşi pune problema unui al doilea mandat”
Vicepreședintele PNL și europarlamentarul Cristian Bușoi a exclus o nouă susținere a liberalilor pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Acesta a subliniat că i se pare „comic că își pune problema unui al doilea mandat”.

„Cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea PNL”, a declarat Cristian Buşoi într-un interviu pentru Gândul.

Europarlamentarul a precizat că va cere în interiorul PNL ca partidul să nu mai susţină abordarea actualului primar general, care, în opinia liberalului „a dezamăgit o mare parte dintre alegători”.

Potrivit lui Cristian Buşoi, candidatura lui Nicuşor Dan, susţinută de formaţiunile de dreapta, a fost soluţia venită în ultimul moment, impusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban, iar aceasta a adus la acea vreme, în toamna anului 2020, un succes de etapă: administraţia PSD a dispărut de la nivelul municipiului Bucureşti, prin plecarea Gabrielei Firea, şi a unor primari de sectoare.

„Dar, din păcate pentru foarte mulţi care şi-au pus speranţa în primarul actual al Bucureştiului, din păcate pentru ei şi din păcate pentru noi, cei care i-am oferit o susţinere politică la acel moment, aceste aşteptări nu au fost împlinite prin prestaţia actualului primar şi a echipei pe care şi-a construit-o la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti”, a declarat Cristian Buşoi, conform gandul.ro.

Întrebat dacă Nicuşor...

Fostul primar din Otopeni, trimis în judecată de DNA. Ilegalități de 36 de milioane de lei pe banii cetățenilor

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 11:48
Fostul primar din Otopeni, trimis în judecată de DNA. Ilegalități de 36 de milioane de lei pe banii cetățenilor
Fostul primar din Otopeni Constantin Silviu Gheorghe şi un fost director executiv din Primărie au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi acceptat la plată şi ar fi achitat în mod nelegal suma totală de aproape 36 de milioane de lei. Alte patru persoane au fost deferite justiţiei în acest dosar.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaţilor Constantin Silviu Gheorghe, la data faptei primar al oraşului Otopeni, judeţul Ilfov, şi ordonator principal de credite, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi Constantin Vlad, la data faptei director executiv în cadrul Primăriei oraşului Otopeni, judeţul Ilfov, şi persoană desemnată cu acordarea vizei de control financiar preventiv, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Totodată, a fost deferiţi justiţiei, în stare de libertate - Bogdan Ionel Ştefan, la data faptei de inspector la Compartimentul Investiţii şi Achiziţii Publice din cadrul Primăriei oraşului Otopeni, judeţul Ilfov, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, săvârşită în vederea...

Salvamontiști făcuți ou și cu oțet de primarul din Bușteni din cauza unei postări Facebook: ”Cine a scris articolul? Oare reprezintă cu cinste instituția primarului?

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 22:43
Salvamontiști făcuți ou și cu oțet de primarul din Bușteni din cauza unei postări Facebook: ”Cine a scris articolul? Oare reprezintă cu cinste instituția primarului?
Salvatorii montani din Bușteni anunțau vineri, 28 octombrie, pe pagina oficială de Facebook a instituției că au reușit în ultimul moment salvarea unui turist căzut într-o râpă de unde, de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viață.

În mesaj, Salvamont Bușteni, acuza că intervenția în acest caz de maximă urgență a fost îngreunată de faptul că echipa de salvatori a fost prinsă în trafic pe DN1 și nu a putut înainta cu viteza cuvenită pentru că legea le interzice să folosească girofarul.

”În prima parte a traseului, bărbatul a alunecat și a căzut din potecă mai bine de zece metri. Printr-o minune s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deasupra unei săritori de peste 20 de metri, de unde de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viață.

Soția acestuia a sunat disperată după ajutor, iar salvamontiștii din Bușteni și Prahova au pornit într-o cursă contra cronometru, doar că traficul de pe DN1 a făcut ca deplasarea acestora să fie aproape imposibilă.

Salvatorii au fost nevoiți să stea în coloană ca oricare participant la trafic, pentru ca Autoritățile Statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase și acustice în caz de urgență”, acuza Salvamont Bușteni.

Postarea a avut nu mai puțin de 140 de comentarii, unul dintre acestea fiind semnate chiar de primarul stațiunii Bușteni, Mircea Corbu. Edilul le reproșa salvatorilor montani, aflați în directa lui subordine, faptul că nu...

Lovitură după lovitură pentru USR. Primarii care au anunțat că pleacă din partid

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 20:00
Lovitură după lovitură pentru USR. Primarii care au anunțat că pleacă din partid
După ce în urmă cu o săptămână peste 100 de membri ai USR Prahova au anunțat că demisionează din partid, formațiunea lui Cătălin Drulă suferă o nouă lovitură după ce doi primari au anunțat că vor să se înscrie în PNL.

Primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa a declarat marți, 2 noiembrie, că s-ar întoarce în PNL, (partid de unde a plecat inițial) pentru următoarele alegeri locale din 2024.

"În anumite condiții, da. Eu n-am o problemă vizavi de relația cu USR-ul, dar, trebuie să recunosc: Partidul Național Liberal e partidul eu am intrat neobligându-mă nimeni. Vin din zona privată, am crezut întotdeauna în doctrina liberală. Nu întâmplător am plecat la USR atunci când mi-am dat seama că nu am nici o șansă să candidez pentru municipiu. USR este tot pe eșicherul de centru dreapta” a afirmat Gabriel Pleșa.

Acesta a subliniat apoi că nu consideră că ar trăda pe cineva și că o să aibă discuții interne atât cu USR cât și PNL. Pleșa a câștigat în 2020 alegerile la primăria din Alba Iulia din partea USR, contracandidatul său fiind Voicu Paul. Pleșa și Paul au fost colegi în PNL mulți ani și au ocupat amândoi funcțiile de viceprimar în mandatul lui Mircea Hava. Deși amândoi și-au dorit în 2020 să fie candidatul PNL pentru primăria, Hava l-a preferat pe Paul Voicu, omul său de încredere.

A demisionat cu sufletul
Ceva mai hotărât decât Pleșa a fost primarul comunei Lopătari,...

Un primar USR se „autodenunță” după acuzațiile aduse de ANI lui Clotilde Armand: „Și eu am spor de 25 la sută pentru fonduri europene”

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 08:34
Comenteaza acest articol | 35 comentarii
Un primar USR se „autodenunță” după acuzațiile aduse de ANI lui Clotilde Armand: „Și eu am spor de 25 la sută pentru fonduri europene”
Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, se „autodenunță” după ce Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese și incompatibilitate.

„Autodenunț: și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunța la acest spor. Și mi s-a spus clar că NU SE POATE. Că legea nu permite primarului să renunțe la sporul acesta. Am citit cu ochii mei prevederile legale ca să cred acest lucru. Și așa e. Primarul nu poate renunța la sporul de 25% dacă primăria pe care o conduce gestionează proiecte pe fonduri europene.

L153/2017 - art 16. (2) Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%. Legea însă permite oricărei instituții să facă titluri de presă”. a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

Postarea lui Mihaiu a fost comentată de Clotilde Armand, care a scris: „Ai grijă că te trezești mâine cu un comunicat de presă de la vreo instituție și zice că ai fugit cu banii”.

Agenţia Naţională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu...

Primar din Bistrița Năsăud acuzat de ANI că nu poate justifica averea de peste 100.000 de lei și 37.000 de euro. Lista edililor suspectați de ANI de conflict de interese

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 10:58
Primar din Bistrița Năsăud acuzat de ANI că nu poate justifica averea de peste 100.000 de lei și 37.000 de euro. Lista edililor suspectați de ANI de conflict de interese
Un primar din judeţul Bistriţa – Năsăud este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că nu poate justifica o avere de 100.000 de lei şi 37.000 de euro, iar alţi aleşi locali sunt suspectaţi de inspectorii de integritate de conflict de interese şi incompatibilitate.

ANI a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 101.120 Lei şi 37.370 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate de către primarul comunei Bistriţa Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.

“Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Laba Vasile, în perioada exercitării funcţiei publice”, a afirmat Agenţia Naţională de Integritate.

De asemenea, Adrian Iordache, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Olt, este acuzat de ANI că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatelor de consilier judeţean 2016 – 2020, respectiv 2020 – prezent, întrucât societatea comercială în cadrul căreia deţine calitatea de asociat şi administrator, iar soţia sa calitatea de asociat, a încheiat două contracte de prestări servicii cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială...

Marcel Ciolacu, ironic după ce Primarul Capitalei a cerut ajutorul Guvernului în numele bucureștenilor: ”Să-l împrumute doamna Clotilde”

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 17:19
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Marcel Ciolacu, ironic după ce Primarul Capitalei a cerut ajutorul Guvernului în numele bucureștenilor: ”Să-l împrumute doamna Clotilde”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns ironic primarului Capitalei, Nicușor Dan, după ce acesta a cerut ajutorul Guvernului pentru a-i ajuta pe bucureșteni ”să treacă cu bine de această iarnă”.

”Nu am fost întrebat de către domnul prim-ministru această speță. Dar, eu știu că domnul Primar General al Capitalei a rezolvat toate problemele. Eu îi urez succes în continuare. Îmi pare rău pentru bucureșteni, a picat o asemenea năpastă pe capul lor, să aibă pe Nicușor Dan primar general al Capitalei”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, 9 noiembrie.

Un reporter i-a amintit liderului PSD că și fostul primar Gabriela Firea a făcut apel la Guvern pentru ajutor financiar tot pentru problemele acestea de termie.

”Același răspuns. Nu știu excedentul Primăriei Generale, știu la sectorul 1, am fost mai atent, e un excedent extraordinar. Să-l împrumute pe domnul Nicușor Dan, doamna Clotilde”, a răspuns Ciolacu, potrivit stirileprotv.ro

Reacția a venit după ce Nicușor Dan a anunțat că Primăria a ajuns la zi cu plățile aferente subvenției pentru termie, dar că nu mai are bani pentru plata unei datorii de aproximativ 600 de milioane de lei. În acest context, el a făcut un apel la Guvern să sprijine Capitala pentru a putea trece cu bine de această iarnă.

Averile primarilor celor mai bogate comune din România. Unii ocupă aceste funcții de peste două decenii

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 21:30
Averile primarilor celor mai bogate comune din România. Unii ocupă aceste funcții de peste două decenii
Când vine vorba de averile aleșilor locali, în atenția publică intră adesea doar politicienii de pe principala scenă politică, care se află la cârma celor mai mari orașe ale României, care sunt vocali și nu pierd nicio ocazie de a se afirma, unii prin reușite, alții prin eșecuri și dosare penale.


Bugetele generoase se învârt în mediul urban, însă sume substanțiale pleacă și către mediul rural în anumite cazuri. Există o serie de comune considerate cele mai bogate din România, în funcție de buget, iar primarii acestora sunt în funcție de zeci de ani în anumite cazuri.

Mircea Minea - primarul comunei Chiajna, județul IlfovMircea Minea este la cel de-al șaptelea mandat consecutiv la primăria Chiajna, fiind primar de nu mai puțin de 26 de ani.

Potrivit declarației de avere din 2022, acesta deține patru terenuri în Chiajna, ce însumează circa 12 hectare și jumătate. De asemenea, notează o casă, dar și alte trei proprietăți, menționate ca fiind ”alte categorii de bunuri imobile”.

Are patru mașini (Peugeot 201E, LTI, Dacia, Mercedes Sprinter), o motocicletă (DNEPR) și o remorcă. În plus, are în bancă 17.827 de euro și 2.988.711 de lei.

Notează venituri anuale de 179.712 lei ca primar, adică 14.976 de lei pe lună.


Bogdan Nicolae Pivariu - primarul comunei Florești, județul ClujBogdan Pivariu a câștigat un mandat în fruntea primăriei Florești în urma alegerilor locale din...
  1. O șoferiță care a parcat pe locul altcuiva s-a trezit cu parbrizul spart: "Unii numai așa se educă. Fac pariu că de acum încolo nu vei mai repeta figura"
  2. Modul inedit în care doi români, soț și soție, au ales să câștige bani în Germania. „Pur și simplu nu există nimic de muncă în România”
  3. Șpăgară angajată la ANAF, către patroana protejată: Nu mă suni și-mi zici: „Mi-a venit controlul”, ci „Bă!... Mi-e dor de tine rău!”
  4. Ponturi de aur pentru a crește eficiența caloriferelor și a economisi bani: "Tehnica este deosebit de utilă dacă sunt poziționate direct sub o fereastră"
  5. Locul care a impresionat-o pe una dintre miliardarele lumii: „Am fost peste tot, dar n-am văzut așa ceva!”
  6. 7 milioane de români sunt obligaţi să îşi schimbe contorul: O parte din cost va fi plătită de ei. De la cât pornesc prețurile
  7. Soluțiile românilor pentru a evita costurile cu bagajul de cală în avion: "Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez"
  8. Cea mai tare glumă care a apărut după eliminarea Germaniei de la Mondiale FOTO
  9. Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO
  10. Cum a cerut șpagă o doctoriță de la pacienta pusă pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă mă trezesc paralizată”