Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.101 secunde)

Articole despre "procurori"

Dosarul procurorului „Păcănele”. Banii confiscați la perchezițiile din „Bănie”, predați de polițiști „pe încredere” către magistrați

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 21:55
Dosarul procurorului „Păcănele”. Banii confiscați la perchezițiile din „Bănie”, predați de polițiști „pe încredere” către magistrați
Un ofițer de poliție judiciară de la DNA Craiova a relatat, vineri, 9 septembrie, că banii și bunurile ridicate de „mascați” la perchezițiile din „Bănie” erau dați pe mâna procurorilor „pe încredere”, fără proces-verbal de predare-primire. Asta pentru că nimeni nu se gândea că un magistrat precum Flavius Cristea i-ar putea lua și i-ar putea băga la „păcănele”.

Procesul lui Flavius „Păcănele” Cristea și cel al procurorului Mircea „Portocală” Negulescu sunt singurele cauze de la Înalta Curte care amintesc că Secția de Investigație a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a existat și că a avut activitate.

Fostul procuror Flavius Cristea, trimis în judecată pentru că a „spart” la păcănele banii confiscați la percheziții, erau cunoscut în Craiova ca fiind un împătimit al jocurilor de noroc, au relatat martorii audiați la Înalta Curte.

Procurorul lucra la DIICOT Craiova și „dosea” banii dealerilor de droguri imediat după descinderile mascaților.

În prezent, polițiștii și mascații de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova sunt citați în procesul lui Flavius Cristea.

Sub privirile severe ale președintei de complet, judecătoarea Ana Hermina Iancu, polițiștii vorbesc despre procedurile pe care le-au urmat în urma perchezițiilor și despre modalitatea în care banii și bunurile ajungeau de la BCCO la DIICOT.

DIICOT Craiova, fără cameră de...

Amendamentul la legile justiției care îi permite lui Klaus Iohannis să numească Procuror General un judecător

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 20:05
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Amendamentul la legile justiției care îi permite lui Klaus Iohannis să numească Procuror General un judecător
La dezbaterea de astăzi, 28 septembrie, din comisia specială pentru legile justiției, un deputat al minorităților a introdus un amendament despre numirea procurorilor de rang înalt. Astfel, un judecător poate să ajungă procuror general.


Comisia specială a adoptat miercuri, în ședința specială, amendamentul, iar modificarea va merge la plenul Camerei Deputaților pentru vot, dar camera decizională este Senatul.

Inițiatorul amendamentului este deputatul Ibram Iusein, preşedinte al Comisiei pentru culte şi minorităţi din Camera Deputaților.

Potrivit amendamentului votat în comisia specială, „Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Secției pentru procurori a CSM, dintre magistrații care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în același mod”.

Astfel că se oferă posibilitatea procurorilor de rang inalt sa deinva sefi, la DIICOT de exemplu, indiferent dacă sunt procurori sau judecători.

USR a votat împotrivă, deși au fost 12 voturi pentru amendament.

USR au atras atenția că în acest mod Klaus Iohannis poate numi un judecător în funcția de Procuror General al României.

Cât l-au costat pe un traficant de droguri vorbele de ocară adresate unui procuror anti-mafie. Greșeala scumpă din momentul încătușării

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 22:25
Cât l-au costat pe un traficant de droguri vorbele de ocară adresate unui procuror anti-mafie. Greșeala scumpă din momentul încătușării
Dănuț Nicolae Dănceanu (47 de ani), un traficant de droguri din județul Dâmbovița, liberat condiționat din închisoare, a fost condamnat la amendă penală fiind găsit vinovat pentru ultraj judiciar după ce a amenințat cu moartea procurorul DIICOT care i-a pus cătușele.

Fiind recidivist, având condamnări anterioare, în România, Spania și Germania, traficantul a fost pedepsit în cele din urmă la plata unei amenzi penale de 13.200 lei, la care se adaugă și 3 ani și 8 luni de închisoare. Anii de închisoare primiți odată cu amenda reprezintă restul de pedeapsă pe care îl mai avea de executat, bărbatul fiind liberat condiționat din închisoare în 2019.

”Glonțul” care l-a trimis din nou în spatele gratiilor

„Într-o bună zi cineva o să îți tragă un glonţ în cap” au fost cuvintele rostite de Dănceanu în biroul procurorului DIICOT, în data de 28.10.2017, zi în care s-a decis reținerea sa pentru 24 de ore într-un dosar de trafic internațional de droguri. Întrebat de către procuror ce înseamnă aceste amenințări, traficantul i-a replicat ”vei vedea” și “aşa se întâmplă pe stradă”.

Având în vedere că Dănceanu nu era un ”găinar”, cercetat pentru fapte mărunte, ci un infractor apreciat de către anchetatori drept periculos, procurorul DIICOT din Dâmbovița a declarat că amenințarea l-a speriat.

Traficantul era cunoscut cu antecedente penale, în cursul anchetei avusese un comportament...

Trump și trei dintre copiii săi, trimiși în judecată de procurorul general din New York sub acuzații de fraudă în afaceri

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 19:44
Comenteaza acest articol | 22 comentarii
Trump și trei dintre copiii săi, trimiși în judecată de procurorul general din New York sub acuzații de fraudă în afaceri
Procurorul general din New York i-a trimis în judecată pe fostul preşedinte Donald Trump şi compania sa, acuzând o fraudă în afaceri care implică unele dintre cele mai valoroase active ale acestora, inclusiv proprietăţi în Manhattan, Chicago şi Washington, D.C, transmite Associated Press.


Procesul intentat de procurorul general Letitia James (Partidul Democrat), depus la tribunalul statului New York, este punctul culminant al anchetei civile de trei ani a democratului asupra lui Trump şi a Organizaţiei Trump.

Cei mai mari trei copii ai lui Trump, Donald Jr., Ivanka şi Eric Trump, au fost, de asemenea, inculpaţi, alături de doi directori de lungă durată ai companiei, Allen Weisselberg şi Jeffrey McConney.

Procesul încearcă să lovească în miezul a ceea ce l-a făcut celebru pe Trump, aruncând o lumină neagră asupra imaginii de bogăţie şi opulenţă pe care a îmbrăţişat-o de-a lungul carierei sale - mai întâi ca dezvoltator imobiliar, apoi ca prezentator TV în emisiunile "The Apprentice" şi "Celebrity Apprentice", iar mai târziu ca preşedinte.

Biroul lui James a petrecut mai mult de trei ani investigând evaluări frauduloase sau înşelătoare pentru proprietăţile din declaraţiile financiare anuale care au fost oferite unor potenţiali parteneri de afaceri, bănci sau funcţionari fiscali.

Scopul, a declarat biroul procurorului general, a fost acela de a lustrui imaginea de miliardar a lui Trump şi valoarea...

Un judecător critică dur polițiștii și procurorii care au vrut să închidă un dosar: ”Sunt slab pregătiți”

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 11:55
Un judecător critică dur polițiștii și procurorii care au vrut să închidă un dosar: ”Sunt slab pregătiți”
Un judecător din Alba critică polițiștii și procurorii care nu ar fi fost în stare să identifice autorul unei infracțiuni de înșelăciune pe internet. Magistratul susține că anchetatorii sunt slab pregătiți pentru a cerceta astfel de fapte.

Procurorul, pe baza cercetărilor efectuate de polițiști, a decis să renunțe la urmărirea penală într-u caz de efectuare de operațiuni în mod fraudulos.

Plângerea a fost depusă în iulie 2021 de către un tânăr care a reclamat că, în urma unei discuții purtate pe WhatsApp cu o persoană necunoscută, a urmat un link pentru a primi o sumă de bani, însă i-a fost retrasă din cont suma de 250 euro. Anterior, acesta și-a introdus datele bancare pe site-ul trimis de infractor și a confirmat transferul de bani către contul respectiv. La final și-a dat seama că a fost înșelat și a depus plângere la poliție.

După un an, autorul faptei nu a putut fi identificat, motiv pentru care procurorul a decis închiderea dosarului. Pentru ca acest lucru să se întâmple efectiv era nevoie și de acceptul unui judecător.

Miza pe ”slaba pregătire a organelor care cercetează faptele”

„Modul în care a fost săvârșită această faptă denotă o bună calificare a autorului în ceea ce privește săvârșirea de infracțiuni și faptul că acesta nu se află la prima incidență cu legea penală. Mai mult, există premisa că autorul faptelor ar fi procedat în același mod și cu alte...

Falimentul platformei de tranzacționare a criptomonedelor FTX, anchetat de procurorii din New York

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 08:07
Falimentul platformei de tranzacționare a criptomonedelor FTX, anchetat de procurorii din New York
Procurorii din New York anchetează prăbuşirea platformei de tranzacţionare de criptomonede FTX, a declarat luni o sursă care cunoaşte investigaţiile, după ce aceasta a depus săptămâna trecută cerere de protecţie faţă de creditori conform legii falimentului, în urma unui val de retrageri efectuate de clienţi, transmite Reuters.

Căderea a urmat unui acord de salvare eşuat cu platforma rivală Binance, iar FTX se confruntă acum cu controlul autorităţilor de reglementare din SUA cu privire la gestionarea fondurilor clienţilor, precum şi la activităţile sale de cripto-creditare.

Procuratura din Manhattan a refuzat să comenteze.

Reuters a relatat săptămâna trecută, citând surse, că cel puţin 1 miliard de dolari din fondurile clienţilor au dispărut de la FTX.

Criptomonedele au scăzut anul acesta, pe măsură ce ratele dobânzilor mai mari şi îngrijorările crescânde cu privire la o recesiune economică au afectat preţurile, ceea ce a eliminat jucători cheie precum Voyager Digital, Three Arrows Capital şi Celsius Network.

Dar lovitura mai mare adusă activelor digitale a venit din momentul în care FTX, care dezvoltase o înclinaţie pentru salvarea firmelor cripto cu probleme, a arătat fisuri.

Bitcoin a scăzut sub 16.000 dolari pe unitate, pentru prima dată de la sfârşitul anului 2020.

Deşi investitorii au suferit pierderi semnificative, credem că această a doua ”iarnă criptografică” va fi net...

Procurorul general din Lugansk, susținut de Rusia, și adjuncta sa au fost uciși într-un atac cu bombă. Reacția Kievului după ce separatiștii au denunțat ”un act terorist”

Vineri, 16 Septembrie 2022, ora 16:40
Procurorul general din Lugansk, susținut de Rusia, și adjuncta sa au fost uciși într-un atac cu bombă. Reacția Kievului după ce separatiștii au denunțat ”un act terorist”
Șeful administrației autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR) a anunțat vineri, 16 septembrie, că Procurorul general şi adjuncta sa au fost ucişi într-o explozie produsă în sediul unde lucrau, relatează AFP.

”Astăzi, în urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, şi adjuncta sa Ekaterina Steglenko au fost ucişi”, a anunţat pe Telegram liderul prorus al acestei regiuni separatiste, Leonid Pasecinik.

”Explozia, care s-a produs în clădirea Parchetului General (...) arată că regimul de la Kiev a depăşit toate limitele acceptabilului”, a adăugat el.

(Ekaterina Steglenko FOTO Twitter / Nexta)

Pasecinik nu a dat alte detalii despre natura exploziei, dar a afirmat că autorităţile separatiste sunt în căutarea unor ”persoane care au legătură cu această crimă”.

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis, într-un mesaj pe Twitter, că ”eliminarea” Procurorului general al LPR este rezultatul unor confruntări între ”grupurile criminale locale”.

Elimination of so-called "LNR prosecutor general" and his deputy should be considered as showdowns of local organized criminal groups that could not share looted property before a large-scale escape. Or as RF's purge of witnesses to war crimes. Investigation will show...— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) September 16, 2022

În ultimele luni, zeci de responsabili separatişti sau...
  1. Șpăgară angajată la ANAF, către patroana protejată: Nu mă suni și-mi zici: „Mi-a venit controlul”, ci „Bă!... Mi-e dor de tine rău!”
  2. O șoferiță care a parcat pe locul altcuiva s-a trezit cu parbrizul spart: "Unii numai așa se educă. Fac pariu că de acum încolo nu vei mai repeta figura"
  3. Modul inedit în care doi români, soț și soție, au ales să câștige bani în Germania. „Pur și simplu nu există nimic de muncă în România”
  4. Soluțiile românilor pentru a evita costurile cu bagajul de cală în avion: "Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez"
  5. 7 milioane de români sunt obligaţi să îşi schimbe contorul: O parte din cost va fi plătită de ei. De la cât pornesc prețurile
  6. Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu 3 camere de la A la Z: "Îți cumperi teren și ridici casă la roșu, la ce prețuri au meseriașii"
  7. Nouriel Roubini, supranumit ”profetul crizei”, avertizează: „Mama tuturor crizelor economice se profilează”
  8. Cea mai tare glumă care a apărut după eliminarea Germaniei de la Mondiale FOTO
  9. Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO
  10. Cum a cerut șpagă o doctoriță de la pacienta pusă pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă mă trezesc paralizată”