Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.218 secunde)

Articole despre "proprietar"

Criminalul de la Onești a fost condamnat alături de soția lui. Câți ani vor petrece după gratii după ce au omorât cu sânge rece doi muncitori

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 14:34
Criminalul de la Onești a fost condamnat alături de soția lui. Câți ani vor petrece după gratii după ce au omorât cu sânge rece doi muncitori
Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroșan, și soția sa și-au aflat sentința vineri, 7 octombrie, cei doi urmând să petreacă ani de zile după gratii după ce au ucis cu sânge rece doi muncitori.


Mai exact, Gheorghe Moroșan a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, iar soția lui la 12 ani de închisoare.

Pronunțarea în cazul lui Gheorghe Moroșan stabilește și daune morale de 2.000.000 euro, anunță avocatul Cuculis.

Silviu Istoan, de 36 de ani şi Dan Pataru, de 52 de ani, angajați ai unei societăți din Onești care au fost trimiși să lucreze într-un apartament al firmei au fost ucişi în data de 1 martie de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat, la capătul a mai bine de şase ore.

Agresorul, Gheorghe Moroşan, avea asupra sa un cuţit cu lama de 27 de centimetri, spray paralizant şi 10 coliere autoblocante cu care şi-a imobilizat victimele. El a început să lovească victimele cu cuţitul, după ce unul dintre muncitori l-a lovit cu piciorul, conform procurorilor.

Gheorghe Moroşan a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de omor calificat, iar soția sa, pentru complicitate.

Un bărbat din Olt s-a trezit în casă cu un șarpe de aproape doi metri. Reptila era în hol

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 09:04
Un bărbat din Olt s-a trezit în casă cu un șarpe de aproape doi metri. Reptila era în hol
Proprietarul unei locuințe din municipiul Slatina a solicitat, joi după-amiaza, ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt pentru a captura un șarpe de aproximativ doi metri.

Bărbatul a descoperit șarpele în holul casei. Înspăimântat, acesta a sunat la 112, iar pompierii din cadrul ISU Olt s-au deplasat imediat la fața locului.

"Avem un șarpe în casă! Vă rog să trimiteți pe cineva aici!"

Ieri după amiază, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a sunat la 112 și a cerut sprijinul jandarmilor pentru a înlătura un șarpe din casă.

În câteva minute echipajul de intervenție s-a deplasat de urgență la adresa indicată de dispecer.

Pe strada Strehareți din municipiul Slatina, în holul unei locuințe, un șarpe de aproximativ 2 metri a fost capturat și eliberat în mediul natural.

Deși astfel de șerpi sunt neveninoși, apariția lor nu este agreată de oameni", scrie Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt pe pagina de Facebook.

Proprietari de Tesla, în greva foamei din cauza problemelor cu mașinile. Răspunsul sfidător al lui Elon Musk

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 09:54
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Proprietari de Tesla, în greva foamei din cauza problemelor cu mașinile. Răspunsul sfidător al lui Elon Musk
Mai mulți proprietari de Tesla din Norvegia au anunțat că intră în greva foamei din cauza multiplelor probleme de calitate pe care le au maşinile lor, dar şi din cauza interacţiunii de care au parte cu reprezentanţele producătorului din ţara lor, arată piațauto.md.

Potrivit sursei citate, proprietarii participanţi la acţiunea de protest şi-au aranjat maşinile în forma cuvântului HELP şi speră să atragă atenţia lui Elon Musk pentru a schimba situaţia în bine.

Proprietarii de Tesla, participanţi la protest, au formulat şi o listă clară şi lungă de probleme pe care le întâmpină şi le vor rezolvate. Posesorii de mașini Tesla se plângă că până şi o simplă vizită la service necesită o programare cu foarte mult timp în avans. Până şi un simplu apel la centrele de deservire te poate costa zeci de minute de aşteptare până îţi răspunde cineva.

Pe lângă asta, norvegienii spun că în clima lor şi în condiţiile lor de exploatare, modelele Tesla au prea multe probleme nerezolvate şi au făcut şi o listă cu cele mai des întâlnite:

• Maşina nu porneşte deloc adeseori când e prea frig

• Mânerele automatizate nu ies când e prea frig

• Scârţâit în interior

• Scârţâituri bizare la trecerea peste gropi şi denivelări

• Maşina nu porneşte dacă e prea cald

• Bule în tapiţeria scaunelor

• Scaunul şoferului nu e bine fixat şi trebuie strâns

• Inserţiile...

Ce amendă au primit proprietarii unui teren pe care creştea ambrozie. Comisarii de mediu au aplicat sancțiunea maximă

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 13:09
Ce amendă au primit proprietarii unui teren pe care creştea ambrozie. Comisarii de mediu au aplicat sancțiunea maximă
Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au aplicat marţi, 20 septembrie, o amendă în valoare de 100.000 de lei pentru proprietarii unui teren care nu au efectuat lucrări de îndepărtare a ambroziei de pe amplasament.

"La începutul lunii august, atrăgeam atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă ambrozia. Sesizarea unor vecini ai fostului Laminor, astăzi aflat într-o stare avansată de degradare, descria existenţa mai multor deşeuri împrăştiate în incinta fostei întreprinderi şi, în mod special, prezenţa ambroziei. La controlul pe amplasament efectuat de comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu agenţi ai Poliţiei Locale, s-a constatat, printre altele, prezenţa pe suprafeţe importante a buruienii în stadiul de înflorire.

S-au impus proprietarilor măsuri ferme cu termene precise pe care aceştia şi le-au asumat prin actul de control. Marţi, când s-a vizitat amplasamentul, s-a constatat că niciuna dintre măsurile stabilite nu a fost realizată. Ignorarea obligaţiilor legale şi a măsurilor impuse de inspectorii de mediu au dus la sancţionarea cu amenda maximă prevăzută de legiuitor pentru astfel de contravenţii", a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian.

Ambrosia artemisiifolia - iarba pârloagelor, iarba de paragină sau floarea pustei - este un soi care înfloreşte în august-septembrie, polenul ei fiind responsabil de apariţia problemelor alergice. Vântul propagă polenul acestei plante pe...

Un proprietar de Dacia Spring a circulat peste 46.000 de km cheltuind numai 2.000 de lei: „Doar 5.09 lei pe suta de kilometri”

Duminica, 11 Septembrie 2022, ora 12:10
Un proprietar de Dacia Spring a circulat peste 46.000 de km cheltuind numai 2.000 de lei: „Doar 5.09 lei pe suta de kilometri”
Marcel Banu, un proprietar de Dacia Spring, a explicat pe site-ul electromobilitate.ro cât a cheltuit pentru încărcarea unei mașini electrice Dacia Spring, cu care a parcurs în mai puțin de un an aproape 47.000 de km.

„Mașina a costat 18.550 euro, pentru care am plătit echivalentul a 8.026 euro la cursul BNR din octombrie 2021, după reducerile aplicate prin Rabla și Rabla plus.

RCA 446 leiCASCO 509 lei și extra garanția 2.842,68 leiRevizia la 30.000 km a fost 200 leianvelopele de iarnă 760 leienergia electrică cumpărată din octombrie 2021 până acum, când am 46.753 km, este de 2099,57 lei, adică doar 5,09 lei pe suta de kilometri!

Marcel Banu a arătat că „imediat după ce luat Springul a testat toate stațiile de încărcare din Deva, e-charge, Polyfazer, EVConncet, MOL Plugee și Enel X”. Din afară a testat e-on drive, MOON și ELMotion.

„Majoritatea cu plată, dar am mai prins și gratuități, duminică 4 septembrie, la Socar Deva și, ca să fiu corect, în timp ce Springul stătea la încărcat, am făcut 10.000 de pași. O electrică te mai pune și să faci mișcare?”, a scris proprietarul de Dacia Spring.

Hunedoreanul a povestit și unde a circulat cu mașina, spunând că Dacia Spring a trecut și testul Transfăgărășanului.

„Anul acesta am bătut foarte des Timișoara, Cluj Napoca și Sibiu, apoi Reșița, până la Văliug, la un eveniment electromobilistic denumit Mulțumim Reșița (pentru stațiile...

Proprietarii de plaje din Grecia exasperați de românii care vin cu pachet: "S-a aruncat asupra lui ca un uliu și i-a vărsat sticla cu vin"

Marti, 16 August 2022, ora 09:59
Proprietarii de plaje din Grecia exasperați de românii care vin cu pachet: "S-a aruncat asupra lui ca un uliu și i-a vărsat sticla cu vin"
Mulți români au abandonat litoralul din România, însă unii au mers pe plajele din Grecia cu obiceiurile de acasă.

Deși este interzis accesul cu mâncarea sau băutura care nu sunt cumpărate de pe plajă, sunt turiști care le strecoară în bagajul cu care vin la malul mării.

Spre finalul sezonului, proprietarii plajelor dau semne că și-au pierdut răbdarea în astfel de cazuri și au reacții dure. este relatarea unui turist român aflat cu familia în vacanță în Thassos, care a fost mulțumit de condiții, îns= puțin deranjat de proprietar, descris ca un "Sherlock Holmes" care își urmărea clienții, după cum a scris bărbatul pe Facebook:

"Citind pe acest forum diverse întâmplări, m-am hotărât și eu să vă prezint întâmplările familiei mele în Thassos.

Am petrecut un sejur între 2 -8 august în Limenaria. Cazarea a fost relativ în regulă, micul dejun diversificat și gustos, amplasarea perfectă, chiar lângă plajă. Ce ni s-a părut nepotrivit, faptul că proprietarul George era un fel de Sherlock Holmes, adică de dimineața și până noaptea îi simțeai răsuflarea în ceafă.

Observa ce consumi pe plajă, cât ai comandat la barul său, ce ai mâncat la restaurantul său, ce duci sau ce aduci de la mașină. Oriunde te întorceai, dădeai nas în nas cu George. La un moment dat ni s-a părut frustrant. Când am rezervat ni s-a spus că este inclusă și plaja. George însă avea pretenție să comanzi totul la barul...

Cum să negociezi cu proprietarul dacă vrea să crească chiria, indiferent dacă ai sau nu contract la ANAF

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 05:39
Cum să negociezi cu proprietarul dacă vrea să crească chiria, indiferent dacă ai sau nu contract la ANAF
Este foarte complicat să găsiți o locuință de închiriat care să răspundă tuturor cerințelor: locația favorită, loc de parcare, mobilier și electrocasnice moderne, suficient spațiu, locuri de depozitare, apropierea față de centru sau față de locul de muncă, dar și un preț rezonabil.

După ce găsiți un astfel de loc, ultimul lucru pe care îl doriți este să fiți nevoit să vă mutați. Proprietarul vă poate anunța că are de gând să majoreze chiria din diverse motive, cum ar fi adaptarea la piața imobiliară care suferă fluctuații, sau creșterea taxelor și impozitelor pe proprietate. Fie că motivele sunt reale sau nu, poate fi dificil să scoateți mai mulți bani din buzunar.

Majorarea chiriilor este frecventă mai ales în orașele mari, unde există cerere. În primul rând, trebuie să știți că proprietarul poate crește chiria în anumite condiții.

Dacă aveți un contract pe o perioadă anume, de exemplu pe un an, iar documentul este înregistrat la ANAF, proprietarul nu poate impune o majorare a chiriei decât după termenul stipulat în contract, la o eventuală prelungire.

Dacă ați semnat un contract legal de închiriere, cu o sumă prestabilită ca plată lunară, proprietarul nu are dreptul să impună o majorare. Dacă acesta solicită o mărire a chiriei și sunteți de acord, singura modalitate prin care această modificare intră în vigoare constă în semnarea unui act adițional la contract, care va...

Un hoț a spart o locuință din centrul orașului Alba Iulia, în timp ce proprietarii erau acasă. Ce a reușit să fure în doar 7 minute VIDEO

Marti, 02 August 2022, ora 12:18
Un hoț a spart o locuință din centrul orașului Alba Iulia, în timp ce proprietarii erau acasă. Ce a reușit să fure în doar 7 minute VIDEO
Un hoț a intrat duminică seara, 31 iulie, într-o casă din zona ultracentrală a municipiului Alba Iulia, în apropierea Cetății Alba Carolina, în timp ce proprietarii se aflau în locuință.

Hoțul a fost surprins de o cameră de supraveghere din fața ușii de acces în casă.

Acesta a sărit gardul, deși poarta era deschisă, și a intrat în curte ocolind o camera video aflată la intrare.

Pe imagini se poate observa un bărbat îmbrăcat cu pantaloni, hanorac cu glugă, fără încălțăminte în picioare, care avea o mască pe față și mănuși.

Acesta încearcă mânerul ușii și intră în locuință, în jurul orei 21.13. La ora respectivă proprietarii se aflau în casă, într-o cameră aflată la câțiva metri de intrare.

Hoțul a lăsat ușa de la intrare deschisă, iar când proprietarii au simțit curentul și s-au dus să închidă ușa, s-a ascuns într-o altă cameră, scrie alba24.ro.Hoțul a ieșit din casă după aproximativ 7 minute, în jurul orei 21.20, nu înainte să fure portofele, bani și carduri.

Disperarea unui proprietar român de pensiune în fața dezastrului lăsat de clienți: "Sunt curioasă dacă acești oameni se poartă tot așa și în Grecia, Turcia"

Marti, 19 Iulie 2022, ora 10:44
Disperarea unui proprietar român de pensiune în fața dezastrului lăsat de clienți: "Sunt curioasă dacă acești oameni se poartă tot așa și în Grecia, Turcia"
Este primul sezon estival în care numărul turiștilor care își fac concediul pe litoralul din România scade.

Principala cauză este creșterea prețurilor. În ultimele săptămâni s-au dezbătut în mediul online prețurile la șezlonguri si pentru parcări.

Într-o încercare disperată de a salva a doua jumătate a sezonului, în unele stațiuni au scăzut prețurile la parcare.

Omul de afaceri Mohammad Murad a făcut o analiză a acestui sezon estival, afirmând că este cel mai slab din ultimii 30 de ani. El a precizat că în ultima săptămână au fost pe litoral 80 – 90.000 de turişti, iar în aceeaşi perioadă a anului trecut erau 140.000. Murad a mai afirmat că hotelierii nu au crescut preţurile, în condiţiile în care tarifele la alimente şi utilităţi s-au mărit.

Proprietarul unei pensiuni de pe litoral a relatat într-o postare pe Facebook cum se vede situația din perspectiva lui. Acesta a dat exemple ale comportamentului unora dintre turiști atunci când vin în vacanță:

"Încep prin a menționa că reprezint o pensiune care funcționează legal, cu angajați, taxe și impozite plătite la zi și toate cheltuielile aferente (că să înțelegeți că nu ne îmbogățim din tarifele percepute). Apoi că există și turiști care sunt oameni minunați și pe care îți e mai mare dragul să-i gazduiesti."

Și apoi mai există și acest tip de turist…

Cel care lasă scurgerea de la dus înfundată cu vomă.
Cel care...

Proprietar de Dacia Spring, indignat pe rețelele sociale: "Aveți grijă să nu spălați prea tare mașina că sar bucăți din ea" FOTO

Marti, 12 Iulie 2022, ora 16:37
Proprietar de Dacia Spring, indignat pe rețelele sociale: "Aveți grijă să nu spălați prea tare mașina că sar bucăți din ea" FOTO
Crește numărul românilor care își achiziționează o Dacia Spring, mulțumiți de perspectiva de a reduce cheltuielile cu combustibilul.

Unul dintre cele mai cerute vehicule electrice din Europa, automobilul electric Dacia Spring, deși a înregistrat cea mai agresivă creștere de prețuri consemnată la un autoturism în primul an de lansare, rămâne printre cele mai ieftine.

Românii care au achiziționat o Dacia Spring se laudă pe grupurile dedicate cu economiile pe care le-au făcut de când conduc o mașină electrică.

Unii dintre aceștia reușesc să călătorească cu mașina fără să cheltuiască un leu datorită programelor de susținere a achizițiilor de mașini nepoluante prin care autoturismele pot fi încărcate gratis la anumite pompe.

Unele supermarketuri au programe de fidelitate: dacă faci cumpărături de 500 lei/lună din magazin, primești cinci plinuri gratis.

Pe de altă parte, unii proprietari descoperă diverse probleme pe care le anunță pe grupurile dedicate. Au fost reclamate probleme la aerul condiționat, la claxon, sau chiar la imposibilitatea de a încărca mașina încă de când a fost primită.

Posesorul unei Dacii Spring a anunțat că o mică parte din caroseria mașinii s-a deteriorat după ce a dus-o la spălătorie. Acesta a dat asigurări că nu a apropiat prea mult furtunul și a anunțat cât l-a costat reparația, într-o postare pe Dacia Spring România.

"Aveți grijă să nu spălați prea...

Direct proprietar? 10 pași care te ajută să îți vinzi casa cu succes

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 16:25
Direct proprietar? 10 pași care te ajută să îți vinzi casa cu succes
- Cu banii de comision merg în vacanță, renovez bucătăria sau fac cutare lucru.
- Nu am încredere în agenții imobiliari.
- Agenții imobiliari nu își merită comisionul.
- Ce e așa de greu să vinzi o casă? Pui un anunț pe internet și aștepți să te sune cumpărătorii.

Sunt cel puțin 4 motive pentru care o persoană alege să vândă singură o casă, în loc să angajeze un agent imobiliar. Ca să se deosebească de anunțurile agenților, persoanele care vând singure scriu în anunțurile lor această expresie ”direct proprietar”. În imobiliare, îi numim pe acești vânzători FSBO – For Sale By Owner – termen folosit pentru a descrie un vânzător care alege să își vândă singur casa, fără a apela la serviciile unui agent imobiliar.

Dacă bifezi măcar unul din cele 4 motive sau ai un altul pentru care alegi să îți vinzi singur casa, acest articol este pentru tine. Mai ales dacă vrei să faci din acest proces o vânzare de succes.

1. Tu devii agentul imobiliar
2. Află care îți este motivația de vânzare și fă-ți un plan
3. Asigură-te că îți privești casa obiectiv
4. Pregătește casa pentru vânzare
5. Angajează un fotograf profesionist
6. Pornește din start cu un preț realist
7. Promovează proprietatea cu toate detaliile
8. Stabilește de la început cum colaborezi cu agenții imobiliari și comunică-le și lor acest lucru
9. Arată disponibilitate la negociere
10. Preia controlul vânzării...

Proprietarii care nu taie ambrozia răsărită pe terenurile lor riscă amenzi de până la 20.000 de lei. Planta provoacă alergii severe

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 13:31
Proprietarii care nu taie ambrozia răsărită pe terenurile lor riscă amenzi de până la 20.000 de lei. Planta provoacă alergii severe
Garda Naţională de Mediu avertizează, joi, 7 aprilie, că ambrozia trebuie eliminată de pe toate terenurile intravilane sau extravilane, precizând că aancţiunile pentru nerespectarea legii pot ajunge până la 20.000 de lei.


”Popular i se spune iarba pârloagelor sau iarba pustiei, iar în oraşe este cunoscută ca ambrozia, buruiana care poate provoca alergii severe, dacă este lăsată să se răspândească. Pentru evitarea instalării şi răspândirii ambroziei şi pentru eliminarea ei de pe terenurile intravilane sau extravilane Legea 62/2018 obligă proprietarii sau deţinătorii sau administratorii de terenuri intravilane şi extravilane să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia”, a transmis, joi, Garda Naţională de Mediu.

Proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare anual, în perioadă cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, până cel târziu la 30 iunie, lucrări de întreţinere a terenurilor prin diferite metode, până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei, astfel încât planta să nu răspândească polenul care conţine multiple fragmente alergizante.

”Sancţiunile aplicabile pentru neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de Legea...

Câţi bani trebuie să dai pentru fondul de garanţie atunci când te muţi în chirie. Din ce este formată prima plată către proprietar

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 08:30
Câţi bani trebuie să dai pentru fondul de garanţie atunci când te muţi în chirie. Din ce este formată prima plată către proprietar
La primăvară trebuie să te muți în chirie. Pleci din oraș o bucată de vreme în scop profesional. Însă nu este indicat să faci această mutare pe termen mediu fără să iei în calcul un contract de închiriere.

Ar fi o alegere riscantă și, într-un final, neprofitabilă, ceea ce ar putea duce la abuzuri din partea proprietarului iar garanția, care, oricum, te îngrijorează, nu o vei mai primi înapoi, decât în urma unui proces.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi ce înseamnă mai exact garanția la contractul de închiriere și care ar trebui să fie valoarea acesteia.

Modificările aduse în legislația care reglementează relațiile contractuale dintre chiriaș și proprietar au venit cu o serie de clarificări pe piața chiriilor, ceea ce ușurează considerabil întreg procesul, mai ales în orașele mari, unde acest segment imobiliar este cel mai bine definit.

Reglementările sunt prevăzute în Codul Civil, capitolul V, articolele 1777-1850, în capitolul III din Legea locuinței nr. 114/1996 și în legea privind închirierea locuințelor din proprietatea publică a statului din 2017.

Trebuie să știi că închirierea unui apartament fără constituirea unui depozit pentru persoana care pune la dispoziție spațiul este aproape imposibilă, reprezentând, practic, o garanție pentru proprietar.

Mai mult decât atât, garanţia nu este același lucru cu plata avansului. Motiv pentru care e nevoie să ştii că...

Proprietarul câinilor care au atacat un copil pe o stradă din Sfântu Gheorghe a fost reținut. Bărbatul este acuzat de vătămare corporală din culpă

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 22:55
Proprietarul câinilor care au atacat un copil pe o stradă din Sfântu Gheorghe a fost reținut. Bărbatul este acuzat de vătămare corporală din culpă
Un bărbat de 41 de ani, proprietarul câinilor care l-au atacat pe un copil de 10 ani pe o stradă din Sfântu Gheorghe, rănindu-l grav, a fost reținut pentru 24 de ore vineri, 18 februarie, a anunțat Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru continuarea cercetărilor.

”În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, a fost identificat un bărbat, de 41 de ani, proprietarul câinilor despre care există indicii că l-au atacat pe minor. Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe pentru audieri, iar la data de 18 februarie a.c. acesta a fost reţinut pentru 24 de ore”, se arată în comunicatul polițiștilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a anunţat vineri că efectuează cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.

”S-a reţinut că, la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, în timp ce persoana vătămată, un minor în vârstă de 10 ani, se deplasa de la şcoală spre domiciliu, pe strada Fermei din mun. Sfântu Gheorghe, în apropierea unui imobil proprietate privată, a fost atacat de...

Proprietarii de pășuni și păduri din România reiau pichetarea Ministerului Agriculturii. Principalele nemulțumiri

Luni, 21 Februarie 2022, ora 08:29
Proprietarii de pășuni și păduri din România reiau pichetarea Ministerului Agriculturii. Principalele nemulțumiri
Reprezentaţii Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România reiau de luni acţiunile de protest prin pichetarea zilnică a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), fiind nemulţumiţi de fondurile alocate pădurilor prin Planul Naţional Strategic, care sunt de opt ori mai mici decât cele prevăzute pentru bunăstarea animalelor.

"În anii 2023 - 2027, din fondurile UE de aproape 16 miliarde euro, o găină, un porc şi o vacă vor primi finanţări de zeci şi sute de ori mai mari decât un arbore, un pâlc de copaci sau un hectar de pădure. Totul din bani care sunt destinaţi pentru 'mediu şi climă'. (...) Din banii pentru 'mediu şi climă' 736.250.000 euro se vor cheltui pentru bunăstarea animalelor (porc şi pasăre). Pentru toate pădurile României sunt prevăzuţi 87.826.166 euro. Aşadar, porcii şi găinile din România vor primi de 8 ori mai mulţi bani decât cele 6,427 milioane hectare de terenuri forestiere", arată reprezentaţii federaţiei.

Nostra Silva susţine că, deşi MADR a dublat finanţarea alocată domeniului forestier prin Planul Naţional Strategic, de la 0,6% la 1%, acest procent este complet insuficient pentru nevoile pădurilor din România.

Organizaţia propune pentru finanţare în Planul Naţional Strategic următoarele măsuri: susţinerea sistemelor silvo-pastorale de gestionare a terenurilor, pentru includerea într-un regim de gestionare durabilă a celor 500.000 de hectare de păşuni...
  1. Englezul care a vrut să vadă cel mai rău famat loc din București. „Nu contează dacă ești liniștit. O să bage cuțitul în tine” VIDEO
  2. Cine a cumpărat celebra cabană Caraiman. "Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business"
  3. "Alexandru Arșinel, un simbol al parvenitismului, al zgârceniei, al imposturii și al corupției"
  4. Un bărbat din Alba a ajuns în instanță din cauza vinului adunat pentru nunta fiului său. Ce au decis magistrații
  5. Românii care au gătit mici și mămăligă pentru patronii unui restaurant din Grecia: ”Lipsesc slănina prăjită și brânza de burduf”
  6. Căsuță de vacanță, oferită în schimbul unei mașini electrice: „Să mor de foame și n-aș vinde-o”
  7. Gigi Becali a ales deja viitorul antrenor de la FCSB! Cine vine după Nicolae Dică
  8. Bancul zilei: Bulă merge la cinema
  9. Nostradamusul zilelor noastre are o predicție sumbră! Ce urmează după pandemie și moartea Reginei Elisabeta
  10. Vremea se schimbă radical. Unde se anunță frig pătrunzător, lapoviță și ninsoare