Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.075 secunde)

Articole despre "rabla"

Programele de mediu bat pasul pe loc, dar șefii se schimbă ca șosetele

Luni, 23 Mai 2022, ora 05:30
Programele de mediu bat pasul pe loc, dar șefii se schimbă ca șosetele
Administraţia Fondului pentru Mediu este o instituție mai puțin cunoscută dar de o importanță capitală. Gestionând un miliard de euro pe an, instituția este tratată de către guvernanți cu neseriozitate. Iar la conducerea Administrației a trecut o pleiadă de persoane controversate.

Fonduri de un miliard

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a fost înfiinţată în 2005. În sarcina instituției intră gestionarea fondurilor din taxele de poluare, amenzi şi taxele verzi.

Din aceste fonduri AFM susţine programe în şase domenii: energia regenerabilă, silvicultura (împăduririle pe terenurile degradate), autovehiculele uzate, alimentarea cu apă şi canalizarea, înverzirea urbană, precum şi ONG-urile implicate în mediu.

Pe lângă acestea, AFM beneficiază și de fonduri europene destinate protejării mediului.
În plus, în sarcina AFM mai este inclusă şi gestionarea fondurilor obținute din tranzacţionarea alocaţiei României de circa 300 de milioane de Unităţi Valorice Alocate, precum şi finanţarea proiectelor de energie regenerabilă şi de eficienţă energetică la nivelul clădirilor publice.

Deși este autonomă, AFM se află în controlul direct al Ministerului Mediului, iar preşedintele său, cu rang de secretar de stat, este numit de ministru care aprobă, de asemenea, şi strategia, priorităţile de finanţare şi planurile anuale.

Sistemul care crapă

Toate programele desfășurate de către AFM sunt...

Bugetul programului Rabla Plus pentru persoane juridice, epuizat în mai puţin de două ore de la start

Vineri, 13 Mai 2022, ora 16:12
Bugetul programului Rabla Plus pentru persoane juridice, epuizat în mai puţin de două ore de la start
Bugetul programului Rabla Plus alocat persoanelor juridice a fost epuizat în mai puţin de două ore de la startul sesiunii de înscrieri, a anunţat vineri, 13 mai, Ministerul Mediului.


”Mă bucur că firmele din România încurajează transportul cu emisii zero şi aleg maşinile full electrice în detrimentul celor clasice. Sunt convins că epuizarea bugetului programului Rabla Plus dedicat persoanelor juridice într-o oră şi 37 de minute se datorează pe de-o parte popularităţii în creştere a maşinilor electrice ca mijloc de deplasare iar, pe de altă parte, tendinţei de limitare a consumului de combustibil generate de costurile tot mai mari ale carburantului.


Privind la perspectiva europeană care prevede că din 2035 să nu mai fie produse maşini cu motoare clasice, cred că România se pregăteşte bine de pe acum pentru ceea ce va urma. Rabla Plus nu doar că vine cu una dintre cele mai mari finanţări din Europa, de aproximativ 10.000 de euro pentru maşinile full electrice, dar sprijină şi o cultură de mediu a transportului din tara noastră”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tánczos.


Bugetul alocat programului Rabla Clasic pentru această etapă


Pentru persoane fizice – 335.500.000 lei;Pentru persoane juridice – 123.000.000 lei;Pentru U.A.T.-uri şi instituţii publice - 50.000.000 lei;Bugetul alocat programului Rabla Plus pentru această etapă este:Pentru persoane fizice – 262.000.000...

S-a dat startul înscrierilor în programele ”Rabla” și ”Rabla Plus”. Ce tichete și bonusuri sunt puse la bătaie

Vineri, 13 Mai 2022, ora 07:52
S-a dat startul înscrierilor în programele ”Rabla” și ”Rabla Plus”. Ce tichete și bonusuri sunt puse la bătaie
O nouă sesiune de înscriere în programele "Rabla" şi "Rabla Plus" va debuta vineri, noutatea fiind că, în premieră, instituţiile publice şi unităţile administrativ - teritoriale pot aplica.


"Pe data de 13 mai se va lansa noua sesiune 'Rabla'. Am făcut o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice. Am alocat pentru Programul 'Rabla' - persoane fizice suma de 335 de milioane de lei, pentru persoane juridice suma de 123 de milioane de lei şi, pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei.

De asemenea, pentru Programul 'Rabla Plus' persoane fizice am alocat 262 de milioane de lei, pentru persoanele juridice 190 de milioane de lei, iar instituţiile publice vor avea, de asemenea, 100 de milioane de lei alocate numai în această sesiune", a declarat, recent, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" din acest an au fost lansate la începutul lunii februarie, cu un buget de 1,2 miliarde lei.

"Rabla Clasic" din 2022 are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.000 lei pentru o maşină veche casată, sau de 9.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate. Tichetul este utilizabil doar pentru achiziţia unei maşini noi cu noxe emise de maximum 160 g...

Data la care se dă startul unei noi ediții a programelor "Rabla" şi "Rabla Plus". Premiera anunțată de autorități

Joi, 05 Mai 2022, ora 16:40
Data la care se dă startul unei noi ediții a programelor "Rabla" şi "Rabla Plus". Premiera anunțată de autorități
O nouă sesiune a programelor "Rabla" şi "Rabla Plus" va debuta pe data de 13 mai, acestea urmând să se adreseze, în premieră, şi instituţiilor publice şi unităţilor administrativ - teritoriale, a anunţat, joi, 5 mai, într-o conferinţă de presă, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

"Pe data de 13 mai se va lansa noua sesiune 'Rabla'. Am făcut o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice.

Am alocat pentru Programul 'Rabla' - persoane fizice suma de 335 de milioane de lei, pentru persoane juridice suma de 123 de milioane de lei şi, pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei.

De asemenea, pentru Programul 'Rabla Plus' persoane fizice am alocat 262 de milioane de lei, pentru persoanele juridice 190 de milioane de lei, iar instituţiile publice vor avea, de asemenea, 100 de milioane de lei alocate numai în această sesiune", a declarat Neculaescu.

Acesta a adăugat că o altă sesiune a programului "Rabla" va fi organizată "undeva în luna septembrie, tot cu nişte sume destul de consistente".

"Gândirea noastră este ca, pe viitor, să avem două sesiuni pe an - una în prima parte a anului, iar cea de-a doua în ultima parte a anului", a menţionat şeful AFM.

La rândul său,...

Începe a treia sesiune de înscriere pentru Rabla Clasic și Rabla Plus, pentru persoane juridice

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 07:10
Începe a treia sesiune de înscriere pentru Rabla Clasic și Rabla Plus, pentru persoane juridice
Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă că, vineri, de la ora 10.00, începe a treia sesiune de înscriere pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru persoane juridice.


”Începând de la 1 aprilie, ora 10.00, se desfăşoară a treia sesiune de înscriere pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus - persoane juridice”, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu.

Bugetul alocat acestei etape este de 17.500.000 lei pentru Rabla Clasic şi 26.500.000 lei pentru Rabla Plus.

Guvernul a aprobat, miercuri, bugetul Fondului de Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

"Practic, vom continua programele deja consacrate şi mult-aşteptate de români, şi anume Rabla, Casa Verde şi Rabla pentru Electrocasnice", a arătat premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern, menţionând că se vor lansa sesiuni noi din programele care vizează sistemele fotovoltaice, transportul public electric, infrastructura verde şi gestionarea deşeurilor. Unele dintre aceste programe vor avea bugete suplimentate.

Câți bani "s-au topit" în ziua lansării programelor Rabla. Românii au la dispoziție în 2022 cel mai mare buget din istorie

Marti, 08 Februarie 2022, ora 19:53
Câți bani "s-au topit" în ziua lansării programelor Rabla. Românii au la dispoziție în 2022 cel mai mare buget din istorie
47 de dosare pentru programul Rabla Clasic și 72 pentru Rabla Plus au fost depuse marți, 8 februarie, în prima zi de lansare, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, la programul Rabla Clasic au fost depuse 47 de dosare, cu o valoare de 1.440.000 de lei.

În ceea ce priveşte programul Rabla Plus, au fost depuse 72 de dosare, în valoare de 5.559.500 de lei.

”Start bun pentru #Rabla2022”, au apreciat reprezentanţii AFM.

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus - ediţia 2022 au început marţi, la ora 10:00, cu cel mai mare buget din istorie: 1,24 miliarde lei.

Persoanele fizice se pot adresa producătorilor/dealerilor auto pentru înscrierea în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar persoanele juridice îşi pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.
Conturile de utilizator au putut fi create de vineri, 4 februarie.

”Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programelor Eficienţă energetică în clădirile publice, Iluminat Public şi Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi rămân valabile şi pot fi utilizate pentru accesarea aplicaţiei informatice în vederea participării în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Persoanele fizice se pot adresa de marţi, 08.02.2022, producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de...

Se lansează Rabla Plus și Rabla Clasic. Suma de bani oferită de stat pentru predarea unei mașini vechi

Marti, 08 Februarie 2022, ora 07:29
Se lansează Rabla Plus și Rabla Clasic. Suma de bani oferită de stat pentru predarea unei mașini vechi
Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus se lansează marţi, 8 februarie 2022. De la ora 10.00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor/dealerilor auto pentru înscriere în programe, iar cele juridice pot încărca documentele necesare în aplicaţie. Pentru Rabla Clasic prima de casare este de 6.000 de lei, respectiv 9.000 de lei în cazul predării a două autovehicule uzate, iar la Rabla Plus trebuie casată o maşină care să îndeplinească anumite condiţii de vechime, pentru cumpărarea uneia noi.

Conform anunţului făcut de Administraţia Fondului pentru Mediu, de marţi, de la ora 10.00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor/dealerilor auto pentru înscrierea în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar persoanele juridice îşi pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.
Conturile de utilizator au putut fi create de vineri, 4 februarie.

"Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programelor Eficienţă energetică în clădirile publice, Iluminat Public şi Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi rămân valabile şi pot fi utilizate pentru accesarea aplicaţiei informatice în vederea participării în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Persoanele fizice se pot adresa de marţi, 08.02.2022, producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla...

Data la care se dă startul unei noi ediții Rabla pentru electrocasnice

Luni, 02 Mai 2022, ora 16:49
Data la care se dă startul unei noi ediții Rabla pentru electrocasnice
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat pe 14 ianuarie calendarul programelor finanțate pentru 2022.

Potrivit calendarului, programul Rabla Electrocasnice 2022 are două ediții, care încep pe 6 mai și respectiv 2 decembrie.

Interesul pentru program este extrem de crescut.

La ediția de anul trecut voucherele s-au epuizat în doar câteva minute.

Rabla Electrocasnice 2022 – buget de 100 de milioane de lei
Împărțit ca și anul trecut, în două ediții, Rabla Electrocasnice va beneficia în 2022 de un buget de 100 de milioane de lei, cel mai mare din cadrul programului până în prezent, potrivit calendarului publicat pe canalul oficial de Facebook al Administrației Fondului pentru Mediu.

Bugetul total al Rabla Electrocasnice 2021 a fost de 75 de milioane de lei. Asta înseamnă că bugetul programului în 2022 beneficiază de o creștere de 33%, potrivit site-ului rablaelectrocasnice.ro.

Ce bugete vor avea în 2022 programele Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice. Suplimentările de fonduri aprobate de guvern

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 17:10
Ce bugete vor avea în 2022 programele Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice. Suplimentările de fonduri aprobate de guvern
Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 30 martie, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru Mediu şi al AFM.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), programele AFM vor avea anul acesta un buget de aproximativ 2,7 miliarde de lei, sumă care va fi utilizată atât pentru onorarea angajamentelor rezultate din sesiuni anterioare, cât şi pentru continuarea programelor deja consacrate şi pentru finanţarea unor programe noi.

”Administraţia Fondului pentru Mediu, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, este într-un proces continuu de adaptare la cerinţele impuse de realitatea socio-economică existentă la nivel naţional şi de eficientizare a programelor pe care le are în portofoliu”, se menţionează în comunicat.

Bugetul total al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional - Rabla Clasic 2020 - 2024 - va fi suplimentat cu 560 milioane lei pentru înscrierile persoanelor fizice şi juridice.

Astfel, prima de casare este de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei în cazul predării a 2 autovehicule uzate, la care se pot adăuga următoarele ecobonusuri: 1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP, şi 1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC.

Potrivit Ministerului Mediului, se mai pot adăuga ecobonusuri: 3.000 de...

A fost anunțată data primei sesiuni a programului "Rabla pentru electrocasnice". Ce aparate vor putea fi cumpărate în fiecare dintre etape

Luni, 09 Mai 2022, ora 14:27
A fost anunțată data primei sesiuni a programului "Rabla pentru electrocasnice". Ce aparate vor putea fi cumpărate în fiecare dintre etape
Prima sesiune a ediţiei din acest an a programului "Rabla pentru electrocasnice" va incepe pe data de 17 iunie, iar bugetul total pentru 2022 este de 100 de milioane de lei, mai mare cu 25 de milioane de lei faţă de anul anterior, a declarat luni, 9 mai, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, într-o conferinţa de presă.

"Săptămâna trecută a apărut ghidul solicitantului pentru programul 'Rabla pentru electrocasnice' de anul acesta. În mare măsură programul rămâne pe acea structură pe care s-a desfăşurat din punct de vedere organizare în anul 2021. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de echipamente electrocasnice - maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, într-o primă etapă.


În etapa a doua o să avem laptopuri şi tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoare în a treia etapă. Vom avea două sesiuni de depunere de solicitări care vor fi precedate de câte o săptămână de înscriere în program pentru cetăţenii care nu au participat în programul de anul trecut.

Cei care şi-au creat cont de utilizator nu trebuie să se mai înscrie încă o dată. Pot folosi aceleaşi conturi pentru a solicita voucherele pentru acest tipuri de echipamente electrocasnice. Anul acesta vom avea un buget majorat cu 25 de milioane de lei. În total, bugetul pentru anul 2022 este de 100 de milioane de lei. Anul acesta, prima sesiune începe pe 17...

S-a dat startul programelor Rabla 2022 pentru persoanele juridice. Când pot aplica și persoanele fizice

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 16:27
S-a dat startul programelor Rabla 2022 pentru persoanele juridice. Când pot aplica și persoanele fizice
Persoanele juridice pot aplica, începând de vineri, 4 februarie, în programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus", în timp ce persoanele fizice pot aplica de marţi, 8 februarie, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Începând de astăzi, 04.02.2022, persoanele juridice care doresc participarea în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Rabla Clasic) şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus) vor putea accesa aplicaţia informatică pusă la dispoziţie de AFM, doar pentru crearea conturilor de utilizatori.

Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programelor Eficienţă energetică în clădirile publice, Iluminat Public şi Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi rămân valabile şi pot fi utilizate pentru accesarea aplicaţiei informatice în vederea participării în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Persoanele fizice se pot adresa de marţi, 08.02.2022, producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar din aceeaşi dată, persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe", precizează instituţia....

Banii din prima etapă a programului ”Rabla” pentru persoanele fizice s-au epuizat. Când se pot face următoarele înscrieri

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 17:59
Banii din prima etapă a programului ”Rabla” pentru persoanele fizice s-au epuizat. Când se pot face următoarele înscrieri
Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Fülöp Lóránd, a anunțat vineri, 18 februarie, că a fost epuizat bugetul primei etape a Programului Rabla Clasic și Rabla Plus pentru persoanele fizice.


”În cazul persoanelor juridice au fost rezervate integral sumele pentru Rabla Plus. Pentru Rabla Clasic au rămas mai puțin de 4 milioane de lei”, a anunțat președintele AFM, pe Facebook.Anul acesta, cele două programe se desfășoară etapizat.
A doua etapă va începe la 4 martie pentru persoanele juridice și la 6 mai pentru persoanele fizice.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate solicitanților sunt disponibile pe site-ul AFM.
De asemenea, pe site-ul instituției (la secțiunile programelor) sunt disponibile și listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM.

Prima de casare pentru programul Rabla Clasic este de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate, la care se pot adăuga mai multe ecobonusuri.
Informații despre modificările care au fost făcute în 2022 la cele două programe sunt disponibile AICI.

A fost anunțată lansarea Programului "Rabla 2". Câți bani vor primi proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 17:57
A fost anunțată lansarea Programului "Rabla 2". Câți bani vor primi proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani
Programul "Rabla 2" va intra în vigoare de pe 1 iulie, a anunţat, luni, 11 aprilie, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc.

"Am discutat cu ministrul Mediului ca de la 1 iulie să intre în vigoare programul 'Rabla 2' (...). Suceava are deja un proiect pilot, Sfântu Gheorghe, de asemenea, îl derulează. În ce constă? Maşinile mai vechi de 15 ani să poată fi predate administraţiilor locale (...), vor primi pentru acea maşină mai veche de 15 ani 3.000 de lei.

1.500 de lei pune primăria, 1.500 de lei pune Agenţia Fondului de Mediu, prin Ministerul Mediului. Prin acest program mai luăm o grămadă de rable de pe domeniul public al oraşelor noastre şi facem loc maşinilor noi, nepoluante, verzi", a spus Emil Boc după Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România.

În altă ordine de idei, el a informat că participanţii la reuniune au discutat despre creşterea preţului la materiale în contractele pe care autorităţile publice le au în derulare, din cauza războiului din Ucraina.

"Au crescut preţurile la materiale - uneori cu 10%, alteori cu 40%, cu 20% - şi nu numai la materiale, ci şi la activităţile conexe - transport şi aşa mai departe, iar această povară pune în pericol derularea proiectelor de investiţii din România.


Am primit asigurare de la ministrul Dezvoltării că această ordonanţă este în pregătire şi va intra în circuitul de aprobare foarte repede, astfel încât să nu...

Top 5 mașini noi sub 10.000 de euro prin programul Rabla 2022. Cât costă şi care sunt echipamentele incluse VIDEO

Duminica, 13 Martie 2022, ora 13:42
Top 5 mașini noi sub 10.000 de euro prin programul Rabla 2022. Cât costă şi care sunt echipamentele incluse VIDEO
Programul Rabla 2022 a început în primele zile ale lunii februarie şi dacă ai aplicat poți să îți achiziționezi mașini noi cu reduceri de preț.

Specialiştii auto de la cautimasina.ro au verificat ofertele dealerilor din această perioadă și au realizat o listă cu cele mai ieftine mașini noi pe care le poți cumpăra.

"Cu un buget de maximum 10.000 de euro te poți îndrepta către modele care deși nu sunt foarte pretențioase din punct de vedere dotări sunt extrem de avantajoase din punct de vedere al raportului calitate-preț".


Logan Essential TCE 90 - 8.690 euroEchipamente incluse:

aer condiționat cu reglare manuală;proiectoare de ceață;cruise control;computer de bord;iluminare portbagaj;media control.

Suzuki Ignis Hybrid 12V - 8.725 euroEchipamente incluse:

jante otel 15 + capace roti & Anvelope 175/65R15;kit de reparatie roata (compresor + spuma);faruri cu tehnologie LED;reglare automată faruri și aprinderea automată a farurilor (senzor de lumina);sistem de asistare la pornirea din rampă(HILL HOLD CONTROL);functie de asistare la franare;comenzi audio si Bluetooth® pe volan;aer condiționat cu reglare manuala;radio CD cu MP3 + Bluetooth® + Port USB Sistem de oprire automata a motorului (Auto Start & Stop);priza 12V in consola centrala.

Renault Clio Life SCE 65 – 9.000 euroEchipamente incluse:

aer condiționat;apel de urgență 112 (emergency call);asistență la menținerea benzii de...

Buget record pentru programul ”Rabla” în 2022. Modificările anunțate de ministrul Mediului

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 16:46
Buget record pentru programul ”Rabla” în 2022. Modificările anunțate de ministrul Mediului
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat joi, 13 ianuarie, că programele ”Rabla” și ”Rabla Plus”, care vor începe în februarie, vor avea anul acesta cel mai mare buget de la lansare, respectiv peste 1,2 miliarde de lei.

Ministrul a precizat că până la finalul lunii ianuarie va fi terminată analiza pe dosarele depuse anul trecut în vederea accesării de vouchere prin cele două programe.
”Per total, au fost aprobate la finanţare în jur de 80.000 de autoturisme care au fost cumpărate deja sau vor fi cumpărate prin Rabla Clasic şi Rabla Plus. Este o creştere semnificativă faţă de anii anteriori, pentru că am suplimentat de două ori bugetul celor două programe, am ajuns la un buget de peste un miliard de lei pe anul 2021 şi contribuţia programului pentru întinerirea parcului auto a devenit şi mai importantă şi mai mare prin acest buget. În 2022 vom lansa acest program la începutul lunii februarie. Este, după mulţi ani, primul an când programul se lansează la începutul anului. (...) de asemenea, este prima dată când planificăm implementarea celor două programe pe trei ani”, a anunţat, joi, Tánczos Barna, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Mediului a menţionat că astfel este asigurată predictibilitate şi implementarea unor politici publice astfel încât rezultatul scontat - cel al scoaterii din circulaţie a cel puţin 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, până în 2026 - să fie atins.

”Vom...
  1. Unde ascundea o funcționară banii din șpagă. Surpriză de proporții în timpul unor percheziții la birourile DGASPC Tulcea.
  2. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  3. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  4. Cine compune "pătura sulfuroasă" a României care o atacă pe Simona Halep: "Știe tot despre tot, de la cipuri la viruși și planete plate"
  5. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  6. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  7. Adevăratul motiv pentru care guvernul dă 700 de lei pensionarilor. Specialist: ”Cu jumătate din sumă ar fi putut să-i scoată pe toți din sărăcie”
  8. A exagerat Bianca Drăgușanu cu operațiile? "Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat..."
  9. Mafia taximetriștilor s-a întors la Aeroportul Otopeni. Cine este Mecanicul, co­or­donatorul ”reţelei de băieţi un­suroşi ce ştie bine tabla împărţirii cu au­torităţile”
  10. Putin recurge la Planul C pentru câștigarea războiului din Ucraina: Lovitură grea pentru întreaga lume