Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.332 secunde)

Articole despre "rafila"

Afacerea ”imorală” cu vaccinuri anti-COVID. Rafila: ”Dăm sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le vom mai folosi”

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 10:11
Afacerea ”imorală” cu vaccinuri anti-COVID. Rafila: ”Dăm sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le vom mai folosi”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat miercuri necesitatea reducerii cantităţii de vaccin anti-COVID contractate, pentru a nu se pierde milioane de euro.

"Noi trebuie să decidem la nivelul Guvernului şi împreună cu Comisia Europeană şi cu furnizorii de vaccin cu care avem contract o formulă care să permită, pe de o parte, să sosească aceste vaccinuri adaptate tulpinilor circulante şi toţi cei care doresc să se poată vaccina, pentru că aceasta este, de fapt, problema şi, pe de altă parte, să găsim soluţia să reducem drastic cantităţile de vaccin pe care le-am contractat, pentru că să dăm sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le vom mai folosi mi se pare imoral, în primul rând. Lucrul acesta este inacceptabil într-o perioadă de criză economică majoră (...). Dacă ajungem să distrugem multe milioane de doze de vaccin pe care nu le utilizăm, pe care le plătim consistent, încrederea oamenilor în vaccinare poate să fie afectată foarte serios", a atras atenţia Rafila la Europa FM, potrivit Agerpres.

"Cantitatea contractată este aşa de mare, încât nu avem ce să facem cu ea”

Potrivit ministrului, noile vaccinuri ar trebui să vină în locul celor contractate.

"Cantitatea contractată este aşa de mare, încât nu avem ce să facem cu ea. Vă dau două exemple, vaccinul de la Pfizer ar trebui să vină în acest an, deci, fără contractul de anul viitor, într-o cantitate de peste 11...

De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 20:45
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an.

Ministrul a precizat că autoritățile responsabile ”încearcă să vadă dacă pot face acest lucru”.

”Nu se poate face dintr-o dată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor sau a acelora care fac acest lucru. Am avut discuții cu universitățile de medicină și farmacie încât în curriculă să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii. Până la urmă este o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să îi parcurgă ca să poată fi vaccinată.
Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot la vaccinul antigripal și atunci lucrurile acestea – un exemplu de bună practică – se pot dezvolta și în România”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă ar putea începe vaccinarea în farmacii chiar din acest sezon, ministrul Sănătății a spus: ”Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru. Trebuie să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacie și pregătire”.

Actul normativ care prevede vaccinarea în farmacii se află pe masa guvernului și ar fi trebuit să fie gata din 2020, amintește Gândul.

Persoanele care beneficiază gratuit de vaccinul antigripal:

Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 64 ani în...

Câți români au cerut pastilele de iodură de potasiu, necesare într-un eventual atac nuclear. Campania lui Rafila pare să nu aibă succesul dorit

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 10:53
Câți români au cerut pastilele de iodură de potasiu, necesare într-un eventual atac nuclear. Campania lui Rafila pare să nu aibă succesul dorit
Ministrul Sănătății a cumpărat 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu care sunt necesare persoanelor până în 40 de ani, însă a distribuit doar o mică parte din această cantitate.

Datele oficiale arată că doar 383.889 de pastile de iodură de potasiu au fost distribuite românilor până la 31 august, potrivit Hotnews.ro. Ministrul a declarat acum câteva zile că așteaptă cu încredere datele din luna septembrie.

Doar o mică parte din populația eligibilă a primit pastilele de iod

Astfel, până la data de 31 august doar un număr de 218.781 persoane au solicitat și au ridicat de la farmaciile desemnate comprimatele de iodură de potasiu, în baza prescripției medicale eliberate de medicul de familie. Însă, conform Ministerului Sănătății, 7 milioane de persoane ar fi eligibile pentru a-și administra aceste comprimate în caz de atac sau accident nuclear.

Și tot până la această dată au fost ridicate de către populație, din farmaciile desemnate, un număr de 383.889 comprimate iodură de potasiu, în baza prescripției emise de medicul familie. Numărul total de comprimate iodură de potasiu 65 mg distribuite de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București către farmaciile comunitare este de 7.000.000 comprimate.

Cele 30 de milioane de pastile de iod cumpărate de autorități au costat 6 milioane de euro. DSP-urile au distribuit către farmacii 7 milioane de comprimate....

Alexandru Rafila, despre viitoarele valuri COVID: „Numărul de cazuri nu mai e aşa de important, am renunțat și la codurile roșu, galben sau verde”

Vineri, 05 August 2022, ora 22:49
Alexandru Rafila, despre viitoarele valuri COVID: „Numărul de cazuri nu mai e aşa de important, am renunțat și la codurile roșu, galben sau verde”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că actualul val de COVID-19 este pe un trend descrescător şi că, faţă de săptămâna trecută, sunt cu circa 3.000 de îmbolnăviri mai puţin în această săptămână. Rafila a precizat că vor mai fi valuri de infectări cu SARS-CoV-2 şi că trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus.

Alexandru Rafila a vorbit, vineri seară, la Digi 24, despre trendul descrescător al actualului val de COVID şi a menţionat că s-a renunţat la codurile roşu, galben şi verde privind rata de infectare cu SARS-CoV-2.

„Începând de luni, în toate celelalte zile, marţi, miercuri, joi şi astăzi, am raportat un număr cu câteva sute mai mic, zilnic, decât ziua similară de săptămâna precedentă. Din punctul meu de vedere, o să avem, în această săptămână, cu circa 3.000 de cazuri mai puţin, decât totalul săptămânii trecute, când am avut cred că în jur de 57-58 de mii, o să fie cu 3.000 mai puţin, sunt estimări. Lucrul ăsta arată că proiecţia făcută de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, că vom ajunge la un maxim zilnic de 10.000 de cazuri, s-a adeverit şi ne găsim într-o situaţie în care nu vom depăşi această cifră. Ăsta e un lucru bun, nu pentru numărul de cazuri care nu e aşa de important, aţi văzut că şi criteriile care erau cu cod roşu, galben sau verde au dispărut, nu le mai utilizăm. E important cum reuşim noi, ca sistem de...

Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”

Vineri, 19 August 2022, ora 17:22
Comenteaza acest articol | 23 comentarii
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este identică cu ce a făcut chiar el cu Banca Mondială în domeniul reformei administraţiei”.

Partidul îl îndeamnă pe fostul ministru al Fondurilor Europene să se ducă „să munceasă ceva pe bune”, deoarece „nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine”.

„Negociatorul în sandale Ghinea a cedat nervos în faţa evidenţei! Şi înjură! Atât poate un userist! O avalanşă de sudalme, nu de argumente, prin care negociatorul în sandale Ghinea îşi exprimă frustrarea că PSD chiar face PNRR! Mai ieftin, mai bine şi fără firmele de casă ale acestor impostori care au trăit toată viaţa lor din consultanţă pe nimic! Ghinea, Voiculescu şi USR plâng acum de grija consultanţei pusă chiar de ei în PNRR, dar încă nu au dat explicaţii românilor pentru vaccinurile inutile de 1 miliard de euro!”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a PSD.Sursa citată mai spune că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este identică cu ce a făcut chiar el cu Banca Mondială în domeniul reformei administraţiei”.

„Care e baiul, atunci, negociatorule în sandale?! Că ministrul Rafila nu a vrut să dea 50 de milioane de euro...

Cristian Ghinea, cuvinte grele la adresa lui Alexandru Rafila: „Pentru onoarea mea, o să mor cu tine de gât!”

Joi, 18 August 2022, ora 12:39
Comenteaza acest articol | 29 comentarii
Cristian Ghinea, cuvinte grele la adresa lui Alexandru Rafila: „Pentru onoarea mea, o să mor cu tine de gât!”
Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a lansat mai multe acuzații la adresa PSD și a ministrului Sănătății Alexandru Rafila, folosind cuvinte grele în disputa privind alocarea banilor în consultanță.

Ghinea spune despre liderii PSD că „au mințit ca porcii” și că „trebuie să fii prost” pentru a spune că lucrează pentru banii oferiți de „șefii actuali ai PNRR”.

„Când ești ipocrit și îți explodează ciunga în freză. PSD au mințit ca porcii despre consultanță și PNRR. M-au acuzat și terfelit gratuit - trebuie să fii prost sau foarte pesedist la neuron să îți imaginezi că eu aș putea lucra pe bani pentru șefii actuali ai PNRR. Dimpotrivă, sunt coșmarul lor, pentru că nu pot fura și le taxez prostiile public”, afirmă Ghinea.

Acesta îl acuză apoi pe ministrul Sănătății că ar fi ajuns milionar în euro după ce ar fi muncit doar la stat.

„Rafila e tipul ăla care e milionar în euro după ce a muncit doar la stat. Cum a făcut asta? Prin învârteli de constracte de consultanță de la minister - se ocupă ANI de asta. Deci să întorci niște bani din PNRR la serviciul lăsat ca să vii ministru - cum sună asta? Ce răspunde Rafila cu tupeu? Ah, păi nu am dat acolo toți banii de consultanță”, mai notează fostul ministru.

La finalul postării, Ghinea lansează un mesaj grosolan adresat lui Rafila.

„Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o sa...

Cum răspunde Alexandru Rafila, după ce USR l-a acuzat de un posibil „blat” prin care a dat OMS peste 20 de milioane de euro

Miercuri, 17 August 2022, ora 15:22
Cum răspunde Alexandru Rafila, după ce USR l-a acuzat de un posibil „blat” prin care a dat OMS peste 20 de milioane de euro
USR îl acuză, miercuri, 17 august, pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021.


”Luni la rând, reprezentanţii PSD au reclamat, cu maximă vehemenţă, costurile de consultanţă din PNRR, deşi era evident că statul român nu are experţi în construirea de spitale mari şi în digitalizarea Sănătăţii. Ajuns la putere, ipocrit ca întotdeauna, PSD nu a folosit experţii pe care îi tot invoca prin studiourile tv. În schimb, ministrul Alexandru Rafila a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021”, spune USR în comunicat.

„În luna mai, pe şest, ca hoţul, cel care se visează preşedintele României, fost şef la OMS, a înaintat un memorandum către Guvernul României prin care a cerut ca OMS să facă consultanţă, inclusiv pentru partea de digitalizare din atât de hulitul de către PSD program pe Sănătate numit PNRR. Memorandumul cu OMS a fost semnat, în mare secret, de Guvernul României în luna iunie! Unde este problema? Suma uriaşă: 21 de milioane de euro. Bani direcţionaţi discreţionar, pentru asistenţă tehnică (consultanţă), către organizaţia unde Alexandru Rafila a avut rol...

Alexandru Rafila: "E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an'

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 15:03
Alexandru Rafila: "E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an\'
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că pentru prevenirea COVID-19 în şcoli, va fi menţinut planul de până acum, în care contează nu numărul de infectări, ci capacitatea sistemului medical de a primi persoanele infectate. Rafila a precizat însă că se aşteaptă ca anul acesta să avem un sezon gripal ”mai serios”.

Întrebat vineri, 9 septembrie, într-o conferinţă de presă la Timişoara, ce măsuri vor fi luate în contextul COVID-19, în şcoli, Alexandru Rafila a precizat că rămân valabile recomandările de la începutul anului, dar că se aşteaptă la un sezon gripal mai serios.

”La începutul acestui an am elaborat un set de recomandări pe care le-am transmis Ministerului Educaţiei, a fost distribuit Inspectoratelor Şcolare, directorilor de unităţi de învăţământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână. Aceste măsuri sunt universale, previn şi infecţia cu coronavirus, previn şi gripa, pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2-3 ani, şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să menţină şcolile deschise”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, în ciuda pandemiei, şcolile nu au fost închise în valurile 5 şi 6.

”Remarcaţi faptul că în anul 2022, practic, în ciuda vremurilor pandemice, valul 5 şi 6, şcolile nu au fost închise pentru că abordarea nu a fost legată de...

Rafila, avere fabuloasă: Venituri din cinci surse, hectare de teren și investiții de aproape 1 milion de lei

Sambata, 30 Iulie 2022, ora 03:05
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Rafila, avere fabuloasă: Venituri din cinci surse, hectare de teren și investiții de aproape 1 milion de lei
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila este unul dintre cei mai înstăriți demnitari din guvernul Ciucă având cinci surse de venit atât din activitatea politică cât și din cea medicală.

Alexandru Rafila deține patru terenuri, dintre care unul agricol de 2.3 hectare în comuna Crevedia, județul Dâmbovița și unul primit moștenire în comuna Corbeanca, județul Ilfov. Ministrul mai deține două apartamente, unul în București și unul în Voluntari, o casă de în Râșnov și conduce un Volkswagen fabricat în 2018.

Jumătate de milion de euro dintr-o singură tranzacție
Social-democratul a făcut două tranzacții marcante în 2021, după ce a vândut un apartament cu 67.500 de euro, iar mai poi un teren intravilan pentru suma de 510.000 de euro.

În ce privesc economiile, Alexandru Rafila deține mai multe conturi bancare în lei, euro și dolari, care însumează aproximativ 3.4 milioane de lei (n.red.: 690.000 de euro), la care se mai adaugă acțiuni la societăți precum Transgaz, Banca Transilvania sau Teraplast, evaluate la un total de 950.000 de lei. Totodată, Rafila a împrumutat două persoane fizice cu sumele de 10.000 de lei, respectiv 4.000 de euro, dar a împrumutat și un membru al familiei cu 235.000 de euro.

La categoria venituri, Rafila primește bani din nu mai puțin de cinci surse. În primul rând, acesta a primit în 2021 un total de 141.000 de lei din indemnizația ca parlamentar, iar apoi 14.600 de lei din salariul...

Alexandru Rafila, despre obligativitatea controlului medical de rutină. „Mie nu îmi place chestiunea asta cu sancţiunile”

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 08:35
Alexandru Rafila, despre obligativitatea controlului medical de rutină. „Mie nu îmi place chestiunea asta cu sancţiunile”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit înntr-un interviu pentru news.ro despre controlul medical de rutină.

Rafila spune că un subiect nou pe agenda discuţiilor este accentul pe prevenţie, pe comportamentele sănătoase care reduc adresabilitatea către spitale şi duc automat la descoperirea din vreme a diferitelor afecţiuni ce pot apărea.

Întrebat ce opinie are despre posibilitatea ca pacienţii să fie sancţionaţi dacă nu îşi fac controalele de prevenţie, aşa cum a anunţat şeful CNAS în luna mai a acestui an că s-ar putea întâmpla din 2023, odată cu noul contract-cadru, atunci când pachetele de prevenţie vor deveni obligatorii, Alexandru Rafila a spus că nu îi plac sancţiunile şi că acestea nu pot fi aplicate în contextul în care sistemul de sănătate românesc nu este pus la punct şi nu există încă acces pe deplin la servicii preventive.

„Controlul medical periodic este diferit în funcţie de vârstă, adică o persoană tânără poate să meargă o dată la 3 ani, o persoană în vârstă probabil că trebuie să meargă o dată la 6 luni. Înainte să ne gândim la orice fel de sancţiuni, mie nu îmi place chestiunea asta cu sancţiunile, fără măsuri anterioare care să permită în primul rând accesul la aceste servicii, pentru că, dacă noi instituim sancţiuni şi nu există accesul la aceste servicii preventive, iar asistenţa medicală primară trebuie să se adapteze la acest efort naţional,...

Anunțul ministrului Sănătății privind învățământul online. Rafila: "Avem o incidenţă scăzută a infecţiei cu Covid"

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 13:41
Anunțul ministrului Sănătății privind învățământul online. Rafila: "Avem o incidenţă scăzută a infecţiei cu Covid"
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că nu crede că este în momentul de faţă un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învăţământului online.

”Pentru învăţământul online, solicitarea trebuie făcută la Ministerul Educaţiei, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de faţă un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învăţământului online. În momentul de faţă, avem o incidenţă scăzută a infecţiei cu noul coronavirus”, a spus ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a mai spus că formele clinice ale acestei infecţii nu pun probleme deosebite în ceea ce priveşte asistenţa medicală, care de cele mai multe ori este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

”Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învăţământul la distanţă, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, a mai arătat el.

Rafila a precizat, despre cazurile de îmbolnăviri de la începutul anului şcolar, că a auzit diverse speculaţii referitoare la un nou val de viroze.

”Este o situaţie obişnuită, după începerea şcolii. Nu uitaţi că şcoala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus şi la creşterea incidenţei virozelor respiratorii, fără să existe...

Un medic de familie îl acuză pe Rafila că a cauzat o isterie națională a pastilelor cu iod: ”Ne sună tuturor încontinuu telefoanele”

Luni, 08 August 2022, ora 16:59
Un medic de familie îl acuză pe Rafila că a cauzat o isterie națională a pastilelor cu iod: ”Ne sună tuturor încontinuu telefoanele”
Un medic de familie i se adresează pe Facebook ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, reproşându-i că, în urma indicaţiilor sale, pe care le consideră ”total iresponsabile”, sună în continuu telefoanele, pacienţii solicitând urgent reţetele pentru iodura de potasiu.

”Domnule ministru Alexandru Rafila, veniţi dumneavoastră la cabinet acum sa îmi consultaţi pacienţii programaţi? În urma indicaţiilor total iresponsabile pe care le-aţi dat românilor astăzi, "să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia", ne sună tuturor în continuu telefoanele să le dăm urgent reţetele pentru iodura de potasiu. Şi vor să o şi înghită, pentru că au înţeles de la dvs. că aşa trebuie, dacă e urgent”, a scris pe Facebook medicul Raluca Zoiţanu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat luni că sistemul de distribuire către populaţie a comprimatelor cu iodură de potasiu produse în contextul războiului din Ucraina este "perfect funcţional". Alexandru Rafila a făcut apel la populaţia eligibilă să ia de la medicii de familie reţetele în baza cărora medicamentul se eliberează gratuit în farmacii.

"Distribuţia pastilelor de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii...

Rafila, atac subtil la Raed Arafat: „Mi se pare foarte ciudat să vină acum să spună că sunt probleme extrem de mari”

Joi, 04 August 2022, ora 16:25
Rafila, atac subtil la Raed Arafat: „Mi se pare foarte ciudat să vină acum să spună că sunt probleme extrem de mari”
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a lansat joi, 4 august, un atac fără să-l numească la adresa șefului DSU Raed Arafat.

Rafila a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce va face Ministerul Sănătăţii în condiţiile în care angajaţi din serviciile de ambulanţă şi din unităţile de primire urgenţe se plâng că nu mai sunt medici şi se confruntă cu o gravă lipsă de personal.

"Este adevărat, am văzut şi eu, tot aşa, un monolog al unui coleg de la un alt minister referitor la această problemă. Eu sunt foarte preocupat şi vreau să vă spun că unul dintre motivele pentru care noi simţim responsabilitatea partajării clare a modului de intervenţie, inclusiv în pregătirea profesională, în sensul în care Ministerul Sănătăţii, că dumneavoatră mă întrebaţi pe mine pentru că sunt la Ministerul Sănătăţii, şi mi se pare firesc ca Ministerul Sănătăţii să răspundă de această parte legată de pregătirea profesională”, a afirmat Rafila.

El a precizat că i se pare "ciudat" ca cineva care a coordonat în ultimii opt ani pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă să vină şi să se plângă tocmai de acest aspect.

"În ultimii opt ani, din păcate, pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă a fost în altă parte. Mie mi se pare foarte ciudat încât cineva care a coordonat timp de opt ani de zile pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă...

Recomandările lui Alexandru Rafila pentru perioada caniculară. Informații utile despre consumul de lichide și alimente

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 20:08
Recomandările lui Alexandru Rafila pentru perioada caniculară. Informații utile despre consumul de lichide și alimente
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut vineri 22 iulie, unele recomandări pentru perioada caniculară, în contextul în care ANM a anunţat că valul de căldură se va intensifica în zilele următoare.

Ministrul a subliniat că este important ca persoanele să nu se expună soarelui prea mult timp şi să caute locurile răcoroase, dar şi să consume lichide, nu îndulcite, în cantitaţi şi în intervale mici.

”Sunt recomandări specifice, atât pentru populaţia generală, cât şi pentru persoanele vârstnice, recomandări pentru angajatori sau pentru cei care desfăşoară activităţi fizice intense. Sigur, sunt lucruri comune care se referă la recomandarea de a evita pe cât se poate expunerea directă la căldură în intervalul 11.00 - 17.00. Persoanele care sunt expuse la căldură e recomandat să găsească o soluţie să stea în incinte mai reci, circa 5 grade faţă de temperatura mediului ambiant, asta era recomandarea”, a declarat Rafila la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ani la rând în sudul ţării au fost temperaturi de peste 35 grade pe timpul verii, iar aceste recomandări sunt valabile la astfel de temperaturi ridicate.

”Dacă nu aveți aer condiţionat, este recomandat să mergeţi în locuri publice care beneficiază de climatizare şi care pot să reprezinte pentru persoanele care suportă mai greu căldura o soluţie. Sunt oameni care nu au la domiciliu aparate de climatizare a aerului, acum...

Previziunile lui Rafila privind un nou val COVID: „Estimăm o creștere până la mijlocul lunii august”

Marti, 19 Iulie 2022, ora 18:15
Previziunile lui Rafila privind un nou val COVID: „Estimăm o creștere până la mijlocul lunii august”
Numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 va creşte până la mijlocul lunii august, potrivit ministrului Sănătății Alexandru Rafila, care a subliniat că, în această perioadă, sistemul sanitar trebuie să fie pregătit pentru un val şase al pandemiei de COVID-19.

"Putem vorbi de valul şase, dar, deocamdată, suntem în cursul verii, până la toamnă mai avem vreo două luni. (...) Deci, e clar că în această perioadă trebuie să fim pregătiţi să putem să răspundem provocărilor acestui val șase, generat de tulpini mai transmisibile. Din fericire, nu sunt mai patogene, în sensul că formele de boală pe care le produc sunt, în general, uşoare. Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămână, estimăm că va exista în continuare o creştere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona sa ambulatorie, să preia pacienţii cu forme uşoare sau medii care au nevoie de evaluare şi de tratament", a afirmat Rafila, în cadrul dezbaterii "Pandemia COVID-19, 2022: 'Nimic nu va mai fi la fel' vs. 'Luaţi din nou prin surprindere' ", organizată de DC News Media Group.

Ministrul a adăugat că va fi aplicat scenariul din valul anterior. "Aplicăm acelaşi scenariu din valul anterior, care a permis menţinerea spitalelor funcţionale, nu a supraaglomerat spitalele nici din punctul de vedere al pacienţilor COVID şi, pe de altă parte,...
  1. Cine a cumpărat celebra cabană Caraiman. "Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business"
  2. Englezul care a vrut să vadă cel mai rău famat loc din București. „Nu contează dacă ești liniștit. O să bage cuțitul în tine” VIDEO
  3. "Alexandru Arșinel, un simbol al parvenitismului, al zgârceniei, al imposturii și al corupției"
  4. Un bărbat din Alba a ajuns în instanță din cauza vinului adunat pentru nunta fiului său. Ce au decis magistrații
  5. Românii care au gătit mici și mămăligă pentru patronii unui restaurant din Grecia: ”Lipsesc slănina prăjită și brânza de burduf”
  6. Gigi Becali a ales deja viitorul antrenor de la FCSB! Cine vine după Nicolae Dică
  7. Ce faci dacă ai băgat bani în criptomonede care s-au ”prăbușit”. Analist: ”Este o greșeală să te căsătorești cu portofoliul tău”
  8. Căsuță de vacanță, oferită în schimbul unei mașini electrice: „Să mor de foame și n-aș vinde-o”
  9. Bancul zilei: Bulă merge la cinema
  10. Vremea se schimbă radical. Unde se anunță frig pătrunzător, lapoviță și ninsoare