Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.128 secunde)

Articole despre "razboi ucraina"

Prima navă umanitară a ONU încărcată cu grâu, pregătită să părăsească Ucraina

Duminica, 14 August 2022, ora 18:15
Prima navă umanitară a ONU încărcată cu grâu, pregătită să părăsească Ucraina
Prima navă umanitară închiriată de Naţiunile Unite pentru a transporta cereale din Ucraina a fost încărcată duminică, 14 august, cu 23.000 de tone de grâu şi este pregătită să plece pe mare, a anunţat Ministrul ucrainean al Infrastructurii.

Prezent în portul Pivdenni, în oraşul Iujnîi, pentru a asista la încărcarea navei MV Brave Commander, ministrul Oleksandre Kubrakov a indicat că ”nava se va îndrepta spre Africa, Etiopia fiind ultima ţară în care încărcătura a 23.000 de tone de grâu vor fi livrate".

”Sper că mai multe nave închiriate pentru Programul Alimentar Mondial (PAM) vor veni în porturile noastre. Sper că vor mai fi încă 2-3 nave în curând”, a continuat el.

Oficialul ucrainean a scris pe Twitter, ulterior, că încărcătura este completă şi barca era gata de plecare, fără a oferi o dată precisă.

Nava Brave Commander a acostat, vineri, în portul Pivdenni, lângă Odesa. Potrivit Ministerului ucrainean al Infrastructurii, acesta va pleca spre Djibouti, de unde cerealele vor fi transferate în Etiopia.

Acesta este primul transport de ajutor alimentar care părăseşte Ucraina de la semnarea, în iulie, acordurilor între Kiev şi Moscova, prin medierea Turciei şi sub egida ONU, privind exporturile de cereale ucrainene, blocate din cauza războiului dintre cele două ţări.

”Evident că ne aşteptăm ca mai multe nave să părăsească porturile ucrainene pentru a ajuta oamenii din întreaga...

Jurnalul parașutistului rus care acuză regimul Putin că ucide copii în Ucraina. „Nu aveam niciun drept să atacăm o altă țară”

Sambata, 13 August 2022, ora 22:05
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Jurnalul parașutistului rus care acuză regimul Putin că ucide copii în Ucraina. „Nu aveam niciun drept să atacăm o altă țară”
Un parașutist rus care a participat la războiul din Ucraina în primele zile după ce această țară a fost invadată de Rusia și-a scris gândurile într-un jurnal.

Jurnaliștii de la site-ul Meduza au publicat pasaje din aceste scrieri.

Pavel Filatiev, parașutistul în vârstă de 33 de ani a stat două luni pe front, după care a părăsit armata din motive de sănătate/ Acum se opune războiului și a scris o carte numită „ZOV”, potrivit tvrmoldova.md, care citează Meduza.

Site-ul Meduza a publicat o serie de extrase din cartea publicată de un parașutist rus care a participat la război în primele zile ale invadării Ucrainei.

Parașutistul descrie starea armatei ruse înainte de război și ce s-a întâmplat în primele zile ale invaziei.

„(În august anul trecut) am decis să mă întorc în armată. Primesc ordin să vin la unitate (în Crimeea). După 10 zile, mi se dă uniformă, însă doar de vară, nu există bocanci de mărimea potrivită, motiv pentru care mă duc să-mi cumpăr eu.

La mijlocul lunii octombrie, încep să scoată uniforme de demi-sezon și iarnă, dar numai purtate și fără mărimi. Refuz să primesc uniforme purtate care nu se potrivesc, iar din acest motiv începe o agravare a relațiilor cu superiorii. După ce m-am certat compania, mă duc să-mi cumpăr o haină.

Ajungem la locul de [instrucție] sărituri [cu parașuta]. Noaptea erau temperaturi cu minus, mergeam cu camioane KamAZ deschise....

Marele punct de cotitură al lui Putin din război. Ucraina într-un moment critic

Joi, 07 Iulie 2022, ora 23:16
Marele punct de cotitură al lui Putin din război. Ucraina într-un moment critic
Războiul declanșat de Vladimir Putin în 24 februarie 2022, care a depășit borna de 130 de zile, a ajuns într-un punct mare de cotitură, după ce forțele ruse au ocupat o regiune cheie din estul Ucrainei. Moscova a ajuns la ocuparea a 20% din teritoriul țării vecine și poate căpăta multă încredere în avansarea spre alte orașe, pe când trupele Kievului sunt într-un moment critic, deoarece mai au foarte puține muniții, în timp ce încearcă să treacă la sistemele de armament occidentale.

O schimbare de strategie a Rusiei a dat armatei lui Putin o victorie importantă, cucerirea orașului Lysychansk, una dintre ultimele fortărețe din regiunea Lugansk, care ar putea fi semnalul unei noi etape îngrijorătoare, în războiul devastator din Ucraina, potrivit The Daily Beast.

Analiștii internaționali remarcă faptul că succesul Rusiei nu a fost un accident. În timp ce forțele ruse au fost blocate de pașii greșiți anteriori în război luni de zile, acum ele devin din ce în ce mai bune pentru a-și executa planurile.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Putin a realizat o coordonare mai eficientă între cele două grupuri majore de armată, spre deosebire de fazele anterioare ale războiului din Ucraina. Astfel, cele două corpuri de trupe ale Moscovei, gruparea centrală comandată de generalul-colonel Alexandr Lapin și gruparea de sud, condusă de generalul Serghei Surovikin, au conlucrat mult...

Război Ucraina-Rusia: Joe Biden a dat 5 obiective majore diplomaților, pentru a-l opri pe Putin

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 21:30
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Război Ucraina-Rusia: Joe Biden a dat 5 obiective majore diplomaților, pentru a-l opri pe Putin
Războiul Ucraina-Rusia a depășit borna de 100 de zile, iar deznodământul său rămâne unul imprevizibil. Într-un interviu acordat Fox News, ambasadorul Statelor Unite la Kiev, Bridget Brink a dezvăluit obiectivele trasate de președintele american Joe Biden, diplomaților, care pun pe primul plan oprirea agresiunii declanșate de Putin.


Diplomatul a spus că ”suntem aici pentru a opri acest conflict să devină mai mare” și pentru a preveni și alte agresiuni ale Rusiei, în Europa, potrivit Fox News.

Bridget Brink, care s-a întors la nou redeschisa ambasadă a Statelor Unite din Kiev, a declarat că ea crede că dacă Rusia va rămâne ”necontrolată”, președintele Vladimir Putin își va pune ochii pe alte ținte europene.

”Ezit să prezic viitorul, dar pot spune că președintele Joe Biden și Secretarul de Stat, Antony Blinken și eu, și toți cei care lucrează la această problemă, suntem absolut hotărâți să rămânem până la capăt, să ajutăm Ucraina să se apere, pentru că noi credem că aceasta nu este doar o problemă morală, ci este o problemă de interes național strategic pentru Europa și pentru Statele Unite”, a spus ambasadorul SUA.

Lumea ar putea intra într-un haos global. De ce prelungește Putin războiul din Ucraina. Analiză Bloomberg

Diplomatul a vorbit despre cele cinci obiective trasate Ambasadei americane din Ucraina de către Biden și Blinken. Acestea includ ajutorul Ucrainei pentru a se...

Război Ucraina, ziua 93. Amenințarea Rusiei cu "răspuns violent" / Situație gravă pe frontul de est / Cât au furat rușii din Ucraina / Propunerea lui Boris Johnson pentru Zelenski LIVE TEXT

Vineri, 27 Mai 2022, ora 08:25
Comenteaza acest articol | 29 comentarii
Război Ucraina, ziua 93. Amenințarea Rusiei cu "răspuns violent" / Situație gravă pe frontul de est / Cât au furat rușii din Ucraina / Propunerea lui Boris Johnson pentru Zelenski LIVE TEXT
Este a 93-a zi a războiului din Ucraina. Trupele ruse au bombardat cartiere rezidențiale din orașul Harkov, iar 9 oameni, printre care un bebeluș de 5 luni și tatăl său, au murit. Zelenski a transmis un mesaj emoționant despre prețul ”pentru libertate” pe care-l are de plătit poporul ucrainean. Armata rusă controlează 95% din teritoriul regiunii Lugansk, una dintre cele două provincii din estul Ucrainei unde se dau bătălii acerbe. SUA ar putea aproba un nou ajutor militar.

UPDATE 22.42 Amenințarea cu "răspuns violent" lansată de vedeta TV a Kremlinului: ”Dacă americanii fac asta, este clar că au depășit linia roșie”.

UPDATE 21.10 "Situația pe frontul din estul Ucrainei este chiar mai gravă decât se spune". Kievul așteaptă arme cu rază mai lungă de acțiune.

UPDATE 16.35 Câte zeci de tone de obiecte furate în Ucraina au trimis rușii acasă. Calculul făcut pe încălțări, conserve sau televizoare

UPDATE 16.05 Când se poate termina războiul din Ucraina. Analiza publicată de serviciile de informații de la Kiev

UPDATE 15.40 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că ”există lucruri de discutat” cu omologul său rus Vladimir Putin.

UPDATE 15.04 Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, i-a propus președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, crearea unui nou sistem de alianțe politice, economice și militare ca alternativă la UE.

UPDATE 13.56 Separatiştii proruşi din Doneţk au...

Război Ucraina, ziua 96. Pregătirea procesului Azovilor / Revoltă în armata rusă / Primul rus judecat de omor și viol în Ucraina / Mișcări de trupe pe Insula Șerpilor LIVE TEXT

Luni, 30 Mai 2022, ora 08:19
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Război Ucraina, ziua 96. Pregătirea procesului Azovilor / Revoltă în armata rusă / Primul rus judecat de omor și viol în Ucraina / Mișcări de trupe pe Insula Șerpilor LIVE TEXT
Este a 96-a zi a războiului din Ucraina. Atacul trupelor ruse în est continuă: două rachete au fost trase în regiunea Odesei, iar artileria s-a auzit toată noaptea de duminică, 29 mai, spre luni, 30 mai, în districtul Krivii Rih din regiunea Dnipropetrovsk, în est. Ministrul rus de Externe susține că Putin nu este bolnav. Germania a decis să deblocheze 100 de miliarde pentru modernizarea armatei.

UPDATE 22.48 Valentin Iumaşev, ginerele fostului lider rus Boris Elţîn, s-a retras din funcţia de consilier onorific al preşedintelui Vladimir Putin, a infortmat Reuters luni, 30 mai. Consilierul a demisionat în aprilie, potrivit informațiilor făcute publice de două surse din anturajul acestuia.

UPDATE 20.18 Comandantul interimar al Brigăzii 36 Marine a Forțelor Armate ale Ucrainei, Serghei Volinski, supranumit „Volyna”, a vorbit cu reporterii ruși despre ultimele zile ale asediului asupra uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol.

UPDATE 19.37 Aproape 1.500 de companii străine și-au încetat sau și-au redus activitățile în Rusia de la începutul războiului din Ucraina. Dintre acestea, 1037 și-au închis toate operațiunile. Alte 438 au redus operațiunile curente și au suspendat noi investiții.

UPDATE 19.19 Noua şefă a diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, a declarat luni, 30 mai, în timpul unei vizite la Kiev, că țara sa îşi ”va continua şi întări” livrările de armament către Ucraina, informează AFP.

UPDATE...

Război Ucraina, ziua 80. Delegație a Senatului SUA la Kiev / Noi acuzații ale lui Lavrov la adresa Occidentului LIVE TEXT

Sambata, 14 Mai 2022, ora 08:22
Comenteaza acest articol | 27 comentarii
Război Ucraina, ziua 80. Delegație a Senatului SUA la Kiev / Noi acuzații ale lui Lavrov la adresa Occidentului LIVE TEXT
Este a 80-a zi a războiului din Ucraina. Șeful Serviciilor Secrete ucrainene susține că invazia Rusiei ar ajunge la un punct de cotitură în luna august. Kremlinul a pierdut 27.000 de soldaţi, dar și peste 3.000 de tancuri, blindate, drone şi elicoptere. Experți militari susțin că Putin ar putea anexa la Rusia teritorii din estul și sudul Ucrainei ”în următoarele luni”.

UPDATE 23.57 Imagini cu clădirile din centrul istoric al orașului Harkov, bombardate de trupele ruse, au fost publicate pe rețelele sociale.

UPDATE 22.10 O delegație a Senatului SUA, condusă de liderul minorității republicane din camera superioară a Congresului Mitchell McConnell, s-a întâlnit sâmbătă, 14 mai, cu președintele Zelenski.

UPDATE 21.35 Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat dur sâmbătă, 14 mai, după ce ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a acuzat Rusia că este responsabilă pentru criza alimentară.

UPDATE 20.49 Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat din nou sâmbătă, 14 mai, acţiunile Occidentului cu privire la Ucraina, acuzându-l că duce un ”război hibrid total” împotriva țării sale și că a declanşat o ”explozie de rusofobie din epoca de piatră”.

UPDATE 19.21 Putin și-ar fi trimis reprezentanți în mai multe state vestice ca să discute despre încheierea războiului din Ucraina și un posibil acord asupra teritoriilor deja ocupate, susține...

Război Ucraina, ziua 62. Jurnaliști CNN prinși în capcana atacurilor ruse / Gafa FSB în probele fabricate / Pericolul lăsat de ruși după "vizita" la Cernobîl LIVE TEXT

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 08:03
Comenteaza acest articol | 23 comentarii
Război Ucraina, ziua 62. Jurnaliști CNN prinși în capcana atacurilor ruse / Gafa FSB în probele fabricate / Pericolul lăsat de ruși după "vizita" la Cernobîl LIVE TEXT
Este a 62-a zi a războiului din Ucraina. Luptele continuă. Trupele ruse înaintează în est, încercând să cucerească întregul teritoriu al regiunilor Donețk și Lugansk, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 19.35 Ce a scris un agent FSB pe înscrisul menit să probeze tentativa de asasinare a ziaristului rus Soloviov: "A primit un ordin să-l semneze cu o „semnătură neclară” și a făcut-o" FOTO

UPDATE 18.45 Jurnaliști CNN prinși în capcana unui bombardament rusesc la Harkov. Ce este tehnica „double tap”, folosită de ruși pentru a ucide salvatorii VIDEO

UPDATE 17.21 La 36 de ani de la dezastrul nuclear, Europa tremură în fața unei posibile noi catastrofe, după "vizita" rușilor la Cernobîl. „Nivelul radioactivităţii este anormal”.

UPDATE 16.03 Președintele turc Erdogan a declarat marți, 26 aprilie, că a avut o discuție telefonică cu Putin.

UPDATE 15.40 O a treia groapă comună ar fi fost descoperită lângă Mariupol, a declarat marți primarul orașului asediat din sud-estul Ucrainei, pentru televiziunea de stat.

UPDATE 15.14 Statele Unite sunt decise să „mute munţii din loc” pentru a face ca Ucraina să câştige împotriva Rusiei, a dat asigurări marţi secretarul apărării american Lloyd Austin, în faţa reprezentanţilor din 40 de ţări reuniţi la baza aeriană americană Ramstein, în vestul Germaniei.

UPDATE 15.08 Ştirile referitoare la exploziile care s-au produs la...

Război Ucraina, ziua 63. Spital bombardat la Severodonețk / Mesaj nou de la Azovstal / Centrale nucleare amenințate de ruși / Rachete Kalibr lansate de pe submarin LIVE TEXT

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 08:15
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Război Ucraina, ziua 63. Spital bombardat la Severodonețk / Mesaj nou de la Azovstal / Centrale nucleare amenințate de ruși / Rachete Kalibr lansate de pe submarin LIVE TEXT
Este a 63-a zi a războiului din Ucraina. Cea mai mare activitate a trupelor ruse s-a observat în direcțiile Slobozhanske și Donețk, anunță oficiali ucraineni de la Ministerul de Apărare. Președintele Zelenski crede că Rusia încearcă să destabilizeze situația în Transnistria. Ministrul britanic de Externe lansează un apel la ”dublarea sprijinului” pentru Kiev.

UPDATE 23.45 Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a lansat miercuri, 27 aprilie, un apel de unitate către ucraineni, precizând că urmează săptămâni grele în condițiile în care armata rusă ”a acumulat deja forţe pentru o ofensivă majoră în est”.

UPDATE 21.45 Soldații ucraineni l-au lichidat pe comandantul unității de elicoptere Mi-8, Iuri Belitcenko. Ocupanții ruși au decis să-l răzbune pe comandantul ucis și au tras în civilii ucrainenii cu obuze pe care era scris numele Belitcenko, a raportat reprezentantul Statului Major ucrainean Anatoli Stefan.

UPDATE 21.27 Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri, 27 aprilie, că țara sa are nevoie de mai multe investiții în forțele armate pentru a se simți în siguranță, chiar dacă este un stat neutru.

UPDATE 20.00 Consiliul Național pentru Securitate și Apărare (CNSA) al Ucrainei a identificat „trei cauze pentru care Rusia a organizat provocări în Transnistria. Prima dintre ele este deschiderea unui nou front, astfel încât o parte din trupele Armatei ucrainene...

Război Ucraina, ziua 52. Zelenski despre posibilitatea unui atac nuclear / Rusia susține că a ”curățat” Mariupolul de ucraineni LIVE TEXT

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 08:12
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Război Ucraina, ziua 52. Zelenski despre posibilitatea unui atac nuclear / Rusia susține că a ”curățat” Mariupolul de ucraineni LIVE TEXT
Este a 52-a zi a războiului din Ucraina. Situația militară din sudul și estul țării este ”încă foarte dificilă”, susține președintele Zelenski. Trupele ruse încearcă să preia controlul deplin asupra orașului Mariupol, dar fără succes, anunță Statul Major al Forțelor Aramate ale Ucrainei. Președintele ucrainean a vorbit într-un discurs despre cât ar dura războiul și a amintit că aproape 3.000 de soldați ucraineni au murit în lupte de la începutul conflictului.

UPDATE 23.58 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă lumii să se pregătească pentru o eventuală utilizare de către Rusia a armelor sale nucleare într-un interviu acordat mai multor mass-media ucrainene.

UPDATE 23.36 Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, spune că zona orașului Mariupol a fost ”curățată” de trupele ucrainene.

UPDATE 22.15 Președintele Parlamentului din Georgia, Shalva Papuashvili, s-a aflat sâmbătă, 16 aprilie, într-o vizită în Ucraina. El s-a întâlnit cu omologul său din Ucraina, Ruslan Stefanchuk.

UPDATE 21.05 Ministerul Apărării din Moscova a publicat sâmbătă, 16 aprilie, imagini în care apare echipajul crucișatorului Moskva. Este prima dată, de la scufundarea navei, când marinarii sunt văzuți public.

UPDATE 20.34 Rusia a avertizat sâmbătă, 16 aprilie, Republica Cehă să nu transfere către terţe ţări armament ce datează din timpul alianţei sale cu...

Război Ucraina, ziua 51. Rachete cu rază lungă asupra Mariupolului / 900 de cadavre descoperite la Kiev / Rușii vor bombardarea Kievului / Comandantul navei Moskva a murit LIVE TEXT

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 08:15
Comenteaza acest articol | 28 comentarii
Război Ucraina, ziua 51. Rachete cu rază lungă asupra Mariupolului / 900 de cadavre descoperite la Kiev / Rușii vor bombardarea Kievului / Comandantul navei Moskva a murit LIVE TEXT
Este a 51-a zi a războiului din Ucraina. Mai multe explozii au fost raportate în Kiev și Herson. Cel puțin 500 de ucraineni din Harkov au murit de la începutul invaziei, iar 24 dintre aceștia sunt copii. Șeful CIA avertizează că eşecurile militare din Ucraina l-ar putea determina pe preşedintele rus Vladimir Putin să folosească arme nucleare. Președintele Zelenski a transmis un mesaj pe rețelele sociale declarând că "50 de zile de apărare reprezintă o realizare".

UPDATE 23.50 Soldatul rus care a fost interceptat de Serviciul de Securitate al Ucrainei în timp ce vorbea cu soția sa care îl sfătuia să violeze femei ucrainene a fost identificat de jurnaliștii de investigații, scrie svoboda.org.

UPDATE 23.03 Un jurnalist siberian a fost arestat preventiv vineri, 15 aprilie, după ce a făcut publică informația că 11 membri ai poliţiei ruse au refuzat să participe la campania militară a Rusiei în Ucraina, relatează AFP. Justiţia rusă a ordonat arestarea sa preventivă în aşteptarea procesului.

UPDATE 22.27 Șeful poliţiei ucrainene din Kiev, Andrii Nebîtov, a anunțat vineri, 15 aprilie, că autorităţile ucrainene au identificat până în prezent 900 de civili ucişi în regiune, în perioada în care zona s-a aflat sub controlul forţelor ruse.

UPDATE 21.47 Președintele francez Emmanuel Macron s-a alăturat unei mulțimi de lideri pentru a avertiza că o ofensivă rusă în estul Ucrainei este iminentă. Dacă acest lucru...

Cum funcționează, în realitate, armata rusă: recruți trimiși cu forța în Ucraina, soldați care încalcă toate regulile pentru a ajunge acasă

Joi, 11 August 2022, ora 13:10
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Cum funcționează, în realitate, armata rusă: recruți trimiși cu forța în Ucraina, soldați care încalcă toate regulile pentru a ajunge acasă
Publicația rusă independentă The Insider a reușit să obțină o arhivă de plângeri adresate procuraturii militare ruse, care reflectă situația reală în cursul războiului din Ucraina.

După cum se poate observa din contestații, recruții sunt înșelați sau constrânși să vină în zona de război, soldaților nu li se oferă hrană și îngrijire medicală adecvate, soldații contractuali încalcă orice reglementare militară intenționat pentru a fi revocați din serviciu, iar părinții nu pot obține nicio informație despre copiii lor care au fost luați prizonieri sau uciși în acțiune. Din plângerile cetățenilor ruși reies și multe detalii despre jafurile și atrocitățile comise de soldații ruși.

Iubita unui parașutist rus, Anatoli Nikolaevici Taimanov, a scris că acesta a fost ucis în Hostomel, lângă Kiev, pe 9 martie. Cel mai probabil bărbatul a murit ars de viu, într-o explozie. Ea și părinții militarului au primit un cadavru, pe care să-l îngroape, pe 15 aprilie. Cu toate acestea, femeia se îndoiește că era vorba chiar despre partenerul său.

Și-a văzut iubitul pe o listă cu prizonieri ai ucrainenilor și a vrut să verifice acest lucru. Cu toate acestea, părinții lui Anatoli s-au împotrivit, iar motivul este halucinant: „nu sunt dispuși să... încerce să-și găsească fiul printre prizonieri sau răniți grav. Sunt mulțumiți de compensații bănești”.

Multe plângeri se referă la trimiterea...

Cât te costă un tur în orașele bombardate din Ucraina. O agenție de turism ar fi vândut deja 150 de bilete

Vineri, 12 August 2022, ora 15:09
Cât te costă un tur în orașele bombardate din Ucraina. O agenție de turism ar fi vândut deja 150 de bilete
O agenție de turism din Ucraina ar fi vândut 150 de bilete celor care doresc un tur ghidat în orașele bombardate, în ciuda tuturor alertelor internaționale de securitate.


„Porniți chiar acum într-o călătorie către minunata Ucraina. Peste drum de locul unde a lovit recent o bombă, veți putea mânca tradițională la un bistro redeschis. Viața continuă și există speranța că în curând toate acestea se vor termina. Copiii cresc, încercăm să trăim viața cât mai mult posibil, indiferent de ce. Dacă vrei să vezi orașele noastre distruse și oamenii curajoși luptând, te rog vino acum!”, este mesajul de pe site-ul companiei de turism, potrivit CNN Travel, citat de Libertatea.

De exemplu, pentru o zi în Bucha, doritorii trebuie să plătească 50 de euro. Din cele 150 de bilete, 15 ar fi fost cumpărate de americani.

Grupurile de tur vor fi limitate la grupuri de 10. Participanții își vor întâlni ghidul la punctele de preluare și vor fi pregătiți cu privire la cum să acționeze în cazul în care apare o situație critică, cum ar fi unde să găsească adăpost dacă sună sirenele de raid aerian.

Tururile de o zi durează 3-4 ore, costă 50 de euro pe zi, dar pot fi extinse, în funcție de solicitări. Compania spune că profiturile din vânzarea tuturor biletelor sunt destinate sprijinirii refugiaților de război.

Sute de soldați ruși din Brigada 64 ce a comis masacrul de la Bucea au fost lichidați în Ucraina. ”De fapt, nu a mai rămas nimic”

Miercuri, 10 August 2022, ora 22:22
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Sute de soldați ruși din Brigada 64 ce a comis masacrul de la Bucea au fost lichidați în Ucraina. ”De fapt, nu a mai rămas nimic”
Brigada 64 a armatei ruse din Khabarovsk, ai cărei soldați au participat la masacrele asupra civililor din Bucea, a fost aproape complet lichidată pe teritoriul Ucrainei.

Duminică, 7 august, pe rețeaua de socializare rusă VKontakte a apărut o postare cu fotografiile de doliu a 44 de soldați și ofițeri ai acestei brigăzi.

După evenimentele de la Bucea, Putin le-a acordat titlul de „Garzi”.

Autorul postării și al fotografiei este un medic militar din Khabarovsk Alexei Astashov. O zi mai târziu, a șters postarea, dar jurnaliştii au păstrat o copie.

Astașov susține că doar 10% din toți morții din personalul brigăzii sunt în poză. El estimează numărul total al morților din brigada 64 la cel puțin câteva sute de oameni.

Jurnaliștii de la Radio Europa Liberă au reușit să-l contacteze și să stabilească în mod sigur decesul celor mai mulți dintre ei.

„Din brigada 64, căreia Vladimir Putin i-a acordat titlul de „Gărzi”, de fapt, nu a mai rămas nimic, dar desființarea acesteia ar fi o recunoaștere indirectă a responsabilității Rusiei pentru crimele de război din Ucraina”, spun jurnaliștii.

În corespondență cu jurnaliştii, medicul rus a spus că poza a fost făcută de el într-un oraș militar la 20 km de Khabarovsk, unde brigada „Bucenskaya” este dislocată permanent.

Potrivit acestuia, în brigadă erau 1.500 de oameni înainte de a fi trimiși la război. Astashov estimează că numărul...

McDonald's începe să redeschidă restaurantele din Ucraina. Oficialii de la Kiev au salutat anunțul cu entuziasm

Vineri, 12 August 2022, ora 13:36
McDonald\'s începe să redeschidă restaurantele din Ucraina. Oficialii de la Kiev au salutat anunțul cu entuziasm
Restaurante McDonald's urmează să fie redeschise la Kiev şi în vestul Ucranei, a decis gigantul american, un anunţ salutat de către ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, relatează AFP.

McDonald's şi-a închis restaurantele în Ucraina la începutul invaziei Rusiei, la 24 februarie.

Marca americană a luat decizia de a le redeschide treptat, începând cu cele de la Kiev şi din vestul ţării, motivată de deschidetrea altor întreprinderi.

Ea a anunţat această decizie joi, într-o scrisoare a directorului general Paul Pomroy, transmisă de asemenea salariaţilor.

Grupul anunţă că a luat această decizie ”după consultări îndelungate şi discuţii cu oficiali ucraineni, furnizori şi specialişti în securitate, şi având în vedere cererea angajaţilor de a se întoarce la muncă”.

”Am discutat îndeung cu angajaţii noştri, care şi-au exprimat dorinţa puternică de a se întoarce la serviciu şi ca restaurantele din Ucraina să fie redeschise acolo unde este sigur şi responsabil să se facă acest lucru”, precizează directorul McDonald's.

”În ultimele luni, s-a consolidat convingerea că acest lucru va susţine un mic dar important sentiment de normalitate, iar oficiali ucraineni au subliniat că întreprinderile care-şi reiau activităţile susţin economia locală şi poporul ucrainean”, a adăugat el.

Această decizie a fost salutată, într-o postare pe Facebook, de către ministrul ucrainean de Externe...
  1. Modelele de mașini care sunt ținte ușoare pentru hoți. Vehicule furate în mai puțin de un minut folosind un încărcător USB
  2. Moment istoric: începe construcția autostrăzii așteptate de 30 de ani. "Nimic nu împiedică asocierea să finalizeze în 20 de luni acest proiect"
  3. Cele mai bune locuri în care să ascunzi banii în casă
  4. Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO
  5. Imaginile din satelit confirmă dezastrul de pe aerodromul belarus „Ziabrovka”. Rușii îl folosesc frecvent pentru a ataca Ucraina
  6. Cum decurge viața bărbatului care s-a însurat cu 9 femei în același timp: ”Cel mai rău lucru sunt cheltuielile”
  7. Simona Halep a egalat-o pe Serena Williams: încă un record fantastic stabilit de româncă
  8. Oana Lis, după ce a făcut apel la donații pentru soțul Viorel, fostul primar al Capitalei: "Mi-am luat ceva hate pe internet"
  9. O româncă a vrut să meargă în Grecia, dar a rezervat din greșeală în Cipru. A realizat abia după trei luni: ”Acum avem o problemă”
  10. Dovada că nu poți vinde castraveți grădinarului și pizza italianului. Eșecul Domino's Pizza