Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.073 secunde)

Articole despre "refugiati"

O ziaristă a fost găsită moartă în casă. Gabriela Vlăsceanu ajuta refugiații ucraineni ajunși în Gara de Nord

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 17:31
O ziaristă a fost găsită moartă în casă. Gabriela Vlăsceanu ajuta refugiații ucraineni ajunși în Gara de Nord
O fostă jurnalistă implicată în ajutorarea refugiaţilor ucraineni din Gara de Nord a fost găsită moartă în casă.

Gabriela Vlăsceanu a fost găsită moartă, cu capul pe masă, potrivit prietenei sale Dana Fodor Mateescu.

„De când a început războiul din Ucraina, Gabi a fost pe baricade intrând în comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord. A pierdut nopți, n-a mâncat, a uitat complet de ea, a stat acolo zile în șir și a ajutat refugiații, oameni disperați care aveau nevoie de ea…

În ultimul mesaj pe care mi l-a scris, mi-a spus că a slăbit zece kilograme și că este epuizată. Mi-a promis că-mi trimite texte cu poveștile dramatice ale celor care au fugit din țara lor, de groaza morții. „Dana, sunt copii, plâng, mi-e milă de ei, ți se rupe inima. Nu pot să stau deoparte și să nu-i ajut.”

Din păcate, draga de ea, n-a mai apucat să scrie. Inima ei mare s-a oprit ieri”, a spus Dana Fodor Mateescu.

Gabriela Vlăsceanu a lucrat pentru Agerpres și ziarul Jurnalul Național.

UE a ajuns la un acord privind refugiații

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 16:03
UE a ajuns la un acord privind refugiații
18 state membre ale UE și trei țări din afara UE au adoptat o declarație privind un program de relocare temporară a refugiaților. Acesta este destinat să ajute țările cel mai puternic împovărate de imigrația în masă către Uniunea Europeană.

Dezvoltarea unui mecanism de relocare temporară este un „pas istoric”, a spus șeful Ministerului de Interne italian, Lucian Lamorgese, la Conferința Națională pentru Cooperare și Dezvoltare.
La summitul Consiliului European din 10 iunie s-a ajuns la un acord privind instituirea unui mecanism bazat pe clauza de solidaritate. „Europa și-a demonstrat capacitatea de a acționa” acolo unde este nevoie de acțiune, a apreciat Lamorgese.
Nu toată lumea împărtășește părerea. Criticii subliniază că doar 18 din 27 de state membre UE au semnat declarația. Mai mult, nu se știe care dintre statele semnatare va implementa efectiv acest document, întrucât relocarea migranților nu este obligatorie.

Mecanismul de relocare a refugiaților urmează să fie utilizat atunci când sistemul de migrație al unei anumite țări va fi împovărat puternic de un aflux mare de imigranți.

Refugiații ucraineni din Ungaria, dornici să părăsească țara: ”Am văzut cum gândește guvernul despre noi”

Vineri, 27 Mai 2022, ora 09:54
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Refugiații ucraineni din Ungaria, dornici să părăsească țara: ”Am văzut cum gândește guvernul despre noi”
Majoritatea refugiaţilor ucraineni din Ungaria sunt dornici să părăsească această ţară, al cărei lider naţionalist este o excepţie în UE prin poziţia sa neutră faţă de război, conform unui articol publicat de AFP pe platforma media EDNH la 23 mai.


"Îmi place atât de mult Ungaria... dar am văzut şi cum gândeşte guvernul ungar despre noi", a declarat pentru AFP o refugiată, Kristina Novytska, la The Workshop, un adăpost pentru refugiaţi condus de un locuitor din Budapesta.

Creatoarea de modă în vârstă de 39 de ani a fugit din Kiev împreună cu fiica ei de doi ani imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, iar acum vrea să caute de lucru într-o ţară unde se vorbeşte limba engleză.

În ciuda afirmaţiilor guvernului ungar, care susţine că a oferit asistenţă pentru sute de mii de refugiaţi, se estimează că doar 10-20% dintre ucraineni rămân mai mult de câteva zile, potrivit organizaţiilor umanitare.

Organizaţiile de ajutorare spun că reţelele personale din străinătate, limba şi perspectivele de angajare sunt esenţiale în decizia refugiaţilor de a alege unde să meargă.

Dar poziţia neutră a premierului naţionalist Viktor Orban în legătură cu războiul, precum şi măsurile sale de desfiinţare a sistemului de sprijinire a solicitanţilor de azil şi a refugiaţilor sunt factori de presiune suplimentari.

- "Inconfortabil" -

"Este ca şi cum guvernul ar dori ca refugiaţii, în general, să evite...

Motivul pentru care refugiații din Ucraina sunt mutați din hotelurile de pe litoralul bulgăresc. Relocările încep foarte curând

Marti, 31 Mai 2022, ora 10:47
Motivul pentru care refugiații din Ucraina sunt mutați din hotelurile de pe litoralul bulgăresc. Relocările încep foarte curând
Autoritățile bulgare au anunțat luni seara, 30 mai, că refugiații de război din Ucraina urmează să fie mutați din resorturile de la Marea Neagră. Mulți dintre ei refuză să plece din hoteluri.


"Bulgaria nu îşi mai permite să întreţină cetăţeni ucraineni în hotelurile de pe plajă", a explicat viceprim-ministrul Kalina Konstantinova într-un mesaj video luni noapte, potrivit ziuadeconstanta.ro.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Relocarea urmează să înceapă în următoarele zile. Potrivit autorităţilor, aproximativ 90.000 de persoane din Ucraina au rămas în această ţară din UE. Sezonul turistic la Marea Neagră începe în prima jumătate a lunii iunie.

Refugiații se tem că vor ajunge în locuri unde nu au asistență medicală
Mulţi refugiaţi au refuzat până acum să se mute din hoteluri în case de vacanţă administrate de stat în interiorul tarii. A existat puţin interes pentru excursii special organizate cu trenul sau autobuzul. Mulţi se tem că ar putea să nu existe servicii de îngrijire medicală sau magazine în staţiuni de vacanţă unele izolate.

Potrivit presei bulgare, doar 500 de refugiaţi au folosit această posibilitate.

Bulgaria este în principal o ţară de tranzit pentru refugiaţii de război din Ucraina, care în primul rând se duc în Europa Centrală.

De la începutul războiului la sfârşitul lunii februarie, aproximativ 300.000 de persoane...

Secretarul general al ONU: Moldova ”nu este încă o țară care primește refugiați, ci cel mai fragil vecin al Ucrainei”

Luni, 09 Mai 2022, ora 22:08
Secretarul general al ONU: Moldova ”nu este încă o țară care primește refugiați, ci cel mai fragil vecin al Ucrainei”
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) apreciază efortul Republicii Moldova de implicare în criza refugiaţilor din Ucraina şi îşi manifestă susţinerea pentru autorităţile de la Chişinău în gestionarea acestei crize, a afirmat luni secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în cursul unei vizite la Chişinău, potrivit Agora.md, Deschide.md şi Radio Chişinău.

Şeful ONU le-a mulţumit moldovenilor pentru generozitate şi solidaritate şi a calificat acţiunile Republicii Moldova drept un "exemplu de umanitate".

Republica Moldova "nu este încă o ţară care primeşte refugiaţi - ci cel mai fragil vecin al Ucrainei care a primit cel mai mare număr de refugiaţi" raportat la populaţia sa, a spus Guterres, adăugând că Republica Moldova necesită şi merită o susţinere masivă, inclusiv susţinere bugetară pentru a menţine stabilitatea.

Secretarul General al ONU a apreciat că acum Republica Moldova este în prima linie de păstrare a păcii şi stabilităţii şi consideră că actorii politici de pe ambele maluri ale Nistrului vor da dovadă de destulă maturitate şi responsabilitate pentru a nu permite extinderea conflictului din Ucraina.

În cadrul conferinţei de presă comune susţinută de cei doi oficiali, premierul Natalia Gavriliţă a declarat că a discutat cu oficialul ONU despre gestionarea fluxului mare de refugiaţi ucraineni care se află pe teritoriul R. Moldova şi că aşteaptă ca banii oferiţi în acest sens de...

De ce și-a luat o bătrână din Ucraina cocoșul cu ea în fuga din calea bombelor. Cu ce animale de companie au mai trecut refugiații granițele

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 22:10
De ce și-a luat o bătrână din Ucraina cocoșul cu ea în fuga din calea bombelor. Cu ce animale de companie au mai trecut refugiații granițele
Peste cinci milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, potrivit datelor difuzate vineri de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi. Unii dintre ei și-au luat și animalele de companie, dar nu numai.

O bătrână care a fugit din calea bombelor din orașul ucrainean Mariupol și-a luat cocoșul cu ea.

Femeia a explicat că nu și-a putut părăsi prietenul alături de care a supraviețuit bombardamentelor și foametei.

#Ukrainian granny who fled #Mariupol took her rooster with her.

She explained that she could not leave her friend with whom they had together survived the bombing and starvation.#StandWithUkraine️#StandUpForUkraine #StopRussianWar pic.twitter.com/o2xCGKJmW5— MFA of Ukraine 🇺🇦 (@MFA_Ukraine) April 16, 2022

Animalele războiului

Refugiații au trecut granițele cu pisici, căței, hamsteri sau păsări, scrie theguardian.com.

Clipuri emoționante au devenit virale pe internet.

Un câine husky s-a reunit cu stăpânul său după ce a fost salvat de trupele din Belarus din Bucea.

În imaginile emoționante distribuite pe rețelele de socializare, patrupedul poate fi văzut îndreptându-se spre proprietarul său, care este bucuros că l-a regăsit.

Potrivit rapoartelor, câinele a fost salvat de un batalion din Belarus care lupta împotriva invaziei Rusiei.Peste cinci milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie,...

Cum aşteaptă Paștele refugiații ucraineni din România. ”Suntem atât de recunoscătoare pentru tot binele primit aici”

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 13:40
Cum aşteaptă Paștele refugiații ucraineni din România. ”Suntem atât de recunoscătoare pentru tot binele primit aici”
Săptămâna Patimilor i-a găsit pe unii ucraineni în centrul de refugiaţi din sediul Egros din Iași. Dorul de casă se simte puternic printre aceştia, dar speranţa le rămâne în suflet. Vor să se întoarcă acasă şi ţin legătura cu familiile rămase în Ucraina prin intermediul reţelelor de socializare. Veştile primite însă, parcă tot mai proaste de la o zi la alta, îi copleşesc.

În aceste zile, la centru se adăpostesc 18 de persoane, unele dintre ele fiind acolo de cel puţin două săptămâni. Nu au unde să plece mai departe, aşa că rămân aici pentru o perioadă de timp pe care nici ei nu o cunosc încă. Acum este deschis doar etajul al II-lea al centrului de tranzit şi se găsesc majoritar femei, potrivit Ziarul de Iași.

Dorul de casă se transformă în speranţă

Printre refugiatele care se află de o perioadă mai îndelungată se numără şi Natalia. Aceasta a ajuns în Iaşi acum două săptămâni alături de mama sa. Natalia a fost manager de vânzări într-un hotel din Odesa. Spune că îşi iubea locul de muncă, colegii, şi mai ales interacţiunea cu turiştii. Colegii ei au plecat acolo unde aveau rude sau prieteni. „Sunt plecaţi prin Vest, în ţări precum Germania sau Franţa. Vorbim când apucăm pe internet. Mi-e dor de ei şi de munca mea”, spune Natalia, care se află în centru din data de 6 aprilie. Nu îşi doreşte să se stabilească în România deoarece speră ca în curând să se întoarcă la...

Un refugiat ucrainean și-a purtat pe umeri câinele când ciobănescul german nu a mai putut merge. Se îndreptau spre Polonia FOTO

Marti, 31 Mai 2022, ora 12:03
Un refugiat ucrainean și-a purtat pe umeri câinele când ciobănescul german nu a mai putut merge. Se îndreptau spre Polonia FOTO
Un bărbat din Kiev a refuzat să-și lase în urmă câinele când s-a refugiat cu familia în Polonia. Când patrupedul, un ciobănesc german în vârstă de 12 ani, nu a mai putut merge bărbatul l-a cărat pe umeri.

Alisa Teptyuk, soțul ei și cei doi copii ai lor s-au refugiat din Ucraina în Polonia. L-au luat cu ei pe Pullia, câinele familiei, scrie prostoklassno.ru.

Au mers cu mașina din Kiev până la granița Ucrainei cu Polonia. În autoturism mai erau și mama și sora Alisei; tatăl Alisei a murit subit cu o zi înaintea invaziei ruse.

Când au ajuns la graniță, coada de autoturisme se întindea pe vreo 17 kilometri. Au decis să meargă pe jos, dar cum câinele nu mai putea merge, bărbatul l-a cărat pe umeri. Poza făcută de Alisa cu soțul ei cărând pe umeri câinele familiei a devenit virală.

”Câinele meu are doisprezece ani și jumătate și a avut dificultăți la mers, a căzut la fiecare doi kilometri și nu s-a putut ridica. Am oprit mașini și am cerut ajutor, dar toți au refuzat; ne-au sfătuit să lăsăm câinii în urmă. Dar câinii noștri fac parte din familia noastră. Câinele meu a fost cu noi în toate momentele noastre fericite și triste. Câinele mamei mele este singurul lucru pe care i-a mai rămas din vechea ei viață. Așa că soțul meu a cărat câinele pe umeri”, a spus Alize pentru The Guardian.

Președintele Germaniei, în vizită la București: Suntem impresionaţi de ajutorul acordat de România refugiaților din Ucraina VIDEO

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 14:46
Președintele Germaniei, în vizită la București: Suntem impresionaţi de ajutorul acordat de România refugiaților din Ucraina VIDEO
Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier se află miercuri, 4 mai, în vizită la București. Într-o conferință de presă comună cu președintele României Klaus Iohannis, șeful statului de la Berlin a precizat că este impresionat de modul în care țara noastră a gestionat criza refugiaților din Ucraina.

De asemenea, preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că ţara sa va rămâne alături de Ucraina în cea mai dificilă perioadă pe care o traversează.

„Aş dori să spun mai întâi că în aceşti 30 de ani de la semnarea tratatului de prietenie între România şi Germania s-au întâmplat foarte multe. Cred că reprezentanţii ţărilor noastre au folosit acest prilej pentru a apropia relaţia între ţările noastre.

Vreau să subliniez cât de importantă e unitatea în Europa şi în perspectiva relaţiei transatlantice, în contextul acestui război care a dus la milioane de refugiaţi şi multă suferinţă. Cred că sprijinul nostru va mai fi necesar multă vreme, chiar dacă războiul va merge doar câteva zile sau câteva săptămâni, vom rămâne alături de Ucraina, în cea mai dificilă perioadă cu care se confruntă şi nu îi vom lăsa singuri.

Domnule preşedinte, suntem impresionaţi de ajutorul şi sprijinul pe care l-a acordat România în ceea ce priveşte refugiaţii din Ucraina. România are tot respectul nostru în ceea ce face România şi Germania va continua să ofere...

Peste 3,8 milioane de ucraineni s-au refugiat în străinătate, potrivit unui bilanț ONU. Fluxul refugiaţilor a scăzut începând cu 22 martie

Duminica, 27 Martie 2022, ora 19:38
Peste 3,8 milioane de ucraineni s-au refugiat în străinătate, potrivit unui bilanț ONU. Fluxul refugiaţilor a scăzut începând cu 22 martie
Peste 3,8 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, potrivit unui bilanţ publicat de ONU duminică, însă fluxul refugiaţilor a încetinit în mod clar de la 22 martie, relatează AFP.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) înregistra duminică 3.821.049 de refugiaţi pe un site dedicat. Bilanţul de duminică este mai mare cu 48.450 de refugaţi decât cel de sâmbătă.

Polonia a primit peste jumătate dintre aceşti refugiaţi, aproximativ şase din zece persoane de la începutul invaziei ruse, adică peste două milioane de persoane. Aproximativ 26.000 de refugiaţi ucraineni au ajuns în Franţa, anunţa marţi premierul francez Jean Castex.

Aproximativ 10.500 au obţinut o autorizaţie provizorie de şedere, care le ore acces la drepturi şi şcolarizarea copiilor. Ceilalţi refugiaţi din Franţa se află în tranzit către alte ţări.

Ministerul francez al Locuinţei a evocat duminică, la postul de radio France Info, cazarea a 15.000 de refugiaţi. În total, peste zece milioane de persoane - reprezentând peste un sfert din populaţia Ucrainei - s-au refugiat în ţări vecine sau pe teritoriul ucrainean.

Aproximativ 90% dintre persoanele care au fugit din Ucraina sunt femei şi copii. Potrivit UNICEF, între refugiaţi se află peste 1,5 milioane de copii. ONU estimează la aproape 6,5 milioane numărul deplasaţilor în interiorul Ucrainei.

Europa nu s-a mai confruntat cu un asemenea...

Numărul persoanelor care au părăsit Ucraina de la începutul războiului a depășit pragul de 5 milioane. 90% dintre refugiaţi sunt copii și femei

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 18:36
Numărul persoanelor care au părăsit Ucraina de la începutul războiului a depășit pragul de 5 milioane. 90% dintre refugiaţi sunt copii și femei
Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunțat vineri, 15 aprilie, că peste cinci milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, relatează AFP.

UNHCR a înregistrat vineri 4.796.245 de refugiaţi. Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), aproximativ 215.000 de persoane care nu sunt cetăţeni ucraineni au părăsit ţara.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Aceasta este cea mai mare criză a refugiaţilor din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. Cifrele difuzate vineri au crescut cu 59.774 faţă de cele publicate joi.

Peste 2,7 milioane de refugiaţi ucraineni - aproape şase din zece de la începutul războiului - au fugit în Polonia. Peste 725.000 au ajuns în România.

Potrivit cifrelor UNHCR, aproximativ 645.000 de ucraineni au fugit în februarie, aproape 3,4 milioane în martie şi peste 760.000 de la începutul lunii aprilie.

Femeile şi copiii reprezintă 90% dintre refugiaţi, în contextul în care bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani nu au voie să părăsească ţara în perioada de aplicare a legii marţiale.

Aproape două treimi dintre copiii ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, inclusiv cei care se află încă în ţară.

Cei aproximativ 215.000 de cetăţeni din terţe ţări care au fugit din Ucraina - persoane care nu sunt cetăţeni nici ai Ucrainei,...

Romexpo cere Primăriei București 15.000 euro lunar pentru spațiul dedicat refugiaților ucraineni: "Funcționăm după principiile care guvernează o societate comercială"

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 21:46
Romexpo cere Primăriei București 15.000 euro lunar pentru spațiul dedicat refugiaților ucraineni: "Funcționăm după principiile care guvernează o societate comercială"
Administratorii Romexpo SA au trimis marți, 5 aprilie, o notificare Direcției Generale de Asistență Socială a municipiului București în care solicită refacerea termenilor contractului privitor la centrul pentru refugiați amenajat pe 7 martie în incinta pavilionului A al complexului.

Potrivit notificării, "pentru a putea amenaja și găzdui centrul de refugiați, Romexpo a depus eforturi extraordinare în a amâna / muta evenimentele care ar fi trebuie să se desfășoare în Pavilionul A în această perioadă".

Oficialii centrului expozițional mai spun că sunt gestionați de capital privat și "funcționează după principiile care guvernează o societate comercială".

"Așadar, înțelegem situația cu care se confruntă instituția pe care o conduceți, motiv pentru care vă comunicăm faptul că societatea noastră poate agrea în continuare prelungirea protocolului de colaborare, în condițiile în care propunerea noastră de 15.000 Euro+TVA/lună, ca tarif de închiriere a spațiului este acceptată, utilitățile urmând a fi plătite separat în baza notelor de calcul", se arată în documentul trimis direcției din subordinea Primăriei București.

Surse din Primăria București spun că propunerea financiară este imposibil de acceptat și că centrul dedicat refugiaților ucraineni ar urma să fie desființat dacă oficialii Romexpo nu revin asupra pretențiilor.

Perioada de 30 de zile convenită inițial de cele două părți pentru...

Anunțul premierului Ciucă despre refugiații din Ucraina: ”Valurile majore și complicat de gestionat nu au venit încă” VIDEO

Vineri, 18 Martie 2022, ora 11:24
Anunțul premierului Ciucă despre refugiații din Ucraina: ”Valurile majore și complicat de gestionat nu au venit încă” VIDEO
Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, 18 martie, la dezbaterea sub egida Team România, organizată de Institutul Aspen că încă ne așteptăm la valuri mari de refugiați din Ucraina, însă România se va adapta la această situație.


El a spus că, spre deosebire de 2015, când criza refugiaților din orientul Mijlociu "a zdruncinat Europa amenințând să o scindeze, criza actuală a refugiaţilor ucraineni a demonstrat un comportament opus, solidar şi imbatabil". "În materie de refugiaţi, valurile majore şi complicat de gestionat nu au venit încă. Dar România a demonstrat rezilienţă şi adaptabilitate", a subliniat el.

"Războiul a revenit în prim planul istoriei Europei, iar dreptul internaţional a fost pus între paranteze odată cu agresiunea declanşată de către Rusia pentru invadarea Ucrainei, absolut neprovocat, nejustificat şi ilegal, încălcând toate normele internaţionale şi lumea bazată pe reguli.

O agresiune inacceptabilă, soldată cu suferinţe enorme, cu valuri de refugiaţi care au depăşit 2,5 milioane de persoane, cu distrugeri de locuinţe, spitale, maternităţi, grădiniţe şi şcoli, similare celor din Groznîi, Alep, Gouta de Est.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Le regăsim azi toate aceste grozăvii ale războiului, le regăsim azi la Mariupol, Herson, Harkov sau Kiev, adevărate crime împotriva umanităţii, crime de război care caracterizează această...

Justiția britanică a autorizat expulzarea unor refugiați în Rwanda. Când va decola primul avion cu migranți

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 21:55
Justiția britanică a autorizat expulzarea unor refugiați în Rwanda. Când va decola primul avion cu migranți
Înalta Curte de la Londra a autorizat vineri, 10 iunie, planul controversat al guvernului condus de Boris Johnson de a trimite în Rwanda solicitanţi de azil, relatează AFP.

Instanța a respins un recurs al unor asociaţii de apărare a drepturilor omului, cu doar câteva zile înaintea primelor expulzări.

Planul prevede expulzarea în Rwanda a oricărei persoane care a intrat în Regatul Unit în mod ilegal sau clandestin.

Judecătorul a subliniat că este ”important, în interesul publicului, ca ministrul de Interne să poată pune în aplicare decizii privind controlul imigraţiei”.

Potrivit legii, care a intrat în vigoare în aprilie, Regatul Unit va trimite în această ţară din Africa de Est, situată la peste 6.000 de kilometri de Londra, solicitanţi de azil care au sosit în mod ilegal pe teritoriul britanic.

Primul avion cu migranţi către Rwanda urmează să decoleze la 14 iunie.
Guvernul susține că planul are scopul de a descuraja traversarea clandestină a Canalului Mânecii, în contextul unei creşteri a acestor traversări.

ONU a acuzat guvernul britanic de lipsă de cinste și de ”declaraţii mincinoase”

Reprezentanta Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), avocata Laura Dubinsky, a declarat în cadrul şedinţei că agenţia este îngrijorată de riscul unui ”prejudiciu grav şi ireparabil” cauzat migranţilor trimişi în Rwanda şi a subliniat că organismul ”nu aprobă în niciun caz...

România primește asistență financiară de urgență pentru refugiații ucraineni. Valoarea fondurilor alocate de Comisia Europeană

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 18:52
România primește asistență financiară de urgență pentru refugiații ucraineni. Valoarea fondurilor alocate de Comisia Europeană
Comisia Europeană a anunțat miercuri, 18 mai, că Polonia, România, Ungaria, Slovacia şi Cehia vor beneficia de o finanţare europeană de 248 de milioane de euro pentru refugiații ucraineni.

Cele cinci țări au primit cei mai mulţi refugiaţi de la începutul războiul declanşat de Rusia.

Banii vor fi distribuiți din fondurile pentru afaceri interne. Statele membre pot utiliza aceste fonduri pentru a le oferi asistenţă imediată, de exemplu alimente, transport şi cazare temporară, persoanelor care fug din calea invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia şi pentru a-şi spori capacitatea de a gestiona frontierele externe ale UE.
Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Organizaţiile societăţii civile şi autorităţile locale şi regionale joacă, de asemenea, un rol esenţial în furnizarea de asistenţă şi, prin urmare, statele membre vor trebui să se asigure că şi acestea au acces la această finanţare de urgenţă. Pentru a se asigura că plăţile se efectuează rapid, fără o sarcină administrativă considerabilă, Comisia va elibera fondurile mai degrabă pe baza rezultatelor obţinute, decât pe baza costurilor reale.

Decizia urmează evenimentului mondial de strângere de fonduri din 9 aprilie, intitulat ”Susţinem Ucraina”, în cadrul căruia Comisia s-a angajat să sprijine, cu până la 400 milioane de euro, refugiaţii care ajung din Ucraina în cele mai afectate state membre....
  1. De ce este inadecvat răspunsul "Cu drag!" când ni se spune "Mulțumesc!". Noua formulă a acaparat schimburile de politețuri
  2. Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie. Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar FOTO
  3. Mirajul mașinii electrice începe să devină un coșmar. Șoferii de Dacia Spring blochează întreaga rețea de chargere din România
  4. Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2022. Ce se întâmplă cu elevii care obțin media generală 5.99
  5. Un miner care căuta aur în Canada a dat peste o comoară și mai prețioasă. "Este perfectă și frumoasă" FOTO
  6. Descoperire epocală, o nouă stare a materiei: Șoc uriaș pentru lumea fizicii VIDEO
  7. China își trimite mărfurile în Europa ocolind Rusia. Noua rută comercială care favorizează decisiv Kazahstanul
  8. Primele surprize la Wimbledon! O jucătoare din Top 10 WTA eliminată în runda inaugurală
  9. Țara în care consumul s-a redus drastic din cauza inflației. Primele lucruri la care a renunțat populația
  10. Primul atac al ucrainenilor cu sistemele HIMARS: Două comandamente ale armatei ruse distruse dintr-o lovitură VIDEO