Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.366 secunde)

Articole despre "restrictii covid"

Shanghai redeschide toate şcolile, după luni de zile în care au fost închise din cauza COVID-19. Regula pe care trebuie să o respecte zilnic profesorii și elevii

Duminica, 14 August 2022, ora 12:57
Shanghai redeschide toate şcolile, după luni de zile în care au fost închise din cauza COVID-19. Regula pe care trebuie să o respecte zilnic profesorii și elevii
Shanghai a anunţat, duminică, că va redeschide toate şcolile, inclusiv grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale pe 1 septembrie, după ce luni de zile au fost închise din cauza coronavirusului.

Shanghai va cere tuturor profesorilor şi elevilor să facă teste de acid nucleic pentru coronavirus în fiecare zi înainte de a părăsi campusul, a precizat Comisia Municipală de Educaţie a oraşului.

De asemenea, a cerut profesorilor şi elevilor să efectueze o ”gestionare a sănătăţii personale” de 14 zile în interiorul oraşului înainte de redeschiderea şcolii, a menţionat comisia într-un comunicat.

Shanghai a închis toate şcolile la mijlocul lunii martie înainte de instituirea carantinei care a durat două luni menită să combată cel mai grav focar de COVID în lunile aprilie şi mai.

Unii elevi de liceu şi gimnaziu au putut să se întoarcă în sălile de clasă în iunie, în timp ce majoritatea elevilor au continuat să studieze acasă pentru restul semestrului.

Anunţul privind redeschiderea şcolilor aduce o mare uşurare pentru mulţi locuitori, dar temerile cu privire la o potenţială carantină continuă să persiste, deoarece China promite să menţină politica sa de toleranţă zero, care impune ca toate cazurile pozitive şi contactele lor apropiate să fie plasate în carantină.

Sâmbătă, videoclipurile de pe reţelele sociale chineze au arătat clienţii trecând pe lângă paznicii de securitate şi fugind...

Kim Jong-Un anunță victoria Coreei de Nord împotriva COVID şi ridicarea măsurilor stricte

Joi, 11 August 2022, ora 07:40
Kim Jong-Un anunță victoria Coreei de Nord împotriva COVID şi ridicarea măsurilor stricte
Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat victoria în lupta împotriva noului coronavirus și a ordonat ridicarea măsurilor maxime antiepidemice impuse în luna mai, a anunţat, joi, 11 august, presa de stat.

Coreea de Nord nu a dezvăluit câte infecţii confirmate ale virusului a descoperit, dar, din 29 iulie, nu a raportat niciun nou caz suspect, cu ceea ce organizaţiile internaţionale de ajutorare spun că sunt capacităţi limitate de testare.

În timp ce a ridicat măsurile antipandemice maxime, Kim a declarat că Coreea de Nord trebuie să menţină o "barieră antiepidemică puternică ca oţelul şi să intensifice activitatea antiepidemică până la sfârşitul crizei globale de sănătate", potrivit unui raport al agenţiei de ştiri de stat KCNA.

Analiştii au declarat că, deşi Nordul autoritar s-a folosit de pandemie pentru a înăspri controalele sociale, declaraţia sa de victorie ar putea fi un preludiu pentru restabilirea comerţului împiedicat de blocarea graniţelor şi alte restricţii.

De asemenea, observatorii au spus că ar putea deschide calea pentru ca Nordul să efectueze un test de armă nucleară pentru prima dată din 2017.

Rata oficială a deceselor din Coreea de Nord, de 74 de persoane, este un "miracol fără precedent" în comparaţie cu alte ţări, a relatat KCNA, citând un alt oficial.

În loc de cazuri confirmate, Coreea de Nord a raportat numărul de persoane cu simptome de febră. Aceste cazuri zilnice au...

Ce restricții COVID mai sunt în Europa. Locurile din Grecia în care e necesar să ai o mască de protecție

Joi, 28 Iulie 2022, ora 20:16
Ce restricții COVID mai sunt în Europa. Locurile din Grecia în care e necesar să ai o mască de protecție
Restricțiile COVID-19 au fost eliminate în majoritatea țărilor, însă turiștii se lovesc de unele când ajung în anumite locuri.

Dacă sunteți în vacanță într-o altă țară e bine să aveți și o mască de protecție la îndemână, altfel nu vă puteți desfășura activități.e Cel mai des măștile de prodecție sunt cerute în spațiile publice sau în mijloacele de transport în comun.

Grecia, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, a eliminat majoritatea restricțiilor din pandemie.

Măștile de față nu sunt obligatorii, dar se recomandă utilizarea unei măști în spațiile publice.

În ceea ce privește transportul, Grecia a încetat să mai impună utilizarea măștilor în avioane (zboruri interne și internaționale), trenuri interurbane și autobuze. Dacă mergeți cu ferryboatul este bine să aveți o mască.

Chiar dacă pe insule pandemia pare terminată, în orașele mari, cum este și Atena, se fac multe verificări.

Persoanele care călătoresc în mijloacele de transport în comun - autobuze, tramvaie, metrou, tren, ferryboat- sunt în continuare obligate prin lege să poarte măști, potrivit news.gtp.gr.


Măștile vor fi obligatorii atât pentru șoferii și pasagerii din taxiuri, cât și pentru pasagerii și echipajul din interiorul feriboturilor, dar nu și pe punțile deschise, deși autoritățile sanitare recomandă folosirea lor dacă este aglomerat. Această măsură va fi reevaluată...

Relaxarea restricțiilor COVID în Italia. Ce reguli rămân, totuși, în vigoare și ce se întâmplă cu permisul sanitar

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 12:25
Relaxarea restricțiilor COVID în Italia. Ce reguli rămân, totuși, în vigoare și ce se întâmplă cu permisul sanitar
Italienii nu vor mai avea nevoie de permis sanitar şi vor putea renunţa la masca de protecţie începând de la 1 mai.


Regula se aplică pentru baruri, restaurante şi birouri, purtarea acesteia rămânând însă obligatorie în mijloacele de transport în comun şi la cinematograf.

Ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat joi seară un decret prin care se ridică obligativitatea purtării măştii sanitare în cluburi de noapte, baruri şi restaurante ori în supermarketuri, precum şi la majoritatea locurilor de muncă, unde purtarea acesteia rămâne însă "foarte recomandată".

Masca de protecţie continuă să fie obligatorie până pe 15 iunie în transportul în comun, la toate tipurile de spectacole - cinema, teatru, muzică - precum şi cazul activităţilor sportive desfăşurate la interior.

Purtarea măştii rămâne obligatorie pentru angajaţii sau vizitatorii din unităţile sanitare sau centrele pentru persoane vârstnice şi în şcoli, până la vacanţa de vară.

De asemenea, certificatul sanitar, fie în urma unui test negativ, fie a vaccinării, nu va mai fi obligatoriu de la 1 mai, în marea majoritate a cazurilor. Obligaţia de vaccinare rămâne în vigoare doar pentru personalul sanitar, până pe 31 decembrie.

Italia, care a ridicat obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber la jumătatea lunii februarie, a plătit un greu tribut COVID-19, cu peste 163.000 de decese de la începutul...

Țara din Europa care renunță la toate restricțiile COVID de la 1 februarie

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 14:26
Țara din Europa care renunță la toate restricțiile COVID de la 1 februarie
Danemarca urmează să ridice, de la 1 februarie, toate restricțiile aflate în vigoare legate de COVID-19, după ce internările și decesele provocate de Omicron au rămas stabile, iar rata de vaccinare este ridicată.


„În seara acesta ne putem regăsi din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina si ultimele restricții privind pandemia de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă. Sunt urmate, astfel, recomandărilor Comisiei pentru Epidemie, susținute de toate marile partide politice din această țară. Ultimele restricții vor fi eliminate la 1 februarie.

Anunțul vine în momentul în care o nouă subvariantă a Omicron, BA.2, își câștigă locul în Danemarca și crește numărul de infecții, cu 46.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate miercuri, 26 ianuarie.

„În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infecție foarte mari, de fapt cele mai mari din întreaga pandemie”, a spus Frederiksen. „Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal că acum suntem gata să renunțăm la restricții”, mai spune aceasta, citată de politico.eu.

Aproximativ 82% din populația Danemarcei este complet vaccinată cu două doze, dintre care 50% a primit și doza booster, potrivit Autorității daneze pentru Sănătate și Medicamente.

Țara care devansează vacanța de Crăciun din cauza restricțiilor COVID. Risc crescut de infectare la copii

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 19:16
Țara care devansează vacanța de Crăciun din cauza restricțiilor COVID. Risc crescut de infectare la copii
Guvernul belgian a anunțat vineri, 3 septembrie, că grădinițele și școlile vor intra în vacanța de iarnă pe 18 decembrie, cu o săptămână mai devreme. În plus, masca devine obligatorie pentru toți copiii de peste 6 ani, iar cursurile în învăţământul gimnazial se vor desășura în format hibrid până de Crăciun.

Premierul Alexander De Croo a anunțat că noile măsuri sunt necesare pentru limitarea contaminărilor cu COVID-19, în contextul în care autorităţile sanitare au informat cu privire la o puternică dinamică de infectare la copii.

”Trebuie să luăm măsuri suplimentare pentru a reduce cât mai repede posibil presiunea asupra spitalelor” care ”nu este sustenabilă”, a declarat şeful guvernului belgian, dezvăluind o înăsprire a restricţiilor în faţa ”unui val autumnal mult mai grav decât se prevedea”.

Noi restricții pentru populație

Începând de luni, evenimentele din interior vor fi limitate la 200 de persoane maxim, publicul va trebui să stea aşezat şi să poarte mască. Regula se va aplica inclusiv în sălile de cinema şi în timpul congreselor.
Activităţile sportive în sală vor fi în continuare autorizate, însă fără public. Evenimentele în exterior, cum sunt meciurile de fotbal, ar putea avea loc fără limitarea numărului de persoane.

Belgia a înăsprit deja restricţiile pe 26 noiembrie, obligând în special discotecile să se închidă şi îndemnând populaţia să-şi...

Restricțiile COVID, prelungite în București până pe 8 decembrie. Masca de protecție, obligatorie în continuare

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 19:40
Restricțiile COVID, prelungite în București până pe 8 decembrie. Masca de protecție, obligatorie în continuare
CMBSU a adoptat sâmbătă, 27 noiembrie, prelungirea unor măsuri pentru combaterea pandemiei valabile până pe 8 decembrie, ora 24.00.

Este menţinută obligativitatea purtării măştii, cu câteva excepţii, sunt interzise mitingurile, demonstraţiile, procesiunile, concertele, spectacolele, cursurile de instruire, workshopuri-le, conferinţele şi evenimentele private precum nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea.

Desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 5,00-21,00.

La astfel de evenimente pot participa doar cei vaccinaţi sau care au trecut prin boală. E permisă organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în Capitală, cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie. Pot lua parte doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Incidenţa sâmbătă în Bucureşti e de 2,26 la mia de locuitori.

„În aplicarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 09 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia...

Țara care se pregătește să ridice o parte din restricțiile COVID-19, după ce 57% din populație este vaccinată cu schemă completă

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 11:15
Țara care se pregătește să ridice o parte din restricțiile COVID-19, după ce 57% din populație este vaccinată cu schemă completă
Valul al patrulea al pandemiei a afectat țări din toată lumea, însă, în unele state, cazurile au început să scadă.

Letonia va ridica săptămâna viitoare carantina anticoronavirus, a decis marţi, 10 noiembrie, guvernul acestei ţări baltice, informează miercuri dpa.

O serie de restricţii vor rămâne însă în vigoare şi după 15 noiembrie, limitând viaţa publică, în special pentru persoanele nevaccinate.

Letonia a înregistrat luna trecută una dintre cele mai mari rate de contaminări din Europa, ceea ce a determinat guvernul de la Riga să impună începând cu 20 octombrie carantină la nivel naţional, inclusiv interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii.

După ce carantina va fi ridicată, toate magazinele şi serviciile neesenţiale vor avea un program restricţionat.

Persoanele nevaccinate vor putea intra doar în anumite tipuri de magazin.

Letonia are o populaţie de circa 1,9 milioane şi doar 57% dintre locuitorii săi eligibili sunt vaccinaţi cu schemă completă. Guvernul leton încearcă de luni de zile să crească numărul de persoane vaccinate, însă fără prea mare succes.

Mihai Trăistariu, postare ineptă despre "dictatura" restricțiilor COVID: "Auchan ia atitudine și apără drepturile omului"

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 12:30
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Mihai Trăistariu, postare ineptă despre "dictatura" restricțiilor COVID: "Auchan ia atitudine și apără drepturile omului"
Interpretul de muzică ușoară Mihai Trăistariu promovează într-un mesaj postat pe Facebook lanțul de magazine Auchan, despre care crede că încalcă cu bună știință restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID.

UPDATE 27 octombrie Reprezentanții lanțului de magazine Auchan au ținut să transmită un punct de vedere referitor la postarea virală a cântărețului: "Accesul în magazinele Auchan si MyAuchan se face, ca întotdeauna, conform reglementărilor în vigoare. În cazul magazinelor aflate în centre comerciale, acestea din urma realizează verificarea certificatului verde Covid și permit accesul în acord cu prevederile legale. În cazul magazinelor cu acces direct, nu este necesară prezentarea certificatului verde", se arată în comunicatul companiei care adiministrează lanțul de magazine Auchan.

Știrea inițială:

Cântărețul a folosit o imagine cu un anunț postat la intrarea în magazin, potrivit căruia "conform prevederilor legale, accesul în toate magazinele Auchan se face normal, pentru toți clienții fără solicitare de certificat COVID".

Trăistariu a interpretat mesajul drept "o victorie a tuturor românilor". Interpretul spune că "și Auchan se alătură instituțiilor CEC Bank și Poșta Română și ține cu poporul. Auchan ia atitudine și apară libertatea și drepturile omului".

În realitate, supermarketul Auchan este încadrat la categoria magazin alimentar, iar clienții sunt...

Primarul din Rădăuți, despre protestele împotriva restricțiilor COVID: "Nu e spirit civic, ci terorism biologic"

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 12:44
Primarul din Rădăuți, despre protestele împotriva restricțiilor COVID: "Nu e spirit civic, ci terorism biologic"
La finalul unui nou weekend în care sute de locuitori din Rădăuți au ieșit pe stradă pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive impuse, ca urmare a creșterii alarmante a numărului cazurilor de Covid-19, primarul orașului li s-a adresat acestora, avertizându-i că
astfel de acțiuni favorizează răspândirea virusului:


"Dragi rădăuțeni,

Sunt liber să protestez, dar nu să ucid. A-mi cere drepturile favorizând răspândirea Covid-19 nu e spirit civic, ci terorism biologic. Când libertatea mea o îngrădește pe a celorlalți, nu am înțeles ce e democrația. A sfida suferința celor care imploră o gură cu aer la ATI, sub privirile medicilor epuizați, e cea mai cruntă formă de dezumanizare.Libertatea de exprimare este însăși esența democrației, unde dreptul de a protesta e fundamental. La Revoluție, cei mai buni dintre români și-au dat viața pentru viața celorlalți, ca supremă formă de iubire a semenilor. Gloanțele regimului totalitar comunist n-au oprit asaltul eroilor pentru binele unui neam întreg.

Eroii Revoluției au luptat pentru semeni, nu împotriva lor. Și-au dat viața, pentru ca ceilalți să trăiască. De ce nu le urmăm exemplul? Mai important decât dreptul la protest e dreptul la viață. Putem învinge pandemia. Covid 19 trebuie să devină istorie. Uniți, ne salvăm semenii din moarte. Să fim demni de eroi, cei cu tricolorul Revoluției sau cu halate albe, în spitale. Să fim cu toții...

Țara care ridică restricțiile COVID-19 pentru cei vaccinați, testați sau trecuți prin boală. "Facem un pas clar spre o societate fără măsuri restrictive”

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 20:06
Țara care ridică restricțiile COVID-19 pentru cei vaccinați, testați sau trecuți prin boală. "Facem un pas clar spre o societate fără măsuri restrictive”
Decizia guvernului olandez privind prezentarea dovezii vaccinării anticoronavirus, a recuperării după COVID-19 sau a unui rezultat negativ la test pentru cei care vor să meargă la restaurant, evenimente sportive sau spectacole, a generat deja controverse în ţară, relatează dpa.

În paralel, cerinţa de "distanţare socială" de 1,5 metri a fost ridicată. "Facem astfel un pas clar spre o societate fără măsuri restrictive de coronavirus", susţine guvernul olandez, conform unui anunţ postat vineri.

Pe fondul unui declin al infectărilor şi al ratelor ridicate de vaccinare, guvernul a decis să ridice măsurile anticoronavirus, restaurantele, barurile, magazinele, teatrele şi chiar stadioanele putând funcţiona din nou la capacitate întreagă.

Dar, de sâmbătă, toţi vizitatorii acestor locaţii, începând de la vârsta de 13 ani, trebuie să prezinte un "permis de coronavirus" pentru a avea acces. Cei care nu sunt vaccinaţi anticoronavirus sau nu au au contractat virusul se pot testa, pe gratis, la centre de testare locale, notează dpa.

Noua regulă a stârnit controverse în Ţara lalelelor, proprietari de restaurante din mai multe oraşe anunţând că nu vor verifica permise, din cauză că nu dispun de personal ori se tem de agresiuni şi ameninţări din partea clienţilor.

Pentru sâmbătă, antivacciniştii au anunţat proteste la Haga.

Un sondaj comandat de autorităţi a arătat că circa o treime din populaţie consideră...

Restricții COVID noi pentru românii care intră în Germania. Măsurile anunțate de MAE au intrat în vigoare de la 1 august

Duminica, 01 August 2021, ora 15:59
Restricții COVID noi pentru românii care intră în Germania. Măsurile anunțate de MAE au intrat în vigoare de la 1 august
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, începând de duminică, au fost modificate condiţiile de călătorie în Germania.

Astfel, toate persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte la intrarea în Germania fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

MAE a transmis că, potrivit informaţiilor publicate de autorităţile germane, începând din 1 august, toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania, fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic şi trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Astfel, dovada vaccinării este acceptată numai dacă schema de vaccinare cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene este completă şi au trecut cel puţin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin.

Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 şi, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator făcut cu cel puţin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german.

Dovada testării pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore...

Grecia renunta la alte restrictii COVID. Obligativitatea mastii in interior si interdictia de circulatie nocturna, eliminate

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 22:55
Grecia renunta la alte restrictii COVID. Obligativitatea mastii in interior si interdictia de circulatie nocturna, eliminate
Grecia renunta incepand de joi, 24 iunie, la purtarea obligatorie a mastii in exterior iar de luni si la interdictia de circulatie nocturna, ca urmare a ameliorarii situatiei epidemiologice, a avansului campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dar si in contextul valului de caldura care face dificila purtarea protectiei faciale, relateaza miercuri EFE.

Ministrul adjunct al Protectiei Civile, Nikos Hardalias a precizat miercuri la o conferinta de presa ca mastile sanitare raman obligatorii in spatiile inchise si in exterior, in cazul in care exista aglomeratii.

Alte masuri anuntate sunt cresterea numarului de persoane la o masa in restaurante (de la 6 la 10), posibilitatea organizarii de botezuri si de nunti cu pana la 400 de invitati (de la 300) si cresterea la 120 a numarului de persoane prezente pe plaja la fiecare 1.000 de metri patrati.

In pofida relaxarii masurilor, epidemiologii amintesc ca in Grecia doar 3 din 10 persoane s-au vaccinat cu schema completa, in timp ce 44% din populatie a primit cel putin o doza de vaccin.

In ultima luna, Grecia a inregistrat o scadere a numarului de cazuri zilnice, precum si o reducere a numarului de persoane la terapie intensiva si a deceselor.

In ultimele 24 de ore au fost raportate 520 de contagieri cu SARS-CoV-2 si 14 decese.

De la debutul pandemiei, in Grecia s-au inregistrat in total 419.455 de contagieri si 12.595 de decese de COVID-19.

Comuna Chiajna intră din nou sub incidența restricțiilor COVID. Ce măsuri îi vizează pe localnici începând din 4 septembrie

Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 17:36
Comuna Chiajna intră din nou sub incidența restricțiilor COVID. Ce măsuri îi vizează pe localnici începând din 4 septembrie
Prefectura Ilfov a convocat vineri, 3 septembrie, o ședință extraordinară în cadrul căreia s-a discutat situația epidemiologică din comuna Chiajna.

"Având în vedere faptul că, la nivelul comunei Chiajna s-a înregistrat o valoare a ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,12/1000 locuitori, în urma propunerii Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, a fost adoptată Hotărârea nr. 150 din 03.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitatea Chiajna", se arată într-un comunicat de presă al prefecturii.

Potrivit hotărârii, sunt interzise de sâmbătă, 4 septembrie, ora 0.00, demonstrații, mitinguri, procesiuni, concerte și altfel de întruniri în spațiul public.

În spațiile publice care presupun adunarea unor mulțimi de oameni, precum piețe sau mijloace de transport în comun, se impune obligativitatea purtării maștilor de protecție.

Competițiile sportive se pot desfășura cu umplerea a maximum 50% din capacitatea stadioanelor sau sălilor de sport și cu spectatori stând la minimum un metru distanță.

Detaliile privind hotărârea adoptată de Prefectura Ilfov.

În ce țări din Europa intri direct în carantină dacă nu ai vaccin sau test. Spaima COVID-19 îndeamnă la prudență

Marti, 12 Iulie 2022, ora 22:10
În ce țări din Europa intri direct în carantină dacă nu ai vaccin sau test. Spaima COVID-19 îndeamnă la prudență
În România nu mai sunt restricții COVID încă din luna martie. Însă, de cele mai multe ori, la îmbarcarea în avioane, românii se lovesc de COVID, pentru că unele țări încă mai au reguli. Astfel, trebuie să poarte masca de protecție sau să prezinte un certificat COVID.

Majoritatea țărilor au ridicat restricțiile și nu mai e nevoie de certificat de vaccinare sau test COVID negativ la intrarea pe teritoriul acestora. Unele au reguli de protecție.

De asemenea, ei nu trebuie să mai completeze Formularul de localizare a pasagerilor COVID-19. Sunt însă și câteva excepții.


Franța

Franța se află într-un regim de tranziție privind ieșirea din starea de urgență sanitară, până la data de 31 iulie 2022.

Cei care merg în Franța încă trebuie să arate certificate doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatului negativ al unui test tip RT-PCR doar certificatele care conțin un cod QR și care sunt redactate în limba statului în care au fost emise și în limba engleză, potrivit informațiilor mae.ro.


La intrarea pe teritoriul francez, se aplică următoarele măsuri pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din România, conform Strategiei de redeschidere a frontierelor:

-nu este necesară prezentarea unui test negativ pentru COVID–19 pentru persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Schema de vaccinare este considerată completă la 28 de zile de la...
  1. Cum decurge viața bărbatului care s-a însurat cu 9 femei în același timp: ”Cel mai rău lucru sunt cheltuielile”
  2. Proprietarii de plaje din Grecia exasperați de românii care vin cu pachet: "S-a aruncat asupra lui ca un uliu și i-a vărsat sticla cu vin"
  3. Cele mai bune locuri în care să ascunzi banii în casă
  4. Amenda încasată de un mare magazin pentru că a refuzat să înlocuiască o mașină de spălat, stricată după doar patru luni de utilizare
  5. Imaginile din satelit confirmă dezastrul de pe aerodromul belarus „Ziabrovka”. Rușii îl folosesc frecvent pentru a ataca Ucraina
  6. Simona Halep a egalat-o pe Serena Williams: încă un record fantastic stabilit de româncă
  7. Oana Lis, după ce a făcut apel la donații pentru soțul Viorel, fostul primar al Capitalei: "Mi-am luat ceva hate pe internet"
  8. Un român se laudă cu captura de pești din vacanța sa în Grecia. "Ce hobby cretin, chiar îți face plăcere să omori frumusețile alea?"
  9. Turistă pe litoralul românesc: "Un exemplu de prețuri rezonabile și mâncare bună". Ce a mâncat de 100 de lei
  10. Tânăr supărat că nu mai poate părăsi Rusia din cauza vizelor: ”Vom distruge Kievul, Bucureștiul, Budapesta, Praga, pe toți” VIDEO