Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.066 secunde)

Articole despre "salvamont"

Intervenţii Salvamont pentru recuperarea unor turişti. Elicopter SMURD solicitat pentru o persoană cu apendicită

Sambata, 21 Mai 2022, ora 21:33
Intervenţii Salvamont pentru recuperarea unor turişti. Elicopter SMURD solicitat pentru o persoană cu apendicită
Salvamontiştii din Râşnov intervin, sâmbătă seară, pentru acordarea de sprijin unei persoane cu apendicită, fiind solicitat un elicopter SMURD pentru evacuarea pacientului, Anterior, salvamontiştii au participat la o operaţiunea de peste şapte ore pentru salvarea a doi turişti blocaţi pe un traseu închis din cauza zăpezii.

Salvamontiştii din Râşnov au fost solicitaţi, sâmbătă, de către o persoană care acuză o criză de apendicită.

”În acest moment, salvamontiştii râşnoveni se află alături de persoana care a solicitat ajutor şi se aşteaptă un elicopter SMURD pentru evacuarea în siguranţă”, au precizat salvamontiştii. Anterior, aceştia au avut o intervenţie care a durat mai bine de şapte ore.

Salvatorii montani au mai fost solicitaţi să intervină pentru salvarea a două persoane blocate în munţii Bucegi, pe traseul Tache Ionescu, care face legătura între cabana Diham şi cabana Mălăieşti.

”Cei doi turişti erau blocaţi pe un traseu care este închis, din cauza zăpezii. Recomandarea salvamontiştilor este să nu vă aventuraţi pe traseele care sunt închise şi să purtaţi doar echipamente corespunzătoare”, au mai precizat autorităţile.

Val de accidentări pe munte. Salvamontiștii spun că mulți oameni au venit neechipați în drumeție. ”Iarna nu s-a încheiat!” FOTO UPDATE

Sambata, 07 Mai 2022, ora 20:41
Val de accidentări pe munte. Salvamontiștii spun că mulți oameni au venit neechipați în drumeție. ”Iarna nu s-a încheiat!” FOTO UPDATE
Salvamontiștii din Bușteni au avut mai multe intervenții de salvare a unor turiști care au mers în drumeție neechipați.

UPDATE. Salvamont a transmis sâmbătă seara că un grup de 20 de turiști au cerut ajutor după ce au urcat până la babele pe un traseu impracticabil în condiții de iarnă.

”Update la ziua de astăzi... din păcate am avut dreptate și încă o intervenție este acum în desfășurare pe Platoul Bucegi.

Un grup de aproape 20 de oameni care a urcat pe Valea Caraimanului (traseu inpracticabil în condiții de iarnă) au ajuns cu mare noroc la Babele dar în stare de epuizare fizică. Aici turiștii și-au dat seama că nu au cum să mai coboare singuri și au sunat la 112.

Trei tineri uzi până la piele au fost la un pas de hipotermie.

Un alt copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri și de ajutorul salvamontiștilor pentru a continuă drumul.


În ajutorul salvatorilor din Bușteni și Prahova au venit și colegii din Dâmbovita pentru a prelua grupul de turiști.

Sperăm că această să fie ultima intervenție a acestei zile agitate”, transmite Salvamont.O femeie de 75 de ani a căzut în zăpadă în zona Sfinx-ului, iar două tinere au rămas blocate în zăpadă și au făcut atac de panică pe valea Rea din Bucșoiu.

”Două intervenții pentru salvamontiștii din Bușteni și Prahova până la această oră.

Prima s-a încheiat în urmă cu câteva minute și s-a petrecut în zona...

Record absolut de intervenții montane în 2021, anunță Salvamont. Numărul total de persoane care au ajuns la spital

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 13:50
Record absolut de intervenții montane în 2021, anunță Salvamont. Numărul total de persoane care au ajuns la spital
Salvamont România a anunțat marți, 25 ianuarie, într-un raport, că în anul 2021 s-a înregistrat un ”record nedorit” în ceea ce priveşte numărul de intervenţii la care au participat salvatorii montani din întreaga ţară.


Astfel, conform statisticilor, structurile Salvamont au intervenit la 7.148 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost primit sprijin 8.265 de persoane. Gradul de răspuns la intervenţiile la care au fost solicitaţi salvatorii montani a fost, şi anul acesta, de sută la sută.

”În perioada de referinţă serviciile publice judeţene şi locale Salvamont au asigurat asistenţa de salvare montană cu un număr de 450 – 600 de salvamontişti, zilnic, în cele cca 140 de baze şi posturi salvamont permanente sau sezoniere, în zonele montane cu afluenţă turistică mare, pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă şi pe traseele turistice alpine, structurile Salvamont fiind solicitate să intervină la 7.148 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate un număr de 8.265 de persoane.

În sezonul de iarnă au avut loc un număr de 5.145 intervenţii, dintre care, 4.030 de intervenţii s-au derulat pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 1.082 acţiuni au avut loc în restul zonei montane, iar 33 de intervenţii în afara zonei montane la care salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină cu mijloacele şi...

Salvamont Bihor intervine în Apuseni pentru recuperarea unei turiste accidentată la picior

Sambata, 26 Martie 2022, ora 21:26
Salvamont Bihor intervine în Apuseni pentru recuperarea unei turiste accidentată la picior
Echipele Salvamont Bihor intervin sâmbătă seara pentru salvarea unei turiste, accidentată la picior, aflată la circa 1 km amonte de Peştera Drăcoaia, localizată pe Valea Sighiştelului, jud. Bihor.

”Patrula SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor care asigură permanenţa în zona domeniului schiabil Vârtop intervine pentru salvarea unei turiste, accidentată la picior, aflată la circa 1 km amonte de Peştera Drăcoaia, localizată pe Valea Sighiştelului, jud. Bihor”, a transmis Salvamont Bihor.

Accesul pe vale se poate face numai pedestru şi destul de dificil, dat fiind că traseul turistic este serios afectat de doborâturile provocate de furtunile puternice care s-au produs în ultimii 5-6 ani.

Zeci de apeluri pentru intervenții de urgență la Salvamont în ultimele 24 de ore. 29 dintre cei care au cerut ajutorul au ajuns la spital

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 09:12
Zeci de apeluri pentru intervenții de urgență la Salvamont în ultimele 24 de ore. 29 dintre cei care au cerut ajutorul au ajuns la spital
Salvamontiştii anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost primite 58 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a acestora, fiind salvate astfel 66 de persoane. Dintre acestea, 29 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital, iar într-un caz s-a solicitat intervenţia elicopterului.


Potrivit Salvamont România, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 58 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

Astfel, au fost 8 apeluri pentru Salvamont Cluj, 7 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 6 apeluri pentru Salvamont Buşteni, câte cinci pentru Salvamont Azuga şi Salvamont Lupeni, câte patru pentru Salvamont Gorj, Salvamont Muntele Mic, Salvamont Borşa şi Salvamont Neamţ, două apeluri pentru Salvamont Sibiu şi câte un apel pentru Salvamont Dâmboviţa, Salvamont Bistriţa-Năsăud, Salvamont Suceava, Salvamont Alba, Salvamont Predeal, Salvamont Maramureş, Salvamont Bihor, Judeţul Bacău şi Judeţul Bistriţa-Năsăud.


"În cazul acestor intervenţii au fost salvate 66 de persoane, dintre acestea 29 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Pentru un caz s-a solicitat elicopterul şi un caz a fost predat la IML", au precizat salvamontiştii.

Totodată, s-au primit 58 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din...

Cum a ajuns o turistă să traverseze Bucegii în ciorapi: Salvamont: ”I-au înghețat picioarele și a sunat după ajutor”

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 18:12
Cum a ajuns o turistă să traverseze Bucegii în ciorapi: Salvamont: ”I-au înghețat picioarele și a sunat după ajutor”
Salvamontiștii atrag atenția asupra faptului că iarna nu a trecut în munți și că turiștii care încearcă să străbată traseele montane într-un echipament necorespunzător își pot pune în pericol sănătatea și chiar viața.


Mai exact, Salvamont Bușteni a prezentat într-o postare pe Facebook cazul unei femei care a vrut să facă traseul Babele - Crucea Eroilor în ghete de vară. La un moment dat i-a căzut talpa, astfel că a continuat drumul în ciorapi. Totuși, nu a durat mult până când i-au înghețat picioarele și a sunat după ajutor.

”Trebuie sa reamintim ca iarna nu a trecut in munti si ca un traseu relativ usor pentru cei antrenati si bine echipati, poate sa puna mari probleme celor care nu prea au legătură cu muntele...

Astazi in decurs de numai trei ore, salvamontistii din Busteni si Prahova au intervenit in doua cazuri aproape identice:

Pe traseul Babele - Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a ramas desculță in zapada care pe alocuri depășește un metru grosime. Pentru ca a venit echipată cu ghetuțe de stradă, pur si simplu, i-a cazut talpa. A mers in ciorapi, pana i-au inghetat picioarele si cand nu a mai putut, a sunat dupa ajutor.

La numai cateva minute de primul caz, o alta femeie de 46 de ani, a suferit o epuizare fizica pe acelasi traseu. Aceasta intentiona sa ajunga la Cruce cu fiul ei, dar erau incălțați cu pantofi sport de vara.

Din fericire ambele cazuri s-au terminat cu bine si noi speram ca...

Zeci de turişti au urcat pe munte în blugi şi pantofi de vară. Salvamont: ”Din fericire doar trei tineri au avut nevoie de ajutor” VIDEO

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 22:04
Zeci de turişti au urcat pe munte în blugi şi pantofi de vară. Salvamont: ”Din fericire doar trei tineri au avut nevoie de ajutor” VIDEO
Salvamontiştii din Buşteni anunţă, sâmbătă seară, că zeci de turişti au urcat pe munte în blugi şi pantofi de vară, deşi în zonele înalte este încă zăpadă. Trei dintre turişti au avut nevoie din îngrijiri.

”Avertismentele noastre în mod repetat asupra pericolului din Abruptul Prahovean în această perioadă a anului se disipă în neant. Se pare că nimeni nu le aude... Zeci de turişti au ajuns astăzi pe munte la fel de bine echipaţi: blugi şi pantofi de vară. Din fericire doar trei tineri au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor. Restul au avut noroc...”, au scris, sâmbătă, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont Buşteni.

Salvamontiştii afirmă că cei trei au văzut că în Buşteni a dat firul ierbii şi s-au gândit că pot ajunge pe munte şi cu echipament de vara.”După un efort de aproape 5 ore prin zăpada din Valea Caraimanului, au fost nevoiţi să sune după ajutor pentru că unul dintre ei a ajuns la epuizare fizică şi pe deasupra a mai suferit şi un atac de panică. Tânărul a fost scos din Hornul Caraimanului şi după aproape 3 ore de eforturi a fost coborât cu bine de pe munte”, au mai transmis salvamontiştii.

40 de persoane recuperate de Salvamont în ultimele 24 de ore. Număr uriaș de apeluri de urgență într-o singură zi

Duminica, 26 Decembrie 2021, ora 08:21
40 de persoane recuperate de Salvamont în ultimele 24 de ore. Număr uriaș de apeluri de urgență într-o singură zi
Salvamontiştii din întreaga ţară au fost solicitaţi, în ultimele 24 de ore, pentru a interveni în 33 de situaţii. Cele mai multe apeluri le-au avut salvatorii montani din Buşteni şi Lupeni.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 33 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a transmis duminică, 26 decembrie, Salvamont România.

S-au primit 6 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 6 apeluri pentru Salvamont Buşteni, 4 apeluri pentru Salvamont Sibiu, câte 3 apeluri pentru Salvamont Bran, Salvamont Predeal, Salvamont Gorj, câte două apeluri pentru Salvamont Borşa şi Salvamont Municipiul Braşov şi câte un apel pentru salvatorii montani din Sinaia, Alba, Vrancea şi Bistriţa-Năsăud.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 40 de persoane, dintre acestea 18 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, au mai transmis salvamontiştii.

S-au mai primit 15 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.

Zeci de turiști accidentați, salvați de la debutul sezonului de schi. Bilanțul Salvamont Brașov

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 23:24
Zeci de turiști accidentați, salvați de la debutul sezonului de schi. Bilanțul Salvamont Brașov
Salvamontiștii din Poiana Braşov au prezentat vineri, 31 decembrie, bilanțul intervențiilor de la debutul sezonului de schi. Aceștia au fost chemați să salveze 64 de oameni care s-au accidentat în timp ce se aflau pe pârtie sau în drumeţie, unii dintre ei neavând echipament corespunzător.

De la debutul sezonului de schi s-au înregistrat 60 de intervenţii, în ultima zi a anului având loc şase.
”Finalul de an ne găseşte cu 60 de intervenţii realizate de la începutul sezonului de schi. Astăzi, 31.12.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 6 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarna sau se aflau în drumeţie”, a transmis pe Facebook, vineri seară, Salvamont Poiana Braşov.

Sursa citată a precizat că pentru 3 dintre persoanele accidentate a fost nevoie şi de intervenţia echipajelor SMURD/SAJ, care le-au transportat la unităţile spitaliceşti, pentru controale suplimentare de specialitate.

”O turistă care se plimba pe masiv a ignorat plasele de protecţie care interzic accesul pe pârtiile închise, a alunecat la vale pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, oprindu-se într-o rigola. Menţionăm că turista era echipată inadecvat, aceasta suferind un traumatism de coloană”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia au precizat că, de la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Braşov au intervenit în 60 de cazuri,...

Reacția cu tâlc a șefului Salvamont România față de cei care cer sancționarea turiștilor care alertează inutil salvatorii: ”Despre ciobanul care paște oile cum pot să spun că a părăsit poteca”

Miercuri, 25 August 2021, ora 21:09
Reacția cu tâlc a șefului Salvamont România față de cei care cer sancționarea turiștilor care alertează inutil salvatorii: ”Despre ciobanul care paște oile cum pot să spun că a părăsit poteca”
Isprava turistului din București căutat trei zile prin munți de 18 salvamontiști din Prahova, deși el era acasă, a stârnit o serie de controverse în mediul online.

Oamenii cer ca bărbatul să fie sancționat pentru că a alertat inutil forțe impresionante deși putea să oprească toată această acțiune anunțand la telefon că s-a descurcat singur și nu mai are nevoie de ajutor.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, îi contrazice pe cei care cer pedepsirea exemplară a turistului uituc și explică de ce omul a procedat bine, cu un mic amendament.

”Indiferent unde suna, la 0Salvamont sau la 112, el atunci când a sunat, a avut o problemă. Greșeala lui a fost că, odată ce s-a încheiat această problemă și a ieșit din starea de rătăcire sau de ce a avut el, nu a anunțat că a ajuns și că totul este în regulă. Asta a fost singura problemă. Nu-l învinovățim decât pentru treaba finală. Ca alarmare, omul a procedat corect. Noi încurajăm pe toată lumea să sune atunci când se simte în nesiguranță, dar când/dacă a depășit momentul acesta să anunțe că s-a terminat cu bine”, a precizat șeful Salvamont România.

”Pe munte, ceva aparent banal poate să degenereze în câteva minute în risc de viață”

Acesta consideră că într-o astfel de situație nu se impune aplicarea unor amenzi pentru că ar descuraja turiștii și oamenii în general să solicite servicii de urgență, speriați de gândul unei...

Salvamontul, taxi gratis pentru turiștii în teniși. Cum procedează Europa: turist german, taxat cu 8.000 de euro

Joi, 22 Iulie 2021, ora 22:45
Salvamontul, taxi gratis pentru turiștii în teniși. Cum procedează Europa: turist german, taxat cu 8.000 de euro
Salvamontiștii români au ajuns să fie chemați în ajutor pe numerele de urgență de către turiștii care nu mai sunt în stare să parcurgă un traseu montan, fie din cauza lipsei de experiență sau a lipsei echipamentului necesar. De cele mai multe ori însă, aceste situații nu reprezintă urgențe reale, susțin salvamontiștii.

Aceștia atrag atenția că în Europa, în astfel de cazuri cei care cheamă echipajele de salvare sunt puși la plata costurilor intervenției. La noi în țară însă, legislația nu permite o astfel de abordare, care ar descuraja acest tip de comportament iresponsabil.


Ce se intâmplă în Europa


Un turist german în vârstă de 56 de ani a fost recuperat de către o echipă de salvatori montani de pe Tofana di Mezzo, la o altitudine de peste 3400 m, un masiv montan din estul Dolomiților.

Pentru că ridicarea unui elicopter costă 92 de euro pe minut, turistul a fost nevoit să plătească 7500 de euro, potrivit it.blastingnews.com.

Excursionistul trebuie să suporte costul intervenției pentru că el a solicitat ajutorul echipei salvamont deși în afară de oboseală nu avea alte probleme de sănătate, deci nu era o urgență. În stațiunile montane din Europa aceasta este procedura în cazul intervențiilor echipelor salvamont. Dacă nu este cu adevărat risc de viață, chemarea abuzivă a salvatorilor se plătește.

Se procedează astfel tocmai pentru a descuraja abuzurile turiștilor care blochează...

Operațiune a echipelor Salvamont Neamț: o persoană decedată a fost găsita în zona masivului Stâna La Mucileanu

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 23:26
Operațiune a echipelor Salvamont Neamț: o persoană decedată a fost găsita în zona masivului Stâna La Mucileanu
Dispeceratul National Salvamont anunță o intervenție în desfășurare a echipelor Salvamont Neamț, în zona masivului Stana La Mucileanu, unde o persoana a decedat.


Salvamont Neamt intervine la acesta ora cu o echipa de suport tehnic in Grintiesul Mic. La actiune participa echipaje de la SJAN, ISU si IJP Neamt.

Intervenţii ale Salvamont, în acest weekend, pe Valea Prahovei. Turiști accidentați sau rătăciți pe traseele montane

Duminica, 08 August 2021, ora 19:10
Intervenţii ale Salvamont, în acest weekend, pe Valea Prahovei. Turiști accidentați sau rătăciți pe traseele montane
Salvamontiştii din Prahova au participat, în acest sfârşit de săptămână, la şapte acţiuni de recuperare a unor turişti care fie s-au rătăcit pe munte, fie s-au rănit în timp ce se aflau pe traseele de altitudine, cauzele accidentelor fiind neatenţia, oboseala sau echipamentul neadecvat.

Conform bilanţului făcut public de Salvamont Buşteni, salvatorii montani au intervenit în şapte cazuri, pentru recuperarea a opt turişti care au avut nevoie de ajutorul lor, pe traseele montane din zona Văii Prahovei.

Duminică, salvatorii au intervenit în sprijinul unei femei în vârstă de 22 de ani care a leşinat în timp ce se afla pe Platoul Bucegi. La scurt timp după această intervenţie, un turist fără echipament adecvat a rămas blocat în zona de sub Brâul Caraimanului, el fiind coborât în siguranţă, cu coarda.Sâmbătă, o femeie care se afla pe munte, în zona Valea Spumoasă, a suferit o criză renală, cerând sprijinul Salvamont. Ea a fost transportată şi predată unui echipaj de la Serviciul de ambulanţă.

Tot sâmbătă, în zona Cracul Morarului o altă femeie a suferit o entorsa la piciorul drept. Ea fiind coborâtă tot de către salvamontişti. În Munţii Baiului o altă turistă care a suferit o fractură la braţul stând a fost ajutată de către salvatorii montani, iar un biciclist care a căzut la Gura Diham a avut si el nevoie de îngrijiri medicale.Totodată, sâmbătă seară salvatorii au participat...

Turisti epuizati si raniti recuperati din varf de munte, noaptea trecuta, de echipele salvamont din Arges si Prahova

Duminica, 11 Iulie 2021, ora 07:26
Turisti epuizati si raniti recuperati din varf de munte, noaptea trecuta, de echipele salvamont din Arges si Prahova
Salvamontistii din Arges au intervenit in cursul noptii pentru a recupera mai trei turisti care nu mai puteau cobori sa baza muntelui din cauza epuizarii fizice. Un al patrulea turist a avut nevoie de ajutorul salvatorilor dupa ce a cazut si s-a ranit la un picior.

Prima interventie a salvatorilor din Arges a avut loc in zona Varfului Piscul Negru, iar cea de-a doua, pe Varful Negoiu, in zona Lacul Capra.

"Doua persoane epuizate fizic, in traseul principal de creasta, sub Vf. Iezerul Caprei, la intoarcerea din Vf. Negoiu spre Lacul Capra. Intrucat echipa de interventie de la Baza de salvare montana Cota 2000 nu s-a intors de la misiunea din Piscul Negru, li s-a recomandat sa se odihneasca putin iar daca nu pot continua deplasarea sa ramana pe loc pana soseste echipa de salvatori montani.

In urma unui apel venit la orele 20.18 prin 112, Salvamont Arges actioneaza in zona Vf. Piscul Negru, cu o echipa de 4 salvatori montani pentru acordarea primului ajutor si transport pana la Transfagarasan a unei persoane de sex masculin accidentata la un membru inferior in urma unei cazaturi", a anuntat Salvamont Arges.

Si echipele Salvamont Busteni si Salvamont Prahova au intervenit sambata sear ape Valea Caraiman pentru a ajuta un turist ranit la picior.

"Actiune in desfasurare pe Valea Caraimanului, unde un tanar de 21 de ani din Buzau a cazut si a suferit un traumatism de genunchi. Acum salvamontistii din Busteni si Prahova transporta victima cu targa.

Upgrade: In...

Ce se ascunde in spatele scandalului dintre Salvamont si Jandarmerie. "Tu, alaturi de pompieri, te-ai uitat la salvatori"

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 06:50
Ce se ascunde in spatele scandalului dintre Salvamont si Jandarmerie. "Tu, alaturi de pompieri, te-ai uitat la salvatori"
Jandarmeria Romana este din nou acuzata ca isi aroga fara drept meritele actiunilor in conditiile in care salvamontistii au fost cei care si-au riscat viata pentru a duce la bun sfarsit misiunea. Disputa Salvamont-Jandarmerie dureaza de ani buni, nefiind prima data cand conflictul ajunge in public.

Printr-o postare pe pagina de Facebook a dispeceratului national, Salvamont Romania reproseaza jandarmilor din Vrancea ca se lauda cu actiunea de salvare a celor 12 muncitori surprinsi de o viitura in comuna vranceana Nereju.

"Postare jenanta a jandarmeriei Vrancea, care se lauda cu actiunea de salvare facuta de Salvamont, fara sa nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, intreg echipamentul folosit a apartinut Salvamont, un salvamontist a trecut raul la cei surprinsi de viitura, le-a pus hamuri de salvare pe ei si i-a asigurat pe tiroliana. Dar, asa e cand privitorii se cred mari salvatori. Jenanta atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit! ", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont Romania.Salvatorii montani le reproseaza jandarmilor ca au stat si au filmat de pe margine cu drone, pe care au si pierdut-o in apa, in timp ce altii isi riscau viata traversand raul umflat de viitura pe corzi intinse.

"Si puteati sa ne aduceti si multumiri ca v-am salvat drona pe care ati manevrat-o atat de profesional incat ati dat cu ea in apa, dar, daca nu eram noi sa o recuperam nu mai aveati cu ce imagini sa va laudati...
  1. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  2. Unde ascundea o funcționară banii din șpagă. Surpriză de proporții în timpul unor percheziții la birourile DGASPC Tulcea.
  3. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  4. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  5. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  6. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  7. Turiști prinși la scăldat în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Riscă o amendă usturătoare
  8. A exagerat Bianca Drăgușanu cu operațiile? "Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat..."
  9. Mafia taximetriștilor s-a întors la Aeroportul Otopeni. Cine este Mecanicul, co­or­donatorul ”reţelei de băieţi un­suroşi ce ştie bine tabla împărţirii cu au­torităţile”
  10. Adevăratul motiv pentru care guvernul dă 700 de lei pensionarilor. Specialist: ”Cu jumătate din sumă ar fi putut să-i scoată pe toți din sărăcie”