Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.113 secunde)

Articole despre "sanctiuni"

Piața Gri Zara: Cum „importurile paralele”, cu aprobare de la Putin, oferă confort consumatorilor ruși

Duminica, 14 August 2022, ora 21:50
Piața Gri Zara: Cum „importurile paralele”, cu aprobare de la Putin, oferă confort consumatorilor ruși
Brandurile occidentale care au părăsit piața rusă sunt încă la vânzare, datorită modificărilor legale care au alimentat antreprenoriatul.

Aleksandr Gorbunov, un investitor imobiliar din orașul siberian Krasnoiarsk, a avut o soluție simplă când Zara, gigantul spaniol de îmbrăcăminte, și-a închis magazinele din Rusia din cauza invaziei Ucrainei: le-a import el însuși, scrie The Guardian.

„Ideea de a începe să vând Zara a venit de la soția mea, care a spus că își dorește foarte mult ca hainele firmei să revină”, a spus Gorbunov, care a anunțat că va deschide un magazin numit Panika (Panică), care va comercializa exclusiv produse Zara și Zara Home.

Gorbunov a spus că a găsit rapid un vânzător în Kazahstan care se ocupa de haine Zara, apoi a importat un lot de îmbrăcăminte în valoare de 1,5-2 milioane de ruble (aproximativ 23.000 de lire sterline). El susține că profitul său va fi de doar 200-300 de ruble (aproximativ 3 lire sterline) pe bucată.

Import oficial paralel cu aprobare de la Putin

„Este un import oficial, paralel”, a spus el, deoarece Rusia permite acum aproape oricui să revândă produsele din străinătate. „Nu cumpărăm totul... Avem un designer care alege ce să cumpere din cele mai recente colecții. Nu vrem să ne umplem, pur și simplu, magazinul cu haine Zara”, spune el.

Companiile occidentale pleacă din Rusia în semn de protest față de război. Dar ieșirea mărcilor...

Cum poate fi doborât un tiran. Trei pași eficienți care l-ar scoate din joc pe Putin ANALIZĂ

Vineri, 12 August 2022, ora 12:53
Comenteaza acest articol | 28 comentarii
Cum poate fi doborât un tiran. Trei pași eficienți care l-ar scoate din joc pe Putin ANALIZĂ
Cinicii s-au grăbit să tune și să fulgere cu privire la presupusa ineficiență a retragerii companiilor multinaționale și a sancțiunilor guvernamentale globale în schimbarea comportamentului autocraților brutali, cum ar fi președintele rus Vladimir Putin, arătând exemple ineficiente precum Cuba, Iran, Venezuela, Siria și Coreea de Nord.

Politicianul francez Marine Le Pen a cerut recent încetarea sancțiunilor „inutile” împotriva Rusiei, ca răspuns la invazia acesteia din Ucraina, aceeași ideea expusă și de un editorialist de la The Guardian care a scris că „Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sunt cea mai prost concepută și contraproductivă politică din istoria internațională recentă”. Paul Krugman, de la New York Times, a enumerat, de asemenea, în mod selectiv, exemple de embargouri economice ineficiente, dând exemple chiar și din secolul al XIX-lea, într-un articol recent.

Cu toate acestea, o echipă de cercetare de la Universitatea Yale, de 42 de persoane, care include cercetători pe teren în Rusia și în toată Eurasia, și cu contribuții cruciale din partea Franek Sokolowski și Michal Wyrebkowski, a constatat într-o analiză cuprinzătoare că economia rusă este deja supusă unei presiuni serioase. Totuși, în continuare se perpetuează ideea că un regim autoritar poate pur și simplu să ignore dificultățile economice și să reziste democrațiilor liberale occidentale într-un „război de uzură”....

Lukașenko încearcă o apropiere de Occident pentru a scăpa de sancțiuni. ”Politica este politică și afacerile sunt afaceri”

Miercuri, 10 August 2022, ora 17:12
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
Lukașenko încearcă o apropiere de Occident pentru a scăpa de sancțiuni. ”Politica este politică și afacerile sunt afaceri”
Ieri, 9 august, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Miniștri al Republicii Belarus, a luat cuvântul însuși președinte țării, Alexandru Lukașenko. El a fost surprins de faptul că guvernul nu stabilește legături economice cu UE.

Lukașenka a subliniat că, în ciuda sancțiunilor din Occident, Belarus nu ar trebui să abandoneze complet piața europeană. Dictatorul a subliniat că UE este cel mai apropiat vecin al Belarusului.

El a reamintit că politica este politică și afacerile sunt afaceri. Minskul este gata să vândă către UE atât produse petroliere, cât și îngrășăminte.

Lukașenka a amintit, de asemenea, că înainte de evenimentele din 24 februarie, Belarus a furnizat în UE produse mult mai mult decât în Federația Rusă. Dictatorul a spus că în Belarus aceste bunuri sunt acum pe stoc și nimeni nu are nevoie de ele.

El i-a certat pe membrii Consiliului de Miniștri, care nu încearcă în mod activ să găsească un limbaj comun cu țările UE pentru a începe să le aprovizioneze cu produse petroliere și îngrășăminte.

Lukașenka le-a reproșat diplomaților săi că s-au plâns doar de sancțiuni, în loc să găsească un limbaj comun cu Occidentul. De fapt, asta înseamnă un lucru: Republica Belarus are mari probleme din cauza sancțiunilor impuse de Occident și încă nu se știe cum va face față economia țării la toate acestea.

Relațiile dintre UE și Belarus s-au înrăutățit în august 2020...

Cine l-a ajutat pe Putin să producă arme moderne, în ciuda sancțiunilor. Componentele sofisticate pe care rușii nu le pot produce

Marti, 09 August 2022, ora 23:41
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Cine l-a ajutat pe Putin să producă arme moderne, în ciuda sancțiunilor. Componentele sofisticate pe care rușii nu le pot produce
Analiștii Royal United Services Institute au cercetat 27 dintre cele mai eficiente sisteme de arme folosite de Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Toate conțin elemente de producție străină, se arată în raportul RUSI, citat de Reuters.

În sistemele analizate au fost găsite cel puțin 450 de microcipuri unice realizate de companii din SUA, Europa și Asia de Est: senzori, procesoare, motoare, sisteme de localizare și transmitere a datelor etc.

„Predominanța componentelor de fabricație străină în aceste sisteme arată că funcționarea eficientă a mașinii militare rusești depinde în mare măsură de importul de microelectronice sofisticate”, se arată în document.

De exemplu, cipurile de la companii din Statele Unite asigură acuratețea ghidării rachetei sol-aer Tornado-S de 300 mm. În seara zilei de 29 iunie, ocupanții au tras astfel de rachete în Nikolaev, ucigând cinci persoane și rănind încă șapte.

Un alt exemplu, rachetele strategice de croazieră aer-sol X-101, cu care Federația Rusă a lovit centrul comercial Amstor din Kremenciuk. Centrul comercial a ars aproape până la pământ, 22 de persoane au murit . Funcționarea acestor rachete depinde și de microelectronica de import.

Rachetele complexului „Iskander-K” nu se pot descurca fără „umplutura” de import.

În 2017-2022, cipurile pentru arme rusești au venit din SUA, Japonia, Taiwan, Elveția, Țările de Jos, Germania, China, Coreea de Sud,...

"Un joc de-a v-ați ascunselea". Cum au transportat petrolierele rusești țiței în porturile UE, în ciuda sancțiunilor

Duminica, 24 Iulie 2022, ora 03:00
"Un joc de-a v-ați ascunselea". Cum au transportat petrolierele rusești țiței în porturile UE, în ciuda sancțiunilor
O companie de transport maritim rusă, susținută de stat, sancționată de SUA și UE în februarie, a continuat să livreze țiței în porturile europene, potrivit unei analize a înregistrărilor companiei și a programelor de urmărire live a navelor.


Experții spun că compania și-a deghizat proprietatea asupra navelor prin stabilirea filialelor în Cipru și Emiratele Arabe Unite și navigând sub pavilion liberian.

Petrolierele deținute de operatorul Sovcomflot, susținut de statul rus, au livrat în porturile din Europa și au câștigat valută străină atât de necesară Moscovei, chiar și după impunerea sancțiunilor occidentale care au vizat limitarea importurilor de țiței rusesc, se arată într-o investigație a consorțiului The Organized Crime and Corruption Reporting Project(OCCRP).

SUA și UE au impus sancțiuni împotriva Sovcomflot în februarie. Sancțiunile au avut o perioadă de introducere treptată, înainte de a intra în vigoare pe 26 martie pentru SUA și 15 mai pentru UE.

OCCRP a identificat peste 18 petroliere Sovcomflot, numite într-o listă de nave din evidențele financiare ale Sovcomflot din 2020, care au traversat oceanele lumii în ultima lună. Fiecare transportă în medie combustibil în valoare de peste 240 de milioane de dolari. Mișcările acestora pot fi urmărite în timp real pe un site de urmărire a traficului maritim.

Odată ce sancțiunile au intrat pe deplin în vigoare, unele dintre aceste nave...

Efectele sancțiunilor impuse Rusiei. Companiile aeriene dezmembrează avioane pentru piese de schimb

Marti, 09 August 2022, ora 10:32
Efectele sancțiunilor impuse Rusiei. Companiile aeriene dezmembrează avioane pentru piese de schimb
Companiile aeriene ruseşti, inclusiv transportatorul de stat Aeroflot, au început să îşi dezmembreze avioanele pentru a obţine piesele de schimb pe care nu le mai pot cumpăra din străinătate din cauza sancţiunilor occidentale, au declarat pentru Reuters mai multe surse din industria aeronautică.

Aceste măsuri sunt în linie cu sfaturile furnizate în luna iunie de Guvernul rus companiilor aeriene pentru a utiliza o parte din avioane pentru piese şi a asigura astfel că restul avioanelor produse în străinătate vor continua să zboare, cel puţin până la finele lui 2025.

Sancţiunile impuse Moscovei după ce Rusia a invadat Ucraina la finele lunii februarie au împiedicat companiile aeriene ruseşti să obţină piese de schimb sau să facă lucrări de mentenanţă la avioane în Occident. În aceste condiţii, experţii în aviaţie estimau că este probabil ca liniile aeriene ruseşti să înceapă să dezmembreze o parte din avioane pentru ca restul aparatelor să poată zbura în continuare, însă acum au apărut şi primele dovezi concrete ale acestui fenomen.

Cel puţin un avion rusesc de tip Sukhoi Superjet 100 şi un avion Airbus A350, ambele operate de Aeroflot, sunt în prezent blocate la sol unde sunt dezmembrate pentru piese de schimb, a declarat o sursă din apropierea acestui dosar. Aceasta a precizat că, în cazul avionului Airbus A350, este vorba de un aparat aproape nou. De asemenea, au început să fie scoase componente şi de...

Cum vrea să împace Comisia Europeană sancțiunile împotriva Rusiei cu nevoia de gaze

Vineri, 05 August 2022, ora 17:10
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Cum vrea să împace Comisia Europeană sancțiunile împotriva Rusiei cu nevoia de gaze
Comisia Europeană (CE) a dat asigurări vineri că sancţiunile occidentale contra Rusiei nu vor împiedica trimiterea la Moscova a turbinei Siemens Energy, necesară pentru creşterea capacităţii gazoductului Nord Stream, care duce gaz rusesc în Germania şi care în prezent funcţionează la capacitate redusă.

„Nu există nimic în sancţiuni care să interzică ajungerea în Rusia a turbinei Siemens. Orice altceva se va spune pe acest subiect este pur şi simplu incorect”, a spus purtătorul de cuvânt al CE, Eric Mamer, citat de agenţia EFE.

Reacţia Executivului comunitar vine după ce reprezentanţi ai gigantului rus Gazprom au declarat săptămâna aceasta că sancţiunile occidentale fac imposibilă ajungerea turbinei la staţia de comprimare Portovaya a gazoductului Nord Stream, care continuă să funcţioneze la numai 20% din capacitate.

CE: „Rusia face șantaj cu gazele”

„Este doar o scuză”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CE, care a reamintit că Bruxelles-ul a acuzat în mod repetat Rusia de faptul că „face şantaj cu gazele”.

Comisia susţine că „sancţiunile nu afectează bunurile sau tehnologiile legate de industria sau transportul de gaze naturale în UE” şi că „Nord Stream nu este supus niciunei sancţiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt pentru Concurenţă, Arianna Podesta.

Executivul comunitar îl completează astfel pe cancelarul german, Olaf Scholz, care a vizitat săptămâna aceasta...

Șefa extremei drepte din Franța cere abandonarea măsurilor impuse Kremlinului. Marine Le Pen: ”Noi suntem mai mult victime ale acestor sancţiuni decât Rusia”

Marti, 02 August 2022, ora 21:48
Șefa extremei drepte din Franța cere abandonarea măsurilor impuse Kremlinului. Marine Le Pen: ”Noi suntem mai mult victime ale acestor sancţiuni decât Rusia”
Şefa extremei drepte franceze, Marine Le Pen, cere marţi abandonarea sancţiunilor impuse Rusiei din cauza invadării militare şi Războiului rus din Ucraina care, consideră ea, ”nu servesc la absolut nimic” în afară ”să-i facă să sufere” pe europeni, relatează Paris Match.

”Eu vreau” ca sancţiunile ”să dispară, pentru a evita ca Uniunea Europeană (UE) să ajungă la un blackout în importurile de gaze”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Adunarea Naţională, şefa deputaţilor Rassemblement national (RN, extremă dreapta).

”Aceste sancţiuni nu servesc la absolut nimic, în afară de a face să sufere popoarele europene şi, de altfel, poporul francez”, a subliniat ea.

”Trebuie să fii cu adevărat de rea-credinţă să nu constaţi că, contrat lăudăroşeniei Guvernului nostru, economia rusă nu este în genunchi şi nu se află în încetare de plăţi”, consideră deputata din Pas-de-Calais.

”Noi suntem mai mult victime ale acestor sancţiuni decât Rusia”, care ”a găsit alţi clienţi” şi care ”ocoleşte diverse embargouri”, subliniază finalista în alegerile prezidenţiale franceze.

Ea denunţă ”o succesiune de eşecuri” ale UE.

Sanctions contre la Russie: pour Marine Le Pen, "c'est une succession d'échecs" pic.twitter.com/n9jdeTyZSw

— BFMTV (@BFMTV) August 2, 2022
Marine Le Pen avertiza la 1 iunie cu privire la ”consecinţe cataclismice asupra puterii de cumpărare a...

De ce sancțiunile economice nu funcționează niciodată. Ipoteza greșită pe care se bazează cei care vor să pedepsească un regim

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 03:12
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
De ce sancțiunile economice nu funcționează niciodată. Ipoteza greșită pe care se bazează cei care vor să pedepsească un regim
Scopul sancțiunilor economice a fost rezumat în mod adecvat în 1960 de către un oficial al Departamentului de Stat al SUA într-un memoriu secret privind sancțiunile cubaneze: „pentru a provoca foametea, disperarea și răsturnarea guvernului”.


20 de ani mai târziu, CIA a concluzionat că „sancțiunile economice... nu și-au îndeplinit niciunul dintre obiective”. Mai rău, măsurile au întărit regimul, oferindu-i lui Castro „un țap ispășitor pentru tot felul de probleme interne”.

Acest tipar a rezistat. Sancțiunile duc la dificultăți pentru populația sancționată, așa cum este exemplificat prin bilanțul de jumătate de milion de copii irakieni morți în anii 1990, în timp ce elita conducătoare a națiunii sancționate scapă nevătămată și deturnează orice posibilă nemulțumire locală în rândul populației sărace împotriva puterilor de sancționare.

În 2022, sancțiunile asupra regimului lui Putin s-au inversat mai spectaculos decât de obicei. Nu numai că economia Rusiei nu s-a prăbușit, dar sancționatorii, în principal europenii, se află ei înșiși într-un declin economic accelerat, marcat de creșterea inflației, în special din cauza costurile catastrofale ale energiei, ca urmare a sancțiunilor împotriva petrolului și gazelor rusești.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Pentru a înțelege de ce sancțiunile se dovedesc atât de ineficiente, merită să...

Acorduri secrete între Putin și Erdogan: Cum vrea Rusia să fenteze sancțiunile occidentale cu ajutorul Turciei

Luni, 08 August 2022, ora 11:21
Comenteaza acest articol | 25 comentarii
Acorduri secrete între Putin și Erdogan: Cum vrea Rusia să fenteze sancțiunile occidentale cu ajutorul Turciei
Întâlnirea dintre liderul rus, Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Erdogan, care a avut loc în stațiunea Soci de la Marea Neagră pe 6 august 2022, s-a terminat cu încheierea unor acorduri secrete între cele două țări.

Astfel, Moscova încearcă să fenteze sancțiunile occidentale asupra sa, prin realizarea unor afaceri cu Ankara în domeniul petrolier, financiar, transporturi, construcții și agricultură.

Publicațiile americane Washington Post și Bloomberg au anunțat că Rusia și Turcia vor trece la plata parțială în ruble pentru livrările de gaze naturale ale Moscovei, plus accesul cardurilor rusești Mir în Turcia, potrivit Intellin News.

Cât de departe poate merge Turcia pentru a ajuta Rusia să contracareze sancțiunile Statelor Unite și ale Occidentului luate după începerea invaziei din Ucraina, înainte ca și ea să fie lovită de acestea?

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

Nu există nicio îndoială că Erdogan, nerăbdător să obțină toate avantajele pe care le poate avea pentru Turcia aflată în pericol economic înaintea alegerilor de peste 11 luni, testează limitele Occidentului.

Astfel, informații din presa turcă vorbesc despre faptul că depozitele portuare din Turcia sunt pline de mărfuri care se îndreaptă spre Rusia. Deși informațiile oficiale despre întâlnirea dintre Putin și Erdogan sunt vagi, ele...

Viktor Orban cere eliminarea sancțiunilor impuse Rusiei: ”Uniunea Europeană s-a împuşcat în plămâni”

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 12:02
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Viktor Orban cere eliminarea sancțiunilor impuse Rusiei: ”Uniunea Europeană s-a împuşcat în plămâni”
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri, 15 iulie, că sancțiunile impuse Rusiei de UE riscă să distrugă economia europeană, relatează Reuters.


Potrivit lui Orban, prin impunerea sancțiunilor, Uniunea Europeană ”s-a împuşcat în plămâni”.

”La început, am crezut că ne-am împuşcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împuşcat în plămâni şi că se zbate pentru aer”, a spus Orban într-un interviu la postul public de radio Kossuth.

El a adăugat că Ucraina are nevoie de ajutor, însă liderii europeni ar trebui să-şi reconsidere strategia, pentru că sancţiunile au cauzat daune ample economiei europene fără a slăbi Rusia sau a aduce războiul mai aproape de final.

”Sancţiunile sunt rele pentru economia europeană şi, dacă se va continua în acest fel, vor omorî economia europeană. Ceea ce vedem acum este de nesuportat”, a afirmat Orban.

”Momentul adevărului trebuie să vină la Bruxelles, când liderii vor admite că au făcut un calcul greşit, că politica de sancţiuni s-a bazat pe presupuneri eronate şi trebuie schimbată”, a adăugat el.

”Nimeni nu a crezut la 24 februarie că războiul dintre Ucraina şi Rusia nu va fi doar un conflict, ci va marca sfârşitul unei ere şi intrarea în noua eră de război în istoria europeană, în care va trebui să luptăm pentru lucruri pe care până acum le consideram de la sine înţelese”, a mai spus premierul...

Zelenski cere sancțiuni UE pentru industria atomică a Moscovei: ”Teroarea nucleară rusă necesită un răspuns internațional mai puternic”

Duminica, 07 August 2022, ora 15:53
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Zelenski cere sancțiuni UE pentru industria atomică a Moscovei: ”Teroarea nucleară rusă necesită un răspuns internațional mai puternic”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut un răspuns internaţional mai puternic la „teroarea nucleară” a Rusiei, după ce a anunţat un nou bombardament la centrala nucleară Zaporojie, potrivit The Guardian.

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, Zelenski a cerut să fie impuse sancţiuni industriei nucleare ruseşti şi combustibilului nuclear.

„Am discutat cu Charles Michel, i-am povestit despre situaţia de pe câmpul de luptă, în special la centrala Zaporojie. Teroarea nucleară rusă necesită un răspuns mai puternic din partea comunităţii internaţionale - sancţiuni asupra industriei nucleare ruseşti şi a combustibilului nuclear”, a scris Zelenski pe Twitter.

Compania nucleară de stat a Ucrainei a declarat mai devreme că un muncitor a fost rănit când forţele ruse au bombardat centrala nucleară Zaporizhzhia sâmbătă seara, potrivit Reuters.

Au lovit sau nu sancțiunile UE Rusia de când a invadat Ucraina: Iată care este adevărul

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 00:30
Comenteaza acest articol | 20 comentarii
Au lovit sau nu sancțiunile UE Rusia de când a invadat Ucraina: Iată care este adevărul
Războiul declanșat de Putin în Ucraina pe 24 februarie 2022 a ajuns în a cincea lună, iar liderul de la Kremlin nu se oprește din proiectul său militar diabolic. Uniunea Europeană a adoptat șase pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, care afectează deja un număr semnificativ de sectoare ale economiei Moscovei.

Multă lume se întreabă, dacă sancțiunile occidentale au vreun efect asupra Rusiei. Josep Borrell Fontelles, vicepreședinte al Comisiei Europene, anunță într-o analiză din Independent, că acestea lovesc puternic pe Vladimir Putin și complicii săi, iar repercusiunile din economia rusă vor crește în timp.

Măsurile contra Moscovei luate de Uniunea Europeană vizează acum aproape 1.200 de persoane și 98 de entități din Rusia, precum și un număr important de sectoare ale economiei ruse.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Sancțiunile UE lovesc economia Rusiei cu adevărat, deși Moscova exportă o mulțime de materii prime. Dar pentru toate tehnologiile avansate din lume, Rusia depinde în proporție de 45% de Europa și 21% de Statele Unite, comparativ cu doar 11% de China.

Lovitură primită de Putin dezvăluită de SUA: Pierderile Rusiei de 4 ori mai mari decât are armata Germaniei astfel de arme VIDEO

În domeniul militar, sancțiunile limitează capacitatea Rusiei de a produce rachete de mare precizie precum Iskander sau KH 101. Aproape toți producătorii străini de...

UE va modifica regimul sancțiunilor impuse Rusiei. Ce prevede pachetul ”șase și jumătate”

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 14:00
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
UE va modifica regimul sancțiunilor impuse Rusiei. Ce prevede pachetul ”șase și jumătate”
Comisia Europeană va anunța vineri, 15 iulie, al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit unor oficiali citați de Reuters.

Pe lista importurilor interzise va fi inclus și aurul, iar unele restricții vor fi modificate pentru a evita împiedicarea exporturilor de alimente și cereale din Rusia.

Bruxelles-ul va înăspri, de asemenea, măsurile existente, impunând noi restricții ale importurilor de bunuri care ar putea fi utilizate în scopuri militare, inclusiv produse chimice și utilaje industriale.

În plus, vor fi introduse pe lista neagră a UE noi persoane și companii considerate apropiate de Kremlin. Sancțiunile prevăd interdicția de a intra în UE și înghețarea activelor.

Acest pachet de măsuri este unul ”de aliniere și mentenanță”, a declarat unul dintre oficiali, care l-a numit pachetul ”șase și jumătate”, ținând cont că restricțiile sunt mult mai puține față de cele precedente.

UE, acuzată de unele țări că a provocat criza alimentară

Decizia UE de a impune sancțiuni Rusiei a fost criticată de țările africane, care susțin că acestea au contribuit la criza alimentară.

UE a negat sancțiunile ar afecta comerțul global cu alimente și, de aceea, în al șaptelea pachet, vrea să se asigure că regulile nu sunt interpretate greșit de comercianți. Una dintre modificări va viza și interdicția accesului navelor rusești în porturile UE, a mai precizat unul dintre oficiali. În...

Statele Unite nu mai importă aur din Rusia. Sancțiuni și asupra producătorilor ruși de avioane și camioane utilizate în războiul din Ucraina

Marti, 28 Iunie 2022, ora 21:08
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Statele Unite nu mai importă aur din Rusia. Sancțiuni și asupra producătorilor ruși de avioane și camioane utilizate în războiul din Ucraina
Statele Unite au impus marţi, sancţiuni, asupra a peste 100 de entităţi şi persoane şi au interzis noile importuri de aur din Rusia, acţionând potrivit angajamentelor luate de liderii Grupului celor Şapte (G7) săptămâna aceasta de a pedepsi în continuare Moscova pentru invazia sa în Ucraina, relatează Reuters.

Departamentul de Trezorerie al SUA a anunţat că a impus sancţiuni asupra a 70 de entităţi, dintre care multe sunt esenţiale pentru baza industrială de apărare a Rusiei, precum şi împotriva a 29 de persoane, într-un efort de a împiedica capacitatea Rusiei de a dezvolta şi desfăşura arme şi tehnologie. Decizia SUA îngheaţă toate bunurile americane ale entităţilor vizate şi, în general, interzice americanilor să se ocupe de ele.

”Luarea în vizor a industriei de apărare a Rusiei va afecta capacităţile lui Putin şi va împiedica şi mai mult războiul său împotriva Ucrainei, care a fost deja afectată din cauza moralului scăzut, a lanţurilor de aprovizionare întrerupte şi a eşecurilor logistice”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

De asemenea, au fost impuse noi sancţiuni împotriva Rostec, agenţia rusă aerospaţială şi de apărare. Trezoreria a precizat că ”umbrela de management a Rostec include peste 800 de entităţi dintr-o gamă largă de sectoare” şi că toate entităţile deţinute în proporţie de 50% sau mai mult, direct sau indirect de Rostec...
  1. Modelele de mașini care sunt ținte ușoare pentru hoți. Vehicule furate în mai puțin de un minut folosind un încărcător USB
  2. Moment istoric: începe construcția autostrăzii așteptate de 30 de ani. "Nimic nu împiedică asocierea să finalizeze în 20 de luni acest proiect"
  3. Cele mai bune locuri în care să ascunzi banii în casă
  4. Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO
  5. Imaginile din satelit confirmă dezastrul de pe aerodromul belarus „Ziabrovka”. Rușii îl folosesc frecvent pentru a ataca Ucraina
  6. O româncă a vrut să meargă în Grecia, dar a rezervat din greșeală în Cipru. A realizat abia după trei luni: ”Acum avem o problemă”
  7. Oana Lis, după ce a făcut apel la donații pentru soțul Viorel, fostul primar al Capitalei: "Mi-am luat ceva hate pe internet"
  8. Dovada că nu poți vinde castraveți grădinarului și pizza italianului. Eșecul Domino's Pizza
  9. Turiști înșelați cu o notă de 510 dolari "în cel mai rău loc din Grecia". "Două cizme uriașe pline cu câte un litru jumătate de bere"
  10. Război în Ucraina. Explozii în apropierea aerodromului „Ziabrovka” din Belarus, transformat de ruși în bază militară