Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.086 secunde)

Articole despre "serghei lavrov"

Gazprom a mărit livrările de gaze către Ungaria prin conducta Turkstream

Sambata, 13 August 2022, ora 21:27
Gazprom a mărit livrările de gaze către Ungaria prin conducta Turkstream
Compania rusă Gazprom a mărit livrările de gaze către Ungaria prin conducta Turkstream, care aduce gazele prin Serbia, a declarat sâmbătă, 13 august, un oficial al Ministerului de Externe ungar.

Ungaria, membră a Uniunii Europene, a menţinut ceea ce numeşte relaţii pragmatice cu Moscova de la invadarea Ucrainei de către Rusia, creând tensiuni cu unii aliaţi ai Uniunii Europene dornici să adopte o linie mai dură.

Ungaria, care este dependentă în proporţie de 85% de gazul rusesc, se opune ferm ideii oricăror sancţiuni UE asupra importurilor de gaze ruseşti, iar prim-ministrul Viktor Orban a făcut lobby din greu pentru a obţine o scutire de la sancţiunile UE asupra importurilor de ţiţei ruseşti.

Ministrul de Externe Peter Szijjarto s-a întâlnit luna trecută cu omologul său rus Serghei Lavrov, la Moscova, solicitând încă 700 de milioane de metri cubi de gaze, pe lângă un acord de furnizare pe termen lung existent cu Rusia.

Conform unui acord ulterior, Gazprom a început să suplimenteze fluxurile de gaze către Ungaria, vineri, a declarat într-un comunicat secretarul de stat al Ministerului de Externe ungar, Tamas Menczer.

Menczer a spus că Gazprom va adăuga 2,6 milioane de metri cubi de gaze suplimentari pe zi, livrărilor convenite anterior, prin Turkstream în august, volumul livrărilor din septembrie fiind în negocieri.

Ungaria a stocat 2,84 miliarde de metri cubi de gaze până la jumătatea lunii iulie, cel mai...

Secretarul de stat SUA Antony Blinken, în turneu diplomatic prin Africa la scurt timp după vizitele șefului diplomației ruse pe continent

Luni, 08 August 2022, ora 09:08
Secretarul de stat SUA Antony Blinken, în turneu diplomatic prin Africa la scurt timp după vizitele șefului diplomației ruse pe continent
Secretarul de stat american Antony Blinken se află într-un turneu în Africa menit să contracareze influența diplomației ruse.

Oficialul SUA a aterizat duminică, 7 august, în Africa de Sud, și urmează să viziteze Republica Democratică Congo şi Rwanda, arată AFP.

Vizita are loc la scurt timp după turneul african al ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, în luna iulie.

Antony Blinken urmează să se întâlnească luni, 8 august, cu ministrul sud-african de Externe Naledi Pandor şi să discute noua strategie a executivului SUA pentru Africa.

Discuţiile "vor aborda evoluţiile recente şi în curs privind situaţia geopolitică globală", conform ministerului sud-african de Externe.

Antony Blinken îşi propune să arate "ţărilor africane că au un rol geostrategic vital şi că sunt aliaţi esenţiali în cele mai arzătoare probleme ale timpului nostru, de la promovarea unui sistem internaţional deschis şi stabil la lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice, a insecurităţii alimentare şi a pandemiilor globale", declara Departamentul de Stat la sfârşitul lunii iulie.

După Africa de Sud, secretarul de stat Blinken va călători în Republica Democratică Congo şi apoi în Rwanda, care se confruntă cu noi tensiuni în relaţia cu vecinul său congolez, care o acuză că îi susţine pe rebelii "Mişcării din 23 martie" (M23), acuzaţie negată de Kigali. Aceasta este a doua călătorie a secretarului de stat american...

Cum răspunde Serghei Lavrov acuzațiilor că Rusia a provocat o criză alimentară mondială

Luni, 25 Iulie 2022, ora 07:09
Comenteaza acest articol | 25 comentarii
Cum răspunde Serghei Lavrov acuzațiilor că Rusia a provocat o criză alimentară mondială
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat într-o ofensivă diplomatică în Egipt, a respins afirmaţiile potrivit cărora Moscova ar fi provocat criza alimentară mondială, transmite BBC. Lavrov a declarat că "agresivitatea" naţiunilor occidentale în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă, şi anume că "nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale”.

Într-un discurs ţinut în faţa ambasadorilor Ligii Arabe la Cairo, el a declarat că naţiunile occidentale distorsionează adevărul cu privire la impactul sancţiunilor asupra securităţii alimentare globale. El a acuzat naţiunile occidentale că încearcă să îşi impună dominaţia asupra altora.

O mare parte din lumea arabă şi din Africa este grav afectată de penuria de cereale cauzată de războiul Rusiei din Ucraina. Un acord istoric semnat vineri pentru reluarea exporturilor de cereale ale Ucrainei atârnă în balanţă după ce Rusia a atacat sâmbătă obiective din portul Odesa, precizează BBC.

Lavrov a declarat că "agresivitatea" naţiunilor occidentale în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă: "Nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale.

"Ei spun că toată lumea trebuie să susţină o ordine mondială bazată pe reguli, iar regulile sunt scrise în funcţie de situaţia specifică pe care Occidentul doreşte să o rezolve în favoarea sa".

Anterior, Lavrov a purtat...

Serghei Lavrov cere lumii „să depună eforturi pentru protejarea legilor internaționale”: „Lumea evoluează într-un mod complicat”

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 09:49
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Serghei Lavrov cere lumii „să depună eforturi pentru protejarea legilor internaționale”: „Lumea evoluează într-un mod complicat”
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut tuturor părţilor din lume să depună eforturi pentru a proteja legile internaţionale, deoarece ”lumea evoluează într-un mod complicat”, relatează The Guardian.

Serghei Lavrov a făcut o serie de declaraţii în cadrul unei întâlniri cu omologul său vietnamez, Bui Thanh Son, miercuri, la Hanoi.

”Vietnamul este un partener-cheie (al Rusiei) în ASEAN... iar relaţiile celor două ţări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate”, a declarat Lavrov în cadrul întâlnirii, referindu-se la Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est.

Vietnamul şi Rusia au legături strânse care datează din epoca sovietică, iar Hanoiul nu a condamnat până acum războiul Rusiei în Ucraina.

🇷🇺🇻🇳 In Hanoi, Russian Foreign Minister Sergey #Lavrov holds talks with Foreign Minister of Vietnam @FMBuiThanhSon.#RussiaVietnam pic.twitter.com/sRJKT1k4yK— MFA Russia 🇷🇺 (@mfa_russia) July 6, 2022

Vizita lui Lavrov la Hanoi are loc în momentul în care cele două naţiuni marchează cea de-a zecea aniversare a ”parteneriatului lor strategic cuprinzător”.

Şeful diplomaţiei ruse urmează să plece în Indonezia pentru a participa la o reuniune a miniştrilor de Externe ai G20 în cursul acestei săptămâni.

Serghei Lavrov, întrebat despre măcelul organizat de Rusia în Ucraina: "Nu ne este rușine să arătăm cine suntem" VIDEO

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 11:33
Serghei Lavrov, întrebat despre măcelul organizat de Rusia în Ucraina: "Nu ne este rușine să arătăm cine suntem" VIDEO
De când armata rusă a atacat Ucraina în urmă cu aproape patru luni, mii de civili au fost uciși și orașe întregi au fost făcute una cu pământul, în timp ce milioane de ucraineni au fugit din casele lor.

Dar joi, 16 iunie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat într-un interviu pentru BBC că lucrurile nu sunt așa cum par.

„Nu am invadat Ucraina”, a susținut el, potrivit BBC.

„Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei în NATO e un act criminal”.

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, Lavrov a acordat doar câteva interviuri presei occidentale. El a repetat linia oficială a Kremlinului - că în Ucraina erau naziști.

Oficialii ruși susțin adesea că armata lor „de-nazifică” țara. Lavrov a stârnit scandal recent când a încercat să justifice insultele naziste la adresa președintelui Ucrainei, care este evreu, făcând afirmația ridicolă că Adolf Hitler ar avea „sânge evreu”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Jurnalistul BBC i-a citat șefului diplomației ruse un raport oficial al Organizației Națiunilor Unite despre satul ucrainean Yahidne, din regiunea Cernihiv, care spune că „360 de locuitori, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu dizabilități, au fost forțați de forțele armatei ruse să stea timp de 28 de zile în subsolul...

Serghei Lavrov, după condamnarea baschetbalistei Brittney Griner în Rusia: "Suntem gata să discutăm despre un schimb de prizonieri"

Vineri, 05 August 2022, ora 11:06
Serghei Lavrov, după condamnarea baschetbalistei Brittney Griner în Rusia: "Suntem gata să discutăm despre un schimb de prizonieri"
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri, 5 august, că Moscova este gata să discute cu Washington-ul despre un schimb de prizonieri, în contextul în care în urmă cu o zi baschetbalista Brittney Griner a fost condamnată în Rusia la nouă ani de închisoare, relatează Reuters.

“Suntem gata să discutăm acest subiect, însă în cadrul canalului convenit de preşedinţii Putin şi Biden”, a spus Lavrov. “Dacă americanii decid să recurgă încă o dată la diplomaţia publică... asta este treaba lor şi chiar aş spune că este problema lor”, a adăugat oficialul rus.

Kremlinul a avertizat anterior SUA cu privire la apelarea la “diplomaţie la megafon” în cazul Griner, precizând că această metodă doar ar afecta eforturile de asigurare a unui eventual schimb.

Sentinţa lui Griner, calificată de Joe Biden drept inacceptabilă, ar putea deschide calea unui schimb de prizonieri care să îi includă pe sportivă şi pe un traficant rus de arme.

Statele Unite au făcut deja ceea ce secretarul de stat Antony Blinken a descris ca fiind “o ofertă substanţială” pentru a asigura eliberarea americanilor încarceraţi în Rusia, inclusiv eliberarea lui Griner şi a fostului puşcaş marin Paul Whelan.

Griner, dublă campioană olimpică şi star WNBA, a fost arestată la 17 februarie, pe aeroportul din Moscova, în bagajele sale găsindu-se cartuşe de vaping cu ulei de haşiş. Griner, care avea reţetă pentru canabis...

Reacția lui Serghei Lavrov după ce avionul său a fost împiedicat de trei țări NATO să ajungă în Serbia. "S-a întâmplat inimaginabilul"

Luni, 06 Iunie 2022, ora 15:31
Reacția lui Serghei Lavrov după ce avionul său a fost împiedicat de trei țări NATO să ajungă în Serbia. "S-a întâmplat inimaginabilul"
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat decizia unor țări NATO de a nu permite avionului său să ajungă în Serbia, catalogând-o drept fără precedent.


„Au fost o mulțime de întrebări din partea presei aseară și în această dimineață cu privire la reacția noastră la deciziile fără precedent luate de unele state membre NATO și deciziile care l-au împiedicat pe ministrul rus de externe să viziteze Republica Serbia. S-a întâmplat inimaginabilul, bineînțeles; înțeleg interesul pe care îl manifestați în evaluarea noastră a acestor acțiuni scandaloase”, a declarat Lavrov luni, 6 iunie, la o conferință de presă online pe teme de actualitate ale agendei internaționale, potrivit TASS.

Lavrov a subliniat că decizia țărilor de a nu lăsa avionul său să treacă blochează activitățile internaționale ale Serbiei în direcția rusă. "Ceea ce s-a întâmplat este, practic, o privare a dreptului unui stat suveran de a conduce politica externă. Activitatea internaţională a Serbiei este blocată, cel puţin pentru moment în direcţia Rusiei", a subliniat ministrul de Externe.

„Nu ne vom deplasa aici. Aceasta este o altă demonstrație foarte clară și instructivă a măsurii în care NATO și UE pot folosi cele mai modeste căi pentru a-i influența pe cei care sunt ghidați de interesele naționale și nu sunt pregătiți să-și sacrifice principiile, demnitatea în favoarea regulilor pe care Occidentul le...

Serghei Lavrov compară acțiunile UE și NATO cu cele ale lui Adolf Hitler: ”Adună o coaliție pentru un război cu Rusia”

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 16:17
Comenteaza acest articol | 23 comentarii
Serghei Lavrov compară acțiunile UE și NATO cu cele ale lui Adolf Hitler: ”Adună o coaliție pentru un război cu Rusia”
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a comparat acțiunile UE și NATO cu cele ale lui Adolf Hitler, care ”a adunat o importantă parte din țările europene sub stindardul lui”, potrivit cotidianului moscovit Kommersant.

Șeful diplomației ruse a făcut declarația după decizia liderilor europeni de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la UE.

Lavrov susține că UE și NATO adună o coaliție pentru un război cu țara sa.

„Acum, în același mod, Uniunea Europeană, împreună cu NATO, adună o coaliție deja modernă pentru a lupta și, în general, pentru un război cu Federația Rusă. Vom analiza toate acestea cu mare atenție”, a spus ministrul rus de Externe în cadrul unei conferințe, la Baku.

„Dar aceasta este calea pe care europenii au ales-o. Drumul lor, din păcate, amintește de felul în care a început al Doilea Război Mondial. Hitler a adunat sub steagul său o parte semnificativă, dacă nu o mare parte din țările europene. pentru a lupta împotriva Uniunii Sovietice”, a adăugat Lavrov.

După invazia Rusiei în Ucraina, Kievul și Chișinăul au depus cererile de aderare la UE, iar Finlanda și Suedia au solicitat aderarea la NATO.

Ucraina și Republica Moldova au primit joi, 23 iunie, statutul de țări candidate la aderare, cererile Finlandei și Suediei privind candidatura la NATO urmând să fie analizate la summitul NATO de la Madrid, care va avea loc în perioada 28-30 iunie.

Precizările guvernului român după ce trei țări NATO au împiedicat deplasarea lui Serghei Lavrov în Serbia

Luni, 06 Iunie 2022, ora 16:37
Precizările guvernului român după ce trei țări NATO au împiedicat deplasarea lui Serghei Lavrov în Serbia
Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu a primit nicio solicitare din partea autorităţilor ruse privind survolul aeronavei care să îl transporte pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a precizat luni, 6 iunie, purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.

„Din datele pe care le am la nivelul guvernului, pot să vă confirm că, cel puţin până la momentul organizării briefingului de presă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu primise nicio solicitare de la autorităţile ruse privind survolul vreunei aeronave care să îl transporte pe ministrul rus de Externe”, a declarat Cărbunaru, întrebat la finalul reuniunii Comitetului de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă dacă a existat o astfel de solicitare către autorităţile române.

O vizită pe care ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, ar fi trebuit să o facă luni şi marţi în Serbia a fost anulată, trei dintre vecinii sârbilor, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, refuzând să lase avionul său să le folosească spaţiul aerian, relatează bbc.com. Interdicţia cu privire la folosirea spaţiului aerian a fost o consecinţă a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

Referitor la acest incident, Lavrov a spus că ”s-a întâmplat inimaginabilul” și a acuzat că o astfel de decizie blochează activitățile internaționale ale Serbiei în direcția rusă.

Serghei Lavrov, despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin: „Puteți să îl vedeți pe ecrane, să ascultați discursurile sale”

Luni, 30 Mai 2022, ora 07:08
Serghei Lavrov, despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin: „Puteți să îl vedeți pe ecrane, să ascultați discursurile sale”
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, duminică, pentru TF1, că preşedintele Vladimir Putin nu este bolnav.

Sănătatea preşedintelui Putin şi viaţa sa personală sunt subiecte tabu în Rusia, aproape niciodată menţionate în public.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Însă Lavrov a răspuns printr-un comunicat unei întrebări a TF1 cu privire la sănătatea lui Putin: “Nu cred că vreun om cu capul limpede poate vedea la această persoană semnele unei boli sau ale unei afecţiuni oarecare”.

Serghei Lavrov a precizat că Vladimir Putin, care va împlini 70 de ani în octombrie, apare zilnic în public.

“Puteţi să îl vedeţi pe ecrane, să citiţi sau să ascultaţi discursurile sale. Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri pe seama propriei lor conştiinţe, în ciuda oportunităţilor zilnice pe care o au pentru a verifica situaţia”, a adăugat el.

La jumătatea lunii mai, şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanova afirma că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer.

Serghei Lavrov, scos din sărite de o decizie a Occidentului. Amenințarea agresivă la adresa Ucrainei

Luni, 06 Iunie 2022, ora 16:29
Serghei Lavrov, scos din sărite de o decizie a Occidentului. Amenințarea agresivă la adresa Ucrainei
Ministrul Rusiei de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat luni, 6 iunie, Occidentul că, dacă va furniza Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, Moscova va împinge forţele ucrainene mai departe de graniţele Rusiei, ceea ce ar duce la pierderi teritoriale semnificative pentru Ucraina.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat într-o conferinţă de presă, luni, că ”cu cât gama de arme furnizate (n.r. Ucrainei) este mai largă, cu atât mai mult vom respinge linia de unde neonaziştii ar putea ameninţa Federaţia Rusă”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina


Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat că vor furniza Ucrainei mai multe lansatoare de rachete capabile să lovească ţinte la o distanţă de până la 80 de kilometri.

Sistemele sunt capabile să lanseze rachete cu rază lungă de acţiune care pot lovi zone de până la 300 de kilometri distanţă, dar Washingtonul a spus că nu vor furniza rachetele.

Întrebat cum ar răspunde Moscova dacă SUA şi aliaţii săi se răzgândesc şi vor furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune, preşedintele rus Vladimir Putin a spus duminică, în declaraţii televizate, că Moscova ”va trage concluziile adecvate şi va folosi mijloacele proprii de atac, de care dispune din plin, cu scopul de a viza facilităţile pe care nu le-a vizat încă”.

Serghei Lavrov, întrerupt de țipetele unui păun în timp ce calomnia Uniunea Europeană VIDEO

Vineri, 13 Mai 2022, ora 14:05
Serghei Lavrov, întrerupt de țipetele unui păun în timp ce calomnia Uniunea Europeană VIDEO
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a acuzat vineri, 13 mai, Uniunea Europeană de faptul că s-a transformat într-un actor ”agresiv şi belicos”, urmând NATO, în Războiul rus în Ucraina, relatează AFP.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”UE s-a transformat dintr-o platformă economică constructivă, aşa cum a fost creată, într-un actor agresiv şi belicos care-şi afișează deja ambiţiile dincolo de continentul european”, a acuzat într-o conferinţă de presă, la Duşanbe, în Tadjikistan, şeful diplomaţiei ruse.

Serghei Lavrov consideră că ”dorinţa Kievului de a deveni membru al Uniunii Europene nu este nevinovată”.

Mai larg, el îi acuză pe europeni de faptul că se precipită ”exact pe calea pe care NATO a trasat-o deja, confirmând astfel tendinţa unei fuziuni cu Alianţa Nord-Atlantică, şi vor servi, în fapt, ca un apendice” al NATO.

Lavrov a făcut aceste declaraţii în parcul unei reşedinţe ofciale, întrerupt de ţipete de păun.

„Portavocea” lui Serghei Lavrov amenință: Rusia va expulza câte un jurnalist occidental pentru fiecare conferință blocată pe YouTube

Joi, 26 Mai 2022, ora 16:34
„Portavocea” lui Serghei Lavrov amenință: Rusia va expulza câte un jurnalist occidental pentru fiecare conferință blocată pe YouTube
Ministerul rus de externe amenință că va expulza câte un jurnalist occidental pentru fiecare conferință blocată pe canalul de YouTube, a anunțat purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova.

Oficialul Ministerului rus de Externe, „portavocea” lui Serghei Lavrov, a anunțat la o masă rotundă dedicată „rolului platformelor de internet în conflictul dintre Rusia și Occidentul”, că mai multe dintre briefingurile sale au fost blocate de YouTube, transmite RadioFreeEurope.org.

„Ceea ce am făcut (n.r. – după ce briefingurile au fost blocate) a fost asta – pur și simplu am venit și am spus: dacă blocați un alt briefing, un jurnalist sau un mijloc de presă american va merge acasă. Asta e tot... Dacă se blochează un alt briefing, vom numi care (n.r. – reprezentant mass-media) va pleca acasă”, a spus Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a lui Serghei Lavrov nu a specificat când sau care dintre briefingurile ei au fost blocate pe YouTube.

Presa plătită de Kremlin, sancționată de Occident

Este al doilea avertisment adresat jurnaliştilor străini pe care Maria Zaharova îl lansează în ultimele două zile.

Anterior, Zakharova a declarat reporterilor că Moscova pregătește măsuri pentru a le folosi împotriva „acțiunilor neprietenoase” ale presei de occidentale față de mass-media ruse, fără a preciza care anume ar fi aceste măsuri.

După ce Rusia a lansat invazia în Ucraina, pe 24 februarie, Uniunea...

Ce a reușit să obțină șeful ONU după vizita la Moscova. Nemulțumirile înșirate de Serghei Lavrov în timpul întâlnirii

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 16:17
Ce a reușit să obțină șeful ONU după vizita la Moscova. Nemulțumirile înșirate de Serghei Lavrov în timpul întâlnirii
Secretarul general al ONU Antonio Guterres s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov la Moscova marţi, 26 aprilie, la Moscova.

Cei doi oficiali de rang înalt au vorbit despre o posibilă colaborare între ONU, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, Rusia şi Ucraina în vederea facilitării coridoarelor de evacuare. Pe de altă parte, în timp ce Guterres a subliniat cât de imperativă este ”instaurarea cât mai rapidă a păcii”, Lavrov susţine că este prea devreme să se vorbească despre mediere în negocierile de pace, însă Moscova este angajată să găsească o soluţie diplomatică prin negocieri cu guvernul de la Kiev, relatează BBC.

Guterres susţine că a venit la Moscova în calitate de ”mesager al păcii”, având obiectivul ”să salveze vieţi şi să reducă suferinţa”.


Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina


El a adăugat că au avut loc discuţii sincere cu Rusia şi este clar că există două poziţii diferite cu privire la situaţia din Ucraina.

”Recunoaştem că ne confruntăm cu o criză în Mariupol. Mii de civili au nevoie urgentă de asistenţă umanitară care să le salveze viaţa, iar mulţi alţii au nevoie de evacuare”, a afirmat Guterres.

"We have an interest of working together with our UN colleagues, the International Red Cross... to alleviate the suffering and the situation for the civilian population"

Russian Foreign Minister Sergei...

Cele trei țări care au împiedicat deplasarea lui Serghei Lavrov în Serbia. Vizita a fost anulată în ultimul moment

Luni, 06 Iunie 2022, ora 07:12
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cele trei țări care au împiedicat deplasarea lui Serghei Lavrov în Serbia. Vizita a fost anulată în ultimul moment
O vizită pe care ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ar fi trebuit să o facă luni şi marţi în Serbia a fost anulată, trei dintre vecinii sârbilor, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, refuzând să lase avionul său să le folosească spaţiul aerian, relatează bbc.com.

Interdicţia cu privire la folosirea spaţiului aerian este o consecinţă a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

Serbia este în continuare o ţară prietenă cu Rusia, astfel că nu s-a alăturat sancţiunilor decise de Uniunea Europeană şi Marea Britanie pentru ruşi. UE şi britanicii au închis spaţiul lor aerian pentru avioanele ruseşti, inclusiv pentru avioanele private ale oligarhilor.

La fel ca alte ţări europene, Serbia primeşte gaz rusesc.

La rândul său, Kremlinul susţine puternic refuzul Serbiei de a recunoaşte independenţa Kosovo.

Lavrov urma să discute la Belgrad cu preşedintele Aleksandar Vucic.
  1. Modelele de mașini care sunt ținte ușoare pentru hoți. Vehicule furate în mai puțin de un minut folosind un încărcător USB
  2. Moment istoric: începe construcția autostrăzii așteptate de 30 de ani. "Nimic nu împiedică asocierea să finalizeze în 20 de luni acest proiect"
  3. Cele mai bune locuri în care să ascunzi banii în casă
  4. Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO
  5. Imaginile din satelit confirmă dezastrul de pe aerodromul belarus „Ziabrovka”. Rușii îl folosesc frecvent pentru a ataca Ucraina
  6. O româncă a vrut să meargă în Grecia, dar a rezervat din greșeală în Cipru. A realizat abia după trei luni: ”Acum avem o problemă”
  7. Oana Lis, după ce a făcut apel la donații pentru soțul Viorel, fostul primar al Capitalei: "Mi-am luat ceva hate pe internet"
  8. Dovada că nu poți vinde castraveți grădinarului și pizza italianului. Eșecul Domino's Pizza
  9. Turiști înșelați cu o notă de 510 dolari "în cel mai rău loc din Grecia". "Două cizme uriașe pline cu câte un litru jumătate de bere"
  10. Război în Ucraina. Explozii în apropierea aerodromului „Ziabrovka” din Belarus, transformat de ruși în bază militară