Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.128 secunde)

Articole despre "sorin cimpeanu"

Adio table cu cretă și burete. Ministrul Educaţiei anunţă table interactive în toate sălile de clasă din România

Sambata, 21 Mai 2022, ora 19:29
Adio table cu cretă și burete. Ministrul Educaţiei anunţă table interactive în toate sălile de clasă din România
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice, cu cretă, cu table interactive, în toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România. Cu ajutorul acestor table, elevii vor putea, în timp real, să preia informaţiile pe laptop, tabletă sau telefonul mobil.

Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, la Digi24 că rolul profesorului s-a schimbat şi că acesta trebuie să aibă rolul de indrumător al elevului.

”Ne propunem înlocuirea tablei clasice cu cretă şi butere de către table interactive, în toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România. De ce profesorul va trebui şi va înţelege că rolul s-a schimbat, că trebuie să aibă o componentă mai puternică de facilitator de învăţare, de îndrumare a elevilor între acele surse de informare care sunt atât de multe şi atât de la îndemână, dar nu sunt toate bune. Rolul profesorului este acela de a-i îndruma pe elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a explicat care sunt beneficiile unei table interactive. ”Având o tablă interactivă, chiar şi profesorii care nu au competenţe digitale atât de dezvoltate vor putea să scrie cu markerul pe tablă exact aşa cum scriau cu creta pe tablă. Elevii vor avea avantajul, dincolo de dispariţia buterelui, pentru că e clar că se pot şterge mai uşor şi într-o manieră protectoare pentru mediu, ele vor putea să fie preluate pe orice dispozitiv al elevilor....

Ministrul Educației, despre carnetul de note şi catalog: ”Micşorăm ponderea notelor în sistem, dar nu o eliminăm”

Sambata, 21 Mai 2022, ora 18:51
Ministrul Educației, despre carnetul de note şi catalog: ”Micşorăm ponderea notelor în sistem, dar nu o eliminăm”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în continuare elevii vor primi note, la şcoală, dar că mediile pe fiecare semestru nu sunt relevante, astfel că la finalul anului şcolar fiecare elev va avea o medie generală.

Întrebat sâmbătă, la Digi 24 dacă vor dispărea carnetul de note şi catalogul, Sorin Cîmpeanu a explicat: ”Note se vor da, evaluările sumative, finalizate prin note au rolul lor”.

Ministrul Educaţiei a declarat că nimeni nu l-a întrebat ce medii a avut pe un anumit semestru, astfel că urmează ca elevii să aibă medii la finalul anului şcolar.

”Eu nici nu ştiu la ce a folosit media pe semestrul întâi. Nu m-a întrebat nimeni ce medie am avut pe semestrul întâi în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, doar m-au întrebat de mediile generale, le vremea respectivă sau şi după. Deci micşorăm ponderea acestor note în sistem numeric, dar nu o eliminăm. E nevoie de medii generale la finalul fiecărui an şcolar, doar că ele vor rezulta în urma unui proces de evaluare gestionat de fiecare cadru didactic care îşi cunoaşte cel mai bine modul de construcţie a curicumului, care îşi cunoaşte şi elevii, este ajutat să îşi cunoască şi prin aceste evaluări standardizate şi s-ar putea să aibă o evaluare ritmică în aşa fel încât şa finalul anului şcolar vom avea şi note”, a declarat Cîmpeanu

Întrebat, de asemenea, dacă media va conta la evaluarea naţională, ministrul a explicat că va...

Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”

Marti, 17 Mai 2022, ora 23:30
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 17 mai, că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat - vor fi adaptate situaţiei create de criza sanitară.

Ministrul a precizat că elevii claselor a VIII-a şi a XII-a nu vor fi cei care vor plăti pentru pierderile din sistem în perioada pandemiei de Covid-19 şi, prin urmare, subiectele vor fi adaptate situaţiei.

”Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională pentru orice sistem de educaţie, inclusiv pentru sistemul de educaţie românesc, este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau o oarecare pricepere de nivel scăzut a autorităţilor în a gestiona acest proces. Pe cale de consecinţă, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade care a însemnat doi ani din parcursul educaţional al elevilor care susţin probele naţionale, şi Evaluarea Naţională, şi Bacalaureatul. Deci vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale, încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a spus Cîmpeanu marți seară, la TVR.

Ministrul a precizat că ”elevii ştiu la ce să se aştepte”, atunci când vine vorba despre aceste examene naţionale.

O singură medie la final în anul școlar 2022-2023

Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că de anul şcolar viitor va exista o...

Guvernul va da curând OUG pentru cursuri online în universități. Anunțul de ultimă oră al lui Sorin Cîmpeanu

Sambata, 21 Mai 2022, ora 13:46
Guvernul va da curând OUG pentru cursuri online în universități. Anunțul de ultimă oră al lui Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că Executivul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura, într-o anumită pondere, şi online.

„Sunt sigur că miercuri (n.r.- 25 mai), în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (...) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară – în funcţie de specificul fiecărui domeniu: medicină, socio-umane, inginerie – va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dintre activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România.

Ministrul a precizat că verificarea îndeplinirii standardelor va fi realizată, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituţionale.

„Nu vom aştepta ca ARACIS să facă evaluări pentru a verifica noile standarde în fiecare universitates – noile standarde reprezintă o obligaţie şi trebuie realizate înainte de începerea noului an...

Sorin Cîmpeanu: "Am primit asigurări că eroarea care a afectat plata salariilor va fi remediată foarte rapid"

Luni, 16 Mai 2022, ora 15:40
Sorin Cîmpeanu: "Am primit asigurări că eroarea care a afectat plata salariilor va fi remediată foarte rapid"
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, 16 mai, că a primit asigurări că eroarea informatică care a afectat plata salariilor personalului din învăţământ din mai multe judeţe va fi remediată rapid.

"Chiar acum vin de la Guvern. Am înţeles de la ministrul de Finanţe că a fost o eroare informatică care a afectat plata salariilor tuturor bugetarilor la timp în mai multe judeţe. Am primit asigurări că această eroare informatică va fi remediată foarte rapid, extrem de rapid. Am fost informaţi că în cinci judeţe nu s-au primit salariile în învăţământ", a spus Cîmpeanu, la Digi 24.

El a afirmat că "trezoreria nu este responsabilitatea" Ministerului Educaţiei.

Cîmpeanu a susţinut că Ministerul Educaţiei susţine salarizarea motivantă şi mai cu seamă la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ.

"Ministerul Educaţiei susţine salarizarea motivantă şi mai cu seamă la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ, pentru că fără resurse financiare educaţie de calitate nu se poate face", a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu despre supraîncărcarea programelor şcolare: ”Eu sunt absolvent de matematică – fizică şi am reuşit să fac câte ceva în viaţă şi fără geometrie vectorială”

Luni, 14 Februarie 2022, ora 22:33
Sorin Cîmpeanu despre supraîncărcarea programelor şcolare: ”Eu sunt absolvent de matematică – fizică şi am reuşit să fac câte ceva în viaţă şi fără geometrie vectorială”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în seara zilei de luni 14 februarie, că evaluările elevilor şi-au pierdut din relevanţă, iar numărul celor cu medii mari este în continuă creştere.

Cîmpeanu a mai declarat că supraîncărcarea programelor şcolare este un element foarte important şi că, spre exemplu, nu toţi elevii trebuie să înveţe geometrie vectorială, el însuşi neavând nevoie de asta în viaţă. ”Eu sunt absolvent de matematică – fizică şi am reuşit să fac câte ceva în viaţă şi fără geometrie vectorială”, a transmis ministrul.

”Toți elevii vor avea note maxime”

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că într-un an sau doi vom avea sută la sută elevi cu note maxime, dacă se păstrează actualul trend.

”Evaluările şi-au pierdut foarte mult din relevanţă. Dacă anul trecut, 53 la sută dintre elevi aveau peste media 8,50, am cules date la finalul primului semestru şi nu mai sunt 53 la sută elevi de top, după note, peste 8,50, sunt 60 la sută. În ritmul ăsta unde o să ajungem? Dacă se păstrează acest trend, înseamnă că într-unul sau doi ani, o să avem sută la sută elevi cu note maxime şi atât”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că sunt nemulţumiri legate de supraîncărcarea programelor şi de clasele prea mari, această din urmă problemă fiind deja rezolvată.

”Clasele prea mari au început să fie rezolvate, ba chiar au creat nemulţumiri mari şi...

Confuzia creată de Sorin Cîmpeanu în mediul universitar. Revenirea fizică la cursuri, sub semnul multor necunoscute

Joi, 10 Martie 2022, ora 22:34
Confuzia creată de Sorin Cîmpeanu în mediul universitar. Revenirea fizică la cursuri, sub semnul multor necunoscute
În mediul universitar românesc plutește confuzia din seara zilei de 7 martie când Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că odată cu încetarea stării de alertă, studenții trebuie să revină la cursuri față în față.

De atunci ministrul a revenit de câteva ori asupra deciziei cu noi declarații și detalii, dar lucrurile rămân incerte. Cele mai mari universități din România se poziționează diferit, iar reprezentanții studenților invocă o serie de motive pentru care nu se pot întoarce în amfiteatre fizic la jumătatea unui semestru.

Perioada optimă de tranziție

După numeroase reveniri, Sorin Cîmpeanu a declarat joi, 10 martie, că va exista ”o perioadă optimă de tranziție” în care universitățile să se pregătească de revenirea fizică la cursuri și că eventualele pierderi trebuie să fie recuperate până la sfârșitul semestrului doi. Totuși, nu a specificat concret cât ar trebui să dureze această perioadă.

Acesta a motivat decizia spunând că statul român acordă finanțare exclusiv pentru forma de învățământ cu frecvență, și că nu a acordat și nu acordă finanțare până în acest moment către forma de învățământ cu frecvență redusă sau la distanță. Astfel, spune că, în lipsa stării de alertă, dacă orele se mențin online ar putea fi ”periclitată” finanțarea programului de studii deoarece nu există o bază legală.

„Universitățile primesc, după încetarea...

Sorin Cîmpeanu vrea evaluare standardizată şi computerizată la bacalaureat și la evaluarea națională

Luni, 14 Februarie 2022, ora 22:55
Sorin Cîmpeanu vrea evaluare standardizată şi computerizată la bacalaureat și la evaluarea națională
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara, 14 februarie, că îşi doreşte implementarea unui proiect pilot pentru evaluare standardizată şi computerizată la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională.


Cîmpeanu a precizat că standardizarea înseamnă eliminarea subiectivismului factorului uman.

Sorin Cîmpeanu a declarat, la Digi24, luni seară, că îşi doreşte eliminarea diferenţelor de note la examenele naţionale, faţă de contestaţii.

”Aş vrea şi îmi doresc foarte mult, dincolo de evaluarea standardizată pe care am promis-o, cel puţin la nivel pilot pentru spre exemplu într-un judeţ să avem anul acesta evaluare standardizată şi computerizată la bacalaureat şi într-un alt judeţ să avem acelaşi lucru la evaluarea naţională, să avem evaluare la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, de asemenea, standardizată. Ce înseamnă standardizarea?

Să elimini subiectivismul factorului uman. Vă aduceţi aminte de diferenţele enorme, zeci de mii de diferene la note acordare la contestaţii. Prin digitalizare se poate elimina eroarea umană.

Prin digitalizare se pot extrage rezultatele. Ai zece întrebări, să explic cât se poate de simplu, cinci de algebră, cinci de geometrie, la un examen de matematică. Poţi să ai noua doi la algebră şi nota 10 la geometrie. Media este şase.

Până acum noi vedem doar media. Dacă am vedea printr-o evaluare standardizată rezultatele la algebră şi geometrie, fără doar...

Sorin Cîmpeanu susține că nu există "o definiție validă juridic a plagiatului". Răspunsul dur al jurnalistei Emilia Șercan

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 14:43
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Sorin Cîmpeanu susține că nu există "o definiție validă juridic a plagiatului". Răspunsul dur al jurnalistei Emilia Șercan
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de părere că în România nu există o definiție a plagiatului „validă juridic”.

„Ați văzut pe undeva o definiție a plagiatului validă juridic? Eu n-am văzut. Nu ne-am obosit să-l clarificăm la nivel juridic, legislativ”, a spus Cîmpeanu într-un interviu la dcnews.ro.

Ministrul a cerut în august 2021 să-i fie analizată teza de doctorat de către Universitatea de Științe Agronomice, însă instituția de învățământ nu a emis niciun fel de decizie până acum.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că nici tinerii, nici unii adulți nu știu când plagiază: „Mulți dintre acești tineri nici măcar nu-și dau seama că greșesc atunci când fac aceste lucruri. Nu realizează că e ceva ce nu este în regulă. Dacă nu li se spune, nu li se explică, și am avut nu numai copii, știți foarte bine că am avut și adulți care n-au știut.”

„Bine, la vremea respectivă e drept că nici nu erau reguli, pentru că regulile au apărut prima oară în 2006, după aceea în 2011. Nici acum nu sunt clare”, a adăugat ministrul Educației.

"Eu una am văzut nu doar o definiție, chiar două în legislația din România"

Jurnalista Emilia Șercan, cea care l-a acuzat de plagiat pe premierul Nicolae Ciucă, a reacționat la declarația ministrului, indicând că în realitate există chiar două definiții ale plagiatului în legislația din România:

"Dublul academician Sorin Cîmpeanu,...

Sorin Cîmpeanu, despre facturile mari la energie: ”Există riscuri de funcţionare dificilă a şcolilor din cauza unor costuri foarte mari ale utilităţilor”

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 22:09
Sorin Cîmpeanu, despre facturile mari la energie: ”Există riscuri de funcţionare dificilă a şcolilor din cauza unor costuri foarte mari ale utilităţilor”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat luni seara, 17 ianuarie, că există riscul ca unele şcoli să nu poată funcţiona, din cauza costurilor foarte mari ale utilităţilor, el atrăgând atenţia autorităţilor publice să ia măsuri în acest sens.


Soluţia este, spune ministrul, plafonarea preţurilor.

Întrebat, la Digi24, luni seară, dacă sunt în pericol şcolile din cauza facturilor uriaşe la utilităţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că există riscuri în acest sens, iar soluţia este plafonarea.

”Am atras atenţia şi în şedinţa de Guvern, trebuie privite cu prioritate şcolile, spitalele şi universităţile. Există riscuri de funcţionare dificilă din cauza unor costuri foarte mari ale utilităţilor. Am dat un exemplu, al unei universităţi în care costurile cu utilităţile erau 3 la sută din buget, iar acuma ajung să fie 15 la sută din buget.

Soluţia e clară, plafonarea şi verificarea corectitudinii facturilor, din perspectiva îndeplinirii condiţiilor legale. Acest lucru trebuie să îl facă şi primăriile în ceea ce priveşte şcolile din învăţământul preuniverisitar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că plafonarea preţurilor la energie va fi clarificată în Guvern.

”Există o regulă de plafonare, înţeleg că ea va fi clarificată, la nivelul Guvernului, mai bine. Există, de asemenea, şi o hotărâre de Guvern care este pe circuitul de...

Cum încearcă Sorin Cîmpeanu să aplaneze conflictul burselor școlare: ”Unii dintre elevii cu medii peste 8,5 sunt analfabeți funcționali”

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 22:24
Cum încearcă Sorin Cîmpeanu să aplaneze conflictul burselor școlare: ”Unii dintre elevii cu medii peste 8,5 sunt analfabeți funcționali”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, 6 ianuarie, că elevii nu cunosc toate tipurile de burse, motiv pentru care au și declanșat conflictul cu instituția pe care o conduce. Acesta a precizat că bugetul pentru burse a crescut față de anii anteriori și că școala online a influențat mediile.

”Nici măcar elevii nu cunosc tipurile de burse, nu cunosc cuantumul burselor şi nu îşi cunosc suficient de bine drepturile. Fără doar şi poate este vina noastră, a Ministerului, că nu am reuşit să explicăm destul de bine aceste lucruri şi am înţeles că trebuie să o facem mai bine.

M-aş bucura dacă reprezentanţii elevilor, cunoscând toate tipurile de burse, ar fi interesaţi de toate tipurile de burse, pentru că sunt şase la număr. Sunt în primul rând bursele de performanţă care sunt destinate elevilor cu rezultate la olimpiade, sunt apoi bursele de merit - cele care sunt acum în discuţie, un tip din şase, despre care o să explic imediat, sunt apoi bursele de studiu care se dau de la media 7,50.

Sunt disponibile. Sunt bursele sociale, sunt bursele profesionale şi bursa bani de liceu. Toate aceste burse necesită finanţare. Bugetul a crescut faţă de anul 2020 de patru ori, faţă de anul 2021 am crescut cu 60 la sută, mai exact un plus de 400 milioane lei.

Fondul de burse a crescut de patru ori. În anul 2020 a fost de 270 milioane lei, plătiţi exclusiv de către primăriii. În anul 2022 va fi 1,3 miliarde...

Sorin Cîmpeanu anunță granturi de 200.000 de euro pentru mii de școli: ”Îmi e teamă de cifrele pe abandon școlar de după pandemie”

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 22:20
Sorin Cîmpeanu anunță granturi de 200.000 de euro pentru mii de școli: ”Îmi e teamă de cifrele pe abandon școlar de după pandemie”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 11 ianuarie, că mii de școli vor putea primi granturi de 200.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar.

Cîmpeanu a subliniat că se teme de noile date privind rata abandonului școlar după criza sanitară, ținând cont că, în 2020, an care nu a fost în totalitate afectat de pandemie, aceasta era de 23% în mediul rural. Astfel, unu din patru copii a abandonat înainte de vreme şcoala.

”Îmi este efectiv teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară. Dacă era unu din patru, ne putem imagina cam unde suntem. Şi atunci, programul naţional de abandon şcolar, care este primul lucru care se face cu adevărat palpabil în România Educată, care presupune 543 de milioane de euro pentru finanţarea a 2.500 de şcoli care sunt cele mai vulnerabile din perspectiva abandonului şcolar, care presupun granturi de până la 200.000 de euro într-o şcoală (...) înseamnă o finanţare de circa 2000 de euro per elev”, a declarat ministrul Educației, la B1 Tv.

Cîmpeanu a susţinut că aceste fonduri pot asigura nu doar ore remediale, ci există posibilitatea unui al şaptelea tip de bursă sau asigurarea de cheltuieli cu diverse dotări ori chiar susţinerea financiară pentru tabere sau excursii pentru copiii care nu au posibilităţi.

Sorin Cîmpeanu: "Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste COVID, dacă poate"

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 15:41
Sorin Cîmpeanu: "Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste COVID, dacă poate"
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a recomandat părinţilor luni, 10 ianuarie, să achiziţioneze teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 pentru copii în cazul în care pot să facă acest lucru.


Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă recomandă părinţilor să cumpere teste pentru copii, ministrul a răspuns: "Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, răspund şi asum acest răspuns, da.

Am mulţumit părinţilor, după ce în prealabil mi-am cerut scuze în numele autorităţilor statului român care nu au putut să facă posibilă achiziţia.

Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste dacă poate şi are şi mulţumirile noastre ale tuturor pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară".

El a spus că s-a interesat luni de achiziţionarea testelor de salivă pentru depistarea SARS-CoV-2 şi nu are încă noutăţi.

"Am întrebat astăzi. Nu avem încă noutăţi cu privire la rezolvarea contestaţiei care a blocat achiziţia de teste, iar despre modul de administrare a testelor nu fac niciun fel de recomandări pentru că nu avem competenţe la Ministerul Educaţiei", a completat Sorin Cîmpeanu.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a informat, săptămâna trecută, că IGSU nu poate semna contractul subsecvent pentru achiziţionarea testelor de salivă pentru infecţia cu SARS-CoV-2 până nu va exista o decizie...

Sorin Cîmpeanu critică lipsa testelor pentru Covid din școli: ”E trist. Nu mă interesează explicațiile”

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 20:34
Sorin Cîmpeanu critică lipsa testelor pentru Covid din școli: ”E trist. Nu mă interesează explicațiile”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, 5 ianuarie, că ”este trist” faptul că testele de salivă nu pot ajunge în școli săptămâna aceasta, deși instituția pe care o conduce le-a solicitat constant.

Cîmpeanu a afirmat că nu îl interesează explicaţiile, precizând că este nevoie de aceste teste pentru a avea un mediu sigur în unităţile de învăţământ.

”Noi cerem în permanenţă şi cerem de mult timp. Agenţia Medicamentului a elaborat cerinţele de performanţă, e discutabil. Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate a organizat licitaţia, a semnat acordurile-cadru. IGSU semnează contractele, face recepţia şi le transmite inspectoratelor şcolare judeţene care aşteaptă în continuare de la IGSU aceste teste. Nu mă interesează explicaţiile, noi avem nevoie de teste în şcoală pentru a avea un mediu sigur în şcoală”, a spus ministrul Educației la Antena 3.

Întrebat care ar putea fi soluţia pentru ca acestea să ajungă în şcoli, Cîmpeanu a răspuns: “Mi s-a spus cu ONAC nu am ce discuta. Agenţia Medicamentului discută cu ONAC, ONAC cu IGSU şi Ministerul Educaţiei cu IGSU. Cu IGSU am discutat, mi-au spus că nu au soluţie pentru săptămâna aceasta. Este trist”.

El a mai fost întrebat dacă nu s-a gândit la amânarea începutului de an şcolar în lipsa acestor teste.

“În niciun caz. Sunt state în care am avut nu 2.000 de infectări pe zi sau 4.000 de infectări pe zi, ci...

Cum pot compensa elevii pierderile din pandemie. Cea mai bună soluție, în opinia lui Sorin Cîmpeanu

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 23:23
Cum pot compensa elevii pierderile din pandemie. Cea mai bună soluție, în opinia lui Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit luni, 6 decembrie, despre pierderile pe care le-au suferit elevii în perioada pandemiei.

Ministrul că susţinerea tezelor cu prezenţă fizică, în ciuda dificultăţilor întâmpinate de elevi şi profesori de la debutul anului şcolar, este în interesul elevilor, el arătând că ministerul a redus numărul de teze tocmai pentru că a înţeles aceste dificultăţi.

„Dacă nu avem aceste teze care să-i redea fiecărui cadru didactic imaginea corectă asupra stadiului în care se află elevul din perspectiva procesului de învăţare, acel profesor nu va avea şansa să intervină cu măsuri remediale, să repare, să compenseze ceea ce a pierdut elevul”, susţine ministrul.

"Da, cu siguranţă nu este simplu. Şi pe noi, dacă suntem oneşti, ne încurcă uneori mersul la serviciu, dar totuşi mergem la serviciu. Ştiu că încurcă, ştiu că e greu, ştiu că e complicat, dar în acelaşi timp ştiu că avem profesori responsabili care doresc să evalueze şi să ştie că cel care e evaluat este elevul care trebuie să primească nota şi nu în online, în care cel care este evaluat poate fi un părinte, un profesor, un frate mai mare, poate fi oricine", a afirmat ministrul Educaţiei, luni seară, la Digi 24, întrebat fiind ce mesaj are pentru acele cadre didactice care consideră că susţinerea tezelor nu este oportună, având în vedere vacanţa forţată a elevilor din acest semestru.

Sorin...
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO
  3. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  4. Vestul Europei, în contrast cu SUA. Liderii europeni se tem de ceea ce s-ar întâmpla dacă Ucraina chiar va câștiga
  5. O nouă anchetă de răsunet a Recorder. Cum a fost „executat” de DIICOT un român care lucra, sub acoperire, pentru statul român VIDEO
  6. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  7. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  8. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  9. Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
  10. „Autopsia” afacerii cu date despre morți patronată de Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT