Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.161 secunde)

Articole despre "sorin grindeanu"

Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 21:50
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților maghiari din Guvern.

Scandalurile au pornit încă din 10 mai după ce ministrul Mediului Tanczos Barna a mers în Slovenia la un meci de hochei al naţionalei României, care juca împotriva Ungariei. Oficialul a stat într-o zonă a sălii unde se regăseau îndeosebi suporteri maghiari, fiind criticat apoi pe Facebook că era îmbrăcat cu un tricoul al echipei HC Csikszereda Miercurea Ciuc.

Controversele s-au încins după ce un site de sport a publicat un clip video în care susține că jucătorii echipei românești ar fi cântat, înainte de meci, imnul Ținutului Secuiesc”. Informațiile au fost apoi demontate atât de către președintele Federației Române de Hochei, Alexandru Hălăucă, dar și de către comentatorii sportivi prezenți la fața locului, care au explicat că la finalul meciului se cântă imnul echipei câștigătoare. La final, România a pierdut partida.

Asta nu a oprit însă criticile venite din partea guvernanților. Primul care a ieșit la atac a fost prim-vicepreședintele PSD și ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu, care a cerut Federaţiei Române de Hochei şi Ministerului Sportului să aplice cele mai dure sancţiuni pentru presupusa cântare a imnului Ţinutului Secuiesc. Totodată, liderul PSD Marcel Ciolacu afirma...

Sorin Grindeanu anunță că sunt bani pentru construirea unui aeroport la Galați. „Nu ține de SF”

Vineri, 20 Mai 2022, ora 14:10
Sorin Grindeanu anunță că sunt bani pentru construirea unui aeroport la Galați. „Nu ține de SF”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a transmis vineri, 20 mai, că în zona Galaţi - Brăila se vor face investiţii majore, în următorii ani, în toate modurile de transport, fie că vorbim de domeniul portuar, rutier sau aeroportuar.

”Trebuie să demarăm proiecte pentru a ajuta astfel mediul de afaceri şi să contribuim la schimbarea hărţii economico- sociale a întregii regiuni”, a spus ministrul.

”În anii următori, se vor desfăşura foarte multe proiecte în această zonă, pe domeniul transporturilor, că vorbim de ceea ce ştie toată lumea, Podul peste Dunăre, de drumul expres Galaţi-Brăila, de legătura tot prin drum expres cu Focşani, cu Buzău”, a spus ministrul, aflat într-o vizită la Galaţi.

El a precizat că singura investiţie trecută pe bugetul de stat, cu sume de la stat, în 2022, este varianta ocolitoare a Galaţiului”.

Ministrul Transporturilor a spus că interesul pe care îl au, şi financiar şi în a cheltui fondurile europene, pe această zonă, este major, şi a precizat că sunt sume şi pentru aeroport, care începe. ”Poate pentru unii este un proiect care ţine aşa, de SF, să ştiţi că nu ţine”, a arătat el.

Sorin Grindeanu dă asigurări că ”nu va exista un USL în 2024”. Ce spune ministrul Transporturilor despre o eventuală candidatură la președinție

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 21:46
Sorin Grindeanu dă asigurări că ”nu va exista un USL în 2024”. Ce spune ministrul Transporturilor despre o eventuală candidatură la președinție
Vicepremierul Sorin Grindeanu a vorbit miercuri, 20 aprilie, despre actuala coaliție PSD-PNL și viitorul acesteia.

Ministrul Transporturilor a amintit că, în 2023, Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier.

Întrebat dacă ar intra în competiţia internă din partid pentru candidatul PSD la preşedinţie, în 2024, Sorin Grindeanu a spus că ”nu e cazul”.

”Eu cred că până atunci sunt foarte multe lucruri de făcut, rocada e un moment important. În acest moment, când vorbim, e propunerea cu care am mers la Cotroceni, în toamna anului trecut, Marcel Ciolacu prim-ministru, nu s-a schimbat absolut nimic şi va fi un foarte bun prim-ministru”, a spus Grindeanu la Profit TV.

Despre o guvernare cu PNL până în 2028, Grindeanu a spus că ”mulţi îşi fac sau şi-au făcut planuri în trecut, niciodată nu s-a întâmplat să se predea ştafeta, iar în acest moment ceea ce contează este că există stabilitate şi că există această majoritate largă de aproape 70%”.

”Vă asigur că în 2024 nu va exista un USL, sunt lucruri pe care nu avem cum să le facem, am înţeles momentul anului trecut, criză pandemică, social, am venit, ajutăm, o facem cu bună credinţă, dar asta nu înseamnă că vom face mixt cu candidaturi comune. Nu e în interesul nici al PSD şi nici al PNL”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

El a precizat că, dacă vorbim pe procentele de azi, indiferent de marja de eroare, altă majoritate nu se poate face....

Sorin Grindeanu îl ironizează pe Cîțu: „Nici cu USR-ul nu se simțea bine, nici cu noi nu se simte bine. Se simte bine doar cu el”

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 08:30
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Sorin Grindeanu îl ironizează pe Cîțu: „Nici cu USR-ul nu se simțea bine, nici cu noi nu se simte bine. Se simte bine doar cu el”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, îl ironizează pe fostul preşedinte al PNL Florin Cîţu, spunând despre acesta că "nu se simte bine cu nimeni". "Nici cu USR-ul nu se simţea bine, nici cu noi nu se simte bine... se simte bine doar cu el, probabil", afirmă Grindeanu despre Cîţu.

Întrebat dacă PSD are probleme în ceea ce priveşte colaborarea cu PNL în alianţa de guvernare după demisia lui Florin Cîţu de la şefia partidului liberal, Sorin Grindeanu a răspuns: "Nu putem intra în treburile interne ale PNL-ului”.

"Eu sunt optimist din fire. Mă interesează ca obiectivele PSD din programul de guvernare, indiferent de cine conduce PNL-ul, să fie îndeplinite. Asta e ceea ce urmărim noi, dincolo de persoane”, a afirmat Grindeanu, luni seară, la B1 Tv.

El a răspuns ironic afirmaţiilor fostului lider al PNL, conform cărora acesta nu s-a simţit confortabil în alianţa cu PSD.

"Acuma domnul Cîţu pare, dacă ne uităm la ultimele şase luni, că nu se simte bine cu nimeni. Nici cu USR-ul nu se simţea bine, nici cu noi nu se simte bine... se simte bine doar cu el, probabil”, a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.

Sorin Grindeanu a subliniat că, în alianţa cu PNL, PSD "a mers înainte dincolo de un anumit zgomot de fond pe care l-a văzut toată lumea”, subliniind că deciziile luate în Guvern au fost adoptate şi în coaliţia de guvernare, fiind adoptate cu acordul lui Cîţu.

"Eu cred că cauzele sunt altele,...

Cum se împiedică România de un crâmpei de autostradă. Drulă: "Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR"

Vineri, 11 Martie 2022, ora 10:55
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cum se împiedică România de un crâmpei de autostradă. Drulă: "Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR"
Cătălin Drulă consideră că șansele pentru finalizarea până în 2026 a celor 9 km lipsă din A1 scad către zero, după ce CNAIR a anulat licitația pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva.


"Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR", a scris Drulă pe pagina sa de pe Facebook.

"Grindeanu a dat de gard Autostrada A1 din PNRR. Incompetența acestei guvernări a nătângilor lovește zilnic în șansele României de dezvoltare.

CNAIR a anulat licitația pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Ceea ce înseamnă că Sorin Grindeanu aruncă la gunoi peste 187 de milioane de euro din PNRR. Șansele pentru finalizarea până în 2026 a celor 9km lipsă din A1 (zona “tunelurilor urșilor” la Holdea) scad către zero.

Reușisem, în 2021, cu mari eforturi să deblochez această licitație, dar indolența lui Sorin Grindeanu pune cruce acestui proiect.

Spre amintire:

În 2013, penelistul Relu Fenechiu a contractat sectorul fără acord de mediu;În 2017, pesedistul Răzvan Cuc a reziliat abuziv contractul;În 2019, tot Cuc a relansat licitația cu o documentație incompletă;Pentru abuzurile lui Cuc, statul român a plătit despăgubiri de 230 milioane de lei;În 2021, după eforturi uriașe, am reușit să deblocăm licitația. 6 constructori se înscriseseră;În 2022, pesedistul Sorin Grindeanu a dat licitația de gard, pentru că a răspuns în batjocură la clarificările cerute de constructori. A rămas un...

Guvernul a modificat legea achizițiilor publice. Sorin Grindeanu anunță eliminarea birocrației și a ”șantajului” unor companii

Vineri, 18 Martie 2022, ora 19:43
Guvernul a modificat legea achizițiilor publice. Sorin Grindeanu anunță eliminarea birocrației și a ”șantajului” unor companii
Guvernul a adoptat vineri, 18 martie, ordonanța de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul investiţiilor publice.

”Ordonaţa de urgenţă aprobată de guvern modifică o serie de acte normative din domeniul achiziţiilor publice şi din cel al construcţiilor, în sensul reducerii timpilor necesari obţinerii avizelor tehnice pentru proiectele de infrastructură rutieră finanţate din PNRR. Astfel, se introduce posibilitatea ca beneficiarii contractelor să poată plăti direct subcontractorii, furnizorii sau alţi operatori economici, care prestează sau execută lucrări pe şantier. Dacă lucrările nu avansează, constructorii vor fi notificaţi doar de 3 ori înainte de reziliere, după care se poate intra în procedură de licitaţie fără publicare”, a transmis guvernul.

Totodată, terenurile din proprietatea publică a statului şi din administrarea entităţilor publice se vor transfera în administrarea expropriatorului, odată cu Hotărârea Guvernului prin care este declanşată procedura de expropriere.

”Se instituie termenul de 15 zile calendaristice de la depunerea solicitării pentru emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire şi 10 zile calendaristice pentru emiterea avizelor solicitare prin certificatele de urbanism. Dacă documentaţia depusă nu este completă, aceste entităţi pot face observaţii doar o singură dată; ulterior măsurilor pe care beneficiarul le ia...

UDMR îi răspunde lui Sorin Grindeanu în scandalul cu imnul secuiesc: ”Nici ministrul Transporturilor nu e vinovat dacă cineva cântă într-un tren”

Marti, 10 Mai 2022, ora 13:57
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
UDMR îi răspunde lui Sorin Grindeanu în scandalul cu imnul secuiesc: ”Nici ministrul Transporturilor nu e vinovat dacă cineva cântă într-un tren”
Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, a afirmat, ca reacţie la solicitările privind sancţiuni după ce la un meci de hochei s-a cântat imnul secuiesc, că i se pare "îngrijorător" că unii lideri politici "se concentrează pe această temă falsă".


"Îmi este de neconceput ca astăzi, când în vecinătate este un război şi România este în plină criză economică, liderii ţării sunt preocupaţi dacă la un meci de hochei s-a cântat un cântec al unei minorităţi naţionale la un meci din cadrul Campionatului Mondial de Hochei desfăşurat la Ljubljana (Slovenia). Mi se pare îngrijorător faptul că unii lideri politici se concentrează pe această temă falsă, în timp ce solicită reacţii şi sancţiuni din partea Ministerului Sportului, respectiv a Federaţiei Române de Hochei, pentru că jucătorii au cântat, spontan, imnul Ţinutului Secuiesc.

Jucătorii nu pot fi traşi la răspundere nici de federaţie, nici de minister pentru că au cântat un cântec care nu este împotriva României, sau a comunităţii majoritare, dar este o valoare locală a lor. La fel, nici ministrul Transporturilor nu poate fi tras la răspundere dacă cineva cântă într-un tren”, a declarat Csoma Botond, "după ce extremiştii din Parlament i-au calomniat pe jucătorii de hochei din echipa naţională", conform unui comunicat de presă transmis, marţi, de UDMR.

Csoma Botond a explicat că imnul secuiesc este o valoare a...

Secretar de stat din Ministerul Transporturilor, fără mască de protecţie la o conferinţă de presă alături de ministrul Sorin Grindeanu

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 13:37
Secretar de stat din Ministerul Transporturilor, fără mască de protecţie la o conferinţă de presă alături de ministrul Sorin Grindeanu
Vicepremierul Sorin Grindeanu a participat marţi, 11 ianuarie, în judeţul Călăraşi, la o conferinţă de presă unde l-a avut alături, printre alţii, pe secretarul de stat Sorin Vrăjitoru care pe tot parcursul evenimentului nu a purtat masca sanitară de protecţie, ignorând legislaţia în vigoare.

Întrebat, la finalul conferinţei, de ce nu respectă legea, Vrăjitoru, fost parlamentar, a tăcut, iar Grindeanu a răspuns, făcând cu ochiul, că subalternul său ar trebui amendat.


Proaspăt secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Sorin Marian Vrăjitoru a participat, marţi, la o conferină de presă în judeţul Călăraşi.

De la începutul conferinţei, Sorin Vrăjitoru a apărut în faţa jurnaliştilor, alături de Grindeanu, fără a purta masca sanitară de protecţia.

Întrebat la finalul conferinţei de presă de ce nu poartă masca, aşa cum prevede legea, având în vedere că evenimentul s-a desfăşurat într-un spaţiu închis, iar toţi ceilalţi participanţi se conformează, Sorinel Vrăjitoru nu a răspuns.

În schimb, viceprim-ministrul a reacţionat la întrebare.

”Eu zic să fie amendat”, a spus Grindeanu, făcând cu ochiul.

Sorinel Vrăjitoru a fost numit în 4 ianuarie secretar de stat din aparatul propriu al viceprim-ministrului prin decizie a premierului Nicolae Ciucă. Acesta a publicat pe Facebook decizia. Sorinel Vrăjitoru a fost deputat între 2017 şi 2020 din partea PSD.

Şi ministrul...

Sorin Grindeanu, despre relația cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă: „Eu nu am ce să reproşez”

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 07:45
Sorin Grindeanu, despre relația cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă: „Eu nu am ce să reproşez”
Viceprim-ministrul Sorin Grindeanu afirmă că "nu există dragoste" între cele două mari partide aflate la guvernare, PNL şi PSD, însă susţine că nu are a face reproşuri în ceea ce priveşte colaborarea sa şi a miniştrilor social-democraţi cu premierul Nicolae Ciucă sau relaţia instituţională cu şeful statului.

„Suntem principalele partide din România şi vom rămâne principalele partide din România, PSD şi PNL, iar în acest moment suntem obligaţi să stăm împreună. Nu există dragoste între PSD şi PNL. Până la urmă, vorbim de stânga şi dreapta, două partide politice care în situaţia dată, pe care o ştim cu toţii şi pe care am avut-o, trebuie să găsească soluţii să treacă România prin această perioadă nu simplă”, a afirmat Sorin Grindeanu, miercuri seară, răspunzând unei întrebări, într-o emisiune la Antena 3.

El a susţinut că există dialog în Guvern.

„La nivel de Guvern nu am ce să reproşez în relaţia pe care eu şi ceilalţi colegi ai mei o avem cu premierul Nicolae Ciucă. De asemenea, eu nu am ce să reproşez în relaţia instituţională pe care o avem cu preşedintele Iohannis. Nu există până în acest moment reproşuri vizavi de ceea ce v-am spus, dar asta nu înseamnă că nu suntem atenţi să ne păstrăm liniile şi să ducem la îndeplinire liniile din programul de guvernare care au aparţinut PSD-ului”, a adăugat Grindeanu.

Sorin Grindeanu, după ce Cătălin Drulă l-a acuzat că nu știe câți kilometri de autostradă sunt în construcție: ”Se face că nu știe și aude selectiv”

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 17:22
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Sorin Grindeanu, după ce Cătălin Drulă l-a acuzat că nu știe câți kilometri de autostradă sunt în construcție: ”Se face că nu știe și aude selectiv”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat luni, 3 ianuarie, după ce Cătălin
Drulă l-a acuzat că face gafe când vorbește despre numărul kilometrilor de autostradă sau
drum expres aflaţi în lucru și că se războiește, de fapt, cu un coleg din guvern.

Social-democratul l-a acuzat pe
membrul USR că se preface că nu
mai ştie unele lucruri de când a condus ministerul, şi anume că a semnat ”un contract pentru
completarea SF Ploieşti- Braşov în care: pe o pagină scrie negru pe alb 30 de luni pentru
etapa I şi 46 de luni pentru etapa a II”.

”Domnul Drulă ştie, doar se face ca nu ştie şi aude selectiv. Acesta este probabil motivul
pentru care a semnat un contract pentru completarea SF Ploieşti- Braşov în care: pe o pagină
scrie negru pe alb 30 de luni pentru etapa I şi 46 de luni pentru etapa a II (cu startul
logic după finalizarea primei etape!); iar pe altă pagină scrie că sunt 46 de luni care
includ etapa I + etapa a II-a!!”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Ministrul amintește și de o licitaţie despre care Drulă susţinea că a fost lansată în timpul
interimatului lui Lucian
Bode, spunând că acesta a semnat un contract ”vag şi interpretabil”.

”Vorbim de un contract din care fiecare înţelege ce vrea şi despre care Cătălin Drulă se
laudă că l-a urmărit cu atenţie în perioada în care a fost ministru. L-a urmărit atât de
atent încât nici el nu mai ştie ce scrie în...

Marile proiecte de infrastructură prioritare în 2022. Schimbările la CNAIR pe care susține Sorin Grindeanu că le va opera

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 17:55
Marile proiecte de infrastructură prioritare în 2022. Schimbările la CNAIR pe care susține Sorin Grindeanu că le va opera
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi, 6 ianuarie, că a avut o întâlnire cu responsabilii din CNAIR pentru marile proiecte de infrastructură aflate în derulare.

El a declarat ulterior pe Facebook că a stabilit ca pe site-ul CNAIR să fie postată diagrama Gantt, care va arăta permanent evoluţia lucrărilor.

„Am discutat până acum cu responsabilii din CNAIR despre proiectele pe care le avem în derulare şi în pregătire. Vreau să urmăresc periodic evoluţia proiectelor. Avem multe obiective rutiere care trebuie să fie construite în graficele stabilite. Am stabilit ca pe siteul CNAIR să fie postată diagrama Gantt, care va arăta permanent evoluţia lucrărilor. Aşa nu vor mai apărea interpretări şi informaţii trunchiate în spaţiul public”, a scris Sorin Grindeanu joi pe Facebook.

El a vorbit despre proiectele de infrastructură prioritare.

„Coridoarele 4 şi 9 sunt o prioritate. Sibiu-Piteşti, tunelurile de pe secţiunea E - Lugoj-Deva, A7 -Autostrada Moldovei şi A0 - Autostrada de Centură Bucureşti sunt elementele lipsă ale acestor coridoare. La fel de importante sunt A8, Autostrada Braşov-Bacău, sectoarele de pe Autostrada Transilvaniei, Drumurile expres din Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea”, a explicat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a fluturat în fața jurnaliștilor cartea sa dată dispărută: "Aș fi spus că e o ciorbă reîncălzită, dar e o șobolăneală"

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 13:38
Comenteaza acest articol | 34 comentarii
Sorin Grindeanu a fluturat în fața jurnaliștilor cartea sa dată dispărută: "Aș fi spus că e o ciorbă reîncălzită, dar e o șobolăneală"
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a arătat, într-o conferință de presă, un volum despre care spune că este cartea pe care și-a trecut-o în CV și despre care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spunea că "nu a putut fi găsită în vreo bibliotecă publică sau pe internet".


Vicepremierul Sorin Grindeanu a spus că povestea este veche și a fost rostogolită, calificând actul primăriței drept "o șobolăneală".

„Sunt oameni care se recomandă prin anumite virtuți și există doamna Armand, care se recomandă prin gunoi. Mult gunoi și mizerie”, a spus Grindeanu.

„Aș fi spus că povestea cu cartea e o ciorbă reîncălzită din 2017, dar nici măcar asta să știți că nu e. E doar încă o șobolăneală a doamnei Clotilde Armand. Mă adresez direct doamnei: Madame Armand, attention! Aici e cartea și pot să vă spun că ați pierdut încă un război din șirul multor altora pe care le-ați deschis. Eu am făcut școala la timp și complet. Vă rog să vă adresați Ministerului Educației și să cereți foile mele matricole și să vedeți ce note am luat și ca elev, și ca student”, a adăugat el.

La scurt timp de la declarațiile televizate ale ministrului a venit și replica primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, sub forma unei postări pe Facebook.

"Sorin Grindeanu a găsit cartea lui Florin Roman 🙂
Cam acesta este răspunsul unui ministru atunci când un matematician îi solicită să doneze cartea...

40 de matematicieni îi cer lui Sorin Grindeanu să trimită la Biblioteca Națională cartea pe care spune că a publicat-o. Scrisoarea deschisă postată de Clotilde Armand

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 18:14
Comenteaza acest articol | 32 comentarii
40 de matematicieni îi cer lui Sorin Grindeanu să trimită la Biblioteca Națională cartea pe care spune că a publicat-o. Scrisoarea deschisă postată de Clotilde Armand
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a publicat pe Facebook marți, 21 decembrie, o scrisoare deschisă semnată de 40 de matematicieni și oameni de știință prin care îi cer ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să trimită la Biblioteca Naţională a României şapte exemplare din cartea pe care şi-a trecut-o în CV.

”40 de matematicieni îi cer domnului ministru Grindeanu să trimită la Biblioteca Naţională a României şapte exemplare din cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, carte de negăsit timp de 19 ani de la tipărire. Curaj, dle Grindeanu”, a scris Clotilde Armand.

Aceasta publicat şi scrisoarea deschisă semnată de cei 40 de specialişti.

”Comunitatea universitară şi academică din România încurajează munca onestă, originală, care respectă standardele internaţionale de calitate. Numai aplicând aceste principii putem combate impostura şi frauda în învăţământ şi cercetare. Impunerea unor reguli de etică în învăţământ este un proces dureros, care implică multe sacrificii. Dacă un student aflat în criză de timp preia o pagină din altă sursă în lucrarea de licenţă, el şi-a însuşit în mod nepermis munca altor cercetători. Materia respectivă nu a fost aprofundată de către student. Pe cale de consecinţă, lucrarea se respinge. În cazul în care o lucrare ştiinţifică este citată într-un curriculum vitae, fiind folosită ca argument pentru avansarea...

Condiții pentru majorarea salariilor angajaților CFR. Sorin Grindeanu: ”Informația privind creșterea de la 1 ianuarie a fost pe surse”

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 21:26
Condiții pentru majorarea salariilor angajaților CFR. Sorin Grindeanu: ”Informația privind creșterea de la 1 ianuarie a fost pe surse”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, 22 decembrie, că majorarea salariilor angajaților din sectorul feroviar se va face doar în cazul în care companiile vor putea susţine economic acest lucru.

Întrebat la Profit TV despre creşterile salariale din sectorul feroviar, ministrul Sorin Grindeanu a afirmat că ”ceea ce s-a agreat în urma discuţiilor cu sindicatele şi cu reprezentanţii companiilor, este în comunicatul oficial, agreat de ei şi de sindicate, aflat pe site, şi care spune în eşenţă următorul lucru: că suntem de acord cu aceste creşteri, fără a spune niciun procent, dacă ne înscriem în limitele date de buget şi, de asemenea, de aprobarea bugetelor companiilor din subordine”.

Ministrul a arătat că bugetele companiilor din sectorul feroviar, CFR Infrastructură, Marfă şi Călători vor fi aprobate probabil în februarie, martie.

”Atunci, dacă acele companii vor veni, când vor prezenta bugetul, şi vor fi aprobate în Guvern, vor putea susţine din punct de vedere economic aceste creşteri, nimeni nu are nimic împotrivă”, a spus Grindeanu.

Despre o posibilă creştere salarială în sectorul feroviar, de la 1 ianuarie, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Am înţeles că aceasta a fost o comunicare neoficială, pe surse, şi care nu e convenită de niciuna dintre părţi. Singurul lucru convenit a fost acel comunicat, convenit de ambele părţi”.

Întrebat dacă se mai așteaptă la alte...

Sorin Grindeanu nemulțumit de derularea unor proiecte de infrastructură: ”Sunt de noaptea minţii”

Luni, 27 Decembrie 2021, ora 17:41
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Sorin Grindeanu nemulțumit de derularea unor proiecte de infrastructură: ”Sunt de noaptea minţii”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, luni, 27 decembrie, că descentralizarea unor proiecte de investiţii, privind variantele de ocolire şi drumurile expres, care vor fi tramsmise spre realizare autorităţilor locale iar Ministerul va plăti la final lucrările.

El a precizat că propune ca variantele de ocolire sau drumuri expres mai simple să fie date la autorităţile locale, iar Ministerul Transporturilor, într-un final, să plătească lucrările respective. ”CNAIR, în acest moment, are foarte multe proiecte în desfăşurare, avem situaţii în care avem termenele sunt incredibil de lungi, pentru lucrări simple, şi CNAIR este sufocat de proiecte de acest tip.

De aceea, am luat decizia de a descentraliza aceste proiecte de mai mică amploare, să fie implementate de autorităţile locale”, a spus ministrul. Sorin Grindeanu a precizat că urmează la nivel de CNAIR să se aprobe în CA această procedură de descentralizare.

”Cred că este o soluţie foarte bună, nu doar în Dâmboviţa, ci în toată ţara, pentru că autorităţile locale au un interes mult mai mare de a face aceste lucrări decât cele centrale, şi pot verifica termenii contractului, inclusiv cele care ţin de durată”, a mai spus Grindeanu. Ministrul a criticat şi termenele lungi de realizare a studiilor de fezabilitate, în cazul unor proiecte, care ajung şi până la 4 ani.

”Aceste termene sunt de noaptea minţii, ca să fiu cât se poate de...
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  3. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  4. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  5. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  6. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  7. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  8. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  9. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  10. Zodiile care vor avea un weekend de pomină. Doar lucruri neașteptate vor apărea