Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.071 secunde)

Articole despre "stelian ion"

Sebastian Lăzăroiu, despre decizia ”halucinantă” a CCR privind retragerea titlului de doctor: ”E demnă de Kokokistan”

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 17:47
Sebastian Lăzăroiu, despre decizia ”halucinantă” a CCR privind retragerea titlului de doctor: ”E demnă de Kokokistan”
Sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, a acuzat CCR miercuri, 8 iunie, că ”a legiferat plagiatul tezei de doctorat”.

”E absolut halucinantă decizia asta. Demnă de Kokokistan. Practic, plagiatul tezei de doctorat e legiferat. Vrei să te faci doctor? Nimic mai simplu. Copiezi niște texte la întâmplare. Dacă nu te-a prins nimeni sau dacă negustorii de doctorate inchid ochii, până apuci să iei și niște bani de pe urma titlului, ești doctor pe viață. Cei care ați muncit la tezele de doctorat din România să nu vă mirați când universitarii din mediul academic internațional vă vor spune atunci când vă prezentați titlul: Oh, Romania? Yeah, sure...”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe Facebook.

Miercuri, CCR a decis că titlul de doctor poate fi retras dacă ”nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”.

Reacții dure față de decizia judecătorilor au avut și fostul ministru al Justiției Stelian Ion și jurnalista Emilia Șercan.

Anunțul lui Stelian Ion după decizia ”odioasă” a CCR privind retragerea titlului de doctor: ”Premierul Ciucă poate sta liniștit”

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 17:26
Anunțul lui Stelian Ion după decizia ”odioasă” a CCR privind retragerea titlului de doctor: ”Premierul Ciucă poate sta liniștit”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a criticat miercuri, 8 iunie, decizia CCR care a stabilit două condiții pentru retragerea titlului de doctor.

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru de la USR subliniază că ”plagiatorii rămân cu titlul de doctor chiar dacă a fost obținut prin furt intelectual”.

”Premierul Ciucă, de exemplu, poate sta liniștit acum.
CCR a decis astăzi, cu majoritate de voturi, că titlul de doctor poate fi retras doar dacă „nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”.
E ca și cum, dacă ai furat o mașină și ai apucat să te plimbi cu ea, o poți păstra. Nu mai contează că ai furat mașina”, explică Stelian Ion.

Fostul ministru acuză că decizia echivalează cu ”o formă de aministie pentru furtul intelectual”, fiind luată ”la comanda politică”.

”Este odios ce se întâmplă la CCR. Legea actuală prevedea posibilitatea retragerii titlului de doctor ca măsură în cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională. Anulând această posibilitate, CCR contribuie la perpetuarea imposturii academice”, a mai scris Stelian Ion.

Curtea Constituțională a fost criticată și de jurnalista Emilia Șercan, care a subliniat că, prin decizia de miercuri, ”a amnistiat în masă toți plagiatorii”.

Cătălin Predoiu, acuzat că a ratat un jalon al PNRR. Stelian Ion: „Riscăm nu numai infringement, ci şi pierderea unor fonduri”

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 11:36
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Cătălin Predoiu, acuzat că a ratat un jalon al PNRR. Stelian Ion: „Riscăm nu numai infringement, ci şi pierderea unor fonduri”
Stelian Ion a afirmat că ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, „a ratat deja un jalon” din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Fostul ministru al Justiției îl critică pe succesorul său pentru că ar fi trimis târziu în Parlament Legea privind protecţia avertizorilor de integritate.

„Cătălin Predoiu a ratat deja un jalon din PNRR. Un motiv în plus să fie demis. Relei-credinţe dovedite odată cu proiectul de transformare a SIIJ i se adaugă şi incompetenţa crasă. Anunţul triumfalist al Guvernului potrivit căruia ar fi fost îndeplinite toate jaloanele din PNRR este eronat. Până la 31 martie, trebuia să fie adoptată şi să intre în vigoare legea privind protecţia avertizorilor de integritate, care trebuie să transpună o directivă europeană”, scrie Stelian Ion pe Facebook.

Fostul ministru e de părere că ar fi trebuit ca proiectul de lege să fi fost depus în timp util în Parlament.

„Jalonul viza intrarea în vigoare a legii, nicidecum trimiterea proiectului de lege în parlament. Aşa au fost stabilite multe alte jaloane, pentru că documentul PNRR este unul pragmatic şi are în vedere elemente concrete, reforme concrete, nu doar proiecte sau declaraţii de intenţii. Legea nu este încă adoptată pentru că ministrul Cătălin Predoiu şi coaliţia PSD-PNL-UDMR nu au fost în stare să se ţină de respectarea termenelor din PNRR şi au trimis legea în Parlament abia pe 25 martie, cu doar 6 zile...

Stelian Ion condamnă abuzurile M.A.I. după raportul SUA privind depturile omului: ”Imaginea unei structuri de forță care își acoperă ilegalitățile”

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 20:25
Stelian Ion condamnă abuzurile M.A.I. după raportul SUA privind depturile omului: ”Imaginea unei structuri de forță care își acoperă ilegalitățile”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a criticat miercuri abuzurile comise de autorități după ce Departamenului de Stat al SUA a făcut public raportul pe 2021 privind respectarea drepturilor omului în lume.

Potrivit fostului ministru, raportul privind situația din România ”reflectă tabloul tot mai deteriorat al respectării libertății de exprimare, în cazul jurnaliștilor, dublat de o impunitate tot mai evidentă în rândul poliției”.

Într-o postare pe Facebook, Stelian Ion subliniază că, dacă raportul ar fi analizat și primele luni din acest an, ”situația ar fi și mai gravă”.
”Experții Departamentului de stat menționează cazuri în care poliţia şi jandarmeria au comis abuzuri, inclusiv folosind forța și bătaia, și subliniază că ofițerii de poliție și jandarmii care le-au comis au fost exonerați de răspundere. Cazul Gavriș, adjunct al șefului Poliției București, care a fost supravegheat în condiții încă neclarificate pe deplin, prin ordin al unor oficiali ai Ministerului de interne este, de asemenea, amintit.
Este imaginea unei structuri de forță care își acoperă ilegalitățile, în timp ce sistemul intern de protecție se consolidează tot mai mult.
În dreptul domeniului condus de atâta vreme de Lucian Bode sunt mai multe bile negre, pentru care ministrul ar trebui să anunțe rapid măsuri de remediere sau să își dea demisia”, scrie fostul ministru.

Acesta precizează că alte concluzii...

Stelian Ion reclamă abuzurile CSM după a doua excludere a lui Cristi Danileț din magistratură: ”Se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva judecătorilor curajoşi”

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 21:11
Stelian Ion reclamă abuzurile CSM după a doua excludere a lui Cristi Danileț din magistratură: ”Se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva judecătorilor curajoşi”
Deputatul USR Stelian Ion a criticat dur miercuri, 25 mai, excluderea pentru a doua oară din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ. Fostul ministru al Justiției a acuzat un ”derapaj foarte grav”.

”Judecătorul Cristi Danileţ a fost astăzi sancţionat din nou de CSM, într-o nouă acţiune disciplinară, cu excluderea din magistratură, pe motiv că ar face parte dintr-o 'formaţiune politică'. De fapt, nici de data asta, judecătorul Danileţ nu a avut basca potrivită: apără independenţa magistraţilor, apără supremaţia dreptului european, este împotriva plagiatorilor din justiţie şi a legilor care permit hărţuirea magistraţilor. Judecătorul nu face parte din niciun partid politic, ci doar din organizaţii neguvernamentale (ONG), dar pentru majoritatea din CSM acestea sunt 'formaţiuni politice'”, a scris fostul ministru al Justiţiei, pe Facebook.

El a acuzat un derapaj ”foarte grav” al CSM şi a susţinut că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ar fi ”pactizat cu echipa antireformistă” din Consiliului Superior al Magistraturii.

”De-a lungul timpului, CSM a fost încurajat, tacit sau printr-o atitudine de non-combat, şi de ministrul Cătălin Predoiu, care a pactizat cu echipa antireformistă din CSM, a tăcut când magistraţii care au protestat faţă de legile lui Dragnea şi OUG 13 au fost pe rând luaţi în vizor de Inspecţia Judiciară şi care este mai mult preocupat de cum să-şi păstreze funcţia....

Dacian Cioloș răspunde acuzațiilor privind neplata cotizației la USR. Săgeți lansate înspre Cătălin Drulă și Stelian Ion

Luni, 06 Iunie 2022, ora 11:28
Dacian Cioloș răspunde acuzațiilor privind neplata cotizației la USR. Săgeți lansate înspre Cătălin Drulă și Stelian Ion
Fostul președinte USR Dacian Cioloș a reacționat după acuzațiile lui Cătălin Drulă și a altor membri din partid că ar fi plecat cu datorii de peste 30.000 de euro.

Concret, datoriile ar fi venit din neplata unor cotizații care sunt proporționale cu salariile celor cinci demisionari din USR. Conform unei decizii a partidului, toți parlamentarii și europarlamentarii trebuie să cedeze către partid 10% din venitul lor.

Într-o scrisoare trimisă către Libertatea, Dacian Cioloș a precizat că pe perioada în care și-a desfășurat mandatul de președinte al USR a încercat să explice „fără succes” membrilor din Biroul Național că „nu putem amesteca banii și funcțiile, că nu putem încălca reguli și prevederi”. Acesta a mai arătat că decizia cotizației obligatorii a fost luată în 2018 și întărită în 2020, adică înainte de a se produce fuziunea cu PLUS.

Legalitatea cotizației
Mai departe, Cioloș susține că a cerut o opinie despre legalitatea acestei cotizații din partea serviciului juridic din Parlamentul European și că ulterior, în calitate de președinte USR, a propus renunțarea la cotizația diferită pentru parlamentari și europarlamentari, proporțională cu veniturile și trecerea la o contribuție voluntară și transparentă. Europarlamentarul a adăugat că cotizația reprezintă o „vulnerabilitate majoră” pentru partid, însă „în ciuda eforturilor mele, majoritatea din Biroul Național a votat...

Stelian Ion anunță că USR va ataca la CCR proiectul de lege privind incitarea la violenţă, ură sau discriminare, din cauza sintagmei ”apartenenţă politică”

Marti, 15 Martie 2022, ora 21:27
Stelian Ion anunță că USR va ataca la CCR proiectul de lege privind incitarea la violenţă, ură sau discriminare, din cauza sintagmei ”apartenenţă politică”
Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei a anunţat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că USR va ataca la CCR proiectul de lege adoptat luni de Camere Deputaţilor privind sancţionarea incităţii publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare, după ce s-a adăugat şi criteriul ”apartenenţei politice” între categoriile vizate.

El a afirmat că nu este potrivit, mai ales în vremurile pe care le trăim acum, având în vedere experienţa anilor trecuţi, şi anume ”încercările lui Liviu Dragnea de a ne impune anumite limitări din acestea ale libertăţii de expresie”.

Stelian Ion a afirmat că proiectul de lege cuprinde un amendament care din punctul de vedere al celor de la USR ”nu este deloc oportun să se regăsească în textul de lege”. El a precizat că acest criteriu al apartenenţei politice nu a fost avut în vedere de decizia cadru JAI, a Consiliului Europei.

”Legiuitorul are posibilitatea să adauge şi alte criterii, însă noi am spus că nu este potrivit, mai ales în vremurile pe care le trăim acum, având în vedere experienţa anilor trecuţi, când am văzut foarte bine în 2017, 2018 încercările lui Liviu Dragnea de a ne impune anumite limitări din acestea ale libertăţii de expresie şi încercări de promovare a unor iniţiative similare”, a arătat fostul ministru al Justiţiei, precizând că nu este oportun pentru democraţia noastră.

Stelian Ion a arătat...

Stelian Ion îl critică dur pe Klaus Iohannis pentru desființarea de fațadă a SIIJ: "Este semnul renunțării la lupta anticorupție"

Vineri, 11 Martie 2022, ora 20:06
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Stelian Ion îl critică dur pe Klaus Iohannis pentru desființarea de fațadă a SIIJ: "Este semnul renunțării la lupta anticorupție"
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a criticat vineri, 11 martie, decizia președintelui Klaus Iohannis de a promulga legea privind desființarea SIIJ.

Atacul la adresa șefului statului vine în contextul în care USR îi solicitase să nu promulge legea înainte de emiterea avizului Comisiei de la Veneţia, care urmează să fie publicat în 19 martie.

Potrivit USR, legea nu implică desfiinţarea SIIJ, ci o reinventare a acestei instituţii.

Promulgarea legii este egală cu renunțarea la reforma justiției, transmite fostul ministru.
”Președintele Iohannis a promulgat legea prin care se reorganizează Secția specială de anchetare a magistraților într-o rețea națională. Au schimbat SIIJ cu RIIJ. Acesta este semnul renunțării la reforma justiției, la lupta anticorupție și la apărarea independenței magistraților.
Președintele Iohannis avea posibilitatea legală să întoarcă legea în Parlament pentru reexaminare. I-am cerut oficial, printr-o scrisoare pe care i-am adresat-o, să trimită legea în parlament, dar nu a vrut. Asta în ciuda faptului că știa despre opinia preliminară a Comisiei de la Veneția care critica în termeni duri proiectul lui Cătălin Predoiu.
Faptul că președintele Iohannis nu a așteptat câteva zile, până când Comisia de la Veneția va emite în mod oficial avizul pe proiectul lui Cătălin Predoiu, arată o ruptură profundă între angajamentele asumate de România și voința politică la cel mai...

Stelian Ion şi USR Constanţa solicită Patriarhiei să-l înlăture pe ÎPS Teodosie de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului

Sambata, 26 Februarie 2022, ora 18:35
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Stelian Ion şi USR Constanţa solicită Patriarhiei să-l înlăture pe ÎPS Teodosie de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului
Deputatul USR Stelian Ion solicită Patriarhiei să se delimiteze de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie şi să îl înlăture de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului, după aprecierile făcute în ultima perioadă faţă de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Stelian Ion susţine, sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook, că orice justificare a culpei regimului Putin nu reprezintă decât un act de complicitate cu un regim criminal şi terorist.

“Orice discurs pro-Putin nu reprezintă altceva decât o apologie a crimei. Orice justificare sau atenuare a culpei regimului Putin nu este altceva decât un act de complicitate cu un regim criminal, terorist, care omoară oameni nevinovaţi, decide fără drept ce state pot exista şi ce state trebuie să dispară de pe faţa pământului, care face liste negre cu cei care au luptat pentru democraţie în propria lor ţară şi pe care îi elimină în cel mai pur stil mafiot. Aprecierile din ultima vreme faţă de Putin, făcute de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, alias Macedon Petrescu pe numele său de mirean, sau Mache, pe numele său de colaborator al fostei Securităţi, sunt ultima picătură din paharul care a dat pe afară”, a afirmat deputatul USR.

El susţine că Arhiepiscopul Tomisului aduce grave deservicii Bisericii Ortodoxe.

“Fostul colaborator al Securităţii s-a remarcat de-a lungul anilor prin implicarea sa directă în politică, (inclusiv prin apropierea...

Stelian Ion, despre proiectul de desființare a Secției Speciale: „Pe Predoiu nu-l interesează opinia specialiștilor”

Marti, 15 Februarie 2022, ora 15:15
Stelian Ion, despre proiectul de desființare a Secției Speciale: „Pe Predoiu nu-l interesează opinia specialiștilor”
Fostul ministru al Justiţiei, deputatul USR Stelian Ion a declarat marţi, 15 februarie, că partidul va depune amendamente la proiectul desfiinţării Secţiei Speciale din Justiţie, care a ajuns la Parlament.

Deputatul explică că prin amendamentele propuse de USR se va ”reda DNA şi parchetelor specializate competenţa de a ancheta eventuale cazuri de corupţie din justiţie”, el acuzându-l pe ministrul Predoiu că ”nu are urechi să audă şi nici nu îl interesează opiniile specialiştilor care lucrează de ani de zile în sistemul anticorupţie”. De asemenea, USR va cere să se aştepte opinia Comisiei de la Veneţia, pe care formaţiunea a sesizat-o în legătură cu două aspecte, proiectul lui Cătălin Predoiu şi excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură, la propunerea Inspecţiei judiciare a CSM.

Stelian Ion scrie, în postare, că ”DNA atrage atenţia, într-un comunicat de presă transmis astăzi, că proiectul ministrului Predoiu prin care desfiinţează SIIJ, dar creează o altă structură, rupe din competenţa DNA şi astfel fragmentează lupta împotriva corupţiei şi îi reduce eficienţa”.”Un argument solid este că, în perioada în care a funcţionat SIIJ, niciun dosar de corupţie în sistemul judiciar nu a mai fost trimis în judecată. DNA mai atrage atenţia că soluţia lui Cătălin Predoiu de a înlocui SIIJ cu 16 structuri diferite din cadrul Ministerului Public reprezintă „o disipare a...

Cătălin Predoiu explică greșelile lui Stelian Ion la Ministerul Justiției: ”Nu e un joc de copii. Ai tot dreptul să resetezi, dacă nu ești de capul tău”

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 23:26
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cătălin Predoiu explică greșelile lui Stelian Ion la Ministerul Justiției: ”Nu e un joc de copii. Ai tot dreptul să resetezi, dacă nu ești de capul tău”
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a vorbit duminică, 13 februarie, despre greșelile făcute de predecesorul său de la USR, Stelian Ion, demis anul trecut de fostul premier Florin Cîțu.

Liberalul a precizat că, din punctul său de vedere, anul 2021 a fost unul pierdut pentru justiție și pentru fostul ministru, subliniind că Stelian Ion a greșit când a resetat jocul ”destul de radical” în ceea ce privește proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, fără să discute suficient în prealabil cu Consiliul Superior al Magistraturii.

”E o întrebare surprinzătoare și sper să confirmați că e surprinzătoare. În general, evit să mă pronunț pe mandatele predecesorilor și pentru faptul că știu cât e de dificilă poziția în Ministerul Justiției, e un post complex. Toate ministerele au complexitatea lor. Aici particularitatea e că trebuie să joci simultan în mai multe sfere ale statului, ale puterii de stat: executiv; legislativ, ești în Parlament, să susții proiecte, propui proiecte; puterea judecătorească, ești membru CSM; pe linia de siguranță națională, membru CSAT; agenda externă e complicată. Trebuie cumva să știi să îmbraci multe costume și să le schimbi rapid ca să intri în jocul fiecărei table de șah”, a spus Predoiu după ce a fost întrebat, la B1 TV, cum a văzut mandatul predecesorului său.
”E și simplu, și complicat ce s-a întâmplat anul trecut....

Stelian Ion dezvăluie de ce Cătălin Predoiu vrea un nou proiect pentru desființarea SIIJ. „Să renunţe la această fantasmagorie”

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 13:16
Stelian Ion dezvăluie de ce Cătălin Predoiu vrea un nou proiect pentru desființarea SIIJ. „Să renunţe la această fantasmagorie”
Vicepreşedintele USR Stelian Ion i-a solicitat marti, 18 ianuarie, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să nu mai tergiverseze desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie prin propunerea unui nou proiect în acest sens, ci să îl reia pe cel existent la Senat, care este în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, cu avizele Comisiei de la Veneţia şi cu recomandările GRECO.

În acest sens, Stelian Ion face apel către Cătălin Predoiu să continue reformele din justiţie pentru a nu afecta interesele ţării, în contextul în care 2022 reprezintă o oportunitate pentru România de a adera la Spaţiul Schengen.

`Anul acesta, 2022, e un an foarte important pentru România, avem o fereastră de oportunitate extraordinară pentru a se ridica MCV şi pentru a intra în Schengen, dar pentru asta trebuie continuate reformele din justiţie. Din păcate, ministrul Cătălin Predoiu în loc să tureze motoarele nu face altceva decât, la îndemnul preşedintelui Iohannis, să tragă frâna de mână şi e foarte posibil că va rata acest obiectiv.

Avem la Senat, acum, un proiect de lege în Cameră Decizională de desfiinţare a SIIJ, care a trecut prin toate filtrele procedurale, a trecut prin dezbateri publice, a trecut prin acea procedură de transparenţă decizională, care a durat destul de mult. A obţinut, în urma demersurilor pe care le-am făcut ca ministru, şi avizul favorabil al Comisiei de la Veneţia....

Stelian Ion l-a „ars” pe Cătălin Predoiu pentru „îndrumările” transmise Parchetului General: „S-a trezit să rezolve criza energentică!”

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 16:58
Stelian Ion l-a „ars” pe Cătălin Predoiu pentru „îndrumările” transmise Parchetului General: „S-a trezit să rezolve criza energentică!”
Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, spune că succesorul său în fotoliul de la MJ, Cătălin Predoiu, ar trebui să se concentreze pe probleme mai importante decât „îndrumările” transmise Parchetului General, respectiv acelea de a se implica în anchetarea facturilor „umflate” la energie. Stelian Ion enumeră într-un mesaj acid postat pe Facebook care ar trebui să fie prioritățile lui Cătălin Predoiu.

„S-a trezit ministrul Cătălin Predoiu să rezolve criza energetică. A dat, chipurile, îndrumare scrisă procurorului general să se ocupe de fenomenul infracțional din domeniul energiei. Evident, exercițiu ieftin de imagine. Oare vor ieși acum la iveală, că a dat Predoiu `îndrumare`, toate ițele băieților deștepți din zona energiei? Ca și cum procurorul general nu știe ce se întâmplă în țara asta, ca si cum parchetele nu primesc sesizări, era nevoie de `îndrumări` din partea ministrului Predoiu. Pasul următor, extrem de periculos, ar fi ca ministrul justiției să dea ordin procurorilor!”, scrie predecesorul lui Predoiu, Stelian Ion.

Deputatul USR-PLUS spune că ministrul Predoiu ar trebui să reia procedura de selecție procurorilor de rang înalt.

Care ar trebui să fie prioritățile lui Predoiu în viziunea lui Stelian Ion

„Domnule Predoiu, în loc de exerciții facile de imagine și îndrumări ceaușiste date procurorilor, de la partid, mai bine faceți ce e important să faceți: reluați procedura...

Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 18:53
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, vicepreședinte al USR, consideră că este necesară convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru a discuta situaţia de securitate de pe flancul estic al NATO.

Mesajul lui Stelian Ion, transmis joi, 20 ianuarie, pe Facebook, vine în contextul în care liderul SUA și al Franței au vorbit despre suplimentarea trupelor NATO în România.

”Preşedintele Iohannis ar trebui să convoace de urgenţă CSAT pentru a discuta situaţia de securitate de pe flancul estic al NATO. Cele două mesaje transmise astăzi de Klaus Iohannis pe Twitter, prin care salută anunţurile făcute de preşedinţii Joe Biden şi Emmanuel Macron privind prezenţa militară în România, nu ţin loc nici de decizie strategică, nici de analiză de securitate. Ar fi o dovadă de iresponsabilitate politică şi inconştienţă ca preşedintele să aştepte să se deterioreze situaţia din estul Europei şi abia apoi să convoace şedinţa CSAT”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat joi, pe Twitter, atât anunţul omologului american, Joe Biden, privind creşterea prezenţei militare americane în România, pe flancul de est al NATO, ”dacă situaţia de securitate se deteriorează”, cât şi anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franţei de a participa cu trupe NATO pe teritoriul României.

Stelian Ion, concluzia anului 2021: „Klaus Iohannis a ucis speranța a milioane de români”

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 16:32
Comenteaza acest articol | 30 comentarii
Stelian Ion, concluzia anului 2021: „Klaus Iohannis a ucis speranța a milioane de români”
Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, scrie pe Facebook la sfârșit de an o postare acidă la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl consideră un „cal troian”, deoarece „a întors armele împotriva celor care l-au susținut” – cu referire la poziția șefului statului în scandalul revenirii PSD la guvernare, alături de PNL.

Stelian Ion a publicat pe pagina lui de Facebook un masaj în care spune că președintele Klaus Iohannis este un „trădător”.

„Anul Marii Trădări se încheie azi. Klaus Iohannis a reușit să intre în istorie, dar nu ca lider reformator, ci în rândul marilor trădători ai țării. Rar găsești în istoria României un personaj care să-și fi trădat atât de cinic susținătorii și principiile pe care le-a promovat prin discursul său. 6,5 milioane de români și-au pus speranțele în el. Am rezistat în acești ani cum am putut: la locul de muncă, în comisiile lui Iordache, în stradă, protestând cu mic cu mare luni în șir, luând gaze si bastoane de la jandarmi, transmițând semnale de alarmă forurilor internaționale. Cei mai mulți am trecut peste lipsa lui de consistență, specifică politicianului-plantă, consolându-ne cu ideea că măcar ține linia corectă, antipesedistă, reformatoare, projustiție”, scrie Stelian Ion.

Ce spune Stelian Ion că ar fi obținut pesediștii de la Iohannis

Deputatul USR, „debarcat” din fruntea Ministerului Justiției de...
  1. Româncă la întoarcerea din vacanța în Grecia: "Bulgarii fac control la bagaje, anunțați ambasada!"/ "Este ilegal să treci cu caracatițe vii"
  2. Nepăsarea cruntă cu care sunt tratați curierii de mâncare în București: "Știți la câte restaurante am fost întrebat dacă am nevoie de un pahar cu apă rece?"
  3. Șofer amendat și lăsat fără plăcuțe, deși avea asigurarea plătită: "Verificați-vă și voi polița, că poate aveți vreo surpriză"
  4. O româncă a profitat de defecțiunea unui bancomat și a scos 32.000 de euro în loc de 700
  5. Coșmarul românilor care și-au cumpărat bilete la companii aeriene low-cost
  6. Câte țigări și cât alcool puteți să transportați în bagaje dacă veți călători într-un stat al UE. Reguli drastice la vamă
  7. Vacanță în Grecia. De câți bani ai nevoie pentru 7 zile: "Dacă mergeți la taverne 1500-2500 de euro, depinde de pretenții"
  8. Proprietarii de Dacia Spring reclamă probleme diverse cu aerul condiționat. "Dacă mergi 2 kilometri, nu-ți mai simți piciorul"
  9. Insule ”plocon” pentru Arabia Saudită dacă va crește producția de petrol. Planul SUA pentru neutralizarea Rusiei
  10. Cât costă să mănânci un prânz și o cină pe o insulă din Grecia: „Poate par penibil. Aud zvonuri că prețurile au explodat”