Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.067 secunde)

Articole despre "sts"

Fost adjunct al directorului STS, trimis în judecată după ce a cerut 75.000 de euro. Ce promitea în schimbul banilor

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 13:56
Fost adjunct al directorului STS, trimis în judecată după ce a cerut 75.000 de euro. Ce promitea în schimbul banilor
Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie după ce ar fi cerut de la administratorul unei firme 75.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care administratorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora, a informat, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).


Potrivit unor surse judiciare, bărbatul trimis în faţa judecătorilor de procurori este generalul în rezervă Florin Mihalache, fost adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005.

DNA anunţă într-un comunicat de presă transmis AGERPRES că procurorii Secţiei de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui bărbat, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare a banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada august 2021 - ianuarie 2022, bărbatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză), iniţial, un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra reprezentantului a două societăţi comerciale cu care martorul avea mai multe litigii, în scopul stingerii acestora.

Concret, arată...

Site-ul hotnews.ro este ținta unui atac cibernetic: ”Sperăm să revenim online cât mai curând!”

Luni, 02 Mai 2022, ora 19:14
Site-ul hotnews.ro este ținta unui atac cibernetic: ”Sperăm să revenim online cât mai curând!”
Site-ul hotnews.ro este atacat cibernetic la o zi după ce digi24.ro a trecut printr-o experiență similară.

”În aceste momente site-ul HotNews.ro este ținta unui atac cibernetic și nu poate fi accesat complet.

Sperăm să revenim online cât mai curând!”, scriu jurnaliștii de la hotnews.ro pe Facebook.Site-ul Digi24.ro anunță duminică seara, 1 mai, că a fost atacat de hackerii ruși de la Killnet. Atacul a fost revendicat de Killnet pe pagina lor de Telegram.

Mii de atacuri cibernetice au fost blocate în ultimele zile de către ofițerii Serviciului de Telecomunicații Speciale, printre site-urie vizate de hackeri numărându-se și site-ul Poliției Române. STS arată că numărul atacurilor s-a dublat în acest weekend, față de alte perioade.

Trolii ruşi duc un război informaţional dintr-o fostă fabrică din Sankt Petersburg, de unde vizează lideri occidentali şi răspândesc propaganda Kremlinului cu privire la Ucraina, a informat duminică guvernul britanic.

Site-ul Poliției Române a fost nefuncțional sâmbătă după-amiază, cel mai probabil din cauza unui atac cibernetic.

Mii de atacuri cibernetice, blocate în acest weekend de STS. Numărul amenințărilor s-a dublat

Duminica, 01 Mai 2022, ora 13:32
Mii de atacuri cibernetice, blocate în acest weekend de STS. Numărul amenințărilor s-a dublat
Mii de atacuri cibernetice au fost blocate în ultimele zile de către ofițerii Serviciului de Telecomunicații Speciale, printre site-urie vizate de hackeri numărându-se și site-ul Poliției Române. STS arată că numărul atacurilor s-a dublat în aceasă weekend, față de alte perioade.

„În acest sfârșit de săptămână, specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale au blocat mii de atacuri malițioase. Acestea au fost îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituții din România. Este o creștere semnificativă, pe anumite pagini web depășindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparație cu alte perioade. STS a aplicat măsuri eficiente și rapide de securitate cibernetică, utilizând atât mecanisme automatizate, dar și operațiuni tehnice în timp real implementate la nivelul Centrului Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) și la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autoritățile pentru care instituția noastră asigură administrare tehnică sau furnizare de servicii de tip Internet”, se arată în comunicatul STS.

În cazul unui atac cibernetic timpul de reacție este esențial

Potrivit instituției, în cazul unui atac cibernetic deciziile și măsurile luate într-un timp extrem de scurt sunt esențiale.

„Atunci când echipele de administrare tehnică și cele de securitate cibernetică sunt...

Conducerea STS, audiată în legătură cu „frăția cadourilor” din instituție. Generalul Ionel Sorin Bălan și adjunctul lui, declarații în ședință secretă FOTO

Vineri, 18 Martie 2022, ora 22:16
Conducerea STS, audiată în legătură cu „frăția cadourilor” din instituție. Generalul Ionel Sorin Bălan și adjunctul lui, declarații în ședință secretă FOTO
Generalul-locotenent Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și adjunctul lui, general-locotenent Ionel Sorinel Vasilca, au fost chemați să dea cu subsemnatul în fața instanței, vineri 18 martie, în dosarul fraudării unui concurs pentru promovarea în corpul ofițerilor a soției unuia dintre angajați.

În dosar este inculpat generalul de brigade Daniel Cosmin Grigore, fost șef al Direcției de Resurse Umane.

Ionel Sorin Bălan (foto, centru) și Ionel Sorinel Vasilca au fost audiați la Curtea de Apel București în calitate de martori și au dat detalii în fața judecătoarei Daniela Toader despre modalitatea în care Ana Maria Berhardt, soția unui polițist de frontieră, Liviu Berhardt, a ajuns după 3 încercări în corpul ofițerilor STS conta unor sticle de băutură.

La termenul din data de 18 februarie, generalul (r.) Nicolae Fugulin a recunoscut că a primit două sticle de whisky, o sticlă de vodcă o sticlă de prosecco „în numele unei vechi prietenii”.Generalul Fugulin a recunoscut faptele în acest dosar și a fost condamnat cu suspendare. Celălalt general, Daniel Cosmin Grigore, nu a recunoscut faptele de care îl acuză procurorii DNA și se judecă pe fond la Curtea de Apel București.

Procurorii spun că generalul Grigore ar fi fost cel care a „tras sforile” pentru ca Ana Maria Berhardt să obțină gradul de ofițer, punând presiune asupra psihologului examinator prin...

„Frăția cadourilor” la STS. General condamnat: „După o noapte pe baltă și după niște vin, nu m-am mai uitat în pungă”

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 03:09
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
„Frăția cadourilor” la STS. General condamnat: „După o noapte pe baltă și după niște vin, nu m-am mai uitat în pungă”
Un general în rezervă de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), Nicolae Fugulin, a relatat în instanță, vineri, 18 februarie, cum a primit o pungă cu băutură de la un prieten polițist, Liviu Berhardt, care urmărea să obțină promovarea soției sale ca ofițer al structurii.

Numai că nimic din ce îi promisese generalul amicului său, Liviu Berhardt, nu s-ar fi materializat în vreun fel, precizează gen. (r) Nicolae Fugulin, iar băutura – mai exact, două sticle de whisky, o sticlă de vodcă o sticlă de prosecco – o primise în numele „unei vechi prietenii”.

Un general STS a recunoscut faptele, altul neagă acuzațiile în totalitate

Gen. (r) Nicolae Fugulin a fost audiat în calitate de martor, vineri, după ce anul trecut a „scăpat ieftin” cu 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, în urma încheierii unui acord de recunoaștere încheiat cu procurorii DNA. În schimb, Liviu Berhardt și ceilalți inculpați pe care i-ar fi „uns” pentru ca soția sa să ajungă ofițer – printre care și generalul de brigadă Daniel Cosmin Grigore (foto), la data faptelor șeful Direcției Management Resurse Umane din STS – au rămas să se judece pe fond la Curtea de Apel București.

De trei ori a participat Ana Berhardt la concursul de promovare organizat de STS pentru trecerea în corpul ofițerilor, reușind – spun procurorii DNA – abia după intervenția generalului de brigadă Daniel Cosmin Grigore. În...

Fost general STS acuzat de trafic de influență, plasat sub control judiciar. A cerut 75.000 de euro pentru o intervenție

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 12:11
Fost general STS acuzat de trafic de influență, plasat sub control judiciar. A cerut 75.000 de euro pentru o intervenție
Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins cererea DNA de arestare preventivă a generalului în rezervă Florin Mihalache, fost adjunct al directorului STS, acesta fiind pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, într-un dosar în care este acuzat că a cerut de la administratorul unei firme suma de 75.000 de euro pentru a-l ajuta cu rezolvarea unor litigii comerciale.


Generalul a fost reţinut joi de DNA pentru 24 de ore, însă el va fi eliberat din arest în urma deciziei magistraţilor.

Florin Mihalache, fost adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001 - 2005, este cercetat penal de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, el fiind acuzat că a cerut de la administratorul unei firme 75.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care administratorul avea mai multe litigii comerciale.

Conform DNA, în perioada august 2021 - ianuarie 2021, Florin Mihalache ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăţi comerciale, martor în cauză, iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

Concret, arată anchetatorii, "intervenţia" acestuia trebuia...

Cum s-a împărțit bugetul pe 2022: SIE și STS, creșteri de fonduri cu până la 44%. Mai mulți bani și la Apărare, Transporturi și Educație

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 13:29
Cum s-a împărțit bugetul pe 2022: SIE și STS, creșteri de fonduri cu până la 44%. Mai mulți bani și la Apărare, Transporturi și Educație
Ministerul Transporturilor va primi în 2022 fonduri semnificativ mai mari comparativ cu anul acesta, cu un plus de 96% în privinţa creditelor de angajament şi cu 20,5% mai mult la credite bugetare, prevede proiectul de buget pentru anul următor, pus duminică în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor.


Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene înregistrează creşteri substanţiale, cele mai mari dintre ministere, însă în bugetul acestui minister sunt cuprinse sume ce pot fi redistribuite în timpul anului în cadrul PNRR.

Apărarea, Educaţia şi Cultura primesc şi ele alocări de fonduri în creştere. Printre instituţiile cu bani mai puţini sunt Ministerul Finanţelor, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerul Public.

Planificarea bugetară pe anul 2022 şi estimările pe perioada 2023-2025 stabilesc deficitul bugetar ESA în anul 2022 la 6,24% din PIB, urmând ca acesta să ajungă în anul 2025 la 2,02% din PIB, respectiv o reducere de 4,22 puncte procentuale față de anul 2022, încadrându-se la sfârşitul orizontului de prognoză (anul 2025) în prevederile regulamentelor europene, respectiv 2,02% din PIB în anul 2024, relatează Profit.ro.

Ministerul Afacerilor Interne (variaţie faţă de 2021) - Credite de angajament - 24,6 miliarde lei -0,7%; Credite bugetare - 23,7 miliarde lei, +11,8%

Ministerul Finanţelor - Credite de angajament - 5,92 miliarde lei, -17,3% Credite bugetare - 5,92 miliarde lei,...

Aplicația de verificare a certificatelor digitale UE COVID-19 a fost modificată. Anunțul STS

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 20:55
Aplicația de verificare a certificatelor digitale UE COVID-19 a fost modificată. Anunțul STS
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunțat joi, 25 noiembrie, că pe dispozitivele cu sistem de operare Android este necesară actualizarea aplicaţiei Check DCC, care permite verificarea certificatelor digitale UE COVID-19.

"Vă informăm că este necesară actualizarea aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele cu sisteme de operare Android, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. Actualizarea aplicaţiei a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar noua versiune a fost publicată, în urmă cu puţin timp, în Google Play", a transmis instituția într-un comunicat.

Aplicaţia Check DCC este disponibilă şi pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS şi în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicaţia Check DCC nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.

Certificatele atestă faptul că persoanele:
- s-au vaccinat împotriva COVID-19;
- s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale;
- s-au recuperat după COVID.

Turnul de telecomunicații al STS, iluminat în culoarea roșie pentru „conștientizarea violențelor împotriva creștinilor”

Luni, 16 August 2021, ora 23:56
Turnul de telecomunicații al STS, iluminat în culoarea roșie pentru „conștientizarea violențelor împotriva creștinilor”
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis luni, 16 august, că turnul de telecomunicații din Sectorul 6 al Capitalei va fi iluminat în culoarea roșie pentru a marca „Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”.

„Turnul de comunicații al STS 📡 este iluminat, în această seară, în culoarea roșie, pentru a marca „Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”, au transmis cei de la STS.


Ce spune STS despre platformele Covid-19: "Fiecare deces inregistrat in aplicatie primeste un ID unic. Datele nu pot fi modificate"

Sambata, 17 Aprilie 2021, ora 18:47
Ce spune STS despre platformele Covid-19: "Fiecare deces inregistrat in aplicatie primeste un ID unic. Datele nu pot fi modificate"
In urma declaratiile fostului ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, care a spus ca exista diferente intre decesele raportate de autoritati si cele reale si ca intre datele puse la dispozitie de cele doua platforme ale MS sunt mari discrepante, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a facut cateva precizari despre cele doua aplicatii, Corona Form si Alerte MS.

STS transmite ca cele doua aplicatii informatice au fost dezvoltate si puse la dispozitia autoritatilor medicale de catre Serviciul de Telecomunicatii la cererea si pe baza cerintelor operationale formulate de acestea.

Reactia STS

"Ca urmare a solicitarilor primite si pentru corecta informare a opiniei publice privind aplicatiile Corona Forms si Alerte MS, Biroul de Presa al STS face urmatoarele precizari:
Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a dezvoltat si a pus la dispozitia autoritatilor medicale cele doua aplicatii informatice, Corona Forms si Alerte MS, la cererea si pe baza cerintelor operationale formulate de acestea.

Corona Forms este aplicatia care centralizeaza cu acuratete maxima evidenta testelor, a persoanele confirmate cu infectia cu virusul SARS-CoV-2 si a deceselor survenite in urma COVID-19.

Fiecare deces inregistrat in aplicatie primeste un ID unic, iar ulterior datele NU MAI POT FI MODIFICATE.

Datele oficiale prezentate de autoritati, public, prin informarile zilnice din bilant, sunt cele extrase din Corona Forms.

Datele sunt introduse in Corona Forms de spitale,...

Gheorghita: Am discutat cu colegii de la STS incat sa avem posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doza

Joi, 22 Aprilie 2021, ora 23:16
Gheorghita: Am discutat cu colegii de la STS incat sa avem posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doza
Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, anunta ca autoritatile lucreaza la o modificare in cadrul campaniei astfel incat persoanele care au facut prima doza de vaccin anti-COVID intr-un centru sa poata primi doza de rapel intr-un alt centru, care le este mai apropiat.

"Am luat in calcul asta, dar in mod deosebit pentru tipul de vaccin pentru care exista locuri libere in centrul in care vrei sa mergi. De exemplu, daca in Bucuresti exista locuri libere, sigur ca te poti duce sa faci rapelul acolo, nu este absolut nicio problema. Chiar astazi am discutat cu colegii de la STS incat sa avem aceasta posibilitate de a modifica centrul pentru cea de-a doua doza. Cred ca zilele acestea va fi deja disponibila (posibilitatea de a modifica centrul pentru rapel - n.r.), se lucreaza deja la acest lucru", a afirmat Valeriu Gheorghita, joi seara, la Digi 24.

Conform medicului, cel mai probabil de la inceputul saptamanii viitoare ar urma sa fie disponibila aceasta facilitate. Pana atunci, cei care doresc se pot adresa direct centrelor apropiate domiciliului.

"In situatii punctuale evident ca nu trebuie ca un om sa se mai deplaseze la sute de kilometri, poate sa faca acest lucru intr-un centru de vaccinare mai apropiat de localitatea in care locuieste. Este preferabil sa se anunte cu 72 de ore la centrul respectiv ca am de facut rapel tocmai pentru a nu lua din dozele persoanelor care sunt deja programate", a explicat Gheorghita.

Acesta a adaugatt ca...

Sase apeluri de urgenta au fost inregistrate in cazul tragediei de la Onesti. STS: Primul apel a fost inregistrat la 11.47

Marti, 02 Martie 2021, ora 14:36
Sase apeluri de urgenta au fost inregistrate in cazul tragediei de la Onesti. STS: Primul apel a fost inregistrat la 11.47
STS transmite ca in cazul de la Onesti, unde un barbat a ucis doi munictori pe care i-a tinut ostatici timop de mai multe ore, incercand sa-si recupereze locuinta pierduta in instanta in urma cu 10 ani, au fost inregistrate sase apeluri.

"In data de 1 martie 2021, pentru evenimentul mentionat, la Centrul de preluare a apelurilor 112 Bacau s-au inregistrat in total 6 apeluri de urgenta.

Primele concluzii in cazul crimei de la Bacau. Adjunctul politiei Onesti a inceput primele discutii cu agresorul pe care il cunostea din vedere. Alexandru Scurtu, seful SIAS: "Fiecare incident are un timp specific de desfasurare"

Primul apel a fost inregistrat la ora 11:47:24 si a fost transferat, conform metodologiei si competentelor de solutionare, catre Politie. Urmatoarele 5 apeluri au fost inregistrate la orele: 13:54:41; 14:01:26; 14:38:45; 16:20:36; 17:06:57.

Apar noi informatii din ancheta de la Onesti. Ce le-a cerut agresorul politistilor, inainte sa-i injunghie pe cei doi muncitori

Toate apelurile au fost procesate, indexate si transferate catre agentiile specializate de interventie, conform Metodologiei privind cooperarea agentiilor specializate de interventie si a altor entitati cu competente in domeniu, pentru preluarea si gestionarea urgentelor primite prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta", a transmis STS.

Citeste si:

Autostrada de 440 de kilometri care ar urma sa fie terminata pana in 2024. "Lucrarile ar trebui sa dureze doi ani in zona...

Incendiul de la "Matei Bals". STS: 10 apeluri au fost date la 112. Primul a fost la ora 5.04 si a durat 57 de secunde

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 12:58
Incendiul de la "Matei Bals". STS: 10 apeluri au fost date la 112. Primul a fost la ora 5.04 si a durat 57 de secunde
Zece apeluri au fost inregistrate vineri dimineata, in legatura cu incendiul de la Spitalul Matei Bals, in urma caruia au murit cinci persoane. STS spune ca primul a fost inregistrat la ora 5.04 si a durat 57 de secunde.

STS a transmis, la o solicitare Ziare.com faptul ca primul apel a fost inregistrat la ora 05.04.09. A durat 59 de secunde, insa persoana care a sunat nu a comunicat informatii. Se auzea doar zgomot de fond. Operatorul 112 STS a reapelat numarul de la care s-a initiat apelul la ora 05:05:07, persoana anuntand ca este un incendiu la Spitalul Matei Bals.

Incendiul de la "Matei Bals". Care este starea pacientilor din pavilionul cuprins de flacari. Datele transmise de Ministerul Sanatatii

La ora 05:04:28 - "in paralel, un alt operator 112 STS a preluat un alt apel efectuat de catre o femeie care a semnalat incendiul si cerea ajutor", a transmis STS.

Ulterior, au mai fost inregistrate apeluri referitoare la incendiu, la urmatoarele ore:
- 05:06:37
- 05:06:40
- 05:09:05
- 05:09:06
- 05:13:41
- 05:18:51
- 06:06:49
"Apelurile au fost procesate, indexate si transferate catre toate agentiile specializate de interventie (ISU-SMURD, Serviciul de Ambulanta, Politie, Jandarmerie), conform metodologiei", mai arata STS.

Vineri dimineata, intr-un pavilon al Spitalului Matei Bals a izbuncit un incendiu violent. Cinci persoane au murit, iar ceilalti pacienti au fost transferati in mai multe spitale din Capitala.

Autoritatile au activat planul rosu de...

Incendiul izbucnit la Palatul Administrativ Suceava a afectat birourile cu servere si documente ale STS si SRI

Sambata, 06 Martie 2021, ora 16:27
Incendiul izbucnit la Palatul Administrativ Suceava a afectat birourile cu servere si documente ale STS si SRI
Incendiul care a izbucnit in dimineata zilei de sambata, 6 martie, la Palatul Administrativ Suceava, a afectat si birourile cu servere si documente ale STS si SRI.

Flacarile au distrus in intregime acoperisul cladirii in care functioneaza Consiliul Judetean Suceava si Prefectura judetului Suceava, dar si mai multe birouri de la etajele doi si trei ale cladirii, inclusiv birourile prefectului si subprefectilor, potrivit StiriSuceava.

Mai multe incaperi folosite de Serviciul de Telecomunicatii Speciale si de Serviciul Roman de Informatii au fost, de asemenea, afectate. In birourile respective erau servere si documente in format letric, care contin informatii cu caracter secret.

Mai puteti citi:

Lovitura de la avocatul CJUE: Coruptii "de lux" care ar putea ramane cu condamnarile ce fusesera anulate printr-o decizie a CCRAzi este Sambata mortilor, cunoscuta si drept Mosii de Iarna. Ce traditii trebuie respectateFortele Speciale ale SUA au ajuns in Serbia. Scopul misiunii in statul aflat sub influenta militara tot mai mare a Chinei si RusieiCe inseamna "valul 3 al pandemiei". Specialistii spun daca e cazul sa ne temem: "Este un context mai mult decat evident"Romanii se ineaca in valul de credite neperformante, dupa gura de aer data de amanarea ratelor

UPDATE Platforma de programare pentru vaccinare a fost reparata, sustin reprezentantii STS

Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 10:52
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
UPDATE Platforma de programare pentru vaccinare a fost reparata, sustin reprezentantii STS
Platforma nationala de programare pentru vaccinarea anti COVID are probleme de functionare in dimineata zilei de luni, 18 ianuarie, nefiind accesibila pagina de autentificare.

UPDATE 10.50 "Platforma informatica pentru inscriere si programare la vaccinare este disponibila, in urma eforturilor depuse de catre specialistii STS in colaborare cu echipa tehnica ce gestioneaza Registrul Electronic National pentru Vaccinari. Aplicatia este functionala, iar cei care doresc sa se programeze pot sa acceseze platforma de vaccinare", au transmis responsabilii STS.

UPDATE 09.53 STS vine cu noi precizari:

"In urma analizei tehnice s-a constatat ca aplicatia Registrul Electronic National pentru Vaccinari furnizeaza date cu intermitente catre aplicatia de programare la vaccinare.

Specialistii STS colaboreaza cu echipa tehnica ce gestioneaza RENV pentru remedierea situatiei", a transmis STS.

Stirea initiala

Orice incercare de intrare pe site-ul de programare atat pentru persoanele fizice cat si in calitate de medic de familie sau persoana juridica nu este posibila, utilizatorul fiind retrimis pe pagina principala a platformei.

Mai mult, cadrele medicale din centrele de vaccinare spun ca nu gasesc in platforma pacientii programati.

STS precizeaza ca lucreaza la remedierea problemei

"Precizam ca platforma informatica nu este disponibila in urma unor probleme tehnice aparute in aceasta dimineata.

Echipa de dezvoltare a platformei lucreaza in acest moment astfel...
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  3. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  4. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  5. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  6. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  7. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  8. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  9. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  10. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere