Rezultatele 1 - 15 din 432 (0.155 secunde)

Articole despre "tanczos barna"

Programele de mediu bat pasul pe loc, dar șefii se schimbă ca șosetele

Luni, 23 Mai 2022, ora 05:30
Programele de mediu bat pasul pe loc, dar șefii se schimbă ca șosetele
Administraţia Fondului pentru Mediu este o instituție mai puțin cunoscută dar de o importanță capitală. Gestionând un miliard de euro pe an, instituția este tratată de către guvernanți cu neseriozitate. Iar la conducerea Administrației a trecut o pleiadă de persoane controversate.

Fonduri de un miliard

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a fost înfiinţată în 2005. În sarcina instituției intră gestionarea fondurilor din taxele de poluare, amenzi şi taxele verzi.

Din aceste fonduri AFM susţine programe în şase domenii: energia regenerabilă, silvicultura (împăduririle pe terenurile degradate), autovehiculele uzate, alimentarea cu apă şi canalizarea, înverzirea urbană, precum şi ONG-urile implicate în mediu.

Pe lângă acestea, AFM beneficiază și de fonduri europene destinate protejării mediului.
În plus, în sarcina AFM mai este inclusă şi gestionarea fondurilor obținute din tranzacţionarea alocaţiei României de circa 300 de milioane de Unităţi Valorice Alocate, precum şi finanţarea proiectelor de energie regenerabilă şi de eficienţă energetică la nivelul clădirilor publice.

Deși este autonomă, AFM se află în controlul direct al Ministerului Mediului, iar preşedintele său, cu rang de secretar de stat, este numit de ministru care aprobă, de asemenea, şi strategia, priorităţile de finanţare şi planurile anuale.

Sistemul care crapă

Toate programele desfășurate de către AFM sunt...

Un bărbat a fost operat de urgență după ce a fost atacat de un urs, în județul Harghita

Sambata, 21 Mai 2022, ora 15:52
Un bărbat a fost operat de urgență după ce a fost atacat de un urs, în județul Harghita
Un bărbat a ajuns la spital, vineri seara, după ce a fost atacat de un urs în satul Văleni, el suferind mai multe răni şi fiind supus unei intervenţii chirugicale, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, pe pagina sa de socializare.


Potrivit acestuia, atacul a avut loc în jurul orei 20,00, când bărbatul mergea, însoţit de un copil de 8 ani, la turma de vaci de care avea grijă.

Borboly Csaba a explicat, într-un mesaj transmis live pe Facebook, că bărbatul i-a spus copilul să fugă, iar el a reuşit să se salveze după ce i-a dat de mâncare ursului din alimentele pe care le avea cu el.

"Mi-a povestit prin telefon persoana atacată că a fost cu un copil de opt ani şi este un vorba de un urs agresiv, care de mai multe ori a atacat şi alţi oameni. Credeţi-mă că este incredibil ce forţă a avut acest om, care a spus copilului să fugă şi el a mers împotriva ursului, ursul a atacat şi a avut putere acest om să scoată ce avea la el, nişte alimente, ciocolată, bomboane pentru copil, răcoritoare şi să pună în gura ursului care l-a atacat. Şi nu s-a mişcat, pentru că a zis că dacă s-ar fi mişcat, ursul l-ar fi doborât şi l-ar fi omorât (...) Ursul a luat mâncarea primită şi aşa a reuşit omul să scape", a afirmat preşedintele CJ Harghita.

El a precizat că bărbatul atacat a suferit mai multe răni şi este internat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, fiind supus unei...

Tanczos Barna: România nu este pregătită să treacă pe sistem de încălzire pe energie electrică

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 08:23
Tanczos Barna: România nu este pregătită să treacă pe sistem de încălzire pe energie electrică
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că la acest moment România nu este pregătită să treacă la încălzirea pe bază de energie electrică, el apreciind că pentru folosirea acestei surse pentru încălzire este nevoie de "investiţii uriaşe", care se pot face pe parcursul a decenii.

"Astăzi, România nu este pregătită să treacă pe sistem de încălzire pe energie electrică. (...) Ar trebui să-şi propună. Pentru mediu ar fi bine, dar sunt conştient de faptul că pentru acest lucru este o dezvoltare a reţelelor, dezvoltare care o să necesite investiţii uriaşe şi timp de ordinul zecilor de ani probabil pentru că sistemul actual nu a fost gândit pentru aşa ceva. România s-a bazat foarte mult pe cărbune, s-a bazat foarte mult pe gaz”, a afirmat ministrul Mediului, luni seară, la Digi 24.

El a arătat că, în timp ce blocurile de locuinţe vor trebui să renunţe la centralele individuale de apartament, locuinţele individuale nu au altă variantă decât cea a centralei pe lemne sau pe gaz.

În ceea ce priveşte blocurile vechi de locuinţe, autorităţile nu şi-au propus să introducă "din momentul de faţă" restricţii privind montarea de centrale individuale de apartament.

"Nu îmi propun ca aceste reguli să fie aplicate blocurilor vechi. (..) Regulile trebuie să se aplice la construcţiile noi, acesta este obiectivul meu”, a adăugat ministrul.

El susţine că, în mediul rural, unde nu există reţele de gaz...

Tanczos Barna, despre coaliţia de guvernare: „Până acuma după fiecare ceartă s-au şi împăcat. Noi suntem, ca de obicei, la mijloc”

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 22:28
Tanczos Barna, despre coaliţia de guvernare: „Până acuma după fiecare ceartă s-au şi împăcat. Noi suntem, ca de obicei, la mijloc”
Senatorul UDMR Tanczos Barna, ministru al Mediului şi în fostul şi în actualul Guvern, cataloghează coaliţia cu PSD şi PNL drept una "interesantă şi provocatoare". El susţine că, după fiecare ceartă, PNL şi PSD "s-au împăcat", iar UDMR este "la mijloc".

Întrebat joi seară, la Antena 3, cum este noua coaliţie de guvernare, Tanczos Barna a răspuns că "este interesantă şi este provocatoare în sensul că trebuie să găsim tot timpul compromisul şi într-o coaliţie care are 70% în Parlament compromisul este o provocare interesantă".

"Până acuma după fiecare ceartă s-au şi împăcat. Deci este un caz fericit. Noi suntem, ca de obicei, la mijloc", a afirmat Tanczos despre relaţia dintre PNL şi PSD în cadrul coaliţiei.

Reprezentantul UDMR speră ca propunerea preşedintelui formaţiunii maghiare privind introducerea "taxei de solidaritate" pentru marile companii să fie aprobată de celelalte partide aflate la guvernare.

"Noi sperăm în continuare că va fi o soluţie acceptată de Guvern. Este o soluţie propusă într-adevăr de UDMR, prin domnul preşedinte Kelemen, şi se discută în continuare cu Ministerul de Finanţe, cu PNL, cu domnul Cîţu, este o măsură propusă de domnul preşedinte Kelemen şi susţinem”, a declarat oficialul UDMR.

Tanczos Barna, despre o importantă decizie luată la Glasgow: "Este foarte complicat să scoţi din fondul forestier un teren şi să-l transformi în altceva. La noi se ciupeşte"

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 16:43
Tanczos Barna, despre o importantă decizie luată la Glasgow: "Este foarte complicat să scoţi din fondul forestier un teren şi să-l transformi în altceva. La noi se ciupeşte"
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că semnarea, în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, a "Declaraţiei liderilor pentru păduri şi utilizarea durabilă a terenurilor" are o "semnificaţie aparte" în ceea ce priveşte România, el explicând că România permite foarte greu transformarea de păduri în teren agricol, dar se confruntă, în schimb, cu tăieri ilegale de fond forestier.

"La noi se ciupeşte. Se ciupeşte, cred că ăsta ar fi termenul, se fac ilegalităţi în continuare, nu se poate nega acest lucru, dar paşii făcuţi de România sunt importanţi şi sunt deja recunoscuţi şi la nivel european”, a declarat Tanczos Barna.

"Cel mai important eveniment a avut loc, cred, în momentul în care s-a semnat acest angajament mondial pe păduri. S-a făcut diferenţa clară în acest document între defrişare sau despădurire, cred că este termenul cel mai bun pentru acest fenomen de transformare a pădurilor în terenuri agricole definitiv. Acest lucru se întâmplă foarte des în America de Sud, se întâmplă în Rusia, se întâmplă în păduri tropicale şi aceste transformări de fonduri forestiere în teren agricol cu scop comercial şi economic pot afecta grav pe plan mondial acest echilibru fragil.

În România, acest angajament are o semnificaţie aparte. Noi luptăm împotriva defrişărilor, în sensul reducerii tăierilor ilegale. La noi, defrişarea înseamnă...

Tanczos Barna, optimist asupra revenirii USR PLUS la guvernare: ”S-au spus multe vorbe grele, vor fi foarte multe răni care trebuie să se cicatrizeze”

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 17:56
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Tanczos Barna, optimist asupra revenirii USR PLUS la guvernare: ”S-au spus multe vorbe grele, vor fi foarte multe răni care trebuie să se cicatrizeze”
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, se arată optimist asupra faptului că USR ar putea reveni în coaliţia de guvernare, subliniind că revenirea la masa negocierilor va fi una dificilă, pentru că ”s-au spus multe, multe vorbe grele, vor fi foarte multe răni care trebuie să se cicatrizeze, să se vindece”.


”La guvernare, în condiţiile în care colegii noştri cu care eu, personal, am lucrat chiar foarte bine, au demisionat, nu mai putem să spunem că sunt la guvernare. În cazul în care revin şi susţin în continuare în Parlament Guvernul, atunci sigur lucrurile trebuie rediscutate. Va fi destul de greu, pentru că s-au spus multe, multe vorbe grele, vor fi foarte multe răni care trebuie să se cicatrizeze, să se vindece şi să fim suficient de raţionali şi maturi din punct de vedere politic să putem lua decizii bune.

Va fi greu, dar eu în continuare sunt convins că se poate. Nu există unică soluţie şi nu există varianta în care doar unu sau doi din trei să facă un pas în stânga sau în dreapta sau în spate. Dacă vrem ca această coaliţie să meargă mai departe, va fi nevoie de compromis şi va fi nevoie de nouă discuţie, o nouă negociere”, a declarat Tánczos Barna miercuri după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.


În ceea ce priveşte situaţia secretarilor de stat reprezentanţi ai USR, reprezentantul UDMR susţine că în mod ”formal” decizia este la premier.

”Secretarii de stat sunt...

Ministrul Mediului se opune planului UE pentru protejarea pădurilor. Tanczos Barna vrea și o ”strategie de finanțare”

Luni, 19 Iulie 2021, ora 17:40
Ministrul Mediului se opune planului UE pentru protejarea pădurilor. Tanczos Barna vrea și o ”strategie de finanțare”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat luni că România a semnat, alături de alte state europene, o scrisoare iniţiată de Austria, prin care se cere Comisiei Europene o dezbatere asupra strategiei forestiere.

Conform lui Tanczos Barna, până vineri a circulat, în mod neoficial, o variantă draft a strategiei forestiere la nivelul Uniunii Europene.

"Urmare a acestui fapt, Austria a iniţiat o scrisoare deschisă care a fost susţinută atât de Germania, cât şi de Finlanda, Franţa, Cehia, Estonia, Letonia, Ungaria, Slovacia, Polonia şi România. Am decis să ne alăturăm acestui demers pentru a solicita Comisiei o dezbatere punctuală pe mai multe teme care sunt esenţiale din punctul de vedere al României în cadrul acestei strategii.

Voi avea mâine (marţi - n.r.) o întâlnire bilaterală cu domnul comisar, vom discuta inclusiv acest aspect, cât şi aspectele legate de tot ce înseamnă exploatare forestieră, tot ce înseamnă protecţia biodiversităţii, tot ce înseamnă infringement pe păduri din punctul de vedere al României şi pentru a susţine demersurile Comisiei de aprobare a unei strategii europene, astfel încât această strategie să aducă beneficii în primul rând mediului, în al doilea rând statelor membre care îşi vor asuma un rol esenţial în implementarea strategiei”, a declarat, luni, ministrul Mediului.

Potrivit lui Tanczos Barna, ţintele vizează plantarea a trei miliarde de arbori la nivelul ţărilor...

Procedură de infringement împotriva României din cauza rețelelor de apă și canalizare nedezvoltate. Reacția lui Tanczos Barna

Vineri, 13 August 2021, ora 14:21
Procedură de infringement împotriva României din cauza rețelelor de apă și canalizare nedezvoltate. Reacția lui Tanczos Barna
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat vineri, 13 august, că Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement împotriva României pe motiv că rețelele de apă și canalizare din țară nu sunt pe deplin dezvoltate. În acest sens, ministrul a subliniat că pentru aceste rețele se vor aloca 1 miliard de euro prin PNRR.

”Nivelul de dezvoltare economică a unei societăţi este demonstrată prin accesul la utilităţile de bază, în special accesul la reţeaua de apă potabilă şi canalizare. România are deficienţe în acest domeniu, iar Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement împotriva ţării noastre deoarece reţelele de apă şi canalizare nu sunt încă pe deplin dezvoltate. Deşi Comisia a lansat proceduri împotriva altor 18 state membre ale UE pe lângă România, trebuie să încheiem acest proces cât mai curând posibil”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, în România există fizic 2.057 reţele de canalizare, din care 1.260 sunt funcţionale, în restul de 797 fiind lucrări în diferite stadii de execuţie.

”În ceea ce priveşte situaţia dotării cu staţii de epurare a apelor uzate, au fost inventariate în total 831 staţii de epurare, din care 714 staţii de epurare funcţionale şi 117 staţii de epurare nefuncţionale (care funcţionează cu deficienţe sau la care nu este racordată populaţia). Azi discut cu primarii din zona Odorhei despre programul de...

Tanczos Barna:" La Baile Tusnad ursul provoaca daune zilnice si pune in pericol viata umana"

Sambata, 10 Iulie 2021, ora 16:35
Tanczos Barna:" La Baile Tusnad ursul provoaca daune zilnice si pune in pericol viata umana"
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat sambata ca la Baile Tusnad "ursul provoaca daune zilnice" si pune in pericol viata umana si le-a multumit locuitorilor din aceasta localitate pentru ca sustin proiectul legislativ care va permite interventia imediata in cazul in care ursul se afla in localitate.

"Sute de oameni au protestat ieri la Baile Tusnad, incercand sa atraga, astfel, atentia autoritatilor asupra prezentei constante a ursilor in localitate. La Baile Tusnad, ursul provoaca daune zilnice si pune in pericol viata umana, iar orasul a pierdut sume semnificative, deoarece turistii nu mai viziteaza zona de frica atacurilor ursilor.

As dori sa le multumesc oamenilor ca sustin proiectul legislativ care va permite interventia imediata in cazul in care ursul se afla in localitate. Sper ca-l vom putea aplica cat mai curand posibil, astfel incat nu numai oamenii sa fie in siguranta, dar sa poata sa-si revina si turismul din Baile Tusnad, grav afectat in ultima perioada", a scris ministrul Mediului, pe Facebook.

Ursii agresivi, care pun in pericol viata oamenilor si bunurile lor in localitati, vor putea fi impuscati sau eutanasiati, daca nu functioneaza alte metode de indepartare a lor din zonele locuite, a declarat, joi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, dupa sedinta de Guvern.

"Am prezentat in prima lectura proiectul de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Mediului prin care propunem o procedura de interventie imediata, daca in intravilan exista...

Tanczos Barna, dupa explozia de la Azomures: "Trebuie sa aflam rapid daca sunt si alte instalatii in tara care prezinta riscuri de accident"

Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 12:17
Tanczos Barna, dupa explozia de la Azomures: "Trebuie sa aflam rapid daca sunt si alte instalatii in tara care prezinta riscuri de accident"
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reactionat pe Facebook, dupa explozia de la Azomures. Acesta a precizat ca a propus Guvernului sa se vaca o verificare comuna a GNM, IGSU si ISCIR pentru a se vedea daca mai sunt si alte instalatii din tara care sa prezinte risc de explozie.

Constatam ca am avut trei incidente majore in doar cateva zile si trebuie sa aflam rapid daca este doar o coincidenta sau mai sunt si alte instalatii in tara care prezinta astfel de riscuri, a scris miercuri, pe propria pagina de Facebook, Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, ca reactie la incidentul produs in noaptea de marti spre miercuri la combinatul Azomures.

"In acest moment, cel mai important este sa fim siguri ca nu exista consecinte asupra calitatii aerului si sanatatii populatiei, in urma acestui incident. Insa este foarte important sa aflam si de ce s-a intamplat.

Am propus colegilor din Guvern sa realizam un control comun al autoritatilor statului - GNM, IGSU si ISCIR - la toate instalatiile guvernate de Directiva SEVESO privind riscurile de accidente majore ale anumitor activitati industriale. Constatam ca am avut trei incidente majore in doar cateva zile si trebuie sa aflam rapid daca este doar o coincidenta, sau mai sunt si alte instalatii in tara care prezinta astfel de riscuri", a spus Tanczos.

Directiva SEVESO vizeaza controlul pericolelor de accidente majore care implica substante periculoase, indeosebi substante chimice. Actul legislativ acopera...

Tanczos Barna, despre atacurile ursilor: Este nevoie de interventie rapida si pragmatica din partea ministerului

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 15:20
Tanczos Barna, despre atacurile ursilor: Este nevoie de interventie rapida si pragmatica din partea ministerului
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, vineri, 18 iunie, ca este nevoie de interventie rapida si pragmatica din partea ministerului in cazul ursilor care intra in localitati si pun in pericol viata oamenilor, el punctand ca nu este de acord cu abordarile "iresponsabile" ale organizatiilor, care nu ofera solutii in situatii de criza.


"Sunt de acord cu cei care spun ca Ministerul nu a facut suficient, sunt de acord cu cei care spun ca de cinci ani de zile retragerea interventiei umane din managementul acestei specii a condus la generalizarea problemei, a condus la cresterea exponentiala a numarului de apeluri 112, la cresterea exponentiala a mesajelor RO-ALERT si, din pacate, conduce la cresterea exponentiala a atacurilor in gospodarii, a prezentei acestor animale salbatice in mediul urban si rural si, din pacate, inevitabil, poate duce la cresterea exponentiala a atacurilor asupra omului.

Este nevoie de interventie rapida si pragmatica din partea ministerului. Nu pot sa accept abordarile iresponsabile ale organizatiilor si agentilor care, in afara de declaratii, nu au venit niciodata cu solutii concrete pentru aceste situatii de criza", a declarat Tanczos Barna la Baile Harghita, unde a participat la intalnirea Federatiei Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitare din Domeniul Apei.

Tanczos a reiterat faptul ca, in cel mai scurt timp, va fi prezentata Guvernului o ordonanta de urgenta care va permite interventia imediata si graduala in cazul ursilor...

Ministrul Tanczos Barna anunta interzicerea aducerii de straini pentru vanarea ursilor care pun probleme: "Toate extragerile de forta majora se fac de catre personalul asociatiei"

Joi, 06 Mai 2021, ora 22:36
Ministrul Tanczos Barna anunta interzicerea aducerii de straini pentru vanarea ursilor care pun probleme: "Toate extragerile de forta majora se fac de catre personalul asociatiei"
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunta ca, in urma incidentului in care a fost implicat printul Emanuel von und zu Liechtenstein acuzat ca a ucis ursul Arthur, a fost schimbata legislatia privind extragerea prin impuscare a ursilor care reprezinta un pericol pentru comunitati.

Astfel, daca inainte exista un termen de 60 de zile de la eliberarea documentelor privind avizarea recoltarii, iar legislatia nu prevedea clar cine poate impusca animalul, incepand de joi exemplarele periculoase pot fi extrase in cel mult 15 zile, iar impuscarea se face numai de catre personalul tehnic al asociatiei care solicita extragerea.

Ministrul Mediului a explicat, joi seara, la Digi 24, ca au fost schimbate regulile privind extragerea exemplarelor de urs care reprezinta pericole pentru om.

"S-a dat o aprobare de extragere, care inseamna nu relocare, ci extragerea animalului prin impuscare. Derogarea o primeste asociatia care solicita si pana acum, in ultimii patru ani cel putin, aceste derogari au fost tot timpul subiect de discutie in Minister. (...) Sunt schimbate de astazi. De astazi, toate extragerile de forta majora, de pericol pentru sanatatea omului, pentru comunitati, se fac de catre personalul tehnic al asociatiei care solicita. (...) Am oprit orice varianta de aducere a unor persoane straine care sa puna in aplicare", a declarat Tanczos Barna.

El a explicat ca in urma cu cativa ani s-a constatat ca se cerea extragerea unor ursi, motivat, iar aceste animale erau...

Tanczos Barna a participat la prezentarea unui model nou de autobuz electric: Peste 70% din poluarea aerului din Bucuresti provine de la trafic

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 21:50
Tanczos Barna a participat la prezentarea unui model nou de autobuz electric: Peste 70% din poluarea aerului din Bucuresti provine de la trafic
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a participat, miercuri, la prezentarea unui model nou de autobuz electric si a precizat ca peste 70% din poluarea aerului din Bucuresti provine de la trafic. "Este responsabilitatea noastra a tuturor sa avem grija de mediu", afirma ministrul.


"Am participat astazi la prezentarea unui model nou de autobuz electric pentru transportul public in comun. Autovehiculul face parte din portofoliul companiei MAN Truck & Bus SE si reprezinta o alternativa ecologica la transportul public realizat cu autobuze cu motoare termice.

CITESTE SI: Ce se intampla in acest an cu Programul Rabla. Tanczos Barna: "Cautam resurse daca putem sa extindem programul"


Potrivit datelor, peste 70% din poluarea aerului din Bucuresti provine de la trafic. La nivel european aproximativ 25% din poluarea aerului vine din trafic. In cazul oraselor mari acel 25% urca pe la 60-75%", a scris, miercuri sear, pe Facebook, ministrul Mediului.

Tanczos Barna considera ca "este responsabilitatea noastra a tuturor sa avem grija de mediu" si apreciaza ca "lansarea acestui mijloc de transport este o invitatie la un alt stil de viata".

CITESTE SI:


Vestea asteptata de toata planeta. Studiu in SUA: "Persoanele vaccinate cu ambele doze nu poarta virusul si nu se imbolnavesc"VIDEO Organizatorul protestelor din Constanta a plans in hohote pe Facebook. "AUR m-a dat afara din protest. Astept Politia"VIDEO Un tanar al carui tata a murit de COVID, huiduit de protestatarii pe...

Ce se intampla in acest an cu Programul Rabla. Tanczos Barna: "Cautam resurse daca putem sa extindem programul"

Miercuri, 03 Martie 2021, ora 21:49
Ce se intampla in acest an cu Programul Rabla. Tanczos Barna: "Cautam resurse daca putem sa extindem programul"
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat,in seara zilei de miercuri, 3 martie, la TVR ca Programul Rabla va continua in acest an cu cel putin acelasi buget ca anul trecut.

"Mergem cel putin cu sumele de anul trecut cel putin cu bugetul de anul trecut si cu numarul de autoturisme de anul trecut. Cautam resurse daca putem sa extindem programul. Trebuie sa venim si in sprijinul autoritatilor publice locale cu mijloace de transport in comun electrice", a declarat ministrul Mediului, miercuri seara, la TVR, referindu-se la Programul Rabla.

Incepe Programul Rabla pentru Electrocasnice. Cel mai mare voucher este de 500 de lei, pentru laptopuri. Cat se acorda pentru un frigider

Tanczos Barna a vorbit si despre Programul Rabla pentru electrocasnice, catalogand drept "o catastrofa" ceea ce s-a intamplat anul trecut cu acest program.

Intrebat daca anul acesta va fi implementat acest program, ministrul a raspuns: "Cu siguranta. Anul trecut a fost o catastrofa din acest punct de vedere. A clacat sistemul informatic. A fost gestionat... era o catastrofa de program. Este un program dezvoltat mai demult, a ajuns sa fie implementat fara sa fie verificat, testat, nu s-a asteptat, probabil, nimeni la aceasta avalansa de solicitari si, la suprasolicitare, a cedat".

Tanczos Barna a precizat ca acest program a fost verificat, "regandit" si ca Ministerul are sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ca programul va fi functional dupa ce va exista un buget alocat...

Tanczos Barna, viitor ministru UDMR, criticat dur pe internet dupa ce a anuntat ca a depus juramantul de senator "Pentru tara, pentru Tinutul Secuiesc!"

Miercuri, 23 Decembrie 2020, ora 09:23
Tanczos Barna, viitor ministru UDMR, criticat dur pe internet dupa ce a anuntat ca a depus juramantul de senator "Pentru tara, pentru Tinutul Secuiesc!"
Parlamentarul Tanczos Barna, propunerea UDMR pentru Ministerul Mediului, este criticat dur pe pagina de Facebook, dupa o postare, din 21 decembrie, in care arata ca a depus juramantul de senator "Pentru tara, pentru Tinutul Secuiesc!".

Politicianul a postat o imagine cu el la tribuna Parlamentului, insotita de o fotografie cu o Biblie in limba maghiara, pe care a asezat-o peste Biblia in romana si peste Constitutie.

Tanczos Barna a fost ales pentru prima data in Parlament in legislatura 2012-2016. Anterior, a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Mesajul care a starnit valul de critici: "In urma cu cateva minute am depus juramantul de senator. Pentru tara, pentru Tinutul Secuiesc!"O parte din mesajele critice

Serban M.: Vezi ca ai o Constitutie de respectat. Ai depus juramantul pentru senator al Romaniei, stat national, suveran si independent, UNITAR si INDIVIZIBIL. Nu va mai jucati cu focul si nu mai creati scantei. Esti acolo pentru Romania. Daca ai incurcat Orbanii, vezi ca al tau e peste granita.

Marcel R.: Tinutul Secuiesc este parte integranta a Statului Roman. Dvs. ati votat asa, citez: "Jur credinta patriei mele Romania; Jur sa respect Constitutia si legile tarii; Jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea...
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  3. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  4. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  5. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  6. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  7. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  8. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  9. Rusia a numit țările pe care le consideră cele mai ostile. „Aceștia sunt principalii vinovați ai problemelor actuale și ai crizelor viitoare”
  10. Turiști prinși la scăldat în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Riscă o amendă usturătoare