Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.081 secunde)

Articole despre "taxe"

Ce credite primesc studenții în alte state. "În țările nordice nu se plătesc taxe de studii în universităţi"

Luni, 23 Mai 2022, ora 23:49
Ce credite primesc studenții în alte state. "În țările nordice nu se plătesc taxe de studii în universităţi"
România nu are încă un mecanism de creditare al studenților. În momentul de față se lucrează la un proiect prin care să se acorde credite studenților în valoare de 10.000 de euro.

Multe detalii despre acest proiect nu se cunosc. Nu știm nimic despre dobândă și nici despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un student.

Știm doar că studenţii pot să-și facă un credit dacă vor să-şi plătească studiile sau să își cumpere cărți de specialitate ca să poată participa la competiţii internaţionale.

În tot acest timp, alte țări au de zeci de ani mecanisme reglementate cu privire la creditarea studenților.

Cum e cu creditarea studenților în Australia

Studenţii beneficiază de credite care acoperă integral taxele de studii pe trei grupe de domenii stabilite de universitate, în limitele fixate de guvern. Se acordă o reducere de până la 20% din taxa de studii pentru plata acesteia “la început”.

Rata dobânzii, ca şi în Suedia şi Marea Britanie, reflectă rata inflaţiei — deci, o rată a dobânzii reale zero. Nu există scutire de datorie după împlinirea unei anumite vârste sau trecerea unui anumit număr de ani de la data încasării creditului.

Creditarea studenților din China

În China se acordă credite, în fiecare an, studenţilor cu venituri mici. Dobânzile sunt plătite de stat pe perioada studiilor. Beneficiarii de credite plătesc jumătate din rata dobânzii la creditele...

Drulă despre schimbarea sistemului de impozitare: ”Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”

Luni, 23 Mai 2022, ora 15:19
Comenteaza acest articol | 21 comentarii
Drulă despre schimbarea sistemului de impozitare: ”Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”
Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, spune pe rețelele sociale că azi are loc o întâlnire despre schimbarea sistemului de impozitare.

”Coaliția sărăciei se întâlnește astăzi ca să schimbe sistemul de impozite.

Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia.

În sfârșit Iohannis are ocazia să urmărească cu atenție și îngrijorare și să trimită acasă acest executiv al falimentului”, notează Drulă.Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunța pe 13 februarie că anul acesta nu vor fi introduse taxe noi. Liderul social-democraților a precizat însă că susține introducerea impozitării progresive.

„Ce pot spune cu certitudine: anul acesta nu vor apărea taxe noi, este şi normal”, a declarat Marcel Ciolacu.

"Aglomerație" la plata online a taxelor. Peste 10.000 de locuitori din Sectorul 4 s-au grăbit să își achite dările imediat după Anul Nou

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 13:26
"Aglomerație" la plata online a taxelor. Peste 10.000 de locuitori din Sectorul 4 s-au grăbit să își achite dările imediat după Anul Nou
10.482 de oameni din Sectorul 4 și-au plătit taxele și impozitele locale, încă de la începutul anului, în primele 24 de ore de la momentul în care noul sistem de colectare a taxelor și impozitelor locale a fost activat.


Ca să scape de aglomerație, contribuabilii au folosit toate metodele noi alternative de plată puse la dispoziție de administrația locală, atât instrumentele online de plată, cât și aparatele de tip SelfPay.

Pentru prima dată în ultimii 4 ani, obișnuita și agasanta aglomerație din prima zi de plată a dărilor către stat a lipsit cu desăvârșire, anunță Primăria Sectoriului 4.

Începând cu luna ianuarie a acestui an, toate plățile datorate bugetului local al Sectorului 4 se efectuează exclusiv online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Pentru aceasta, cetățenii au la dispoziție 30 de aparate SelfPay, destinate exclusiv pentru plata taxelor și a impozitelor locale.

Aparatele sunt amplasate în cele mai aglomerate zone comerciale de pe raza Sectorului 4: Mall Grand Arena (10 aparate în interiorul complexului comercial, iar alte 2 în exterior, în zona căilor de acces, destinate persoanelor care nu dețin un certificat verde), precum și în Sun Plaza, Piața Progresul, Piața Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Piața Covasna, Metro Berceni, Auchan Berceni, Selgros, Carrefour, Hornbach, în benzinării și supermarket-uri de pe raza sectorului).

Aceste aparate sunt asistate zilnic de...

Datoriile la taxe şi impozite anulate pentru persoane fizice și juridice în Sectorul 6. Cine sunt beneficiarii

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 17:40
Datoriile la taxe şi impozite anulate pentru persoane fizice și juridice în Sectorul 6. Cine sunt beneficiarii
Contribuabilii, persoane fizice şi persoane juridice, care nu mai figurează cu bunuri mobile şi imobile înregistrate în evidenţele fiscale ale Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 vor fi scutiţi de plata datoriilor sub 40 lei, a anunţat joi, ianuarie, Primăria Sectorului 6.

Este vorba despre 225 de persoane fizice şi 24 juridice care au debite între 0,01 lei şi 40 de lei, majoritatea fiind sub 1 leu. În general, este vorba despre resturi de plată rămase din reglări de roluri fiscale.

„Decizia a fost luată întrucât urmărirea şi executarea silită a acestora necesită cheltuieli care depăşesc cuantumul datoriilor. În cazul de faţă vorbim despre un total de 1.281,10 lei pentru persoane fizice şi de 228, 92 lei pentru cele juridice. Proiectul de hotărâre privind aprobarea anulării creanţelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2021, a fost votat astăzi, 6 ianuarie, în cadrul şedinţei Consiliului Local Sector 6”, mai arată sursa citată.

Guvernul ar putea introduce o taxă pe filme online. „N-au nicio limită de imaginație când e să bage mâna în buzunarul românilor”

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 14:42
Guvernul ar putea introduce o taxă pe filme online. „N-au nicio limită de imaginație când e să bage mâna în buzunarul românilor”
O taxă pe filme online este pregătită pentru a fi introdusă prin lege de guvernul condus de Florin Cîțu.

Anunțul a fost făcut miercuri, 10 noiembrie, de fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui.

Năsui spune că tot cetățenii o vor achita în final, inclusă în prețul abonamentelor pentru serviciile pe care le folosesc pe internet.

„Guvernul Cîțu se pregătește să introducă o nouă taxă asupra românilor: taxa pe filme online.
Haideți să vă arăt cum arată cinismul. Guvernul se pregătește să introducă o taxă nouă. După toate compromisurile la care a fost dispus, nu ne mai miră nimic. Dar stați să vedeți pe ce: pe una dintre puținele distracții care le-au mai rămas disponibile românilor: pe filmele online.

Unii n-au niciun fel de limită de imaginație când e să bage mâna în buzunarul românilor. Le trebuie bani, ca să plătească firmele de partid și sinecurile.

„Nu vom introduce taxe noi” ne zicea același politician care ne zicea și „PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român” sau „Votează PNL ca să scapi de PSD”.

Nu cred că mai are cineva pretenții de la „liberalismul” PNL. Până acum, am văzut că nu e deloc liberal. Statul a tot crescut cu fel și fel de sinecuri, înființări de agenții noi și programe de miliarde de stat. Măcar de un lucru dacă s-ar fi ținut și tot ar fi fost ceva: să...

Ministrul Agriculturii "se ia la tranta" cu supermarketurile pentru taxele abuzive impuse fermierilor

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 15:01
Ministrul Agriculturii "se ia la tranta" cu supermarketurile pentru taxele abuzive impuse fermierilor
Ministrul Agriculturii "se ia la tranta" cu supermarketurile pentru taxele abuzive impuse fermierilor, acesta considerandu-le discriminatorii fata de procesatorii si producatorii romani.

"Foarte multi dintre producatorii romani si cooperative, care au contracte cu marile lanturi de retail, ne-au spus ca in momentul in care a aparut Legea 28/2020 s-a permis retailerilor sa perceapa iarasi tot felul de taxe - reducere conform contract, discount de volum, reducere ulterioara raportata la cifra de afaceri, remiza lunara - sigur ca aceste taxe poarta denumiri diferite in functie de reteaua respectiva. Au revenit cu aceste taxe, care sunt discriminatorii fata de procesatorii si producatorii romani", a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros.

Potrivit oficialului, unii retaileri fac promotii cu produse romanesti, pentru ca exista o sensibilitate si o anumita dorinta a consumatorului roman de cativa ani de zile pentru astfel de produse.

"Avem pregatit textul de ordonanta prin care implementam aceasta directiva privind practicile comerciale neloiale dintre intreprinderile in cadrul lantului de aprovizionare agricol si alimentar. Este directiva 633/2019 pe care trebuie sa o implementam pana in mai anul viitor. Avem textul de ordonanta si in curand o sa-i dam drumul. O sa dam drumul la aceasta ordonanta ca sa reparam aceste abuzuri in opinia mea", a mai spus Oros.

Ministrul este de parere ca multi producatori, chiar cooperativele care au produse...

Bucurestenii vor plati anul viitor taxe si impozite locale mai mari cu 3,8%

Joi, 30 Aprilie 2020, ora 15:53
Bucurestenii vor plati anul viitor taxe si impozite locale mai mari cu 3,8%
Taxele si impozitele locale vor creste in Bucuresti cu 3,8% in 2021, conform indicelui inflatiei, potrivit unui proiect de hotarare adoptat in sedinta de joi a Consiliului General al Capitalei, cu 33 de voturi "pentru", trei "impotriva" si 13 abtineri.

In raportul de specialitate sunt invocate prevederile Codului fiscal, conform carora, "in cazul oricarui impozit sau oricarei taxe locale, care consta intr-o anumita suma in lei sau care este stabilita pe baza unei anumite sume in lei, sumele respective se indexeaza anual, pana la data de 30 aprilie, de catre consiliile locale, tinand cont de rata inflatiei pentru anul fiscal anterior, comunicata pe site-urile oficiale ale Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice".

Potrivit informatiilor publicate de MFP, pentru anul 2019, rata inflatiei este 3,8%.

Conform proiectului, se mentine si in 2021 prevederea conform careia bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie, a impozitului pe cladiri, terenuri si mijloace de transport datorate de contribuabili pentru intregul an este de 10%.

In 2019, taxele si impozitele au fost majorate cu 4,6%, reprezentand indicele de inflatie. Primaria Capitalei explica intr-un comunicat, la momentul respectiv, ca prevederea legala este imperativa.

"Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucuresti adopta hotarari privind...

In lupta cu pandemia, Congresul american i-a scutit de taxe pe cei mai bogati 1% oameni din lume

Luni, 30 Martie 2020, ora 09:54
In lupta cu pandemia, Congresul american i-a scutit de taxe pe cei mai bogati 1% oameni din lume
In conditiile in care SUA au devenit cel mai mare focar global de COVID-19, cu cele mai multe cazuri de imbolnavire confirmate decat oricare alta tara din lume, Congresul american a gasit o chichita sa ii scuteasca si chiar sa le dea inapoi bani platitorilor de taxe milionari.

Zilele trecute, in SUA, a fost adoptat planul istoric convenit de republicani si democrati pentru a ajuta economia americana sa faca fata crizei economice cauzate de pandemia de coronavirus si sa evite intrarea intr-o recesiune de durata (stimulus bill).

Intre altele, in documentul de 880 de pagini se regaseste si o prevedere controversata prin care cei mai bogati americani isi pot recupera o parte din banii dati statului prin taxe.

CNN explica: Atunci cand persoanele fizice cumpara bunuri imobiliare, chiar daca fac acest lucru folosind un imprumut sau banii altor persoane, ei isi pot "amortiza" costul proprietatii fizice pin intermediul impozitelor platite.

Sa presupunem, de exemplu, ca un contribuabil a cumparat o cladire de 2 milioane de dolari ca investitie. El va putea sa deduca sau sa scada din impozitele sale (deduceri de amortizare), chiar si 100.000 de dolari pe an, timp de 20 de ani, pentru a compensa costurile de cumparare si imbunatatire a proprietatii.

Contribuabilul poate beneficia de aceste deduceri, chiar daca valoarea imobilului creste odata cu trecerea timpului.

Acesta este si motivul pentru care Donald Trump "adora deducerile de amortizare", dupa cum a si declarat...

Primaria Capitalei vrea sa creasca, din nou, taxele si impozitele locale

Joi, 20 Februarie 2020, ora 12:10
Primaria Capitalei vrea sa creasca, din nou, taxele si impozitele locale
Taxele si impozitele locale ar urma sa creasca cu 3,8% in 2021, conform indicelui inflatiei, potrivit unui proiect de hotarare pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei.

In raportul de specialitate sunt invocate prevederile Codului Fiscal, conform carora, "in cazul oricarui impozit sau oricarei taxe locale, care consta intr-o anumita suma in lei sau care este stabilita pe baza unei anumite sume in lei, sumele respective se indexeaza anual, pana la data de 30 aprilie, de catre consiliile locale, tinand cont de rata inflatiei pentru anul fiscal anterior, comunicata pe site-urile oficiale ale Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice".

Potrivit informatiilor publicate de Finante, pentru anul 2019 rata inflatiei este 3,8%.

Conform proiectului, se mentine si in acest an prevederea conform careia bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie, a impozitului pe cladiri, terenuri si mijloace de transport datorate de contribuabili pentru intregul an este de 10%.

In 2019, taxele si impozitele au fost majorate cu 4,6%, reprezentand indicele de inflatie. Primaria Capitalei explica intr-un comunicat, la momentul respectiv, ca prevederea legala este imperativa.

"Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucuresti adopta hotarari privind impozitele si taxele locale pentru anul fiscal urmator.

Conform...

Ministrul Mediului: Anul acesta nu cred ca va fi introdusa o taxa de mediu pentru masini

Sambata, 18 Ianuarie 2020, ora 12:40
Ministrul Mediului: Anul acesta nu cred ca va fi introdusa o taxa de mediu pentru masini
Cel mai probabil, anul acesta nu va fi introdusa o taxa de mediu, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Intr-o interventie la Digi24, Alexe a spus ca o astfel de masura trebuie gandita foarte bine, ca sa nu mai fie anulata de Comsia Europeana si sa creeze problemele pe care le-au generat celelalte variante de taxe de mediu care au fost implementate pana acum.

"Cred ca o asemenea masura trebuie gandita bine si intoarsa pe toate fetele, de aceea cred ca in acest an nu vom avea o astfel de taxa de mediu", a spus ministrul Mediului.

Costel Alexe considera ca nici macar invazia de masini second hand din ultimii ani nu justifica introducerea unei taxe de mediu in acest moment, fara sa fie bine fundamentata.

"Invazia de masini second hand din Romania nu este un motiv pentru a introduce o noua taxa care sa fie sanctionata de Comisia Europeana. (...) Orice masura vom vrea sa introducem va fi discutata mai intai la nivelul guvernului si apoi cu UE, inainte de a o implementa, nu va fi o masura luata pe genunchi", a mai spus ministrul Mediului.

Pentru atenuarea importului de masini second hand cu potential mare de poluare, ministrul Mediului a spus ca vor fi continuate programele Rabla si va fi crescut numarul de vouchere acordate, astfel incat sa fie stimulata innoirea parcului auto.

Ministrul Mediului: Rabla incepe in martie. Cu 20% mai multe vouchere pentru Rabla Plus

De altfel, si premierul Ludovic Orban a anuntat, la finele anului trecut, ca in 2019 nu...

Firea se apara: Nu eu am introdus taxa turistica, ci exista de ani buni. Nu este un nou bir pentru bucuresteni!

Sambata, 28 Decembrie 2019, ora 11:22
Firea se apara: Nu eu am introdus taxa turistica, ci exista de ani buni. Nu este un nou bir pentru bucuresteni!
Primarul Capitalei, Gabriela Firea anunta ca a discutat cu reprezentanti ai mediului de afaceri si ai mediului asociativ din turism despre majorarea taxei turistice la 2%, dar si despre infiintarea Organizatiei de Management de Destinatie. Ea precizeaza ca bucurestenii nu vor avea parte de un nou bir, ci ca este vorba de o taxa care se colecteaza de catre hotelieri de la turistii care viziteaza Capitala.

Firea a avut o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri si ai mediului asociativ din turism: Calin Ile (presedinte FIHR), Paul Marasoiu si Stefan Balaur (FIHR), Dragos Anastasiu (presedinte al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane - AHK Romania), Nicolae Demetriade (presedinte ANAT), Anita Panait (HORA) si George Sorin Nicolescu de la CCIB.

"Am avut o intalnire benefica si plina de idei pentru promovarea Capitalei, cu cei mai valorosi decidenti din industria turistica. Am discutat si despre taxa turistica pe care o platesc cei care se cazeaza la hotel. Deci, contrar celor scrise in aceste zile, taxa nu reprezinta un nou bir pentru bucuresteni, ci este o taxa care se colecteaza de catre hotelieri de la turistii care viziteaza Capitala, la fel ca in alte orase din Romania si din Europa. Asadar, nu este o taxa platita de bucuresteni, ci pentru bucuresteni, tinand cont de faptul ca promovarea turistica a unui oras atrage dupa sine crestere economica, aparitia de locuri de munca, bunastare", scrie Firea, pe contul de Facebook.

Primarul Capitalei spune...

Taxa marita de 80 de ori pentru comerciantii din Mamaia, anulata definitiv in instanta

Luni, 16 Decembrie 2019, ora 15:12
Taxa marita de 80 de ori pentru comerciantii din Mamaia, anulata definitiv in instanta
Judecatorii Curtii de Apel Constanta au anulat partial, in mod definitiv, taxa platita de comerciantii din statiunea Mamaia pentru eliberarea avizului de functionare.

In 2017, taxa a fost marita de la 80/100 de lei la peste 8.000 de lei de consilierii locali. La acel moment, decizia a starnit revolta agentilor economici din Mamaia, iar un patron local a dat in judecata Primaria Constanta si Consiliul Local Constanta, acuzand ca taxa a crescut "in mod catastrofal", potrivit Ziua de Constanta.

Curtea de Apel Constanta a dat aceasta decizie pe 12 decembrie.

Litigiul s-a desfasurat initial la Tribunalul Constanta, iar judecatorii au dat o hotarare favorabila omului de afaceri: anularea partiala a hotararii Consiliului Local 416/2017.

Insa CL Constanta a atacat sentinta cu recurs la Curtea de Apel, iar judecatorii au mentinut anularea acestei hotarari de consiliu.

In cererea de chemare in judecata, reclamantul a explicat ca in 2016 si 2017 primaria i-a perceput 80 de lei pentru eliberarea avizului, insa in 2018 taxa a fost majorata la 8.720 de lei.

De asemenea, el a mai aratat ca in unele cazuri taxa era initial de 100 de lei, iar marirea ei de 80 de ori este "profund inechitabila si nejustificata".

Tax & Finance Forum Bucuresti 2019: Dezbateri despre tendintele fiscale romanesti si internationale

Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 15:51
Tax & Finance Forum Bucuresti 2019: Dezbateri despre tendintele fiscale romanesti si internationale
In perioada 20 - 21 noiembrie 2019, BusinessMark, cu sprijinul Camerei Consultantilor Fiscali, a organizat o noua editie a "Tax & Finance Forum Bucuresti", la Hotel Radisson Blu.

La evenimentul adresat atat companiilor din mediul privat, cat si celor din sectorul public, experti din cele mai importante companii de consultanta au prezentat si analizat tendinte si politici fiscale la nivel national si international, au vorbit despre legislatia romaneasca, despre aspectele de impozitare directa si indirecta, cat si despre modificarile si reglementarile Codului Fiscal si ale Codului de Procedura Fiscala.

Prima zi a editiei de la Bucuresti a inclus o conferinta, iar cea de-a doua zi a fost structurata in patru seminarii ce au acoperit subiecte de fiscalitate de mare interes pentru mediul de afaceri.

TAX & FINANCE FORUM BUCURESTI, ZIUA I - CONFERINTA

SESIUNEA I

Prima sesiune a fost deschisa de MITEL SPATARU, Tax Partner, FiNEXPERT, care a vorbit despre locul conducerii efective (POEM - Place of effective management), ce reprezinta: "locul in care se iau deciziile economice strategice necesare pentru conducerea activitatii persoanei juridice straine in ansamblul sau si/sau locul unde isi desfasoara activitatea directorul executiv si alti directori care asigura gestionarea si controlul activitatii acestei persoane juridice."

Obligatiile persoanei juridice straine:

* sa se inregistreze fiscal in RO ca platitor de IP;
* sa pastreze procesele-verbale ale...

BusinessMark a incheiat seria de evenimente "Tax & Finance Forum" din aceasta an, la Timisoara

Sambata, 07 Decembrie 2019, ora 01:36
BusinessMark a incheiat seria de evenimente "Tax & Finance Forum" din aceasta an, la Timisoara
Ultimul eveniment din seria "Tax & Finance Forum" din aceasta an a avut loc, pe 28 noiembrie 2019, la Timisoara.

Conferinta, organizata cu sprijinul Camerei Consultantilor Fiscali, s-a desfasurat la Hotel Timisoara si a fost adresata atat companiilor din mediul privat, cat si celor din sectorul public.

Astfel, expertii din cele mai importante companii de consultanta fiscala au prezentat si analizat tendinte si politici fiscale romanesti si internationale, in cadrul a doua sesiuni.

TAX & FINANCE FORUM TIMISOARA 2019, SESIUNEA I

Prima sesiune a fost deschisa de Geanina Ciorata, Manager, EY Romania, care a vorbit despre provocarile angajatorilor in 2020, cu accent pe planurile de retentie si facilitatile fiscale disponibile.

In acest context, ea a introdus conceptul de "Stock Option Plan" (n.r - planul de actiuni), ce reprezinta un excelent instrument de motivare, care aliniaza interesele angajatilor cu cele ale actionarilor, atrage si retine pe termen mai lung cei mai valorosi angajati.

Acesta este flexibil, astfel ca poate fi personalizat conform obiectivelor societatii, dar si eficient din punct de vedere fiscal, intrucat angajatul poate obtine un salariu net mai mare.

In continuare, ea a punctat o serie de alte beneficii pentru angajati: oportunitati de dezvoltare a carierei, bilete de valoare (tichete cadou, tichete culturale, vouchere de vacanta), activitati in echipa (team building), asigurari facultative de pensii (asigurari voluntare de...

Tendinte internationale si legislatia fiscala romaneasca, dezbatute la Tax & Finance Forum Cluj-Napoca

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 15:20
Tendinte internationale si legislatia fiscala romaneasca, dezbatute la Tax & Finance Forum Cluj-Napoca
O noua editie a evenimentului Tax & Finance Forum a avut loc pe 4 noiembrie 2019 la Cluj-Napoca. In cadrul conferintei adresate companiilor din mediul privat, cat si celor din sectorul public, experti din cele mai importante companii de consultanta fiscala au facut o trecere prin cele mai importante aspecte legislative si fiscale.

Au fost analizate tendinte si politici la nivel international, s-a discutat despre armonizarea legislatiei romanesti, despre principalele aspecte privind impozitele directe si indirecte, despre modificarile si reglementarile Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala.

TAX & FINANCE FORUM CLUJ-NAPOCA, SESIUNEA I

Prima sesiune a fost deschisa de DANIEL HADAR, Tax Director, NNDKP, care a vorbit despre scutirile de TVA pentru livrari intra-comunitare (LIC) si despre schimbarile ce vor intra in vigoare in 2020.

Astfel, el a enuntat conditiile pentru scutirea LIC:

* Cod de TVA cumparator - Nu trebuie sa fie neaparat din SM de destinatie a bunurilor. Se poate aplica reteaua de siguranta. Totusi, TVA nu e deductibila pentru cumparator in SM de unde a furnizat codul de TVA daca se utilizeaza reteaua de siguranta.
* Declaratia recapitulativa - conditie noua! Pentru a se aplica scutirea de TVA la LIC, furnizorul trebuie sa depuna declaratia recapitulativa iar aceasta sa fie corecta in ceea ce priveste raportarea LIC.
* Dovada transport
* Persoana independenta
* Declaratie cumparator

A urmat ALINA ANDREI, Partener, Cabot Transfer...
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  3. Schimbare de regulament istorică la Roland-Garros. Ce se va întâmpla în setul decisiv
  4. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  5. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  6. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  7. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  8. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  9. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  10. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"