Rezultatele 1 - 15 din 1001 (0.366 secunde)

Articole despre "traian basescu"

Traian Basescu

Traian Basescu

Data nasterii: 4 noiembrie 1951Cariera: Primar al Capitalei, presedinte al Romaniei, ministru al TransporturilorEvenimente importante: - in 2006 s-a operat de hernie de disc la Viena

Traian Basescu este comandant de nava si om politic. Timp de 10 ani, din decembrie 2004 si pana in decembrie 2014, a indeplinit functia de presedinte al Romaniei.

 

Pe 21 decembrie 2014 i-a predat mandatul de sef al statului lui Klaus Iohannis, castigator al alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014.

 

In prezent este presedintele...

Personalitati: Traian Basescu

Traian Băsescu, la un pas de a fi evacuat din vila de protocol. Termenul a expirat de două zile

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 16:44
Traian Băsescu, la un pas de a fi evacuat din vila de protocol. Termenul a expirat de două zile
Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) tramsmite, miercuri, 25 mai, într-un comunicat oficial, că luni a expirat termenul în care fostul preşedinte Traian Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol, iar fostul Preşedinte al României a fost notificat de acest lucru.


Regia spune că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vor demara procedurile de evacuare.

Prin notificarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosinţa gratuită a imobilului- reşedinţă oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât şi membrii familiei au obligaţia de a elibera şi de a preda reşedinţa oficială.

RA-APPS precizează că în data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligaţia de a elibera şi preda imobilul situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1.

Întrucât imobilul menţionat nu a fost eliberat şi predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Preşedinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.

”Precizăm faptul că, în condiţiile în care nu se va da curs...

De ce nu s-a mutat încă Traian Băsescu din vila de protocol: ”Sper să fie o plecare civilizată”

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 10:31
De ce nu s-a mutat încă Traian Băsescu din vila de protocol: ”Sper să fie o plecare civilizată”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat.


El a mai spus că a primit ieri notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacuez imobilul, şi că un executor judecătoresc se va ocupa de procedură, dar că nu i s-a dat un termen.

”Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atît de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică”, a mai afirmat Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că se va muta când va fi locuibil apartamentul pe care l-a cumpărat.

”În primul rând nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun şi cărţile undeva”, a afirmat Băsescu.

Întrebat când va fi gata apartamentul, Băsescu a spus că nu ştie. ”Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atît de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine nu au fost în stare de nimic, Când nu am mai fost activ în politica internă, şi-au arătat vitejia”, a arătat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că a primit notificare de la RAAPPS. ”Am primit ieri notificarea de la...

Vila lui Traian Băsescu, vandalizată de bărbatul care a dus valizele cu bani de la Bercea Mondialu la fratele fostului președinte: ”Petrov, achită-ți datoriile!” UPDATE

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 12:43
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Vila lui Traian Băsescu, vandalizată de bărbatul care a dus valizele cu bani de la Bercea Mondialu la fratele fostului președinte: ”Petrov, achită-ți datoriile!” UPDATE
Gardul vilei de protocol a lui Traian Băsescu a fost vandalizat vineri, 1 aprilie, de un bărbat condamnat în dosarul legat de fratele fostului președinte și finul acestuia, Bercea Mondialu.

Cu vopsea roșie, bărbatul a scris mesajul: „Petrov, achită-ți datoriile”.


UPDATE Bărbatul care a vandalizat gardul lui Traian Băsescu este cercetat pentru distrugere, anunță Poliția Capitalei.

”În urma imaginilor difuzate de către mass-media, bărbatul în cauză a fost identificat. Se efectuează verificări în vederea depistării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis poliția.

Bărbatul se numește Marian Căpățână și a fost condamnat în 2016 la trei ani închisoare pentru complicitate la trafic de influență în dosarul în care Mircea Băsescu a primit patru ani pentru că ar fi primit mită pentru eliberarea lui Bercea Mondial, iar Căpățână ar fi fost intermediarul banilor.


De fapt este omul care a dus valizele de bani de la Bercea Mondialu la Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu.

Poliția Capitalei a confirmat incidentul: ”Cu privire la faptul că pe gardul împrejmuitor al unui imobil ce aparține RAPPS, persoane necunoscute ar fi inscripționat, cu vopsea, un mesaj, facem următoarele precizări:

În cauză, Secția 1 Poliție...

Traian Băsescu ar fi în stare gravă într-un spital din Paris. Fostul președinte ar fi suferit un AVC, la două zile după ce ÎCCJ a decis că e fost colaborator al Securității

Vineri, 25 Martie 2022, ora 16:35
Comenteaza acest articol | 44 comentarii
Traian Băsescu ar fi în stare gravă într-un spital din Paris. Fostul președinte ar fi suferit un AVC, la două zile după ce ÎCCJ a decis că e fost colaborator al Securității
Fostul președinte Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență la un spital din Paris.


Fostul șef al statului ar fi suferit un atac vascular cerebral, potrivit realitatea.net.


El ar fi ajuns în capitala Franței cu un avion privat vineri dimineața, 25 martie, mai scrie sursa citată.

Băsesscu s-ar fi prezentat cu tensiune mare la un spital din București, iar medicii ar fi confirmat un accident vascular cerebral, mai scrie sursa citată. Apoi, la cererea familiei, ar fi fost transferat în străinătate, anunță România TV.

Informația nu a fost confirmată oficial.

În urmă cu două zile ÎCCJ a dat un verdict definitiv cu privire la colaborarea fostului președinte cu Securitatea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, miercuri, 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, miercuri, recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse în 2019 că fostul preşedinte al României a fost colaborator al Securităţii. Hotărârea ÎCCJ este definitivă.

“Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de...

Elena Udrea îi ia apărarea lui Traian Băsescu: "Este o instituţie, nu a spart seminţe la Cotroceni, a discutat cu Biden"

Marti, 29 Martie 2022, ora 13:40
Comenteaza acest articol | 24 comentarii
Elena Udrea îi ia apărarea lui Traian Băsescu: "Este o instituţie, nu a spart seminţe la Cotroceni, a discutat cu Biden"
Elena Udrea a declarat marţi, 29 martie, despre situaţia fostului preşedinte Traian Băsescu, care a rămas fără pază SPP şi vilă de protocol, după ce a fost declarat definitiv colaborator al Securităţii, că acesta este ”o instituţie” şi nu orice fost preşedinte, pentru că nu a spart seminţe la Cotroceni, ci a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova?, a spus Udrea, arătând că ”ăsta este nivelul la care este ţara”.


”Eu cred că Traian Băsescu este un om mult prea puternic ca să poată să fie umilit de oameni atât de mici. Cred că este o problemă a statului în momentul ăsta, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetăţeanul. Cetăţeanul poate să meargă cu taxiul, nu a fost niciodată un politician arogant, nu a fost niciodată un politician care să, nu ştiu, să îi placă să afişeze lux, el poate să meargă şi cu tramvaiul, şi cu autobuzul”, a spus Udrea.

Fostul ministru al Turismului a arătat că ”problema este că Traian Băsescu este o instituţie, a unui fost preşedinte”.


”Câtă vreme statul ăsta îşi permite riscul să lase un fost preşedinte fără pază, fără protecţie, şi nu orice preşedinte, nu unul care a mâncat seminţe la Cotroceni, ci un fost preşedinte care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Nu ştiu, mă întreb...

Mircea Dinescu: La CNSAS, în afară de o copertă de la școala de marină, Traian Băsescu nu a avut absolut niciun document

Duminica, 03 Aprilie 2022, ora 11:54
Comenteaza acest articol | 32 comentarii
Mircea Dinescu: La CNSAS, în afară de o copertă de la școala de marină, Traian Băsescu nu a avut absolut niciun document
Poetul Mircea Dinescu, fost membru al CNSAS timp de opt ani, spune că dosarul lui Traian Băsescu de la CNSAS era format doar dintr-o copertă, de pe vremea când fostul președinte era student la Institutul de Marină din Constanța. ”Vreme de opt ani, noi, la CNSAS, n-am avut niciun document”, a spus Mircea Dinescu în emisiunea Insider politic de la Prima TV.


”Eu am fost la CNSAS opt ani de zile. La CNSAS, în afară de un carton pe care scria numele elevului Traian Băsescu cu un ”x”, care ar fi fost informator la școala de marină, nu am avut absolut niciun document. Documentele erau în brațele lui Măgureanu, în brațele moștenitorului lui Măgureanu și în brațele tuturor moștenitorilor lui Măgureanu până în vremea lui Iohannis. Deci în afară de un carton, o copertă de la școala de marină, Traian Băsescu nu avea nimic la CNSAS. E ca și cum el n-ar fi existat după asta (după școala de marină- n.r.).Vreme de opt ani, noi, la CNSAS, n-am avut niciun document”, a declarat Mircea Dinescu în emisiunea Insider politic de la Prima TV.

”Când lucram la CNSAS: eu spuneam: nouă ni se dau numai paie, nu ni se dă și bobul de grâu. Culesul dosarelor a fost că au cules ei boabele și ne-au dat nouă paiele. Și pe noi ne înjura lumea că nu facem nimic la CNSAS. Păi, dacă nu aveam documentele? Băsescu vorbea liniștit pentru că știa că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, a mai spus Mircea Dinescu....

BREAKING Verdict definitiv: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică. Curtea Supremă a respins apelul fostului președinte

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 14:47
Comenteaza acest articol | 31 comentarii
BREAKING Verdict definitiv: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică. Curtea Supremă a respins apelul fostului președinte
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, miercuri, 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, miercuri, recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse în 2019 că fostul preşedinte al României a fost colaborator al Securităţii. Hotărârea ÎCCJ este definitivă.

“Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal”, a anunţat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia magistraţilor este definitivă.

În urma acestei decizii, Băsescu ar urma să-şi piardă beneficiile care decurg din calitatea de fost preşedinte, conform unei legi promulgate în octombrie2021 şi care prevederetragerea drepturilor foştilor preşedinţi ai României, în cazul existenţei unor dovezii privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

Potrivit Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata...

Traian Băsescu, primele declarații de la externare: „Reușesc să fiu zglobiu." Care este adevăratul diagnostic pus de medici VIDEO

Joi, 31 Martie 2022, ora 15:10
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Traian Băsescu, primele declarații de la externare: „Reușesc să fiu zglobiu." Care este adevăratul diagnostic pus de medici VIDEO
Traian Băsescu a ajuns joi, 31 martie, în București și a făcut primele declarații după externarea de la clinica din Bruxelles.


„Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze peste tratamentul care s-a făcut un Covid. Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aerporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă a decis unde se va muta, după ce a primit vestea că trebuie să părăsească vila de protocol în care locuiește acum, în urma deciziei instanței de colaborare a acestuia cu Securitatea, Traian Băsescu a spus că urmează să caute un apartament.

„Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii. Să nu fie izolat de lume, că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o staţie de metrou.

Printre altele, eu am și curiozitatea dacă această lege este constituțională. Niciodată nu o să dezbrac cămașa de fost președinte și nu o să uit că am fost 10 ani președintele țării și am obligația ca ceea ce știu numai eu și alți lideri politici importanți să rămână în capul meu și atât.”Băsescu a negat că se va muta în casa fiicei sale, Elena.

„Acolo nu se poate. Am văzut și un reportaj destul de...

Maria Băsescu despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu: "În acest moment este încă la spital". Cum se simte fostul președinte

Marti, 29 Martie 2022, ora 10:20
Maria Băsescu despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu: "În acest moment este încă la spital". Cum se simte fostul președinte
Soția lui Traian Băsescu, Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a fostului președinte și a anunțat că acesta se află în spital.


„În acest moment este încă la spital. Se simte ca la spital”, a declarat Maria Băsescu, marţi dimineaţă, 29 martie, pentru România Tv.


Este prima confirmare oficială a zvonurilor apărute pe 25 martie, când s-a vehiculat că fostul președinte Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență într-un spital din Paris.

Acesta s-ar fi prezentat cu tensiune mare la un spital din București, iar medicii ar fi confirmat un accident vascular cerebral. Apoi, la cererea familiei, ar fi fost transferat în străinătate.

Problemele de sănătate ale fostului preşedinte ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, miercuri, 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că a luat notă de decizie, anunţând că va face demersurile legale la CEDO.

„Am luat notă de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris pe Facebook fostul preşedinte.

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a făcut precizări oficiale luni, 28 martie, privind actuala situaţie locativă a fostului preşedinte Traian Băsescu, arătând că acesta şi...

Reacția Elenei Udrea pentru cei care-l condamnă pe Traian Băsescu că a colaborat cu Securitatea: ”Mai ipocriților! Nu vă e rușine?”

Joi, 24 Martie 2022, ora 21:34
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Reacția Elenei Udrea pentru cei care-l condamnă pe Traian Băsescu că a colaborat cu Securitatea: ”Mai ipocriților! Nu vă e rușine?”
Elena Udrea a reacționat pe Facebook în cursul zilei de joi, 24 martie, în legătură cu criticile aduse lui Traian Băsescu, după ce a fost declarat colaborator al Securității comuniste sub formă de poliție politică.

Udrea a scris pe Facebook că decizia Înalții Curți de Casație și Justiție privind colaborarea cu fosta Securitate a lui Băsescu nu schimbă cu ”nimic” soarta țării, dar nici ”performanțele sau erorile făcute de Traian Băsescu că președinte, primar sau ministru”.

În opinia fostului ministru, dacă hotărârea ÎCCJ ar fi fost dată în 2004 nu ar fi schuimbat traiectoria politică a lui Băsescu.

”Dacă am fi aflat înainte de votul din decembrie 2004, care l-a făcut Președinte, că Traian Băsescu, despre care toți adversarii politici spuneau atunci că nu ar fi putut avea carieră profesională fabuloasă în marina comercială fără sprijin de la regimul comunist, a povestit în scris de două ori, despre ce au făcut niște colegi ai lui în vacanțele de liceeni la un liceu militar!!!!, am fi votat cu Năstase?????????????????
Eu sigur nu!”, scrie Elena Udrea.

A doua parte a mesajului Elenei Udrea are un ton virulent:

”Mai ipocriților! Nu vă e rușine că pupați azi în fund pe toți turnătorii la “”Nouă Securitate”, îi lingeți și îi faceți eroi pe toți lașii și toate scursurile care s-au îmbogățit prin afaceri cu statul și apoi s-au pus la dispoziția “statului de...

Traian Băsescu a dat în judecată Serviciul de Protecție și Pază pentru a-și recupera privilegiile. Urmează și un proces împotriva României la CEDO

Marti, 10 Mai 2022, ora 09:05
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Traian Băsescu a dat în judecată Serviciul de Protecție și Pază pentru a-și recupera privilegiile. Urmează și un proces împotriva României la CEDO
Fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu, a cerut Curţii de Apel Bucureşti să suspende hotărârea „Serviciului de Pază și Protecţie”, de a nu îi mai acorda protecţia pe care a avut-o, în calitate de fost şef de stat, arată Știrile ProTV.

Potrivit sursei citate, Traian Băsescu a deschis un proces împotriva „Serviciului de Pază şi Protecţie” ca să poată sesiza Curtea Constituţională în legătură cu legea adoptată în toamnă, prin care şi-a pierdut privilegiile.

Un proces similar, mai arată Știrile ProTV, ar urma să îl deschidă şi împotriva RAPPS, după ce va primi somaţia oficială de eliberare a vilei din Cartierul Primăverii, de unde Băsescu s-a mutat deja. În paralel, fostul preşedinte va da în judecată România, la CEDO.

Decizia de retragere a privilegiilor pentru Traian Băsescu (paza şi protecţia SPP, casa de protocol de la RAAPPS şi indemnizaţia) a fost luată în martie, după ce instanţa supremă a decis că fostul președinte a fost colaborator al fostei Securităţi.

Încă o lovitură pentru Traian Băsescu. În cel mult 60 de zile trebuie să elibereze locuința de protocol, după ce s-a stabilit că a fost colaborator al Securităţii

Luni, 28 Martie 2022, ora 15:27
Comenteaza acest articol | 26 comentarii
Încă o lovitură pentru Traian Băsescu. În cel mult 60 de zile trebuie să elibereze locuința de protocol, după ce s-a stabilit că a fost colaborator al Securităţii
Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a făcut precizări oficiale privind actuala situaţie locativă a fostului preşedinte Traian Băsescu, arătând că acesta şi familia sa au obligaţia de a elibera locuinţa de protocol în termen de 60 de zile, după decizia instanţei prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de colaborator al Securităţii, potrivit prevederilor legale.


În comunicat se precizează că ”Traian Băsescu, în calitate de şef al statului roman în perioada 2004-2014, în temeiul art. 1 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 406/2001- privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, beneficiază de prevederile legii sus menţionate de la încetarea mandatului”.

Astfel, spune instituţia, ”în temeiul aceloraşi dispoziţii legale, a fost încheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015, având ca obiect ”folosinţa gratuită a locuinţei pentru imobilului situat in Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, având in vedere că la data de 23.03.2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv in Dosarul nr. 3160/2/2019, în sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în sensul că a fost admisă acţiunea formulată de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii...

Traian Băsescu a fost externat din spital. Familia a început deja să își facă bagajele pentru a se muta din vila de protocol

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 10:31
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Traian Băsescu a fost externat din spital. Familia a început deja să își facă bagajele pentru a se muta din vila de protocol
Traian Băsescu s-a externat din spital, a anunţat soţia acestuia, Maria Băsescu, la Antena 3. Familia Băsescu se mută din vila de protocol, mai mulţi muncitori venind, miercuri dimineaţă, să o ajute pe soţia lui Traian Băsescu cu pregătirile.


Soţia fostului preşedinte a declarat, potrivit Antena 3, că este foarte supărată pe situaţie pentru că s-a mutat de prea multe ori din locuinţele în care a stat.

În cursul zilei de astăzi urmează să vină acolo şi cele două fete, Ioana şi Elena, pentru a o ajuta cu mutarea.

”Am vorbit acum 10 minute, s-a externat. Şi acum încep împachetările. M-am mutat de foarte multe ori, să ştiţi! Casa asta cred ca e a noua casă în care m-am mutat. M-am mutat de foarte multe ori. Aşa că încă o mutare în plus”, a declarat Maria Băsescu în această dimineaţă.

Ieri, Maria Băsescu confirmase, la RTV, că Traian Băsescu era internat la spitalul din Bruxelles, acolo unde a ajuns de urgenţă săptămâna trecută.

Drulă, după ce ÎCCJ a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii: "Să îşi ceară scuze poporului român"

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 15:20
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Drulă, după ce ÎCCJ a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii: "Să îşi ceară scuze poporului român"
Cătălin Drulă a declarat că Traian Băsescu ar trebui să demisioneze din Parlamentul European şi să îşi ceară scuze poporului român pentru că l-a minţit atâta timp. Reacţia vine după ce ÎCCJ a stabilit că fostul şef al statului este fost colaborator al Securităţii.


„Când eşti dovedit definitiv că ai colaborat cu Securitatea ca poliţie politică, două gesturi minime se impun:

- Traian Băsescu să îşi ceară scuze poporului român. Pentru ce a făcut şi pentru că ne-a minţit atâta timp.

- Traian Băsescu să îşi dea demisia din Parlamentul European. România a suferit destul de pe urma securiştilor, ţara noastră nu trebuie să fie reprezentată de securişti nicăieri, cu atât mai puţin la nivel european”, a scris Cătălin Drulă, miercuri pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că „se încheie un capitol trist”.

„Ar fi frumos ca ultima notă să fie minima decenţă”, a conchis Drulă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, a stabilit miercuri ICCJ, decizia fiind definitivă. Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, după decizia ICCJ privind colaborarea sa cu Securitatea, că a luat notă de decizie, anunţând că va face demersurile legale la CEDO.
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  3. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  4. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  5. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  6. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  7. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  8. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  9. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  10. Zodiile care vor avea un weekend de pomină. Doar lucruri neașteptate vor apărea