Ziare.com

  Articole despre "tratament"

  Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.095 secunde)
  Schimba cuvintele cautate
  Filtreaza dupa data
  Data inceput
  Data sfarsit

  Filtreaza dupa publicatie

  Secretar de stat in Ministerul Sanatatii: "Ivermectina nu este tratament pentru COVID-19"

  Luni, 05 Aprilie 2021, ora 22:04Comenteaza acest articol | 21 comentarii

  Secretar de stat in Ministerul Sanatatii: "Ivermectina nu este tratament pentru COVID-19"Medicul Andreea Moldovan recomanda populatiei sa nu ia Ivermectina ca tratament pentru COVID-19, explicand ca, spre deosebire de celelalte antibiotice de uz veterinar care duc la interdictia de consum al produselor animale timp de sapte zile dupa tratament, Ivermectina vine cu o interdictie de consum timp de 28 de zile, fapt care demonstreaza gradul de toxicitate.

  "Fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente si cred ca oamenii trebuie sa fie constienti ca exista anumite categorii medicale, anumiti medici care pot sa ii ajute cu o prescriere corecta a tratamentului", afirma Andreea Moldovan.

  "Practic, automedicatia este deficitara si periculoasa in orice domeniu, cu atat mai mult cu cat este vorba de infectia COVID si este o forma acum mult mai agresiva, au aparut alte tulpini care circula. Acest tratament cu Ivermectina a fost incercat, este descris in mai mute studii, dar din punctul de vedere al dovezilor stiintifice el inca nu este convingator ca eficace si nu are acele indicatii de utilizare in patologia umana. As da un exemplu care mi se pare sugestiv. Faptul ca el este folosit in medicina veterinara, animalele care sunt sacrificate dupa tratament cu antibiotice au interdictie de a li se consuma produsele timp de 7 zile. Pentru Ivermectina este timp de 28 de zile, deci clar este un tratament cu toxicitate pentru organismul care il primeste. Dar pentru COVID, deocamdata tot ce avem la dispozitie, chiar daca au circulat extrem de multe studii pe net (...)...

  Alte articole despre: minister, sanatate, ivermectina, tratament

  Categorie: Social4466 vizite[ Ziare.com ]

  Topul bolilor rare cu tratamente scumpe decontate de stat. Cum sunt ignorati pacienti cu tratamente mult mai ieftine

  Joi, 18 Martie 2021, ora 23:50Comenteaza acest articol | 1 comentarii

  Topul bolilor rare cu tratamente scumpe decontate de stat. Cum sunt ignorati pacienti cu tratamente mult mai ieftineStim foarte bine ca in Romania sanatatea populatiei este doar definita ca prioritate nationala, purtata ca o lozinca in functie de interesele celor care au clamat-o. Acest lucru l-au simtit pe pielea lor mii, sute de mii de romani care au dat piept cu sistemul sanitar de la noi.

  Cu toate aceste neajunsuri, statul mai face si el lucruri bune cateodata si finanteaza o serie de programe de sanatate, pentru categorii speciale de oameni cu o soarta mai trista.

  Pentru aceste programe, sumele se aloca lunar, la solicitarile caselor de asigurari de sanatate, pe baza cererilor fundamentate ale unitatilor de specialitate, in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie.

  In topul tratamentelor finantate de la bugetul de stat se afla Boala Fabry, o afectiune genetica rara, cu afectare cardiaca, renala, neurologica si in sfera ORL, care determina acumularea, de-a lungul timpului, a unor depuneri in celulele corpului. Boala are cel mai scump tratament pentru un bolnav.

  Boala rara pentru care statul da 5 milioane de euro

  Costul mediu pe bolnav cu boala Fabry este de peste 530.000 lei, adica mai mult de 100.000 de euro pe an, ceea ce inseamna ca statul deconteaza anual peste cinci milioane de euro pentru cei aproximativ 50 de pacienti diagnosticati cu aceasta boala in Romania.

  Un alt program cu costuri semnificative decontate este cel de tratament al hemofiliei si talasemiei. Aici exista o categorie de bolnavi cu hemofilie, maladie congenitala denumita si boala "von...

  Alte articole despre: tratament, cancer, boala, fibry, medici

  Categorie: Social4113 vizite[ Ziare.com ]

  Pentru ce se administreaza medicamentele din schema de tratament a medicului Flavia Grosan: "Se adreseaza doar anumitor categorii de pacienti"

  Miercuri, 24 Martie 2021, ora 23:00Comenteaza acest articol | 12 comentarii

  Pentru ce se administreaza medicamentele din schema de tratament a medicului Flavia Grosan: "Se adreseaza doar anumitor categorii de pacienti"Flavia Grosan a ajuns in centrul unei adevarate controverse dupa ce a sustinut ca are o schema proprie pentru tratarea COVID-19 cu care ar fi pus pe picioare circa 1.000 de pacienti. Colegiul Medicilor din Bihor s-a autosesizat in cazul medicului pneumolog din Oradea, dar femeia a scapat fara nicio sanctiune in urma evaluarii Comisiei de Etica si Disciplina.

  Una dintre cele mai surprinzatoare declaratii ale Flaviei Grosan a fost cea legata de saturatia de oxigen, sustinand ca ea a reusit sa vindece un pacient care avea doar 65% saturatie.

  "Eu ma duc pe medicatie ca sa controlez saturatia din oxigen (n.r. - saturatia de oxigen din sange). Oxigen foarte putin si apoi la plimbare. Eu nu dau Heparina pentru ca mi-e frica sa nu faca hemoragie alveolara, pentru ca pacientii intra (n.r. - in spitale) pe picioarele lor si se degradeaza extraordinar de repede, in 3-4 zile sunt la ATI.

  Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturatie, medicul de familie a trimis salvarea dupa el, dar omul a spus ca prefera sa moara acasa decat sa se duca in spital si a apelat la mine. Am reusit sa-l vindec fara spitalizare si doar cu o doza mica de oxigen. M-am dus pe medicatie frumos pana l-am vindecat. Daca se ducea in spitale, il intubau pe loc", a sustinut doctorita.

  Declaratiile ei au avut urmari grave. Seful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, afirma ca dupa mediatizarea cazului doctoritei Flavia Grosan, care a declarat ca in spitale sunt omorati pacienti inclusiv prin...

  Alte articole despre: Flavia Grosan, Covid 19, tratament, pacienti, Radu Tincu Floreasca

  Categorie: Social12726 vizite[ Ziare.com ]

  Tratamentul atipic aplicat de o doctorita bolnavilor de COVID-19. Colegiul medicilor: "Nu va fi sanctionata, insa nu suntem de acord cu afirmatiile date in presa"

  Joi, 18 Martie 2021, ora 16:31Comenteaza acest articol | 33 comentarii

  Tratamentul atipic aplicat de o doctorita bolnavilor de COVID-19. Colegiul medicilor: "Nu va fi sanctionata, insa nu suntem de acord cu afirmatiile date in presa"Un medic pneumolog din Oradea spune a gasit schema terapeutica de succes care poate trata, chiar si de la distanta, pacientii bolnavi de COVID-19. Doctorita Flavia Grosan sustine ca a vindecat "aproape o mie de pacienti Covid in diferite stadii", "fara nicio zi de spitalizare", tratand infectia cu coronavirusul ca pe o "pneumonie atipica", in timp ce "in spitale se fac greseli uriase si protocolul Covid omoara, de fapt, bolnavii". Colegiul Medicilor Bihor spune ca nu risca nicio sanctiune.

  Publicatia national.ro a publicat un articol intitulat "Un medic roman face minuni. 100% vindecati de Covid".

  Dr. Emilian Imri, previziune sumbra: Bucurestiul se va inchide in perioada urmatoare. Va fi din ce in ce mai rau

  "Medicatia clasica"

  In interviul acordat de doctorita, aceasta spunea ca:

  "Eu ma duc pe medicatia mea clasica, ieftina, care include si Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza in anumite organe) viral.

  Sunt doar trei antibiotice in clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toata lumea o stie, azitromicina si claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru ca este o copie mai slaba a claritromicinei.

  RAPORT ONU. Lockdown-urile au devastat economia mondiala, lasand o ''gaura'' de 10.000 de miliarde de dolari

  Eu am lucrat in niste studii clinice foarte interesante pe pneumonii si acolo am invatat despre tropismul viral al claritromicinei,...

  Alte articole despre: Flavia Grosan, coronavirus, tratament coronavierus, ancheta

  Categorie: Stiri12700 vizite[ Ziare.com ]

  Cine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"

  Marti, 23 Martie 2021, ora 13:51Comenteaza acest articol | 30 comentarii

  Cine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"Medicul Carmen Pantis, sefa Colegiului Medicilor din Bihor, este un medic cunoscut la nivel national. Institutia pe care o conduce a decis luni, 22 martie, ca doctorita Flavia Grosan, medicul care spune ca a vindecat mii de pacienti de COVID prin tratamente atipice, nu va fi sanctionata din motive de simpatie populara.

  Carmen Pantis a anuntat luni, 22 martie, dupa audierea doctoritei Flavia Grosan ca aceasta nu primeste nicio sanctiune pentru declaratiile controversate pe care le-a facut in spatiul public, nici macar pentru acelea prin care a lasat sa se inteleaga ca protocoalele de tratament anti-Covid din spitale, aplicate de medici, ar omori, de fapt, pacientii.

  Efectul fenomenului "Flavia Grosan". Pacienti care ajung la Urgente refuza oxigenul: "Este o psihoza pe care nu mi-o imaginam"

  VIDEO Ce a decis Colegiul Medicilor in cazul doctoritei Flavia Grosan care spune ca a vindecat mii de romani de COVID. "Dansa si-a exprimat dragostea fata de pacienti"

  Noi stim ca exista o simpatie foarte mare in randul tuturor pacientilor pe care domnia sa i-a tratat.

  "A fost o discutie amiabila, cu doamna doctor (n.r. - Flavia Grosan), in care dansa si-a exprimat dragostea fata de pacienti, empatia fata de ei.

  Am dorit sa precizez ca este vorba despre incalcarea articolelor 10 si 22, din codul de deontoogie profesionala, legat de denigrarea unor colegi si de afirmarea in spatiul public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii...

  Alte articole despre: carmen pantis, colegiul medicilor bihor, dr Flavia Grosan, tratament covid

  Categorie: Social10870 vizite[ Ziare.com ]

  Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru bilete de tratament balnear, cu 60% mai mult decat s-a cheltuit anul trecut

  Luni, 22 Martie 2021, ora 18:17Comenteaza acest articol | 1 comentarii

  Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru bilete de tratament balnear, cu 60% mai mult decat s-a cheltuit anul trecutMinisterul Muncii a anuntat, luni, ca Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru biletele la tratament balnear din acest an, cu 60% mai mult decat s-a cheltuit in anul 2020 cu acest scop.

  Ministerul Muncii a anuntat, luni, printr-un comunicat de presa, ca decizia privind stabilirea sumei de 200 de milioane de lei pentru biletele de tratament din acest an a fost luata dupa ce s-a constatat ca in 2020 s-a cheltuit doar o treime din totalul de 370 de milioane de lei alocati, respectiv 120,7 milioane de lei.

  "Din cauza pandemiei Covid-19, anul trecut gradul de ocupare a fost de doar 40%, ceea ce inseamna 67.000 bilete valorificate. Anul acesta putem contracta aproximativ 103.000 bilete, impartite in 17 serii de plecare in statiuni balneoclimaterice.

  Nu este asadar vorba despre o diminuare a alocarii fata de ceea ce a fost anul trecut, asa cum sustin unii vechi practicieni ai manipularilor pe seama pensionarilor, cata vreme suma respectiva a fost de fapt utilizata la o treime, din motive legate de pandemie.

  Pentru 2021, an in care se mentin anumite conditionari ale pandemiei, o alocare cu peste 60% mai mare decat suma folosita in 2020 este una realista si acopera nevoile de tratament ale pensionarilor", a declarat ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan.

  Cine poate cere bilete de tratament

  Pot solicita bilete de tratament pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii, iar un procent de pana la 15% din numarul total de bilete...

  Alte articole despre: guvern, tratament, balnear, bilete, pensionari

  Categorie: Economie1729 vizite[ Ziare.com ]

  Marturia tulburatoare despre o pacienta COVID care a refuzat tratamentul cu oxigen: "Urla si spunea ca se sufoca din cauza lor, si ca va fi otravita de ei"

  Miercuri, 24 Martie 2021, ora 09:07Comenteaza acest articol | 19 comentarii

  Marturia tulburatoare despre o pacienta COVID care a refuzat tratamentul cu oxigen: "Urla si spunea ca se sufoca din cauza lor, si ca va fi otravita de ei"O pacienta cu COVID care a fost nevoita sa stea cinci zile intubata a povestit pe pagina sa de Facebook cum a murit o colega de salon care le-a interzis medicilor sa o intubeze. Femeia a povestit ca inclusiv fiica femeii le-a cerut medicilor sa nu o intubeze.

  "Acum 5 luni - in ultima mea zi de internare in spital de Covid am vazut chiar langa mine o pacienta de 60+ adusa de urgenta cu ambulanta care refuza isteric tubul de oxigen si isi smulgea in continuu branula, improscand totul cu sange in jur.

  Medicii pneumologi incercau sa ii vorbeasca calm, sa o linisteasca si sa ii explice ca la 90 saturatie de oxigen in plamani nu poate supravietui fara tubul de oxigen. Era diabetica si supraponderala. Ea urla si spunea ca se sufoca din cauza lor, si ca va fi otravita de ei, ca aparatul arata cifre masluite si ca oricum ea nici nu are COVID", a scris, pe Facebook, Miruna Troncota.

  Femeia a spus ca pacienta abia mai respira, iar medicii au sunat-o pe fiica femeii, rugand-o sa isi convinga mama sa accepte tratamentul.

  "Fiica s-a rastit la ei si a spus sa o lase in pace - sa nu-i puna niciun oxigen ca sunt numai minciuni, intarind suspiciunile si istericalele femeii. Medicii au venit cu formularul de consimtamant si au cerut femeii sa semneze ca nu accepta tratamentul. A semnat. Vedeam neputinta si epuizarea din ochii lor - singurii vizibili in costumul de astronaut pe care il purtau zilnic de aproape un an de zile. Pentru ei nu era nici primul nici ultimul astfel de caz....

  Alte articole despre: spital, intubare, tratament, Covid 19, coronavirus

  Categorie: Social15410 vizite[ Ziare.com ]

  Medicul Gheorghita nu recomanda tratament anticoagulant preventiv persoanelor care se vaccineaza cu serul AstraZeneca

  Vineri, 19 Martie 2021, ora 21:37Comenteaza acest articol | 2 comentarii

  Medicul Gheorghita nu recomanda tratament anticoagulant preventiv persoanelor care se vaccineaza cu serul AstraZenecaCoordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, anunta ca 12.400 de persoane au decis, in ultimele 24 de ore, sa renunte la programare pentru vaccinare cu serul AstraZeneca, dar, pe de alta parte, 14.000 de persoane s-au programat in centrele care administreaza acest ser.

  Gheorghita afirma ca lotul care a fost retras temporar de la vaccinare va ajunge, cel mai probabil, saptamana viitoare in centrele de imunizare. El nu recomanda celor care se vaccineaza cu AstraZeneca tratament anticoagulant preventiv.

  "A fost astazi luata decizia de suspendare a carantinarii, nu-si mai avea niciun rost din moment ce AEM a specificat clar ca nu este o problema legata de lot. (...) El se gaseste in momentul de fata stocat la nivelul Directiilor de Sanatate Publica avand in vedere ca centrele de vaccinare sunt aprovizionate, probabil ca de saptamana urmatoare el va fi distribuit catre centrele de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghita, vineri seara, la Digi 24.

  Conform acestuia, in ultimele 24 de ore, 12.500 de persoane au anulat programarea pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, dar, pe de alta parte, 14.000 de alte persoane s-au programat in centrele care administreaza acest ser.

  Notificari pentru cei aflati in asteptare

  Gheorghita a precizat ca pe locurile pe care au fost anulate programarile, se vor face notificari pentru cei aflati in asteptare.

  "Eu sunt convins ca exista o indoiala si poate un grad de neincredere fata de siguranta acestui tip...

  Alte articole despre: Valeriu Gheorghita, tratament, anticoagulant, vaccin AstraZeneca

  Categorie: Social2679 vizite[ Ziare.com ]

  Mihai Budeanu, de la 3 SudEst, despre tratamentul care i-a salvat viata dupa ce a facut COVID-19: "Daca iei Ivermectina, o faci pe barba ta"

  Miercuri, 10 Martie 2021, ora 10:28Comenteaza acest articol | 1 comentarii

  Mihai Budeanu, de la 3 SudEst, despre tratamentul care i-a salvat viata dupa ce a facut COVID-19: "Daca iei Ivermectina, o faci pe barba ta"Mihai Budeanu, de la 3 SudEst, s-a infectat cu COVID-19 in noiembrie 2020, ajungand in stare grava la ATI si fiind la un pas de a-si pierde viata. A iesit din spital trei saptamani mai tarziu si a vorbit despre tratamentul care l-a salvat.

  Este vorba despre un tratament prescris din America, de medicul Ion Alexie. Mai mult, s-a vaccinat contra COVID-19, potrivit Click.ro.

  Ion Alexie, seful sectiei de boli infectioase al unui spital din Las Vegas, i-a prescris Ivermectina, pe care Mihai Budeanu a luat-o in prima faza a bolii.

  "Schema de tratamentul a continut: ivermectina, remdesivir, cortizon, minerale, vitamine, dexametazona si anticoagulante. Daca vrei sa iei Ivermectina o faci pe barba ta. Plasma mi-au adminstrat in primele zile cand am ajuns la spital", a declarat Mihai Budeanu pentru Click.ro.

  Mihai Budeanu mai povesteste ca a avut voie sa se vaccineze la 28 de zile dupa ce a iesit din spital, ceea ce a si facut, primind prima doza din serul Pfizer pe 5 martie. A mai povestit ca nu a avut reactii adverse dupa imunizare si ca urmeaza sa se vaccineze si sotia lui, pe 13 martie, cu AstraZeneca.

  A povestit si despre cat de grea a fost boala, spunand ca "a fost pe muchie de cutit".

  "Am stat acasa 10 zile dupa ce m-am infectat, am luat antibiotic, dar oxigenul scadea, nu mai aveam gust miros, temperatura nu prea faceam. Nu a fost bine ca am tras de timp si am stat acasa. Cand a venit Salvarea, saturatia oxigenului era undeva la 40-50 la suta.

  Mi l-au...

  Alte articole despre: Mihai Budeanu 3SE, Covid 19, tratament, spital

  Categorie: Stiri5729 vizite[ Ziare.com ]

  Agentia Nationala Anti-Doping anunta sportivii ca tratamentul cu ivermectina este interzis. Medicamentul, dezbatut in tratarea Covid-19

  Joi, 04 Februarie 2021, ora 10:38Comenteaza acest articol | 4 comentarii

  Agentia Nationala Anti-Doping anunta sportivii ca tratamentul cu ivermectina este interzis. Medicamentul, dezbatut in tratarea Covid-19Agentia Nationala Anti-Doping (ANAD) le-a atras atentia sportivilor, printr-un comunicat postat in social media si pe site-ul oficial, ca tratamentul cu ivermectina este interzis. Anterior, autoritatile romane au precizat ca nu exista rezultate sigure cu privire la ivermectina.

  "In contextul pandemiei de coronavirus, trebuie sa cunoasteti faptul ca este interzis un eventual tratament cu medicamentul comercializat sub denumirea de Ivermectina FP 20 - comprimate pentru tratamentul endoparazitozelor produse de nematode si in ectoparazitozele produse de acarieni la caini.

  Un comprimat contine 3 mg de Ivermectina, substanta care se incadreaza in Lista Interzisa 2021 la categoria S0 - SUBSTANTE NEAPROBATE (orice substanta farmacologica, ce nu este cuprinsa in una dintre urmatoarele sectiuni ale Listei si nu este aprobata de nicio autoritate guvernamentala de reglementare in domeniul sanatatii pentru uzul terapeutic uman - de exemplu, medicamente aflate in curs de dezvoltare preclinica sau clinica sau retrase, medicamente "designer", substante aprobate doar pentru uz veterinar - este interzisa permanent)", a transmis ANAD.

  Nu exista studii elaborate pentru tratamentul cu Ivermectina

  Ministerul Sanatatii a precizat ca in prezent nu exista niciun studiu randomizat cu privire la ivermectina si COVID-19 publicat intr-o revista de specialitate care sa fi urmarit ca obiectiv principal un criteriu clinic (simptome, spitalizare, intubare, moarte) si sa fi observat vreun...

  Alte articole despre: ivermectina, antidoping, tratament, Covid 19, coronavirus

  Categorie: Social1827 vizite[ Ziare.com ]

  Germania, prima tara din UE care va incepe sa foloseasca tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump pentru Covid-19

  Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 12:56Comenteaza acest articol

  Germania, prima tara din UE care va incepe sa foloseasca tratamentul experimental cu anticorpi primit de Donald Trump pentru Covid-19Germania va deveni prima tara din Uniunea Europeana care va incepe sa foloseasca acelasi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul presedinte american Donald Trump pentru Covid-19, a anuntat ministrul Sanatatii, Jens Spahn, citeaza The Guardian.

  Supranumit "cocktail monoclonal cu anticorpi", acest tip de tratament va fi trimis spitalelor universitare saptamana viitoare, a spus ministrul.

  "Guvernul a cumparat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro", a declarat Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag. El a precizat ca dozele vor fi trimise spitalelor universitare saptamana viitoare si ca Germania este "prima tara din UE" care va folosi acest tratament in lupta impotriva pandemiei.

  Spahn nu a nominalizat producatorul care va livra tratamentul, dar a confirmat ca este acelasi medicament care i-a fost dat lui Trump cand a fost infectat cu SARS-CoV-2 in luna octombrie a anului trecut.

  "Functioneaza ca vaccinare pasiva. Administrand acesti anticorpi in faza incipienta a bolii poate ajuta pacientii din grupele de risc sa evite o progresie serioasa a ei", a sus Spahn.


  Trump a beneficiat de tratamentul cu anticorpi


  Trump, care a fost scurt timp spitalizat toamna trecuta, a primit terapia cu anticorpi dezvoltata de firma americana Rogeneron, cunoscuta ca REGN-COV2, chiar inainte ca tratamentul sa primeasca aprobarea organismului de reglementare.

  Fostul presedinte a spus apoi ca medicamentul a facut "o treaba fantastica".

  Folosirea...

  Alte articole despre: stiri internationale, pandemie coronavirus lume, tratament coronavirus, Germania coronavirus

  Categorie: International4302 vizite[ Ziare.com ]

  Tratamentul cu canabidiol, component al canabisului, i-a ajutat pe pacientii cu COVID-19 de la terapie intensiva

  Marti, 09 Februarie 2021, ora 01:24Comenteaza acest articol | 2 comentarii

  Tratamentul cu canabidiol, component al canabisului, i-a ajutat pe pacientii cu COVID-19 de la terapie intensivaUn tratament folosit intr-un spital din Austria pe baza de canabidiol (CBD), component al canabisului care nu are efect psihoactiv, a permis pacientilor de la ATI sa depaseasca boala COVID-19, gratie proprietatilor sale antiinflamatorii, relateaza EFE.

  "Am administrat CBD la 50 de pacienti si am observat ca nivelul de infectie descrestea rapid", a explicat Rudolf Likar, seful Departamentului de Anestezie si Medicina Intensiva de la Spitalul regional Klagenfurt.

  Timp de trei saptamani s-au administrat mai intai 200 de miligrame iar apoi 300 de miligrame de CBD sub forma de ser acestui grup de pacienti care ca au depasit mai repede boala, in timp ce la grupuri care primeau alte tratamente procesul de vindecare a fost mai indelungat.

  CBD ajuta la intarirea sistemului imunitar

  Potrivit lui Likar, printre alte beneficii, CBD intareste sistemul imunitar, are proprietati antiinflamatorii si ajuta la recuperarea nivelurilor de oxigen, astfel incat plamanii pacientilor afectati de pneumonia provocata de noul coronavirus se recupereaza mai repede.

  Este vorba de primul spital din Austria care trateaza bolnavii de COVID-19 internati la terapie intensiva cu canabidiol.

  Studiile privind utilizarea medicinala a canabisului au demonstrat rezultate promitatoare in tratamentul unor boli precum Parkinson, scleroza, epilepsie, durerea cronica si inclusiv cancerul.

  S-a popularizat

  Utilizarea uleiului CBD s-a popularizat in tarile unde consumul sau este legal ca paliativ...

  Alte articole despre: covid, tratament nou covid, tratament nou coronavirus

  Categorie: Stiri3502 vizite[ Ziare.com ]

  UPDATE VIDEO Secretarul de stat Moldovan anunta ca Ivermectina nu este in prezent eficienta in tratamentul COVID-19. Ministerul Sanatatii a cerut o opinie de la Agentia Medicamentului

  Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 19:15Comenteaza acest articol | 9 comentarii

  UPDATE VIDEO Secretarul de stat Moldovan anunta ca Ivermectina nu este in prezent eficienta in tratamentul COVID-19. Ministerul Sanatatii a cerut o opinie de la Agentia MedicamentuluiSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andreea Moldovan, a declarat miercuri, 27 ianuarie, ca Ivermectina nu este in prezent un medicament care sa dovedeasca eficienta in tratamentul infectiei COVID. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a afirmat ca a cerut o opinie de la Agentia Nationala a Medicamentului in legatura cu folosirea Ivermectinei.

  Update ora 19.15:

  Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, daca ia in calcul realizarea unor studii legate de Ivemectina in tratamentul COVID-19.

  "Am cerut o opinie de la Agentia Nationala a Medicamentului", a afirmat ministrul.

  Stire initiala:

  "Practic, Ivermectina este un medicament antiparazitar folosit atat in uz uman, cat mai ales in uz veterinar. Ca utilizare umana se recomanda mai ales sub forma unor creme, in tratamentul acneei rozacee, de exemplu, astfel incat nu este un medicament actualmente care sa dovedeasca eficienta in tratamentul infectiei COVID.

  Studiile pe care se bazeaza utilizarea ivermectinei sunt deocamdata inconsistente, pot sa spun, din punct de vedere stiintific. Si consideram ca este un risc de a folosi astfel de medicamente care inca nu au fost testate si considerate sigure si eficiente in tratamentul COVID", a explicat Moldovan, intr-o conferinta de presa.  Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca a cerut Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale o opinie cu privire la folosirea Ivermectinei in...

  Alte articole despre: andreea moldovan, ivermectina, coronavirus, tratament covid

  Categorie: Stiri2709 vizite[ Ziare.com ]


  Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima

  Urmareste Ziare.com pe

  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
   
  1. Cum arata costumul cu propulsie cu care se poate zbura. A fost testat de un membru al Marinei Regale VIDEO
  2. UPDATE Un copil de 8 ani si-a impuscat mortal fratele de 5 ani. Tragedia cumplita s-a produs la un picnic in judetul Mures
  3. Povestea sopranei Adela Zaharia, care a cucerit lumea cu vocea sa. "Putini oameni m-au incurajat asa cum a facut-o Placido Domingo"
  4. Ce cauta romanii pe Google inainte de Paste
  5. Trupele speciale din Germania au intervenit pentru o jucarie sexuala din cauciuc in forma de grenada
  6. Cea mai stupida moarte: incredibil ce i s-a intamplat unei femei care mergea pe trotuar. "A trait viata cu pofta"
  7. Barbat arestat pe aeroport in New York, cand incerca sa urce in avion cu 35 de pasari vii. Unde le ascundea
  8. Fondurile mutuale, o sursa buna de bani pentru tine
  9. Purtarea mastii in aer liber nu va mai fi obligatorie in Israel. Cati israelieni au fost vaccinati inainte de ridicarea interdictiei
  10. Dosar penal pentru ucidere din culpa, dupa ce un tata si-a calcat copilul cu masina
  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor