Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.109 secunde)

Articole despre "udmr"

UDMR îi răspunde lui Sorin Grindeanu în scandalul cu imnul secuiesc: ”Nici ministrul Transporturilor nu e vinovat dacă cineva cântă într-un tren”

Marti, 10 Mai 2022, ora 13:57
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
UDMR îi răspunde lui Sorin Grindeanu în scandalul cu imnul secuiesc: ”Nici ministrul Transporturilor nu e vinovat dacă cineva cântă într-un tren”
Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, a afirmat, ca reacţie la solicitările privind sancţiuni după ce la un meci de hochei s-a cântat imnul secuiesc, că i se pare "îngrijorător" că unii lideri politici "se concentrează pe această temă falsă".


"Îmi este de neconceput ca astăzi, când în vecinătate este un război şi România este în plină criză economică, liderii ţării sunt preocupaţi dacă la un meci de hochei s-a cântat un cântec al unei minorităţi naţionale la un meci din cadrul Campionatului Mondial de Hochei desfăşurat la Ljubljana (Slovenia). Mi se pare îngrijorător faptul că unii lideri politici se concentrează pe această temă falsă, în timp ce solicită reacţii şi sancţiuni din partea Ministerului Sportului, respectiv a Federaţiei Române de Hochei, pentru că jucătorii au cântat, spontan, imnul Ţinutului Secuiesc.

Jucătorii nu pot fi traşi la răspundere nici de federaţie, nici de minister pentru că au cântat un cântec care nu este împotriva României, sau a comunităţii majoritare, dar este o valoare locală a lor. La fel, nici ministrul Transporturilor nu poate fi tras la răspundere dacă cineva cântă într-un tren”, a declarat Csoma Botond, "după ce extremiştii din Parlament i-au calomniat pe jucătorii de hochei din echipa naţională", conform unui comunicat de presă transmis, marţi, de UDMR.

Csoma Botond a explicat că imnul secuiesc este o valoare a...

Kelemen Hunor: UDMR sprijină, în Senat, organizarea unui referendum privind modificarea Constituției

Vineri, 06 Mai 2022, ora 14:27
Kelemen Hunor: UDMR sprijină, în Senat, organizarea unui referendum privind modificarea Constituției
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că Uniunea va sprijini, în Senat, organizarea unui referendum de modificare a Constituției.


Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca la ședința CRU, referindu-se la actuala coaliție guvernamentală, că aceasta nu este o coaliție simplă.

”Este una stabilă și operațională, o coaliție mare care dispune de o majoritate mare în Parlament. Atunci când am lansat coaliția, am spus că, având o asemenea majoritate, ar trebui să modificăm și Constituția”, a spus Kelemen.

Lideul UDMR a precizat că Uniunea persistă în această idee de modificare a Constituției, dar, în actualul context, cauzat de războiul din Ucraina, nu o prezintă în fiecare zi.

”Nu renunțăm la acest lucru. Oricum se va organiza un referendum de modificare a Constituției pentru că USR are un proiect de modificare a Constituției – Fără penali în funcții publice, care a trecut de Camera Deputaților. Iar când Senatul va include pe ordinea de zi și noi vom sprijini acest referendum și cred că și ceilalți colegi din Senat.

Deci, oricum se va organiza un referendum de modificare a Constituției”, a precizat Kelemen.
Liderul UDMR crede că USR vrea să arunce referendumul în campania electorală deoarece astfel de acțiuni politice au loc înaintea unor alegeri.

”Alegerile următoare vor fi europarlamentarele, în mai 2024. Trebuie să fim în stare să formulăm obiective pe termen lung, nu...

Cum a ajuns UDMR actorul tăcut al alianței de guvernare: „Sunt conștienți că în această coaliție nu e nevoie de ei real” ANALIZĂ

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 03:25
Cum a ajuns UDMR actorul tăcut al alianței de guvernare: „Sunt conștienți că în această coaliție nu e nevoie de ei real” ANALIZĂ
De la formarea noii coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR, ieșirile publice ale formațiunii maghiare s-au micșorat considerabil față de momenul când se aflau în vechea componență, cu USR, când existau mai multe diferențe de viziune între cele două partide.


De când se află în noua coaliție, cu mici excepții, UDMR nu a dat semne de nemulțumire cu privire la împărțirea de funcții din administrație ori cu diverse subiecte fierbinți ale coaliției, precum Legea Offshore, desființarea SIIJ ori facturile la energie.

Totodată, ieșirile publice ale liderilor maghiari au devenit din ce în ce mai rare, iar aceștia s-au ferit aproape de fiecare dată să facă critici. În ultimele sale declarații, președintele UDMR Kelemen Hunor a vorbit de fiecare dată despre o criză economică prin care România ar putea trece.

Întrebat despre cum arată formațiunea maghiară în interiorul actualei coaliții, analistul politic Alfred Bulai a explicat pentru Ziare.com că aceștia „sunt conștienți” că PNL și PSD pot funcționa și fără UDMR, iar în opoziție nu ar avea cu cine să se alieze.

„În timpul coaliției trecute erau pe multe teme pe poziții contrare cu USR-ul. Pe de altă parte, ei sunt conștienți că în această coaliție nu e nevoie de ei real. Adică PNL-ul și PSD-ul teoretic își pot asigura controlul guvernării și fără UDMR. Sigur, e mai confortabil cu UDMR, dar așa cum își doresc cele două partide, să se...

Un senator UDMR critică implicarea lui Iohannis în blocarea certificatului verde: ”Nu e treaba domnului preşedinte, cu pregătirea pe care o are”

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 23:05
Un senator UDMR critică implicarea lui Iohannis în blocarea certificatului verde: ”Nu e treaba domnului preşedinte, cu pregătirea pe care o are”
Senatorul UDMR Laszlo Attila a criticat joi, 6 ianuarie, decizia liderilor coaliției de a renunța la certificatul verde în urma discuțiilor cu președintele Klaus Iohannis. Acesta a menționat că este vorba despre o problemă de sănătate publică, în care șeful statului nu ar trebui să se implice pentru că nu are pregătirea necesară.

Senatorul, care este și medic, a subliniat că trebuie să faci tot posibilul să nu pierzi vieţi omeneşti, mai ales când îţi stau la dispoziţie măsuri de prevenţie.

”Să ştiţi, voi fi foarte tranşant: nu cred că este treaba domnului preşedinte, cu pregătirea domniei sale, să ia astfel de decizii. Este o problemă de sănătate publică şi trebuie lăsat personalul de specialitate să ia astfel de decizii”, a declarat senatorul UDMR joi seară, la Profit TV, întrebat despre renunţarea la adoptarea proiectului certificatului verde, în luna decembrie, după o întâlnire cu preşedintele țării.

El a precizat că a văzut ”tot felul de argumente şi discuţii paralele, de multe ori”, pe această temă, legat de ”ce ne putem asuma sau nu cu introducerea acestui document”.

”Părarea mea este că, dacă stăm mult şi ne gândim mult, o să se întâmple acel lucru care ne-a spus domnul Ciolacu, că va fi tardiv”, a arătat senatorul.

Laszlo Attila a mai spus că nu ştie, pe de altă parte, cum vor putea adopta un document în condiţiile anunţate de Florin Cîţu, ”cu aceste...

A murit un fost deputat UDMR ales timp de 20 de ani în Parlamentul României

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 16:26
Comenteaza acest articol | 21 comentarii
A murit un fost deputat UDMR ales timp de 20 de ani în Parlamentul României
Fostul lider al UDMR Mureş şi deputat în cinci legislaturi în Parlamentul României, Attila Béla Ladislau Kelemen, s-a stins din viaţă, a anunţat, sâmbătă, Asociaţia Chinologică Mureş, al cărei preşedinte de onoare era.

"Cu mare regret vă înştiinţez că azi ne-a părăsit domnul dr. Kelemen Atilla-Béla, preşedinte de onoare şi membru fondator al Asociaţiei Chinologice Mureş. Ne vei lipsi, Ata", anunţat preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Mureş, Lokodi Csaba-Zsolt pe Facebook.

Attila Béla Ladislau Kelemen, în vârstă de 73 de ani, a avut cinci mandate de deputat în Parlamentul României, până în anul 2016. În perioada 1996-2004 a fost liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor. A fost preşedinte şi vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor. În 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană, a fost europarlamentar.

Attila Kelemen era arbitru internaţional în cadrul Federaţiei Chinologice Internaţionale. A fost vicepreşedinte în Colegiul Medicilor Veterinari din România, vicepreşedinte al Federaţiei Ecvestre Române şi membru în JokeyClub România.

Proiect de lege anti-LGBT, promovat de UDMR în România. „Protejarea copiilor” împotriva difuzării conținutului privind „devierea de la sexul stabilit la naștere” și a homosexualității

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 17:16
Comenteaza acest articol | 23 comentarii
Proiect de lege anti-LGBT, promovat de UDMR în România. „Protejarea copiilor” împotriva difuzării conținutului privind „devierea de la sexul stabilit la naștere” și a homosexualității
Un proiect de lege pentru ”protejarea copiilor” împotriva difuzării conținutului privind ”devierea de la sexul stabilit la naștere” și a homosexualității a fost depus în Parlament de șapte deputați UDMR. Acesta este similar cu cel adoptat de guvernul condus de Viktor Orban în Ungaria, aspru criticat de UE, scrie G4media.

Proiectul de lege vizează modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind ”protecția și promovarea drepturilor copilului” și, potrivit inițiatorilor, are scopul de a-i proteja pe aceștia împotriva ”difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”.

Inițiatorii proiectului de lege sunt deputații Benedek Zacharie, Biró Rozália-Ibolya, Gál Károly, Könczei Csaba, Kulcsár-Terza József-György, Seres Dénes și Zakarias Zoltán.

Ce prevede proiectul de lege BP778/2021
”Alineatul (1) al articolului 89 se completează și va avea următorul cuprins:
”(1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de...

Dacian Cioloș sare în apărarea lui Cristi Danileț: ”PNL, PSD şi UDMR încep distrugerea justiţiei”

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 22:01
Comenteaza acest articol | 20 comentarii
Dacian Cioloș sare în apărarea lui Cristi Danileț: ”PNL, PSD şi UDMR încep distrugerea justiţiei”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a reacționat dur luni, 13 decembrie, după anunțul privind posibila excludere a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj din magistratură. Liderul USR consideră că decizia compromite iremediabil parcursul european și că este un atac al actualei coaliții la justiția independentă.

"PNL, PSD şi UDMR încep distrugerea justiţiei. Puţina reformă realizată va face paşi uriaşi înapoi din cauza coaliţiei girate de preşedintele Iohannis. Ne compromitem iremediabil parcursul european şi ne alăturăm Poloniei şi Ungariei pe lista de ţări-problemă. Excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură arată rău din orice punct de vedere privim lucrurile. Chiar şi dacă această decizie a CSM va fi întoarsă de Înalta Curte, semnalul a fost dat. Judecătorii trebuie să aibă mare grijă, oricine poate păţi ce a păţit Danileţ. Pe lângă cazul său, am tot primit informaţii în ultimele luni că mai mulţi judecători şi procurori se simt timoraţi şi se află în diferite stadii de cercetări disciplinare", a scris Cioloş pe Facebook.

El a menţionat că dacă ţara noastră se va îndrepta spre scenariile cunoscute din Polonia sau Ungaria, "cu un DNA fără dinţi şi cu magistraţi timoraţi", rezistenţa trebuie să fie pe măsură şi "USR va fi în prima linie".

"Respect independenţa justiţiei şi neamestecul politicienilor în treburile ei interne, dar ştiu şi că Secţia...

Stelian Ion, despre cum PNL și UDMR au blocat desființarea Secției Speciale. „Cel mai tare i-a deranjat refacerea competenței DNA”

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 08:17
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Stelian Ion, despre cum PNL și UDMR au blocat desființarea Secției Speciale. „Cel mai tare i-a deranjat refacerea competenței DNA”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a explicat miercuri, 17 noiembrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook un scurt istoric al blocării desființării Secției Speciale de către coaliția PNL-UDMR. Acesta subliniază că cei de la UDMR au fost primii care s-au împotrivit acestei măsuri agreate în programul de guvernare, susținând că nu au citit cu atenție. „ Îi putem bănui de multe, dar nu de neatenție sau naivitate”, a scris Stelian Ion.


„Manipulările unora continuă. Îmi reproșează atotștiutorii că am greșit în privința SIIJ, pentru că aș fi insistat pe varianta ”maximală” a legii, pentru a-mi face imagine, sacrificând astfel proiectul. Nimic mai fals!

Varianta pe care am promovat-o, catalogată drept ”maximală”, era de fapt cea conformă cu programul de guvernare, negociat, agreat și votat în parlament, dar și cu cerințele Comisiei Europene și standardele stabilite de Comisia de la Veneția. Citez din Raportul MCV din iunie 2021: „Un alt exemplu în care CSM nu a fost capabil să aibă o poziție clară și să contribuie la dezbaterea publică este reacția CSM la proiectul de lege privind desființarea SIIJ. Deși proiectul de lege al ministrului justiției răspundea recomandărilor MCV, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO, CSM a emis un aviz negativ cu privire la proiect și a solicitat noi garanții, însă, în ciuda dezbaterilor îndelungate pe această temă, nu a precizat care ar trebui să...

Premierul Ciucă, despre taxa de solidaritate dorită de UDMR şi PSD pentru 2022: „Anul acesta nu vom introduce noi taxe”

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 17:06
Premierul Ciucă, despre taxa de solidaritate dorită de UDMR şi PSD pentru 2022: „Anul acesta nu vom introduce noi taxe”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 8 decembrie, după şedinţa coaliţiei, despre introducerea taxei de solidaritate pentru marile companii, că aşa cum şi-au asumat în programul de guvernare, anul acesta nu vor introduce noi taxe, asta în contextul în care discuţia este ca taxa să fie introdusă din 2022.


Premierul a fost întrebat, la finalul şedinţei coaliţiei, despre taxa de solidaritate, pe care cei de la UDMR şi PSD vor să o introducă. ”Exact ce am am asumat în programul de guvernare, anul acesta nu vom introduce noi taxe”, a spus Ciucă, precizând că programul de guvernare va fi aplicat aşa cum a fost aprobat în Parlament.

Despre buget, premierul a spus că luni va fi o primă formă a proiectului, iar aprobarea în Parlament a rămas pentru data de 23 decembrie.

Nicolae Ciucă a mai spus că subiectul prefecţilor se discută în acest moment în coaliţie.

”Trebuie să facem în aşa fel încât să mărim capacitatea de absorbţie (a fondurilor europene, nr). Nu este vorba doar de PNRR, ci şi de fondurile operaţionale şi cele de coeziune”, a afirmat Ciucă.

Întrebat dacă există riscul ca banii din PNRR să fie gestionaţi de baronii locali, prim-ministrul a spus: ”Nu guvernăm ţara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o anumită regiune sau un anumit judeţ. Ne-am asumat să asigurăm dezvoltarea echitabilă a fiecărui judeţ şi a fiecărei regiuni”.

Florin Cîțu a zis că PNL nu...

Blocaj în alianța PSD-PNL-UDMR. Kelemen Hunor anunță unde s-au oprit negocierile

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 14:03
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Blocaj în alianța PSD-PNL-UDMR. Kelemen Hunor anunță unde s-au oprit negocierile
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, 10 noiembrie, că PNL, PSD şi UDMR negociază pe programul de guvernare.

Însă, liderul UDMR a spus că discuţiile în privinţa funcţiei premierului sunt blocate, deoarece PNL nu acceptă ca PSD să vină cu propunere de premier, iar social-democraţii nu acceptă acest lucru din partea liberalilor.

Kelemen Hunor a susţinut că se caută soluţii, menţionând că s-a pus şi varianta premierului prin rotaţie în trei.

"Am început discuţiile pe programul de guvernare. Să vedem dacă putem să armonizăm cele două programe. Noi cu PNL avem un program de guvernare făcut anul trecut şi, sigur, PSD are un program. Va dura câteva zile această dezbatere. Eu cred că se poate ajunge la o înţelegere", a afirmat Kelemen, pentru Digi24.ro.

El a spus că au început discuţiile şi pe structura guvernului, precizând că se creionează 20-21 ministere.

"În mare, vom păstra structura actuală. Sunt discuţii să ducem Cercetarea la Educaţie, să ducem Secretarul General al Guvernului să fie membru al Cabinetului. Am discutat câteva variante. Eu am propus să avem un Minister al Familiei pentru că avem o problemă demografică, pentru politici de familie e bine să avem o structură guvernamentală. Au fost şi alte propuneri, dar se creionează 20-21 de ministere", a afirmat Kelemen Hunor.

În ceea ce priveşte varianta unui premier prin rotaţie, liderul UDMR a spus că este o soluţie...

UDMR avansează ideea instituirii unei „taxe de solidaritate”. Companiile care ar urma să o plătească

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 23:49
UDMR avansează ideea instituirii unei „taxe de solidaritate”. Companiile care ar urma să o plătească
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor avansează ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” care să fie aplicată companiilor care înregistrează o cifră de afaceri de peste o sută de milioane de euro pe an, precizând că acest subiect nu se regăseşte în programul de guvernare, dar va fi discutat după instalarea Guvernului.

Preşedintele UDMR afirmă că este nevoie de creşterea veniturilor şi este nevoie de resurse, iar în acest context UDMR a propus instituirea unei „taxe de solidaritate” pe care să o plătească acele companii care înregistrează o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an.

Conforma acestuia, creşterile de pensii se vor face din bugetul de stat, taxe, impozite iar deficitul bugetar se va acoperi „şi din împrumuturi”.

Kelemen nu a precizat nici cuantumul cu care vor fi impozitate pensiile mari, arătând doar că s-au purtat discuţiile pe acest subiect, iar elementele concrete vor fi stabilite ulterior.

„La un moment dat s-a vorbit de o taxă de solidaritate. Noi am spus că taxă de solidaritate e ok, dar trebuie să vedem ce fel de solidaritate şi cine e solidar, fiindcă eu nu pot accepta ca persoanele care au un venit mic să fie solidare, când companiile mari nu sunt solidare şi am spus că, din punctul meu de vedere, ar însemna o taxă de solidaritate la acele companii care au o cifră de afaceri mai mare de o sută de milioane de euro pe an, ceea ce ar fi corect, pentru o...

Ce se întâmplă cu ministerele deținute de UDMR. Anunțul făcut de Kelemen Hunor

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 20:13
Ce se întâmplă cu ministerele deținute de UDMR. Anunțul făcut de Kelemen Hunor
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la finalul discuţiilor de sâmbătă, 20 noiembrie, privind formarea unei coaliţii la guvernare, că Uniunea va păstra ministerul Dezvoltării, pe cel al Mediului şi Ministerul Sportului.


„Ca ministere, în mare, am stabilit, dar rămâne această chestiune legat de persoana primului ministru. În ceea ce priveşte ministerele cu care noi am mers până astăzi, rămân aşa: Dezvoltare, Mediu şi Sport, la noi. Dar sigur, în momentul în care noi vom semna acordul politic vom putea spune că s-a terminat această etapă a discuţiilor noastre”, a declarat Kelemen Hunor sâmbătă seară.


Acesta nu a precizat numărul de portofolii care au fost luate în calcul în cursul discuţiilor.


Kelemen Hunor susţine că UDMR a făcut „un compromis” şi că nu a cerut să participe, prin rotaţie, la conducerea Guvernului, el arătând că s-ar fi putut pune şi problema ca fiecare formaţiune să deţină funcţia de prim-ministru în funcţie de ponderea parlamentară.


„UDMR a făcut un compromis şi a spus că nu participă la această rotaţie şi au împărţit în două: PNL cu noi şi cu minorităţile avem aceeaşi pondere ca şi PSD. Deci din acest punct de vedere se poate merge la jumătate jumătate şi acest lucru înseamnă că noi, în favoarea colegilor liberali, am făcut acest compromis”, a adăugat liderul UDMR.

El a precizat că luni va fi propus un prim-ministru, că cel mai...

Bătaie pe ministerul Dezvoltării. UDMR amenință că va părăsi alianța după ce liberalii au cerut ei portofoliul

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 14:52
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Bătaie pe ministerul Dezvoltării. UDMR amenință că va părăsi alianța după ce liberalii au cerut ei portofoliul
Negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR au ajuns la un impas vineri, 19 noiembrie, după ce liberalii ar fi cerut Ministerul Dezvoltării, care în prezent este deţinut de cei de la UDMR, au declarat surse politice. Kelemen Hunor a transmis că, dacă partidul său nu îşi va păstra portofoliile din actuala construcţie, atunci se va retrage din această coaliţie.

Liberalii au insistat în negocieri să aibă un minister important legat de finanţe, în condiţiile în care PSD va prelua Finanţele Publice. Florin Cîţu a transmis încă de joi că nu este de acord ca PNL să nu dea ministrul de Finanţe.

Astăzi, PNL a avansat ideea de a prelua Ministerul Dezvoltării Regionale, cei de la UDMR, care deţin în prezent portofoliul, afirmând că nu sunt de acord şi că, dacă nu vor avea aceleaşi ministere în viitorul Guvern, se vor retrage din această construcţie politică.

PNL mai vrea şi Ministerul Transporturilor, minister dorit şi de cei de la PSD.

Nemulţumirile liberalilor privind negocierile pe minister au început încă de joi.

Voci din PNL au acuzat că, în negocierile de joi, delegaţia PNL a fost dominată de cei de la PSD, care, în schimbul acceptării primului premier de la PNL, în rotaţie, vor cele mai importante ministere, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice, au declarat surse politice.

Florin Cîţu, în schimb, nu vrea să cedeze acest portofoliu. Rareş Bogdan i-a cerut lui Marcel Ciolacu să cedeze liberalilor măcar...

Ce se mai negociază în spatele ușilor închise: "UDMR vrea un minister desprins din propaganda lui Viktor Orban"

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 12:46
Ce se mai negociază în spatele ușilor închise: "UDMR vrea un minister desprins din propaganda lui Viktor Orban"
UDMR a propus la negocierile cu PNL și PSD ca din Ministerul Muncii să se desprindă un nou cabinet - Ministerul Familiei, o idee asemănătoare cu ce se întâmplă în Ungaria, în regimul lui Viktor Orban.

Conform directorului executiv al Centrului pentru Inovare Publică Ovidiu Voicu, propunerea maghiarilor pare „desprinsă din propaganda lui Viktor Orban. Nu e deloc o coincidență că Guvernul Ungariei are un astfel de Minister, și acesta e parte esențială a propagandei lui Viktor Orban pentru valori radical conservatoare”, explică directorul.

Ovidiu Voicu mai notează într-o analiză pe Facebook poza de ansamblu a programului maghiar.

„Ideea centrală a programului maghiar este că femeile ar trebui să fie niște mașini de făcut și crescut copii, și să lase deoparte orice alte ambiții și visuri. Chiar dna. Novak Katalin, ministra familiei, a apărut într-un video în decembrie 2020, explicând că rolul femeii este să se ocupe de gospodărie și de copii; să lase deoparte prostiile cu drepturi egale cu ale bărbaților, pretențiile de a fi plătite la fel ca bărbații pentru muncă egală. Femeile, spunea dna. Novak, se împlinesc în a fi mame și a naște copii.

Guvernul maghiar ignoră sistematic problemele de violență domestică și agresiunile împotriva femeilor. De anul trecut, Ungaria s-a plasat în prima linie a țărilor care vor să limiteze drepturile și sănătatea reproducerii (în principal legat de avort,...

De ce rămâne UDMR aliatul-cheie pentru PNL și PSD într-o posibilă coaliție. Cum se poziționează formațiunea maghiară

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 21:50
De ce rămâne UDMR aliatul-cheie pentru PNL și PSD într-o posibilă coaliție. Cum se poziționează formațiunea maghiară
Cu toate că o alianță între PSD și PNL nu ar avea probleme în a strânge 234 de voturi în
Parlament, cât e nevoie pentru a forma o majoritate simplă, cele două partide ar avea nevoie
în continuare de UDMR dacă vor să inițieze o revizuire a Constituției.

În prezent, grupul parlamentar al PNL deține 157 de aleși, cu 17 mai puțin după ce gruparea
Orban a demisionat și a anunțat că este doar pentru refacerea coaliției alături de USR. De
cealaltă parte, PSD are 157 de aleși, și ar forma, alături de PNL, o majoritate de 274 de
parlamentari, adică cu mult peste 234, minimul necesar pentru a asigura o majoritate
care să poată învesti guvernul sau să poată adopta legi. UDMR, formațiunea fără de care
USR și PNL n-ar fi putut asigura o majoritate, are 30 de parlamentari.

UDMR preferă USR dar nu refuză nici PSD
Întrebat care ar fi prima sa variantă între PSD și USR, președintele maghiarilor Kelemen
Hunor a declarat într-un interviu pentru RFI că prima sa opțiune ar fi formațiunea condusă de
Dacian Cioloș. „Prima variantă, sigur, ar fi cu USR-ul, din punctul nostru de vedere, așa cum
am plecat la drum acum aproape un an de zile. Acest lucru înseamnă 52%, aproape 53% din
Parlament. Este o majoritate simplă, dacă adăugăm și grupul Orban, trebuie să negociezi cu
ei, înseamnă 56%”, a notat Kelemen Hunor.

Acesta din urmă a subliniat apoi că trebuie văzută și strategia pe termen lung, astfel...
  1. Rușii au trimis mașinile Terminator în Ucraina. "Este, practic, imposibil să supraviețuiești" VIDEO
  2. Noi amenințări din Rusia. Marea Britanie, distrusă în trei minute și Finlanda în 10 secunde cu rachetele hipersonice Satan 2
  3. Verdict tragic pentru armata lui Putin, anunțat de un expert militar: Câte zile va mai putea rezista în Ucraina
  4. O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO
  5. De ce s-a prăbușit piața criptomonedelor și ce ar putea însemna pentru viitor
  6. Putin ar negocia un acord cu Occidentul pentru încetarea razboiului din Ucraina, susține consilierul lui Zelenski
  7. Un analist face previziuni sumbre pentru Putin: Rusia va dispărea datorită unei decizii idioate
  8. Mai multe surse anunță o lovitură de stat în China. Președintele Xi Jinping ar urma să fie înlocuit. Cine ar putea fi noul lider
  9. Cristian Tudor Popescu, despre Eurovision 2022: "Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta"
  10. Vestul Europei, în contrast cu SUA. Liderii europeni se tem de ceea ce s-ar întâmpla dacă Ucraina chiar va câștiga