Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.097 secunde)

Articole despre "ungaria"

Ungaria a dat marea lovitură în Germania. Cum s-a termina șocul din Nations League, Italia - Anglia

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 23:55
Ungaria a dat marea lovitură în Germania. Cum s-a termina șocul din Nations League, Italia - Anglia
Echipa naţională a Angliei a fost învinsă vineri de Italia, la Milano, scor 1-0, şi a retrogradat în Divizia B a Ligii Naţiunilor. Ungaria a învins echipa Germaniei, scor 1-0, la Leipzig, şi este pe primul loc în grupa 3 din Divizia A.


Anglia rămâne, în continuare, fără victorie în această ediţie a Ligii Naţiunilor. În meciul cu Italia, de la Milano, englezii au pierdut la limită şi ocupă ultimul loc în grupa a 3-a din Divizia A, retrogradând astfel în Divizia B. În aceeaşi grupă, Germania a fost învinsă de Ungaria, pe teren propriu, cu 1-0. Echipa maghiară ocupă primul loc în grupă, cu 10 puncte.

Rezultatele înregistrate vineri seara în meciurile din Liga Naţiunilor:

Divizia A

Grupa 3: Italia – Anglia 1-0 (Raspadori 68)

Grupa 3: Germania – Ungaria 0-1 (Szalai 17)

Divizia B:

Grupa 3: Bosnia & Herţegovina – Muntenegru 1-0 (Demirovic 45+1)

Grupa 3: Finlanda – România 1-1 (Pukki 12 / F. Tănase 52)

Divizia C:

Grupa 4: Bulgaria – Gibraltar 5-1 (Antov 23, Despodov 36, Kirilov 52, Stefanov 55, Petkov 81 / Chipolina 26)

Grupa 4: Georgia – Macedonia de Nord 2-0 (Miovski 35 autogol, Kvaratskhelia 64)

Divizia D:

Grupa 2: Estonia – Malta 2-1 (Sappinen 45+6 penalti, Anier 86 / Teuma 51 penalti)

Aeronave ungare aflate în misiune de patrulare deasupra țărilor baltice, alertate de 6 ori de avioane rusești neindentificate

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 21:18
Aeronave ungare aflate în misiune de patrulare deasupra țărilor baltice, alertate de 6 ori de avioane rusești neindentificate
Aeronavele Gripen ale Ungariei, care patrulează şi în spaţiul aerian al Ţărilor Baltice în cadrul misiunii NATO Baltic Air Policing (BAP), au fost alertate deja de şase ori în ultimele două luni din cauza unor avioane ruseşti neidentificate, a anunţat comandantul maghiar al BAP, Attila Ványik, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la baza aeriană din Siaulia, Lituania, care găzduieşte aeronavele maghiare, informează MTI.


Attila Ványik a relatat că de la începutul misiunii, în plus faţă de misiunile de alertare apărute, aeronavele maghiare de vânătoare au efectuat şi 36 de misiuni de antrenament, respectiv alte sarcini de pregătire.

Din 2004, este pentru prima oară când BAP – în cadrul căruia statele membre ale NATO protejează prin rotaţie spaţiul aerian al statelor baltice, în ture de câte patru luni – îşi îndeplineşte sarcinile sub o conducere maghiară, a adăugat locotenent-colonelul.

Oficialul a amintit că acesta este schimbul de tură cu numărul 60 al BAP, iar Forţele Aeriene ale Ungariei se află la cea de-a treia misiune a lor în statele baltice, după ce primele două au avut loc în 2015 şi 2019.

Contingentul maghiar îşi îndeplineşte aşa-numita sarcină Quick Reaction Alert cu patru avioane de vânătoare Gripen şi 77 de militari, cu ajutorul Forţelor Aeriene ale Cehiei. Acest lucru înseamnă că în cazul în care este detectată o aeronavă neidentificată, două aeronave de...

Ungaria a ieșit la cumpărături babane în Transilvania. Ce clădiri istorice din România au intrat în proprietatea statului maghiar

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 03:01
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Ungaria a ieșit la cumpărături babane în Transilvania. Ce clădiri istorice din România au intrat în proprietatea statului maghiar
De câțiva ani, Ungaria cumpără clădiri istorice de pe teritoriul Transilvaniei. Astfel, statul maghiar a devenit proprietarul a zeci de imobile de patrimoniu din România.

Interesul guvernului de la Budapesta este în special pentru construcțiile care au legătură cu istoria Ungariei, mai ales din perioada glorioasă a regatului.

Majoritatea acestor clădiri sunt degradate și necesită mari investiții pentru renovarea lor. Deși legea este de partea statului român, acesta a renunțat de fiecare dată la dreptul de preemțiune pentru a cumpăra aceste monumente istorice.

România s-a predat

Acum câțiva ani, Daniel Olteanu, pe atunci deputat PNL, făcea o declarație prin care atrăgea atenția că „Ungaria cumpără monumentele de patrimoniu din România, pentru că statul român refuză să conserve istoria naţională″.

Daniel Olteanu solicita Guvernului demararea de urgenţă a unei proceduri de evaluare a monumentelor naţionale de patrimoniu, care se află în stare de degradare şi sunt oferite spre vânzare statului român. „Este ruşinos ca Romȃnia să aştepte intervenţia străinilor pentru salvarea monumentelor naţionale.”, a mai spus Olteanu.


Daniel Olteanu

Fostul liberal se arăta indignat după ce clădirea fostului Hotel „Dacia″ din Satu Mare a fost achiziţionată de către „una dintre cele mai importante entităţi de management al activelor din Ungaria, o entitate deţinută chiar de statul maghiar....

Parlamentul European, vot simbolic: Ungaria nu mai e o democrație, ci un ”regim hibrid al autocrației electorale”

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 21:44
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Parlamentul European, vot simbolic: Ungaria nu mai e o democrație, ci un ”regim hibrid al autocrației electorale”
Ungaria nu mai poate fi considerată o democraţie deplină, ci a devenit un ”regim hibrid al autocraţiei electorale”, a decis Parlamentul European într-un vot simbolic împotriva Guvernului lui Viktor Orban, relatează The Guardian.


Într-o rezoluţie susţinută de 81% dintre deputaţii prezenţi la vot, Parlamentul European a decis că Ungaria a devenit un ”regim hibrid al autocraţiei electorale”, invocând o degradare a democraţiei, a drepturilor fundamentale şi a statului de drept.

Deşi votul nu are niciun efect practic, acesta sporeşte presiunea asupra autorităţilor UE de la Bruxelles de a nu rambursa miliarde de euro în numerar UE Ungariei, bani reţinuţi din cauza îngrijorărilor legate de corupţie.

Ungaria se luptă să convingă Comisia Europeană să elibereze 4,64 miliarde de euro din fonduri de recuperare post-Covid, îngheţate de mai bine de un an. Budapesta încearcă să evite o procedură juridică separată care ar putea duce la deduceri din 24,3 miliarde de euro din fonduri de coeziune, bani destinaţii infrastructurii şi dezvoltării economice.

Comisia Europeană este aşteptată să propună, duminică, reducerea a 70% din fondurile de coeziune ale Ungariei, dar va lăsa şi cale liberă către obţinerea unui compromis, au declarat doi europarlamentari familiarizaţi cu discuţiile.

Într-un document intern recent, oficialii Comisiei au sugerat că există un risc ”extrem de semnificativ” în privinţa...

UE vrea să-i taie Ungariei 70% din fonduri. Îl "pedepsește" pe Orban că ar fi transformat țara într-un „regim hibrid de autocrație electorală”

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 16:50
UE vrea să-i taie Ungariei 70% din fonduri. Îl "pedepsește" pe Orban că ar fi transformat țara într-un „regim hibrid de autocrație electorală”
Comisarul UE pentru buget Johannes Hahn a propus ca aproximativ 70% din finanțarea UE preconizată pentru Ungaria să fie suspendată, potrivit unui document publicat în iulie de Comisia Europeană.

Hahn a transmis într-o notă către alți comisari a spus că „suspendarea angajamentului cu 70%” a programelor din bugetul UE 2021-2027 este „proporțională” în cazul Ungariei, unde riscul pentru fondurile UE este „foarte semnificativ”, scrie euobserver.com.

Cu ce probleme se confruntă Ungaria

Comisia a lansat în aprilie o anchetă juridică în temeiul unei noi legi a UE care leagă plata fondurilor UE de statul de drept care supraveghează aceste subvenții.

Johannes Hahn vorbește despre „nereguli sistemice, deficiențe în procedurile de achiziții publice; rata ridicată a procedurilor de licitație unică și intensitatea scăzută a concurenței” în procedurile de achiziții din Ungaria, „detecția, prevenirea și corectarea conflictelor de interese” și „limitări la investigarea și urmărirea eficientă a presupuselor activități criminale”, în special cazurile de corupție la nivel înalt.

Comisarul de buget îi informează pe colegii comisari că Ungaria, în răspunsul său, „nu a transmis informații fundamentate cu privire la preocupările identificate cu privire la independența judiciară”, și a răspuns doar parțial la preocupări.

De la nota de informare a comisarului Hahn, Ungaria a prezentat o...

Comisia Europeană a propus tăierea a 65% din fondurile Ungariei. Care sunt motivele invocate

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 13:10
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Comisia Europeană a propus tăierea a 65% din fondurile Ungariei. Care sunt motivele invocate
Comisia Europeană a propus duminică, 18 septembrie, Consiliului UE tăierea a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei până în 2027 din cauza corupției și încălcării statului de drept.


Mai exact, este vorba despre tăierea a 65% din fondurile europene ale Ungariei pentru cele mai mari programe operaționale din cadrul politicii de coeziune, potrivit unui comunicat al executivului European, citat de G4Media.

Comisia Europeană a propus și interdicția ca vreun ban din bugetul UE să meargă spre fundații de interes public controlate de apropiați ai premierului Viktor Orbán.

Comisia Europeană a propus blocarea fondurilor cuvenite Ungariei în perioada 2021-2027 în baza legislației care condiționează fondurile UE de respectarea statului de drept, pentru a proteja interesele financiare ale UE.

Consiliul UE are la dispoziție o lună pentru a accepta sau respinge propunerea Comisiei. O decizie a Consiliului nu necesită unanimitate, ci majoritate calificată. Pentru a bloca decizia finală, Ungaria are nevoie de ceea ce se numește minoritate de blocare. Minoritatea de blocare trebuie să includă cel puțin patru membri ai Consiliului care să reprezinte peste 35% din populația UE.

Comunicatul integral al Comisiei Europene

Comisia Europeană a propus astăzi Consiliului măsuri de protecție bugetară în temeiul regulamentului privind condiționalitatea. Aceste măsuri au ca scop asigurarea protecției bugetului UE și a...

Președinta Ungariei la București: ”Budapesta susține aderarea la Schengen a României”. Cum comentează vizita lui Viktor Orban în țara noastră VIDEO

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 13:23
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Președinta Ungariei la București: ”Budapesta susține aderarea la Schengen a României”. Cum comentează vizita lui Viktor Orban în țara noastră VIDEO
Președinta Ungariei Katalin Novák se află miercuri, 7 septembrie, o vizită oficială în România. În declarația de presă comună, Klaus Iohannis a subliniat că a fost atins și subiectul vizitei lui Viktor Orban în țara noastră.

Klaus Iohannis: Am asigurat-o de întreaga disponibilitate a autorităților române de consolidarea dialogului. România urmărește ca această cooperare cu Ungaria să se desfășoare în cele mai bune condiții și să aibă o dinamică pozitivă. 20 de ani de cooperare bilaterală între România și Ungaria.

Am discutat pe larg despre toate temele importante în plan bilateral, inclusiv despre o serie de parametri care să ghideze cooperarea noastră viitoare, care trebuie să fie una pragmatică, orientată pe rezultate concrete. Am reiterat importanța dialogului a tuturor aspectelor de interes și pentru evitarea aspectelor unilaterale care nu pot duce la soluții sustenabile.

E fundamental ca proiectele de interes să fie realizate în România doar ca urmare a unui acord astfel încât să nu fie discriminatoriu.

Printre subiectele abordate astăzi s-a aflat și cel al vizitei oficialilor ungari. Astfel, am subliniat clar poziția constantă a părții române care se referă la necesitatea unui discurs public în logica și spiritul parteneriatului nostru strategic și tratatului nostru politic de bază.

Am discutat și despre oportunitățile de cooperare economică și sectorială.

Printre cele mai...

Ungaria respinge categoric plafonarea prețului gazelor în Europa: Ar fi o decizie politică

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 09:54
Ungaria respinge categoric plafonarea prețului gazelor în Europa: Ar fi o decizie politică
Ungaria nu susţine sub nicio formă plafonarea preţului gazelor naturale în Uniunea Europeană, deoarece aceasta ar fi o măsură de sancţiune camuflată, care va duce la creşterea preţurilor la energie şi la provocări serioase în privinţa securităţii aprovizionării, a declarat vineri, la Bruxelles, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, conform MTI.


El a argumentat că introducerea unui plafon de preţ ar fi o decizie politică. ”Nu există niciun motiv politic pentru care i-am pune pe maghiari în situaţia nedemnă de a nu avea încălzire, de a nu putea găti sau de a nu avea suficientă apă caldă”, a subliniat ministrul.

Conform unui comunicat remis de minister, în cadrul conferinţei de presă susţinută după reuniunea extraordinară a Consiliului pentru Energie al UE, ministrul a calificat drept complet absurdă propunerea Bruxelles-ului, despre care a spus că are ca scop eliminarea gazului rusesc.

După cum a spus, comisarul european de resort a şi recunoscut că măsura este una politică, menită pur şi simplu să reducă veniturile statului rus şi nu poate avea ca rezultat o reducere a preţurilor, se arată în comunicat.

“Prin urmare, această dispoziţie nu este altceva decât o sancţiune. Ea este deghizată ca o plafonare a preţului gazelor, considerată ca o măsură comercială, poate fi impusă cu o majoritate calificată, în timp ce, dacă ar fi introdusă ca...

Primele măsuri luate de Ungaria pentru a evita pierderea unor fonduri europene de miliarde de euro

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 09:17
Primele măsuri luate de Ungaria pentru a evita pierderea unor fonduri europene de miliarde de euro
Guvernul Ungariei a trimis luni în parlament primul dintr-o serie proiecte de lege anticorupţie în încercarea de a evita pierderea unor fonduri europene de miliarde de euro, relatează Reuters.

Comisia Europeană a recomandat duminică suspendarea unor fonduri de 7,5 miliarde de euro din cauza a ceea ce consideră a fi eşecul Ungariei de a combate corupţia şi de a respecta statul de drept.

Bruxellesul a stabilit de asemenea o serie de cerinţe pe care Ungaria trebuie să le îndeplinească pentru a accesa finanţarea, inclusiv o nouă legislaţie, şi despre care Budapesta a spus că vor fi respectate.

Ministrul Justiţiei, Judit Varga, a scris pe pagina sa de Facebook că a înaintat primul proiect de lege în parlament, în contextul în care guvernul "se va concentra pe pregătirea şi implementare angajamentelor (faţă de UE) în următoarele săptămâni şi luni".

"Ungaria va putea intra în 2023 fără să piardă fonduri UE", a precizat Judit Varga.

Proiectul de lege modifică legislaţia cu privire la cooperarea Ungariei cu biroul antifraudă al UE, OLAF, garantând că OLAF primeşte sprijin din partea reprezentanţilor autorităţii fiscale ungare în investigaţiile sale asupra proiectelor finanţate de UE şi obţine acces la date şi documente la faţa locului.

În plus, propunerea schimbă regulile privind fundaţiile de management al activelor statului, obligându-le explicit să lanseze licitaţii de achiziţii publice pentru...

Oficial ungar: Europa nu are niciun beneficiu din prelungirea războiului din Ucraina, dar China și SUA, da

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 20:50
Comenteaza acest articol | 16 comentarii
Oficial ungar: Europa nu are niciun beneficiu din prelungirea războiului din Ucraina, dar China și SUA, da
China şi SUA ar putea avea de câştigat din prelungirea războiului din Ucraina, dar Europa cu siguranţă nu va avea niciun beneficiu, a atenţionat luni Balazs Orban, director politic în biroul premierului ungar, la o reuniune a grupului de la Visegrad (V4) desfăşurată în capitala slovacă, transmite MTI.

Combinaţia dintre inflaţie, criză energetică şi şomaj poate împinge Europa centrală pe o spirală a declinului economic, a estimat Orban.

Poziţia Ungariei este de a se concentra pe susţinerea păcii şi a obţinerii unui armistiţiu în cel mai scurt timp posibil, a precizat acesta, menţionând că, deşi alte guverne ar putea pune accentul deocamdată pe alţi factori, cooperarea în direcţia necesităţii strategice a unui armistiţiu nu va submina coeziunea grupului de la Visegrad, ci o va întări.

Succesul Europei Centrale depinde de realizările sale în plan economic, iar regiunea este tratată cu seriozitate tocmai datorită performanţelor sale economice, a subliniat oficialul ungar.

Acesta a subliniat şi importanţa apărării militare pe flancul estic al V4, pledând pentru întărirea capacităţilor militare ale celor patru ţări (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia).

Oficialul ungar a precizat că Ungaria doreşte să atragă capacităţi de producţie şi cercetare-dezvoltare pentru a reduce decalajul dintre Europa centrală şi de vest în următorii zece ani, iar sectoarele cu folosirea intensivă a energiei sunt de...

De ce nu blochează Ungaria averile rusești în cadrul sancțiunilor impuse de UE. „Trebuie să exercităm presiuni foarte puternice”

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 11:30
De ce nu blochează Ungaria averile rusești în cadrul sancțiunilor impuse de UE. „Trebuie să exercităm presiuni foarte puternice”
Uniunea Europeană a ”îngheţat” averi ale unor personalităţi ruse în valoare de 14,5 miliarde de euro, în cadrul sancţiunilor impuse Rusiei din cauza războiului rus din Ucraina, însă mai multe ţări - între care şi Ungaria - nu au contribuit la acest efort, critică un comisar european.


”Trebuie să exercităm presiuni foarte puternice” asupra Ungariei, deoarece ”putem presupune că legăturile foarte apropiate cu Rusia o împiedică, poate, să acţioneze”, a denunţat duminică, într-un interviu la postul francez de televiziune LCI, comisarul european al Justiţiei, Didier Reynders.

Ungaria a blocat averi ruse în valoare de ”un pic peste 3.000 de euro”, a precizat el.

Premierul naţionalist ungar Viktor Orban a ţesut, în ultimii ani, legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a menţinut această colaborare în ciuda faptului că acesta a invadat Ucraina.

Budapesta a anunţat în august un acord cu gigantul rus Gazprom în vederea unor livrări suplimentare de gaze naturale, în timp ce celelalte state membre UE sunt afectate de o reducere puternică a cantităţii de gaze naturale ruse furnizată.

Guvernul ungar cooperează şi cu conglomeratul rus Rosatom în construcţia a două noi reactoare nucleare.

Contencioasele între Bruxelles şi Budapesta s-au multiplicat în ultmele luni.

Comisia Euroipeană (CE) este îngrijorată de corupţia care ameninţă buna folosire a fondurilor europene în...

Ungaria a reușit să atragă o investiție uriașă: O firmă din China construiește o fabrică de baterii de 7,5 miliarde de euro

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 09:09
Comenteaza acest articol | 21 comentarii
Ungaria a reușit să atragă o investiție uriașă: O firmă din China construiește o fabrică de baterii de 7,5 miliarde de euro
Producătorul chinez de baterii CATL investește aproximativ 7,5 miliarde de euro în construirea unei fabrici de baterii în Ungaria, lângă Debrecen. Potrivit budapesttimes.hu, investiția este cea mai mare din istoria Ungariei și una din cele mai mari cinci investiții greenfield realizate în Europa în ultimii cinci ani.


Potrivit sursei citate, investiția a fost anunțată de ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Potrivit ministrului ungar, bateriile sunt la mare căutare, toți cei trei producători de mașini (Audi, BMW și Mercedes) care au fabrici în Ungaria având nevoie de baterii.

Politica de deschidere a Ungariei spre Est, care a fost supusă unui „atac vicios”, a fost
justificată, a spus Szijjarto. „Am clarificat că nu vom exclude nicio companie cu scuze goale. Politica noastră externă și legăturile noastre cu lumea de la est de noi sunt bazate pe respect reciproc. Ungaria profită extrem de mult din cooperarea sa pragmatică cu Republica Populară Chineză... bazată pe respect reciproc”, a mai spus ministrul ungar.

Ungaria a acordat licența pentru construirea unor noi reactoare rusești la centrala sa nucleară. Contractul, obținut fără licitație

Vineri, 26 August 2022, ora 18:07
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Ungaria a acordat licența pentru construirea unor noi reactoare rusești la centrala sa nucleară. Contractul, obținut fără licitație
Autoritatea pentru Energie Atomică din Ungaria a acordat licenţă de construcţie pentru două noi reactoare la centrala atomică de la Paks, care sunt construite de grupul rus Rosatom, transmite Reuters.

Situată la 100 de kilometri sud de Budapesta, centrala nucleară de la Paks a fost construită în anii '80 de sovietici şi furnizează aproape 40% din necesarul de electricitate al Ungariei. În luna decembrie 2014, Rusia şi Ungaria au semnat contractul pentru construcţia a două noi unităţi la centrala nucleară de la Paks, fiecare cu o capacitate de 1,2 Gigawaţi. Conform calendarului iniţial, construcţia urma să înceapă în 2018 pentru ca prima unitate să fie finalizată în 2025.

În pofida întârzierilor semnificative, contractul acordat fără licitaţie grupului rus de stat Rosatom este dat ca exemplu al legăturilor strânse dintre premierul ungar Viktor Orban şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Iniţial, proiectul a fost întârziat de o procedură îndelungată de evaluare derulată de Uniunea Europeană şi concentrată pe modalitatea de finanţare.

Autoritatea pentru Energie Atomică din Ungaria a anunţat joi seara pe site-ul său că actuala centrală nucleară de doi Gigawaţi de la Paks poate fi extinsă cu două noi reactoare, în aşteptarea noilor licenţe.

Energia nucleară nu este supusă sancţiunilor UE.

Planurile pentru cele două noi reactoare nucleare servesc intereselor strategice ale Ungariei, a afirmat în...

Ungaria fentează UE și cere mai mult gaz de la Putin: ”Ne vom strădui să o implementăm decizia cu daune cât mai mici pentru noi”

Luni, 29 August 2022, ora 17:40
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Ungaria fentează UE și cere mai mult gaz de la Putin: ”Ne vom strădui să o implementăm decizia cu daune cât mai mici pentru noi”
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a anunțat luni, 29 august, că țara sa va continua discuțiile cu Rusia pentru a primi importuri suplimentare de gaze, din septembrie, relatează Reuters.

În iulie, Szijjarto a făcut o deplasare la Moscova pentru a discuta despre achiziţionarea a 700 de milioane de metri cubi suplimentari de gaz, care să se adauge celor 4,5 miliarde livrate în fiecare an Budapestei înainte de conflictul din Ucraina.

Luna aceasta, Gazprom a început majorarea livrărilor de gaze către Ungaria.

”Fie că ne place, fie că nu, vom continua discuţiile cu ruşii privind majorarea livrărilor de gaze către Ungaria. Există o ofertă de creştere a aprovizionării, vom ajunge la un acord cu Gazprom în următoarele zile şi vom semna un acord prin care vor fi majorate livrările zilnice”, a declarat Szijjarto.

Acesta nu a dat detalii privind volumele sau preţurile.

La 1 august, Ungaria avea rezerve înmagazinate de 3,25 miliarde metri cubi de gaze, mai mult de 51% din capacitatea de stocare, conform datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Înaintea invadării Ucrainei, autorităţile de la Budapesta au semnat un acord cu Gazprom pe 15 ani privind livrarea a 4,5 miliarde metri cubi de gaze.

UE a început să pună în practică în această lună un plan vizând reducerea consumului de gaz cu 15%, pentru a face faţă creşterii necontrolate a preţurilor la energie provocate de invazia...

Negociatorul trimis de Orban la Bruxelles să salveze banii Ungariei. Suma exorbitantă pe care Budapesta cere s-o primească

Luni, 08 August 2022, ora 16:34
Negociatorul trimis de Orban la Bruxelles să salveze banii Ungariei. Suma exorbitantă pe care Budapesta cere s-o primească
Ungaria speră să încheie un acord cu Bruxellesul cu privire la fondurile UE blocate, până la sfârșitul anului, în timp ce este într-o cursă contra cronometru pentru a accesa miliarde de euro care au fost înghețate din cauza preocupărilor legate de corupție și stat de drept.

Dacă Budapesta nu reușește să ajungă la un acord cu Comisia Europeană până la sfârșitul anului 2022, va pierde 4,64 miliarde de euro din fonduri de recuperare COVID-19, în timp ce rămân întrebări cu privire la un potențial program de finanțare pe șase ani de 24,3 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii sale naționale.

În timp ce prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, a sugerat anterior că nu are nevoie de subvențiile UE pentru recuperarea post-Covid, el a trimis oficiali de rang înalt la Bruxelles într-o ofensivă pentru a debloca fondurile.

Negociatorul-șef al Ungariei, Tibor Navracsics, a declarat pentru The Guardian că este optimist cu privire la un acord privind planul de recuperare Covid-19, în valoare de 15 miliarde de euro până la sfârșitul anului. El speră, de asemenea, că Ungaria poate ajunge la un „acord de parteneriat” la începutul toamnei pentru a asigura 24,3 miliarde de euro din „fonduri de coeziune”, în principal din partea UE.

Ambele acorduri sunt încurcate cu un proces disciplinar fără precedent lansat împotriva Ungariei în aprilie, care ar putea duce la suspendarea fondurilor UE din cauza...
  1. Cât ne costă dacă lăsăm non-stop electrocasnicele în priză. Experimentul unui român: "Ne rupe la următoarea factură"
  2. Cine este "regina" platformei OnlyFans: câștigă la fel de bine ca marii actori de la Hollywood și a fost invitată la Oxford
  3. Site celebru de anunțuri, folosit pentru a înșela sute de români. Banii furați au ajuns în Rusia
  4. Rebela familiei regale britanice. Ce ținută provocatoare a ales pentru înmormântarea reginei Elisabeta a II-a
  5. Ce înseamnă ”să ne așteptăm la ce e mai rău la iarnă”. Experți: ”Îi forțează pe români să trăiască ca pe vremea lui Ceaușescu”
  6. Filmul necenzurat cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf VIDEO
  7. Magazinele Lidl din România își reduc programul din cauza facturilor. Care va fi noua oră de închidere
  8. Ce au descoperit angajații RAR sub capota unei mașini: "Acel moment când investești toți banii"
  9. Stupoare la discursul lui Klaus Iohannis de la ONU! Ce făcea lumea în sală FOTO
  10. ”Succesorul” lui Putin ar fi plecat în China să negocieze răsturnarea liderului de la Kremlin, după anunțarea mobilizării rezerviștilor