Rezultatele 1 - 15 din 222 (0.112 secunde)

Articole despre "unifarm"

UNIFARM cere deblocarea stocului său de echipamente cumpărate anul trecut. 390 de ventilatoare și 27 de milioane de măști stau degeaba în depozite

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 16:23
UNIFARM cere deblocarea stocului său de echipamente cumpărate anul trecut. 390 de ventilatoare și 27 de milioane de măști stau degeaba în depozite
UNIFARM a solicitat joi, 14 octombrie, deblocarea şi utilizarea de urgenţă a stocului său de echipamente şi materiale sanitare achiziţionate pentru combaterea COVID-19. Pentru asta, este nevoie modificarea OUG nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare, întrucât materialele au fost achiziţionate cu o finanţare calificată eronat.

Conform companiei, pe stoc se regăsesc, printre altele, 310 ventilatoare, 80 de ventilatoare mobile, 27 de milioane de măşti, ochelari şi combinezoane de protecţie, dezinfectanţi şi alte materiale sanitare şi dispozitive medicale.

”Conducerea interimară a UNIFARM SA, numită la 30 iulie a.c., formată din profesionişti din domeniile redresării şi restructurării, economico-financiar, juridic, medical şi management, cere de urgenţă modificări legislative pentru deblocarea operaţională a companiei şi punerea urgentă în utilizare a stocului UNIFARM, în valoare de 650 de milioane de lei, achiziţionat în vederea combaterii pandemiei COVID-19, în care se regăsesc, printre altele, 310 ventilatoare, 80 de ventilatoare mobile, 27 de milioane de măşti, ochelari şi combinezoane de protecţie, dezinfectanţi şi alte materiale sanitare şi dispozitive medicale”, anunţă compania.

Conform UNIFARM, achiziţionarea stocului pentru combaterea pandemiei COVID-19 a fost realizată în mod excepţional, în condiţiile unei pieţe extrem de volatile, în perioada stării de urgenţă din anul...

Un lot cu peste 200 de mii de doze cu vaccin Johnson&Johnson ajunge astăzi în România

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 07:16
Un lot cu peste 200 de mii de doze cu vaccin Johnson&Johnson ajunge astăzi în România
Un număr de 204.000 de doze de vaccin Janssen ajung, miercuri, 29 septembrie, în România, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională "Unifarm" SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, 1.381.300 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 749.799 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Marea "țeapă" marca Unifarm: spitalul gonflabil de 2,5 milioane de euro care n-a funcționat nici măcar o zi. În plus, un stadion de fotbal a fost distrus complet

Joi, 26 August 2021, ora 21:55
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Marea "țeapă" marca Unifarm: spitalul gonflabil de 2,5 milioane de euro care n-a funcționat nici măcar o zi. În plus, un stadion de fotbal a fost distrus complet
În 2020, în plină pandemie de coronavirus, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a solicitat Companiei Naționale Unifarm, la care acționar unic este Ministerul Sănătății, achiziționarea unui spital construit pe structură de corturi gonflabile, menit să preia din pacienții foarte mulți depistați cu COVID-19.


Unifarm a achiziționat corturile de la o firmă din Olanda, plătind pentru ele 12 milioane de lei, acestea fiind date Spitalului Militar din Bacău pentru amplasarea pe stadionul Letea din Bacău, considerat a fi o locație potrivită pentru scopul propus.

Spitalul de campanie, cum i s-a spus, nu a funcționat însă nici măcar o singură zi, nu a avut nici măcar un singur pacient și s-a dovedit a fi o investiție total inutilă, ca multe alte lucruri întâmplate în pandemie în țara noastră.

Asta pentru că tot în acea bază sportivă a funcționat, de data aceasta cu rezultate, un spital modular achiziționat de Primăria Bacău, format din containere metalice, extrem de bine dotate.

Însă motivul oficial pentru care acest spital pe structură de corturi nu s-a deschis pacienților care aveau nevoie a fost legat de faptul că i-au lipsit mai multe componente, situație care nu a permis recepționarea sa.

Culmea, o parte din corturi s-au dezumflat, iar aparatura medicală a fost pusă în pericol.

Achiziție anchetată de DNA

Achiziția a fost considerată dubioasă, iar pe fir a intrat și Direcția...

Unifarm este la un pas de insolvenţă din cauza măștilor neconforme. Produse farmaceutice de zeci de milioane de lei au expirat

Marti, 03 August 2021, ora 11:41
Unifarm este la un pas de insolvenţă din cauza măștilor neconforme. Produse farmaceutice de zeci de milioane de lei au expirat
Compania Națională “Unifarm” S.A. este foarte aproape de insolvență, din cauză că nu poate rambursa un împrumut de 1,15 miliarde lei care a fost luat pentru a achiziționa materiale sanitare în pandemie, sumă la care s-au adăugat dobânzi și penalități.

În total, Unifarm avea de rambursat 1,172 miliarde lei la 31 decembrie 2020, în contextul în care compania nu a putut achita la timp împrumutul și a acumulat penalități de întârziere de 230.000 de lei pe zi, adică un total de 22,31 milioane lei până la finalul anului trecut.

Unifarm atrage atenția că are o relație dificilă cu Ministerul Sănătății, care nu a cerut restructurarea creditului și nu a răspuns solicitărilor companiei.

De asemenea, din cauza achizițiilor fulger făcute în pandemie și pentru că spitalele au ales să cumpere din alte surse, compania a rămas, potrivit calculelor economedia.ro, cu stocuri enorme, produse în valoare de peste 50 de milioane de lei expirând până la jumătatea acestui an.

"Unifarm a intrat în atenția publică in anul 2020, în timpul pandemiei, când a devenit cumpărătorul centralizat al statului de echipamente medicale. Companiei i-a fost acordat atunci un împrumut de 1,15 miliarde de lei, pentru a finanța achiziția de urgență de materiale și echipament sanitar, în contextul asigurării stocurilor necesare de produse farmaceutice și materiale sanitare pentru gestionarea epidemiei de gripă și a pandemiei cu...

Guvernul Romaniei, despre ordonanta prin care Unifarm a primit 1,1 miliarde de lei: "Proiectul de act normativ a parcurs circuitul complet de avizare"

Joi, 03 Iunie 2021, ora 15:32
Comenteaza acest articol | 33 comentarii
Guvernul Romaniei, despre ordonanta prin care Unifarm a primit 1,1 miliarde de lei: "Proiectul de act normativ a parcurs circuitul complet de avizare"
Guvernul Romaniei a transmis joi, 2 iunie, ca drept la replica, in urma unui material publicat de Libertatea si preluat si de publicatia noastra, privind modul de avizare al ordonantei de urgenta prin care Unifarm a primit 1,1 miliarde de lei pentru achizitii in perioada pandemiei.

O investigatie Libertatea publicata joi arata ca fostul sef Unifarm, Adrian Ionel, a primit 1,1 miliarde de lei direct de la Trezoreria Statului printr-o OUG aprobata pe 18 martie 2020. Documentul a fost initiat de catre ministrul Finantelor de la acea data, Florin Citu, si semnat de premierul Ludovic Orban. Nici Ministerul Sanatatii, care detine Unifarm, si nici Ministerul Justitiei nu au semnat documentul.

Pozitia Guvernului Romaniei

Ordonanta nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare a fost aprobata de catre Guvernul Romaniei in sedinta din 18 martie 2020, cu respectarea prevederilor privind normele de tehnica legislativa, respectiv pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative, avand ca obiect punerea in aplicare, in regim de urgenta, a masurilor stabilite prin Decretul nr. 195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

Actul normativ introduce mai multe prevederi cu caracter fiscal-bugetar, in scopul sustinerii activitatii mediului de afaceri si, implicit, al pastrarii locurilor de munca, in perioada de criza provocata de raspandirea COVID-19 si creeaza posibilitatea acordarii unui imprumut Companiei...

Reactia Ministerului Sanatatii la informatie despre absenta vaccinului BCG in Romania: "Peste 400.000 de doze vor fi livrate maine catre Unifarm"

Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 13:32
Reactia Ministerului Sanatatii la informatie despre absenta vaccinului BCG in Romania: "Peste 400.000 de doze vor fi livrate maine catre Unifarm"
Ministerul Sanatatii a transmis precizari referitoare la informatiile conform carora, vaccinurile impotriva tuberculozei si a hepatitei B, incluse in schema obligatorie pentru copii, nu se mai gasesc nicaieri in tara. Peste 400.000 de doze vor fi livrate joi catre Uifarm

"Urmare a informatiilor aparute in spatiul public privind vaccinul anti-tuberculoza BCG si vaccinul impotriva hepatitei de tip B utilizate in cadrul Programului national de vaccinare facem urmatoarele precizari:

Ministerul Sanatatii a incheiat toate procedurile necesare achizitionarii centralizate a unui numar de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate maine catre Unifarm, si ulterior catre directiile de sanatate publica, precum si a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B care, de asemenea, urmeaza sa fie livrate in perioada urmatoare.

La nivel national, la inceputul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B si 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, in medie, de 12.500 de doze/luna pentru vaccinul hepatitic B si 27.000 de doze/luna pentru vaccinul BCG. Ministerul Sanatatii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin intre judete, in functie de necesitatile locale, in vederea asigurarii continuitatii in derularea Programului national de vaccinare.

Ministerul Sanatatii solicita directiilor de sanatate publica teritoriale sa identifice daca exista copii nascuti in aceasta perioada si care nu au fost imunizati in vederea gestionarii...

UPDATE VIDEO Perchezitii intr-un dosar legat de cumpararea de catre UNIFARM a peste un milion de masti neconforme

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 14:32
UPDATE VIDEO Perchezitii intr-un dosar legat de cumpararea de catre UNIFARM a peste un milion de masti neconforme
Mai multe perchezezitii se defasoara, la aceasta ora, intr-un mega dosar in care sunt verificate modurile in care au fost achizitionate masti medicale.

UPDATE 14.20 Administratorul unei firme, dar si societatea comerciala condusa de acesta sunt urmariti penal pentru inselaciune, fiind acuzati ca in primavara anului trecut au incheiat un contract prin care se obligau sa livreze masti medicale catre Unifarm, insa au livrat masti de proasta calitate, in cantitate mult mai mica decat cea contractata. Mastile, pentru care a fost emisa si o alerta la nivel european, au ajuns la personalul medical din spitale COVID-19.

Conform procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, care instrumenteaza acest caz, faptele s-au produs la scurt timp dupa ce s-a constatat aparitia virusului SARS-CoV-2 in Romania.

"In perioada 24.03.2020 - 10.04.2020 o persoana fizica, in calitate de administrator al societatii comerciale, a indus in eroare persoana vatamata CN UNIFARM SA cu ocazia prezentarii ofertei, incheierii si executarii unui contract prin prezentarea ca adevarat a faptului ca societatea comerciala dispune de 3.000.000 de masti medicale marca Shengguang Instrument Cp Ltd. cu o eficienta ridicata de filtrare, pe care le va pune la dispozitia

persoanei vatamate cu toate ca in realitate suspectii nu aveau disponibile masti medicale, iar 1.200.000 de masti livrate la data de 10.0.2020 erau masti de protectie marca Daddy Baby, ci capacitate de filtrare scazuta, cu...

Fostul sef al Unifarm SA, pus sub control judiciar. Adrian Ionel este cercetat intr-un dosar privind achizitii de masti si acuzat ca a cerut peste 700.000 de euro, spaga

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 11:47
Fostul sef al Unifarm SA, pus sub control judiciar. Adrian Ionel este cercetat intr-un dosar privind achizitii de masti si acuzat ca a cerut peste 700.000 de euro, spaga
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 4 decembrie 2020, a fostului sef al Unifarm, Adrian Ionel.

Adrian Ionel este cercetat pentru abuz in serviciu.

Procurorii DNA spun ca, "la data de 15 martie 2020, inculpatul Ionel Eugen Adrian, in calitatea mentionata mai sus, fara respectarea vreunei proceduri si cu incalcarea prevederilor legale, ar fi incheiat cu o societate comerciala un contract de achizitii publice (in valoare de 4.499.985 lei) ce avea ca obiect cumpararea a 1.500.000 "masti chirurgicale cu trei pliuri".

De mentionat este faptul ca, la data incheierii contractului, societatea comerciala nu era avizata de Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania pentru importul/distributia "mastilor chirurgicale cu trei pliuri".

Ulterior, la doar doua zile de la incheierea contractului, directorul general al Companiei Nationale Unifarm SA ar fi decontat catre firma respectiva suma de 3.599.988 lei, reprezentand un avans din valoarea contractului incheiat in conditiile de mai sus.
Pana in prezent societatea comerciala nu a livrat nicio masca, iar dupa denuntarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primita drept avans".

Prin demersurile mentionate mai sus, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi produs un prejudiciu companiei nationale pe care o conducea in valoare de 3.599.988 lei,...

Condamnare blanda pentru libanezul Andre Jaderian, unul dintre denuntatorii din dosarul fostului sef Unifarm

Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 07:58
Condamnare blanda pentru libanezul Andre Jaderian, unul dintre denuntatorii din dosarul fostului sef Unifarm
Afaceristul libanez Andre Jaderian a fost codamnat luni, 16 noiembrie, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru trafic de influenta in dosarul Unifarm. Judecatorii i-au confiscat acestuia suma de 30.000 de euro. Sentinta a fost data de Tribunalul Bucuresti si poate fi contestata cu apel.

Omul de afaceri a pledat vinovat si a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu DNA, fiind una dintre persoanele implicate in dosarul Unifarm care a recunoscut acuzatiile. O mega ancheta care s-a soldat cu trimiterea in judecata a fostului director al Unifarm, Adrian Ionel (foto), judecat pentru ca ar fi pretins 760.000 de euro pentru a atribui un contract de furnizare de masti si combinezoane.

Andre Jaderian trebuie sa respecte mai multe obligatii in urmatorii patru ani si sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primariei Sectorului 6 (Servicii - utilitati publice si administrarea domeniului public si privat) si/sau unitatile de invatamant de pe raza Sectorului 6 din Municipiului Bucuresti>

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti, la datele ce vor fi stabilite de consilierul de probatiune din cadrul acestui serviciu;
b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;
c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;
d) sa comunice schimbarea...

Dezvaluiri din dosarul spagii la Unifarm. Cum a ajuns un turc care comercializa fasole sa vanda echipamente medicale statului roman: "Ori facem bani, ori mancam seminte"

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 00:10
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Dezvaluiri din dosarul spagii la Unifarm. Cum a ajuns un turc care comercializa fasole sa vanda echipamente medicale statului roman: "Ori facem bani, ori mancam seminte"
Discutii pe WhatsApp, interceptari ambientale, afaceristi straini dornici de a scoate profit, in pandemie, de pe urma statului roman, "comisioane" uriase si un amatorism de nedescris din partea functionarilor statului roman in achizitionarea de echipamente medicale. Toate astea sunt ingredientele unuia dintre cele mai mediatizate dosare penale ale anului 2020.

Cel in care fostul director al Unifarm Adrian Ionel (foto) a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, abuz in serviciu, complicitate la trafic de influenta, instigare la fals intelectual si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

Cea mai grava acuzatie adusa de DNA este aceea ca oficialul ar fi pretins 760.000 de euro intermediarului unei firme pentru a atribui un contract de furnizare de masti si de combinezoane. Adrian Ionel respinge ferm acuzatiile DNA. "Sunt nevinovat si astept sa pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt", declara acesta, in iunie 2020, cand a izbucnit scandalul.

Au recunoscut coruptia

Libanezul Andre Jaderian, iranianul Alireza Yousefi Jouybari si turcul de etnie kurda Memet Turan sunt trei afaceristi care au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA, in acest caz.

Afaceristii au fost de acord sa fie condamnati la cate trei ani inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, pentru trafic si cumparare de influenta.

"In prezenta aparatorilor alesi, inculpatii au declarat...

Omul de afaceri turc Memet Turan, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Unifarm

Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 10:43
Omul de afaceri turc Memet Turan, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Unifarm
Omul de afaceri turc Memet Turan a fost condamnat marti, 2 noiembrie, de catre judecatorii Curtii Supreme la trei ani de inchisoare, pedeapsa ce va fi executata sub supraveghere timp de patru ani.

Acesta incheiase un acord de recunoastere a vinovatiei cu DNA, fiind unul din oamenii de afaceri implicati in dosarul Unifarm care a recunoscut acuzatiile.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 10 zile.

"In baza art. 485 alin. 1 lit. a Cod procedura penala admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie in dosarul 202/P/2020 cu inc. MEMET TURAN. In baza dispozitiilor art.292 al.1 C.pen. rap. la art.6 din legea nr.78/2000 cu aplic. art.480 si urm C.Pr.Pen., condamna pe inculpatul Memet Turan ceta?ean turc, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare (fapta din data de 03.03.2020) - In baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de 4 ani care constituie termen de supraveghere, conform dispozitiilor art.92 C.pen., termen ce se calculeaza de la data cand hotararea ramane definitiva", se arata in minuta instantei, conform portalului instantelor.

Oamenii de afaceri si-au recunoscut vina

Libanezul Andre Jaderian, iranianul Alireza Yousefi Jouybari si turcul de etnie kurda Memet Turan sunt trei afaceristi care au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA, in acest caz.

Afaceristii...

Cornel Ionut Ionescu nu mai este Director General al UNIFARM SA: "Mi-au expirat cele patru luni de mandat". In locul sau a fost numit Adrian Ghenciu, membru in Consiliul de Administratie

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 17:32
Cornel Ionut Ionescu nu mai este Director General al UNIFARM SA: "Mi-au expirat cele patru luni de mandat". In locul sau a fost numit Adrian Ghenciu, membru in Consiliul de Administratie
Cornel Ionut Ionescu nu mai este Director General al UNIFARM SA. Sambata, 24 octombrie 2020, i-au expirat cele patru luni de mandat. In locul sau, Consiliul de Administratie al companiei l-a numit pe Adrian Ghenciu.

In cursul zilei de luni, 26 octombrie 2020, in spatiul public au aparut informatii conform carora Cornel Ionut Ionescu a fost demis din functie.

"Informatia este falsa, nu am demisionat de la conducerea CN Unifarm SA. In data de 24.10.2020 mi-au expirat cele 4 luni de mandat. Contractul a incetat de drept la data de 24.10.2020. Iar Consiliul de administratie al CN Unifarm a numit un alt Director General Interimar. Va multumesc!", a transmis Cornel Ionut Ionescu pentru Ziare.com.

Cornel Ionut Ionescu face parte din Consiliul de Administratie al UNIFARM din octombrie 2017.

El a fost numit la conducerea UNIFARM dupa ce, in sedinta din 24 iunie 2020, Consiliul de Administratie al Unifarm a decis ca directorul general, Adrian Ionel, sa fie suspendat din functie sase luni.

De altfel el oricum nu avea voie sa isi exercite functia, acesta fiind unul dintre efectele controlului judiciar impus de procurorii DNA.

Adrian Ionel este acuzat ca a cerut mita 760.000 de euro pentru o achizitie de echipamente de protective necesare in criza sanitara COVID.


Citeste si:

Dezvaluiri din dosarul spagii la Unifarm. Cum a ajuns un turc care comercializa fasole sa vanda echipamente medicale statului roman: "Ori facem bani, ori mancam seminte"

Directorul...

Cum au aparut in Romania afaceristii avizi de imbogatire rapida din contracte cu Unifarm si "indispensabilul traficant de influenta"

Marti, 20 Octombrie 2020, ora 12:20
Cum au aparut in Romania afaceristii avizi de imbogatire rapida din contracte cu Unifarm si "indispensabilul traficant de influenta"
Pe fondul cererii ridicate pentru echipamente medicale de protectie din primavara anului 2020 au aparut persoane interesate sa speculeze aceasta situatie, transformand-o intr-o afacere banoasa. Lipsa unei verigi intre oamenii de afaceri si banii statului au creat cadrul propice aparitiei "indispensabilului traficant de influenta."

Explicatiile sunt facute de procurorii DNA, in cel mai recent rechizitoriu care vizeaza acuzatii de trafic de influenta pentru interventii pe langa sefii Unifarm.

Este vorba de cazul presedintelui ALDE Campia Turzii, Avram Marius Gal, care a fost trimis in judecata miercuri, 14 octombrie, de procurorii DNA, pentru acuzatia de trafic de influenta, fapte facute in calitate de consilier in Parlamentul Romaniei. Potrivit anchetatorilor, el ar fi pretins 600.000 de lei pentru interventii la sefii Unifarm, pentru achizitia de echipamente de protectie. este vorba de fapte care ar fi avut loc in perioada martie-mai 2020.

Goana dupa echipamente

In preambului rechizitoriului, DNA arata ca in lipsa unor echipamente specializate de protectie pentru personalul medical si pentru efectuarea transportului izolat al persoanelor afectate, Guvernul Romaniei a emis OUG nr. 11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantinei.

Printre echipamentele necesare au fost incluse combinezoanele, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte si mastile de protectie de tip FFP2 sau FFP3.

Detalii despre...

Dosarul sefului Unifarm, acuzat de o spaga de 760.000 de euro. Cine sunt cetatenii straini care au recunoscut coruptia la DNA

Duminica, 04 Octombrie 2020, ora 13:48
Dosarul sefului Unifarm, acuzat de o spaga de 760.000 de euro. Cine sunt cetatenii straini care au recunoscut coruptia la DNA
Libanezul Andre Jaderian, iranianul Alireza Yousefi Jouybari si turcul de etnie kurda Memet Turan sunt cei trei afaceristi care au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA in dosarul Unifarm, potrivit portalului instantelor.

In aceasta saptamana, fostul director al Unifarm Adrian Ionel a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la trafic de influenta, instigare la fals intelectual, folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane. Cea mai grava infractiune adusa de DNA, oficialul ar fi pretins 760.000 de euro intermediarului unei firme pentru a atribui un contract de furnizare de masti si combinezoane.

"Procurorii anticoruptie au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu trei inculpati (persoana intermediara si doi reprezentanti ai societatii beneficiare a contractului), in sarcina acestora retinandu-se savarsirea unor infractiuni de trafic si cumparare de influenta," arata DNA.

Andre Jaderian, Alireza Yousefi Jouybari si Mehmet Turan au fost de acord sa fie condamnati la cate 3 ani inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

"In prezenta aparatorilor alesi, inculpatii au declarat expres ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si sunt de acord cu felul si...

UPDATE Fostul director Unifarm, Ionel Adrian, trimis in judecata de DNA pentru o mita de 760.000 de euro. "Spagarii" au recunoscut acuzatiile

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 13:15
UPDATE Fostul director Unifarm, Ionel Adrian, trimis in judecata de DNA pentru o mita de 760.000 de euro. "Spagarii" au recunoscut acuzatiile
Fostul director Unifarm SA, Adrian Ionel Eugen, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA pentru ca ar fi cerut mita 760.000 de euro pentru un contract de achizitie a echipamentelor de protectie impotriva infectarii cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane si 3 milioane de masti chirurgicale), la inceputul lunii martie.

Acuzatiile din acest caz: luare de mita, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la trafic de influenta, instigare la fals intelectual si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

In acelasi dosar a mai fost trimisa in judecata si Maria Lizica Daniela Radu, serviciu comercial al CN Unifarm SA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual.

Integral acuzatiile DNA

"In contextul declararii de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, in data de 30 ianuarie 2020, a starii de urgenta pentru sanatatea publica la nivel international din cauza infectiilor cu noul Coronavirus, Guvernul Romaniei a emis O.U.G. nr. 11/2020 privind stocurile de urgenta medicala (printre echipamentele respective fiind incluse combinezoanele si mastile de protectie) precum si unele masuri aferente instituirii carantinei.
CN UNIFARM SA a fost desemnata, alaturi de alte institutii publice, sa efectueze achizitii de astfel de...
  1. Un celebru fizician de la Harvard uluiește omenirea: Universul a fost creat de extratereștri, în laborator VIDEO
  2. Colosul din spațiu care uluiește omenirea: Necunoscutul gigantic, pe care nu-l vom vedea niciodată VIDEO
  3. Descoperire uluitoare a oamenilor de știință: Un gigantic tunel magnetic înconjoară Pământul VIDEO
  4. Demi Lovato afirmă că termenul "aliens" este disprețuitor pentru extratereștri. Răspunsul unui fizician celebru VIDEO
  5. Călătoria în timp și spațiu devine posibilă: Invenția minune creată de experții elvețieni VIDEO
  6. Mesaje extraterestre misterioase primite de astronomi din spațiu: ”Nu am văzut niciodată așa ceva” VIDEO
  7. Întâmplare șocantă petrecută în plină noapte: Un meteorit s-a prăbușit într-o casă, pe perna unei femei, care dormea VIDEO
  8. Fenomen misterios surprins de un astronaut: Un glob înfricoșător de lumină FOTO VIDEO
  9. Confruntare între o vulpe și-o pisică filmată pe o stradă din Brașov. Cine a cedat lupta și a părăsit scena în ritm alert VIDEO
  10. Descoperire cheie care descifrează misterul Triunghiului Bermudelor: Filmul documentar are premiera în România VIDEO