Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.142 secunde)

Articole despre "ursula von der leyen"

Ursula von der Leyen împlinește astăzi 63 de ani! Cine este bărbatul cu care a făcut șapte copii

Sambata, 08 Octombrie 2022, ora 10:25
Ursula von der Leyen împlinește astăzi 63 de ani! Cine este bărbatul cu care a făcut șapte copii
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, prima femeie care ocupă această funcție, împlinește astăzi 63 de ani.

Ea s-a născut într-o suburbie a capitalei belgiene și și-a petrecut primii 13 ani din viață la Bruxelles. Tatăl ei, Ernst Albrecht, viitorul premier al landului Saxonia Inferioară, ocupa funcții de conducere în cadrul instituțiilor premergătoare ale UE. Von der Leyen vorbește fluent engleza și franceza și s-a obișnuit devreme cu un context internațional. Creștin-democrata von der Leyen a avut diverse posturi în guvernele cancelarei Angela Merkel, fiind singurul ministru care a făcut parte din toate executivele conduse de aceasta din 2005.

A abordat noile sarcini cu mult elan, a schimbat structuri existente și a generat supărări discrete în cadrul partidelor de coaliție prin capacitatea ei de a se impune. Ursula a ocupat fotoliul de ministru pentru familie între 2005 și 2009, perioadă în care a sprijinit financiar la nivel federal grădinițele și creșele.

În 2009, von der Leyen - de profesie medic - a preluat funcția de ministru al sănătății în cel de-al doilea guvern condus de Merkel. Cu patru ani mai târziu a devenit ministru al apărării, un portofoliu pe care l-a păstrat și după remanierea guvernamentală complicată după alegerile parlamentare din 2017. Dintre cei 17 predecesori ai Ursulei von der Leyen în această funcție - cu toții de sex masculin - foarte puțini au reușit să...

Maia Sandu, la declaraţiile de presă comune cu Ursula von der Leyen: „Mulţumim României, datorită căreia astăzi avem curent electric în casele noastre”

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 12:42
Maia Sandu, la declaraţiile de presă comune cu Ursula von der Leyen: „Mulţumim României, datorită căreia astăzi avem curent electric în casele noastre”
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit României pentru ajutorul dat în aprovizionarea ţării cu energie electrică, la declaraţiile comune de presă pe care le-a susţinut joi, 10 noiembrie, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

„Suntem recunoscători Comisiei Europene şi statelor membre pentru alocarea, la 1 august, a primei tranşe de 50 de milioane de euro din noul pachet de asistenţă macrofinanciară. Mulţumim pentru sprijinul bugetar adiţional de 75 de milioane de euro oferit în luna august pentru a face faţă cheltuielilor tot mai mari cu resursele energetice.

Conectarea Republicii Moldova la sursele de energie electrică din Uniunea Europeană prin reţeaua electrică continentală ENTSO-E este un adevărat colac de salvare în situaţia actuală, când nu mai putem cumpăra electricitate din Ucraina şi de la Cuciurgan. Mulţumim tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene care ne-au oferit ajutor în această perioadă. Şi mulţumim României, datorită căreia astăzi avem curent electric în casele noastre”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, Ursula von der Leyen a dat asigurări că solidaritatea europeană cu Republica Moldova este de neclintit şi a anunţat că Bruxelles-ul a pregătit un pachet suplimentar de susţinere energetică pentru Republica Moldova. Astfel, 200 de milioane de euro vor fi acordaţi în caz de necesitate pentru...

Ursula von der Leyen acuză Rusia că utilizează gazul ca armă. „Creează penurie pe pieţele energetice mondiale”

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 10:57
Ursula von der Leyen acuză Rusia că utilizează gazul ca armă. „Creează penurie pe pieţele energetice mondiale”
Moscova este mai interesată de utilizarea gazului ca armă - chiar dacă acest lucru înseamnă distrugerea, nu comercializarea lui - ca răspuns la sancţiunile occidentale contra Rusiei după invadarea Ucrainei, a acuzat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul primei sesiuni a summitului G20 găzduit de Indonezia.

''Vedem că Rusia îşi arde gazul mai degrabă decât îl vinde'', a subliniat Von der Leyen.

Potrivit şefei executivului comunitar, comportamentul Rusiei ''creează penurie pe pieţele energetice mondiale şi cauzează explozia preţurilor''.

De aceea, Uniunea Europeană a susţinut propunerea de introducere a unui plafon la preţul petrolului, a adăugat Ursula von der Leyen, subliniind că vor avea de câştigat şi ţările cu venituri medii şi mici.

''Dar cel mai bun răspuns al nostru la această situaţie este de a accelera tranziţia către forme curate de energie. Acesta este singurul răspuns atât la criza energetică, cât şi la cea climatică şi oferă, de asemenea, oportunităţi enorme pentru alte regiuni ale lumii'', a accentuat şefa executivului comunitar.

În acest context, Europa va investi cel puţin 4 miliarde de euro în energii regenerabile, precum hidrogenul, în următorii cinci ani, ceea ce va atrage investiţii private masive.

De partea sa, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a criticat Rusia pentru utilizarea energiei ca armă, efectele negative simţindu-se nu...

Olena Zelenski, invitata de onoare a președintei Comisiei Europene. Ursula von der Leyen: ”Curajul poporului ucrainean a emoţionat şi inspirat lumea întreagă”

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 23:37
Olena Zelenski, invitata de onoare a președintei Comisiei Europene. Ursula von der Leyen: ”Curajul poporului ucrainean a emoţionat şi inspirat lumea întreagă”
Soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, va fi, miercuri, invitata de onoare a preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la discursul privind starea Uniunii.


Anunţul a fost făcut chiar de către von der Leyen pe Twitter.

”Sunt încântată să o salut pe Prima Doamnă din Ucraina, Olena Zelenska, invitata mea de onoare pentru discursul de mâine privind starea Uniunii”, a scris preşedinta Comisiei Europene.

Aceasta afirmă că Europa va fi alături de Ucraina la fiecare pas.

”Curajul poporului ucrainean a emoţionat şi inspirat lumea întreagă. Europa va fi alături de voi la fiecare pas”, a adăugat von der Leyen.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen urmează să susţină miercuri, în direct, de la ora 10.00, ”Discursul despre starea Uniunii”, în Parlamentul Euroepan (PE), la Strasbourg.

I am delighted to welcome First Lady Olena @ZelenskaUA, my guest of honour for tomorrow’s State of the Union address.

The courage of Ukrainian people has touched and inspired the world.

Europe will stand with you every step of the way.

We will #StandStrongTogether#SOTEU pic.twitter.com/Ig6lHqefK2— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 13, 2022

Gazoductul Bulgaria - Grecia se inaugurează la Sofia. Ursula Von der Leyen: ”Avem ce trebuie pentru a ne rupe energetic de Rusia”

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 12:22
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Gazoductul Bulgaria - Grecia se inaugurează la Sofia. Ursula Von der Leyen: ”Avem ce trebuie pentru a ne rupe energetic de Rusia”
Interconectorul de gaze dintre Grecia şi Bulgaria Europa se inaugurează sâmbătă, 1 octombrie, la Sofia, Europa făcând astel un pas important ca să reducă dependența de gazul rusesc.

La eveniment participă și premierul României, Nicolae Ciucă. Vor fi prezenţi oficiali ai Bulgariei, ai Greciei, Azerbaidjanului, dar și preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Lansarea interconectorului Grecia-Bulgaria este o etapă importantă pentru asigurarea necesarului în plan energetic.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen cu ocazia inaugurării gazoductului Bulgaria - Grecia: Uniunea Europeană a sprijinit acest proiect încă de la început politic și financiar. Energia înseamnă libertate. Această conductă schimbă jocul, avem ce trebuie pentru a ne rupe energetic de Rusia. Europa are suficient gaz pentru iarnă, Primul pas a fost diversificarea surselor. (...) Criza energetică este una foarte serioasă și cere din partea UE un răspuns comun. Ieri am decis să limităm profiturile anumitor companii energetice și să direcționăm către familii, potrivit tvr.ro

Europe has everything it needs to break free from Russian fossil fuels.

The inauguration of the 🇧🇬🇬🇷 interconnector is a game changer.

Together, let’s shape a strong and resilient energy Union.
https://t.co/xybwSF1wkH— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) October 1, 2022

Azerbaidjanul va livra țărilor europene aproape 12 miliarde de metri...

Ursula von der Leyen, în doliu după ce unul din poneii săi a fost omorât. Cum s-a produs tragedia

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 19:10
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Ursula von der Leyen, în doliu după ce unul din poneii săi a fost omorât. Cum s-a produs tragedia
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, deplânge moartea unuia dintre poneii săi, care ar fi murit într-un atac al unor animale sălbatice, relatează DPA.

"Întreaga familie este extrem de afectată din cauza acestei veşti", a spus Ursula von der Leyen în legătura cu atacul, conform unui comunicat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al şefei CE, poneiul Dolly avea 30 de ani.

Animalul se afla pe o păşune alături de un alt ponei, care nu a păţit nimic.

Conform tabloidului german Bild, soţul Ursulei von der Leyen a găsit poneiul mort "la doar circa 100 de metri de casa familiei".

Ministerul Mediului din landul Saxonia Inferioară, unde îşi are locuinţa Ursula von Der Leyen, a confirmat că marţi noapte a avut loc un presupus atac al unor lupi în oraşul Burgdorf, la nord-est de capitala landului, Hanovra.

Animalul mort a fost găsit vineri într-un padoc în districtul Beinhorn. Muşcătura sugerează că ar fi fost vorba de atacul unor lupi, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al ministerului.

Potrivit acestuia, Camera de Agricultură din Saxonia Inferioară a înregistrat presupusa muşcătură. În următoarele zile va fi făcută o analiză de ADN pentru a stabili dacă atacul a fost comis de un lup aflat în evidenţele autorităţilor.

Conform celor mai noi date ale ministerului, în Saxonia Inferioară ar exista 39 de haite de lupi şi patru lupi singuratici, ceea ce ar însemna un total de 350 de lupi....

Ursula von der Leyen a mers la Kiev pentru a discuta cu Volodimir Zelenski despre aderarea la UE

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 12:17
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Ursula von der Leyen a mers la Kiev pentru a discuta cu Volodimir Zelenski despre aderarea la UE
Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a sosit joi la Kiev, în cea de a treia sa vizită în Ucraina de la începutul războiului rus, în care va discuta cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmigal despre planurile de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.


”(Mă aflu) la Kiev în a treia mea vizită de la începutul Războiului cu Rusia”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Ursula von der Leyen, precizând că se întâlneşte cu Zelenski şi Şmigal.

Aceste discuţii vizează modul de ”apropiere al economiilor noastre şi populaţiilor noastre” în contextul în care Ucraina avansează către aderarea la UE.

🇺🇦 In Kyiv, for my 3rd visit since the start of Russia’s war.

So much has changed.
Ukraine is now a 🇪🇺 candidate.

I’ll discuss with @ZelenskyyUa and @Denys_Shmyhal how to continue getting our economies and people closer while Ukraine progresses towards accession. pic.twitter.com/zs9tMm0Mx1— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 15, 2022

UE a aprobat în iunie candidatura Ucrainei, care are ambiţia să adere atât la Uniune, cât şi la NATO, spre marrea nemulţumire a Moscovei, care a invadat această fostă republică sovietică la 24 februarie.

Occidentul a impus o serie de sancţiuni Rusiei din cauza invaziei şi războiului ruse şi furnizează arme Kievului, o susţinere crucială care i-a permis să recucerească, în ultimele...

Comisia Europeană propune plafonarea veniturilor tuturor companiilor din energie. Ursula von der Leyen: Fac profituri la care nici nu visau până acum VIDEO

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 10:51
Comenteaza acest articol | 13 comentarii
Comisia Europeană propune plafonarea veniturilor tuturor companiilor din energie. Ursula von der Leyen: Fac profituri la care nici nu visau până acum VIDEO
Comisia Europeană propune plafonarea veniturilor tuturor companiilor din energie, atât a celor care produc electricitate, cât și a celor petroliere și a furnizorilor de gaze.


Anunțul a fost făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, miercuri, în cadrul discursului ei privind starea Uniunii Europene susţinut în plenul PE reunit la Strasbourg. Potrivit acesteia, propunerea include furnizările din Rusia, dar nu se limitează la acestea.

Președinta Comisiei Europene a readus în discuție nevoia de a reduce consumul de energie la orele de vârf: “Trebuie să ajutăm IMM-urile, familiile monoparentale, milioane de europeni au nevoie de sprijin. Propunem o plafonare pentru companiile care produc electricitate la prețuri mici, care fac profituri la care nici nu visau până acum. În aceste vremuri tulburi e greșit să faci profituri imense de pe urma unui război și pe spatele cetățenilor. Profiturile trebuie direcționate către cei care au nevoie de ele. Producătorii de hidrocarburi trebuie să contribuie la atenuarea crizei”, a spus Ursula von der Leyen, citată debiziday.ro.

Conform oficialului, propunerea prevede strângerea a peste 140 de miliarde de euro, pentru ca statele membre să poată amortiza impactul noilor măsuri.

“Acest mesaj despre Starea UE nu a fost transmis niciodată în vreme de război. Europenii nu s-au ascuns, au avut curajul să facă ceea ce trebuie. Am găsit puterea interioară a Europei....

Ursula von der Leyen, proiect radical pentru ieftinirea energiei: "Este momentul pentru o plafonare a preţului gazului rusesc"

Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 18:36
Comenteaza acest articol | 33 comentarii
Ursula von der Leyen, proiect radical pentru ieftinirea energiei: "Este momentul pentru o plafonare a preţului gazului rusesc"
A sosit momentul să fie stabilită o plafonare a preţului gazului rusesc, care vine prin conducte spre Europa, pentru a lupta contra încercărilor preşedintelui Vladimir Putin de a manipula piaţa europeană a energiei, a afirmat vineri, 2 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a cerut măsuri pentru taxarea suplimentară a profiturilor excepţionale pe care le fac furnizorii de electricitate din actuala criză a gazelor, iar banii să fie folosiţi pentru sprijinirea companiilor şi a cetăţenilor vulnerabili.

"Cred cu fermitate că este acum momentul pentru o plafonare a preţului gazului rusesc, care vine prin conducte spre Europa. Plafonarea poate fi propusă la nivel european şi există de asemenea baza juridică pentru taxarea suplimentară a profiturilor excepţionale, ca măsură de urgenţă într-un moment de criză", le-a spus jurnaliştilor oficialul UE, la o reuniune a parlamentarilor conservatori din Germania.

Pe data de 9 septembrie, miniştrii Energiei din UE se vor reuni pentru a discuta răspunsul lor la creşterea preţurilor.

"În ultimele luni am lucrat din greu la nivel european pentru a lupta contra manipulărilor preşedintelui Vladimir Putin. Am convenit capacităţi comune de stocare a gazelor şi până acum gradul de umplere este de 80%, în medie, cu două luni mai devreme decât ne aşteptam". Iar Norvegia exportă în UE o cantitate...

Ursula von der Leyen: ”Am vești bune pentru România”. Suma uriașă pe care o va primi țara noastră

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 19:37
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Ursula von der Leyen: ”Am vești bune pentru România”. Suma uriașă pe care o va primi țara noastră
Comisia Europeană a aprobat joi, 15 septembrie, o evaluare preliminară pozitivă a primei cereri de plată a României, în valoare de 2,6 miliarde euro, în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR), instrumentul-cheie aflat în centrul NextGenerationEU, informează Executivul comunitar.

Din total, 1,8 miliarde euro se vor acorda sub formă de granturi şi 0,8 miliarde euro sub formă de împrumuturi.

La 31 mai 2022, România a prezentat Comisiei o cerere de plată bazată pe atingerea celor 21 de jaloane şi ţinte selectate din Decizia de punere în aplicare a Consiliului pentru prima tranşă. Acestea vizează reforme privind transportul durabil, decarbonizarea, siguranţa rutieră, piaţa energiei electrice, înlocuirea cărbunelui din mixul energetic, îmbunătăţirea proceselor de administrare fiscală, intensificarea luptei împotriva corupţiei, reforma sistemului de învăţământ obligatoriu pentru prevenirea şi reducerea părăsirii timpurii a şcolii şi sistemul de audit şi control al României pentru punerea în aplicare a Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

În cererea lor, autorităţile române au furnizat dovezi detaliate şi cuprinzătoare care demonstrează îndeplinirea celor 21 de jaloane intermediare. Comisia a analizat în detaliu aceste informaţii înainte de a prezenta evaluarea preliminară pozitivă a cererii de plată.

România, felicitată pentru progrese

”Am veşti bune pentru România. S-au...

Îndemn la solidaritate al șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: ”Și statele membre care nu achiziţionează gaze ruseşti nu pot scăpa de efecte”

Luni, 25 Iulie 2022, ora 12:32
Comenteaza acest articol | 10 comentarii
Îndemn la solidaritate al șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: ”Și statele membre care nu achiziţionează gaze ruseşti nu pot scăpa de efecte”
Ţările europene care nu depind de aprovizionarea cu gaze din Rusia trebuie să manifeste solidaritate faţă de cele care sunt forţate să facă eforturi pentru a le economisi din cauza riscului iminent de întrerupere a livrărilor, a declarat luni şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru DPA.

"Chiar şi statele membre care aproape că nu achiziţionează gaze ruseşti nu pot scăpa de efectele unei potenţiale întreruperi a aprovizionării cu acestea pe piaţa noastră internă", a declarat von der Leyen, înaintea unei reuniuni speciale a miniştrilor energiei din ţările blocului comunitar, planificată pentru marţi.

Economiile ţărilor din UE sunt strâns interconectate, a spus ea, subliniind că o criză a gazelor ar afecta fiecare stat membru într-o formă sau alta.

"De aceea este important ca statele membre să-şi diminueze cererea de gaze, astfel încât toate să stocheze mai mult şi să împartă cu cele care sunt mai afectate", a afirmat von der Leyen.

Aceste comentarii intervin în urma criticilor exprimate de Spania şi Portugalia faţă de planul de urgenţă în materie de gaze propus de Comisie. Portugalia a calificat acest plan drept "nesustenabil" şi a declarat că consumul său de gaze este o "necesitate absolută".

Concret, planul Comisiei solicită tuturor statelor UE să îşi reducă în mod voluntar consumul de gaze cu cel puţin 15% între 1 august şi 31 martie, luându-se în calcul totodată eventualitatea...

De ce refuză Ursula von der Leyen să publice mesajele schimbate cu șeful Pfizer. Cazul similar când șefa CE și-a resetat telefonul

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 12:13
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
De ce refuză Ursula von der Leyen să publice mesajele schimbate cu șeful Pfizer. Cazul similar când șefa CE și-a resetat telefonul
Ombudsmanul UE a emis o mustrare oficială Comisiei Europene pentru eșecul președintelui său, Ursula von der Leyen, de a face publice mesajele text schimbate cu șeful Pfizer în timpul pandemiei.

Avocatul Poporului din UE, Emily O'Reilly, și-a menținut joi, 14 iulie, verdictul de administrare defectuoasă din partea comisiei, declarând că nu a „răspuns la întrebarea de bază dacă există mesajele text în cauză” și nu a explicat cum va trata cererile similare in viitor.

„Recentele dezvăluiri despre tacticile de lobby ale unei multinaționale americane în Europa, inclusiv mesaje text scurse, arată urgența acestei probleme pentru administrațiile publice”, a spus O'Reilly, referindu-se la dosarele Uber, dezvăluirile publicate de jurnaliştii din 29 de țări, legate de tacticile agresive de lobby ale companiei din Silicon Valley la Bruxelles și în alte părți.

O'Reilly a spus că gestionarea de către comisie a cererii de acces la documente a lăsat „impresia regretabilă a unei instituții a UE care nu este deschisă în chestiuni de interes public semnificativ”.

Disputa a apărut după ce un jurnalist a cerut acces la mesajele text schimbate între Von der Leyen și șeful executivului Pfizer, Albert Bourla, în urma unui raport din New York Times care detalia diplomația personală care a ajutat UE să obțină 1,8 miliarde de doze de vaccinuri salvatoare. Comisia a refuzat să ofere acces la mesaje, determinând un apel către...
  1. Șpăgară angajată la ANAF, către patroana protejată: Nu mă suni și-mi zici: „Mi-a venit controlul”, ci „Bă!... Mi-e dor de tine rău!”
  2. O șoferiță care a parcat pe locul altcuiva s-a trezit cu parbrizul spart: "Unii numai așa se educă. Fac pariu că de acum încolo nu vei mai repeta figura"
  3. Modul inedit în care doi români, soț și soție, au ales să câștige bani în Germania. „Pur și simplu nu există nimic de muncă în România”
  4. Soluțiile românilor pentru a evita costurile cu bagajul de cală în avion: "Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez"
  5. 7 milioane de români sunt obligaţi să îşi schimbe contorul: O parte din cost va fi plătită de ei. De la cât pornesc prețurile
  6. Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament cu 3 camere de la A la Z: "Îți cumperi teren și ridici casă la roșu, la ce prețuri au meseriașii"
  7. Nouriel Roubini, supranumit ”profetul crizei”, avertizează: „Mama tuturor crizelor economice se profilează”
  8. Cea mai tare glumă care a apărut după eliminarea Germaniei de la Mondiale FOTO
  9. Frica i-a intrat în oase lui Putin: Ce face Rusia cu adevărat în Crimeea, dezvăluit de sateliți FOTO
  10. Cum a cerut șpagă o doctoriță de la pacienta pusă pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă mă trezesc paralizată”