Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.113 secunde)

Articole despre "usr"

Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?

Joi, 26 Mai 2022, ora 12:15
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Fostul președinte al Senatului și actual vicepreședinte al USR Anca Dragu a comentat la RFI informațiile vehiculate în ultima perioade privind o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din Partid. Dragu a fost ministru de Finanțe în guvernul tehnocrat condus de Cioloș în 2016.

„Dacian Cioloș este un nume important pentru partid și foarte mulți oameni au venit în USR PLUS pentru domnul Cioloș. Este un politician cu experiență și valoros. Eu aș vrea ca domnul Cioloș să continue activitatea politică, pentru că are calități inspiraționale, inspiră oameni.

În acest moment, într-adevăr, avem o perioadă mai dificilă, dar mi-ar plăcea ca partidele să se uite mai mult la situația economică în acest moment, să lăsăm orgoliile politice, să le lăsăm deoparte” a afirmat Anca Dragu într-un interviu pentru RFI.

Întrebată dacă l-ar urma pe Dacian Cioloș într-un nou proiect politic, fostul președinte al Senatului a precizat că „este greu de spus”.

„Nu poți merge într-o zonă pe care nu o știi, trebuie discutat ce proiect se poate face, care-i direcția. Nu aș merge în orice fel de proiect. Cu siguranță că trebuie să avem un proiect serios, un proiect liberal, de orientare europeană, un proiect care să fie și foarte cinstit cu oamenii și pentru oameni”.

Chestionată apoi dacă USR mai reprezintă un astfel de proiect precum menționează ea, Anca Dragu și-a exprimat speranța ca oamenii valoroși să...

Vlad Voiculescu anunță într-un mesaj intern că rămâne în USR dacă Cioloș rupe partidul SURSE

Joi, 26 Mai 2022, ora 09:21
Vlad Voiculescu anunță într-un mesaj intern că rămâne în USR dacă Cioloș rupe partidul SURSE
Fostul ministru al Sănătății și lider al USR București, Vlad Voiculescu, a transmis într-un mesaj intern pentru filiala din Capitală că nu are de gând să îl urmeze pe Dacian Cioloș dacă acesta ar urma să rupă partidul.

Voiculescu a transmis că este „tulburat” de vestea plecării lui Dacian Cioloș și a mai multor membri PLUS, dar subliniază că „sunt și rămân prietenii noștri”. Mai departe, acesta subliniază că membrii filialei din București nu intenționează să demisioneze alături de Dacian Cioloș.

Mesajul integral al lui Vlad Voiculescu de pe grupul intern al USR:

„Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunțului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaștem că am fost tulburați de vestea plecării lor. Sunt și rămân prietenii noștri, oameni care au pus umărul la construcția politică în care suntem astăzi și la schimbarea României.

Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei București și niciunul dintre reprezentanții noștri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR.

Partidul acesta va fi așa cum vom ști și vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătățit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate și o cultură organizațională încă în formare.

Pentru noi însă, membrii USR...

Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”

Sambata, 21 Mai 2022, ora 18:29
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că Drulă merită încrederea colegilor de partid şi a românilor: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”.

”Astăzi Cătălin Drulă şi-a lansat oficial candidatura pentru preşedinţia USR. USR este acum cel mai mare partid de opoziţie. Singurul partid liberal din România. Dar lupta pentru destinul României va fi una grea. Suntem noi şi colosul PSD-PNL. Şi în joc este modernizarea ţării noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Dan Barna.

Fostul preşedinte al USR apreciază că Drulă este ”un om al faptelor”. ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe. Cătălin merită încrederea useriştilor. Cătălin merită încrederea românilor”, a mai scris Barna.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta", a afirmat el.

Drulă a menţionat că USR a "pus bazele modernizării României pe următorul deceniu înainte să fim scoş­i de la guvernare de cel mai mare trădător al electoratului de dreapta". În viziunea sa, USR trebuie să lupte pentru un stat "suplu",...

Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"

Sambata, 21 Mai 2022, ora 11:11
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta", a afirmat el.


"Astăzi mi-am lansat oficial candidatura pentru preşedinţia USR. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des şi laud la fel. Şi mereu o fac sincer şi fără ocolişuri. Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta", a scris Cătălin Drulă, sâmbătă, pe Facebook.

El a susţinut că USR este acum cel mai mare partid de opoziţie.

"Singurul partid liberal din România. Dar lupta pentru destinul României va fi una grea. Suntem noi şi colosul PSD-PNL. Şi în joc este modernizarea ţării noastre. În aceşti ani am învăţat că politica este un joc de echipă. Vedetismul şi politica pe persoană fizică nu produc rezultate durabile. Puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare. Iar democraţia nu poate funcţiona fără încredere, respect şi delegare. Le-am cerut colegilor mei să-mi acorde încrederea de fi liderul acestei construcţii frumoase, ce poartă numele USR", a adăugat Cătălin Drulă.

Liderul interimar al USR a afirmat că leadershipul "înseamnă să-ţi pese".

"Şi vreau...

Drulă, avertisment pentru Cioloș: "Să pleci acum din USR, practic dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist"

Marti, 24 Mai 2022, ora 13:18
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
Drulă, avertisment pentru Cioloș: "Să pleci acum din USR, practic dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist"
Președintele interimar al USR Cătălin Drulă a declarat marți, 24 mai, că o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din USR ar urma modelul „foștilor lideri care pe sfârșit de carieră își mai fac un proiect de vanitate”.

Drulă a subliniat într-un interviu pentru RFI că actuala clasă politică veche s-a reunit într-un bloc care „duce România către faliment”, în timp ce USR face opoziție „pe toate fronturile” în Parlament.

"Eu cred că avem o misiune extraordinar de importantă. Toată clasa politică veche s-a reunit în acest bloc mare care duce România către faliment şi în partea cealaltă avem USR, alternativa liberală democrată, responsabilă, de guvernare profesionistă, suntem Opoziţia în România, în prezent şi avem muncă de făcut până în 2024, avem foarte multe proiecte. Chiar ieri am demarat un proiect, în care vom merge şi vom vorbi direct cu românii, din uşă în uşă, exact despre aceste probleme economice, avem departament de politici publice, avem opoziţia pe care o facem pe toate fronturile în Parlament”, a declarat Drulă, la RFI.

Întrebat despre o posibilă demisie a lui Dacian Cioloş din USR, scenariu vehiculat în ultima vreme, președintele interimar al partidului a subliniat că o astfel de decizie nu are sens și că ar da o mână de ajutor pentru PNL și PSD.

"E o chestiune lipsită de sens. În momentul de faţă, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care...

Dacian Cioloș decide diseară dacă rupe USR SURSE

Luni, 23 Mai 2022, ora 16:48
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Dacian Cioloș decide diseară dacă rupe USR SURSE
Europarlamentarul USR Dacian Cioloș va avea diseară o întâlnire online cu mai mulți apropiați din partid pentru a decide dacă rămân în USR sau dacă fondează o nouă formațiune politică, susțin surse politice pentru ziare.com.

Printre cei care vor participa la discuție se numără eurodeputații Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu și Alin Mituță.

Dacian Cioloș i-a chemat săptămâna trecută la Bruxelles pe mai mulți parlamentari USR proveniți din vechiul PLUS pentru a discuta despre viitorul lor politic, însă majoritatea nu vor să plece din USR, susțin sursele citate. Singurii parlamentari care sunt dispuși să-l urmeze pe Cioloș sunt Andrei Lupu și Ștefan Pălărie. Plus europarlamentarii Tudorache, Pîslaru, Mituță și Ramona Strugariu, toți loiali fostului premier tehnocrat.

În acest moment, părerile sunt împărțite printre susținătorii lui Cioloș. Unii spun că nu mai pot rămâne în USR atât timp cât team Barna (transformată în team Drulă) controlează partidul, prin urmare insistă pentru o nouă formațiune politică. Pe de altă parte, sunt multe voci care susțin că un nou partid politic n-ar face altceva decât să canibalizeze electoratul USR și, în final, ambele partide să aibă rezultate slabe la alegerile din 2024.

USR obține în instanță organizarea unui referendum de demitere a unui primar PNL: „Poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos”

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 09:43
USR obține în instanță organizarea unui referendum de demitere a unui primar PNL: „Poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos”
Organizarea referendumului de demitere a primarului PNL din Dumbrăviţa, judeţul Braşov, Popa Zachiu, pentru care au semnat peste 1.100 de locuitori ai comunei, merge mai departe, anunţă miercuri formaţiunea. Tribunalul Braşov a dat câştig de cauză USR şi a respins cererea edilului de a suspenda ordinul prefectului de numire a comisiei pentru organizarea referendumului.

Acest referendum este urmarea firească a tuturor abuzurilor comise, a deselor încălcări făţişe ale legilor statului român, a nerespectării intereselor generale ale comunităţii locale şi a atribuţiilor legale ce-i revin primarului de la PNL, aflat la al cincilea mandat, pentru a căror respectare a depus jurământ, afirmă cei de la USR.

"Nu mi-aş fi imaginat niciodată că poate fi atât de greu în România să îţi exerciţi un drept constituţional. În teorie, poporul te pune în funcţie şi poporul te poate da jos. În practică, primarii din ţară noastră, şi mai ales cei cu multe mandate, consideră că primăriile sunt afacerile lor personale. Şi după ce că nu fac nimic pentru comunităţi, se mai şi ţin cu dinţii de scaune. Cel puţin 5 luni a reuşit domnul Popa Zachiu să întârzie referendumul organizat pentru demiterea lui. Azi, însă, instanţa ne-a dat dreptate. Ne luptăm în continuare pentru drepturile noastre şi mai ales, ne luptăm pentru o Dumbrăviţă şi Vlădeni mai dezvoltate şi primitoare. Împreună spunem stop abuzurilor din...

Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban

Marti, 24 Mai 2022, ora 21:46
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit marți, 24 mai, despre un posibil pol de dreapta alături de Dacian Cioloş și USR.

Întrebat dacă negociază cu Dacian Cioloş formarea unui pol de dreapta, Ludovic Orban a spus: ”E prematur să discutăm despre subiectul ăsta. În primul rând, trebuie să se hotărască domnul Cioloş ce va face, eu nu stiu ce va face Dacian Cioloş”, a spus fostul lider al PNL la Profit News TV.

Orban a recunoscut că a discutat cu Dacian Cioloş, însă a precizat că nu ştie ce va face acesta.

Despre o posibilă plecare a acestuia din USR, aşa cum s-a vehiculat, neoficial, în ultima perioadă, liderul partidului Forța Dreptei a răspuns: ”Nu vorbesc despre ipoteze”.

Întrebat despre o alianţă cu USR, Orban a arătat că cei 16 parlamentari de la Forţa Dreptei colaborează cu acest partid, ”dar nu pe toate punctele”. ”Sunt puncte în care nu ne înţelegem, noi suntem liberali conservatori”, a spus el, dând exemplul propunerii USR cu zero taxe pe salariul minim.

”Sună bine, poţi să îi fraiereşti pe toţi angajaţii, să te voteze, cei cu salariul minim (..) dar chestia în sine provoacă o gaură în buget de 62 de miliarde şi nu prea e practicată pe nicăieri, mai ales cânt ai cotă unică de 10%”, a explicat Orban.

Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu

Joi, 19 Mai 2022, ora 03:40
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Dacian Cioloș s-a întâlnit săptămâna trecută cu mai mulți apropiați din USR, foști membri PLUS, și ar pregăti o demisie din partid, potrivit unor surse politice. Șansele sale de reușită într-o nouă structură, sunt, însă, limitate explică analiștii.

Fostul lider USR Dacian Cioloș a avut o discuție cu mai mulți membri din vechiul PLUS cu privire la situația actuală din USR și la o eventuală demisie pentru a porni o nouă structură politică, alături de cel puțin alți patru europarlamentari. Conform unor surse politice, mai mulți membri PLUS sunt nemulțumiți de faptul că sunt marginalizați și nu au acces la anumite funcții.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a dezvăluit că subiectul unei posibile plecări ale lui Cioloș din partid a fost abordat într-o ședință a conducerii USR și a confirmat că acesta din urmă a avut o întâlnire la Bruxelles cu mai mulți europarlamentari.

„Nu este un secret pentru nimeni, o mare parte din colegii parlamentari din fostul PLUS au fost la o discuţie, la Bruxelles, cu Dacian şi cu europarlamentarii din fostul PLUS, ne-au confirmat că au fost aceste discuţii, că au fost nemulţumiri şi de asemenea, colegii din Biroul Naţional care au fost acolo ne-au confirmat că nu există perspectiva ruperii, a scindării, a plecării”, a spus Moşteanu.

Acesta din urmă a transmis apoi și un avertisment subtil lui Cioloș, precizând că „din punctul meu de vedere,...

Contestația USR privind hidrocentralele mici în ariile protejate, dezbătută de CCR. ”Poiectele astea ceauşiste, din care se îmbogăţesc nişte şmecheri”

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 07:20
Contestația USR privind hidrocentralele mici în ariile protejate, dezbătută de CCR. ”Poiectele astea ceauşiste, din care se îmbogăţesc nişte şmecheri”
Sesizarea USR privind legea care permite construcţia de hidrocentrale mici în ariile protejate, va fi dezbătută miercuri, 18 Mai, de Curtea Constituţională a României.

Uniunea Salvaţi România anunţa că a sesizat Curtea Constituţională pe legea "care lasă cale liberă pentru finalizarea şi funcţionarea hidrocentralelor ilegale în arii naturale protejate".

"USR a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu această lege extrem de nocivă care lasă cale liberă pentru finalizarea şi funcţionarea hidrocentralelor ilegale în arii naturale protejate. Este vorba de distrugerea iremediabilă a unor arii protejate pentru un beneficiu economic infim. E ca şi cum ţi-ai tăia o mână şi ai arunca-o din balon ca să mai scapi de balast. Băgăm râul Jiu în conducte, distrugând un întreg ecosistem, pentru a creşte producţia de energie cu 0,4%. Distrugem ariile naturale protejate pentru un câştig iluzoriu. Asta în vreme ce investitorii vor să extindă parcurile eoliene, iar statul român nu se grăbeşte pentru a îmbunătăţi cadrul legal. De ce? Doar pentru că nişte băieţi deştepţi au băgat ilegal sute de milioane de euro în construcţii ceauşiste din care s-au îmbogăţit firmele lor de casă. Iar acum vor să îşi desăvârşească opera, să acopere aceste ilegalităţi constatate deja de către instanţele de judecată şi să mai pompeze nişte sute de milioane de euro, distrugând pentru totdeauna mediul de care ar...

Noi tensiuni în USR. Un fost candidat la șefia partidului avertizează că formațiunea se îndreaptă spre prăpastie

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 03:40
Noi tensiuni în USR. Un fost candidat la șefia partidului avertizează că formațiunea se îndreaptă spre prăpastie
În interiorul USR au apărut noi tensiuni după ce senatorul Irinel Darău, fost candidat la șefia formațiunii, a transmis că sute de membri demisionează din cauza stilului de conducere și că, în prezent, formațiunea riscă să devină irelevantă. De cealaltă parte, președintele interimar al USR Cătălin Drulă îl acuză de „băgare în seamă”.

Într-un mesaj, Darău transmite că în acest moment USR se îndreaptă „spre prăpastie” și că actuala conducere a formațiunii ar împinge partidul spre rupere. Acesta argumentează că este nevoie de o analiză și susține că se oferă pentru a media o întâlnire între taberele din USR.

„În acest moment, din păcate pentru toţi, este absolut evident că ne îndreptăm spre prăpastie şi că începem să devenim un partid irelevant pe scena politică. Actuala conducere a USR PLUS trebuie să oprească imediat toate acţiunile planificate sau neplanificate care împing partidul spre rupere. Trebuie să facem o analiză a erorilor, să vedem ce a mers şi ce nu a mers, să realizăm un plan coerent şi eficient de a depăşi criza în care se află partidul. (...) Sunt dispus să mediez o asemenea întâlnire între actorii importanţi din USR PLUS, pentru că românii aşteaptă soluţii la problemele lor, nu certuri între noi”, a transmis senatorul.

Acesta a adăugat că USR și apoi USR PLUS au fost conduse de „aceeași echipă, de aceiași oameni, iar întregul partid a ajuns acum...

Surse: Dacian Cioloș va demisiona din USR în zilele următoare alături de câțiva apropiați din partid

Luni, 16 Mai 2022, ora 14:29
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Surse: Dacian Cioloș va demisiona din USR în zilele următoare alături de câțiva apropiați din partid
Fostul lider al USR, Dacian Cioloş, urmează să îşi anunţe în perioada următoare demisia din partid, au precizat surse din interiorul formaţiunii pentru News.ro. Alături de acesta vor mai demisiona şi câţiva apropiaţi ai lui, cel mai probabil europarlamentari.


Dacian Cioloş şi-a dat demisia de la şefia partidului pe 7 februarie de la şefia partidului, iar în prezent preşedinte interimar este fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. După plecarea lui Cioloş, câteva sute de membri ai USR şi-au dat demisia din partid.

Acum, surse din USR precizează că Dacian Cioloş ar urma să îşi anunţe demisia şi din calitatea de membru al USR, fiind zvonuri că acesta îşi pregăteşte o nouă platformă politică.


USR se pregăteşte pentru alegeri interne, Congresul partidului urmând să aibă loc în vară sau în toamnă.

“Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. Şi în USR nu cred că va reuşi nimeni, niciun om, nici din afară, să concentreze puterea şi de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcţie.


Dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalţi şi că avem interese comune, fără acea încredere - nu mimată, ci sinceră, concret exprimată în deciziile care se iau - va fi greu să reuşim. Şi atunci când ai sistematic în Biroul Naţional un vot 14 - 11, asta arată că e acolo o falie care e...

Cătălin Drulă, despre scăderea USR în sondaje: „E și o latură de mit în această cădere”

Duminica, 17 Aprilie 2022, ora 12:59
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Cătălin Drulă, despre scăderea USR în sondaje: „E și o latură de mit în această cădere”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că formaţiunea politică pe care o conduce se situează în preferinţele electoratului la acelaşi nivel la care se afla în momentul în care a intrat pentru a doua oară în Parlament, la alegerile din 2020. El vorbeşte despre „o latură de mit” în ceea ce priveşte scăderea USR în sondajele de opinie şi spune că la AUR e „vorba de o cădere liberă şi de o derută”.

„Din cercetările pe care le avem şi noi şi informaţiile culese, e şi o latură de mit în această cădere (a USR în sondajele de opinie – n.r.). Zona generală de intenţie de vot în care ne aflăm este cea care ne-a adus în Parlament, de la ultimele alegeri mă refer. În zona asta generală de reprezentare a votului (15% - n.r.) şi foarte aproape de PNL. Îi respect foarte mult pe aceste milioane de oameni, pentru că sunt undeva între un milion şi două milioane de oameni care îşi regăsesc opţiunea între noi şi vrem să-i convingem pe mai mulţi să ne voteze. Sunt alegeri în 2024, nu sunt astăzi”, a afirmat liderul USR duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV.

Acesta a comentat şi situaţia Alianţei pentru Unirea Românilor, spunând: „eu acolo cred că e vorba de o cădere liberă şi de o derută”.

„S-a terminat pandemia. Li se strică telefonul în faţă de ambasada Rusiei...”, a adăugat liderul USR, în acest context.

Întrebat dacă intenţionează să candideze...

USR Iași a făcut denunț la DNA că societatea Salubris ar fi falsificat cantităţile de deşeuri colectate şi selectate

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 11:48
USR Iași a făcut denunț la DNA că societatea Salubris ar fi falsificat cantităţile de deşeuri colectate şi selectate
Filiala municipală Iaşi a USR a făcut un denunţ către DNA, cerând procurorilor anticorupţie să verifice modul în care societatea Salubris a raportat cantitatea de deşeuri selectate şi reciclate, întrucât există suspiciuni că datele ar fi fost falsificate.


Biroul Local al USR Iaşi, reprezentat de preşedintele Filip Havârneanu şi consilierii locali, a anunţat că a făcut miercuri un denunţ către Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi pentru a solicita verificarea modului în care au fost declarate raportările realizate de către societatea Salubris SA cu privire la cantitatea de deşeuri colectate şi cantitatea de deşeuri reciclate.

Potrivit USR Iaşi, există suspiciuni că datele au fost falsificate cu premeditare, iar conducerea Salubris a aprobat cu bună ştiinţă cifrele false.

Reprezentanţii USR susţin că Primăria Iaşi a minţit an de an în raportările privind deşeurile reciclate, iar un control realizat de inspectorii Agenţiei pentru Fondul de Mediu ar fi scos la iveală diferenţe masive între cantităţile de deşeuri declarate de municipalitate ca fiind depozitate/reciclate în perioada 2017-2019 şi cantităţile reale depozitate/reciclate.

"Din acest motiv, primăria ieşeană a fost amendată cu suma de şase milioane de lei pentru perioada 2017-2020. Bani care trebuie plătiţi de la bugetul local, adică din contribuţiile ieşenilor! Mai exact, în urma verificărilor, inspectorii fiscali din cadrul...

Cîţu vrea o nouă colaborare între PNL și USR în viitorul apropiat: "Pentru mine, cu PSD a fost un compromis"

Luni, 02 Mai 2022, ora 11:15
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Cîţu vrea o nouă colaborare între PNL și USR în viitorul apropiat: "Pentru mine, cu PSD a fost un compromis"
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat că în perioada Alianţei PNL-USR a învăţat "foarte mult", deşi maturitatea politică nu era deplină la niciunul dintre parteneri, şi speră ca această colaborare să se reia în viitorul apropiat.

"Era complicat cu USR. Şi eu, şi USR am învăţat câteva lucruri. Cred că a doua oară o s-o facem mai bine amândoi. Dacă nu încerci şi nu greşeşti şi nu ai putea să o iei din nou de la capăt... Românii au arătat, prin votul din 2020, că doresc dreapta la putere. Acum e clar că maturitatea politică poate - şi la unii, şi la alţii - nu era la cele mai înalte cote, dar am învăţat din această experienţă. Eu am învăţat foarte mult. M-am dus la USR să refac coaliţia. Cred că şi USR a învăţat. Poate în viitorul apropiat vom putea din nou...", a declarat Cîţu, luni, 2 mai, la Digi FM.

Preşedintele Senatului a amintit că are o "relaţie foarte bună" cu şeful statului pentru că există o relaţie de parteneriat între PNL şi Klaus Iohannis.

Întrebat de ce nu mai este preşedintele PNL, Cîţu a spus: "Nu se mai vrea gâlceavă. Am înţeles la Congresul extraordinar acest lucru (...). Nu trebuie să explic eu, mai multe trebuie să explice colegii care au luat decizia.


Eu mi-am dat demisia când am văzut că s-a creat un anumit val, deşi s-au folosit în partid şi informaţii false, atunci când s-a încercat să se strângă nişte semnături. Peste asta trece....
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  3. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
  4. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  5. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  6. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  7. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  8. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  9. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă
  10. Zodiile care vor avea un weekend de pomină. Doar lucruri neașteptate vor apărea