Rezultatele 1 - 15 din 831 (0.107 secunde)

Articole despre "vaccinare obligatorie"

Românii pot veni în Grecia doar cu buletinul. Ministrul grec al Turismului despre cozile din vămi: "Lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut"

Joi, 05 Mai 2022, ora 16:14
Românii pot veni în Grecia doar cu buletinul. Ministrul grec al Turismului despre cozile din vămi: "Lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut"
Românii nu mai au nevoie de certificat de vaccinare şi pot intra în Grecia doar cu actul de identitate, iar personalul din vamă va fi suplimentat cu 50%, a afirmat joi, 5 mai, Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.


"Aproape am ridicat toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziţie şi de paşaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii şi ceilalţi turişti străini au nevoie doar de actul de identitate", a spus oficialul elen.

El a arătat că ştie problemele care apar la graniţă, unde se formează cozi şi oamenii sunt nevoiţi să aştepte foarte mult.

"Cunosc aceste probleme şi am discutat cu ministerul de resort din Grecia şi am decis suplimentarea cu 50% a personalului care deserveşte vămile din nord. Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut", a precizat Kikilias.

Potrivit acestuia, turismul şi serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei.

"Turiştii români sunt foarte importanţi pentru noi. Aşteptăm în acest sezon peste un milion de turişti din România Am discutat cu reprezentanţii industriei din România şi am înţeles că Grecia va fi anul acesta principala destinaţie a românilor în afara ţării voastre", a mai spus...

Grecia relaxează restricțiile anti-Covid pe perioada sezonului estival. Ce trebuie să știe turiștii români

Duminica, 01 Mai 2022, ora 09:44
Grecia relaxează restricțiile anti-Covid pe perioada sezonului estival. Ce trebuie să știe turiștii români
Autoritățile sanitare de la Atena au decis să relaxeze, de la 1 mai, condițiile de intrare pentru turiști în Grecia, astfel că aceștia nu mai sunt obligați să prezinte certificatul european de vaccinare, de testare sau de trecere prin boală.

Măsura se va aplica în perioada 1 mai – 31 august, mai exact pe perioada sezonului estival, Grecia fiind una dintre destinațiile de vacanță preferate de mulți europeni, inclusiv de români.

Începând cu 15 martie 2022 călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligați să completeze formularul de localizare PLF, potrivit informațiilor de pe pagina de Facebook Forum Grecia.

În ceea ce-i privește pe cetățenii greci, aceștia nu mai au nevoie de certificatul verde pentru a avea acces în spații închise (restaurante, magazine cu amănuntul, etc.).

În schimb, angajații nevaccinați vor face 1 test rapid pe săptămână.

Excepție fac angajații nevaccinați din spitale, case de bătrâni sau instituții pentru persoane bolnave care vor face 2 teste rapide pe săptămână.

De asemenea, elevii nu vor mai face auto-testare după 1 mai, până la începutul vacanței de vară.

Totuși, folosirea măștii va rămâne obligatorie în interior cel puțin pe toată durata lunii mai.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei îndeamnă statele membre să ia în discuţie vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 16:16
Comenteaza acest articol | 11 comentarii
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei îndeamnă statele membre să ia în discuţie vaccinarea obligatorie anti-COVID-19
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a aprobat joi, 27 ianuarie, o rezoluţie prin care îndeamnă cele 47 de state membre ale organizaţiei să ''iniţieze o dezbatere politică asupra posibilităţii de a legifera ca vaccinarea (anti-COVID-19) să fie obligatorie'', transmite agenţia EFE.

Conform textului rezoluţiei, aceasta recomandă vaccinarea obligatorie pentru ''grupuri specifice sau pentru întreaga populaţie'', cu excepţia minorilor sau a persoanelor care nu pot fi vaccinate din diverse motive medicale.

Tot APCE a aprobat anul trecut o rezoluţie în care cerea să se ''garanteze că cetăţenii sunt informaţi că vaccinarea nu este obligatorie şi că nimeni nu este supus presiunilor politice, sociale sau de alt tip pentru a se vaccina dacă nu doreşte acest lucru''.

Raportorul ultimului text votat, social-democratul austriac Stefan Schennach, a susţinut că ''nu există contradicţii'' între cele două rezoluţii. Cea adoptată joi, argumentează acesta, ''deschide posibilitatea iniţierii unei dezbateri naţionale asupra obligativităţii vaccinării şi ca aceasta să fie dezbătută în parlamentele naţionale, mai ales pentru a o aplica personalului sanitar''.

Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 va fi instituită în Austria pentru toţi adulţii începând cu 4 februarie şi este în vigoare în Grecia pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani.

SUA anulează vaccinarea obligatorie în marile întreprinderi. Hotărârea Curții Supreme

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 13:10
SUA anulează vaccinarea obligatorie în marile întreprinderi. Hotărârea Curții Supreme
Administraţia preşedintelui Joe Biden a retras în mod oficial măsura vaccinării obligatorii în întreprinderile cu peste 100 de salariaţi, luând astfel act de un veto al Curţii Supreme a Statelor Unite, relatează AFP.


Agenţia de Sănătate şi Siguranţă în Muncă (OSHA) a anunţat această retragere într-un scurt comunicat, marţi, fără să menţioneze hotărârea înaltei Curţi, care nu i-a lăsat de ales.

OSHA afirmă că ”încurajează puternic angajaţii să se vaccineze împotriva pericolelor permamente reprezentate de covid-19 la locul de muncă”.

În Statele Unite, unde noul coronavrus a ucis peste 870.000 de oameni, numai 63% din populaţie este vaccinată complet, din cauza fracturi politice foarte marcante în problema vaccinării.

Democratul Joe Biden a anunţat în septembrie, după mai multe luni în care a încercat să-i convingă pe reticenţi să se vaccineze, că vrea să impună vaccinarea obligatorie a angajaţilor marilor întreprinderi, a celor ai sectorului sanitar şi a funcţionarilor federali.

În ţara libertăţilor individuale, decizia sa a fost denunţată imediat drept un abuz de putere de către aleţi republicani şi de către o parte a lumii economice, care au sesizat justiţia.

La 13 inuarie, Curtea Supremă le-a dat câştig de cauză în privinţa celor 84 de milioane de persoane angajate în marile întrprinderi.

Curtea Supremă a validat, însă, vaccinarea obligatorie a angajaţilor...

Decizie istorică: prima țară din UE care adoptă oficial vaccinarea obligatorie anti-Covid. Când va intra în vigoare

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 21:43
Decizie istorică: prima țară din UE care adoptă oficial vaccinarea obligatorie anti-Covid. Când va intra în vigoare
Austria devine prima țară din UE care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru toți adulții, după ce Parlamentul a adoptat joi, 20 ianuarie, cu o largă majoritate, proiectul de lege în acest sens.

Proiectul de lege, anunţat în noiembrie, a primit 137 de voturi ”pentru” și ”33” împotrivă. Măsura va intra în vigoare pe 4 februarie.

”Vaccinarea este şansa pentru societatea noastră să atingă o libertate durabilă şi continuă, fără ca virusul să ne limiteze”, a declarat cancelarul conservator, Karl Nehammer, în faţa presei, înaintea şedinţei din parlament.

El a recunoscut că subiectul ”face obiectul unei dezbateri intense şi pasionate”.

În plus faţă de Verzi, partenerii de coaliţie ai conservatorilor, proiectul a fost susţinut şi de conducerea partidelor social-democrat şi liberal.

Singura care s-a opus a fost extrema-dreapta, în numele apărării libertăţilor individuale.

Liderul FPO (Partidul Libertăţii), Herbert Kickl, care se opune vehement vaccinurilor, a acuzat în timpul dezbaterilor ”un proiect care deschide calea totalitarismului în Austria”.

”Nu avem majoritate astăzi în parlament, dar o avem în exterior”, a mai spus el, promiţând să sfideze legea.

Votul de joi a intervenit în timp ce Austria a raportat un număr record de infectări, aproape 30.000.

În jur de 72% din populaţie este vaccinată cu schema completă, procent inferior celui din Franţa...

Țara din Europa care introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani. Taxă lunară de 100 de euro pentru cei care refuză

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 09:39
Țara din Europa care introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani. Taxă lunară de 100 de euro pentru cei care refuză
Valul 5 al pandemiei și tulpina Omicron, mult mai contagioasă, au făcut ca autoritățile din întreaga lume să ia în calcul vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane.

Grecia aplică începând de luni amenzi pentru persoanele de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate împotriva coronavirusului.

Noile reglementări impun ca orice persoană care depăşeşte acest prag de vârstă să plătească o taxă lunară de 100 de euro dacă a ales să nu se vaccineze.

Reglementarea a fost anunţată în luna noiembrie.

Autorităţile sanitare vor transmite numele cetăţenilor nevaccinaţi autorităţilor financiare pentru a putea fi aplicate amenzi. Sumele colectate vor fi folosite pentru a sprijini spitalele din Grecia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că există o modalitate simplă de a evita această taxă. "Vă vaccinaţi şi apoi nu plătiţi nicio amendă", a declarat el pentru postul de televiziune ANT1 într-un interviu acordat săptămâna trecută.

Guvernul consideră deja că măsura este un succes. De la anunţarea sancţiunilor cu şase săptămâni în urmă, circa 217.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani s-au vaccinat, rata de vaccinare în rândul acestei grupe de vârstă ajungând la 90%.

Mitsotakis a exclus însă vaccinarea obligatorie pentru alte grupe de vârstă, precizând că vârstnicii au fost în principal cei au făcut forme grave de COVID-19 şi au necesitat internare. A

Protest față de vaccinarea obligatorie anti-Covid. Mii de oameni au cerut demisia guvernului, în Austria VIDEO

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 18:21
Protest față de vaccinarea obligatorie anti-Covid. Mii de oameni au cerut demisia guvernului, în Austria VIDEO
Mii de oameni au ieșit pe străzile din Viena sâmbătă, 15 ianuarie, pentru a protesta față de intenția guvernului de a intoduce vaccinarea obligatorie.

”Guvernul trebuie să plece!”, a scandat mulţimea la protestul din centrul Vienei, devenit un eveniment de rutină pentru sâmbătă.

Thousands gather in Vienna, Austria, to protest the criminalization of bodily autonomy. pic.twitter.com/irnrKRspwP— The Vigilant Fox (@VigilantFox) January 15, 2022

Săptămâna viitoare, parlamentul austriac va supune votului proiectul privind vaccinarea obligatorie.

În noiembrie 2021, guvernul a anunţat al patrulea lockdown naţional şi a precizat că va face vaccinarea obligatorie pentru toţi austriecii.

De la debutul pandemiei, Austria a raportat peste 1,4 milioane de cazuri de infectare cu Covid-19 şi aproape 14.000 de decese.

Ecuadorul decretează vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 de la vârsta de cinci ani. Este o premieră mondială pentru această grupă de vârstă

Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 07:09
Ecuadorul decretează vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 de la vârsta de cinci ani. Este o premieră mondială pentru această grupă de vârstă
Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost declarată obligatorie în Ecuador de la vârsta de cinci ani, o premieră mondială pentru această grupă de vârstă, a anunţat joi, 23 decembrie, Ministerul Sănătăţii, notează AFP.

"În Ecuador vaccinarea a fost declarată obligatorie", a scris ministerul într-un comunicat, precizând că "obligaţia se aplică de la vârsta de cinci ani".

Până în prezent, doar câteva ţări au făcut vaccinarea obligatorie pentru adulţi. Două state cu regim autoritar din Asia Centrală, Tadjikistan şi Turkmenistan, au decretat acest lucru în iulie.

În Indonezia, vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie din februarie 2021 sub sancţiune, dar numai 35% dintre indonezieni erau vaccinaţi la 1 decembrie.

În Oceanul Pacific, statul federal Micronezia a anunţat, în iulie, vaccinarea obligatorie pentru persoanele în vârstă de peste 18 ani.

Teritoriu francez din Pacificul de Sud cu o largă autonomie, Noua Caledonie a făcut vaccinarea obligatorie pentru toţi adulţii de la sfârşitul lunii decembrie.

În Europa, Austria este prima ţară din UE care doreşte să impună vaccinarea tuturor adulţilor săi. Măsura, anunţată în noiembrie, va intra în vigoare la începutul lui februarie.

Ministerul ecuadorian al Sănătăţii a făcut cunoscut că decizia este constituţională. Legea sănătăţii precizează că puterea executivă poate "declara vaccinarea obligatorie împotriva anumitor boli, în...

Când ar putea fi impusă vaccinarea obligatorie în România. Valeriu Gheorghiță: ”În următoarele luni, 50% din infectări vor fi generate de Omicron”

Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 21:54
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Când ar putea fi impusă vaccinarea obligatorie în România. Valeriu Gheorghiță: ”În următoarele luni, 50% din infectări vor fi generate de Omicron”
Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică, 5 decembrie, că ”pandemia decimează populațiile țărilor”. Medicul militar a precizat, în contextul apariției variantei Omicron, că vaccinarea obligatorie ar trebui impusă atunci când toate celelalte măsuri eșuează.

Gheorghiță a subliniat că vaccinarea protejează în continuare față de formele severe ale bolii și a precizat că în cel mult trei săptămâni vor fi disponibile mai multe date despre tulpina Omicron, ”dacă anticorpii pot neutraliza virusul.”

”Omicron este cea mai adaptată variantă care există și are peste 30 de mutații. Prima problemă a Omicron este transmisibilitatea. A doua problemă: ocolește sau nu vaccinarea? A treia problemă: îmbolnăvirile mai grave. Nu știm acum toate răspunsurile despre Omicron. Omicron este mai transmisibilă decât varianta Delta.

În Africa de Sud, Omicron a generat o creștere exponențială. În provincia din Africa de Sud, peste 60% dintre persoane trecuseră prin boală. Omicron poate să ocolească anticorpii. În 2-3 săptămâni vom afla dacă anticorpii pot neutraliza virusul. Omicron poate deveni tulpină dominantă. Vaccinarea protejează în continuare față de formele severe de boală. Și persoanele trecute prin boală sau vaccinate vor răspândi virusul. Va fi nevoie de un alt set de măsuri. Nevaccinații sau cei care nu au fost expuși bolii vor avea risc de îmbolnăvire. De aceea trebuie...

Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 23:33
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Deputatul PSD a vorbit și despre vaccinarea obligatorie, spunând că autoritățile nu au analizat această variantă.

”O să fie tot un certificat electronic, pentru că nu avem cum să-l validăm în alt mod. Principiul este următorul: este un certificat temporar care este introdus după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă cu un indice de 1,5 ori, o creștere medie cu acest indice”, a spus ministrul la Antena 3.

Rafila a subliniat că, dacă acest certificat ar fi fost implementat din august, valul patru al pandemiei nu ar fi avut aceleași efecte devastatoare.
”De ce acest indice? Pentru că în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creștere care a continuat timp de 16 săptămâni. Probabil că un astfel de document, probabil, trebuia introdus în luna august şi probabil că în relativ scurt timp am fi renunţat la el pentru că nu mai aveam nu mai aveam decesele. Din păcate, atunci filosofia a fost puţin diferită şi în perioadă de creștere (n.red cazuri infectări) s-au introdus relaxări”, a spus ministrul.

În ceea ce privește noile relaxări anunțate pentru Sărbătorile de iarnă, Rafila a precizat că au fost luate în urma scăderii incidenței, dar, dacă va crește timp de trei...

Șeful OMS Europa: Vaccinarea obligatorie, ultima soluție, aplicabilă doar după ce au fost epuizate toate opţiunile

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 07:11
Șeful OMS Europa: Vaccinarea obligatorie, ultima soluție, aplicabilă doar după ce au fost epuizate toate opţiunile
Vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 trebuie să fie ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi şeful pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în condiţiile în care tot mai multe ţări din Europa, între care şi Germania, discută dacă să ia o astfel de măsură, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va face vaccinarea obligatorie din februarie, provocând ample proteste de stradă, transmite Reuters.

”Obligativitatea vaccinării este doar o soluţie de ultimă instanţă şi aplicabilă doar după ce au fost epuizate toate opţiunile pentru îmbunătăţirea vaccinării”, a declarat reporterilor directorul OMS Europa, Hans Kluge.

El a spus că eficacitatea obligativităţii este specifică contextului, adăugând că trebuie luate în considerare încrederea populaţiei şi încrederea în autorităţi.

”Ce este acceptabil într-o societate şi o comunitate ar putea să fie eficient şi acceptabil în alta”, a mai spus Kluge.

Indonesia, Micronesia şi Turkmenistan au luat măsura obligativităţii vaccinării pentru toţi adulţii.

Marcel Ciolacu, în parlament: „Nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul la viață”. Schimb de replici cu Diana Șoșoacă

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 13:52
Marcel Ciolacu, în parlament: „Nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul la viață”. Schimb de replici cu Diana Șoșoacă
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 6 decembrie, în plenul Parlamentului, că nu susţine vaccinarea obligatorie şi a apostrofat-o pe senatoarea Diana Şoşoacă că nu poartă mască.

”Cred că nu este nici prima oară şi nu va fi nici ultima oară când am să spun că eu nu susţin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul în primul rând la viaţă. Fiecare decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog, doamna colegă, să purtaţi mască sau să mă protejaţi să nu mă îmbolnăviţi”, a afirmat Marcel Ciolacu, în deschiderea discursului susţinut la Şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei României.

Ciolacu i s-a adresat senatoarei Diana Şoşoacă: ”Dreptul meu la viaţă şi dreptul oricărui român nu se negociază, doamnă”.

Nu este prima dată când Diana Şoşoacă este apostrofată, la una dintre şedinţele Senatului fiind apelat chiar numărul 112 pe această temă.

Țara europeană care impune vaccinarea obligatorie a medicilor, polițiștilor și a cetățenilor peste 60 de ani: „Este o tendinţă care va predomina în toată Europa”

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 07:12
Țara europeană care impune vaccinarea obligatorie a medicilor, polițiștilor și a cetățenilor peste 60 de ani: „Este o tendinţă care va predomina în toată Europa”
Guvernul ceh va ordona vaccinarea împotriva COVID-19 pentru persoanele care lucrează în spitale şi casele de bătrâni, precum şi pentru ofiţerii de poliţie, soldaţi şi alte profesii şi pentru toţi cetăţenii cu vârste de cel puţin 60 de ani, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, transmite Reuters.

Ţara de 10,7 milioane de locuitori este în urma mediei Uniunii Europene la vaccinările împotriva Covid-19 şi trece printr-un alt val de infecţii care a forţat spitalele să reducă îngrijirile non-urgente şi să ceară ajutor armatei şi voluntarilor.

Austria vecină va impune vaccinarea tuturor cetăţenilor, din februarie, iar alte ţări, inclusiv Germania, discută despre vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19.

”Alte ţări merg pe această cale. Este o tendinţă care va predomina în toată Europa”, a spus Vojtech, vorbind cu reporterii online deoarece este izolat după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. El a afirmat că ministerul său va emite un decret prin care vaccinul pentru COVID-19 va fi adăugat în această săptămână la alte vaccinări obligatorii, confirmând informaţiile anterioare din presă.

Celor care refuză vaccinarea li se va interzice să lucreze în profesiile selectate, a spus el.

Ordinul ar trebui să intre în vigoare din martie, dar ar putea avea o durată de viaţă scurtă, cel puţin în forma sa actuală, deoarece un nou guvern de centru-dreapta, care ar putea prelua...

Germania, pe punctul de a impune vaccinarea obligatorie a persoanelor care lucrează în spitale, aziluri de bătrâni şi alte cabinete medicale

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 07:26
Germania, pe punctul de a impune vaccinarea obligatorie a persoanelor care lucrează în spitale, aziluri de bătrâni şi alte cabinete medicale
Guvernul german doreşte să impună obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 începând cu 16 martie pentru persoanele care lucrează în spitale, aziluri de bătrâni şi alte cabinete medicale, informează Reuters.

Germania a fost reticentă în a impune vaccinarea obligatorie de teamă să nu agraveze lipsa de personal medical şi de îngrijire medicală, dar sprijinul pentru idee a crescut în rândul populaţiei pe măsură ce ţara se confruntă cu o creştere a infectărilor în al patrulea val al pandemiei.

Partidul Liberal Democrat (FDP), Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Verzilor, care urmează să formeze miercuri noul guvern german, intenţionează să prezinte proiectul de lege în parlament în această săptămână.

Conform proiectului de lege consultat duminică de Reuters, personalul care lucrează în domeniile menţionate anterior ar trebui să dovedească că este vaccinat sau recuperat după COVID-19 sau să prezinte un certificat medical care să justifice că nu poate fi vaccinat, până pe 15 martie.

În contextul în care autorităţile germane intenţionează să vaccineze sau să ofere rapel pentru 30 de milioane de persoane înainte de Crăciun, proiectul de lege acordă, de asemenea, temporar permisiunea stomatologilor, medicilor veterinari şi farmaciştilor să vaccineze, cu asigurarea unei pregătiri adecvate.

Proiectul de lege extinde până pe 15 februarie măsurile temporare ce permit landurilor federale...

Germanii susțin vaccinarea obligatorie. Rezultatele celui mai recent sondaj

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 16:46
Germanii susțin vaccinarea obligatorie. Rezultatele celui mai recent sondaj
Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este o idee care se bucură de un sprijin larg în rândul populaţiei din Germania, potrivit unui sondaj publicat miercuri de YouGov, informează DPA.


Prestigiosul cabinet de cercetări şi analize de piaţă a anunţat că 69% dintre persoanele chestionate s-au declarat în favoarea vaccinării obligatorii, iar 23% împotriva acestei măsuri.

După creşterea rapidă a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 şi implementarea unor noi restricţii de tip lockdown în anumite landuri germane, se pare că opinia publică din această ţară s-a reorientat şi sprijină ideea vaccinării obligatorii.

În urmă cu două săptămâni, doar 44% dintre participanţii la un sondaj similar realizat de YouGov au susţinut vaccinarea obligatorie, în timp ce 27% dintre respondenţi s-au opus acestei măsuri.

În urmă cu 11 luni, 56% dintre germani doreau, pe 26 decembrie, ca vaccinarea anti-COVID-19 să fie opţională, la doar câteva zile după administrarea primelor vaccinuri în această ţară. La acea vreme, doar 33% dintre respondenţi sprijineau ideea unei vaccinări obligatorii.

După ce Guvernul de la Berlin a respins în mod repetat introducerea obligativităţii de vaccinare în prima parte a pandemiei de COVID-19, politicienii germani au început să se exprime tot mai des în favoarea unei astfel de măsuri în ultimele zile.

Mai mulţi lideri regionali, inclusiv primarul din Berlin, Michael...
  1. Autorul hitului „Omul bun și pomul copt”, condamnat pentru corupție, după 14 ani de la încasarea unei mite de 400.000 de lei
  2. Rușii au trimis mașinile Terminator în Ucraina. "Este, practic, imposibil să supraviețuiești" VIDEO
  3. O descoperire ce i-a lăsat perplecși pe astronomi: Misterioase ziduri găsite în spațiu VIDEO
  4. Ce este moneda fiduciară. De ce trebuie să învăţăm despre natura schimbătoare a banilor în timp
  5. Vestul Europei, în contrast cu SUA. Liderii europeni se tem de ceea ce s-ar întâmpla dacă Ucraina chiar va câștiga
  6. O nouă anchetă de răsunet a Recorder. Cum a fost „executat” de DIICOT un român care lucra, sub acoperire, pentru statul român VIDEO
  7. Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
  8. Bobonete și Oțil, înainte să ajungă celebri. "Cea mai valoroasă treabă: soția care face poza este tot aia de când erai sărac"
  9. Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
  10. Reacția Ucrainei la scandalul Eurovision: ”Este o adevărată rușine”