Rezultatele 1 - 15 din 387 (0.045 secunde)

Articole despre "vasile dincu"

Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”

Luni, 08 August 2022, ora 18:46
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, 8 august, că în interiorul PNL nu s-a discutat despre o remaniere.

Gorghiu a fost întrebată de jurnaliști la Palatul Parlamentului dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a gestionat bine criza energetică.

”În acest moment, în interiorul PNL nu a fost discutată remanierea. (...) Consider că Virgil Popescu şi-a asumat o misiune foarte dificilă şi că, la acest moment, situaţia este una stabilă şi că Guvernul a luat toate măsurile pe care putea să le ia, astfel încât să putem să trecem peste o iarnă dificilă. Toată Europa este într-o situaţie foarte complicată, nu doar România. Mi-aş dori să strângem rândurile şi să discutăm mai puţin despre tensiuni sau lucruri care ne despart şi să ne concentrăm la măsuri bune pentru populaţie, care să ajute populaţia să treacă prin iarnă, să-şi plătească facturile, lucrurile acestea vor fi priorităţi zero pentru PNL, pentru coaliţie şi pentru Parlamentul României”, a răspuns șefa Senatului.

Ea a mai fost întrebată cum comentează faptul că Virgil Popescu s-ar afla, ”potrivit unor surse”, pe o listă de remaniere cu trei nume.

”Tot ca pe o ştire care nu are o legătură cu realitatea. Nu s-a discutat de remanieri în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, însă orice remaniere este atributul premierului şi atunci când va ajunge la concluzia, în urma discuţiilor din...

Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea

Luni, 08 August 2022, ora 12:53
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea.


Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD) și ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), potrivit unor surse politice citate de Antena 3.

În urma evaluărilor făcute, Nicolae Ciucă ar urma să schimbe un ministru din fiecare partid ce face parte din coaliția de guvernare.

Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 21:46
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică seara, 26 iunie, la Miercurea-Ciuc, în contextul participării la manifestarea dedicată Zilei Drapelului Naţional, că tricolorul nu jigneşte şi nu separă, ci ar trebui să unească, punctând că este nevoie de respect reciproc în relaţia dintre minoritate şi majoritate.

El a subliniat că nu a venit la Miercurea-Ciuc să enerveze pe cineva şi nici să participe la o sărbătoare "ostentativă", ci să ia parte la o sărbătoare de suflet simţită mult mai puternic de românii din zonă, arătând că, uneori, se uită faptul că există pe teritoriul ţării oameni care luptă pentru a fi români.

"Nu am venit aici să enervăm pe nimeni, nu am venit aici să facem o sărbătoare ostentativă. Este pur şi simplu o sărbătoare de suflet şi ştiu că pentru dumneavoastră, cei de aici, este mult mai puternic simţită, pentru că sentimentul patriotic este mult mai bine simţit aici decât la Bucureşti sau în alte locuri, acolo unde românii sunt majoritari. Sunt bucuros să împărtăşesc această bucurie cu dumneavoastră şi să simt aceasta ca pe o energie pe care să o pot duce mai departe la Guvernul României şi să ne aducem aminte, încă o dată, pentru că uităm din când în când, că există pe teritoriul României oameni care au nevoie de a lupta pentru a fi români", a declarat Vasile Dîncu.

Acesta şi-a exprimat convingerea că în România se respectă toate...

Vasile Dîncu: ”Nu există niciun pericol pentru cei care îşi petrec concediul pe litoralul Mării Negre. Nu este vreun pericol să fie atacată România”

Marti, 21 Iunie 2022, ora 22:05
Vasile Dîncu: ”Nu există niciun pericol pentru cei care îşi petrec concediul pe litoralul Mării Negre. Nu este vreun pericol să fie atacată România”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, marţi seară, că nu există niciun pericol ca România să fie atacată în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina şi că românii care îşi petrec concediul pe litoralul Mării Negre nu se află în vreun pericol.

Vasile Dîncu a declarat, marţi seară, la Digi24, că nici România şi nici o altă ţară NATO nu este în pericol de a fi atacată, chiar dacă conflictul dintre Rusia şi Ucraina este la 50 de kilometri de graniţa cu ţara noastră.

”Nu este vreun pericol să fie atacată România sau vreo ţară NATO în acest punct al conflictului dintre Ucraina şi Rusia. Există o îngrijorare pentru noi pentru că există un conflict la o distanţă de vreo 50 de kilometri de graniţele României, Insula Şerpilor este ocupată de dispozitive care nu numai că se ocupă de supravegherea radar, ci din când în când simţim din acea zonă un bruiaj care ajunge până pe teritoriul nostru. Dar dincolo de acest lucru, de aceste tipuri de ameninţări vorbim din punct de vedere strategic, nu exisă o ameninţare directă în legătură cu populaţia din acele zone”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat că românii aflaţi în concediu pe litoralul Mării Negre nu se află în vreun pericol. ”Am fost întrebat astăzi despre faptul că oamenii merg în acest moment pe litoralul Mării Negre şi dacă nu există un pericol din acest punct de vedere....

Gafă uriașă a ministrului Apărării Vasile Dîncu: oficialul susține că Austria ar face parte din NATO

Luni, 25 Iulie 2022, ora 10:49
Gafă uriașă a ministrului Apărării Vasile Dîncu: oficialul susține că Austria ar face parte din NATO
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a gafat într-un interviu afirmând că Austria este în NATO, deși țara are o neutralitate militară ce datează din 1955 și a refuzat de fiecare dată invitațiile de a se alătura alianței militare.

Într-un interviu pentru Digi 24, întrebat despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România, Vasile Dîncu a dat exemplul Austriei, adăugând însă că statul este membru NATO.

Discuția din emisiunea Digi 24 se purta despre oportunitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în România. Ministrul Dîncu a susținut că n-ar fi oportună această reintroducere. El a prezentat însă, în acest context, exemplul Austriei.

”Sunt țări moderne, cum este și Austria, care face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie. Este o excepție aproape în zonele… Este și o țară cu o populație mică”, a declarat Dîncu.

În realitate însă, Austria este o țară neutră, iar în urmă cu două luni ministrul de Externe din Viena, Alexander Schallenberg, afirma că Austria nu are nicio intenție să intre în NATO, chiar și în contextul războiului din Ucraina.

“Avem o situaţie geografică complet diferită. Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”, a declarat Schallenberg, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană, la Bruxelles.

Vasile Dîncu, după anunțul Rusiei privind extinderea obiectivelor în Ucraina: ”Cu siguranţă că ne îngrijorează”

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 22:29
Vasile Dîncu, după anunțul Rusiei privind extinderea obiectivelor în Ucraina: ”Cu siguranţă că ne îngrijorează”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit miercuri, 20 iulie, despre procesul de rusificare a zonelor cucerite de ruși în Ucraina, în special în Donbas, și despre intenția președintelui Vladimir Putin de a ocupa și sudul țării.

Dîncu a precizat că ruşii nu s-au oprit în Ucraina, ci doar şi-au refăcut stocurile.
El a adăugat că în teritoriile ocupate s-au distribuit paşapoarte noi ruseşti, s-a lucrat la sistemul de pensii şi la salarizare, lucru îngrijorător, mai ales că Rusia se apropie de Republica Moldova.

”E adevărat că ruşii nu s-au oprit, este clar că în această vară, chiar dacă operaţiunile au fost mai degrabă locale sau regionale şi a fost o perioadă în care s-au refăcut resursele, stocurile, în care s-au adus forţe proaspete, este clar că există un proces care este completat acum, cel de cucerire teritorială este completat cu cel de integrare a republicilor din această zonă, în sistemul sovietic, în sistemul rusesc”, a spus Dîncu miercuri seară la Digi24.

Ministrul Apărării a explicat că în teritoriile ocupate, ruşii lucrează la punerea la punct a administraţiei.

”În teritoriile ocupate au început să se distribuie paşapoarte, s-a trecut deja la posturi de televiziune care fac emisiuni doar în limba rusă şi în stilul televiziunilor ruse. De asemenea, a început chiar să se lucreze la sistemul de pensii, la sistemul de salarizare, deci administraţia cumva este pusă în loc....

Vasile Dîncu consideră că a fi parlamentar nu e o profesie: ”Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz”

Vineri, 06 Mai 2022, ora 22:30
Vasile Dîncu consideră că a fi parlamentar nu e o profesie: ”Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz”
Preşedintele Consiliului Naţional al SD, Vasile Dîncu, este de părere că nu toţi parlamentarii care au votat legea prin care pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor erau desfiinţate au fost "sinceri" atunci când au dat acest vot, el invocând "presiunea" din partea electoratului pentru ca aleşii să facă acest demers.

Dîncu afirmă că a fi parlamentar nu este o profesie, că nu e de acord cu pensiile speciale pentru această categorie şi adaugă că preşedintele partidului i-a spus PSD va pune din nou în discuţie un proiect de lege pe acelaşi subiect.

"Şi eu m-am întrebat, de atunci, şi chiar dacă am fost printre cei care au votat şi am această credinţă că nu trebuie parlamentarii să aibă drepturi speciale, pentru că ceilalţi oameni care lucrează în condiţii mult mai grele, în fabrici, în mine sau în alte locuri, nu au pensii speciale, au pensii pentru ceea ce au muncit. Apoi, meseria de parlamentar nu este o profesie care, să spunem, să fie o profesie care să merite un statut special. În mod normal, reprezinţi acolo nişte oameni dintr-o circumscripţie, nu trebuie să te bazezi pe asta în întreaga ta viaţă. Aş putea să spun: să ne întrebăm câtă sinceritate a fost – a fost atunci aproape unanimitate – câtă sinceritate a fost la cei care au votat şi câtă presiune din partea electoratului, din partea presei ş.a.m.d.? Eu nu cred că toată lumea a fost sinceră când a votat asta", a afirmat...

Vasile Dîncu vrea să cumpere submarine: ”Marea Neagră este plină de rechini”. Cum stă România la capitolul apărare

Marti, 10 Mai 2022, ora 23:48
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Vasile Dîncu vrea să cumpere submarine: ”Marea Neagră este plină de rechini”. Cum stă România la capitolul apărare
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit marți, 10 mai, despre nevoia de modernizare a industriei de apărare din România.

Dîncu a precizat că România are un singur submarin-şcoală.

”Delfino e singurul submarin-şcoală. Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine, dar deocamdată trebuie să achiziţionăm submarine pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult, este plină de ”rechini” şi este nevoie de asta”, a declarat Vasile Dîncu, la Realitatea Plus.

Ministrul Apărării a subliniat că este important să ai ”lucrul tău”.
”Pentru moment, fiind membri NATO, există o umbrelă care chiar funcţionează. Unii au spus că e bine, alţii au spus că nu e bine, să oprim de la zbor MIG-urile, MIG 21 Lancer. Au fost atâtea accidente, au fost 26 de accidente în ultimii 30 de ani. Au murit oameni şi încrederea în Armată a scăzut în acele momente. (...)Reuşim cu ajutorul şi străinilor să avem un optim pentru apărare, însă este nevoie, cum spunem noi, ardelenii, să ai lucrul tău”, a declarat Dîncu.

Industria de apărare din România ”are două viteze”

Vasile Dîncu a precizat că un program de înzestrare a Armatei ar dura şapte ani.

”Industria noastră de apărare are două viteze. Avem o industrie de apărare care s-a modernizat prin privatizare, prin firme importante din străinătate. Şi avem o industrie de apărare care a rămas cumva la nivelul tranziţiei, ca să spunem...

Vasile Dîncu anunță accelerarea modernizării armatei şi a programelor de înzestrare

Sambata, 14 Mai 2022, ora 19:37
Vasile Dîncu anunță accelerarea modernizării armatei şi a programelor de înzestrare
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a efectuat, vineri şi sâmbătă, 13 și 14 mai, o vizită de informare în garnizoana Iaşi.

Potrivit unui comunicat al MApN, vineri, la sediul Brigăzii 15 Mecanizate ”Podu Înalt”, echipa de comandă a prezentat ministrului Apărării Naţionale o informare cu privire la principalele obiective stabilite pentru anul în curs, principalele activităţi planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum şi nivelul de dotare cu echipamente şi tehnică militară.

MApN informează că ministrul Dîncu a apreciat activitatea Brigăzii 15 Mecanizate ”Podu Înalt”, unitate care, în acest an, a împlinit 145 de ani de la înfiinţare. Oficialul a reliefat importanţa alocării unui procentaj mai mare din produsul intern brut pentru apărare, începând cu anul viitor, ceea ce va conduce la accelerarea modernizării Armatei României şi a programelor de înzestrare.

”Armata României desfăşoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia şi tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condiţiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziţii. Dar cea mai importantă resursă a noastră este, fără nicio îndoială,...

Lege pentru cei care vor să facă stagiu militar în mod voluntar. Anunțul ministrului Vasile Dîncu

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 22:15
Lege pentru cei care vor să facă stagiu militar în mod voluntar. Anunțul ministrului Vasile Dîncu
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat, sâmbătă seară, că pregăteşte un proiect de lege pentru cei care doresc să facă stagiu militar în mod voluntar. Proiectul ar putea fi lansat în aproximativ o lună, iar cei care se vor înscrie în acest program vor fi remuneraţi şi li se vor asigura toate condiţiile.

Vasile Dîncu a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, că nu crede că armata ar trebui să fie obligatorie.

”Eu nu cred că armata ar trebui să fie obligatorie. Nici economic nu este bine, nici practic nu este bine să o faci obligatorie. Avem un proiect de lege pe care o să îl lansez, cred că peste vreo lună, pentru cei care vor să facă stagiu militar în mod voluntar. Sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară, se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Se accentuează această dorinţă a tinerilor de a avea un minim de pregătire militară”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat că, în urma unui sondaj realizat în 2011, aproape 60 la sută din cei intervievaţi au răspuns că îşi doresc să facă armata, însă pe termen scurt, de trei-patru luni.

”Am şi făcut un sondaj acum vreo 10 ani, în 2011, dacă bine îmi aduc aminte şi erau aproape 60 la sută dintre cei incorporabili, adică cei între 18 şi 35 de ani este limita acum, această perioadă este pentru încorporare să zicem, după 35 de ani în actuala lege practic nu mai...

Vasile Dîncu exclude un atac al Rusiei în Republica Moldova. Ce spune ministrul Apărării despre armele nucleare ale lui Putin

Marti, 03 Mai 2022, ora 23:34
Vasile Dîncu exclude un atac al Rusiei în Republica Moldova. Ce spune ministrul Apărării despre armele nucleare ale lui Putin
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a vorbit marți, 3 mai, despre amenințarea Rusiei la adresa Republicii Moldova, propaganda Kremlinului și riscul unor atacuri nucleare.

Ministrul a transmis că nu există date conform cărora Rusia ar planifica un atac la gurile Dunării sau asupra Republicii Moldova.

Fii la curent cu cele mai noi informatii LIVE despre razboiul din Ucraina

”Ceea ce se întâmplă în Transnistria - este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria - nu arată acestea un pericol iminent şi astăzi am comunicat şi noi cu autorităţile din Republica Moldova, au anunţat şi public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova, însă faptul că se încearcă căutarea unor motive de intervenţie sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru. Autorităţile din Republica Moldova spun că situaţia este sub control, ei ţin legătura şi cu ucrainenii”, a afirmat Dîncu marţi seară, la Digi 24.

Ministrul Apărării Naţionale a spus că, deşi nu există date care să indice că va exista ”un atac al Rusiei la gurile Dunării sau la adresa Moldovei”, iar multe declaraţii sunt politice, acţiunile Moscovei, care a atacat recent Odesa, sunt de natură a îngrijora autoritățile.

”Acest moment nu este un moment în care să ne îngrijorăm cu privire la un atac, dar suntem vigilenţi şi prin toate forţele de pe flancul estic...

Tripla semnificație a vizitei Primei Doamne a SUA în România, explicată de Vasile Dîncu: ”Este un fel de mama răniţilor”

Vineri, 06 Mai 2022, ora 23:14
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Tripla semnificație a vizitei Primei Doamne a SUA în România, explicată de Vasile Dîncu: ”Este un fel de mama răniţilor”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit vineri, 6 mai, despre importanța vizitei Primei Doamne a SUA, Jill Biden, în România.

”Venirea Primei Doamne la noi nu poate fi înţeleasă în totalitate, ca gest, pentru că noi nu avem instituţia Primei Doamne, chiar dacă avem o primă doamnă care este soţia preşedintelui, de regulă, soţia preşedintelui în România nu are prerogative oficiale. În Statele Unite, Prima Doamnă îndeplineşte câteva funcţii care nu sunt neapărat foarte formal exprimate în Constituţie sau în alte locuri, dar este un fel de reprezentant, un fel de mama răniţilor, ca să spunem aşa, pentru zona socială, pentru zona dezmoşteniţilor sorţii, pentru cei invizibili în societate. Şi este simbolul faptului că societatea nu-i uită pe aceştia. Chiar dacă preşedintele şi instituţiile trebuie să se ocupe de lucrurile presante care sunt vizibile, majore, în societate, Prima Doamnă nu-i uită pe ceilalţi. Aici este vorba de zona aceasta, a refugiaţilor. Evident că este o chestiune politică, sigur că Prima Doamnă a Americii vine aici să dea un semn că America nu trimite doar arme, nu trimite doar ajutor în armament, ci se gândeşte şi are grijă şi de cei care sunt perdanţii absoluţi ai războiului, cei care şi-au pierdut viaţa, care sunt plecaţi în bejenie. Aceasta este prima semnificaţie şi este foarte importantă”, a afirmat Vasile Dîncu, la Digi 24, vineri seară.

Liderul social-democrat...

Vasile Dîncu despre navele ruse distruse de ucraineni cu drone: ”Informațiile nu au mai ajuns acolo unde trebuiau să ajungă”

Marti, 03 Mai 2022, ora 22:40
Vasile Dîncu despre navele ruse distruse de ucraineni cu drone: ”Informațiile nu au mai ajuns acolo unde trebuiau să ajungă”
Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat că navele de mici dimensiuni, observate la gurile Dunării într-o zonă ucraineană (necontrolată de ruși) și scufundate de armata ucraineană cu ajutorul dronelor, aveau probabil aveau misiunea de a supraveghea zona.

"Erau două nave de mici dimensiuni, nu erau nave foarte mari, dar erau nave care supravegheau acest spaţiu, supravegheau, probabil voiau să observe şi mişcarea ucrainenilor pe canal şi probabil că, aşa cum a anunţat propaganda rusă în ultima vreme, sunt îngrijoraţi de faptul că nu au reuşit să blocheze totalmente Ucraina şi se organizează transport de cereale spre portul Constanţa şi în zona gurilor Dunării.

Deci cred că aceste nave încercau să supravegheze această zonă, să calculeze traficul, să vadă, probabil, ceea ce se întâmplă în această zonă. Au fost scufundate însă şi probabil că informaţiile nu au mai ajuns acolo unde trebuiau să ajungă”, a declarat Vasile Dîncu, marţi seară, la Digi 24.

El a arătat că autorităţile române sunt "îngrijorate" de faptul că Insula Şerpilor, situată la 22 de mile marine de graniţa României, este zonă de conflict, disputată de Rusia şi Ucraina.

Două nave ruseşti de patrulare din clasa Raptor au fost distruse, luni dimineaţa, în apropiere de Insula Şerpilor în atacul unei drone ucrainene Bayraktar, potrivit comandantului Forţelor aeriene ucrainene, citat de Ministerul ucrainean al Apărării, a...

Vasile Dîncu estimează că vor urma noi lupte grele în Ucraina: ”Este o acalmie falsă. Ne putem aștepta şi la o evoluţie spre Odesa”

Sambata, 09 Aprilie 2022, ora 21:54
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Vasile Dîncu estimează că vor urma noi lupte grele în Ucraina: ”Este o acalmie falsă. Ne putem aștepta şi la o evoluţie spre Odesa”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit sâmbătă, 9 aprilie, despre planurile președintelui Vladimir Putin în Ucraina, în contextul în care în ultimele zile confruntările au avut o amploare mai mică.

Vasile Dîncu a fost întrebat, sâmbătă seară, la Antena 3, despre extinderea războiului din Ucraina înspre Odesa, care ar putea pune în dificultate ţările riverane de la Marea Neagră.

”În acest moment nu există date concrete despre asta. Dacă ne uităm însă la comportamentul lui Vladimir Putin că s-au dislocat forţe dinspre zona Kievului înspre zona din Marea Neagră sigur că ne putem aştepta şi la o evoluţie spre Odesa”, a răspuns ministrul Apărării.
Dîncu a precizat că ”acest plan nu este nou pentru NATO”.

”S-au luat în calcul toate perspectivele posibile, mai ales întărirea Flancului Estic. Va trebui să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile.
Nu trebuie să intrăm în alarmă în ceea ce priveşte venirea lui Putin, intenţia de a ataca Odesa şi o zonă proximă Mării Negre, însă evident că suntem vigilenţi si acest lucru a fost luat în calcul înainte”, a mai declarat ministrul.

Acesta crede că liderul rus a încercat să tragă de timp prin diplomaţie și negocieri pentru a concentra forţele în Donbas şi Lugansk.

”Cred că are nevoie de o mică victorie măcar pentru a putea să treacă la negocieri (...) Este o acalmie falsă. Se pare că în săptămâna viitoare vom vedea o...

Motivul pentru care Joe Biden a mers în Polonia, dar nu a ajuns în România. Vasile Dîncu: „Noi suntem un pic mai discreți”

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 09:23
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Motivul pentru care Joe Biden a mers în Polonia, dar nu a ajuns în România. Vasile Dîncu: „Noi suntem un pic mai discreți”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, motivul pentru care președintele american Joe Biden a ajuns în Polonia, dar nu a ajuns și în România.

„Sigur că ne-ar fi plăcut să ajungă și la noi președintele Biden, dar România a devenit un punct important pe hartă, poate la fel de important ca Polonia, doar că noi avem și o altă politică de comunicare. Noi suntem un pic mai discreți, dar lucrurile funcționează bine”, a dat asigurări ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a mai declarat pentru Radio Europa Liberă că Armata Română „se află înaintea societății românești ca modernizare, pentru că modelul NATO a fost implementat deja de mai bine de un deceniu în organizarea Armatei”. În privința unei intervenții militare a României, în cazul unui atac al Rusiei asupra Moldovei, Vasile Dîncu a declarat că „România, ca membră NATO, nu poate să facă nicicum un asemenea gest, pentru că NATO poate, conform articolului 5, să intervină doar atunci când este atacat un stat membru al NATO”.

„Dincolo de legătura noastră spirituală, culturală cu Republica Moldova, în fiecare declarație a noastră, toate negocierile noastre pentru România sunt și negocieri pentru Republica Moldova. Vorbim despre sprijin și ați văzut că Uniunea Europeană a început să sprijine Republica Moldova, pentru că are nevoie de ajutor din punct de vedere economic”, a mai declarat...
  1. EXTRAORDINAR: CASA POPORULUI, construită conform unor ecuații matematico geometrice necunoscute. Un Proiect Misterios ascuns în cel mai mare Edificiu Administrativ al lumii
  2. Un soldat trimis în Ucraina strigă "Glorie Rusiei!" și apoi își conduce camionul într-o mină anti-tanc. "A murit instantaneu" VIDEO
  3. Mesajul trimis de Simona Halep familiei că se retrage din tenis. "Nu mai pot să joc"
  4. Panourile solare, eficiente economic dar foarte toxice. De ce pot deveni o povară în viitor
  5. Ce este "Fondul de urgenţă": suma de bani pe care trebuie s-o deţii. Metoda de-a "păstra" cel mai bine acest tip de economii
  6. Judecător uluit de inconștiența unui „bizon” din trafic: ”Nu înțelege nici acum pericolul pe care l-a creat”
  7. Mărturie rară a unui agent dublu CIA-Stasi, activ în timpul Războiului Rece. "Îți fură identitatea și îți iau orice fărâmă de umanitate"
  8. Vacanța unor români într-un hotel de 5 stele din Bulgaria: "Sora mea s-a trezit cu tocul de la ușă în cap". Reacția managerului
  9. Cătălin Botezatu, ținta ironiilor după ce a purtat o ținută extravagantă la Untold: ”Unchiu’ Nicu de la Găiești când se pregătește de sudură”
  10. Proprietarul unui local din Grecia, acuzat că a încasat 560 de euro pentru o gustare rapidă. Rating devastator pe Tripadvisor