Rezultatele 1 - 15 din 1001 (0.112 secunde)

Articole despre "vladimir putin"

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Data nasterii: 7 octombrie 1952Cariera: - presedinte al Rusiei (2000-2008)Evenimente importante: - in 2007 este numit Omul Anului de revista Time

Vladimir Vladimirovici Putin este un politician rus, care in prezent ocupa pentru a treia oara functia de presedinte al Rusiei.

 

 

Nascut pe 7 octombrie 1952, la Leningrad (actualul St. Petersburg), Putin este casatorit cu Ludmila Putina din 1983 si are doua fiice: Ekaterina (n.1985) si Maria (n.1986).

 

Nici Biden, nici Putin nu își pot permite să piardă în confruntarea privind Ucraina ANALIZĂ

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 22:41
Comenteaza acest articol | 22 comentarii
Nici Biden, nici Putin nu își pot permite să piardă în confruntarea privind Ucraina ANALIZĂ
Escalada războiului psihologic dintre Statele Unite și Rusia asupra Ucrainei se apropie cu pași repezi de un punct în care o ieșire pașnică ar putea fi imposibilă.

Primul Război Mondial a devenit inevitabil după ce la Berlin au fost emise ordine de mobilizare, susține istoricul britanic Alan John Percival Taylor. Complexitatea programelor feroviare de la începutul secolului al XX-lea, de care depindea atunci mișcarea trupelor, a făcut orice modificare aproape imposibilă.

Armatele moderne nu au astfel de restricții. Pe măsură ce Rusia își mută trupele la granițele Ucrainei, se dezvoltă un impuls sumbru. Cu toate acestea, Kremlinul se pregătește pentru un dezastru în cazul unei invazii a unei țări vecine, scrie The Economist.

Negocierile diplomatice dintre Occident și Federația Rusă nu au dus la nimic. Moscova știa că NATO nu va putea accepta cererile agresive ale președintelui rus Vladimir Putin. În esență, Putin dorește ca NATO să nu admită niciodată noi membri și să-și retragă toate forțele din state vecine Rusiei. Zilele trecute, președintele american Joe Biden a spus că se așteaptă la o invazie rusă a Ucrainei.

Pe 14 ianuarie, hackerii au atacat site-urile web ale guvernului ucrainean, postând mesaje cu steagul ucrainean și harta tăiate, avertizând ucrainenii să „se teamă și să se aștepte la ce este mai rău”.

Armata rusă este concentrată la granița de est a Ucrainei. O parte din forțele...

Cum sunt poziționate trupele ruse la granița cu Ucraina. Militarii așteaptă ordinul lui Putin

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 06:51
Cum sunt poziționate trupele ruse la granița cu Ucraina. Militarii așteaptă ordinul lui Putin
Ucraina susține că rușii au instalat aproape tot sistemul militar pentru o eventuală invazie. La granița cu Ucraina, pregătirile sunt încheiate.

100.000 de soldați așteaptă la frontiera de vest, cu 3.500 de tancuri și 36 de lansatoare de rachete sol-sol Iskander (raza actiune 500 km), care capabile să lovească Kievul. Alți 20.000 sunt în sud, în Crimeea, cu rachete și nave.

Potrivit celei mai recente evaluări a Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia a plasat, până în prezent, peste 127.000 de soldați la graniță. „Efectivul complet al grupului terestru RF AF (Forțele Armate ale Federației Ruse) în direcția Ucrainei este de peste 106.000 de persoane. Împreună cu componenta maritimă și aeriană, numărul total de personal este de peste 127.000 de militari”, se arată în ultima evaluare a Ministerului Apărării din Ucraina, citat de CNN. Situația este una „dificilă”, se arată în analiza efectuată de oficialii ucraineni, care sunt de părere că Rusia „încearcă să divizeze și să slăbească Uniunea Europeană și NATO”.

Acțiunile Rusiei au, de asemenea, „scopul de a limita capacitățile Statelor Unite, de a asigura securitatea pe continentul european”, potrivit analizei menționate. Serviciile de informații militare ucrainene au declarat că Rusia a desfășurat trupe din regiunile sale centrale și estice la granița sa vestică „în mod permanent”. La sfârșitul lunii decembrie și în ianuarie,...

Vladimir Putin, discuție telefonică cu Erdogan cu privire la exigenţele Rusiei faţă de NATO

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 19:40
Vladimir Putin, discuție telefonică cu Erdogan cu privire la exigenţele Rusiei faţă de NATO
Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară este membră NATO, au evocat duminică, într-o discuţie telefonică, exigenţele prezentate de Moscova faţă de Alianţă în legătură cu criza din Ucraina, transmite AFP.

Conform preşedinţiei turce, cei doi preşedinţi 'au discutat măsuri de luat pentru ameliorarea relaţiilor' între ţările lor.

În acelaşi timp, Kremlinul a transmis că liderii 'şi-au confirmat intenţia de a întări parteneriatul reciproc benefic între Rusia şi Turcia'.

Moscova a mai precizat că Putin şi Erdogan 'au evocat, totodată, chestiunile internaţionale, inclusiv propunerile binecunoscute de edificare a unor acorduri oficializate care ar garanta securitatea Federaţiei Ruse, precum şi situaţia din Caucaz şi problemele legate de reglementarea crizelor din Siria şi Libia'.

Rusia lui Putin şi Turcia lui Erdogan întreţin relaţii de parteneriat în pofida unor interese divergente sau concurente în zone precum Siria sau Libia, sau în Caucaz.

Tensiunea a crescut şi în legătură cu criza din Ucraina, Putin reproşându-i omologului turc că a furnizat armatei ucrainene drone înarmate, utilizate contra separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

De partea turcă, în timp ce occidentalii se îngrijorează de o eventuală intervenţie rusă în Ucraina şi acuză Moscova de masarea de trupe şi blindate în apropierea frontierei, Ankara a reproşat...

Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 13:32
Comenteaza acest articol | 17 comentarii
Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin
Statele Unite se pregătesc să dea o puternică lovitură Kremlinului, după ce miercuri, 12 ianuarie 2022, senatorii democrați au propus un proiect de lege, susținut și de administrația Biden, de instituire a unor sancțiuni împotriva oficialilor de rang înalt din Rusia, inclusiv a președintelui Vladimir Putin, în cazul unei agresiuni contra Ucrainei.

Mișcarea vine într-un moment în care discuțiile dintre Statele Unite și Rusia pentru detensionarea situației din apropierea Ucrainei sunt într-un impas. Astfel, oficialii de la Washington îl informează pe liderul de la Kremlin că averea sa, împreună cu sistemul bancar din Rusia, ar putea fi ținta unor noi sancțiuni, în cazul unui război cu vecinul său, potrivit Reuters.

Legislația propusă în Senatul american de douăzeci de democrați include prevederi care să contribuie la consolidarea securității Ucrainei și încurajează Statele Unite ”să ia în considerare toate măsurile disponibile și adecvate” pentru a se asigura că gazoductul Nord Stream 2 dintre Rusia și Germania, ”un instrument malign” al influenței Moscovei, nu va deveni operațional.

”Această legislație arată în mod absolut că Senatul Statelor Unite nu va sta cu mâinile în sân, în timp ce Kremlinul amenință cu o reinvazie a Ucrainei”, a spus senatorul democrat Robert Menendez, președintele Comisiei de relații externe a Senatului.

Rusia a adunat aproximativ 100.000 de soldați la granița...

Vladimir Putin susține că a anihilat agenții CIA infiltrați la vârful administrației ruse

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 23:26
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Vladimir Putin susține că a anihilat agenții CIA infiltrați la vârful administrației ruse
Cel puțin un ofițer al Agenției Centrale de Informații (CIA) a Statelor Unite era infiltrat printre consilierii guvernului rus la începutul anilor 1990, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu pentru un documentar intitulat „Rusia: istoria sa recentă”, a cărui primă parte a fost difuzată, sâmbătă, pe postul de televiziune Rossiya-1.

„Cred că cel puțin un ofițer CIA a fost cu siguranță printre acești consilieri, deși în conformitate cu legile țării sale, el nu avea dreptul să se angajeze în activități comerciale”, a subliniat Putin.

Acest fapt a rezultat în cele din urmă în timpul unui proces în Statele Unite, care a dezvăluit că bărbatul era un ofițer CIA.

Președintele rus Vladimir Putin a aruncat puțină lumină asupra metodelor pe care statele străine le-au folosit pentru a influența Federația Rusă la mijlocul anilor 1990. El a subliniat că a zădărnicit astfel de acțiuni la începutul anilor 2000, scrie agenția rusă TASS.

În cadrul unei intervenții la Consiliul pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului, președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a referit la lupta pe care a dus-o pentru a-i anihila pe agenții CIA care se infiltraseră în vârful administrației de la Kremlin.

„Ia priviți de la mijlocul anilor 1990 până la începutul anilor 2000! La începutul anilor 2000 am scăpat de toți, dar, la mijlocul anilor 1990, în calitate de consilieri, de...

De ce se comportă Vladimir Putin ca un om în criză de timp ANALIZĂ

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 03:00
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
De ce se comportă Vladimir Putin ca un om în criză de timp ANALIZĂ
Pe măsură ce Ucraina pare că scapă de sub controlul Rusiei, liderul de la Kremlin simte că rămâne fără pârghii de presiune și îl face să ia în considerare opțiunea forței. Vladimir Putin și-a desfășurat trupele la granița cu fosta republică sovietică, a adresat cereri imposibile Europei și SUA și pare gata să lanseze o nouă ofensivă pentru a-și stabili dominația asupra Kievului.

Se spune că Putin simte o „misiune istorică” de a inversa deplasarea Ucrainei către vest, în ciuda rolului său în anexarea Crimeei și alimentării unui război în sud-estul țării. Dar ritmul său rapid actual ridică întrebări despre motivul pentru care pare să simtă că este momentul să acționeze acum, ca și cum ar fi rămas fără timp.

Din perspectiva lui Putin, s-ar putea să se uite la evenimentele recente din Ucraina și să creadă că totul este în jos pornind de aici. Încercarea sa de a forța Ucraina să reintegreze regiunea din est, Donbas, o pastilă otrăvitoare care i-ar fi oferit dreptul de veto asupra drumului geopolitic al Kievului, a eșuat, scrie „The Guardian“.

În același timp, Putin este alarmat de cooperarea militară din ce în ce mai intensă dintre Ucraina și Occident, inclusiv asistență militară și arme. Putin susține că țara devine de facto un membru „neoficial” al NATO, „anti-Rusă” și că ar putea găzdui într-o zi trupe occidentale sau chiar rachete.

„Au ajuns la concluzia că...

Vladimir Putin amenință că va răspunde cu armata în fața unei agresiuni a NATO. „Vom lua măsuri de represalii militare şi tehnice adecvate”

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 14:25
Comenteaza acest articol | 20 comentarii
Vladimir Putin amenință că va răspunde cu armata în fața unei agresiuni a NATO. „Vom lua măsuri de represalii militare şi tehnice adecvate”
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis marţi un răspuns "militar şi tehnic" în cazul în care rivalii săi occidentali nu vor pune capăt politicii lor considerată ameninţătoare de către Rusia, pe fondul creşterii tensiunilor în jurul Ucrainei, informează AFP.

"În cazul menţinerii liniei foarte clar agresivă a colegilor noştri occidentali, vom lua măsuri de represalii militare şi tehnice adecvate", a declarat Vladimir Putin în timpul unei intervenţii în faţa cadrelor armatei ruse şi ale Ministerului Apărării.

"Întărirea la frontierele ruse a unor formaţiuni militare ale SUA şi NATO, precum şi organizarea de manevre militare de amploare constituie o sursă serioasă de preocupare", a notat el, în timp ce Occidentul acuză dimpotrivă Kremlinul că a comasat zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina, pentru a pregăti o ofensivă.

În acest context, preşedintele rus a subliniat din nou necesitatea ca SUA şi NATO să ofere garanţii de securitate Rusiei, semnând tratate ce ar urma să interzică orice viitoare extindere a Alianţei Atlanticului de Nord.

Incluse de Moscova în două texte pe care le-a denumit ''Tratat între SUA şi Federaţia Rusă asupra garanţiilor de securitate'' şi ''Acord asupra măsurilor pentru a asigura securitatea Federaţiei Ruse şi a statelor membre'' ale NATO, propunerile avansate de Rusia cuprind în special renunţarea la orice nouă extindere a Alianţei Nord-Atlantice.

Printre altele,...

Vladimir Putin, declarație la final de an. „Am apărat în mod ferm şi constant interesele noastre naţionale”

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 17:12
Vladimir Putin, declarație la final de an. „Am apărat în mod ferm şi constant interesele noastre naţionale”
Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că a apărat ''în mod ferm'' interesele Rusiei în 2021, an marcat de o degradare evidentă a relaţiilor cu SUA, informează AFP.

''Am apărat în mod ferm şi constant interesele noastre naţionale, securitatea ţării noastre şi a cetăţenilor noştri'', a declarat Putin în alocuţiunea televizată tradiţională retransmisă în fiecare an pe 31 decembrie la miezul nopţii în Rusia.

Teritoriul Federaţiei Ruse acoperă 11 fusuri orare şi provinciile orientale ale ţării au celebrat deja intrarea în Noul An.

Afirmaţiile şefului statului rus au loc la o zi după o convorbire telefonică cu omologul său american Joe Biden, într-un context tensionat legat de Ucraina.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat trupe la frontiera cu Ucraina şi că pregăteşte o eventuală invazie, ceea ce Moscova dezminte.

Preşedintele rus s-a referit şi la criza sanitară legată de COVID-19, Rusia fiind una dintre ţările cel mai grav afectate din lume. Agenţia naţională rusă pentru statistică (Rosstat) a anunţat joi că de la începutul pandemiei peste 600.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Rusia.

În conflictul cu occidentul, Vladimir Putin supune Rusia „unei lobotomii”. Fostul agent KGB joacă după scenariul lui Stalin

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 03:45
Comenteaza acest articol | 27 comentarii
În conflictul cu occidentul, Vladimir Putin supune Rusia „unei lobotomii”. Fostul agent KGB joacă după scenariul lui Stalin
Putin își intensifică represiunea antidemocratică. „Tribunalul orașului Moscova a hotărât închiderea Centrului pentru Drepturile Omului Memorial”, după ce „Curtea Supremă hotărâse închiderea organizației internaționale Memorial”.

Primul ONG se ocupa cu apărarea, inclusiv juridică, a dizidenților actuali, iar al doilea cu documentarea crimelor staliniste, scrie EUObserver. Desființarea lor survine după „ani de atacuri contra activiștilor Memorial și de tentative ale propagandei de a-l reabilita pe Stalin”. Cel mai flagrant caz a fost asasinarea Nataliei Estemirova în 2009 pentru documentarea atrocităților rusești din Cecenia.

Plecând de la afirmația că „Stalin a supus Rusia unei lobotomii”, EUObserver conchide că „Rusia continuă să se supună pe ea însăși unei lobotomii”.

Rusia a atras dezgustul internațional pentru închiderea celui mai distins ONG al său pentru drepturile omului. Procurorul care a pledat în fața Curții Supreme pentru dizolvare organizației, a acuzat-o de „crearea unei imagini false a URSS ca stat terorist” și pentru că „pătează memoria” celui de-al Doilea Război Mondial.

Verdictul instanței a fost o „decizie politică” care „amintește de anii 1930”, a spus avocatul Memorial International, Henry Reznik.

„Ștergerea istoriei”

”Închiderea organizației Memorial marchează finalul unui an în care Aleksei Navalni, principalul critic al Kremlinului, a...

Vladimir Putin, amenințări în direct la TV. Președintele Rusiei spune că reacţia sa, în cazul în care nu primeşte garanţiile de securitate pe care le cere SUA, depinde de propunerile experților militari

Duminica, 26 Decembrie 2021, ora 18:04
Comenteaza acest articol | 39 comentarii
Vladimir Putin, amenințări în direct la TV. Președintele Rusiei spune că reacţia sa, în cazul în care nu primeşte garanţiile de securitate pe care le cere SUA, depinde de propunerile experților militari
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ameninţat duminică, 26 decembrie, la televiziunea de stat, că reacţia sa în cazul în care NATO nu-i acordă garanţiile de securitate pe care le cere cu privire la extinderea Alianţei către est va depinde de ”propunerile pe care (i) le prezintă experţii militari”.

Rusia va încerca să obţină un rezultat constrângător juridic al acestor negocieri, a subliniat el.

Moscova a transmis săptămâna trecută NATO şi Statelor Unite proiecte a două tratate prin care cere încetarea extinderea blocului militar occidental către est, pe care o consideră o ameninţare la adresa Rusiei.

Moscova cere de asemenea garanţii prin care NATO să se angajeze să nu integreze Ucraina - o revendicare pe care Alianţa a respins-o deja în trecut.

Negocieri urmează să aibă loc în ianuarie între ruşi şi americani, a anunţat Moscova.

Putin a subliniat joi, în conferinţa sa de presă anuală, că Rusia aşteaptă rezultate rapid.

Informaţii cu privire la pregătirea de către Rusia a unei invazii a Ucrainei acuzează îngrijorări internaţionale de mai multe săptămâni.

Moscova dezminte aceste acuzaţii.

Uniunea Europeană (UE) şi NATO ameninţă Rusia cu consecinţe dure în cazul unei escladări militare în Ucraina, iar Moscova le-a răspuns cerând NATO săse angajeze să nu se extindă în fostul spaţiu sovietic.

Putin a îndemnat Occidentul să-i satisfacă rapid revendicările şi a...

Vladimir Putin a dezvăluit un detaliu neștiut din viața sa: „Ca să fiu sincer, e neplăcut să vorbesc despre asta, dar, din păcate, așa au stat lucrurile”

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 09:16
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Vladimir Putin a dezvăluit un detaliu neștiut din viața sa: „Ca să fiu sincer, e neplăcut să vorbesc despre asta, dar, din păcate, așa au stat lucrurile”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, dezvăluie într-un documentar care urmează să fie difuzat în curând, că a fost șofer de taxi în primii ani după destrămarea Uniunii Sovietice, pentru a face față greutăților financiare, arată Digi 24, care citează The Guardian.

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin a dezvăluit într-un documentar care va fi difuzat în curând, că uneori a făcut taximetrie pentru a-și mai rotunji veniturile.

„Uneori a trebuit să câștig niște bani în plus. Adică să câștig niște bani cu mașina, ca șofer particular. Ca să fiu sincer, e neplăcut să vorbesc despre asta, dar, din păcate, așa au stat lucrurile”, a declarat Putin în documentarul „Rusia. Istorie recentă”, realizat de canalul Channel One, din care Ria Novosti a relatat câteva secvențe.

Vladimir Putin, fost agent agent KGB, care a deplâns în repetate rânduri căderea Ununii Sovietice, spune că dezintegrarea URSS acum trei decenii rămâne o „tragedie” pentru „cei mai mulți cetățeni”.

„Până la urmă, ce înseamnă prăbușirea Uniunii Sovietice? Înseamnă prăbușirea Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, este citat liderul de la Kremlin.

În alte ocazii, el numise destrămarea URSS în 1991 drept „cel mai mare dezastru geopolitic al secolului XX”.

Statele Unite, o nouă mutare împotriva lui Vladimir Putin. Congresul cere să nu-l mai recunoască ca președinte al Rusiei

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 00:33
Comenteaza acest articol | 15 comentarii
Statele Unite, o nouă mutare împotriva lui Vladimir Putin. Congresul cere să nu-l mai recunoască ca președinte al Rusiei
Statele Unite caută o nouă mutare prin care să-i slăbească poziția lui Vladimir Putin. Astfel, doi congresmeni, Steve Cohen, membru al Partidului Democrat, și Addison Graves ”Joe” Wilson, republican, au inițiat un proiect de rezoluție în Congresul american, prin care Putin să nu mai fie recunoscut de SUA ca președinte al Rusiei, dacă el va mai rămâne la putere după alegerile din 2024.

În aprilie 2021, Vladimir Putin a semnat o lege, care îi oferă dreptul de a ocupa funcția de președinte al Rusiei, pentru încă două mandate, după ce a ocupat fotoliul de șef al statului din 2012 și respectiv 2018, în legislative consecutive, potrivit Business Standard.

”Congresmenul Steve Cohen, co-președinte al Comisiei de securitate și cooperare în Europa, cunoscută și sub denumirea Comisia Helsinki, membru al Partidului Democrat din Camera Reprezentanților din Statele Unite, statul Tennessee, și Addison Graves ”Joe” Wilson, din partea Partidului Republican din același for american, statul Carolina de Sud, au introdus astăzi, 18 noiembrie 2021, un proiect de rezoluție în Congres, care prevede sfârșitul recunoașterii lui Vladimir Putin ca președinte al Rusiei, după 7 mai 2024, dacă autocratul mai rămâne la putere”, se spune într-un comunicat de presă al biroului lui Cohen.

Rezoluția susține că au existat nereguli la alegerile prezidențiale din Rusia, care l-au menținut la putere pe Vladimir Putin, iar continuarea lui...

Vladimir Putin anunţă un test reuşit cu o salvă de rachete hipersonice. Cum funcționează „arma invincibilă”

Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 20:34
Comenteaza acest articol | 19 comentarii
Vladimir Putin anunţă un test reuşit cu o salvă de rachete hipersonice. Cum funcționează „arma invincibilă”
Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis vineri, 24 decembrie, că Rusia a întreprins un test reuşit cu o salvă de rachete hipersonice Zirkon (Ţircon, în limba rusă) în cursul nopţii trecute, un tip de armă descris de Moscova ca „invizibil” şi care se află în centrul unei curse a armamentelor între puterile militare.

'În această noapte, la primele ore ale zilei, a fost efectuat un tir cu o salvă a sistemului hipersonic Zirkon', a declarat preşedintele rus cu prilejul unei reuniuni guvernamentale transmise la televiziune. Operaţiunea s-a desfăşurat 'cu succes', a precizat el.

'Este un mare eveniment pentru ţară şi o etapă semnificativă pentru întărirea securităţii Rusiei şi a capacităţilor sale de apărare', a adăugat Putin, fără a da alte detalii.

Potrivit mai multor media din Rusia, este pentru prima dată când Moscova anunţă lansarea unei 'salve' de rachete Zirkon.

Prima lansare oficială a unei rachete Zircon a avut loc în octombrie 2020. Alte teste au mai avut loc ulterior în zona arctică rusă, mai ales de pe fregata Amiral Gorşkov şi de un submarin imersat. Precedentul test cu o astfel rachetă avusese loc la 16 decembrie.

În contextul tensiunilor cu occidentali, mai ales cu SUA, Rusia şi-a înmulţit anunţurile privind punerea la punct de noi arme, prezentate de Putin ca 'invincibile', precum Zirkon.

Această rachetă, cu o rază maximă de acţiune de circa 1.000 km, urmează să echipeze navele...

Cum l-a făcut mai puternic Vladimir Putin pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski ANALIZĂ

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 22:27
Cum l-a făcut mai puternic Vladimir Putin pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski ANALIZĂ
Actorul devenit președinte a suferit o profundă transformare politică în fața agresiunii ruse. În 2019, Volodimir Zelenski a câștigat printr-un vot de protest alegerile prezidențiale din Ucraina, spunându-le susținătorilor săi că va închide politicienii corupți și va negocia direct cu Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului din estul Ucrainei, scrie The Guardian.Aproape trei ani mai târziu, Zelenski trebuie să țină piept la amenințarea unei invazii ruse, în timp ce încearcă să atragă de partea sa puterile occidentale. „Știm ce înseamnă să-ți aperi propriul stat și pământul cu armele în mână”, a spus el la Forumul Evreiesc de la Kiev.

Sub presiunea lui Putin, Zelenski a trecut printr-o transformare politică profundă. Un lucru este clar: nu mai este același porumbel care era în campanie. Rusia împinge Ucraina către NATO, spune el, iar un plan de acțiune pentru aderare este acum esențial pentru politica sa externă. Luna aceasta, Zelenski a făcut un turneu în prima linie în afara Donețkului. Purtând o jachetă și o cască de protecție, el a discutat cu personalul de serviciu care se afla în prima linie de apărare a Ucrainei în cazul în care tancurile ruse trec granița.

„Cred că s-a maturizat. Puteți vedea asta. Pur și simplu a trebuit să experimenteze povara responsabilității”, spune Orisia Lutsevici, cercetător la Eurasia Chatham House.
„Zelenski a fost foarte naiv în privința...
  1. Oamenii de știință au dezvăluit ora ceasului sfârșitului lumii: Mai sunt doar 100 de secunde până la miezul nopții VIDEO
  2. Descoperire revoluționară la CERN: Particula misterioasă X găsită în premieră mondială, încă o creație a lui Dumnezeu? VIDEO
  3. Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO
  4. Marile mistere ale misiunilor Apollo pe Lună. Fizicienii americani au dezlegat enigma după 50 de ani VIDEO
  5. Creatură marină ciudată descoperită în Australia: ”Te întâlnești o dată în viață cu așa ceva” VIDEO
  6. Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO
  7. Descoperire uluitoare a astronomilor: Planeta cu o formă ciudată, non-sferică VIDEO
  8. Un astronom american face dezvăluiri: NASA caută extratereștri VIDEO
  9. Un astrofizician britanic surprinde: ”Extratereștrii sunt mai avansați decât pământenii” VIDEO
  10. Fenomen neobișnuit în Extremul Orient: Nave fantomă apărute pe coasta Rusiei FOTO VIDEO