Rezultatele 1 - 15 din 1000 (0.138 secunde)

Articole despre "wall street"

Cel mai rău coșmar al lui Putin: Ucraina se pregătește să recupereze Crimeea

Vineri, 20 Mai 2022, ora 21:30
Comenteaza acest articol | 18 comentarii
Cel mai rău coșmar al lui Putin: Ucraina se pregătește să recupereze Crimeea
După retragerea Rusiei din regiunea Kievului pentru a se concentra asupra zonei Dobasului din estul Ucrainei, NATO nu se aștepta să existe câștiguri majore ale armatei lui Putin pe câmpul de luptă în următoarele săptămâni.

Însă, într-o declarație la CNN, un oficial al organizației militare a spus că în cercurile alianței s-a dezbătut faptul dacă este posibil ca Kiev-ul să-și recupereze Crimeea și teritoriile Donețk și Lugansk anexate în mod ilegal de Moscova.

Oficialul NATO a declarat că ”Eu cred că Ucraina ar putea recupera Crimeea și Donbas, da. Nu acum, nu curând, dar dacă poate continua lupta, cred că da”, potrivit Newsweek.

Discuțiile despre viitorul Crimeii s-au intensificat în ultimele zile la Kiev. Acestea au venit după o declarație a lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în care a spus că ”Moscova nu are dispute teritoriale cu Finlanda și Suedia, care încearcă să adere la NATO”.

Cu toate astea, Peskov a spus că aderarea Ucrainei la alianța nord-atlantică ar însemna că Rusia va avea o ”dispută teritorială” cu un membru al blocului NATO.

Ulterior, consilierul președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, Oleksii Arestovich, a declarat că aceasta a fost o schimbare semnificativă a retoricii Moscovei, sugerând că Rusia ”pregătește moral populația (din Crimeea) pentru capitularea peninsulei”.

Arestovich a spus că anterior Crimeea nu era considerată o...

Problemele Chinei îi încântă pe unii, dar ar putea să-i afecteze pe mulți

Marti, 17 Mai 2022, ora 03:46
Problemele Chinei îi încântă pe unii, dar ar putea să-i afecteze pe mulți
China a fost esențială pentru povestea globalizării în ultimii 30 de ani, dar acum se luptă. La mai bine de doi ani după ce primele cazuri de Covid-19 au fost descoperite în Wuhan, cea mai populată țară din lume nu a scăpat încă peste virus. Au fost impuse blocaje draconiene deoarece vaccinurile Chinei sunt mai puțin eficiente decât cele disponibile în vest, iar nivelurile de imunitate sunt, de asemenea, mai scăzute.

Creșterea economică încetinește și nu doar din cauza restricțiilor dure la care a insistat președintele Xi Jinping. Defectele modelului economic al Chinei, împreună cu un climat geopolitic mai ostil, înseamnă că zilele expansiunii explozive s-au încheiat, scrie „The Guardian“.

Spre deosebire de SUA, Marea Britanie sau zona euro, China nu se confruntă cu problema inflaționistă care a determinat băncile centrale să majoreze (sau să se gândească la creșterea) ratelor dobânzilor. Dimpotrivă, Banca Populară Chineză relaxează politica pentru a stimula creșterea creditului. Autoritățile vor încerca să cheltuiască și să exporte pentru a scăpa de probleme.

Apariția Chinei ca o superputere economică a fost în sfârșit recunoscută în urma crizei financiare globale din 2007-2009. Cu băncile sale incapabile să funcționeze normal, SUA nu a fost capabilă să își asume sarcina tradițională de a scoate economia globală din recesiune. În schimb, rolul de locomotivă i-a revenit Chinei, care a...

Prima mare bancă de pe Wall Street care părăsește Rusia. Goldman Sachs a anunțat Moscova că-și încetează activitatea

Joi, 10 Martie 2022, ora 18:10
Prima mare bancă de pe Wall Street care părăsește Rusia. Goldman Sachs a anunțat Moscova că-și încetează activitatea
Goldman Sachs Group Inc a anunțat joi, 10 martie, că își va închide operațiunile în Rusia, devenind prima bancă importantă de pe Wall Street care părăsește țara după invadarea Ucrainei, notează Reuters.

„Goldman Sachs își încetează activitatea în Rusia, în conformitate cu cerințele de reglementare și de licențiere”, a transmis banca.

Potrivit datelor anuale, expunerea de credit a băncii față de Rusia este de 650 de milioane de dolari.

În total, expunerea băncilor americane față de Rusia totalizează 14,7 miliarde de dolari, potrivit datelor Băncii Reglementelor Internaționale (BRI).

Miercuri, Citigroup Inc a anunțat că eforturile de a lichida activitatea pentru marele public din Rusia continuă. Banca își susține clienții corporate din Rusia, inclusiv multe multinaționale americane și europene, pe măsură ce își suspendă sau reziliază activitatea cu clienții mici.

O altă mare bancă americană, JPMorgan, a refuzat să comenteze planurile legate de Rusia.

Scădere puternică a indicilor bursieri de pe Wall Street. Compania ale cărei acțiuni au crescut, totuși, cu 25 la sută

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 08:11
Scădere puternică a indicilor bursieri de pe Wall Street. Compania ale cărei acțiuni au crescut, totuși, cu 25 la sută
Indicii bursieri de pe Wall Street au închis marţi în scădere puternică, în urma rezultatelor slabe raportate de banca Goldman Sachs şi a declinului titlurilor companiilor de tehnologie, în timp ce randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au crescut, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial a coborât cu 1,41%, S&P 500 cu 1,64%, iar Nasdaq cu 2,24%.

Acţiunile Goldman Sachs au scăzut cu 7,3%, după ce banca de investiţii a raportat rezultate financire trimestriale sub aşteptările analiştilor, din cauza operaţiunilor de trading slabe.

Componenta financiară a indicelui S&P 500 a avut cea mai slabă evoluţie, cu un declin de 2,4%.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, iar randamentul titlurilor cu scadenţă de 2 ani a depăşit 1%, traderii pregătindu-se pentru ca Rezerva Federală să fie mai agresivă în combaterea inflaţiei prin politica sa monetară.

Creşterea puternică a ramdamentelor titlurilor de Trezorerie în 2022 a afectat în special acţiunile din sectorul tehnologiei şi alte companiilor cu perspective de creştere, ale căror fluxuri de capital sunt afectate mai mult de creşterea randamentelor.

Toate cele 11 sectoare majore ale S&P 500 au fost tranzacţionate în scădere, dintre care sectorul tehnologiei cu un declin de 2,1%. Scăderea acţiunilor unor companii cu capitalizare foarte mare, între care Microsoft, Apple şi Amazon, au avut cea mai...

Profiturile companiilor listate pe Wall Street, în creştere istorică. 2022 se anunţă extrem de bun pentru domeniul energetic și comunicații ANALIZĂ

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 20:02
Profiturile companiilor listate pe Wall Street, în creştere istorică. 2022 se anunţă extrem de bun pentru domeniul energetic și comunicații ANALIZĂ
Bursa americană de acțiuni a arătat investitorilor cea mai ridicată rată de profitabilitate din istorie, în 2021, alături de o creștere record a veniturilor, potrivit Senior Broker la TradeVille, Mihai Nichisoiu.

Astfel, profiturile companiilor listate pe Wall Street au fost mai mari cu 45% faţă de anul precedent, în condițiile în care cifrele de afaceri au crescut cu aproape 16%.

Toate cele 11 sectoare din structura indicelui S&P 500 (este un indice bursier care conține 500 de companii publice mari, majoritatea americane. Indicele este realizat de compania Standard & Poor's, divizie a McGraw-Hill) au înregistrat creșteri atât ale profiturilor, cât și ale veniturilor în 2021.

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 24%

Cinci dintre cele mai valoroase companii din structura indicelui, anume Microsoft, Nvidia, Apple, Alphabet și Tesla, au contribuit cu aproape o treime din performanta bursei americane în ansamblu.

Din punct de vedere al profitabilităţii, sectoarele de top au fost energia, industria, producătorii de materiale, producătorii de bunuri destinate consumului discreționar și instituțiile financiare. Referitor la venituri, sectoarele dominante au fost energia și producătorii de materiale.

Creștere substanțială a dividendelor plătite investitorilor de către companiile listate, în 2021

Marja neta de profit realizată de companiile din indicele S&P 500 a fost la rândul sau una record, de 12,6%, dar FactSet (una dintre...

Un fost tenismen din Top 10 ATP a dat lovitura pe Wall Street. Are o victorie de senzație în fața lui Roger Federer. Boala care i-a distrus cariera

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 15:36
Un fost tenismen din Top 10 ATP a dat lovitura pe Wall Street. Are o victorie de senzație în fața lui Roger Federer. Boala care i-a distrus cariera
Mario Ancic a fost un mare jucător de tenis, a cărui carieră a fost curmată brusc de probleme medicale, la 26 de ani. La 37 de ani, Ancic lucrează pe Wall Street din New York la o bancă de investiţii, care tocmai a făcut una dintre cele mai mari investiţii în Croaţia din toate timpurile.

În 2002, la 18 ani, la debutul la un grand slam, croatul îl învingea pe Roger Federer la turneul preferat al elveţianului, cel de la Wimbledon. Opt ani mai târziu, Ancici era nevoit să pună racheta în cui. A părăsit lumea sportului, dar o nouă carieră i s-a deschis în faţă, iar fostul tenismen este astăzi un investitor de succes pe Wall Street, centrul financiar al lumii.

După cariera din tenis, în care a câştigat trei titluri la simplu, Cupa Davis şi o medalie olimpică de bronz la dublu cu Ivan Ljubicici, Mario Ancic şi-a continuat studiile şi a devenit partener într-un mare fond de investiţii, care anul trecut a recapitalizat compania croată de IT Infobip cu 300 de milioane de dolari.

Ancic, fost numărul 7 ATP, a făcut fără probleme tranziţia de la a fi unul dintre cei mai promiţători tineri jucători de tenis din lume la un expert în investiţii pe Wall Street.

"Călătoria este interesantă, a fost deseori dificilă, viaţa mea s-a schimbat cu totul. Ca sportiv, dacă vrei să fii cel mai bun, şi acesta a fost scopul meu, trebuie să te concentrezi cât mai mult şi să dai totul. Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu zece...

Wall Street, revenire în forță după ce Joe Biden a exclus impunerea unor restricţii din cauza variantei Omicron

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 07:36
Wall Street, revenire în forță după ce Joe Biden a exclus impunerea unor restricţii din cauza variantei Omicron
Indicii bursieri de pe Wall Street şi-a revenit luni, după declinul accentuat consemnat vineri, în urma declaraţiilor preşedintelui Biden care a exclus adoptarea unor restricţii din cauza variantei omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,16%, S&P 500 cu 1,6%, iar Nasdaq Composite cu 1,9%.

”Dacă oamenii sunt vaccinaţi şi poartă mască, nu este nevoie de restricţii”, a declarat Biden luni, într-o conferinţă de presă.

Acţiunile îşi revind după declinul consemnat vineri, în care indicele Dow a consemnat cea mai slabă evoluţie zilnică după octombrie 2020. Indicele Dow a scăzut vineri cu 2,5%, S&P 500 cu 2,3%, iar Nasdaq Composite cu 2,2%. Toţi cei trei indicii au scăzut pe ansamblul săptămânii trecute.

”Încă sunt mai multe întrebări decât răspunsuri legate de varianta omicron, dar după ce s-a întâmplat vineri, revenirea de astăzi este un semn binevenit”, a declarat Ryan Detrick, de la firma LPL Financial.

Câştigătoarele zilei de vineri sunt marile companii din sectorul tehnologiei. Acţiunile testa au urcat cu peste 4%, Microsoft cu 2,4%, iar Amazon şi Apple cu câte 2%/ Acţiunile Twitter au avut o evoluţie fluctuantă în urma anunţului directroului general Jack Dorsey privind retragerea sa de la conducerea companiei de media socială.

Titlurile companiilor din sectorul tehnologiei au fluctuat între scădere şi creştere. Acţiunile Uniterd Airlines au...

Wall Street a inchis marti in scadere, trasa in jos de titlurile din sectorul tehnologiei

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 07:41
Wall Street a inchis marti in scadere, trasa in jos de titlurile din sectorul tehnologiei
Indicii bursieri de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de marti in scadere puternica, consemnand cea mai slaba evolutie dupa luna martie, trase in jos de titlurile companiilor din sectorul tehnologiei, intre motive fiind ingrijorarile legate de retragerea inainte de asteptari a masurilor guvernamentale de stimulare si a unor posibile majorari de taxe in lunile urmatoare, transmite CNBC.

Indicele Dow Jones a scazut cu 0,3%, S&P 500 cu 0,7%, iar Nasdaq cu aproape 2%,

Actiunile Apple, cea mai mare companie tranzactionata la bursa din SUA, au coborat cu peste 4%. Titlurile Alphabet, compania mama a Google, au pierdut peste 3%, Facebook 2,8%, iar cele ale Tesla 3%.

Nici actiunile producatorilor de cipuri nu au evitat evolutia negativa. Tilurile Nvidia, Intel si Advanced Micro Devices au coborat cu 4,5%, 1,4% si 1,5%.

Indicii bursieri au atins nivelurile minime ale zilei in urma comentariilor secretarului Trezoreriei SUA Janet Yellen, care a spus ca dobanzile ar putea creste intr-o anumita masura pentru a preveni supraincalzirea economiei.

Lupul de pe Wall Street vede Bitcoin undeva la 100.000 de dolari. Cunoscutul broker si-a schimbat radical viziunea

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 05:30
Lupul de pe Wall Street vede Bitcoin undeva la 100.000 de dolari. Cunoscutul broker si-a schimbat radical viziunea
Cunoscutul autor si fost broker Jordan Belfort, poreclit Lupul de pe Wall Street, si-a schimbat radical viziunea despre Bitcoin, afirmand despre principala criptomoneda din piata ca va ajunge la 100.000 de dolari.

Potrivit unui interviu pe care acesta l-a acordat pentru revista Fortune, in care vorbeste si despre cresterea actiunilor GameStop alimentata de "armata maimutelor" de pe Reddit, Belford a comparat criptomoneda cu actiunile.

Diluarea actiunilor

Astfel ca, spre deosebire de actiuni, Bitcoin are un numar fix de unitati (n.r. - 21 de milioane), iar acest lucru este vazut ca un mare avantaj, spre deosebire de actiuni, unde o companie daca vede ca pretul este prea mare poate printa actiuni, metoda prin care dilueaza valoarea companiei.

Si daca in cazul actiunilor, se dilueaza valoarea companiei, nu acelasi lucru se poate spune si despre Bitcoin pentru ca, asa cum spuneam mai sus, Bitcoin nu are disponibile decat 21 de milioane de unitati, iar ultima criptomoneda ce va fi minata, va fi "scoasa" la lumina in 2140.

In conditiile in care oferta este limitata (pana in momentul de fata fiind minate peste 18 milioane de Bitcoin) diluarea criptomonedei nu este posibila. Mai mult, pentru a controla inflatia de Bitcoin, o data la fiecare 4 ani se injumatateste cantitatea de Bitcoin care poate fi minata.

"Oferta limitata"

Procesul de extragere a Bitcoinului recompenseaza minerii cu o bucata de Bitcoin dupa verificarea cu succes a unui bloc. Acest proces se...

Indicii bursieri de pe Wall Street au inchis vineri la noi niveluri record

Sambata, 10 Aprilie 2021, ora 09:09
Indicii bursieri de pe Wall Street au inchis vineri la noi niveluri record
Indicii bursieri de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de vineri, 9 aprilie, la noi niveluri record, sustinuti de avansul actiunilor companiilor implicate in redresarea economiei americane, pe fondul accelerarii campaniei de vaccinare impotriva Covid-19, transmite CNBC.


Indicele american Dow Jones a inchis vineri in crestere cu aproape 300 de puncte, la un nou nivel record, iar pe ansamblul saptamanii a avansat cu 2%. Indicele S&P 500 a crescut cu 0,8%, atingind un nivel record pentru a treia sedinta consecurit. Indicele Nasdaq Composite a urcat cu 0,5%.

Titlurile Carnival au avansat cu 2,6%, iar General Electric cu peste 1%. Actiunile JPMorgan au crescut cu 0,8%.

Bursa. Wall Street a inchis in scadere din cauza incertitudinilor legate de programul de ajutoare pentru Covid-19, insa Tesla a inregistrat un nou record

Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 07:23
Bursa. Wall Street a inchis in scadere din cauza incertitudinilor legate de programul de ajutoare pentru Covid-19, insa Tesla a inregistrat un nou record
Bursa de pe Wall Street a incheiat tranzactiile de vineri in scadere, din cauza incertitudinilor legate de proframul de ajutoare pentru pandemia de coronavirus. Actiunile Tesla au atins, in schimb, un nivel record inainte de includerea acestora in indicele S&P 500, saptamana viitoare, transmite Reuters.

Toti cei trei indicii majori au atins niveluri record la deschidere, inainte de a trece pe scadere pe parcursul tranzactiilor.

Volumul tranzactiilor cu actiuni ale producatorului de automobile electrice Tesla, care va deveni luni cea mai valoroasa companie care a fost inclusa vreodata in indicele S&P 500, a fost ridicat.

"Asista deja la niveluri semnificative ale volumului de actiuni Tesla, in timp ce diferite fonduri de investitii si mutuale se pozitioneaza inainte de schimbare", a declarat Lindsey Bell, director pentru strategii de investitii la firma Ally Invest, in Charlotte, Carolina de Nord.

Vineri, parea improbabil ca membrii Congresului sa ajunga la un acord privind noul program de ajutoare pentru Covid-19, de 900 de miliarde de dolari.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 0,38%, S&P 500 cu 0,34%, iar Nasdaq Composite cu 0,07%.

Titlurile au urcat cu circa 2,7%, la 673,7 dolari pe unitate, iar volumul tranzactiilor a atins 60 de milioane de actiuni, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Citeste si:

Bursa de Valori Bucuresti a inchis in crestere ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii

Averea cumulata a multimiliardarilor de pe Wall Street a crescut cu 40% in timpul pandemiei de coronavirus

Miercuri, 19 August 2020, ora 12:50
Averea cumulata a multimiliardarilor de pe Wall Street a crescut cu 40% in timpul pandemiei de coronavirus
Cei mai importanti 12 multimiliardari de pe Wall Street, printre care fondatorii companiilor Amazon, Microsoft si Facebook - Jeff Bezos, Bill Gates si respectiv Mark Zuckerberg -, au atins pentru prima data in istorie o avere insumata de 13 cifre, altfel spus peste o mie de miliarde de dolari, averile lor cumulate crescand de altfel cu circa 40% de la inceperea pandemiei de coronavirus, informeaza miercuri EFE.

Potrivit unei anchete realizate de Institute for Policy Studies (IPS), un think-tank progresist cu sediul la Washington, in data de 13 august, 12 cei mai bogati magnati de pe Wall Street au cumulat o avere totala de 1,01 bilioane de dolari.

''Este vorba pur si simplu de prea multa putere economica si politica in mainile a 12 persoane si reprezinta un record ingrijorator in istoria concentrarii bogatiei si puterii in Statele Unite. Din punctul de vedere al unei societati democratice, reprezinta un grup de 12 oligarhi sau o duzina de despoti'', a apreciat grupul de reflectie, intr-o nota care insotea rezultatele anchetei.

Mai exact, Bezos se situeaza pe primul loc cu o avere de 189,4 miliarde de dolari, pe locul doi clasandu-se Gates, cu 114 miliarde, pe trei este Zuckerberg, cu 95,5 miliarde de dolari. Clasamentul este completat de fondatorul Berkshire Hathaway, Warren Buffet, cu o avere de 80 de miliarde, fondatorul Tesla, Elon Musk, cu 73 miliarde, fostul director executiv al Microsoft, Steve Ballmer, cu 71 miliarde, fondatorul Oracle, Larry Ellison, cu...

Scaderi pe bursele americane. Indicii de pe Wall Street au ajuns pe "rosu"

Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 18:07
Scaderi pe bursele americane. Indicii de pe Wall Street au ajuns pe "rosu"
Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au inchis in scadere joi, 3 septembrie. Tendinta negativa se mentine si dupa deschiderea bursei de vineri dimineata.

Joi, Dow Jones a scazut cu 2,78% la 28,292.73 puncte, iar indicele S&P 500 a inregistrat o depreciere de 3,51%, la 3,344.06 puncte.

Totodata, indicele compozit Nasdaq s-a depreciat cu 4,96%, la 11,458.10 puncte.

In cele din urma, indicele compozit S&P/TSX din Toronto a scazut cu 1,49%, ajungand la valoarea de 16,448.90 puncte.

Scaderile au fost determinate, in principal, de eveolutia negativa a companiilor din tehnologie.

Vineri, dupa ora 11.00, ora New York-ului (ora 18.00 in Romania), indicii bursieri au inceput sa isi revina, dar se aflau in continuare pe "rosu".

Wall Street se prabuseste de teama: S&P 500 a scazut cu 29% fata de acum o luna

Joi, 19 Martie 2020, ora 07:39
Wall Street se prabuseste de teama: S&P 500 a scazut cu 29% fata de acum o luna
Actiunile de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de miercuri in scadere puternica, iar indicele Dow Jones a sters practic toate cresterile realizate de la investirea lui Donald Trump in functia de presedinte, in 2017, in conditiile in care pandemia de coronavirus risca sa afecteze grav activitatile economice.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 6,3%, S&P 500 cu 5,18%, iar Nasdaq Composite cu 4,7%, transmite Reuters.

S&P 500 a scazut cu 29% fata de un maxim record atins la inchiderea tranzactiilor din 19 februarie.

Indicele companiilor aviatice S&P 1500 a scazut cu 20,8%. Actiunile Hilton, Marriott si Hyatt au coborat cu 12-19%.

"Piata reactioneaza la teama si incertitudini si nu credem ca se va opri pana nu va ajunge la un palier pentru preturile actiunilor. Acest palier va f gasit atunci cand epidemia va fi tinuta sub control, iar impactul economic al coronavirusului va fi limitat", a spus Nela Richardson, analist pentru investitii la firma Edward Jones.

Presedintele Trump a solicitat Congresului sa aprobe plati in numerar in valoare de 500 de miliarde de dolari pentru americani, alaturi de imprumuturi de 50 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene, dar planurile nu au oprit declinul actiunilor.

Un economist al JP Morgan a facut publica una dintre cele mai pesimiste estimari, a unei contractii de 4% a economiei americane in acest trimestru si de 14% in trimestrul urmator. Pe ansamblul anului, economistul prognozeaza o contractie...

Cea mai mare cadere de pe Wall Street dupa 1987. Si Trump a facut un rau bursei

Marti, 17 Martie 2020, ora 09:29
Cea mai mare cadere de pe Wall Street dupa 1987. Si Trump a facut un rau bursei
Indicii bursieri de pe Wall Street au inregistrat, luni, cel mai grav declin consemnat dupa 1987, iar indicele S&P 500 a inchis la cel mai redus nivel din decembrie 2018, investitorii fiind ingrijorati ca pandemia de coronavirus este un oponent prea puternic fata de capacitatea de lupta a bancilor centrale, parlamentarilor sau a Casei Albe.

Indicele S&P 500 a scazut cu 12%, cel mai amplu declin dupa "Luna Neagra" produsa in urma cu trei decenii.

Declinul a avut loc in pofida reducerii surprinzatoare a dobanzii de politica monetara, cu un punct procentual, la un interval de 0-0,25%, efectuata duminica de Rezerva Federala (Fed), intr-o sedinta de urgenta care a avut loc inaintea sedintei programata sa aiba loc marti si miercuri.

Actiunile au scazut si mai mult dupa ce presedintele american Donald Trump a cerut americanilor sa inceteze timp de 15 zile majoritatea activitatilor sociale si sa nu se adune in grupuri mai mari de 10 persoane, intr-un nou efort agresiv de reducere a raspandirii coronavirusului in Statele Unite.

Trump a avertizat si ca este posibila declansarea unei recesiuni.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 12,93%, S&P 500 cu 11,98%, iar Nasdaq Composite cu 12,32%, transmite Reuters.

Tranzactiile cu actiuni incluse in cei mai importanti trei indici de pe Wall Street au fost suspendate timp de 15 minute, la scurt timp dupa deschiderea bursei, indicele S&P 500 coborand cu 8%, peste pragul de 7% care declanseaza blocarea automata a...
  1. Experiența unui român care a mers cu o mașină electrică din București până în Grecia aproape gratis
  2. Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO
  3. Prima reacție a soției părăsite pentru o ucraineancă refugiată: ”Așa m-a răsplătit pentru că i-am dat o casă”
  4. O ucraineancă refugiată a stricat în 10 zile o căsnicie de 10 ani. Cine e bărbatul care și-a lăsat familia și a fugit cu ea FOTO
  5. Cum erau aprovizionați cu muniție, medicamente și mâncare soldații ucraineni din Azovstal: „Așa ceva nu a mai existat în istoria omenirii”
  6. Avocat Dr. Daniel MOREANU: Codul Urbanismului şi Construcţiilor: principalele modificări pe care le va aduce!
  7. Previziuni sumbre despre noua ordine globală. Care este țara fostă comunistă ce are șanse să devină o mare putere europeană
  8. Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești. Reacția Ucrainei este neclară: "Prea puține unități de artilerie cu rază lungă"
  9. Catastrofa războiului Rusiei: De ce nimic nu îl mai poate salva pe Putin de la cădere
  10. Putin: "E barbar". Tehnologia care l-a scos din sărite pe Putin și ar putea să facă din Rusia o țară irelevantă