Rezultatele 1 - 15 din 542 (0.169 secunde)

Articole despre "xi jinping"

Joe Biden, un an la cârma Americii. Ce s-a schimbat de atunci în lume și care este angajamentul cel mai greu de respectat

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 23:54
Joe Biden, un an la cârma Americii. Ce s-a schimbat de atunci în lume și care este angajamentul cel mai greu de respectat
Când a preluat funcția de cel de-al 46-lea președinte al SUA, Joe Biden a declarat că ascensiunea sa a fost „triumful nu al unui candidat, ci al unei cauze – cauza democrației”.

Vorbind unei țări divizate, în mijlocul unei pandemii, la doar câteva săptămâni după revolta din Capitoliu, el a promis că va readuce unitatea și va face „lucruri grozave”.

„Putem îndrepta greșelile. Putem să dăm oamenilor locuri de muncă bune. Ne putem trimite copiii în școli sigure. Putem depăși acest virus mortal”, spunea Biden în urmă cu un an, la preluarea mandatului, scrie BBC.

În ciuda unei curse acerbe la președinție, Biden și-a început mandatul cu 56% din țară aprobând performanța sa, potrivit RealClearPolitics și cu peste 80 de milioane de voturi - mai mult decât orice alt președinte. Dar, în primul său an, a avut o scădere uimitoare în popularitate.

Steaua lui a început să cadă din momentul retragerii larg criticate a trupelor americane din Afganistan și pe măsură ce varianta Delta a avansat.

De atunci, ratingul său de aprobare a scăzut și mai mult, deoarece s-a străduit să își îndeplinească cele mai mari promisiuni de campanie aceea de a îmblânzi pandemia și de a restabili prosperitatea familiilor care lucrează.

Pandemia încă nu e sub control

Timp de câteva luni, promisiunea de eficacitate a noii administraţii Biden a părut să fie respectată, cu o creştere rapidă a ratei de...

Proiectul economic de un lux extrem "care va schimba totul". Cum arată Colombo Port City VIDEO

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 03:32
Proiectul economic de un lux extrem "care va schimba totul". Cum arată Colombo Port City VIDEO
”Un proiect economic care va schimba totul” este modul în care oficialii descriu Colombo Port City, o metropolă strălucitoare care se ridică din apă de-a lungul falezei capitalei srilankeze.

Lângă cartierul de afaceri din Colombo, imensa întindere de nisip recuperată de la mare este transformată într-un oraș de înaltă tehnologie, care va găzdui un centru financiar internațional offshore, zone rezidențiale și un port, stârnind comparații cu Dubai, Monaco sau Hong Kong.

„Acest teren oferă Sri Lankăi o şansă de a redesena harta și de a construi un oraș de proporții și funcționalitate de clasă mondială – și să concureze cu Dubai sau Singapore”, a declarat pentru BBC Saliya Wickramasuriya, membru al Comisiei Economice a orașului-port Colombo.

Însă criticii se întreabă cât de mult va accelera economia Sri Lankăi. Pentru început, pentru a cei 2,6 kilometri pătrați de teren nou, țara avea nevoie ca China Harbour Engineering Company (CHEC) să investească 1,4 miliarde de dolari. În schimb, firma a primit 43% din teren, pe un contract de închiriere de 99 de ani.

După câțiva ani de dragare, activitatea de construcții ia amploare și noul oraș prinde contur.

Macarale uriașe supravegheate de ingineri chinezi mută plăci de beton, în timp ce excavatoarele umplu camioanele cu tone de nisip. Un râu care trecea pe acest teren a fost deja dragat, permițând accesul ambarcațiunilor și iahturilor mici.

Sri...

Cele cinci evenimente care au modelat viziunea asupra lumii a președintelui Chinei Xi Jinping

Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 19:56
Cele cinci evenimente care au modelat viziunea asupra lumii a președintelui Chinei Xi Jinping
Partidul Comunist chinez, care marchează anul acesta un secol de existenţă, a adoptat joi o rezoluţie referitoare la propria istorie care întăreşte şi mai mult influenţa preşedintelui Xi Jinping.

"Partidul şi poporul au luptat timp de un secol, scriind epopeea cea mai magnifică din istoria de milenii a poporului chinez", se arată în rezoluţia adoptată cu uşile închise de cei aproape 400 de membri ai Comitetului central al PCC.

"Socialismul chinez a intrat într-o nouă eră"

"Socialismul chinez a intrat într-o nouă eră" de la venirea la putere a lui Xi Jinping, la sfârşitul lui 2021, conform unui extras din rezoluţie difuzat de agenţia Xinhua.

"Gândirea (lui Xi Jinping) este chintesenţa culturii şi sufletului chinez", iar prezenţa sa "în inima" partidului "este de importanţă decisivă pentru promovarea procesului istoric al marii înnoiri a naţiunii chineze", se mai afirmă în rezoluţie.

În cei 100 de ani ai săi, PCC nu a mai adoptat până acum decât două rezoluţii consacrate istoriei sale şi de fiecare dată înainte de a începe un nou capitol politic, notează AFP. Prima a fost 1945 şi a întărit autoritatea lui Mao Zedong, cu patru ani înaintea instalării la putere a comuniştilor, iar a doua, în 1981, i-a dat ocazia lui Deng Xiaoping să întoarcă pagina maoismului, recunoscând "erorile" Marelui cârmaci, într-un moment de lansare a unor reforme economice.

În ce-l priveşte, Xi Jinping este frecvent...

Xi Jinping şi-a exprimat dorinţa de "reunificare cu Taiwanul" în discursul de sfârşit de an. Independența insulei, garantată de SUA

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 19:30
Xi Jinping şi-a exprimat dorinţa de "reunificare cu Taiwanul" în discursul de sfârşit de an. Independența insulei, garantată de SUA
Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat vineri, în discursul de sfârşit de an, că reunificarea completă a patriei este o aspiraţie împărtăşită de oamenii de pe ambele părţi ale Strâmtorii Taiwan, relatează Xinhua şi EFE.

Xi a trecut în revistă unele dintre cele mai importante evenimente ale anului în China, inclusiv evenimentele, prezidate de el, pentru aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Partidului Comunist Chinez, în iulie anul trecut: "Am fost la Tiananmen după o călătorie istorică agitată", a declarat Xi, care a promis eforturi pentru a-i face pe comuniştii chinezi "să ţină pasul cu vremurile", citează EFE.

După un an în care controlul Beijingului asupra fostei colonii britanice a fost întărit, Xi a dat asigurări că ''patria mamă a fost întotdeauna preocupată de prosperitatea Hong Kong-ului şi Macao'', unde, ''datorită eforturilor'', sistemul ''o ţară, două sisteme'' poate ''fi stabil''.

Preşedintele chinez, care s-a descris în discurs ca "provenind din mediul rural" şi având "experienţa sărăciei", a amintit realizările declarate ale campaniei împotriva sărăciei extreme în China, deşi a dat asigurări că "mai este încă un drum lung de parcurs".

Xi s-a referit, de asemenea, la armată şi la poliţie şi la activitatea lor de salvare a oamenilor în caz de dezastre, în special la inundaţiile din vara acestui an din provincia Henan din centrul Chinei, care s-au soldat cu peste 300 de...

OMS a sărit două litere din Alfabetul grecesc pentru a ajunge la Omicron. Legătura cu președintele Chinei Xi Jinping

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 11:29
OMS a sărit două litere din Alfabetul grecesc pentru a ajunge la Omicron. Legătura cu președintele Chinei Xi Jinping
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a început să numească variantele după litere grecești pentru a evita confuzia publică și stigmatizarea.

Sistemul de denumire face comunicarea publică despre variantele virusului mai ușoară și mai puțin confuză, a fost motivul OMS, conform DIGI 24.

De exemplu, varianta care a apărut în India nu este cunoscută ca B.1.617.2, ci este cunoscută sub numele de Delta, a patra literă a alfabetului grecesc.

Există acum șapte „variante de interes” sau „variante îngrijorătoare” și fiecare are o literă din alfabetul grecesc, conform unei pagini de urmărire a OMS. Alte variante ale virusului SARS-CoV-2 pentru care s-au folosit litere grecești nu ating acele niveluri de clasificare (de interes sau îngrijorătoare).

Însă, ca să ajungă la Omicron, OMS a sărit două litere din alfabetul greces: „Nu” și „Xi” – ceea ce a dus la speculații cu privire la faptul „Xi” a fost evitat pentru a nu fi confundat cu numele președintelui Chinei, Xi Jinping.

„Litera „Nu” este prea ușor de confundat cu „nou”, iar „Xi” nu a fost folosit pentru că este un nume de familie comun.”, a declarat sâmbătă Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, potrivit The New York Times.

Unele dintre cele mai cunoscute variante, cum ar fi Delta, au devenit „ variante îngrijorătoare”. Printre ele se numără și Alpha, Beta și Gamma. Altele variante de interes au fost numite...

Summitul virtual dintre Joe Biden şi Xi Jinping s-a încheiat după trei ore. „Concurența dintre SUA și China nu trebuie să se transforme într-un conflict”

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 09:21
Summitul virtual dintre Joe Biden şi Xi Jinping s-a încheiat după trei ore. „Concurența dintre SUA și China nu trebuie să se transforme într-un conflict”
Primul summit virtual faţă în faţă dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul chinez Xi Jinping s-a încheiat marţi, 16 noiembrie, după trei ore, potrivit presei de stat chineze.

Întâlnirea a avut loc în contextul tensiunilor crescute între cele două ţări pe teme precum Taiwanul, comerţul şi drepturile omului.

Biden a spus că ambele ţări au responsabilitatea de a se asigura că rivalitatea lor nu ajunge să devină „un conflict deschis”. Discuţiile au fost cele mai importante pe care ambii lideri le-au avut de când Biden a preluat funcţia în ianuarie, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a descris întâlnirea drept „constructivă şi productivă”, adăugând că a ajutat la „sporirea înţelegerii reciproce”.

Temele discutate la summit

Întâlnirea a început cu ambii lideri salutându-se, Xi arătându-se încântat să îl vadă pe „vechiul prieten” Biden.

De cealaltă parte, potrivit Reuters, Biden a spus: „Poate că ar trebui să încep mai oficial, deşi noi nu am fost atât de formali unul cu celălalt”.

Acesta a adăugat că au „comunicat mereu unul cu celălalt foarte onest” şi că „niciodată nu am plecat gândindu-ne ce credea celălalt”.

Xi a afirmat că cele două ţări trebuie să îşi îmbunătăţească felul în care comunică şi să facă faţă provocărilor împreună.

Acesta a mai declarat că o relaţie sănătoasă...

Joe Biden, critici la adresa lui Putin și Xi Jinping. Absența de la Conferința Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, „o mare greșeală”

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 07:30
Joe Biden, critici la adresa lui Putin și Xi Jinping. Absența de la Conferința Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, „o mare greșeală”
Preşedintele american Joe Biden a criticat liderii chinez şi rus pentru că nu participă la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice ce are loc la Glasgow.

Într-un discurs ţinut marţi noapte, Biden a spus că deşi clima reprezintă „o problemă uriaşă”, China „a întors spatele”, adăugând că acelaşi lucru l-au făcut Rusia şi Vladimir Putin, citează BBC.

La summit-ul care a început pe 31 octombrie nu se află nici liderul de la Kremlin, nici cel de la Beijing, Xi Jinping.

Ambele ţări sunt reprezentate de delegaţii care participă la discuţiile ce vor avea loc pe parcursul a două săptămâni.

China este cel mai mare poluator din lume, urmată de Statele Unite. Rusia se află pe locul al cincilea, după Uniunea Europeană şi India.Mai mult de 120 de lideri au ajuns la conferinţa din Scoţia. Ţările au anunţat deja acorduri importante, inclusiv să reducă nivelul emisiilor de metan şi al defrişărilor până în 2030.

China şi Rusia sunt semnatare ale acordului privind tăierile de păduri. Înainte de discursul lui Biden, preşedintele rus s-a adresat prin sistem videoconferinţă la o întâlnire privind gestionarea forestieră de la COP26, marţi, spunând că Rusia ia „cele mai puternice şi energice măsuri pentru conservarea” zonelor împădurite, potrivit unui comunicat de presă emis de Kremlin.

Preşedintele american a făcut comentariile atunci când a fost întrebat despre...

Acuzații dure aduse președintelui chinez Xi Jinping: ”A ucis partidul comunist. Cei 95 de milioane de membri sunt sclavii săi”

Marti, 27 Iulie 2021, ora 00:12
Comenteaza acest articol | 14 comentarii
Acuzații dure aduse președintelui chinez Xi Jinping: ”A ucis partidul comunist. Cei 95 de milioane de membri sunt sclavii săi”
După mai bine de opt ani de la preluarea funcției de președinte al Chinei, din noiembrie 2012, Xi Jinping se confruntă cu o serie de critici la adresa politicilor sale. Astfel, o profesoară universitară născută în provincia Jiangsu, care trăiește în exil în Statele Unite, a afirmat că liderul de la Beijing ”a ucis partidul comunist ca organizație”, iar ”cei 95 de milioane de membri ai săi sunt sclavii acestuia”.

Cai Xia a fost profesoară la cea mai înaltă școală de formare a oficialilior Partidului Comunist Chinez (PCC) din Beijing, însă ea a plecat în SUA în 2019, iar în august 2020 a fost dată afară din organizație, datorită criticilor sale la adresa PCC, potrivit CNN.

În ianuarie 2013, la câteva luni după ce a preluat conducerea PCC, Xi Jinping i-a adunat pe cei mai importanți politicieni ai țării și i-a întrebat de ce s-a prăbușit partidul Comunist al Uniunii Sovietice.

Fără îndoială, Xi știa răspunsul. ”A negat complet istoria sovietică, a Partidului Comunist Sovietic, l-a negat pe Lenin, l-a negat pe Stalin”, a spus el. Opt ani mai târziu, în 2021, niciunul dintre scenariile de mai sus nu se aplică PCC.

În calitatea sa de secretar general al PCC, Xi Jinping a readus partidul în centru vieții din China. Oamenii sărbătoresc în masă istoria și pe fondatorul PCC, Mao Zedong. Din 2015, Xi s-a angajat într-un program de reforme și de modernizare a armatei.

El a depășit cele două...

Presedintele Xi Jinping, avertizare cu privire la "agresorii" Chinei: "Cei care incearca sa intimideze Beijingul isi vor sparge capetele de Marele Zid din Otel" VIDEO

Joi, 01 Iulie 2021, ora 09:02
Presedintele Xi Jinping, avertizare cu privire la "agresorii" Chinei: "Cei care incearca sa intimideze Beijingul isi vor sparge capetele de Marele Zid din Otel" VIDEO
Presedintele Xi Jinping a avertizat joi, in discursul livrat la cea de-a 100-a aniversare a Partidului Comunist Chinez, cu privire la "agresorii" Chinei si a spus ca cei care incearca sa intimideze Beijingul "isi vor sparge capetele de Marele Zid din Otel", relateaza BBC.

Declaratiile lui, facute intr-o perioada in care China este criticata la nivel mondial pentru represiunile din Hong Kong si presupuse abuzuri asupra drepturilor omului in provincia Xinjiang, au fost aplaudate de 70.000 de persoane prezente la eveniment.

Relatiile dintre SUA si China sunt de asemenea tensionate, mai ales legat de Taiwan. In timp ce Taiwanul democrat se vede ca stat suveran, Beijingul este convins ca insula este o provincie separatista.Xi a spus ca tara pe care o conduce mentine "un angajament de neclintit" privind unificarea cu Taiwanul.

"Nimeni nu ar trebui sa subestimeze determinarea, dorinta si capacitatea poporului chinez de a-si apara suveranitatea nationala si integritatea teritoriala", a afirmat el.

Ceremonia de joi dimineata a avut loc in Piata Tiananmen din Beijing si a cuprins o parada militara. Hong Kong-ul marcheaza in aceeasi zi cedarea catre China.

Xi, care a vorbit aproximativ o ora, a reiterat rolul partidului in China moderna, sustinand ca a fost esential in dezvoltarea tarii si ca incercarile de a-l separa de popor vor esua.

"Doar socialismul poate salva China si doar socialismul cu caracteristici chineze poate dezvolta China".

Presedintele a...

Director din Serviciul de Spionaj avertizeaza Casa Alba: Cum devine China puterea numarul 1 in lume, iar Xi Jinping machiavelic

Vineri, 09 Iulie 2021, ora 00:30
Comenteaza acest articol | 12 comentarii
Director din Serviciul de Spionaj avertizeaza Casa Alba: Cum devine China puterea numarul 1 in lume, iar Xi Jinping machiavelic
Amiralul Michael Studeman, directorul Serviciului de Informatii al SUA din regiunea Asia-Pacific isi exprima ingrijorarea cu privire la faptul ca Washington-ul nu iau in serios amenintarea reprezentata de China. Beijing-ul depune eforturi mari sa depaseasca Statele Unite si sa devina puterea numarul 1 a lumii, apeland la orice mijloace.

In acest an oficiali ai Comadamentului american din Pacific, ai Pentagonului si ai Serviciilor de Spionaj au avertizat in repetate randuri asupra pericolului pe care il constituie ascensiunea Chinei, atat pe plan militar, cat si financiar. Asiaticii au apelat de multe ori la diverse metode, precum atacurile cibernetice si spionajul economic, potrivit Voice of America News.

"Ma intreb, cati oameni de la Washington sunt cu adevarat convinsi (de ascensiunea Chinei -n.a.). Sincer, este greu sa atragi multa atentie in privinta anumitor tipuri de scenarii".

Studeman a afirmat ca dificultatea este de a constientiza administratia Biden de puterea reala a Chinei, in conditiile in care multi lideri din SUA considera ca un razboi contra Beijing-ului ar fi putin probabil.

Amenintarea invadarii Taiwanului de catre China: SUA reactioneaza dupa apelul Japoniei, care le-a cerut ajutorul

Insa, China priveste aceasta problema ca o parte organica a luptei lor, ea fiind pregatita sa depuna eforturi mari de a depasi Statele Unite si de a deveni puterea numarul 1 din lume.

"Xi Jinping este machiavelic. Finalul telului Chinei justifica...

Presedintele chinez Xi Jinping il felicita pe Joe Biden pentru victoria in alegerile din Statele Unite

Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 16:57
Presedintele chinez Xi Jinping il felicita pe Joe Biden pentru victoria in alegerile din Statele Unite
Presedintele chinez Xi Jinping l-a felicitat miercuri, 25 noiembrie, pe Joe Biden pentru victoria sa in alegerile prezidentiale americane, printr-un mesaj citat de presa de stat chineza.

"Promovarea unei dezvoltari sanatoase si stabile a relatiilor China-SUA nu serveste doar intereselor fundamentale ale popoarelor celor doua tari, ci satisface si asteptarea generala a comunitatii internationale", a transmis Xi Jinping in mesajul sau preluat de Xinhua.

Cele doua tari "trebuie sa evite orice conflict sau confruntare si sa se respecte reciproc, intr-un spirit de cooperare profitabil pentru ambele parti, sa se axeze pe colaborare, sa-si gestioneze divergentele, sa avanseze dezvoltarea sanatoasa si stabila a relatiilor China-SUA si sa-si dea mana cu alte tari si comunitatea internationala pentru a promova nobila cauza a pacii mondiale si dezvoltarii".

In aceeasi zi, mai mentioneaza Xinhua, vicepresedintele chinez Wang Qishan i-a trimis un mesaj Kamalei Harris pentru a o felicita pentru alegerea in functia de vicepresedinta a SUA.

Presedintele Chinei Xi Jinping le-a spus militarilor sa se "pregateasca de razboi"

Joi, 15 Octombrie 2020, ora 09:35
Presedintele Chinei Xi Jinping le-a spus militarilor sa se "pregateasca de razboi"
Presedintele chinez Xi Jinping a transmis armatei "sa-si concentreze toata priceperea si energia pentru a se pregati de razboi", declaratie facuta marti cu ocazia unei vizite la o baza miliara din provincia Guangdong, potrivit agentiei de stat Xinhua, citata de CNN.

In timpul inspectiei din orasul Chaozhou, la Corpul marin al Armatei Populare de Eliberare, presedintele chinez le-a spus militarilor, potrivit Xinhua, "sa ramana in stare de alerta ridicata" si le-a cerut sa fie "absolut loiali, onesti si de incredere".

Scopul principal al vizitei sale la acesta baza militara a fost sa sustina un discurs pentru marcarea a 40 de ani de la instituirea Zonei speciale economice Shenzhen, in 1980, un proiect care a atras capital strain si care a jucat un rol important in dezvoltarea Chinei pana la a deveni a doua putere economica a lumii.

Dar aceasta vizita, noteaza CNN, a avut loc in contextul unor tensiuni intre China si SUA, cele mai pronuntate din ultimele decenii, neintelegerile fiind legate de situatia din Taiwan si de pandemia de coronavirus.

Casa Alba a transmis luni Congresului ca vrea sa continue proiectul de livrare catre Taiwan a trei sisteme avansate de arme, conform unei surse din Congres, printre care si sistemul de rachete HIMARS - High Mobility Artillery Rocket System.

Raspunsul de la Beijing al purtatorului de cuvant al ministrului de Externe Zhao Lijian a fost dur, acesta transmitand Washingtonului "sa stopeze imediat orice vanzare de arme catre...

China trebuie sa-si intensifice eforturile pentru a lupta impotriva ''separatismului'' in Tibet, sustine Xi Jinping

Duminica, 30 August 2020, ora 07:18
China trebuie sa-si intensifice eforturile pentru a lupta impotriva \'\'separatismului\'\' in Tibet, sustine Xi Jinping
China trebuie sa construiasca o "fortareata inexpugnabila" pentru a mentine stabilitatea in Tibet, a proteja unitatea nationala si a educa masele in lupta impotriva "separatismului", le-a spus presedinte Xi Jinping liderilor de rang inalt ai Partidului comunist, relateaza sambata media de stat, preluate de Reuters.

China a obtinut controlul asupra Tibetului in 1950 in ceea ce descrie drept o "eliberare pasnica" care a ajutat regiunea himalayana izolata sa-si depaseasca trecutul "feudal". Insa criticii, condusi de liderul spiritual tibetan in exil Dalai Lama, sustine ca regimul de la Beijing comite un "genocid cultural".

La o intalnire a Partidului comunist privind viitoarea guvernanta a Tibetului, Xi Jinping a elogiat realizarile si pe oficialii din prima line, dar a spus ca sunt mai multe eforturi sunt necesare pentru a reimprospata si intari unitatea in regiune.

Educatia politica si ideologica trebuie sa fie intarita in scolile din Tibet pentru "a planta semintele iubirii fata de China in adancul inimii fiecarui tanar", a declarat liderul chinez, potrivit Xinhua.

Angajandu-se sa construiasca "Un Tibet nou, modern, socialist, unit, prosper civilizat, armonios si frumos", Xi Jinping a spus ca China trebuie sa consolideze rolul Partidului Comunist din acest teritoriu si sa integreze mai bine grupurile etnice.

Budismul tibetan trebuie, de asemenea, sa se adapteze la socialism si la conditiile chineze, a adaugat el.

Politicile Chinei fata de Tibet au fost...

Un miliardar chinez, critic al presedintelui Xi Jinping, a fost condamnat la 18 ani de inchisoare

Marti, 22 Septembrie 2020, ora 12:00
Un miliardar chinez, critic al presedintelui Xi Jinping, a fost condamnat la 18 ani de inchisoare
Un miliardar chinez, cu afaceri in domeniul imobiliar, care a criticat felul in care presedintele Xi Jinping a gestionat criza declansata de noul coronavirus, a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru coruptie.

In luna martie, acesta scrisese un eseu dur la adresa autoritatilor chineze, sugerand ca presedintele tarii este un "clovn", potrivit DIGI 24.

La scurt timp dupa publicarea eseului, miliardarul a disparut.

Ren Zhiqiang a fost trimis la inchisoare pentru deturnare de fonduri (peste 16 milioane de dolari), luare de mita, abuz in serviciu cu prejudiciu de peste 17 milioane de dolari la o companie de stat pe care a condus-o, potrivit CNN, citat de Digi 24.

Sentinta a fost data de un tribunal din Beijing. Totodata, judecatorii l-au amendat si cu 620.000 de dolari.

Instanta a spus ca acuzatul "a recunoscut de buna voie acuzatiile" si ca "accepta verdictul curtii dupa recuperarea integrala a prejudiciului creat".

"Tribunalele din China au o rata a condamnarilor de circa 99%, potrivit observatorilor independenti. Acuzatiile de coruptie sunt cele mai frecvent intalnite in cazul fostilor apropiati ai regimului comunist, care cad in dizgratie", spun jurnalistii americani.

Presedintele chinez Xi Jinping a promulgat marti legea securitatii nationale in Hong Kong

Marti, 30 Iunie 2020, ora 14:27
Presedintele chinez Xi Jinping a promulgat marti legea securitatii nationale in Hong Kong
Presedintele chinez Xi Jinping a promulgat marti controversata lege a securitatii nationale in Hong Kong, la cateva ore dupa adoptarea ei de catre parlamentul de la Beijing, transmite AFP, citand o stire a agentiei Xinhua.

Textul a fost inclus in 'Legea fundamentala' care serveste din 1997 drept mini-Constitutie in Hong Kong, a indicat Xinhua.

El a fost inaintat duminica Comitetului permanent al parlamentului chinez, o instanta controlata de Partidul Comunist, fiind astfel ocolit Consiliul legislativ din Hong Kong.

Elaborat in numai doua saptamani, continut precis al legii, despre care criticii afirma ca urmareste sa reduca la tacere opozitia, inca nu le era cunoscut celor aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong.

Xinhua a prezentat totusi in iunie liniile directoare ale legii, care ar viza sa reprime 'separatismul', 'terorismul', 'subversiunea' si 'complicitatea cu forte externe si straine'.
  1. Marile mistere ale misiunilor Apollo pe Lună. Fizicienii americani au dezlegat enigma după 50 de ani VIDEO
  2. Creatură marină ciudată descoperită în Australia: ”Te întâlnești o dată în viață cu așa ceva” VIDEO
  3. Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO
  4. Descoperire uluitoare a astronomilor: Planeta cu o formă ciudată, non-sferică VIDEO
  5. Un astronom american face dezvăluiri: NASA caută extratereștri VIDEO
  6. Un astrofizician britanic surprinde: ”Extratereștrii sunt mai avansați decât pământenii” VIDEO
  7. Fenomen neobișnuit în Extremul Orient: Nave fantomă apărute pe coasta Rusiei FOTO VIDEO
  8. Erupțiile solare pot afecta grav viața pe Pământ: Catastrofă la nivel mondial VIDEO
  9. Un satelit rusesc de 20 de tone urmează să lovească Pământul. Unde se va prăbuși LIVE VIDEO
  10. Fenomenul neobișnuit despre care lumea nu știe: Pământul își pierde din atmosferă VIDEO