Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai impresionante bluff-uri din istoria Pokerului

Advertorial
Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 17:18
5200 citiri
Cele mai impresionante bluff-uri din istoria Pokerului
bluffuri impresionante FOTO: supercazino.ro

Strategiile de Poker pot fi de foarte multe tipuri, dar majoritatea jucătorilor profesioniști se bazează pe bluff pentru că este una dintre cele mai simple metode de a-ți păcăli adversarul. Și acest lucru este valabil deoarece adversarul nu știe că este păcălit pentru că nu îți vede cărțile. Astfel, bluff-ul poate avea loc la orice masă de joc și la orice mână pe care jucătorii o joacă. Nu știi niciodată dacă adversarul din fața ta bluffează sau cere foarte mulți bani pentru că are încredere în mâna sa pentru că probabil a prins o pereche mare în Pre-Flop. Frumusețea unui bluff stă chiar în aceste metrici ale necunoscutului. Dar pentru a înțelege mult mai bine cât de departe poate ajunge un bluff, iată care sunt cele mai important bluff-uri din istoria Pokerului:

Ce este un bluff?

Totuși, înainte să trecem la care sunt acestea, trebuie să ne asigurăm că fiecare dintre noi știe ce înseamnă un bluff și ce poate face pentru tine și sesiunea ta de Poker la Vlad Cazino. Bluff este practic o decizie pe care o iei pentru mâna în care te afli, dar care nu este susținută de niciun sprijin al cărților. Adică ceri all-in fără să ai nici măcar o carte bună. Doar tu ești singurul care știe asta și este evident că e o decizie proastă, dar un bluff are ca obiectiv să îi facă pe ceilalți să creadă ce vrei tu. Aceștia vor crede că ai încredere în cărțile tale și se vor gândi de mai multe ori înainte de a lua o decizie.

Chris Moneymaker

Primul de pe lista noastră care a marcat un bluff incredibil de rang istoric este Chris Moneymaker. Acest bluff a avut loc în anul 2003, la turneul World Series of poker. Locația este una la fel de exclusivistă și istorică precum bluff-ul rămas etalon pentru toți jucătorii. Se întâmpla la Binions Horseshoe, în Las Vegas, Nevada, iar cel care a căzut în plasa acestui bluff a fost Sammy Farha. Au trecut aproape 20 de ani de când această mișcare a fost marcată în istorie.

Chris Moneymaker a rămas în istorie cu cel mai bun bluff după ce s-a înscris la un turneu de Poker cu doar 39 de dolari. Acest turneu a avut un total peste 800 de jucători și deși nu ai fi crezut că un amator precum Chris ar fi putut să ajungă să câștige marele premiu de 2.5 milioane de dolari, iar cea mai importantă mișcare a sa să fie și un bluff care l-a făcut pe adversar să arunce cărțile cu 2 nouari în mână.

Tom Dwan

De data aceasta vorbim despre High Stakes Poker Season 5 care a avut loc în 2009 la Golden Nugget în Las Vegas Nevada, pentru că nu ar putea exista niciodată un loc mai potrivit pentru astfel de bluff-uri pe mulți bani nicăieri în lume. Adversarii care s-au aruncat în acest bluff au fost Peter Eastgate și Barry Greenstein. Dwan era cunoscut deja pentru faptul că își atrage foarte ușor adversarii în capcane colosale pentru a-i face să piardă bani. Acest lucru s-a întâmplat și în cadrul turneului despre care vorbim.

Totul a început când Eastgate a primit din pre-flop o pereche de ași în timp ce Dwan avea Q, 10, iar Barry primise un 4,2. Chiar din flop, Greenstein primise 2 doiari, ceea ce înseamnă că era destul de fericit cu cei 3 doiari ai săi. În acest moment, Greenstein face check, iar Dwan face un raise la 37 de mii de dolari cu un bluff absolut. Eastgate a plătit și el. A patra carte vine un 7, iar Dwan cere 104.000 dolari, ceea ce îi face pe ambii adversari să dea fold. Ceea ce este impresionant la această mână este că Eastgate a dat fold cu 2 ași.

Isaac Haxton

Ryan Daut este cel care a avut de pierdut în urma turneului Poker Stars World poker Tour Caribbean Adventure din 2007 când Isaac Haxton a citit și prevăzut extrem de bine modul în care acesta va juca. Culmea este că în momentul în care cei doi jucători au rămas la Heads Up, Daut a încercat chiar el un bluff făcând un reraise de 2 milioane de dolari la call-ul lui Isaac de 700.000 dolari. În acest moment, Isaac a citit atât de bine jocul încât și-a dat seama despre un bluff și a făcut un reraise de 7 milioane printr-un all-in care l-a făcut pe Daut să foldeze.

Acesta a fost unul dintre cele mai spectaculoase decizii de fold pe care le-am văzut vreodată

Concluzie

Dacă vrei să fii un jucător de poker profesionist și urmează să mergi la turnee sau chiar intenționezi să faci carieră din acest joc, cu siguranță va trebui să te pregătești să îți manipulezi adversarii cât de bine poți. Bluff-ul este una dintre condițiile importante pentru a fi câștigător.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#cazino, #cazino online, #vlad casino , #jocuri online