Revolutie in arbitrajul romanesc

Luni, 13 August 2012, ora 13:30

   

Revolutie in arbitrajul romanesc
Arbitrajul romanesc este pe punctul de a suferi transformari importante odata cu numirea lui Alexandru Deaconu in fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA).

Prima modificare, si poate cea mai importanta, este ca noul sef al CCA va fi supervizat de un strain. "In carti" pentru acest post sunt Marc Batta si Kyros Vassaras.

De asemenea, sunt sanse mari ca, din acest sezon, fiecare echipa de Liga 1 sa aiba dreptul de a solicita brigazi de arbitri straini la 6 meciuri pe sezon.

"Daca Marc Batta nu va accepta, atunci a doua optiune este Kyros Vassaras. Cel de afara nu va veni sa conduca arbitrajul romanesc, ci sa organizeze arbitrajul romanesc. Voi propune Comitetului Executiv ca pe tur si retur fiecare club sa poata solicita aducerea a maxim trei brigazi de arbitri straini", a anuntat presedintele FRF, Mircea Sandu.

O alta modificare importanta ar fi reducerea simtitoare a numarului de arbitri din lotul pentru Liga 1.

"Este o alta pagina in cariera mea. Nu am apucat sa port foarte multe discutii cu fostii mei colegi. Inca echipa mea nu este finalizata, la inceputul saptamanii viitoare vom prezenta noua echipa. Am de gand sa aduc trei-patru arbitri tineri care sa prinda experienta. Loturile sunt supranumerice in acest moment. Sunt 39 de arbitri la Liga I, iar noi avem nevoie de un numar de 28-29 de arbitri. Vom vedea cum vom revizui listele", a spus si Alexandru Deaconu.

Deaconu a preluat functia de presedinte al CCA dupa demiterea lui Ion Craciunescu.

M.D.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3075 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
barabula
rank 5
poți sa stai și în cap
tot bricheta ți se va spune.
ăluia copy si ăluilalt cacarau. asta e.
Mihai1
rank 1
Bricheta nenorocita
Un produs tipic basist: ne-a aratatcum se poate fura fara jena si cu obraznicie in a invinui victima.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor