CNA-ul moldovenesc interzice ProTV Chisinau

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 19:40
3045 citiri
CNA-ul moldovenesc interzice ProTV Chisinau

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova a refuzat sa prelungeasca licenta ProTV Chisinau.

Anuntul a fost facut pe site-ul televiziunii, fiind urmat de raspunsul CCA, care sustine ca declaratia institutiei media "urmareste sa provoace opinia publica".

Intr-o declaratie plasata pe site-ul postului de televiziune, directorul ProTV Chisinau, Catalin Giosan, spune ca CCA invoca pentru decizia sa pretinse incalcari ale reglementarilor in domeniu legate de lipsa programelor de stiri pentru persoanele cu deficiente de auz, volumul de publicitate si inlocuirea unui jurnal de stiri realizat de ProTV Bucuresti.

Catalin Giosan spune ca refuzul CCA este nejustificat si precizeaza ca argumentele prezentate sunt total nefondate si nu pot constitui temei pentru negarea dreptului legal de a se prelungi licenta postului de televiziune.

"Pe parcursul a zece ani, ProTV a respectat cu strictete legislatia Republicii Moldova, precum si toate conditiile licentei", se spune in declaratia postului de televiziune.

"ProTV va ataca in instanta refuzul CCA de a prelungi licenta si declara ca va folosi toate caile legale pentru a-si proteja drepturile si interesele in Republica Moldova", se mai spune in declaratie.

Unul dintre membrii CCA, Corneliu Mihalache, spune insa ca declaratiile ProTV Chisinau "sunt nefondate, nu corespund realitatii si urmaresc sa provoace opinia publica".

"ProTV a cerut CCA sa-i fie prelungita automat licenta de emisie, iar autoritatea in domeniul audiovizualului a refuzat, deoarece Codul Audiovizualului nu prevede acest lucru. CCA i-a sugerat ProTV Chisinau sa respecte procedura legala de prelungire a licentei, adica sa astepte pana cand va fi anuntat un concurs pentru frecventa pe care emite in prezent ProTV Chisinau", a explicat Mihalache.

Juristul CCA Marcel Otel a declarat, potrivit portalului UNIMEDIA, ca ProTV nu a respectat toate prevederile Codului Audiovizualului. "De exemplu, la data de 9 noiembrie 2006, buletinul de stiri de la ora 17:00 era totalmente numai cronica criminala. De asemenea, la data de 16 iunie 2008, s-a stabilit difuzarea publicitatii ce contravine cu legea cu privire la publicitate", a spus Marcel Otel.

La sfarsitul lunii octombrie, presedintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului Stefan Secareanu, vicepresedinte al PPCD, formatiune ce se declara in parteneriat cu Partidul Comunistilor, a cerut organelor de drept si de control financiar sa investigheze activitatea postului de televiziune ProTV Chisinau, acuzandu-l de prezentarea unor informatii denaturate, care ar periclita securitatea statului.

In plus, Secareanu a cerut sa fie facute publice datele privind proprietarii postului TV, iar intr-una din sedintele Parlamentului din noiembrie Secareanu a cerut sa fie masurat nivelul radioactiv in zona unde isi are sediul ProTV, pe motiv ca locatarii au reclamat ca in acel perimetru "se ingalbenesc si cad frunzele".

Partidele din opozitie s-au pronuntat in favoarea postului de televiziune ProTV Chisinau, declarand ca autoritatile moldovene pun la cale eliminarea acestuia de pe piata mediatica moldoveneasca, la fel cum au procedat si cu TVR1.

Captură impresionantă pe aeroportul din Chișinău. Susţinătorii proruşi ai opoziţiei care se întorceau de la Moscova au rămas fără 1 milion de euro
Captură impresionantă pe aeroportul din Chișinău. Susţinătorii proruşi ai opoziţiei care se întorceau de la Moscova au rămas fără 1 milion de euro
Poliţia Republicii Moldova a făcut marţi, 23 aprilie, o captură de zile mari, pe aeroportul din Chișinău. Oficialii moldoveni au anunțat că au confiscat echivalentul sumei de un milion de...
Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova, în contextul în care aceasta încearcă să devină membră a Uniunii...
#PROTV Chisinau, #cca, #Republica Moldova, #refuz prelungire licenta , #stiri CCA