ANI nu mai poate verifica averile demnitarilor (Video)

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 17:56
5998 citiri
ANI nu mai poate verifica averile demnitarilor (Video)

Agentia Nationala de Integritate nu va mai putea face controale si sesizari, rolul sau limitandu-se doar la a stoca declaratiile de avere ale functionarilor si demnitarilor si a-i amenda pe cei care nu si le depun la timp, in urma unei hotarari a Curtii Constitutionale Romane.

Astfel, CCR a declarat neconstitutionale mai multe articole din Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, in procesul cu Bradisteanu, potrivit NewsIn.

Potrivit avocatului lui Bradisteanu, Alice Draghici, declaratiile de avere si de interese nu vor mai fi publice, iar ANI nu va mai putea sa ceara confiscarea averilor sau punerea sechestrului pe acestea si nici nu mai poate sesiza parchetul, in cazul unor neconcordante in declaratii.

Decizia a fost luata de CCR pe 14 aprilie, in urma sesizarii facute de avocatul medicului Serban Bradisteanu, Alice Draghici, in procesul in care ANI cere instantei confiscarea averii medicului.

Macovei: Nu comentez

Contactat de Ziare.com, presedintele ANI, Alexandru Macovei, a spus ca nu doreste sa comenteze aceasta informatie pana nu devine oficiala.

"Nu am niciun comentariu. N-as vrea sa discut o situatie ipotetica", a spus Macovei, pentru Ziare.com.

"In momentul in care ni se comunica o hotarare oficiala a Curtii Constitutionale, atunci vom putea da un punct de vedere", a mai spus Macovei.

ANI, ingropata de prima ei victima

Pe 15 septembrie 2008, ANI isi facea debutul, cerand instantei competente confiscarea a circa 3,6 milioane de euro si a inca 500.000 de dolari, sume ce ar fi fost obtinute nejustificat de chirurgul Serban Bradisteanu, in perioada in care acesta a fost parlamentar PSD.

Suma coincide cu mita pe care ar fi luat-o chirurgul in urma unei licitatii pentru echipamente medicale, pentru care Bradisteanu este chemat in fata instantei.

Din verificarea documentelor anexate sesizarii, a declaratiilor de avere ale fostului senator precum si a documentelor suplimentare solicitate institutiilor competente de catre inspectorul de integritate, "s-a constatat o diferenta vadita, nejustificata, intre averea dobandita si veniturile realizate in mod legal de catre persoana in cauza", arata ANI atunci.

Totodata, Agentia Nationala de Integritate solicita instantei constatarea nulitatii absolute, anularea contractului de achizitie in valoare de 11.385.889,58 euro si a beneficiilor patrimoniale rezultate in urma incheierii acestuia.

Acum o saptamana, medicul Serban Bradisteanu a fost dcorat de presedintele Traian Basescu cu Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler, pentru meritul de fi realizatorul primului transplant cardiac din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CCR ANI declaratii avere, #ANI verificare declaratii avere, #Serban Bratisteanu ANI avere, #Catalin Macovei ANI , #decizii