Augustin Zegrean (seful CCR): 46% nu este 50%. BEC a dat prezenta la vot

Miercuri, 22 August 2012, ora 16:04
4091 citiri
Augustin Zegrean (seful CCR): 46% nu este 50%. BEC a dat prezenta la vot
Foto: Ring

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, vizavi de decizia CCR de a invalida referendumul pentru demiterea din functie a lui Traian Basescu pe motiv de lipsa de cvorum, ca 46% nu este 50%, referindu-se la prezenta la vot.

Pentru ca referendumul sa intruneasca cvorumul este nevoie de o prezenta la vot de 50% plus unul dintre cetatenii romani cu drept de vot.

"46 nu este 50. Nu noi am stabilit asta, ci BEC", a spus Zegrean.

Acesta a precizat ca explicatiile privind amanarile privind validarea sau invalidarea referendumului se vor regasi in decizia Curtii, insa aceasta nu va putea fi facuta publica pana cand nu va fi citita intai in plenul Parlamentului, conform prevederilor legale.

De asemenea, presedintele CCR a informat ca judecatorul Ion Predescu, cel care s-a opus puternic deciziei de marti, va scrie o opinie separata asupra verdictului, care va fi publicata in acelasi timp cu decizia.

"De imaginea Curtii ne ocupam noi, avem grija de ea. Dumnealui a scris o opinie separata, se va publica odata cu decizia", a adaugat Augustin Zegrean.

#Augustin Zegrean invalidare referendum cvorum, #Curtea Constitutionala invalidare referendum , #decizii