Ziare.com

CCR a respins contestatia depusa de Opozitie la legea taierii pensiilor si a salariilor

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 15:25

   

CCR a respins contestatia depusa de Opozitie la legea taierii pensiilor si a salariilor
Curtea Constitutionala a decis, miercuri, in unanimitate, ca sesizarea celor 40 de senatori PNL si PSD+PC, privind neconstitutionalitatea Legii de taiere a pensiilor si a salariilor este inadmisibila.

Potrivit unui comunicat al CCR, "plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutie si al art.15 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit in sedinta in ziua de 7 iulie 2010 pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, sesizarea referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.1 alin.(1) din Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, formulata de 40 de senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului National Liberal si Grupului parlamentar al Aliantei politice PSD+PC".

Motivarea solutiei va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru.

Sursa: rNews

Articol citit de 2262 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru cei care se intreaba daca prostia are limite ,

cei 40 de parlamentari au raspuns : NU ! Dupa ce CCR se pronuntase odata pe cele 2 legi de ce mai era nevoie sa se pronunte din nou ? Le-as propune celor 40 de parlamentari sa sesizeze saptamanal CCR cu privire la legile in discutie pana la viitoarele alegeri pentru a fi realesi , capitalul lor electoral va creste cu fiecare sesizare .

 

"pe bune"

s-au facut ca lucreza.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor