CCR a respins sesizarea lui Ponta: Tricoul purtat de Basescu este constitutional (Video)

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 19:58
1785 citiri
CCR a respins sesizarea lui Ponta: Tricoul purtat de Basescu este constitutional (Video)

Magistratii Curtii Constitutionale au decis, miercuri seara, ca Traian Basescu nu a incalcat Constitutia in momentul in care a purtat un tricou cu sigla PMP, respingand astfel sesizarea premierului Victor Ponta privind implicarea presedintelui in campanie electorala.

Judecatorii CCR mentioneaza ca presedintele "nu are calitatea de competitor electoral".

Toni Grebla, despre sesizarea lui Ponta: CCR nu lamureste comportamentul presedintelui. E treaba Parlamentului

Basescu vs. Ponta si viceversa: CCR respinge ambele sesizari

Judecatorul CCR Toni Grebla a spus, miercuri seara, ca sesizarea prim-ministrului Victor Ponta privind incalcara Constitutiei de catre presedintele Traian Basescu nu reprezinta o atributie a Curtii Constitutionale.

"CCR nu are atributii de a lamuri comportamentul unor demnitari in exercitiul mandatului. (...) Sarcina de a aprecia in ce masura s-a depasit aceasta limita nu apartine CCR, ci Parlamentului. (...) Faptul ca un presedinte incalca o atributie nu este treaba Curtii Constitutionale, este treaba Parlamentului", a explicat Toni Grebla.

CCR decide daca presedintele in functie poate sa sustina un partid in campanie

Basescu, reclamat de Guvern la CCR. Seful Curtii: Eu il stiu pe presedinte in tricoul albastru

Decizia magistratilor de a respinge contestatia premierului Ponta a starnit imediat reactii pe scena politica.

Astfel, PSD, prin vocea purtatorului de cuvant al partidului, Catalin Ivan, sustine ca Traian Basescu a actionat "imoral" purtand tricoul cu sigla PSD. De aceeasi parere este si liderul liberal, Crin Antonescu, care a calificat tot "imoral" comportamentul presedintelui, precizand ca acesta incalca "spiritul Constitutiei".

CCR a decis - Basescu, liber la tricouri. PSD si PNL reactioneaza: Presedintele e imoral, incalca Constitutia

Curtea Constitutionala a dezbatut sesizarea Guvernului privind implicarea lui Traian Basescu in campania electorala, formulata dupa ce presedintele s-a fotografiat imbracat cu un tricou PMP, alaturi de lideri ai acestui partid.

Sesizarea a fost inregistrata la CCR pe 6 mai, ca cerere de solutionare a unui conflict juridic de natura constitutionala intre Executiv si Presedinte, insa cauzat de implicarea explicita a presedintelui in campania electorala.

Reclamatia prim-ministrului a fost discutata incepand cu ora 17.00, desi initial era programata pentru ora 10.00, insa a fost amanata la cererea Guvernului, din cauza agendei incarcate de miercuri dimineata.

Basescu, in tricou "Vote for PMP", pe plaja alaturi de sotie si Elena Udrea (Galerie foto)

Traian Basescu s-a implicat puternic in campania electorala a PMP, aparand la un moment dat imbracat in tricoul electoral al acestui partid, alaturi de Elena Udrea si un grup de sustinatori ai PMP. El a transmis clar in mai multe ocazii faptul ca va vota PMP si a spus ca atata timp cat nu semneaza un act, el isi poate exprima simpatia si sprijinul pentru un partid.

Potrivit unor decizii date intrecut, CCR a hotarat ca presedintele poate exprima opinii si optiuni politice.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#CCR decizie Ponta, #CCR respinge contestatie Ponta, #CCR Basescu campanie electorala, #Basescu tricou PMP , #decizii