PDL si PP-DD raman fara consilieri in ASF. CCR le-a respins sesizarea (Video)

Joi, 04 Iulie 2013, ora 16:32
1106 citiri
PDL si PP-DD raman fara consilieri in ASF. CCR le-a respins sesizarea (Video)
Foto: mesagerdeconstanta.ro

Curtea Constitutionala a respins, joi, ca inadmisibila, sesizarea PDL privind componenta Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, aprobata de Parlament in 18 iunie.

Parlamentarii PDL si PP-DD au sesizat in iunie Curtea Constitutionala in legatura cu hotararea Parlamentului privind noii membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Reprezentantii PDL au reclamat ca, desi Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este subordonata Parlamentului, pentru conducerea acestei institutii au fost propuse 10 persoane de catre USL si una de catre UDMR, in timp ce PDL nu are niciun reprezentant.

Opozitia reclama la CCR componenta Autoritatii de Supraveghere Financiara

Parlamentul a aprobat, in 18 iunie, numirea celor 11 membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in conditiile in care parlamentarii PDL si PP-DD s-au retras din sala.

Membrii neexecutivi au fost votati Marian Sarbu, Biro Albin, Marian Marzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu si Dorina Teodora Mihailescu. Membrii ASF sunt numiti pentru un mandat de cinci ani.

Noul Consiliu ASF a fost votat de Parlament in urma adoptarii Ordonantei de urgenta 55/2013, actul normativ aflandu-se in circuitul legislativ. Camera Deputatilor a adoptat, tot in 18 iunie, OUG 55/2013 care prevede reducerea numarului de membri ai ASF si limitarea renumeratiei acestora la nivelul celor de la BNR.

Ordonanta prevede ca ASF este condusa de catre un Consiliu format din 11 membri (in loc de 17), din care fac parte in continuare un presedinte, un prim-vicepresedinte si trei vicepresedinti, ca membri executivi, dar cu un numar al membrilor neexecutivi redus la jumatate, de la 12 la 6 persoane.

Aceasta mai prevede majorarea la 10 ani a nivelului minim de experienta profesionala in domeniul de specialitate pentru a fi numit membru in Consiliul ASF si limitarea nivelului remuneratiei membrilor Consiliului ASF la maximum nivelul remuneratiei membrilor Consiliului de Administratie al BNR.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sesizare CCR PDL, #sesizare PDL Consiliu Supraveghere Financiara, #sesizare PDL CCR respinsa , #decizii