Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca al doilea vot dat de Senat in cazul cererii DNA de arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova a fost unul constitutional, au declarat surse citate de televiziunile de stiri.
Dan Sova nu a putut fi prezentat instantei pentru a fi arestat preventiv, Senatul respingand cererea de ridicare a imunitatii, iar procurorii dispunand masura controlului judiciar.
La inceputul lunii iunie, Senatul a votat a doua oara cererea de ridicare a imunitatii lui Dan Sova in dosarul Turceni-Rovinari, dupa ce prima hotarare a Senatului fusese declarata neconstitutionala. PNL a contestat si a doua hotarare la Curte, reclamand faptul ca nu mai trebuia dat un vot de catre Senat, doar reinterpretat cel dat prima oara, in acord cu Constitutia.
Seful CCR, inainte de decizia in cazul Sova: Si ce cred nu mai cred
PNL va ataca la CCR votul in cazul Sova
De data aceasta au fost 72 de voturi impotriva, 66 pentru si doua anulate, Sova ramanand astfel cu imunitatea.
Pe 25 martie, la votul din plenul Senatului, dintre cele 151 de voturi exprimate au existat 79 de optiuni pentru, 67 impotriva, iar cinci dintre voturi au fost anulate, insa s-a invocat o lipsa de majoritate absoluta asa ca rezultatul nu a fost luat in considerare.
Cand discuta CCR noua sesizare a PNL in cazul Sova
CCR a aratat, in luna aprilie, ca hotararea initiala a Senatului de respingere a solicitarii DNA a fost neconstitutionala. Chiar daca numarul senatorilor care au votat in favoarea arestarii preventive depasea pragul cerut de Constitutie, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a decis contrariul, aplicand prevederile regulamentului Senatului, neconstitutional la acea data, modificat intre timp.
Ulterior, si dupa votul din 2 iunie, PNL a anuntat ca va ataca la CCR votul din Senat in cazul Dan Sova, ceea ce s-a intamplat pe 8 iunie.
Bietul Oprea, el care visa sa fie Il Capo dei... Vezi tot