CCR amana inca o saptamana dezbaterea pe Codul Penal. Vineri se discuta modificarile in Comisia de la Venetia

Marti, 16 Octombrie 2018, ora 11:58
2685 citiri
CCR amana inca o saptamana dezbaterea pe Codul Penal. Vineri se discuta modificarile in Comisia de la Venetia
Foto: CCR

CCR a amanat pronuntarea, pentru 24 octombrie, pe obiectiile de neconstitutionalitate asupra legii de modificare a Codului Penal si a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, transmite Mediafax.

Pe ordinea de zi a CCR s-a aflat sesizarea formulata de PNL, PMP, USR si deputati neafiliati la modificarile aduse de Parlament la Codul Penal, precum si obiectia formulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Tot in legatura cu Codul Penal, CCR urma sa discute si sesizarea formulata de catre presedintele Klaus Iohannis.

Amanarea de azi poate avea legatura cu faptul ca pe 19 octombrie Comisia de la Venetia are un schimb de opinii cu Florin Iordache si un secretar de stat de la Ministerul Justitiei, pe tema modificarilor aduse de Parlament la Codul Penal.

Amintim ca, pe 17 septembrie, CCR amanase deja dezbaterile pe obiectiile de neconstitutionalitate asupra legii de modificare a Codului Penal.

Codul de Procedura Penala, alt act normativ fundamental schimbat radical in Parlament in aceasta vara, a picat la CCR saptamana trecuta.

CCR a declarat neconstitutionale prevederile din CPP facute cu dedicatie pentru Dragnea. Ce modificari au ramas

#CCR Codul Penal amanare, #CCR dezbatere Codul Penal, #CCR Legea prevenirii faptelor de corup , #decizii